brak logo

P.U. TOMBOR Sp. jawna Zakład Pracy Chronionej

Katowice

Opinie o P.U. TOMBOR Sp. jawna Zakład Pracy Chronionej

kierowca 2016-01-30 20:37
Jestem kierowca na JAS-FBG i z niektórymi kierowcami mamy odmienne zdanie ta temat ochrony .Ludzie stoją po pare godzin na dworze czy to zima,mróz czy deszcz oni stoją za parę groszy żeby przeżyć i co tu chwalic tych co siedzą w srodku w czym oni sie róznią od innych tym że ktoś komputerem umie sie posługiwać dla mnie to śmieszne .Kazdy wykonuje to co umi i kazdy się stara i dlatego firma ich docenia bo kto by czymał nierobów .Na Jasie pracują dwie kobiety i obie wykonują swoja prace tak jak umieją i mamy do tych pań taki sam szacunek do pani Agnieszki która pracuje od samego poczatku powstania Jas-fbg i do pani Grazyny która pracuje od niedawna nie ma tu kogo chwalic .Jako kierowca po rozmowie z kolegami wiem ze nikt z nas nie wychwala tej pani uwazamy że ta pani wykonuje swoje powiezone obowiązki .Wiec kolego ktuy to wypisujesz to przestan bo niezasz prawdy jak jest i nie osmiszaj sie tymi wypisami na temat tej pani bo to załosne
kierowca JAS-FBG 2016-01-31 08:04
czymał,ktuy,co umi ,- to tylko niektóre wybrane błędy twoich wypocin na poziomie szkoły specjalnej.Pracowniku ochrony nie podszywaj się pod kierowców po to jest wypowiedz pracownika ochrony.Pracownicy którzy stoją na dworze na mrozie i deszczu no cóż jak się przyjmowali to wiedzieli za ile i co będzie należało do ich obowiązków więc nie wiem w czym problem.Skomlesz tu wręcz z twoich wypocin wnioskuję,że błagasz o dobre opinie o innych pracowniach ochrony to ty się ośmieszasz bo nie masz swojej godności.Piszesz że pracują dwie kobiety pamiętaj nie staż się liczy a umiejętności możesz wnioskować do firmy aby dali medal za staż pracy Agnieszce.Jak chcesz się wypowiadać to poproś kogoś o większym ilorazie inteligencji aby pomógł ci napisać co "myślisz".Poprzednik napisał że siedzicie na internecie zakładowym no właśnie też to widziałem.
16
kierowca SM Mlekovita 2016-02-01 02:23
Ludzie stoją po pare godzin na dworze czy to zima,mróz czy deszcz oni stoją za parę groszy żeby przeżyć - NAJWIDOCZNIEJ DO INNEJ ROBOTY SIĘ NIE NADAJĄ !
15
kolega 2016-02-01 10:02
ALE TO WSZYSTKO NUDNE I ŻAŁOSNE ZMIEŃCIE TEMAT
kolega kolegi 2016-02-01 18:18
PO TO JEST FORUM !!!
20
kierowca Jas-Fbg 2016-02-05 14:02
Wyłączyć ochronie internet w Warszowicach !!! tylko siedzą na internecie non stop !!!
20
po rekrutacji 2016-03-06 14:32
WITAM JAK MI POWIEDZIELI ŻE NA GODZINE MAJĄ 4,50 ZŁ TO MI SIĘ ODECHCIAŁO STAĆ NA DWORZE I PO REKRUTACJI NIECH SOBIE SAMI ZA TYLE ROBIĄ KIEROWNICY I WŁAŚCICIELE FIRMY ! NIE POLECAM NIKOMU WSTYD TAKĄ STAWKĘ PROPONOWAĆ !
13
kandydat 2016-03-11 13:59
Co 4,50 za godzinę ?????? więcej zarabia babcia co siedzi na targu z jajkami i pietruszką !!! nie macie godności za tyle pracować !
11
Kierowcy 2016-03-24 14:16
Ciepłych i udanych świąt wielkanocnych oraz wszelkiej pomyślności i radości w życiu zawodowym i prywatnym.Życzą wszyscy kierowcy przesympatycznej Pani Grażynie z ochrony.
8
kierowca 2016-03-28 22:57
Dziwne że życzenia są tylko dla pani Grażyny CIEKAWE ...
1
kierowca 2016-04-06 01:10
Nie wiem co jest takie dziwne i ciekawe ? po prostu ja i wielu kierowców uważamy że Pani Grażynka jest przesympatyczna a może myślisz o teorii spiskowej pewnie o sztucznej mgle i o ściętej brzozie ?
10
pracownik Tombor 2016-05-01 03:28
Możesz się starać jak tylko możesz na jas-fbg w ochronie to twoją premią będzie stanie na dworze za 4,60 netto za godzinę pracy !!
9
pracownik 2016-05-17 15:45
Od 1 stycznia 2017 wchodzi ustawa na umowę zlecenie 12 zł brutto za godzinę i wszyscy emeryci itp idą do domu bo nie będzie się ich opłacało przyjmować za taką stawkę firmy wybiorą niepełnosprawnych do których jest dofinansowanie tak że zleceniowcy zróbcie sobie pożegnalne zdjęcie z kolegami i koleżankami bo od stycznia już do domu wnuki bawić !
11
Kipuś 2016-05-30 11:11
Emeryci do domu !!!!
12
kierowca Jas-Fbg 2016-06-12 06:56
Firma Jas-Fbg bardzo zainwestowała w udoskonalenie systemu komunikacji i odprawiania pojazdów w Warszowicach co bardzo się chwali,jednak powinni zainwestować w system seven guard to znaczy zamontować kilka punktów do odbijania aby pracownicy ochrony w dni wolne od pracy czyli w piątki soboty i niedziele oraz dni kiedy nie pracuje biuro ani nikt z Jas- Fbg po prostu odbijali punkty kontrolne co 15-20 minut a nie siedzieli na internecie i nudzili się w wolne dni co niestety ma miejsce co zauważyłem z swoich obserwacji.Ziewanie i oglądanie filmów kiedy Jas-Fbg nie pracuje to nie jest dobra wizytówka firmy ochroniarskiej tak szacownej firmy jak Jas-Fbg Warszowice.
10
kierowca Jas-Fbg 2016-06-12 07:06

Firma Jas-Fbg bardzo zainwestowała w udoskonalenie systemu komunikacji i odprawiania pojazdów w Warszowicach co bardzo się chwali,jednak powinni zainwestować w system seven guard to znaczy zamontować kilka punktów do odbijania aby pracownicy ochrony w dni wolne od pracy czyli w piątki soboty i niedziele oraz dni kiedy nie pracuje biuro ani nikt z Jas- Fbg po prostu odbijali punkty kontrolne co 15-20 minut a nie siedzieli na internecie i nudzili się w wolne dni co niestety ma miejsce co zauważyłem z swoich obserwacji.Ziewanie i oglądanie filmów kiedy Jas-Fbg nie pracuje to nie jest dobra wizytówka firmy ochroniarskiej tak szacownej firmy jak Jas-Fbg Warszowice.
10
kierowca 2016-06-14 14:30
Cała prawda popieram opinie !!!!!!!
3
pracownik 2016-06-14 21:25
Jedna z przyzwoitszych firm ochroniarskich -zarobki nie za wysokie ale takie czasy .Może przyjdą lepsze.Jedno jest pewne że to nie są oszuści ,cwaniacy i manipulatorzy.
Podoba mi się że gonią nierobów i że dają wypłatę na czas .Oby tak dalej!
2
pracownik 2016-06-15 13:44
Gdyby zwalniali nierobów to musieliby zakończyć działalność
7
nie 2016-06-22 11:58
nie przyjmujcie się, poczekajcie do stycznia jak będzie 12 zł na rękę za godzinę
5
żałosne 2016-06-23 21:19
Marne i śmieszne ratowanie reputacji firmy ,wypłaty na czas a która firma ochroniarka nie płaci na czas ? Wypłata na czas 4,50 na godzinę no szacun można z takiego wynagrodzenia odłożyć na wczasy ,samochód,i co sobotni melanż normalnie rozpusta ! jak napisałeś oby tak dalej !!!! Taka super firma to może płaci za dużo powinniście dla firmy zgodzić się na mniejszą stawkę na 3 zł netto !
6
ja 2016-06-28 00:17
12 może i będzie ale kto je zapłaci ?
1
cieć 2016-06-28 00:27
Przecież pani Premier obiecała to da .Poza nią chyba nikt myslący się nie łudzi.
2
Yosarian 2016-06-30 14:50
Dwa lata temu miałem zaszczyt pracować w Warszowicach jestem starszym panem i nie uśmiechało mi się codziennie wbrew kodeksowi pracy po 12 godzin iść do pracy.Po pewnym czasie władze
Jas ubzdurały sobie iż potrzeba zatrudnić ochroniarzy z licencją i uzbrojonych co świadczy o poziomie inteligencji owych władz Kogoś trzeba było usunąć na miejsce uzbrojonych -Padło między innymi na mnie a wyboru tego dokonali zwykli pracownicy (konkretnie dwie osoby) ,Przez kilka tygodni nie zostałem powiadomiony iż umowa została rozwiązana Ostatnio w rozmowie z na fb z byłym dowódcą zmiany rozmawiałem na ten temat (Facet młodszy o połowę a odnosił się nie tylko do mnie jak do gówniarza) i stwierdził że nie byłem w porządku co rozbawiło mnie do łez-na nikogo nie donosiłem jak trzeba było zostałem Faceta który mnie wytypował do domu podwiozłem jedynie to miałem dość bez odpoczynku codziennie chodzić do pracy (co to jest 12 godz wolnego po nocce ?) to jest chore widocznie tombor za to kasował większą kasę. Do dziś nie mogę wyjaśnić tajemniczego usunięcia mnie z tej pracy.Zgodnie z moimi przypuszczeniami licencjonowani wytrzymali dwa mieś i widzę dawne porządki chcę tylko prawdy że może za gruby jestem i nie reprezentatywny -no ale wszyscy milczą jak zaklęci
10
Były pracownik 2016-07-11 03:27
Popytaj innych o dowódcy Andrzeju zwanym łysym był za ludzmi bronił każdego aby nikogo nie zwalniali był naprawdę prawdziwym dowódcą nie to co teraz nawet nie są cieniami jego legendy ale widzisz tacy jak on nie podobają się innym czyli firmie Tombor oraz płacącym im firmie Jas-Fbg Warszowice i po prostu się go pozbyli ja zwolniłem się zaraz po nim.Nie dziwi mnie to co się stało z tobą to normalna praktyka w Warszowicach.
10
jeszcze ochroniarz 2016-07-15 12:38
Od stycznia będzie 13,00 na godzinę tylko co z tego jak roboty nie będzie haha
4
KOLEGA KOLEGI 2016-07-16 12:17
no TO SIĘ PRZYJMIJ ! I PRACUJ !
9
Ja Klaudiusz 2016-07-19 02:18
Piszesz ogólnikowo bez żadnej wiedzy.Firmy zatrudniają niepełnosprawnych z umiarkowanym stopniem niepełnosprawności bo mają dofinansowanie z PRFON ( Państwowy Fundusz Rechabilitacji Osób Niepełnosprawnych) w wysokości 1200 zł za przyjętego pracownika.Nie ma dofinansowania do stopnia niepełnosprawności stopnia lekkiego.Oczywiście tak zatrudniać mogą tylko firmy ochroniarskie które mają odpisy i są zakładami pracy chronionej inne firmy nie mają takich dofinansowań i odpisów.
10
Parasol Well 2016-08-13 06:07
Potrzebują do Warszowic na jas-fbg a le tylko z grupami inwalidzkimi
1
Zenon 2016-08-16 02:46
zadzwoń sobie do kadr adres firmy oraz kontakt znajdziesz w internecie i się dowiedz gdzie i kogo potrzebują
6
Grupa Operacyjna "Bądz Sobą" 2016-08-20 20:59
Niestety, a w sumie bardzo dobrze od 1 stycznia 2017 roku będą przyjmować młodych na umowę zlecenie za 12 zł netto za godzinę lub niepełnosprawnych z grupami (ze względu na dofinansowanie ) a wszyscy emeryci do domu ! Na działeczkach ośnieżać a w lato podlewać pomidorki a nie pchać się do pracy w ochronie itp.Nareszcie będzie tam gdzie wasze miejsce w domu !!!!!!!!!!! wnuki bawić !!!!
10
KAPUŚ 2016-09-11 11:58
W JAS-FBG w Warszowicach powinni ZMIENIĆ ochrone wogóle, biorąod szoferóww podobno jak leci za nic...
9
Perkoz 2016-09-14 05:19
Brali,biorą i będą brać teraz i na zawsze..............amen OCHRONA DO WYMIANY !!!!!!!!!!!!!!
11
Brzoskwinka 2016-09-20 01:49
Hej, ale dobrze, ze atmosfera opiera się na przyjacielskich relacjach.Ciekawe gdzie ? na pewno nie w Warszowicach !
9
kampio chłopaki do wzięcia 2016-10-03 21:25
dbają o prawidłowe relacje między pracownikami, co jest rzadkością w dzisiejszych czasach. ALE UBAW PO PACHY HASŁO ROKU 2016 !!!!!!!!!!! PRZYJMIJ SIĘ TO ZOBACZYSZ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
8
Koss 2016-10-05 16:23
Przyjmij się popracuj i potem sam zobaczysz
5
Paramond 2016-10-07 20:28
wyślij c.v popracuj i sam zobaczysz to chyba proste jeśli cię oczywiście przyjmą !
5
kampio 2016-10-11 23:05
wyślij c.v czekaj jak cię wezwę na rekrutację i koniec robisz z tego jakiś problem jak byś miał rozmawiać /rozmawiała z Putinem na temat zniesienia embarga na export jabłek !!!
5
maoa 2016-10-12 14:00
No dobrze, ale jak wygląda rozmowa rekrutacyjna na kierownika projektu unijnego? Warunki pracy są całkiem dobre, bo przecież dbają o przyjacielskie relacje, ale atmosfera najwazniejsze że dopisuje między nimi.
Kiepura 2016-11-19 18:36
Nie żałuj ,nie żałuj,nie żałuj jak są to ich nie żałujecie a jak odchodzą to niby wam ich brakuje to dopiero paradoks ...................co nie ?
9
Ci Wielcy ! 2016-12-27 01:19
Lepiej być skromnym i pracować na siebie
niż udawać wielkiego i nie miec na chleb.

- Salomon
7
robol 2017-01-18 11:44
Tombor jest dla emerytów i to na szybie 5 tam to dopiero rządzą nietykalni
7
slon 2017-01-18 11:48
Tombor dla emerytów górniczych Malo im 6 tysięcy jeszcze 300godzin
9
kompot 2017-02-01 17:54
Stanie pod płotem w Warszowicach w deszcz,mróz,słońce ,wiatr polecam taki preparing zarządowi Tomboru ! Bear Grylls tam był zobaczył i stwierdził nie dam rady !
4
calineczka 2017-03-06 12:57
Bardzo dobra firma chyba najlepsza z wszystkich firm ochroniarskich w Polsce bardzo duży szacunek do pracownika polecam wszystkim tą firmę !!!!!!!!
3
zainteresowany 2017-03-18 17:41
Chyba nie calineczka a celineczka T ?
Całus 2017-03-25 12:39
Pocałuj tą Panią Grażynkę w pipcię a wtedy się spełnisz
KONEKT 2017-04-14 17:26
NA PEWNO BYŁABY TO PRZYJEMNOŚĆ DLA DWÓCH STRON I CAŁUJĄCEJ OSOBY I DLA OBCAŁOWYWANEJ !
5
Kamka 2017-06-30 20:46
Najlepszy Ochroniarz w Tombor z jakim pracowałem Rysiu Kummer idzie się dużo od niego nauczyć 4 lata ponad w Tombor pozdrawiam
2
Natalia 2017-08-04 13:28
Witajcie, Mam pytanie czy aby dostać się do pracy jako pracownik ochrony od razu trzeba posiadać licencję ochroniarską czy można ją w trakcie wyrobić? Jak obecnie wygląda sytuacja w firmie?
Zostaw swoją opinię o P.U. TOMBOR Sp. jawna Zakład Pracy Chronionej - Katowice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie P.U. TOMBOR Sp. jawna Zakład Pracy Chronionej