Graser Sp. z o.o.

Bydgoszcz

Opinie o Graser Sp. z o.o.

Pracownik 2017-03-31 10:17
Moment jak mogą nie płacić za soboty i niedziele jak ja normalnie dostaje pieniądze? Przecież oni też z godzin itd. muszą się rozliczyć to umowa o pracę a nie praca na czarno więc wątpię że jeszcze byliby na rynku gdyby robili takie numery.
Oleńka 2017-04-06 06:57
Firma Graser to firma krzak ! To jest prawda ze jak zjeżdżasz nie wyplacaja wakacyjnego i za soboty.Okradaja jak mogą a teraz juz idą na żywca ponieważ nie masz wglądu na solarisy (co odciągają ,ile uzbieralo sie wakacyjnego ) nie wiesz nic.Koordynatorzy nie robią nic a jest ich juz 3 i jakiś asystent. Ta firma to porażka i dno!!!!
Iwona 2017-04-06 13:04
Przypominam, że komentarze muszą spełniać wymogi Regulaminu forum. Nie mogą dotyczyć konkretnych osób, ani zawierać pomówień. Forum jest miejscem do umieszczania wypowiedzi i opinii na temat faktów, a nie insynuacji.
1
Oleńka 2017-04-06 18:08
To nie są pomówienia tylko cala prawda o tej firmie!!!
mAniA 2017-04-07 08:35
Nie masz wglądu do solarisów? Każdy przy podpisaniu umowy dostaje login i hasło żeby móc się zalogować na graser online i tam masz wgląd we wszystko. Na moim domku ludzie nie mają problemów. Zastanów się co piszesz serio, bo to aż żałosne. Koordynatorów jest 2 i asystent z tego co wiem. Ludzi jest sporo, nie jesteś jedyną osobą zapewne którą się zajmują, ale pępki świata muszą mieć wszystko od razu. Na moim domku mieszka asystent i wyjeżdża po ludzi w nocy bo kończą pracę, co chwila telefony, na pewno chętnie się z Tobą Oleńko zamieni.
Adam 2017-04-11 13:04
Ja tam jestem zadowolony z pracy i mieszkania. Narzekać nie mogę.
Iwona 2017-04-12 08:42
@Adam z jakich aspektów pracy jesteś najbardziej zadowolony?
xxx_78_32_bla 2017-05-25 11:05
Niedawno tam pracowalem, wiec podepne sie pod odpowiedz ulan_32 na temat pralni w Bad Vilbel (niedaleko Frankfurtu) gdyż dużo w tym prawdy a widze ze agencja ciagle zatrudnia tam ludzi.
GODZINY: Obiecuja 40-60 h. W rzeczywistosci wiekszosc ludzi pracuje po ok 30 h. Kłocić się nie ma co, bo w umowie (ktora podpisujesz po przyjezdzie) gwarantuja 98 h !!!
STAWKA: jak zalatwisz sobie prawidlawa klase podatkowa (bo agencji nie spieszy sie do tego) to wychodzi ok 7 euro/h. Ja nie zalatwisz to ok 5.3 euro/h. ...
ZAKWATEROWANIE: mają kilka domow na wioskach. Warunki rozne. W cenie 250 euro/os na miesiac, otrzymujesz najczesciej lozko w pokoju (czasami 3 osobowym). Kilka domow ciagle bez internetu i tv. Trzeba pamietac zabrac ze soba wlasciwie wszystko od koldry po akcesoria kuchenne. Agencja obiecuje ze wszystko jest na miejscu ale mozna sie rozczarowac...
DOJAZDY DO PRACY: Kilka starych samochodow. Zero organizacji. Kierowcy maja miec placone po ok 2euro za kurs w rzeczywistosci nie dosatja nic! I z tego co wiem to tak od kilku miesiecy.
PRACA: Grafik najczesciej jest robiony na tydzien do przodu, ale o tym czy faktycznie bedziesz pracowac dowiadujesz sie z dnia na dzien (czasami na godzine przed rozpoczeciem), balagan totalny. Sama praca jak ktos lubi stac kilka godzin w miejscu i ruszac rekoma jak najszybciej sie da (bo NORMA goni) to OK. Tylko przygotujcie plecy na to.
Zmiany różne. Czasami jedzie się na 6,5 h, innym razem 7,25 h albo 3,45 h albo 10 h.... Firma potrafi codziennie zaskakiwac.
Języki obce? Dajcie spokój. Robia tam ludzie co ledwo polski znaja a co dopiero niemiecki/angielski.
„KOLEDZY” z pracy: różni, ale dla wielu najwieksza aktrakcja się obgadywanie innych. Tematy typu: kto ile ma godzin, kto się podlizuje, ten to taki a taki.....
Jednak nie wszyscy tacy są!
OGOLNIE: Nie polecam.
Po za tym Agencja ma bogaty system kar. Jak juz podpiszesz umowe to np. za nie przyjscie do pracy potracaja ci 65 euro, albo za rezygnacje bez wypowiedzenia 65 euro dziennie przez 2 tyg.
2
Zonia 2017-05-30 11:49
Podoba mi się oferta pracy jaką ma Graser. Ile można zarobić w szklarni z kwiatami?
Szukaniec 2017-06-02 14:57
Osobiście tam pracuje. Może opowiem jak to wygląda. Fakt że na pralni nieraz jest średnia ilość godzin ale jest też magazyn i tam chodzę na dodatkowe godziny. Jestem też kierowcą i zawsze mam na salarisie za to płacone. Sam sobie z resztą przeczysz, planing godzin na tydzień do przodu i z godziny na godzinę się dowiadujesz? Kupy się to nie trzyma. Każdy dowiaduje się od koordynatora w piątek albo w weekend jak pracuje. Zakwaterowania fakt apartamenty to nie są ale wolę to niż spanie po 15 w pokoju a i takie agencje zwiedziłem, w końcu nie musisz tam siedzieć cały dzień, tylko tam śpisz. Samochody jak samochody ważne że jeżdżą, a nie musze pedałować lub z buta chodzić. Kolejna osoba której coś w życiu nie wyszło.
zeus22 2017-06-18 16:08
Wszystko niby cacy... do czasu.
Kradną wakacyjne. Odpowiedź ulubiona skrzata mareczka - na pytanie typu: gdzie są moje pieniądze brzmi "kto gra ten ma"
kurdupel to kłamca, sama praca fajna (Plazafoods w Wijchen) , lecz doopolizów
niemało... jak zwykle. Dom mój jest ok, ale byłem w takim w którym woda lała się z gniazdka elektr. Ale autami strach jeździć, takie trupy... Jak kiedyś zmienią pazernych i zakłamanych koordynatorów, to kto wie,
może dałbym 3+
Norma 2017-06-18 18:13
Czy dowiem się od forumowiczów coś na temat pracy w szklarni w Rotterdamie? Jak tam można zarobić? Jakie daja mieszkania?
Krzy$ 2017-06-19 09:08
Pracuje na szklarni z ogórkami w okolicach. Nie jest źle, domki są fajne jednorodzinne z internetem. Luksusów nie ma ale nie jest źle. Do pracy dojeżdżamy samochodem, a szklarnie mamy 10 km od chaty więc luz, nie dojeżdżamy rowerem. Mamy koordynatora PRzemka na tej stronie, idzie się z nim dogadać.Ogólnie polecam, są plusy i minusy jak wszędzie, ale porównując inne agencje gdzie nie miałem godzin, mieszkałem w bungalow z większą ilością osób niż teraz w domie, to ta agencja nie jest zła. Polecam
Krzy$ 2017-06-19 09:08
Pracuje na szklarni z ogórkami w okolicach. Nie jest źle, domki są fajne jednorodzinne z internetem. Luksusów nie ma ale nie jest źle. Do pracy dojeżdżamy samochodem, a szklarnie mamy 10 km od chaty więc luz, nie dojeżdżamy rowerem. Mamy koordynatora PRzemka na tej stronie, idzie się z nim dogadać.Ogólnie polecam, są plusy i minusy jak wszędzie, ale porównując inne agencje gdzie nie miałem godzin, mieszkałem w bungalow z większą ilością osób niż teraz w domie, to ta agencja nie jest zła. Polecam
1
yo 2017-06-20 21:08
ktory koordynator to pisal
2
Baśka 2017-06-21 23:20
Bardzo zależy mi na pracy w szklarni w Holandii. Czy ktoś był już z tą agencją na takiej robocie? Proszę o kilka informacji a byłoby łatwiej podjąć decyzję. Czy tam da sie dobrze zarobić? Jakie mają dla ludzi mieszkania? Czy organizuj kurs językowy ?
Anon 2017-07-12 11:11
Nie polecam, pracownicy sa traktowani jak smieci, jak roboty i najgorsze g*wno, ktore chodzi po ziemi. Wypowiedzenie mozna dostac tylko za zapytanie o zmiane zmiany ktora sie pracuje. Tylko na poczatku duzo sie usmiechaja jak Cie zatrudniaja, a potem wychodzi szydlo z worka. Koordynatorzy tez lewacy, melduja po dlugim czasie, wyplaty w wiekszosci czasu sie nie zgadzaja, trzeba chodzic i meczyc zeby dostac to na co sie zapracowalo. Pracuje sie KAZDA sobote. godziny pracy tez sa smieszne, bo na zmiane np. 3h nie oplaca sie nikomu chodzic. Nie polecam na prawde!
Pracownik 2017-07-12 21:26
Standardowo po kilkunastu dniach brak pracy !!! Szok i oszustwo graser Bydgoszcz
Pracownik 2017-07-12 21:28
Straszne dno
Grubiś 2017-07-14 08:15
Jak czytam te biadolenia to aż mnie trzęsą nerwy. Pytam po co ludzie jadą za granicę do pracy? Wiadomo wszystkim, że to robota fizyczna czyli nie będzie lekko. Tylko tam nie pozwalają na cwaniakowanie i to jest problem.
Ale Ale Aleksandra :-I 2017-07-14 13:08
takie pozytywne komentarze są klamstwem i wystawiane sa przez pracowników firmy albo na ich zlecenie przez lizodupów ktorzy mają u koordynatow lepiej niz inni. niech nikt w to nie wierzy. pracowalam tam rok i to byl rok stracony. Kazdy kto ma troche szacunku do siebie i oleju w glowie niech ucieka jak najdalej od tej firmy, a kazde naruszenie przepisów zglaszajcie od razu do Inspekcji pracy w Polsce, Niemczech, Holandii itp. nie bojcie sie, ja tak zrobilam to mi od razu oddali 350€ ktore sobie zatrzymali pod glupim pretekstem: "bo nam klient nie zaplacil" (a kogo to k... interesuje !!) . Smiech na sali i fotomontaż . wogole to przeciw tej firmie jest szykowany pozew zbiorowy jak slyszalam.
2
darekdarek 2017-07-14 13:31
tak bo kurde bylem zmuszony sytuacją życiową i tyrałem tam. nadal mi wisicie 80€ i gwarantuje wam ze mi je oddacie albo sami stracicie 10x więcej. teraz pracuje dla NL Jobs i to jest konret, auta noramlne, chata tez obleci, prace mniej za wszystko i zostaje mi wiecej na koncie co tydzien. A wiele osób wyjezdza tak jak ja liczas ze cos zarobi za zetelna uczwiwa prace, a nie bedzie oszukanym przek polaczkow, ktorzy tylko na tym zarabiaja. Wiele osob tak wyjezdza w nadziei ze zarobia, i jeszcze zapożyczamy sie na ten wyjazd !! czy wy tego nie rozumiecie?
1
#NieDlaGrasera 2017-07-16 11:31
Jeżeli szykuje się jakiś pozew zbiorowy to dawajcie tu znać. Taka firmie w ogóle nie powinna istnieć.

Pracowałem w Bad Vilbel (pralnia koło Frankfurtu). Sciagaja ludzi zeby kwatery zapelnic. Pracy daja srednio 30 h/tyg. A jak sie zwalniasz to dowalaja kare finansowa !!! Czego nie maja prawa robic, tym bardziej ze w umowie nie ma takiego zapisu. Wiec nie dajcie sie oszukac.
Czytajcie uwaznie te opinie bo wiele rzeczy sie zgadza.
2
ppp 2017-07-19 12:34
wie ktos moze ile mozna zarobic na ogórkach przy 40 godzinach
Pracuś 2017-07-20 10:37
Cześc, jeżeli chodzi o ogórki to aktualnie pracuje w Huissen, 40 to minimum, pracuje tu też soboty i niedziele więc mam dość dużo godzin.
1
eloelo 2017-07-21 17:41
Witam. w niedziele masz wyjechać przez tą firme do Nl , ale jak patrze na te opinie to mam wachania...
Czy ktoś jedzie jeszcze w ten weekend lub był jakoś na dniach ?
kasia 2017-07-22 10:33
Ja w czwartek dojechałam razem z chłopakiem, on zaczął pracę w piątek ja zaczynam w poniedziałek na pakowaniu żywności gotowej. Mieszkamy w ładnym domku w piątkę. Całe wyposażenie jest, nie narzekamy. O pracy za wiele się nie wypowiem, ale chłopak pracuje na pakowaniu mięsa i mówi że praca spoko. Jak na początek polecam, zobaczymy jak będzie dalej, rozmawiałam z ludźmi, są wypłacalni i wypłaty są na czas.
Mirek 2017-07-24 08:51
Całkiem dobra agencja, mają fajne oferty pracy. Szkoda tylko , że tak mało zadowolonych osób pisze.
Tomek 2017-07-24 18:36
Chyba rekruterzy i koordynatorzy ruszyli do walki na opinie... Nie ma sie co dziwic, bo na pralni to juz malo polakow daje sie nabrac i przyjezdza. Nie wierzcie w te bajki ze dobra agencja, wyplacalna i ze duuzo godzin :/ Ja wytrzymalem tam tydzien. I mam tydzien w plecy bo strasza ze nic nie wyplaca.
2
Rozsądek 2017-08-01 12:59
Jak ktoś jedzie po to żeby zarobić i nie wyszukuje przysłowiowej dziury w całym to będzie zadowolony. Pracować trzeba ostro, mieszkania to nie apartamenty i trzeba o nie dbać! To jest do zrobienia i tyle!!
1
Wymagająca 2017-08-03 14:07
Już to widzę jaki to domek. Na hotelu ,w kuchni zasyfionej !
Jak przyjechałam i zapytałam o mieszkaniu ja domku to okazało sie nie mają takich zakwaterowań i z jestem wymagająca. Jak widać biuro walczy o chociaż troszkę lepsze opinie...
Wojtek 2017-08-09 11:26
Tragedia nie polecam.Przez telefon mówili co innego i co innego wyszlo na miejscu...KŁAMCY i OSZUŚCI.Tak sie nie robi...
Małolepsza 2017-08-11 15:53
Praca za granicą to praca fizyczna i jak sama nazwa mówi jest fizyczna. To nie siedzenie przy biurku w pięknym gabinecie.
Pracujacy 2017-08-17 12:21
Jeśli ktoś traktuje wyjazd do pracy za granicę jak wczasy w dobrym hotelu to rzeczywiści tak nie będzie!
Iwonka 2017-08-17 16:29
Hmmm ja mieszkam na hotelu w Velp i z tego co wiem to reszta zawaterowań to domy jednorodzinne. Nie jest źle, jak sobie sprzątasz systematycznie pokój to w syfie żyć nie będziesz. Hotel jak hotel. Pokój z łazienką. A domy, cóż są, ale widocznie była Pani za wymagająca i wygodna i przyjechała pachnieć ;)
Pracowity typ 2017-08-20 17:23
Niektórzy pomylili hotele z kwaterami pracowniczymi? Jak ktoś korzysta z mieszkania to chyba powinien po sobie sprzątać. Agencja organizuje prace i mieszkanie. Ludzie taki wyjazd to nie wczasy tylko praca.
Iwona 2017-08-21 10:56
@Wojtek - a mógłbyś napisać nieco więcej o swoich doświadczeniach związanych z Graser Sp. z o.o.? Piszesz, że firma nie wywiązała się ze swoich zobowiązań - na jakiej podstawie wyciągasz takie wnioski? Dlaczego tak uważasz? Czy możesz uargumentować swoją wypowiedź?
Współczujacy 2017-09-05 12:24
Wszyscy pracownicy są niedobrzy , firma również jest niedobra i tylko biedny, dobry, pracowity człowiek krzywdzony każdego dnia przez konieczność pracy!
limpiolagrima 2017-09-15 13:20
Czy wyjeżdża ktoś do pracy w pralni w Bad Vilbel?
Amelia 2017-09-21 12:19
Ja pracowałam w Niemczech W Bad Vilbel na pralni i byłam zadowolona, jak chcesz pracować to masz godziny i zarabiasz ładne pieniądze. Polecam, jedna z najlepszych Agencji w jakich pracowałam.
Iwona 2017-09-22 15:36
@Amelia - a jak oceniasz warunki zatrudnienia zagwarantowane przez Graser? Czy podczas zagranicznych kontraktów firma zapewnia zakwaterowanie i transport do miejsca pracy? W ramach jakiej umowy Graser zatrudnia swoich pracowników? Takie dodatkowe informacje mogą być ważne dla osób, które zastanawiają się nad podjęciem pracy w firmie.
Oszukany 2017-09-24 20:01
Graser wielkie oszustwo 2 pierwsze ty pracuje sie za free kit wciskaja ze po zjechaniu do pl beda wyplacane jeszcze wyplaty przez 2 tyg w ramach reszty z tyk zaliczek a tak naprawde ciagna kase z wakacyjnego z ktorego i tak cie oszukaja ja np placilem jeszcze za ubespieczenie i kwatere z wakacyjnego gdzie juz sie zwolnilem.Ale teraz to poszli po bandzie obiecali mi prace wielka rozmowa szklarnia z bluszczem propozycja pracy m.in bo pan w tej szklarni juz pracowal po przyjezdzie tej pracy nie ma oczywiscie proboja kit wcisnac ze musialem byc poinformowany ze ta praca nie wypalila i skladaja oferte na dwie prace gdzie zawsze ije w pl odmawialem caly graser
Zoho76 2017-09-26 12:59
Wszyscy normalni powinni omijać ta agencje szerokim łukiem.Na rynku jest o wiele więcej lepszych firm
Amelia 2017-09-26 13:06
Zakwaterowanie jest zapewnione pokoje dwuosobowe, 5 gwiazdek to to nie jest, ale jak na standardy które reprezentują inne agencję na prawdę jest dobrze. Transport do pracy jest zapewniony, pracownicy sami dojeżdżają. Umowa o pracę na warunkach niemieckich, myślę że w przypadku pracy w Holandii to umowa o prace na warunkach holenderskich. Inne informacje, godzin jest wystarczająco i są wypłacalni. Jeżeli masz jeszcze jakieś pytania to pisz, jak będę miała chwilę to odpiszę.
Ktosik 2017-09-26 13:13
Gościu to po co jak oszukują jechałeś drugi raz? Coś mi się tu nie skleja. 2 tyg za darmo? Nie sądze bo są zaliczki przecież i 3 tygodnia po prostu jest rozliczenie. Jakaś ściema.
MlodaXx 2017-09-26 14:24
Wyjechalam a niedziele do Huissen i już wiem że że piątek spadam stąd.porażka
Zorro 2017-10-04 19:28
Dla chcących pracować zawsze jest dobrze, chociaż czasami trzeba cos korygować. To jest życie, może coś nie udać się dlatego więcej cierpliwości. Czasami trzeba na miejscu improwizować a nie wracać i biadolić.
Mądrala 2017-10-10 09:17
@Oleksy12 Piszesz w swojej opinii bardzo poważne zarzuty! Może to były jakieś jednostkowe wpadki, a nie często stosowana praktyka? Jeśli w umowie były inne zapisy w tej kwestii to powinniście rozmawiać z prezesem firmy!!
sebeks 2017-10-13 14:08
Pracowałem na myjce nocnej orient plaza, wyciągałem nawet 400-500 eu na tydzień, zakwaterowanie mogło być. Czasami drobne problemy z salarisami szybko wyjasniane. 4+
Zenek 2017-10-14 18:00
Uważam, że często wina leży po stronie ludzi , którzy wyjeżdżają do pracy za granicą jakby jechali na wczasy! Tam się nie da obijać tylko trzeba zasuwać i wtedy się nawet dobrze zarobi. Graser to dobra agencja!!
Zostaw swoją opinię o Graser Sp. z o.o. - Bydgoszcz
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Graser Sp. z o.o.