logo SAWA TAXI

SAWA TAXI

Warszawa

Opinie o SAWA TAXI

misiek 2012-02-06 09:08:37
Współpracowałem z nimi kilki lat a jak chciałem urlop to stwierdzili że nie mogą mi go udzielić! Jakbym był u nich zatrudniony na etat! Wszystko mają gdzieś. Najważniejsze są dla nich tylko pieniądze! Każą mi płacić bajońskie sumy pomimo że przez nich wpadłem w koszmarne tarapaty finansowe bo z ich zleceń nie byłem w stanie utrzymać rodziny!
Uważajcie na nich!
1
Nick 2012-04-17 09:16:07
Czy ktos z Was wie o co chodzi z naborem na przedstawiciela handlowego ? jaki jest klimat pracy , zarobki i ewentualne narzedzia pracy .Bede zobowiazana za pomoc .
as 2012-09-27 21:18:39
za narzędzie do pracy dostaniesz łopatę a o atmosferze pracy nie będziesz miała czasu myśleć
Tutka 2013-01-09 11:47:31
A ja nie narzekam. Może i nie ma kokosów, za to można w miarę dysponować czasem, zwłaszcza jak się jeszcze studiuje. Atmosfera niezła, szefostwo rozsądne. Firma, na swój koszt kilka razy do roku organizuje dla wszystkich pracowników wyjścia integracyjne, aby się bardziej ze sobą zżyli.
donald12 2013-01-23 15:16:40
Ogólnie średnio, ale w porównaniu z innymi korporacjami OK. No i przynajmniej robota jest. Takie czasy, jak się nie ma co się lubi.....
basia 2013-01-25 15:51:03
Nie wiem jak się pracuje w innych korporacjach. W Sawie znośnie. Ludzie przestańcie krytykować. Po prostu się Wam nie chce pracować.
1
Cytryna 2013-02-05 16:49:38
To moja 3 korporacja w ciągu 2 lat. Jeżdżę 4 miesiące i jakoś daję radę. Płacą terminowo. Koordynatorzy normalni. Podobno się sporo pozmieniało. Zobaczymy jak będzie.
1
hibernatus 2013-02-08 11:45:23
Jak się chce pracować można zarobić na życie. Jak masz dobre układy z dziewczynami z centrali, można liczyć na lepszy kurs od czasu do czasu.
gonzo323 2013-02-10 10:16:51
Pracujesz=zarabiasz. Jak ktoś jeździ po 3 godziny dziennie a później woli w chałupie siedzieć, to nie ma szans zarobić na życie. Ale tak jest w każdej robocie!!! Popracujcie solidnie po 8-10 godzin i się okaże, że ma się całkiem przyzwoite pieniądze.
1
sawa 2013-08-11 07:37:16
Cała prawda w tym ile jezdzisz tyle zarabiasz,ja pracuje już pół roku,jeżdzę tylko nockami ,i po 10 godz,i mam naprawdę niezłą kasę.I mam nadzieje że będzie lepiej......
2013-10-17 14:57:13
super korporacja
były 2013-10-17 20:22:32
Firma krzak. [usunięte przez moderatora]. Centrala róznie, zawsieszenia bez mozliwości odwieszenia w godzinach 16-8 i w weekendy. Mało roboty. Wózków przybywa
Adam.... 2013-12-07 05:06:41
CO TO ZA BREDNIE ,ZAWIESZONYM MOŻNA BYĆ TYLKO ZA NAPRAWDĘ JAKIEŚ KONKRETNE PRZEWINIENIE, ZA ZAWYŻENIE RACHUNKU PRZEDE WSZYSTKIM,ALE TAKIE MACHLOJE NIE SĄ TOLEROWANE W ŻADNEJ FIRMIE PRZEWOZOWEJ.......A FIRMA NIE KRZAK BO JEDNA Z NAJLEPSZYCH W TEJ CHWILI KORPORACJI W WARSZAWIE,I NIE NARZEKAMY NA BRAK PRACY,A CO DO ODWIESZENIA TO TEZ MOŻNA BEZ PROBLEMU ZAŁATWIĆ KAŻDY MA SWOJEGO KIEROWNIKA Z KTÓRYM NALEŻY WYJAŚNIĆ ZAISTNIAŁĄ SYTUŁACJĘ I RACZEJ ZAWSZE KIEROWCA JEST ODWIESZONY ,,.........I NIE GADAJCIE BZDUR.POZDRAWIAM
bylysawiak 2014-01-06 23:23:37
Jak się chce pracować można zarobić na życie. Jak masz dobre układy z dziewczynami z centrali, można liczyć na lepszy kurs od czasu do czasu.

a jak masz układy z naganiaczami z OKĘCIA to już wiesz że żyjesz.
działka za ściechę może być 1 25% ale jak będziecie kaprysić to następnym razem wcisną ci kurs na 17 stycznia . podobno teraz większą działkę dają klepacze z hali i chłopaczki w kamizelkach i oddają grubsze kursy.
jednymi słowy siedzieć cicho bo wypiepr.ą na zbity łeb.
próbowałem się dostać na naganiacza na płycie ale nic z tego . oni to mają kokosy z każdego dłuższego ruchu 150-200 zł.
KRZYSIU 2014-04-17 18:16:40
CO ONI ZNÓW WYMYŚLILI Z NOWYMI ROZLICZENIAMI,DALI NAM KARTY BANKOWE PKO BEZ KONT,BEZ TWORZENIA HISTORII W BANKU..MIAŁY BYĆ ROZLICZENIA Z DNIA NA DZIEŃ ALE WCALE TAK NIE JEST,TO CHYBA JAKAŚ ŚCIEMA.MIAŁO BYĆ LEPIEJ A JEST GORZEJ.
KRZYSIU 2014-04-17 18:17:54
CO ONI ZNÓW WYMYŚLILI Z NOWYMI ROZLICZENIAMI,DALI NAM KARTY BANKOWE PKO BEZ KONT,BEZ TWORZENIA HISTORII W BANKU..MIAŁY BYĆ ROZLICZENIA Z DNIA NA DZIEŃ ALE WCALE TAK NIE JEST,TO CHYBA JAKAŚ ŚCIEMA.MIAŁO BYĆ LEPIEJ A JEST GORZEJ.
Andrzej 2014-05-06 10:12:19
Mnie jeszcze za tamten miesiąc nie rozliczyli do końca,porażka....a jest już 6,coraz to gorzej.
Sosfosgen 2014-05-06 16:52:13
A tego, że był długi weekend, nie bierzesz pod uwagę?
1
robson 2014-05-07 18:45:06
Chce zapytać czy warto iść do sawy.Już mam licencję,chcę zapytać czy jest pracą.będę wdzięczny za odpowiedź.
4
Misiek2609 2014-05-08 08:05:08
Admin wyciął link. Chodziło mi o forum sawataxi. Znajdź przez googla.
admin146 2014-08-17 23:19:46
jak tak czytam to tylko narzekania i te same osoby kierowca chce zarabiac ale jak on ma zarabiac jak siedzi w domu wyjeżdza na 3-4 godz.ja jestem pracownikiem sawa taxi i tak uczciwej pracy dawno nie mialam uwazam ze moze do roboty weźcie się
1
Rambo 2014-10-18 12:16:12
Człowieku......gdybys chciał to byś zarabiał. Ja nie narzekam ,nie ma miesiąca w którym miałem mniej niż 12.000 obrotu ! Po 12 h dziennie bez sobót i niedziel.
4
taxi 2014-10-26 22:55:27
Co sądzicie o osłonach oddzielających kierowce od pasażera, widziałem takie coś u naszych zachodnich sąsiadów, nigdzie się z tym w PL nie spotkałem...
9
top secret 2014-11-04 17:01:10
Coz tu napisac.Jesli chodzi o caloksztalt to nawet niezla korporacja zdarzaja sie oczywiscie upadki ale chociaz nie roluja tak jak z ELE . tamci to juz sami siebie przechodza tylko ciekawe kto ich rozlicza za waly bo jaks w sawie sie nie spotkalem z chamstwem takim jak tam.odkreslam ze eLE zaslone robi dymna udzielajac sie w mediach - hahahahahha niema to jak polski sposob na odworcenie od siebie uwagi jesli chodzi o ta zla opinie
2
Pytek 2015-01-11 15:00:11
Co z naganiaczami na Okęciu w kamizelkach – kto ich kontroluje ?
Co z robotą na mieście w Realu bo wg. „działaczy” Sawy jest mnóstwo a czy przekłada to się na zarobek czy tylko na zysk dla nich ?
3
vici 2015-01-15 21:06:17
chyba ze grasz w lotka
1
pracowałem 2015-02-28 15:34:25
Witam. Ludzie zapomnijcie o tej firmie. Chyba zechcecie pracowac zeby prezesowi nabijać kase. Bo tylko to sie dlanich liczy. Napewno nie to zeby dac ci prace z ktorej bedziesz wstanie sie utrzymac.
1
pracowalem 2015-03-01 10:19:31
Idziesz i cie przyjmują tzn podpisujemy umowę współpracy na rok że względu że niema wpisowego i oklejaja cie gratis. Twoje koszty miesięczne to 878 baza, 1 zł zlecenie, i 12% od przejazdów bezgotówkowych. Czyli w rzeczywistości twój koszt współpracy to min 1200 a max zależy ile kwitu nalapiesz. Na tą chwilę niema tam pracy tzn zlecenia jakieś tam są ale dwa lata temu samochodów było ok 700 a teraz jest ok 900 jeśli nie 1000 i niestety niema szans na wyrobienie dniowy w ok 10 godz tylko 14 godz min. Pozdrawiam
3
zainteresowany 2015-03-04 19:22:06
Z tego wynika, że baza przytula z 1,5mln pln miesięcznie. Horrendalne koszty tej bazy - przykładowo w gdańsku koszt za bazę to max 400 czasem 500pln i żadnych prowizji za bezgotówkę czy od kursu. Skoro w Sawie lata już 1000 wózków to słabo to widzę - jak wygląda w Ele z ilością wózków obecnie? Poza tym mam dobre auto (powiedzmy biznes klass) - są jakieś kursy na VIPa w sensownej ilości w jednej z tych korporacji?
1
pracowałem 2015-03-06 10:01:25
W ele jest ok 1300 samochodów ale oni maja dużo wybieraków więc napewno jest lepiej niż w sawie . jezeli chodzi o lepsze auto to sporo jest takich a więc może przy farcie wyjdzie że 1 lepszy kurs wylosujesz na miesiąc.
Taxidriver 2015-03-25 15:42:31
Musisz mieć własną działalność więc dodaj do tego wszystkiego zus 1100zł no i paliwo minimum 1000zł i już mamy z bazami i pierdołami prawie 4000zł opłat a dla Ciebie dalej nic.No i w Sawie zapomnij o jakimkolwiek urlopie i zwolnieniu za każdy miesiąc trzeba płakać i bulić.
Przy 9 godzinach masz około 200zł jak dobrze pójdzie 300zł ale to już ściechy byś musiał łapać licząc od poniedziałku do piątku bo wickendy bezrobocie.Zastanów się
3
sawoszczak 2015-04-15 02:38:04
ja obstawiam płytę . jak dobrze się dogadasz z naganiaczami to cię wydzwonią na ściechę . biorą 20% ale i tak się opłaci . frajerzy co nie działkują jadą do novotelu na sierpnia albo do gromady na stycznia . chytry dwa razy traci hahahaha !!!
2
aswq 2015-04-15 02:51:20
gadasz handlujecie lepszymi kursami i macie dużą kasę
xxl 2015-07-10 19:16:59
najlepsza fucha w sawie to naganiacz na lotnisku . sprzedajesz jedną ściechę dziennie i jesteś dobry
bezrobotny 2015-08-02 18:43:50
a przyjmują ?
RRRobal 2015-08-03 16:08:56
Problemu z "kobietą za kółkiem" nie ma. Umowa standardowa - o współpracy między dwoma firmami. Prowizja? Od czego? Musisz co miesiąc pewną kwotę (1200-1400 w zależności ile zarobisz) zostawić Sawie. "Haracz" od bezgotówki jest chyba największy w Warszawie - 12%. Plusem jest to, że możesz mieć swój terminal do kart i to od Ciebie zależy, ile zostawisz bankowi. Proponuję firmę Six - mają przedstawicielstwo na nowej Saskiej Kępie (okolice Marokańskiej)- biorą niedużo.
Dociekiwy 2015-10-25 18:22:37
Sawa Taxi zaprasza "jeleni" oczywiście z nowymi no może prawie nowymi brykami do "współpracy " Dla dociekiwych poczytajcie sobie na w forum sawataxi dział zamknięty a wtedy wszystko stanie się jasne jako to jest fucha! !!!!
1
Wiktor 2015-10-26 13:29:01
Pracowałem w tej firmie kilka lat.
Z perspektywy czasu mogę powiedzieć że,
Całą ta firma to zbierania chamów i konfidentów.Zero szacunku dla współpracowników. Zero motywacji,same zakazy, nakazy i kary.Generalnie za +- 1500 opłaty bazowej powinno się wymagać a tu tylko wymagają.
O
Taxi 2015-11-22 12:45:38
Najdroższa tz. Korporacja taksówkowa w warszawie. Nie zapewnia zadowalającej ilości zliczeń w danym przekroju czasowym chyba że pracujesz po 12 14 godzin na dobę siedem dni w tygodniu. W nagrodę otrzymujesz same nakazy i zakazy. Utrudniony kontakt telefoniczny z osobami odpowiadającymi za dane zagadnie. Cała koszt promocji przerzucony na podwykonawców. Różne układy i układziki dla wtajemniczonych odsyłam do działu zamkniętego sawataxi forum
Mike 2016-02-19 01:02:02
WItam

Wlasnie robie kurs i zaraz bede mial egzamin. Po otrzymaniu licencji chcialbym rozpoczac prace w Sawa Taxi gdyz wydaje mi sie, ze to najlepiej prezentujaca sie korporacja w Warszawie - ladne auta, ladne logo, kierowcy zadbani i kulturalni - nie wiem taka moja opinia.
chcialbym dowiedziec sie o koszta miesieczne tzn baza + ile za zlecenie i czy trzeba doplacac jezeli chce sie obstawiac lotnisko czy dworce i jak wyglada stuacja ze staniem pod klubami (wiem, ze Sawa ma Na Lato i jeszcze inne lokale.
Z gory dziekuje za odpowiedz mam nadzieje od jakiegos przyszlego kolegi z firmy ;)
jerzy 2016-03-28 13:44:15
Kupa (usunięte przez administratora)i nic więcej, dobra korpo do dojenia jeleni
Sławuś 2016-04-01 16:31:57
rzeczywiście na premie można liczyć, dobrze powiedziane :) a co do podstawy to jakieś kpiny przy takim stanowisku i tylu obowiązkach 4000 netto - działalność.... Polowanie na łosia!
1
Bogusław 2016-05-03 12:26:32
Powiem tak:SYF, SYF I JESZCZE RAZ SYF, chcesz dokladac sie prezesikowi do kolejnego Porsche to idź daj się doić. Masz równo pod sufitem to szukaj czegoś co ma przyszłość!
4
Łukasz 2016-06-02 16:34:30
Właśnie miałem "rozmowę" z jak mniemam chorym psychicznie kierowcą, który jak święta krowa stał na środku ulicy i ani myślał przeparkować się kilka metrów dalej o co go poprosiłem bo "czeka na klienta". Jak dla mnie to stado chamów i tyle.
1
qw 2016-06-05 23:08:05
obtawiam płytę i aję raę
obserwator 2016-06-24 11:53:33
Uwaga ciągły nabór łosi ,którzy są goleni do kości a jak się nie podoba to do wiedzenia rozliczenie wg. uznania.
Hamer 2016-07-24 06:32:03
Chyba na pol roku te twoje 12000.
Slawek Warszawa 2016-08-09 20:55:53
Jako taksówkarz w Warszawie nie narzekam .Mam co miesiac minimum 4000 netto przy 8 godzinach plus minus 1h wiec zachęcam jesli ktos lubi jezdzic samochodem dobrze zarobi ! nie sluchajcie opini ze zarobki 2000 netto bzdura nigdy nie zszedlem po nizej 4000 ! robcie licencje i do pracy bo naprawde warto !
8
Fruzia 2016-09-06 15:03:06
Pracuje albo pracował w Sawa chłopak który wyludza pieniądze od kobiet co prawda nie jeździł na swojej licencji nr jego taxi to 308
nieznaszmnie78465 2016-09-21 21:15:46
Fruzia podaj jakiś kontakt do siebie a propos tego człowieka nr 308.
Zostaw swoją opinię o SAWA TAXI - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SAWA TAXI