brak logo

Centrum Ochrony i Bezpieczeństwa

Kraków

Opinie o Centrum Ochrony i Bezpieczeństwa

Pracownik 2009-12-27 11:52:07
Witam... Ja pracowałem w Coib z biurem na prądnickiej w Krakowie i musze wam powiedzieć ze to istny [usunięte przez moderatora]! Mają Cie tam za nic, za jakiegoś śmiecia... Wymagania wysokie ale zarobki marne bo resztą sie obławia zarząd. Mało tego ale do tego dochodzi atmosfera, malo przyjemna! Jedni są faworyzowani to Ci co są [usunięte przez moderatora]! Oni mają tam luzy, ale byc konfidentem do nie dla mnie :) Nie do pojęcia jest również to ze zwykły pracownik robi grafik i to pod siebie... A reszta musi sie dostgosowac albo sa szmacen!!! Ludzie zastanowcie sie czy chcecie tam pracowac... PS. Ubranie robocze dostajecie ale sie musicie prosic przez ponad rok czasem mniej bo do 2 miesiecy moze dostaniecie. Szczerze mowiąc nie polecam tam pracy, chyba że ktoś kocha obozy pracy i pracowanie za 5-6 zl. W każdej konkurencji daja wiecej i nie ucinają pieniedzy z wypłaty!!!!!! To tyle na ten temat nie ma co sie rozpisywac bo szkoda słów!!!!!!!!!!! Żenada do całę COIB..... Jedna wielka banda złodzieji!!!! Pozdrawiam
Pracownik2 2010-09-29 23:03:33
Ja się z Tobą nie zgodzę, prawda, zarobki marne, jednak pilnują byś nie miał zbyt wielu godzin, średnio wychodzi 180, chyba że za kogoś się zgodzisz przyjśc, i się z nim ugadasz, to masz więcej, inny problem że czasem wcisną służbę za kogoś bez pytania o zdanie, ale to zależy od kierownika. Pracując jednak od 2 lat, nie spotkałem się jeszcze z obcinaniem z wypłaty, ani u siebie, ani u kolegów, jednak faktycznie, trzeba sobie pilnowac samemu żeby dostac kasę za dodatkowe fuchy, imprezy jakieś, itd. na umundurowanie nie musiałem czekac, a wypłaty przychodzą terminowo.
Nie licząc paru osób atmosfera dosyc przyjazna.
Minusy to brak podwyżek od dłuuugiego czasu, stawki takie same,
nie ważne czy pracujesz miesiąc, czy 10 lat, przy ogólnie stosunkowo niskich stawkach jak na obowiązki na obiektach, stawki idealne, jednak jak na siedzenie w budzie na jakiejś budowie i oglądanie tv, a nie za to co trzeba robic, poza tym wszystko ok.
Grzechu 2010-11-20 16:24:37
Jedna wielka band krętaczy z dwoma[usunięte przez moderatora] w zarządzie:) nie ma czego komentować...tyle
anonim 2011-04-05 12:21:18
Dajcie spokój co za typy, \"firma ochroniarska\" kto by pomyślał... :D Kpiny i [usunięte przez moderatora] które waszym kosztem się obławiają za 6zł pracuj, a powie Ci że więcej tylko nie wiadomo kiedy.Banda [usunięte przez moderatora].Nie mówiąc o stylu ich bycia i całej reszcie.Jednym słowem MASAKRA I ŻENADA.Pozdro
anonim 2012-01-24 15:02:30
Witam
Mialam przyjemnosc pracowac w COiB i nie narzekam. Jesli ktos chce pracowac to zadna praca nie wzgardzi a tym co sie nie podobalo to zawsze mogli isc kleknac na ulicy.
Pozdrawiam
malinka16190 2012-02-21 14:16:13
Jeśli chodzi o firme COIB to jedna wielka porażka..firma niewyplacalna,kręcą,mącą....zatrudniaja emerytów nie majacych pojecia o ochronie..mój mąż np prauje z 72-letnim AGENTEM OCHRONY to jakiś żart i kpina zupełnie jak cała ta firma...kombinują z umowami żeby placić mniejsze podatki...BANDA [usunięte przez moderatora] I ZŁODZIEI
1
breslau 2012-03-21 09:31:34
Witam COiB to firma jak każda wiadomo że każdy szef chce się wzbogacić i nie ma w tym nic dziwnego, lipa bo zdarza się poślizg z wypłatą a tym którzy twierdzą że to [usunięt eprzez moderatora] 6zł to mało itp. to polecam firemkę z Zabrza "formacja[usunięte przez moderatora]3.50 na godz. wypłaty po miesiącu zwalniasz się to jak dostaniesz część wypłaty to się ciesz znam ludzi co do tej pory nie dostali kasy za 2010r polecam poczytać opinie [usunięte przez moderatora]
Pracownik 2013-04-15 12:32:45
Czytam czasem wypociny co niektórych i z żalem stwierdzam,że najwięcej brudów i inwektyw nie mających pokrycia w prawdzie wyrzucają z siebie osoby,które w każdej kolejnej firmie - teraz COIB - mieli problemy z wykonywaniem obowiązków.
Firma COiB jest niedużą firmą,ale uczciwą i profesjonalną. Nie zdarzyło mi się, abym był choć na jedną złotówkę oszukany.pracować trzeba jak w każdej innej firmie. Pracuję już 12 lat i wielu przewinęło się w tej firmie nierobów,którzy myśleli,że jak w poprzedniej pracy będą mogli przez jakiś czas olewać wszystko, a robota jest od tego,aby wyspać się.
Tacy dość szybko są wyłapywani i jeszcze szybciej żegnani z tej firmy.
Ja przyzwyczaiłem się,że w tej firmie nie ogląda się tv,a po kinie nocnym idzie się spać.Tutaj pracuje się za stawkę jak wszędzie, ale jak podjąłeś się pracy,to ją trzeba wykonać.
Kierownictwo jest spoko,kontrahenci zadowoleni,bo nie zgłaszają uwag, a incydentów nie ma.
Pracowałem w wielu firmach, ale dopiero w tej firmie człowieka traktują z godnością.Prezesi zawsze pierwsi wyciągną rękę na przywitanie, zawsze złożą życzenia na święta. Grafik w święta tak dostosowują, aby każdy z nas mógł choć część świąt spędzić z bliskimi.
A że wymagają, bo ktoś powierzył im swoje bezpieczeństwo to i wymagają od nas.
najwięcej jest tutaj wpisów pospolitych nierobów,oszustów i cwaniaków, którzy jak zostają za nieróbstwo wyrzuceni z roboty, to wyżywają się na pisaniu nieprawdy.
Jesli jeden z drugim jest pokrzywdzony, to niech podpisze .
Pozdro dla wszystkich pracujących w COIB.
wujek 2013-06-03 11:53:30
Szefostwo traktuje pracowników z godnością-hahahah człowieku ogarnij się i nie bądż żałosny.Kombinują z umowami,[usunięte przez moderatora] ma pracowników za nic traktuje wszystkich z pogardą-jest po prostu nieuczciwy.Za pieniędzmi trzeba czekać nie wiadomo ile i się upominać,szkoda słów na tą firmę....
Piotrek 2013-06-06 15:32:04
Marne pieniądze,za którymi trzeba czekać i się prosić,a pracuje tam(w dużej większości) tylko banda emerytów z emeryturami po 3-4tysiące złotych którzy nie wiedzą co robić z wolnym czasem i blokują młodym ludziom miejsca pracy DZIĘKI CZEMU USTALONE SĄ TAK NISKIE STAWKI,winny temu jest polski rząd który wymyślił ZWROTY Z PEFRONU.A poza tym to chcę jeszcze podkreślić,iż w zdecydowanej większości pracowników ochrony nagminnie okradają sami pracodawcy .Pracowników oszukuje pracodawca,w rezultacie czego i oni sami(nie wszyscy)nieuczciwie podchodzą do swoich obowiązków .
Firmy ochroniarskie nie wywiązują się ze składkami w ZUS-sie,większości nie wypłacają nadgodzin choć rekordziści ciągną nawet po 300 i więcej godzin. Możliwe jest to dzięki ROZPISANIU PRACY PRACOWNIKA NA KILKA UMÓW..Umów podpisywanych z firmami córkami, które pracodawca tworzy aby omijać Kodeks Pracy .Tak jest w TEJ FIRMIE.Oczywiście,zjawiają się w firmach ochroniarskich kontrolerzy z PIP – u , ale na to oszustwo nie reagują . Ponoć nie moją narządzi prawnych aby z tą patologią walczyć.Dziękuje za uwagę.
Tadeuszww.wppl 2014-06-15 22:01:16
Masz złe wiadomości, od ponad pó roku 5zł
Tadeuszww.wppl 2014-06-15 22:53:32
Przepraszam żle zrozumiałem, na umowę o pracę to chyba tak jest,ale ja mam inaczej,a i tak nie narzekam.Praca w miarę spokojna,a i szef też w miarę.Czekam aż u mnie zarobki zaczną wzrastać.Powodzenia!
PietBlank 2014-07-23 17:39:17
A tą opinię napisał zapewne ktoś z biura COiB, żeby samych złych głosów tu nie było. Propaganda w najczystszej postaci. Człowieku, ludziom nikt tu kitu nie wciśnie.
smieszek 2014-11-20 20:02:14
witam pracowalem w firmie coib pracodawca potraktowal mnie jak smiec pracowalem dla niego od stycznia do pazdziernika przez firme stracilem zdrowie nie mam dobrego zdania do dzisiaj nie dostalem pieniedzy za dodatkowe godziny i powiedzial mi ze juz mi wyplacil gora sie wzbogaca a my musimy zapierdzielac za marny grosz wg mnie to zeruja na pracownikach maja ich za nic
Agnieszka rajda 2015-03-03 09:13:54
Witam pracowałam w tej firmie ponad 1.5 roku żenada i blaznowanie pracodawców wzbogacają się na osobach niepełnosprawnych za nadgodziny płacą żałosne 5 zł i do tego stare mundury
niezadowolona 2015-05-10 08:23:07
Masz szczera racje z mezem pracowalismy w gliwicach i teraz sprawe zalozylismy w sadzie maja postawiony artykul 288 par 1
agnieszka 1980 2015-05-10 08:31:42
Masz szczera racje z mezem pracowalismy w gliwicach i teraz sprawe zalozylismy w sadzie maja postawiony artykul 288 par 1 pracowalismy jak male mrowki a o pieniadze musialam sie wyklocac nawet szantarzowany byl moj maz ze jak chche pracowac to szef bedzie mu wysylal cala wyplate a moj maz bedzie mu zwracal 835 zl reszta miala byc dla meza wtedy maz powiedzial ze ma go w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wykorzystac i wypierdolic takie podejscie ma Robert Malec do osob niepelnosprawnych zabieral dotacje i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mielismy z tego dodatkowo sprzatalismy biura z budowy za 300 zl a pieniadze z opoznieniem wysylal porazka z nimi jak ja sie zwolnilam to uslyszalam zem jestem zlym pracownikiem wiec zadalam mu pytanie po jaki h...lj mnie trzymal 2 lata w firmie obecnie z mezem mamy inna prace i jestesmy zadowoleninz faktu ze nasz szef nie traktuje nas bezprecensowo
1
agnieszka 1980 2015-05-10 08:34:22
Tak zgadza sie ale wykorzystujecie pracownikow niepelnosprawnych taka jest prawda mundury dajecie brudne i potargane
fantom 2015-05-20 13:11:30
Art. 288

§ 1. Kto cudzą rzecz niszczy, uszkadza lub czyni niezdatną do użytku, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.

Możesz rozwinąć co ci uszkodzili?
agnieszka rajda 2015-07-19 08:34:43
Masz racje pracowalam na slasku w gliwicach z mezem i jest prawda ze maja cie za [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a jeden grubszy od drugiego jak potrzebowali pracownika bo ktos nawalil to dzwonili jak natrety i wiedzieli jak nam slodzic
agnieszka 1980 2015-07-19 08:41:29
Wiem ze to ktorys z prezesow pisze ale powiem krotko polary brudne koszule po kims i powiem krotko sprawa jest w pip prokuraturze i pefronie bo nie pozwole sobie na takie traktowanie obecnie pracuje w innej firmie i jestem zadowolona i nie mam problemu dostalam nowy mundur i koszule nowe i zaznaczeze jestem doceniana jestem odpowiedzialna za grafiki itp a u was w miejscu sie stoi nawet o ostatnia umowe zlecenie musialam sie prosic zenada i tyle stracilam prawie 2 lata z zycia przez wasze niedopatrzenia wywiezli mnie z nexxteer gliwice do szpitala juz nie mowie co robicie
Pracownik 2015-09-10 14:27:08
Nie zgadzam się z opinią dawnej zmienniczki z pracy, rajdy i jej męża.Z tego co wiemy,oni zwolnili się,a potem chcieli,aby s powrotem ich przyjąć.Kierownik odmówił,więc zaczęli zwyczajnie mścić się.Pozwy i zawiadomienia do prokuratury,a z drugiej strony wysyłają sms do kierownika,szantażując go,aby im zapłacił,to przestaną bruździć.A najdziwniejsze jest to,że z jednej strony pomawiają firmę,pracowników,a co pewien czas dzwonią do kierownika i pytają się,czy ich zatrudni.
Ale co można spodziewać się po takich osobach? Podejrzewam,że mają coś nie tak z głową,bo chodziły plotki,ze maja coś z głową.
Do tego rajda i jej mąż mają ponoć mnóstwo zajęć komorniczych. Nigdy nie mogli dostać całej wypłaty,bo im strącali na komornika i zawsze narzekali,że firma daje im grosze,bo wszystko zabierał komornik.
Jak ktoś narobił sobie długów,to nie ma co mścić się na firmie,która wykonuje polecenia komornika.
Pracujemy na obiekcie w tej firmie już kilka lat, nie nie ma pokrycia ten stek kłamstw,jakie co niektórzy wypisują.Za spanie,nieróbstwo w tej firmie zawsze wyrzucali.My pracujemy kilka lat i nie zdarzyło się,aby wypłata była opóźniona,aby komuś coś brakowało.
Ale lesery i obiboki zawsze będą narzekać i czuć się jak święte krowy.
paul zet 2015-09-11 14:42:44
jest tu O.K
1
obecny 2016-04-22 13:05:43
obecnie pracuję w tej firmie i odzież dostałem całkiem nową grafik też spoko.
karma 2016-06-19 22:59:42
w tak powaznej firmie z dwudziestoletnim stazem na rynku w branży @kerus to ty nie stawiaj warunków odnośnie grafiku tylko się grzecznie pokornie dostosuj bo taka opraca to ogromne możliwości i prestiż w cv. a teraz chyba przedstawicieli handlowych szukają
Zostaw swoją opinię o Centrum Ochrony i Bezpieczeństwa - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Centrum Ochrony i Bezpieczeństwa