logo Lama Gold

Lama Gold

Jarocin

Opinie o Lama Gold

Oliwia_poznan 2014-09-09 00:52:52
Dostałam zaproszenie na rozmowę do Lama Gold w Poznaniu. Potencjalnego pracownika obowiązkiem będzie dzwonienie do klienta z informacją o spotkaniu handlowym. Rozumiem, że w takim razie mam dzwonić do prywatnych klientów i zapraszać na pokazy pościeli? Czy są tutaj pracownicy z Poznania i mogą opisać czy warto zgłosić się na rozmowę?
marcia 2014-09-09 12:48:53
no coz, roznie bywalo, teraz jest calkiem niezle. Mozesz sprobowac zawsze.
2
była lama 2014-09-10 18:57:10
no to będziesz zapraszać na pokazy pościeli wełnianych, a czy warto? to kwestia gustu, jeśli lubisz wyścig szczurów,lubisz być poniżana przy całej grupie,ciągle walka z wygórowana średnią jeśli jej nie wyrobisz jesteś beznadziejna i wisisz na liście, jeśli nie przeszkadza Ci to że wypłata nie jest na czas, nie ma płaconych przerw i chodzenie do pracy w większości na 12-20 a tylko 5-dni w miesiącu na rano to warto!pozdrawiam i miłej pracy życzę
marcia 2014-09-12 12:32:53
nie wiem kiedy pracowalas w Lamie, ale chyba w jakis innych czasch
była lama 2014-09-12 19:15:29
pracowałam do maja 2014:)
aktualnie 2014-09-12 22:11:25
no ale w maju to była inna rzeczywistość. Teraz naprawdę dużo się zmieniło - pozytywnie. I nikt nie może temu zaprzeczyć
2
Beata 2014-09-13 15:33:59
Bajki opowiadasz. Było źle, jest lipnie a nie długo będzie tragicznie. I nic i nikt tej śmiesznej firmy nie uchroni przed nadchodzącym upadkiem
1
mlody 2014-09-16 07:00:16
ODradzam, ( usunięte przez administratora )
zawiedziona 2014-09-17 17:35:29
Kiedyś było fajnie, fajni ludzie, fajna atmosfera, obecnie to kiszka, nie został już nikt wartościowy. Czuć atmosferę upadku i końca. Nie polecam.
1
zigu 2014-09-20 00:11:28
zgadzam się, nawet ci z góry nie wytrzymują, szkoda ze gora nie widzi co się dzieje. odchodzą wszyscy
2
Janek 2014-09-21 10:38:11
Może aby uratować firmę należy sprowadzić z powrotem najlepszego Za..Kałka super trenera ? Jego pobyt w firmie przyniesie znów wysoką sprzedaż .
Ibis 2014-09-22 11:35:23
Firma w obecnej postaci to okręt bez kapitana, który osiadł na mieliźnie. Tylko naiwni wierzą, że jeszcze odpłynie.
Ciekawa 2014-09-23 14:03:59
Na temat funkjonowania firmy to pewnie nie jedna tak funcjonuje, ale mam pytanie odnosnie poscieli ktorå firma ta sprzedaje, czy ta posciel ma naprawde takie wlasciwosci o ktorych mowiå czy to czysta sciema ????
Bylabym wdzieczna za odpowiedz poniewaz jestem na kupnie owej poscieli i nie Wiem co mam zrobic!!!!!
2
ja 2014-09-25 10:56:22
pościel dobra warto kupic
baran 2014-09-25 19:00:44
Ja odradzam, za te pieniądze...??? W życiu nigdy
byly pracownik 2014-10-12 13:50:55
pracowalem w tej firmie i wiem jakie walki robili.... welna niby z wloch a czesc kupowana w szprotawie.... w jaskach zwykla gabka.... to niby ladnie nazwane wypelnienie jakos nazwane wlokno wysoko cos tam cos tam... to sztuczna wata z zakladow w toruniu.... dokladnie to samo, powtarzam dokladnie to samo mozna kupic w marketach za ok 150 zl.
Andrzej 2014-10-16 00:20:28
Można by rzec tak: Jarosław, nie jest ci łyso, tak wykorzystywać staruszków?
młody 2014-10-17 14:35:38
Andrzeju, przecież on juz sam jest staruszkiem....kuśtyka,łysieje,sepleni...
Sam stał sie celem manipulacji...żałosny Kudłaty
Adi 2014-12-03 11:20:13
Płacą grosze, dzwonisz do ludzi z wciskaniem mówiąc kolokwialnie kitu. Biedni starsi ludzie myślą, że pościel wełniania spowoduje, że wyleczą się z chorób, a ty siedzisz i nad tym myślisz... Wyprodukowanie garnków nie kosztuje nawet 500 zł. (wiem kto dla nich je robi),a sprzedają je za 7 tys., albo i więcej. Moja mama widziała w promocji w Almie porządne szwajcarskiej firmy i dużo tańsze. Praca tam, to koszmar, a starszych ludzi mi żal, że ze skromnej, ciężko wypracowanej emerytury płaca krętaczom, którzy myślą, że mają biznes korporacyjny. Pracowałem tam kiedyś, a moja pani koordynator nawet nie potrafiła obsługiwać exela... Wyobraźcie sobie co tam za ludzie pracują i m uważaja się za panie kierownik... Z wypłatą zawsze się spóźniają i nie wiem czy co do grosza nam się nigdy nie zgadzała... Dajcie sobie spokój ludzie Amazon płaci 1500 zł. i macie święty spokój. Pracuje się 10 godzin, ale 4 razy w tyg. czyli można nawet ze szkoła połączyć.
2
lulu 2014-12-10 21:31:47
hm widać że jesteś mało zorientowany nicky w tym o czym piszesz. Zarządu nie interesuje kto jak pracuje, bo Prezesowa miała swoich ludzi, Dyro swoich i wyniszczali ich sobie wzajemnie. A to znaczy że dobrzy pracownicy zostali zwolnieni. Zostali zwolnieni nie przez złą ich pracę, bo tyrali jak woły, tylko właśnie za głupią politykę firmy. Zostali tam pracownicy, którzy wcale nie pracują lepiej niż Ci zwolnieni (co zresztą widać, bo firma schodzi na dno). Tu jest wyścig szczurów i jest jak w korporacji. Nie ważna praca, ważne kogo jesteś pupilkiem: jak tej osoby co właśnie w tej chwili zarządza czymś konkretnym: zostajesz, jak innej jesteś pupilkiem sorry odpadasz, mimo dobrej opinii. To tak jak w polityce. Miałam/em styczność pracować z tymi ludźmi co zostali jeszcze w firmie i nie mam o nich dobrej opinii, ba nawet tym czym się zajmowali trzeba było im te obowiązki zmienić bo spieprzali sprawę, dawano im inne obowiązki i nadal ciągną firmę ze sobą na dno. To są fakty, o czym się wkrótce przekonacie jak te same osoby pociągną na dno nie tyle lamę w Polsce ale i lamę na wschodzie. Myślę że to kwestia czasu. Bo i owszem może tam jakoś idzie, ale z tymi pracownikami co tam są życzę powodzenia.
1
Forum takie anonimowe, Internet taki bezpieczny 2014-12-12 13:42:57
Zawsze na tego typu forach bawią mnie takie wpisy jak powyższy "lulu".

Brak odwagi aby podpisać się imieniem i nazwiskiem, ponieważ wtedy każdy by wiedział, z jakiego powodu dana osoba już w firmie nie pracuje i czyim "pupilkiem" była.
1
yyyyy 2014-12-17 17:28:07
Kurczę, czytam i się zastanawiam o co chodzi tym wszystkim krytykującym. Prawda jest taka, że w tego typu firmach były czasy, kiedy wszyscy dobrze zarabiali i było bardzo dobrze i wcale nie dlatego że była inna kadra zarządzająca albo Właściciel - po prostu rynek wtedy inaczej wyglądał. Wtedy jakoś nie było zgryźliwych postów. Kiedy przyszedł kryzys i może nie wszystkie decyzje kierownictwa były/są trafne - nikt nie pomyśli, że specjalnie się ludzi nie zwalnia z czystej złośliwości i nie robi dziwnych ruchów z powodu upodobania do utrudniania innym życia. Z boku to my sobie możemy oceniać co i jak należało robić, ale w praktyce wygląda to trochę inaczej. Jakoś ci najbardziej krytykujący godzili się na warunki jakie im proponowała firma, pracowali i nie próbowali swoich sił w otwieraniu własnych biznesów. Ciekawe czy zmieniłby im się punkt widzenia, gdyby to ich decyzje pracownicy obsmarowywaliby na forum.. Zamiast się wyżywać bez sensu na byłym już Pracodawcy, pomyśleć warto byłoby o najważniejszym - szkoda, że Lamie się nie udało, bo oznacza to utratę pracy dla wielu osób i w tym kontekście to nie wiem z czego się cieszą złośliwcy..
2
Niedawno zwolniona 2014-12-18 22:23:26
Rządy przejmuje wielka Pani Dyrektor z pierwszego piętra Teraz zobaczycie jakim (usunięte przez administratora) jesteście, ona wam dopiero pokaże gdzie jest wasze miejsce w szeregu. A kasa? Jaka kasa, przecież Wy nic nie zarobiliście w tym miesiącu
3
trrr 2014-12-29 16:50:13
fakt, jest wielka:)ale czym ona ma rzadzic jak tu już nic nie zostalo?i fakt, nie szanuje ludzi,. strach isc do kadr.
3
Piotr 2015-01-01 01:15:34
Ta firemka to idealny przykład dla studentów, jak NIE należy zarządzac i jakich błędów nie należy popełniac podczas prowadzenia firmy. Pracowałem tam i nikomu nie polecam. Idea działalności kręci się wokół nagabywania staruszków na zakup drogiej i niepotrzebnej pościeli wykonanej z podłej jakości materiałów. Mataczenie przy naliczaniu pensji, mobbing, chamstwo są na porządku dziennym. Jeżeli czyta to ktoś, kto zastanawia się czy zmienic Lamę na inną pracę: jak najbardziej TAK. I przestrzegam przed chodzeniam tam na rozmowy kwalifikacyjne i podjęciem współpracy z tymi oszustami, na czele z łysym Jarkiem, prostratą życiowym i kombinatorem
1
civi 2015-01-16 19:55:49
i po lamie...ehhh
3
ex-lamowiec 2015-01-16 20:46:44
No przy takiej Dyrektor Operacyjnej....zabieg musiał się skończyć zgonem Firmy.
Ciekawe kogo teraz będzie niszczyć jej prymitywizm,głupota i TOTALNY brak kompetencji?
3
upss 2015-01-17 16:52:27
Z niej to prawdziwa Littewska krowa była....nie obrażając krów. Jeden wielki Brak....taktu,wiedzy,gustu,polotu etc.etc.
2
ex 2015-01-25 23:52:02
Potworne pijawki....aż żal. Oby Wam się to zwróciło ...Pani prezes i panie dyrektorze Generalny...Podłość wraca....i już mi was żal.
1
MARIA55 2015-01-27 14:04:47
26.01/15 w Chojnicach miało odbyć sie spotkanie z firmą LAMA GOLD. Niestety spotkania nie bylo, bo zostalo 2 tyg. wczesniej odwołane. chamstwem jest ze strony firmy niepowiadomienie o odwołaniu zaproszonych gości. Tak właśnie traktuje się potencjalnych kontrahentów, którym złodziejsko wciska się towar w cenie 600% wyższej. Wiele jest na rynku podobnych firm. Ludzie, nie dawajcie sie oszukiwać!!! Bądźcie madrzejsi od nich. Celowo wybieraja ludzi starszych, bo łatwiej jest nimi manipulowac. Te same towary na allegro kupicie za 300-600 zł. Więc nie stosujcie względem siebie powiedzenia POLAK MĄDRY PO SZKODZIE...
paweł 2015-01-28 00:20:25
Firma już padła. Teraz oszukują w Rosji, na Białorusi i zaczynają w Rumuni. U nas już nikogo nie oszukają przynajmniej. Mam nadzieję, że tam ich popędzą....a potrafią....
2
amen 2015-02-21 15:36:26
No i wywalono ostatnią grupę najwierniejszych robotnic z telemarketingu. Starszawa pani Prezes nie chciała sobie tym brudzić pomarszczonych rączek i udała się na narty zagraniczne. Zwolnienie rozdawała z uśmiechem kobieta o twarzy konia Ewelina. Wielka klasa...ale czego można spodziewać się po tym zwyczajnie prymitywnym Zarządzie.
1
Hypnosis 2015-02-21 17:15:39
Pani Prezes w białych rękawiczkach, pozbawiona klasy i honoru, aby podziękować za lata wiernej pracy osobom, które w dużym stopniu pracowały na jej wycieczki w góry, to smutne. Pani Dyrektor Operacyjna,(usunięte przez administratora) ma nie tylko twarz konia, ale przede wszystkim jego mózg, a może nie ma? Klasa = 0, Kultura = nie nabyta, poczucie humoru - 100. Nie wiem skąd tacy ludzie się biorą, oby i ją dopadła kiedyś taka prymitywna kreatura jaką sama jest. Smutne.
3
ADA 2015-02-27 11:01:27
BRAK KOMPETENCJI.MANIPULOWANIE,KŁAMSTWA,NIEDOTRZYMYWANIE SŁOWA,ZWALANIE ODPOWIEDZIALNOŚCI NA INNYCH,WYZYSKIWANIE.KAŻDY KTO TAM PRACOWAŁ NA PEWNO ZGADZA SIĘ Z TYMI SŁOWAMI.PAN DYREKTOR NIEOBLICZALNY,SZUKA JELENI ABY PRACOWALI ZA NIC.
2
Estia 2015-03-06 20:57:01
Pani określana mianem "dyrektor" E.L. to prawdziwa kreatura człowieka, pozbawiona skrupułów, kultury, manipuluje i oszukuje, kłamie i bezlitośnie traktuje ludzi jak śmieci, perfidnie śmieje się w twarz. Jeśli kiedykolwiek widzisz ogłoszenie tej firmy, omijaj szerokim łukiem. To miejsce gdzie zniszczono wielu ludzi, zdeptano ich godność. Oby tak jak napisał ktoś wcześniej, dopadła ją taka sama podła osoba w przyszłości, jakim jest ona sama. Pani Ewelino każdy zostanie kiedyś rozliczony, a Pani zapomniała być człowiekiem, smutne.
2
ja1989znMsie 2015-03-08 15:00:45
najbardziej dziwi mnie jak mozna cos kupic z marza wynoszaca kilka set procent, a takze jak mozna sprzedawac. gdybym kupil torebki cukru po 2 zl i kazal wam chodzic po domach sprzedajac je po 15 zl az kazdej sprzedanej mielibyscie 3 zl dla siebie to co tez byscie chodzili? jak tak to prosze o kontakt dam wam taka prace
1
Uważaj 2015-03-09 09:30:12
Firmy Lama Gold już zasadniczo nie ma, ale jej właściciel ma drugą, w której stosuje te same zasady nabijania pracowników w butelkę - nazwa tej firmy to Activ Consulting - nie dajcie się nabrać
1
Paweł Makowski 2015-03-20 03:07:49
Pracowałem przez 3 lata jako asystent, z Poznaniem styczność miałem raz w tygodniu. Jeżeli chodzi o "naszą" ekipę to bez zarzutów.kontakt z przełożonym na poziomie zadowalający. Wiadomo przełożony = wróg. Pani prezes w miarę możliwości życzliwa, dyrektor otwarty na wszelakie pomysły, trener Andrzej-5. Zdobyłem ogromne doświadczenie w sprzedaży bezpośredniej i tego nikt mi nie zabierze. Aaaa, no i kurierzyyy.(auuuaaa).
2
lama gold z Poznania 2015-04-02 11:20:12
to tam jest teraz Gł. Księgowym
3
2+1 2015-04-14 13:13:31
Masakra.Zostali ludzie bez braku kompetencji.Siedzą pierdzą w stołek i za to dostają kasę.Jak za czasów komuny"czy się stoi czy się leży kasa się należy" Nie będę wymieniać nazwisk,bo nie zniżę się do ich poziomu.Obiecali i co???????????
Nic z tego nie mamy.Zostaliśmy z niczym.Do samego końca robiliśmy wszystko,aby było jak najlepiej. A teraz mamy podziękowanie.Ale kij ma dwa końce i nasza krzywda wróci do nich z podwojoną siłą
stary klient 2015-05-08 01:20:00
Chcę dokupić topper 160/200 i nie wiem z kim się skontaktować. nikt nie odbiera telefonóe. Brakuje mi jeszcze tych nowych poduszek małych z z nowoczesnym wypełnieniem visco kaszmir. szukam na prezent ślubny i nie wiem gdzie kupić. Inni mnie zbywają. smutne bo nasza rodzina jest starym klientem. już się przyzwacziliśmy. Jeszcze zestawy wypoczynkowe dla wnuczeklkPłacimy gotówką tylko jakn to zrobić Jak się nie da po chociaż powieedzcie. Nie chcemy tych innych badziewi rzekomej konkurecje
1
mono 2015-06-25 17:30:54
Czy ten activ consulting o którym tu piszecie jest wypłacalny ? moge tam isc do roboty i nie wiem czy się zgodzić
1
prawda 2015-06-25 22:43:41
nie nie idz,bo jesli tutaj szukasz odpowiedzi to zle to o Tobie swiadczy a w activ takich nie potrzebujemy...
kałek 2015-08-29 08:25:33
Rzeczywiście umawianie spotkań czyli praca na słuchawce to " wyższy cel " ha...ha...ha...Gratuluję ambicji
1
Beata 2015-11-16 19:42:38
Sprawiedliwosci w koncu stalo sie zadosc. Lysy cwaniak, znany pracownikom jako Kudlaty, zaliczyl w koncu ostre uderzenie o grunt i sprzedaje swoje obrazy i auta, by splacic dlugi, ktorych narobil. Pamietaj Kudlaty, to dopiero poczatek twojego upadku i splaty krzywd, ktore wyrzadziles ludziom!!
xx 2015-12-29 10:24:40
zatrudnię osoby z doświadczeniem w sprzedaży przez telefon- Poznań jow78@wp.pl
Beata 2015-12-31 20:14:02
Z okazji Sylwestra zycze calemu zarzadowi tej smiesznej, bylej firmeki, by ich wszelkie plany biznesowe zakonczyly sie wielka klapa i katastrofa. Niech Jareczek wylinieje do reszty, a prezesowa zakrztusi wlasnymi wymiotami. Niech rok 2016 bedzie czasem sprawiedliwosci, kiedy to ZUS i US podsumuja oszsustwa Lamy. A Kudlaty, mam nadzieje, dostanie po ryju na miescie za swoje niecna zagrywki. Rok 2015 byl jednak szszesliwy, bo ta szmaciarska firma padla i jako firma krzak srak Wetrex wyprzedaje ten smieszny majatek
3
brrri 2016-02-09 13:06:44
pracowales i nie znasz asortymentu??? to na pewno była pianka teroaktywna lub tzw.memoryy. BBuuuu
spec 2016-04-06 15:12:41
Beata - świetne wpisy, już Cię lubię :D
rock 2016-07-11 13:52:34
Skoro zapewniona jest umowa o pracę @uuu, to sie wcale nie dziwię, że ich oferty są tak popularne. To dobrze o nich świadczy
Zostaw swoją opinię o Lama Gold - Jarocin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Lama Gold