brak logo

Centrum Ochrony i Bezpieczeństwa

Kraków

Opinie o Centrum Ochrony i Bezpieczeństwa

Pracownik 2009-12-27 11:52
Witam... Ja pracowałem w Coib z biurem na prądnickiej w Krakowie i musze wam powiedzieć ze to istny [usunięte przez moderatora]! Mają Cie tam za nic, za jakiegoś śmiecia... Wymagania wysokie ale zarobki marne bo resztą sie obławia zarząd. Mało tego ale do tego dochodzi atmosfera, malo przyjemna! Jedni są faworyzowani to Ci co są [usunięte przez moderatora]! Oni mają tam luzy, ale byc konfidentem do nie dla mnie :) Nie do pojęcia jest również to ze zwykły pracownik robi grafik i to pod siebie... A reszta musi sie dostgosowac albo sa szmacen!!! Ludzie zastanowcie sie czy chcecie tam pracowac... PS. Ubranie robocze dostajecie ale sie musicie prosic przez ponad rok czasem mniej bo do 2 miesiecy moze dostaniecie. Szczerze mowiąc nie polecam tam pracy, chyba że ktoś kocha obozy pracy i pracowanie za 5-6 zl. W każdej konkurencji daja wiecej i nie ucinają pieniedzy z wypłaty!!!!!! To tyle na ten temat nie ma co sie rozpisywac bo szkoda słów!!!!!!!!!!! Żenada do całę COIB..... Jedna wielka banda złodzieji!!!! Pozdrawiam
Pracownik2 2010-09-29 23:03
Ja się z Tobą nie zgodzę, prawda, zarobki marne, jednak pilnują byś nie miał zbyt wielu godzin, średnio wychodzi 180, chyba że za kogoś się zgodzisz przyjśc, i się z nim ugadasz, to masz więcej, inny problem że czasem wcisną służbę za kogoś bez pytania o zdanie, ale to zależy od kierownika. Pracując jednak od 2 lat, nie spotkałem się jeszcze z obcinaniem z wypłaty, ani u siebie, ani u kolegów, jednak faktycznie, trzeba sobie pilnowac samemu żeby dostac kasę za dodatkowe fuchy, imprezy jakieś, itd. na umundurowanie nie musiałem czekac, a wypłaty przychodzą terminowo.
Nie licząc paru osób atmosfera dosyc przyjazna.
Minusy to brak podwyżek od dłuuugiego czasu, stawki takie same,
nie ważne czy pracujesz miesiąc, czy 10 lat, przy ogólnie stosunkowo niskich stawkach jak na obowiązki na obiektach, stawki idealne, jednak jak na siedzenie w budzie na jakiejś budowie i oglądanie tv, a nie za to co trzeba robic, poza tym wszystko ok.
Grzechu 2010-11-20 16:24
Jedna wielka band krętaczy z dwoma[usunięte przez moderatora] w zarządzie:) nie ma czego komentować...tyle
anonim 2011-04-05 12:21
Dajcie spokój co za typy, \\\"firma ochroniarska\\\" kto by pomyślał... :D Kpiny i [usunięte przez moderatora] które waszym kosztem się obławiają za 6zł pracuj, a powie Ci że więcej tylko nie wiadomo kiedy.Banda [usunięte przez moderatora].Nie mówiąc o stylu ich bycia i całej reszcie.Jednym słowem MASAKRA I ŻENADA.Pozdro
anonim 2012-01-24 15:02
Witam
Mialam przyjemnosc pracowac w COiB i nie narzekam. Jesli ktos chce pracowac to zadna praca nie wzgardzi a tym co sie nie podobalo to zawsze mogli isc kleknac na ulicy.
Pozdrawiam
malinka16190 2012-02-21 14:16
Jeśli chodzi o firme COIB to jedna wielka porażka..firma niewyplacalna,kręcą,mącą....zatrudniaja emerytów nie majacych pojecia o ochronie..mój mąż np prauje z 72-letnim AGENTEM OCHRONY to jakiś żart i kpina zupełnie jak cała ta firma...kombinują z umowami żeby placić mniejsze podatki...BANDA [usunięte przez moderatora] I ZŁODZIEI
1
breslau 2012-03-21 09:31
Witam COiB to firma jak każda wiadomo że każdy szef chce się wzbogacić i nie ma w tym nic dziwnego, lipa bo zdarza się poślizg z wypłatą a tym którzy twierdzą że to [usunięt eprzez moderatora] 6zł to mało itp. to polecam firemkę z Zabrza \"formacja\[usunięte przez moderatora]3.50 na godz. wypłaty po miesiącu zwalniasz się to jak dostaniesz część wypłaty to się ciesz znam ludzi co do tej pory nie dostali kasy za 2010r polecam poczytać opinie [usunięte przez moderatora]
Pracownik 2013-04-15 12:32
Czytam czasem wypociny co niektórych i z żalem stwierdzam,że najwięcej brudów i inwektyw nie mających pokrycia w prawdzie wyrzucają z siebie osoby,które w każdej kolejnej firmie - teraz COIB - mieli problemy z wykonywaniem obowiązków.
Firma COiB jest niedużą firmą,ale uczciwą i profesjonalną. Nie zdarzyło mi się, abym był choć na jedną złotówkę oszukany.pracować trzeba jak w każdej innej firmie. Pracuję już 12 lat i wielu przewinęło się w tej firmie nierobów,którzy myśleli,że jak w poprzedniej pracy będą mogli przez jakiś czas olewać wszystko, a robota jest od tego,aby wyspać się.
Tacy dość szybko są wyłapywani i jeszcze szybciej żegnani z tej firmy.
Ja przyzwyczaiłem się,że w tej firmie nie ogląda się tv,a po kinie nocnym idzie się spać.Tutaj pracuje się za stawkę jak wszędzie, ale jak podjąłeś się pracy,to ją trzeba wykonać.
Kierownictwo jest spoko,kontrahenci zadowoleni,bo nie zgłaszają uwag, a incydentów nie ma.
Pracowałem w wielu firmach, ale dopiero w tej firmie człowieka traktują z godnością.Prezesi zawsze pierwsi wyciągną rękę na przywitanie, zawsze złożą życzenia na święta. Grafik w święta tak dostosowują, aby każdy z nas mógł choć część świąt spędzić z bliskimi.
A że wymagają, bo ktoś powierzył im swoje bezpieczeństwo to i wymagają od nas.
najwięcej jest tutaj wpisów pospolitych nierobów,oszustów i cwaniaków, którzy jak zostają za nieróbstwo wyrzuceni z roboty, to wyżywają się na pisaniu nieprawdy.
Jesli jeden z drugim jest pokrzywdzony, to niech podpisze .
Pozdro dla wszystkich pracujących w COIB.
wujek 2013-06-03 11:53
Szefostwo traktuje pracowników z godnością-hahahah człowieku ogarnij się i nie bądż żałosny.Kombinują z umowami,[usunięte przez moderatora] ma pracowników za nic traktuje wszystkich z pogardą-jest po prostu nieuczciwy.Za pieniędzmi trzeba czekać nie wiadomo ile i się upominać,szkoda słów na tą firmę....
Piotrek 2013-06-06 15:32
Marne pieniądze,za którymi trzeba czekać i się prosić,a pracuje tam(w dużej większości) tylko banda emerytów z emeryturami po 3-4tysiące złotych którzy nie wiedzą co robić z wolnym czasem i blokują młodym ludziom miejsca pracy DZIĘKI CZEMU USTALONE SĄ TAK NISKIE STAWKI,winny temu jest polski rząd który wymyślił ZWROTY Z PEFRONU.A poza tym to chcę jeszcze podkreślić,iż w zdecydowanej większości pracowników ochrony nagminnie okradają sami pracodawcy .Pracowników oszukuje pracodawca,w rezultacie czego i oni sami(nie wszyscy)nieuczciwie podchodzą do swoich obowiązków .
Firmy ochroniarskie nie wywiązują się ze składkami w ZUS-sie,większości nie wypłacają nadgodzin choć rekordziści ciągną nawet po 300 i więcej godzin. Możliwe jest to dzięki ROZPISANIU PRACY PRACOWNIKA NA KILKA UMÓW..Umów podpisywanych z firmami córkami, które pracodawca tworzy aby omijać Kodeks Pracy .Tak jest w TEJ FIRMIE.Oczywiście,zjawiają się w firmach ochroniarskich kontrolerzy z PIP – u , ale na to oszustwo nie reagują . Ponoć nie moją narządzi prawnych aby z tą patologią walczyć.Dziękuje za uwagę.
1
Tadeuszww.wppl 2014-06-15 22:01
Masz złe wiadomości, od ponad pó roku 5zł
Tadeuszww.wppl 2014-06-15 22:53
Przepraszam żle zrozumiałem, na umowę o pracę to chyba tak jest,ale ja mam inaczej,a i tak nie narzekam.Praca w miarę spokojna,a i szef też w miarę.Czekam aż u mnie zarobki zaczną wzrastać.Powodzenia!
PietBlank 2014-07-23 17:39
A tą opinię napisał zapewne ktoś z biura COiB, żeby samych złych głosów tu nie było. Propaganda w najczystszej postaci. Człowieku, ludziom nikt tu kitu nie wciśnie.
smieszek 2014-11-20 20:02
witam pracowalem w firmie coib pracodawca potraktowal mnie jak smiec pracowalem dla niego od stycznia do pazdziernika przez firme stracilem zdrowie nie mam dobrego zdania do dzisiaj nie dostalem pieniedzy za dodatkowe godziny i powiedzial mi ze juz mi wyplacil gora sie wzbogaca a my musimy zapierdzielac za marny grosz wg mnie to zeruja na pracownikach maja ich za nic
Agnieszka rajda 2015-03-03 09:13
Witam pracowałam w tej firmie ponad 1.5 roku żenada i blaznowanie pracodawców wzbogacają się na osobach niepełnosprawnych za nadgodziny płacą żałosne 5 zł i do tego stare mundury
niezadowolona 2015-05-10 08:23
Masz szczera racje z mezem pracowalismy w gliwicach i teraz sprawe zalozylismy w sadzie maja postawiony artykul 288 par 1
agnieszka 1980 2015-05-10 08:31
Masz szczera racje z mezem pracowalismy w gliwicach i teraz sprawe zalozylismy w sadzie maja postawiony artykul 288 par 1 pracowalismy jak male mrowki a o pieniadze musialam sie wyklocac nawet szantarzowany byl moj maz ze jak chche pracowac to szef bedzie mu wysylal cala wyplate a moj maz bedzie mu zwracal 835 zl reszta miala byc dla meza wtedy maz powiedzial ze ma go w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wykorzystac i wypierdolic takie podejscie ma Robert Malec do osob niepelnosprawnych zabieral dotacje i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] mielismy z tego dodatkowo sprzatalismy biura z budowy za 300 zl a pieniadze z opoznieniem wysylal porazka z nimi jak ja sie zwolnilam to uslyszalam zem jestem zlym pracownikiem wiec zadalam mu pytanie po jaki h...lj mnie trzymal 2 lata w firmie obecnie z mezem mamy inna prace i jestesmy zadowoleninz faktu ze nasz szef nie traktuje nas bezprecensowo
1
agnieszka 1980 2015-05-10 08:34
Tak zgadza sie ale wykorzystujecie pracownikow niepelnosprawnych taka jest prawda mundury dajecie brudne i potargane
fantom 2015-05-20 13:11
Art. 288

§ 1. Kto cudzą rzecz niszczy, uszkadza lub czyni niezdatną do użytku, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.

Możesz rozwinąć co ci uszkodzili?
agnieszka rajda 2015-07-19 08:34
Masz racje pracowalam na slasku w gliwicach z mezem i jest prawda ze maja cie za [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a jeden grubszy od drugiego jak potrzebowali pracownika bo ktos nawalil to dzwonili jak natrety i wiedzieli jak nam slodzic
agnieszka 1980 2015-07-19 08:41
Wiem ze to ktorys z prezesow pisze ale powiem krotko polary brudne koszule po kims i powiem krotko sprawa jest w pip prokuraturze i pefronie bo nie pozwole sobie na takie traktowanie obecnie pracuje w innej firmie i jestem zadowolona i nie mam problemu dostalam nowy mundur i koszule nowe i zaznaczeze jestem doceniana jestem odpowiedzialna za grafiki itp a u was w miejscu sie stoi nawet o ostatnia umowe zlecenie musialam sie prosic zenada i tyle stracilam prawie 2 lata z zycia przez wasze niedopatrzenia wywiezli mnie z nexxteer gliwice do szpitala juz nie mowie co robicie
Pracownik 2015-09-10 14:27
Nie zgadzam się z opinią dawnej zmienniczki z pracy, rajdy i jej męża.Z tego co wiemy,oni zwolnili się,a potem chcieli,aby s powrotem ich przyjąć.Kierownik odmówił,więc zaczęli zwyczajnie mścić się.Pozwy i zawiadomienia do prokuratury,a z drugiej strony wysyłają sms do kierownika,szantażując go,aby im zapłacił,to przestaną bruździć.A najdziwniejsze jest to,że z jednej strony pomawiają firmę,pracowników,a co pewien czas dzwonią do kierownika i pytają się,czy ich zatrudni.
Ale co można spodziewać się po takich osobach? Podejrzewam,że mają coś nie tak z głową,bo chodziły plotki,ze maja coś z głową.
Do tego rajda i jej mąż mają ponoć mnóstwo zajęć komorniczych. Nigdy nie mogli dostać całej wypłaty,bo im strącali na komornika i zawsze narzekali,że firma daje im grosze,bo wszystko zabierał komornik.
Jak ktoś narobił sobie długów,to nie ma co mścić się na firmie,która wykonuje polecenia komornika.
Pracujemy na obiekcie w tej firmie już kilka lat, nie nie ma pokrycia ten stek kłamstw,jakie co niektórzy wypisują.Za spanie,nieróbstwo w tej firmie zawsze wyrzucali.My pracujemy kilka lat i nie zdarzyło się,aby wypłata była opóźniona,aby komuś coś brakowało.
Ale lesery i obiboki zawsze będą narzekać i czuć się jak święte krowy.
paul zet 2015-09-11 14:42
jest tu O.K
1
obecny 2016-04-22 13:05
obecnie pracuję w tej firmie i odzież dostałem całkiem nową grafik też spoko.
karma 2016-06-19 22:59
w tak powaznej firmie z dwudziestoletnim stazem na rynku w branży @kerus to ty nie stawiaj warunków odnośnie grafiku tylko się grzecznie pokornie dostosuj bo taka opraca to ogromne możliwości i prestiż w cv. a teraz chyba przedstawicieli handlowych szukają
sol 2017-02-19 13:45
Nie przypuszczałem, że moi pierwsi pracodawcy takiej reputacji się dorobili. Trafiłem tam zaraz po wojsku :). Pracowałem na dużym obiekcie zaczynając od pracy niewykwalifikowanego "pracownika ochrony" portiera czy jak to się wtedy nazywało. Potem licencja...kończąc na kierowniku zmiany..szkolenia pracowników. Sporo godzin ale chłopaków dobrze wspominam..choć różne orzeszki się pojawiały. Starsze osoby też mają prawo pracować i miałem przyjemność z nimi pracować. Doświadczenie zawodowe "unikatowe" :). Co do właściciela to przemilczę taktownie temat bo trzeba go poznać i nie jedną noc "przesiedzieć" a większość z was pewnie nie miała okazji (jeszcze). Co do grafików to..ustawia się je pod zaufany trzon pracowników bo to oni zapewniają sprawne funkcjonowanie firmy a pozostali dopiero się "uczą". Przynajmniej jak to tak rozumiem. Za moich czasów (2001-2008) płacili regularnie a pamiętam czasy kiedy jeszcze w kopertach kasę przywozili..
Na koniec zacytuje sławne zdanie : ''..jak się komuś nie podoba to fora ze dwora" . Nie było Nam wtedy do śmiechu. Po prostu to nie praca dla wszystkich.
jojo 2017-02-21 14:24
uważajcie na tą firmę takie barachło że szkoda gadać, nie płacą na czas pracownicy na umowę o pracę dostają kasę na czas jednak ci na umowę zlecenie to kiedy im się podoba, w szczególności Katowice-Wełnowiec masakra.
3
fiki miki 2017-02-22 17:12
barachlo to masz w swojej pustej głowie, mózgu nie używasz jak widac . To kto zmusza cie do pracy jak ci źle baranie, zwolnij się , nikt siła cie nie trzyma. Nie rozumiem praca nie pasuje nie płacą to co tam jeszcze robisz .
Oszukany? 2017-02-22 18:41
Powiem szczerze ze nie czytalem powyzszym wpisow bo mi sie nie chce.
Powiem tyle. Nie placa w terminie, zbywaja maja totalnie wyj*** my z kolegami czekamy na kase do konca tyg I skladamy pozew zbiorowy do sadu.
Nie dosc ze mi sie kasa na rachunkach wystawionych przez ta pseudo firm siee nie zgadza to jeszcze kasy na koncie brak (opoznienie 3 dni).

Jezeli pracujesz dla kasy a nie dla zabicia czasu to omijaj ta firme szerokim lukiem.
1
fiki miki 2017-02-23 11:28
Wypłaty są zawsze na czas , jesli ktoś nieumie czytać własnej umowy , a potem twierdzi że nie płacą na czas to proponuję zapoznać się z umową , tam jasno i czytelnie pisze termin wypłaty ale barany oczywiście
nawet tego niewiedza.
Fifi 2017-02-25 23:23
aby cokolwiek napisać o firmie COiB należy przepracować trochę czasu, z dotychczasowych firm ochroniarskich w których pracowałem ocena na jedynkę.
Fifi 2017-02-25 23:35
Od kiedy to stary dupowłaz obraża barany.Zapoznaj się z terminem otrzymania zapłaty od zleceniodawcy do firmy ochroniarskiej i terminem jej wypłaty dla pracowników ochrony,na etat tak,na umowę zlecenie po trzech tygodniach.
fiki miki 2017-03-01 08:18
fifi niech nie interesuje cie termin zapłaty od kontrahenta do firmy . Takie informacje nie na tym szczeblu czlowieku nie są dla ciebie dostępne
trzeba było się więcej uczyć.
Ja znam termin i oczywiście nie masz racji.
Termin zapłaty wypłaty jest uwzględniony w kazdej umowie, która świadomie podpisałes chyba że byłeś ..... to twój problem
świadomie z pewnoscia podpiszesz wypowiedzenie .
fiki miki 2017-03-01 08:52
fifi piszesz że z dotychczasowych firm ochraniarskich w których pracowałeś tę oceniasz najgorzej.
To podstawowe moje pytanie po co pracujesz , wypisujesz bzdury zajmując innym miejsce .
Żałosne daleko tak nie zajdziesz to masz pewne . Proponuje poczytac wiecej informacji na temat obowiązków pracownika ochrony na obiekcie , a nie zajmowac sie sprawami , które cie nie dotyczą,
a jak widzę bardzo interesują . Chcieć a móc niestety to duża różnica i ty mozesz ale
albo pracowac albo wypie...... . Proponuje w tej sytuacji to drugie

CZAPS87 2017-03-02 22:49
Z wieloma się tu zgodzę ale i z wieloma się nie zgodzę. Bo pracuje w tym zawodzie zawodowo od pewnego czasu, i nie znalazła się jeszcze firma ochroniarska na polskim rynku która by każdemu pasowała. a do niektórych baranów na tym forum: Bo jaki masz stosunek do pracy, tak ci w niej zapłacą.
fiki miki 2017-03-09 13:32
Czaps87 / Dokładnie masz rację, ale rozumieją to tylko nieliczni i ci którzy przepracowali swoje w tej branży , a nieroby i pijaki maja dużą fantazje . Niektórzy mysla ze praca w ochronie to spanie i pierdzenie w stołek, a to bład. Ochrona to bardzo odpowiedzialna praca i jeśli ktoś mysli inczej to współczuje wyobrażni i nie polecam pracy w tej branży. Od tego roku na szczęście koniec z nieróbstwem . Do pracy przychodzi się PRACOWAĆ
fiki miki 2017-03-23 14:10
dag#3 pisanie w ten sposób zawsze ma konsekwencjie
Joanna 2017-04-03 12:03
Przypominamy, że komentarze muszą spełniać wymogi Regulaminu forum. Nie mogą dotyczyć konkretnych osób, nie zawierać pomówień. Proszę również o zachowanie kultury wypowiedzi.
Psotka 2017-08-30 08:55
Masz racje
Psotka 2017-08-30 09:00
Przykro mi ale ja nadal pracuje i mam sie swietnie i nie narzekam a po nazwisku to po pysku dla tego kto to napisal to trzeba do nas mowic przez per pan i per pani
Joanna 2017-08-31 13:54
@Psotka - a czy możesz opisać swoje doświadczenia związane z pracą w Centrum Ochrony i Bezpieczeństwa? Na jakim stanowisku pracujesz? Jak oceniasz warunki zatrudnienia oferowane przez pracodawcę? Każdy merytoryczny, rzetelny komentarz może być cenny dla przyszłych kandydatów.
Mini 2017-09-07 15:57
Joasiu warunki pracy są bardzo wyraznie napisane na umowie , którą kazdy przyjmujacy pracownik podpisuje własnorecznym podpisem . Pytanie czy taka osoba przyjmujaca sie czyta umowe, bo jak pozwole sobie stwierdzic po wiekszosci wypowiedzi na tym forum chyba nie, wiec do kogo pretensje do firmy czy należałoby wykazac deko inteligencji jak ci ludzie którzy te umowy daja , a ludzie nie potrafią nawet ich przeczytac, wiec o czym to swiadczy, a potem nazywa sie firmę oszustami ze Zarzad zarabia, po to załozyli firme aby zarabiac . Skoro dana osoba zgadza sie na prace podpisujac umowe, zgadza sie rownież na warunki jakie sa tam opisane należy tylko ja przeczytac , a jeśli ktoś nie potrafi nawet tego nie powinien pracować w ochronie bo przez takich matołów potem cierpi opinia całej branży. Wszystko jest zgodne z Prawem i niema tutaj przekłamania , ze wypłata za pozno itp.
CZYTAJ ZE ZROZUMIENIEM = 100% SUKCES
Ja pracuje juz kilka lat w tej firmie i nie zdażyło sie aby firma nie wypłaciła wypłaty , płaci zgodnie z umową, wiec niema opożnien ani oszustwa . Gdyby płacili niezgodnie z umową to byłoby oszustwo ale ta firma płaci 100% zgodnie z umową
fifki miki 2017-09-07 16:03
Jesli sa osoby , które uważaja i nie boja sie na forum oczerniac firmę to po co pracuja, zwolnić sie firma tylko na tym skorzysta przyjmie inteligentnych ludzi
barbapapa 2017-09-16 09:18
Pracuje w CoiB praca na podobnych zasadach jak w innych agencjach ochrony . 13 brutto grafik odgórny ilość godzin razy stawka = pensja .Ciuchy nowe . Kierownictwo OK
Zostaw swoją opinię o Centrum Ochrony i Bezpieczeństwa - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Centrum Ochrony i Bezpieczeństwa