logo Stalgast sp. z o.o.

Stalgast sp. z o.o.

Radom

Opinie o Stalgast sp. z o.o.

Krzychu, kadetem tera 2017-04-28 11:54
rzadkość odeszła to zaczęli wracać ludzie którzy się za jej czasów zwolnili lub ich zwolniła Ciekawe jak pukafkos odejdzie ile osób powróci na stare śmieci. Zauważcie że kadra kierownicza nie jest taka zła można się dogadać tylko że problem leży w tym że muszą wykonywać to co się w nocy przyśni wszechwiedzacemu. A jak ktoś niewie jakie są problemy i konsekwencje złych decyzji to właśnie tak jest. I pewnie zaraz ktoś powie że to kłamstwo? Zauważcie że zakład powoli wraca do tego co było na początku tylko z większa ilościa pracowników. Można by zacytować tekst piosenki panu turkafce,, czym więcej ciebie tym mniej,, tylko że na produkcji. Pozdrawiam tych co żyją nadzieja. Żebym miał wehikuł czasu to bym odmlodzil Pacusia żeby jeszcze popanowal.
2
king 2017-04-28 17:54
Możemy se mówić o rzadkości i innych wynalzkach w tej firmie ale perpetum mobile wynalazków to wszechwiedzacy panujacy purchawka wszystko co złe zaczyna się od niego to on z firmy o dobrym wizerunku zrobił firmę która ma taką a nie inną opinię jego dwulicowosc i manipulowanie jest żenujące zrobił bandę nawzajem się podp....się ludzi i dzięki temu spija śmietankę przed zarządem który nie wiem dlaczego ale tego nie widzi
5
Wielkie dzięki 2017-04-28 20:32
powiem tak jak był pacus to wszystko było jasne i klarowne a jak miał jakiś problem do kogoś to się nie witał z ta osoba z rana i już wtedy było wiadomo że trzeba coś poprawić, a teraz nie wiadomo co "wariatowi " po głowie chodzi, zwolnić najlepiej doświadczonych pracowników i zatrudnić nowych niech się uczą i tak w koło a może zakład podpisał z urzędem pracy jakaś umowę na szkolenia pracowników o których nie wiemy? Proponuje zacząć szukać pracy starym pracownikom bo widzicie co się dzieje.
2
Bratnia dusza 2017-04-28 23:16
Dużo osób pracuje bo musi i się boji zmian ale faktycznie facet przesadza, coś się ostatnio z nim dzieje, może niech na miesięczny urlop pójdzie! Prezesie wysłać go na urlop bo jest słabo.
4
pan Pikuś 2017-04-29 08:20
Urlop w przypadku pukafki nic nie pomoże on w swojej karierze zrazil do siebie rzesze ludzi jego cechy dwulicowosc brak szacunku do drugiej osoby błędnie podejmowane decyzje itd. Najlepsze to zwolnić go i niech zabierze z sobą bagaż tego co złe co ratowaniem swojej d..... zepsul wtedy zobaczyliśmy wszyscy jak wszystko by się zmieniło na plus
5
Prasy 2017-05-05 12:45
W tej firmie to tylko konstruktorzy maja dobrze i zarabiają krocie. Fachowcy hah:)
1
dżin 2017-05-09 21:16
Afuj z nim prawda i jeszcze raz prawda pisana na tym forum już nawet słychać nieraz od jego najblizszych piesków co o tym sądzą
3
Miernota nie firma 2017-05-10 13:03
Oczywiscie podzielam te negatywne opinie.
To prawda, ze ludzie pracuja tutaj bo musza zarabiac, a tutaj z zarobkami jest co raz gorzej, ciecia, ciecia i jeszcze raz ciecia, zmiana pracy nie boli, zycze odwagi
4
Miernota nie firma 2017-05-10 13:10
Nie polecam pracy na stanowisku spawacza, zarobki marne, w pracy nie ma prawdziwego spawania tylko przejezdzanie bez drutu 2-3 cm spoin. Niektorzy Starzy pracownicy mysla, ze sa bogami zawodu, a nawet prawdziwego migomatu nie widzieli a heftowanie tigiem bez druciku to nie spawanie. Jesli ktos chce sie cofac w rozwoju zawodowym to moze tam pracowac, ale jesli chce sie rozwijac to uciekac jak najdalej od stalgast, w Radomiu jest mnostwo firm w ktorych mozna dobrze zarobic, odradzam zdecydowanie
3
niezgoda 2017-05-10 21:00
co do marnych zarobków na stanowisku spawacza to nie masz racji bo marne nie są, jak sie nie chce robić to sie nie zarabia. co do spawaczy to rzeczywiście jest kilku, którzy naprawdę sa zdolni i mają pojęcie o zawodzie a pozostali nauczyli sie jedynie spawac ładnie i cienko i na tym koniec ładnie i cienko moze być ale czy bedzie trzymać? , w wiekszych firmach by przegrali na samych juz probkach

podsumowując, firma jaka jest taka jest, ale nie mozna mowic ze jest zle bo zle z kasa nie ma a wydaje mi sie ze tylko lenie zarabiaja najmniej bo jak sie robic nie chce to nie ma sie co dziwić ze licha wypłata
3
Prass 2017-05-23 07:26
Stalgast zaczynając tu pracę godzisz się na porażkę firma stanęła w miejscu np. z zarobkami jakieś dwa lata temu i rynek ją przegonił więc wybór należy do trudnych
11
Marek 2017-05-26 07:36
Witam, rozglądam się za praca i przeglądam różne takie miejsca i z opinii to chyba wasza firma ma najwięcej w Radomiu wpisów na goworku, o co chodzi?
1
Łukasz Kowalik 2017-05-26 10:45
A ja wspominam dobrze, pracę w Stalgast. Gdybym nie dostał lepszej propozycji to bym pewnie pracował ciągle. Gorące pozdrowienia dla Brygady C, a szczególnie chłopaków z działu spawania, powodzenia :)
1
Małpa w zoo, kiwajaca głowa. 2017-05-26 13:38
o to chodzi że tam jest taki dyro który wychodzi na zebrania z pracownikami i mówi że mogą sobie opisać coś na goworku i tak to go nie rusza. Więc ludzie go słuchają i piszą a wiadomo jak ktoś mówi że nie rusza to znaczy że rusza. I dlatego tyle wpisów bo wiedzą że śledzi goworka na bieżąco. A tak na marginesie to gratuluję realizmu i przewidywalnosci ha ha żenua.
7
stary ale jary 2017-05-26 19:25
Przyjdź to znów będą nowe wpisy bo zobaczysz jak tu jest rzeczywiście i opiszesz tą sytuację ze dałeś zrobić się w ch..... ci co pracują już im się nie chce pisać hehehe
8
policeman 2017-05-26 19:38
Najwięcej wpisow w Radomiu - chociaż w jednym ten grajdołek jest najlepszy. Żenująca firma
9
:( 2017-05-26 22:23
Pewnie ze go rusza bo to prawda co tu jest napisane ja dałem/dałam się skusić by odejść z poprzedniej firmy i przyjść tu za parę złotych więcej i szczerze żałuję teraz jak mało czego w życiu pozdrawiam poprzedniego pracodawcę byłeś naprawdę w porownaniu z tym super a tutejszy dyro to jakieś nieporozumienie
18
Jarząbek 2017-06-02 18:16
Jestem pracownikiem z niedużym stażem w firmie ale jak dla mnie na +. Jedynym minusem są dość duże koneksje wśród pracowników produkcji co wpływa niekorzystnie na ludzi chcących pracować, bo niestety klany marudzą. Jeżeli chodzi o wypłacalność - zero problemów, pieniądze jak na Radom dobre. Pozdrawiam ludzi uczciwych w swojej pracy.
13
niemaruder 2017-06-23 10:57
Pieniądze rzeczywiście są dobre i zawsze na czas, ale atmosfera coraz gorsza. Jak to mówią ryba psuje się od głowy, każdy pod każdym kopie dołki, przypisuje sobie cudze zasługi i głosi wszem i wobec jaki to jest zapracowany, a przychodzi do pracy i wychodzi kiedy chce. z coraz większą niechęcią idzie się do pracy w Stalgaśćie
7
obiektywny 2017-06-24 07:11
Obiektywnie zgadza się jeżeli chodź o wypłacalność jest ok kasa średnia ale zawsze na czas i to jest ok druga strona medalu to szacunek dla pracowników z tym jest gorzej nawet najwyzsi w tej firmie potrafią bardzo źle wypowiadać się o pracownikach mówiąc zamiast imion lub nazwisk niecenzuralne obraźliwe słowa sciany mają uszy panowie prezesi i dyrektorzy wyścig szczurów w tej firmie to
normalka podpiepszanie i zdobywanie laurów za kogos to dla wielu praca w tej
firmie by sie utrzymac co do ryba psuje sie od glowy - to jest sedno sprawy puknięty przez wielu znienawidzony ale chyba o tym nie wie mysli ze kasa to wszystko alez nie atmosfera i odpowiednie podejscie do sprawy to jest to takze zastanowcie sie pukafki itp. nad sobą bo wybudujecie nową siedzibę firmy tylko czy tam będzie chciał ktoś pracować oprócz przydupasow typu karierowicze gendery itd.
12
Ks. 2017-06-27 16:05
Lepsze to niż stanie i patrzenie z którego nic nie wynika.
1
KAPUŚNIAK 2017-07-08 15:21
ODPALAMY !!
Beret_babki 2017-07-12 11:26
Widać poprawiło sie w stalgast bo nikt nic nie pisze ? Robota idzie, tylko kasy nie widać
1
Chwytak 2017-07-12 19:07
Kasa na mercedesy musi być dla rządzacych no i trzeba podtawic nową siedzibę hehe no i kamizelki utrzymać a wlasciwie ich nadmiar
11
okapek 2017-08-21 18:34
To co się dzieje w tej firmie i zarządzanie pukafki zostawiam bez komentarza szkoda pisać i gadać
5
Agnieszka 2017-08-23 14:46
@okapek mógłbyś jednak powiedzieć coś więcej odnośnie aktualnej sytuacji w firmie? Chętnie dowiem się więcej o Twoich doświadczeniach. W jakim dziale stalgast pracujesz? Możesz powiedzieć kilka słów o swojej pracy? Rzetelne i merytoryczne wpisy będą bardzo pomocne dla osób, które zastanawiają się nad podjęciem pracy właśnie w tym miejscu.
Piotr 2017-09-01 16:35
No okapek nie chce się rozpisywać bo wszyscy wiedzą jaki kołchoz tu się zrobił w ostatnim czasie pracownicy zaczynają odchodzić na potęgę i to ci dobrzy a nowi nie chcą po okresie próbnym tu już być kierownicy zmieniają się rzucają ich po różnych działach dyrektorzy zmieniają się co 4 miesiące :) oprócz tego głównego purchawki który broni się eliminując wszystkich po kolei wystarczy nie być tu kilka tygodni i wraca się nie poznając załogi ach szkoda gadać firma niegodna polecenia
3
MIRKO 2017-09-04 14:50
a ja bym tam chciał pr\acować, no bo słyszałem,że tam zarobić idzie i jescze umowe dają too juz jest super co nie jak aplikowac na spawacza, spawam każdą metodą, nie mam papierów tylko na spawanie pod wodą, powiedzcie jak tam jest ???
Agnieszka 2017-09-14 13:31
@MIRKO widzę, że jeszcze nikt nie odpowiedział na Twoje pytanie. Czy w tym czasie zdążyłeś skontaktować się bezpośrednio z firmą? Jeśli zdecydujesz się na aplikację, podziel się swoimi wrażeniami z przebiegu procesu rekrutacyjnego. Takie informacje będą bardzo pomoce dla osób, które ten etap rekrutacji mają jeszcze przed sobą.
Grześ 2017-09-16 14:56
Jakoś nie widać ostatnio "najmądrzejszego" czyżby wywalili pukafke bo aż miło gdy go nie ma?
3
ropokop 2017-09-24 19:35
Firma to totalne dno pracujac tam jestes traktowany jak chlopiec na posylki zero jakiegokolwiek zainteresowania problemem pracownika ciagle rotacje zmiana stanowisk kierownicy ktorzy przez 8h swojej pracy polowe tego czasu spedzaja na paleniu papierosow razem ze swoim szefem podczas ktorego tylko smieja sie i obgaduja pozostalych pracownikow derektorek czepiajacy sie o wszystko a jak cos od niego chcesz to nagle go niewidac pracuje tm dosc dlugo i tylko za czasow kiero konrada dalo sie tam normalnie pracowac.
5
Szlifierz 2017-09-24 20:59
Zgadza się te czasy minęły teraz jest tych dyrektorów kierowników brygadzistow a Konrado ogarniał większość sam bo na stanowisku nie trzeba umieć spawac czy szlifować ale trzeba umiejętnie zarządzać czego aktualnym naszym wszystkim kamizelkowcom brakuje
8
Agnieszka 2017-09-27 15:50
@ropokop wspominasz o tym, że w firmie panuje rotacja. Możesz powiedzieć o tym coś więcej? Ile osób odeszło w ostatnim czasie? Czy dotyczy to całej firmy, czy też może któregoś z jej działów szczególnie?
Rico 2017-09-27 20:04
Agnieszka trzyma Cię jeszcze alkohol ze świąt ? Daj sobie spokój z tymi wpisami i pytaniami w firmie jest jak jest i wszyscy o tym dobrze wiedzą odchodza pojedynczo ludzie i nawet ci co w życiu by nikt nie pomyślał prawda boli ? Dobrze tu wszyscy piszą że przynajmniej połowę czas swojej pracy na frankach spędzają szef produkcji kierownicy gender pachnące skrzydło a dlaczego bo jest ich za dużo bo jak by było tyle co potrzeba to by musieli zająć się pracą i pomysl jak dobrze ma pukafka ile on ma czasu ogólnie żenua
3
Gentelmann 2017-09-28 19:53
Ale wam wszystkim źle pracownicy 3-4 tysie na rękę na warunki radomskie to mało? Wiem zniechecacie innych do przyjścia bo lepiej zatrudnić żonę siostrę teściowa koleżankę itd. Przecież tu pracują całe rodziny. Co do Konrado nie będę się wypowiadał bo nie znam tematu a co do kierowników których tak naprawdę jest paru nie macie racji oni pracują 24 godz. Żeby zapewnić robotę i płynność a my tylko 8 i sajonara bardziej bym się czepiał lazikow którzy na hali pojawiają się jak prezes przyjeżdża nagle mają robotę i jest ich pełno przykład konstruktorzy których jest za dużo ,gender i tych trzech z wikarym na czele. No daj pan spokój zenua.
2
Agnieszka 2017-10-02 13:51
@Rico dopytuję, bo zależy mi na poznaniu tego jak wygląda praca w firmie oraz by osoby, które trafiają tu na wątek szukając opinii o przyszłym miejscu pracy mogły znaleźć tu pomocne informacje. @Gentelmann rozumiem, że Tobie praca w Stalgast odpowiada. Aktualnie firma poszukuje Technika Serwisu Urządzeń Gastronomicznych. Co według Ciebie powinny wiedzieć osoby zainteresowane tą ofertą pracy?
..... 2017-10-02 23:50
W Radomiu niema takiego stanowiska
Ropokop 2017-10-03 13:24
Agnieszka rotacja panuje na stanowiskach dzien robisz jako spawacz na drugi dzien kaza ci pracowac na pakowaniu itd chca zeby jeden czlowiek umial pracowac na wszystkich stanowiskach brak mozliwosci dogadania sie z kim kolwiek.
1
stalgast BIRKENAU 2017-10-03 19:38
Daj spokój jest jak jest dobre czasy w tej firmie minęły teraz liczy się tylko pieniądz a mówienie ze tu jest dobrze bo dają umowę ze się zarobi 2 - 3 tysie przeciez to jest normalne naturalne i nie jest to czymś co ma przyciągnąć pracownika chyba ze ta firma nie ma już nic więcej do zaoferowania rotacja jest i to wiadome np. dyrektorzy się zmieniają co chwila dobrzy ludzie odchodzą a zostaja nieroby jak gender wikary .....
4
Agnieszka 2017-10-04 15:49
@Ropokop dziękuję za wyjaśnienie. Aż tak często jest zmieniane stanowisko pracy? A co w przypadku nowych pracowników? Czy mają więcej czasu na wdrożenie się na jednym ze stanowisk, czy też od razu rotacja zadań ich dotyczy? @..... może jest to nowe stanowisko? Spójrz na ofertę pracy: http://www.gowork.pl/praca_podglad,6706197
ropokop 2017-10-04 21:03
Agnieszka@ rotacja dotyczy zarowno nowych jak i starych pracownikow np przychodzi nowy pracownik mowia mu naucz sie tego i tego gosc uczy sie powiedzmy tydzien po czym przychodzi do niego smieszny szef w zapierdzialych spodniach od 3 lat takich samych haha i mowi mu ze od poniedzialku chcialby zebys poszedl np na prasy i znow to samo uczysz sie od poczatku to samo dotyczy starych pracownikow ich tez nie omina swietne pomysly byyka ale jak juz pojdziesz ty do niego z czyms waznym to biedny zawsze zapomina no bo lepiej jest przestac na dworzu z papierosem w gebie!!! jednym slowem fakt moze i da sie tam zarobic ale po za tym trzymaj sie z daleka od tej firmy.
1
Pablito :) 2017-10-06 09:30
Gowork- forum, zarobki,kontakt. A jak ktoś napisał że gender ma ponad 6 tysi a Ukraińcy ok 4 tysi. to wykasowali wpis. Laziki z wikarym mają prawie 5 a pracownicy z 8 letnim starzem 2500 brutto. Zapraszamy serdecznie młodych wykształconych z doświadczeniem i nieumiejacych się postawić.
3
Profesor 2017-10-06 21:16
Hopie nie wiem skąd masz dane ale rewelki nie mają,
Mają tyle co większość ludzi na produkcji także "PUCZU" nie zrobisz :)
Dexa poco 2017-10-06 21:23
On jest z urządzeń tam mają straszna bide i żyją w nieświadomości. Kiedyś tam było sanatorium a teraz jest poczekalnia.
pitbull 2017-10-08 21:34
Zgadza się trzymajcie się jak najdalej od tej firemki a zarabiają nieliczni a reszta jak wszędzie z tym że tu jest toksycznie bo jest taki jeden pukafka który rozpierd..... każdy system żeby być na wierzchu i nierobów nie brakuje jak gender wikariusze i inne szwędaki warszawiacy zróbcie coś bo jest niedobrze
3
zainteresowana 2017-10-10 18:17
A macie jakies info o pracy i warunkach w siedzibie firmy w Warszawie?
Gentelmann 2017-10-11 15:44
A poco mieć taka informacje skoro w warszawie Stalgastu nie będzie. Tam niema produkcji więc pewnie się nie przemeczaja.
zainteresowana 2017-10-15 23:58
A skąd wiesz, że nie będzie? W Radomiu jest budowane centrum logistyczne, ale chyba cała firma się nie przenosi
Dick 2017-10-16 22:49
Moja stara mi powiedziała.
Nick 2017-10-16 22:52
Ale się kobitko do tego zabierasz albo chcesz pracować albo nie. Jak ty tak będziesz działać w serwisie to długo nie popracujesz. Gadania i pytania pół roku a może i tak cię nie przyjmą :)
Zostaw swoją opinię o Stalgast sp. z o.o. - Radom
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Stalgast sp. z o.o.