brak logo

stalgast

Radom

Opinie o stalgast

v6 2017-01-21 13:17
bez foli to juz ze dwa lata temu mieli puszczać
Najaranaanka 2017-01-21 21:40
Costabrawo wtedy idzie jak jest mniej roboty a jak jest nawał pracy to Costabrawo idzie na drugi plan i tak już będzie zawsze przecież to jest nieudana inwestycja. Jeszcze temu nierobowi wikaremu dali pomocnika dobranego do niego pod kątem pracy no chyba że sam sobie kolegę dobrał żeby miał o czym przy kieliszku gadać. Patrzcie jak ludzie się zmieniają Topsiary na czele z tym pseudo pomocnikiem kolega pierwszy krzyczał i negowal co lepsza wyśmiewal projekt Costabrawo a teraz nagle pomaga i przekonuje że jest ok. Paranoja no ale przynajmniej nie klika tylko bajerzy po hali.
4
Miła 2017-01-21 21:44
Przez ostatni rok przynaniej było widać kiedy jest prezesso w firmie. Bo wtedy costabrowo brzeczala przez cały dzień. Bez kitu w ciemno można obstawiać było.
4
pitbull 2017-01-26 20:57
A ja to się dziwię prezesowi ze ma jeszcze cierpliwość do pułapki i jego wspaniałych destrukcyjnych pomysłów i zmian do obiboka wikarego do poprawy jakosci przez gendera i jego wspaniałego zespołu narobilo się ludzi od wszystkiego a bałagan i nieład osiągnęły zenit
13
durma 2017-02-03 22:20
A to oni jeszcze pracują ? Ja pitole ta firma to jak schronisko dla zagubionych hahehi pukafka na serio jest jeszcze dyrkiem?
1
k karol k 2017-02-04 10:34
Oooo. Znowu na forum ujawniają się kolejni frustraci nie umiejący się zająć swoim życiem.

Dla ułatwienia za słownikiem języka polskiego:
FRUSTRAT - człowiek będący w stanie frustracji lub łatwo popadający w ten stan.
FRUSTRACJA - stan rozdrażnienia i rozgoryczenia występujący u kogoś na skutek niemożności zaspokojenia jakiejś potrzeby lub osiągnięcia celu, często połączony z poczuciem bezsilności.

Popatrzcie na siebie ludzie.
4
PIS 2017-02-04 17:50
Dobra dobra, Ja zakład oceniam na bardzo dobry, wyplacalny, rentowny ludzie jak to ludzie wszędzie tacy sami. Jako jeden z nielicznych zakładów szkoli niedoswiadczonych pracowników i daje im szanse zdobycia doświadczenia. Oby więcej takich zakładów powstawało w Radomiu. Oczywiście pamiętajmy o zaglosowaniu na Pis.
3
kaczka 2017-02-04 20:07
Chyba nie pracowałeś w zakładach gdzie na stanowiskach pracują kompetentni ludzie ś nie jak tu purchawki grndery itp. Spójrz historycznie czy ta firma zmienia się na lepsze ? To taka nowoczesna gdzie głową jest petru a tu purchawka
3
witek 2017-02-12 00:35
Haha nie chrzancie! Bo jak patrze ne te wpisy to mnie rzuca. Stalgast jest firma dobra i bede tam pracowal dopoki bedzie istnial. Najlepsza firma w tym Miescie i okolicach i nie gadajcie ze tak jest tu zle bo wyplata jest na czas. I mozna sporo zarobic nie jak u innych ze jak sprzedam to zaplace. Zarejestrowny jestem i kirownik jest wporzadku, jest wesola atmosfera i nie ma czegos takiego jak zlosliwosc jak u innych kazdy jest sobie przyjacielem pozdrawiam wszystkich pracownkow i kierownika i wszystkich z firmy !!!!
witek 2017-02-12 01:01
Mlody przyznaj sie ze jak posluchales w tej sluchawce to dosiegles sobie i ssales az sie udlawiles !!! hehe
dj 2017-02-12 18:15
Witek przestań wciągać biały proszek nosem i skończ wąchać klej jak otrzezwiejesz to zobacz co ty napisałeś chyba jesteś z ekipy purchafki
4
dob 2017-02-15 19:24
Costa mebel za sporo kasy, rzadka, "przepływ", jakość (jej brak), obietnice bez pokrycia, dwulicowość, humory jak podczas okresu, zagubienie, zniszczyć aby być na wierzchu itd. mnie się kojarzy z .... a pozostałym?
4
Gruszki na wierzbie 2017-02-19 18:04
"kiwacie głowami jak małpy w zoo " :) szacunek do pracownika.
3
Kaczek 2017-02-23 21:19
najgorsze jest to że on wieży w to co mówi a jeszcze gorsze to że próbuje zarażać tym innych
1
Robcio 2017-02-28 05:16
Puknięy już wiele zlego zrobił a i tak jest na wierzchu to jest dopiero majstersztyk tak samo jak ten od kontroli gender jeżeli chodzi o jakość nic poza obiadkami i fajkami no i ksiądz proboszcz guru bezproduktywnosci
6
Bałagan na warsztacie 2017-02-28 18:59
Ta Wikary to farciarz, nic nie robi pieniążki zarabia, nadymany Herman (niech modli się bo dzięki violce wpełzł na stołek władzy bo dalej był by nikim, a teraz jest nikim z kierownikiem na umowie) No i Krzysiek spacerowicz, co on tu jeszcze robi, z violką się nie zabrał?
1
Zabuzona osobowość 2017-03-01 15:11
ja wiem czy farciarz !? Nie chciałabym zamienić się z nim na życia:)
1
pablo 2017-03-03 05:10
No i co pukafka powiesz od dłuższego czasu chciałeś się pozbyć Stasia mówiłeś to nieraz nawet pracownicy słyszeli zacierales ręce już z dwa lata temu że idzie na emeryturę kiedys ciebie odstrzelą za to wszystko
6
Bałagan na warsztacie 2017-03-03 16:17
Po torach do celu, ale jest akcja jest reakcja. Przyjdzie i dla niego dzień rozliczenia.
3
PIS 2017-03-10 00:07
obietnice bez pokrycia i sterowanie ludźmi obiecując im rzeczy które nigdy nie nastąpia. Poco każdemu na osobności obiecywać gruszki na wierzbie widać że wyznawca partii PO.
4
Lotto mi to 2017-03-10 07:52
z tego co się orientuje to pisowcow jest ok 40% więc programistów zostałeś przeglosowany.
3
christofet 2017-03-19 20:32
Nie ma co pisać współpracownicy ten człowiek nie ma poprostu kręgosłupa moralnego i tyle w temacie pukafki kombinuje od kilku lat i nic z tego nie wynika poza non-stop zmianami zmian itd
10
Wsi 2017-03-21 14:40
Spokojnie sobotami się nadrobi ewentualnie ilość detali w partii się zmniejszy i będziemy robić 6 a nawet 7
4
Ludzie wszystko widzą 2017-03-26 21:24
Wikarenko ale nawet jak pykafkos niema w firmie to i tak kamery działają. Więc poco ten cyrk? He he
6
Agnieszka 2017-03-31 11:32
Na jakie benefity mogą liczyć pracownicy stalgast?
1
Bałagan na warsztacie 2017-03-31 15:36
Papier toaletowy, woda, kuchenka mikrofalowa ale ona tylko dla biura.
5
Trumpf 2017-04-02 09:18
Ja jak pracowałem dostałem też długopis i marker , ale łatwo nie było. ..
7
Al Bundy 2017-04-02 19:43
Zapomnieliscie o najważniejszym beneficie czyli przerwa śniadaniowa pod okiem kamer i co jakiś czas coś rzadkiego w firmie:)
1
Benek 2017-04-06 19:11
Tragedia, nie polecam pracy w tej firmie. Jesli macie inne oferty to sie nie zastanawiajcie
5
lary 2017-04-07 18:45
Firma totalnie zeszła na psy ludzie dopiero przeglądają na oczy jak stąd odchodzą i idą gdzie indziej brawo pukafka więcej zrób se kierowników to będzie ci jeszcze lżej
4
pitero 2017-04-08 21:56
Przecież pukafka wie że na stanowiskach kierowniczych nie może byc nikt kto skonczyl lepsza szkołę bo nie może byc nikt kto by był ponad nim ponad jego wiedza dlatego od kilku, kilkunastu miesiecy stanowiska są obsadzone prostymi ludźmi z wykształceniem jak on - podobno on wykształceniem też nie grzeszy a po drugie ludźmi którzy są mu potrzebni bo umieją jedno bardzo dobrze donosić mu
4
M 2017-04-10 14:18
Jak czytam co miernoty z produkcji tu wypisuja to az przykro ze nadal jestescie zatrudnieni. Pan Kukawka to jest czlowiek z wizja I ambicjami I niejednego z was (a w sumie wiekszosc) wyciagnal z biedy I nauczyl zawodu bo byscie z glodu zeszli. Ale taka jest wdziecznosc ludzka. Poczytajcie madrze ksiazki o zarzadzaniu - to zrozumiecie jak ciezko jest stworzyc dobry system jakosci. Ale gdzies trzeba zaczac. I krok po kroku widac ze w Stalgascie jest coraz lepiej. A ze ludzie odpadaja? Odpadaja Ci co sa nauczeni bylejakosci I nie radza sobie w coraz lepiej zorganizowanym srodowisku. Zostaja profesjonalisci I ludzie ktorzy cos soba prezentuja. Proponuje zamiast obrazac ludzi w internecine to sie wziasc do pracy nad soba I to ostro.
6
Miernoty z produkcji 2017-04-11 19:46
Wymień tych profesjonalistów :) Pewnie dostałeś/łaś podwyżkę no cóż każdy ma swoje zdanie a tak na marginesie o tym małym co rządzi w Polsce też niektórzy mówią dobrze hehe
12
Reklamacja 2017-04-13 16:30
jak ktoś chodzi i powtarza że jest tylko prostym inżynierem to coś w tym musi być.
Rda 2017-04-13 20:08
przerost formy nad treścią, co tu dużo gadać.
1
maazynier 2017-04-14 12:34
ahh ta anet** z magazynu..... co to byla za noc
1
Czy to też kłamstwo? Drogi "M" 2017-04-21 10:37
Niech tymi ambicjami się nie zadlawi. Słyszelismy że mówił oficjalnie przy prezesach że nikt jeszcze sam się nie zwolnił no może jedna osoba- aby czy napewno to prawda? Zacząć to trzeba od stawek akordowych i ich unormowania bo ludzie nadal będą się zwalniać i chodzić na zwolnienia. Poco te cyrki na prasach i obiecanki. Już raz tak było że zapierniczalismy i zarabialismy jakieś pieniądze to przyszedł wszechwiedzacy i oddał detale na durmy. Nikt taki głupi teraz nie będzie pracę trzeba szanować tak samo jak ludzi przy niej, drogi panie.
5
QM 2017-04-21 22:27
Widzicie nawet w Radomiu jest problem z uchodzcami.
5
Tragedia 2017-04-28 07:13
Napisze tylko, że nie polecam tego obozu pracy, dużo by tu wymieniać powodów, ale szkoda strzępić sobie języka
3
Krzychu, kadetem tera 2017-04-28 11:54
rzadkość odeszła to zaczęli wracać ludzie którzy się za jej czasów zwolnili lub ich zwolniła Ciekawe jak pukafkos odejdzie ile osób powróci na stare śmieci. Zauważcie że kadra kierownicza nie jest taka zła można się dogadać tylko że problem leży w tym że muszą wykonywać to co się w nocy przyśni wszechwiedzacemu. A jak ktoś niewie jakie są problemy i konsekwencje złych decyzji to właśnie tak jest. I pewnie zaraz ktoś powie że to kłamstwo? Zauważcie że zakład powoli wraca do tego co było na początku tylko z większa ilościa pracowników. Można by zacytować tekst piosenki panu turkafce,, czym więcej ciebie tym mniej,, tylko że na produkcji. Pozdrawiam tych co żyją nadzieja. Żebym miał wehikuł czasu to bym odmlodzil Pacusia żeby jeszcze popanowal.
2
king 2017-04-28 17:54
Możemy se mówić o rzadkości i innych wynalzkach w tej firmie ale perpetum mobile wynalazków to wszechwiedzacy panujacy purchawka wszystko co złe zaczyna się od niego to on z firmy o dobrym wizerunku zrobił firmę która ma taką a nie inną opinię jego dwulicowosc i manipulowanie jest żenujące zrobił bandę nawzajem się podp....się ludzi i dzięki temu spija śmietankę przed zarządem który nie wiem dlaczego ale tego nie widzi
2
Wielkie dzięki 2017-04-28 20:32
powiem tak jak był pacus to wszystko było jasne i klarowne a jak miał jakiś problem do kogoś to się nie witał z ta osoba z rana i już wtedy było wiadomo że trzeba coś poprawić, a teraz nie wiadomo co "wariatowi " po głowie chodzi, zwolnić najlepiej doświadczonych pracowników i zatrudnić nowych niech się uczą i tak w koło a może zakład podpisał z urzędem pracy jakaś umowę na szkolenia pracowników o których nie wiemy? Proponuje zacząć szukać pracy starym pracownikom bo widzicie co się dzieje.
2
Bratnia dusza 2017-04-28 23:16
Dużo osób pracuje bo musi i się boji zmian ale faktycznie facet przesadza, coś się ostatnio z nim dzieje, może niech na miesięczny urlop pójdzie! Prezesie wysłać go na urlop bo jest słabo.
3
pan Pikuś 2017-04-29 08:20
Urlop w przypadku pukafki nic nie pomoże on w swojej karierze zrazil do siebie rzesze ludzi jego cechy dwulicowosc brak szacunku do drugiej osoby błędnie podejmowane decyzje itd. Najlepsze to zwolnić go i niech zabierze z sobą bagaż tego co złe co ratowaniem swojej d..... zepsul wtedy zobaczyliśmy wszyscy jak wszystko by się zmieniło na plus
3
Prasy 2017-05-05 12:45
W tej firmie to tylko konstruktorzy maja dobrze i zarabiają krocie. Fachowcy hah:)
dżin 2017-05-09 21:16
Afuj z nim prawda i jeszcze raz prawda pisana na tym forum już nawet słychać nieraz od jego najblizszych piesków co o tym sądzą
1
Miernota nie firma 2017-05-10 13:03
Oczywiscie podzielam te negatywne opinie.
To prawda, ze ludzie pracuja tutaj bo musza zarabiac, a tutaj z zarobkami jest co raz gorzej, ciecia, ciecia i jeszcze raz ciecia, zmiana pracy nie boli, zycze odwagi
2
Miernota nie firma 2017-05-10 13:10
Nie polecam pracy na stanowisku spawacza, zarobki marne, w pracy nie ma prawdziwego spawania tylko przejezdzanie bez drutu 2-3 cm spoin. Niektorzy Starzy pracownicy mysla, ze sa bogami zawodu, a nawet prawdziwego migomatu nie widzieli a heftowanie tigiem bez druciku to nie spawanie. Jesli ktos chce sie cofac w rozwoju zawodowym to moze tam pracowac, ale jesli chce sie rozwijac to uciekac jak najdalej od stalgast, w Radomiu jest mnostwo firm w ktorych mozna dobrze zarobic, odradzam zdecydowanie
2
niezgoda 2017-05-10 21:00
co do marnych zarobków na stanowisku spawacza to nie masz racji bo marne nie są, jak sie nie chce robić to sie nie zarabia. co do spawaczy to rzeczywiście jest kilku, którzy naprawdę sa zdolni i mają pojęcie o zawodzie a pozostali nauczyli sie jedynie spawac ładnie i cienko i na tym koniec ładnie i cienko moze być ale czy bedzie trzymać? , w wiekszych firmach by przegrali na samych juz probkach

podsumowując, firma jaka jest taka jest, ale nie mozna mowic ze jest zle bo zle z kasa nie ma a wydaje mi sie ze tylko lenie zarabiaja najmniej bo jak sie robic nie chce to nie ma sie co dziwić ze licha wypłata
2
Prass 2017-05-23 07:26
Stalgast zaczynając tu pracę godzisz się na porażkę firma stanęła w miejscu np. z zarobkami jakieś dwa lata temu i rynek ją przegonił więc wybór należy do trudnych
5
Zostaw swoją opinię o stalgast - Radom
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie stalgast