brak logo

Cosmoworker Job Service

Piła

Opinie o Cosmoworker Job Service

Tropik 2012-08-26 20:46:35
A możesz napisac cos wiencej co takiego sie stalo ?
gallanonim 2012-08-29 12:46:09
witam .pare informacji wiarygodnych na temat COSMOWORKER I AGENCJI AB . otoz pracowalem dla nich w tym roku i nie mam zbyt milych doswiadczen .pojechalem do pracy na rozbiorki ,praca mial byc na 6 mcy,mialo byc powyzej 40g.niestety przerobilem w 1 tygodniu 3 dni na rozbiorkach ,1 dzien na swiniarni .a w drugim tygodniu przepracowalem 1 dzien na rozbiorce .pozniej po interwencji dotalem prace w cegielni (ab ma w sumie 3 cegielnie pod soba ),praca na tasmie troche ciezka ,kasa slaba (40 g i 193-196 euro). zamieszkalem na poczatek na bungalu w baarlo ,pozniej bylem w klimen na chacie a raczej przerobionej obory ,chociaz na warunki ,mieszkaniowe nie moglem narzekac ... ab glownie ma prace na szklarni i polu ,a wiec jak grzeje slonce to jest robota jak nie to z pola nici i siedzisz w domu .maja jeszcze zaklad miesny niedaleko baarlo i jajka kolo eindhoven.generalnie lipa .nie polecam ,koordynatorki maja na ciebie ogolnie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ,w baarlo pod sciana placzu czekalem 1.5 godziny zeby sie dostac do koordynatorki bo tyle ludzi i kazdy ma swoj problem.slyszalem ze wczesniej byl [usunięte przez moderatora] ,ktory ogarnial wszystko a teraz jak zostaly polki u wladzy to maja cie w [usunięte przez moderatora] ...nie polecam ,radze szukac czegos innego .pozdro
anonim 2012-09-01 11:04:35
AB JOB SERWIS Cosmoworker OSRODEK ZAKWATEROWANIA NA BARLOO KOLO VENLO to porazka,sami cpuny ,alkocholicy oraz handlarze mari [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ana,zero kontaktu z koordynatorami,nie mozna sie dodzwonic,praca ponad sily taka ktorej holender nie chce.Jedynie wyplacalni i przelewy na czas.Siedzi sie na domku jak nie wezma do pomidorow bo tam jeszcze praca jest albo na ogorkach,ogolnie to syf w domkach ,cpuny nie sprzataja po sobie sa wulgarni,czeste awantury na domkach,pijanstwo glosna muzyka zero normalnosci.Baraki ochydne ogrodzone drutem kolczastym,w tym obozie mieszkaja jedynie polacy slowacy i rumuni.PORAZKA!!!! NIE WIERZYSZ ? SPRAWDZ.
anonim 2013-05-25 18:34:33
witam, opinie są mieszane- podajcie proszę więcej szczegółów, jak te praca wygląda "od środka"? na jak długi okres podpisywane są umowy? jak wyglądają kwestie socjalne? ubezpieczenia, urlopy? organizacja wyjazdu?
1
riki 2014-02-25 15:33:05
'anonim' nie wiem gdzie Ciebie wysłali z Cosmoworker, ale jestes chyba jedynym, który aż tak narzeka na warunki mieszkaniowe
ooooo 2014-02-26 20:10:22
mam pytanko czy jest ktos na pakowaniu ciastek przez ta firme???
3
Janek 2014-03-27 19:29:14
To jakaś ograniczona agencja. Na ich stronie jest, że mają oferty w: Belgii, Holandii i Niemczech a ciągle tylko widać oferty na pieczarki, pomidory i ogórki i wszystkie w tej samej lokalizacji czyli koło Venlo. Jeśli już ktoś chce z nimi jechać do pracy to ma do wyboru te 3 prace, z czego na ogórkach bardzo mało godzin, na pieczarkach też, na pomidorach może się coś udać.
Te ich jedyne miejsce zakwaterowania koło Venlo nie cieszy się dobrą opinią. A prace typu zbieranie pieczarek czy ogórków to są ciężkie, brudne, (usunięte przez administratora) prace i bardzo mało ambitne ;)
Aga 2014-05-16 12:51:30
Hej,mam pytanie czy ktoś jedzie za pośrednictwem firmy do pracy przy kwiatach ?
Roki 2014-05-20 18:10:26
@Janek, ale jak sie jedzie na warzywa czy grzyby to raczej do ciezkiej pracy, a nie wiadomo co. :) Jak wyglada atmosfera w pracy?
Max 2014-05-28 09:30:43
Hej! Chcę wyjechać w połowie czerwca, praca w rolnictwie, chyba gdzieś obok Venlo. jak wyglądają warunki pracy, mieszkanie, opłata.
mlody 2014-05-28 15:25:27
to na co najlepiej pojsc? ogorki, pieczarki, pomidory? podzielcie sie doswiadczeniami :) nie chodzi mi o trudnosc, warunki , po prostu chce jak najwiecej zarobic w krotkim czasie i dziękuję ;)
Werka 2014-05-29 17:51:04
Hey. Czy ktoś może mi podać aktualne informacje na temat biura pracy Cosmoworker?
1
nn 2014-05-29 18:29:42
AB to nie jest on pracodawcą, dostajecie zwykłą umowe pośrednictwa pracy, nie zobowiązująca firmy absolutnie do niczego. ab wspólpracuje z roznymi holenderskimi agencjami pracy ( (usunięte przez administratora) Praca w venlo z ab do roznych firm to wysałnie za skierowaniem do venlo, a dokładanie do miejsowego miesjca zakwaterowania czyli obozowiska Barloo kolo venlo.
Umowę oferuje na miejscu agencja AB WERKT. Zakwaterowanie to 4 osobowe baraki na obozowisku starych zniszczonych rozlatujących sie zagrzybiałych domków holenderskich. Brak mikrofalówek, popsute piece do ogrzewania ciepłej wody, brak naczyń, jakieś ich pozostałości. Swoje obozowisko mają tu również Cosmoworker,Covebo ,Sherpa i inne podobne agencje wyzysku majace aktualnie problemy z prawem w Holandii..
Nie macie zagwarantowanych żadnych godzin pracy, średnio ludziom udaje sie wypracowac 30h tygodniowo w Kervo przy wisniach lub jajkach itp. tzw synchreon na roznych stanowiskach pracy. Koszta jakie zdziera z Was agencja: 90e za łozko w 4os zapchlonym campingu, bez znaczenia ile godzin pracujecie, termin wypowiedzenia 2 tyg, zakaz posiadania alkoholu na terenie campingu, (usunięte przez administratora) Należy ze sobą zabrać wkładkę do zamka do pokoju standard typu" łucznik", bo podczas waszej nieobecnosci pokój w domku może zostac splądrowany, a często jest wizytowany..
Dalsze koszta to 16e za miesiąc za dojazd busem do pracy, kasowany niezleznie czy jedziecie czy pracy brak. Ponadto w domkach nie ma pralki, a 1 pranie na terenie ośrodka 5e!
Brak intenetu (żebyscie przypadkiem nie znalezli innej oferty pracy, choć nie oferuja wam na tym dzikim obozowisku meldunku więc i tak pracy bezpośrenio w żadnej firmie nie znajdziecie bo nie macie wspomnainego zameldowania, którego wymaga każdy holenderski pracodawca). Ponadto do sklepu 3km piechotą, pod obowozwisko podjezdza tzw "Pan Biedronka" sprzedajacy na parkingu towar z biedronki/ alkohol/ papierosy polskie z odpowiednią narżą..
Z pozostałych ciekwostek, to obozowisko narkomanów i alkoholików pracujących na dragi i wóde, choc nie mozna wszystkich wkładać do jednego worka. Dodatkowo sciagają wam jeszcze ok 20e tygodniowo za ubezpieczenie. Z kosztów to chyba tyle..
Za wynajem tego bungalowu firma płaci włascicielowi 150e meisiecznie, a od 4osób x 4 tygodnie x 90e sciaga około 1500e, ale to tylko taka dygresja..
Tak wiec zdzierają od pracodawcy za każda godzinę waszej eksloatacji po kilka euro na każdej , zdzierają bajonskie sumy za zakwaterowanie, ubezpieczenie, dojazd i pozstaje wam na miske ryzu i jak to mieszkancy mawiaja na kilka gramów zioła zeby zapalić i zapomnieć gdzie jestescie.
Co do pracy, jak sie coś nie spodoba team leaderowi wylatuejcie na zbity pysk w trybie natychmiastowym, 3 pomyłki w skałdaniu zamówienia out, normy wyśróbowane.

W każdym bungalowie jest 14' tv z 2 kanałami, czesc osób przywozi swoje anteny i dekodery.
Przed wyjazdem własnym autem, bez samochodu szkoda wogóle jechać to polecam zabrać również kilka butelek domestosa, preparatów plesnio i grzybobójczych i skrzynke z narzedziami narzedziami żeby jakoś tam fukncjonować.
Na terenie tego DZIKIEGO obozowiska kwitnie handel wszystkiego typu używkami, polskim tytoniem. To obozowisko rzadzi się własnymi prawami, ktorego nikt nie nadzoruje.
Polcecam wyjazd tylko dla ludzi z nożem przy gardle, bo dla normalnego człowieka są to warunki uwłaczajace godnosci i wjezdzaja w trybie natychmiastowym
1 wypłata po 3 tygodniach pracy, a do Bredy należy udac sie samemu wyrobic numer SOFI chyba ze chcecie czekać 6 tygodni na wyrobienie numeru przez agencję wyzysku.
Co do wynagrodzeń, firma oszukuje jak tylko może, wiecznie ginące godziny, potrącenia, kwitki wypłat przychodza na maila choc wszyscy wiedza ze dosteu do netu nie ma.
Co do netu, to internet można zorganziwac sobie w miasteczki mobilny za 10e karta sim+15e z t-mobile.nl dostaniecie 1GB na transfer danych, jak nie macie modemu to trzeba dorzucic jeszcze 15-20e za modem do labtopa, ktorego mozecie juz nie zobaczyć po powrocie z pracy).
Co do procedur w miejscu pracy, zakaz posiadania telefonu, rewizja osobista, wyjmowane wkladek do butów, reczny wykrywacz metalu przy kazdym wyjsciu również na papierosa jak ktos pali - traktują wszystkich jak potencjalnych złodzieji.
Na tzw biurze czyli firmowym baraki w dzien poprzedni jest wywieszana lista kto jest sczęsliwcem i udaje sie nastepnego dnia do pracy.
Suma sumarum podobno 3/4 osób które przyjeżdza ucieką stamtąd z minusem 600-1000zł za ZAPRASZAMY DO Holandii
2
mlody 2014-05-30 12:22:43
@nn, jakos nie chce mi sie wierzyc w to co mowisz.. to przeciez nawet nie da się zarobic na pobyt tam, bez sensu. Cosmoworker w ogole uprzedza o tych kosztach przed wyjazdem?
2
Tropik 2014-06-02 13:22:03
do nn.

Cześć,

Właśnie dostałem umowę od Cosmoworkera i chciałem Cię zapytać o kilka rzeczy bo cos się tu nie zgadza a chciałbym mieć wszystko jasne przed podpisaniem umowy i wyjazdem.

Najprawdopodobniej jadę na ten sam adres o którym piszesz. Koordynatorka informowała mnie o domkach letniskowych i na gogle maps rzeczywiście tak to wygląda więc pewnie to to.
Jest jakiś inny adres?
Mój kolega pracował przez nich dwa lata temu i z tego co mówił nie było takich akcji jakie opisujesz więc wole się upewnić, może jest jeszcze jedno, inne zakwaterowanie?
O co chodzi z tymi domkami Cosmoworkera? Czy cosmoworker ma tam domki ?
Dostałem umowę „ POŚREDNICTWA DO PRACY ZA GRANICĄ U PRACODAWCY ZAGRANICZNEGO”.
Wiem, że Cosmoworker zatrudnia ludzi w Polsce ale o co chodzi tymi domkami?, wynajmują je zagranicznej agencji?, czy można też być zatrudnionym bezpośrednio przez Cosmoworkera w Holandii? Z tego co wiem to On miał taką samą umowę a jego pracodawcą i firmą która wynajmowała zakwaterowanie było AB Limburg. Jak to było w Twoim przypadku?. Byłeś zatrudniony przez Cosmoworker czy jak?
Jeśli chodzi o opłaty, to ja mam wyraźnie napisane co i jak
„2. Koszt zakwaterowania w wysokości 78,00 € tygodniowo ponosić będzie Kandydat.
3.Warunki ubezpieczenia: Kandydat zostanie objęty ubezpieczeniem zdrowotnym o którym mowa w § 2 p. 6 w całym okresie zatrudnienia. Składka z tego tytułu wynosi 21,50 € tygodniowo i jest płatna przez Kandydata.”
Może Ty byłeś na innej umowie?
Ile miałeś średnio godzin pracy w tygodniu?
1
rajesh 2014-06-02 22:34:48
to i tak wydaje mi się sporo opłat jak na taki wyjazd. I jesteś pewny, że to już cała kasa jaką będziesz musiał wydać?
stokrotka12 2014-06-03 20:21:21
Witam
Z zaciekawieniem przeczytalam Twoja opinie o tej firmie. Powiem szczerze ze jestem przerazona, tylko powiedz mi skad ta kwota za zakwaterowanie 90e skro ja na umowie mam75e a moglbys podac adres gdzie sa te baraki?Bede wdzieczna.Pozdrawiam
1
Twister 2014-06-04 00:36:40
Wydaje mi się, że i tak w zapasie trzeba mieć parę centów "w razie nagłej potrzeby", o której umowa nie wspomina. Zawsze człowiek będzie czuł się bezpieczniej.
iwana 2014-06-16 14:11:15
Hej, do mnie dzis dzwonili i wlasnie sie zastanawiam, bo mało płaca. A Ty kiedy jedziesz?
iwana 2014-06-16 14:12:02
Hej, do mnie dzis dzwonili i wlasnie sie zastanawiam, bo mało płaca. A Ty kiedy jedziesz?
Twister 2014-06-16 19:07:45
ja też się zastanawiam, ponieważ zakwaterowanie bym miał na własną rękę, nie chcę płacić, a nie wiem, czy tak można
polo111 2014-07-04 12:43:56
Witam: Ja mam wyjazd na tynki do Holandii w tą niedzielę, właśnie przez agencje Cosmoworker. Pracował ktoś może na tynkach, albo pracuje przez tą agencje. Prosiłbym o opinie tych co pracowali i ogólnie jakie panowały tam warunki.
Bardzo chciałbym się co nie co dowiedzieć o tej firmie;
borka 2014-07-11 18:11:33
hej polo111 ja jadę w niedziele na tynki T woj wyjazd aktualny?
ZNIESPACZONA 2014-08-25 15:47:54
Od SHERPY to się odwal... bo jakoś mnie nie wyzyskiwali.. solarisy miałam i po 400 euro tygodniowo.. a ta wasza firma o której mowa to istny przekręt.. porażka i tyle w tym temacie..
1
Downey Jr 2014-08-26 09:44:22
Ofert na 2014 rok mają całkiem sporo. Oczywiście nie są to jakieś wymagające oferty, ale zawsze taki wyjazd może dużo dać przy nawiązaniu kontaktów, poznaniu języka a nie tylko zarobieniu pieniędzy. Myślę, że jak ktoś będzie miał głowę na karku i się odpowiednio zakręci to na pracy za granicą jeszcze lepiej wyjdzie niż przez agencję.
1
dargorpsv 2014-12-02 16:48:36
witam

Mam pytanie do osob ktore byly lub sa z cosmoworker odnosnie mieszkania mozecie opisac jak to wyglada ? parki w lesie i 10km do sklepu? jak w niektorych agencjach czy bardziej cywizlizowane warunki .

Pozdrawiam .
:) 2015-01-25 11:07:53
hej, aplikuje ktos na zbior pieczarek?
1
ruda23 2015-03-16 14:36:52
hej dostalam oferte na truskawki wiecie czy duzo godzin chociaz bedzie w venlo
i sie zgodzilam wyjazd jest najprawdopodobniej pod koniec marca ?jakies info prosiłabym :)
werta 2015-03-23 09:42:40
Na truskawkach szklarniowych oszukują jak mało kto bardzo mało godzin , a za wszystko trzeba płacić, nie polecam.
on 2015-04-01 01:36:56
Jak wygląda praca dla elektryków? Ludziska piszcie!!!
rytek 2015-04-28 02:33:17
firma Cosmoworker Job Service jest dynamicznie działającą firmą rekrutującą pracowników na rynek holenderski i belgijski. Ludzi zainteresowanych pracą warto odesłać do ich stronki internetowej gdzie można wypełnić formularz rekrutacyjny do ich firmy
nomercy 2015-04-29 20:01:41
Okazuje się że w Markesse nie ma pracy, firma oszukuje ludzi wysylajac ich do pracy ktorej nie ma! frajerostwo na potege, trzeba im cofnac dofinansowania !!! syf i ku ...sówa !!!
Jacewicz 2015-05-14 17:08:22
Witam, tak to czytam wszystko to jestem już bardziej na nie ;) Robię sobie jednocześnie notatkę z agencji i powiązań aby mieć wszystko zebrane do jednego. Z tych wszystkich wpisów wynika, że chodzi o ośrodek Barlo pod Venlo i to jest takie miejsce, w którym zdecydowanie nie chciałbym mieszkać. W innych agencjach mieszka się w ładnych domach z wielkimi ogrodami i salonami ;) Ale pytanie takie: czy ten cosmoworker to tylko w tym jednym miejscu skupia ludzi. Wszyscy mieszkają w jednym obozowisku a ich teren działania w Holandii to tylko tamten mały rejon koło Venlo?
kasienka28l 2015-05-27 22:10:11
Witam czy ktos jedzie w ten weekend tzn 30-31.05.2015r do pracy przy pieleniu z tej firmy??chodzi konkretnie o Zwartsluis???prosze o kontakt na meila: kasienka259@wp.pl
1
Monyel 2015-06-16 00:07:30
Podpowiedz mi proszę jakie stawki wam oferują i na ile wyjeżdżacie, sam jestem studentem i poszukuję czegoś na wakacje żeby sogie dorobić i coś odłożyć. Mam nadzieję, że za granicą w cosmoworkerze gwarantują takie rzowiązanie sytuacji. Chciałbym mieć pewność tego, także jak możesz to daj znać, będę zobowiązany.
1
blacharz-lakiernik 2016-01-21 12:04:26
mam zamiar wyjechaćy z tą firmo do pracy w Belgi czy ktoś już był..Jakieś info.Zgury dziękuje.
?????? 2016-01-22 16:52:50
maja ogloszenia do belgii ,gdzie wymagaja przeslania skanu dowodu osobistego,,,,,jest to nie zgodne z prawem ,wiec masz odp co to za firma
ziper 2016-02-06 19:53:35
Oczywiście @?????? nie musisz przecież tego robić, nie musisz tam pracować, albo możesz osobiście do nich pojechać do Belgii i dać dowód. Umowa jest, zarobki zależne od wyników. Ponad 1500e
w3er 2016-04-06 12:33:53
no ale przeciez ja tam uwazam ze taka praca za granica to dobra sprawa..mozna wtedy na sprawde duzo zarobic no tez podszkolic sie z jezyka i podneisc kwalifiakcje
1
Sutener 2016-04-13 18:59:35
Witam czy wybiera sie ktos może na dniach na doniczki holandia itp
1
MałaMi 2016-04-27 16:04:59
Ma ktoś świeżą opinię o tej agencji?
parka 2016-04-27 18:40:39
Ma ktos opinie o agencji jak placa na dzien dzisiejszy i ogolnie bo mam z chlopakiem jechac do nich na pomidory
MałaMi 2016-04-27 20:48:35
Kiedy macie jechać ? Bo też się zastanawiamy ;)
ola 2016-05-07 09:59:32
a na jakie stanowiska chcecie jechać? bo ja zastanawiam się nad pomocnikiem w pieczarkarni a prace przy krowach mlecznych - czy polecacie coś konkretnie?
maślana 2016-06-06 16:11:12
jedna wielka porażka , mają wszystko daleko a szczególnie ludzi którzy jada za granice pracować . zero organizacji i warunki mieszkalne masakra . nie polecam
Deisy 2016-06-07 14:22:39
Nie polecam człowiek jedzie niby na ogórki a okazuje się że będzie pracował w polu za marne grosze. Prace masz na telefon ( rano dostajesz sms) szukasz sobie kierowcy z którym jedziesz. Po zakończeniu pracy czekasz kilka godzin na kierowcę. warunki mieszkaniowe tragedia jak oni mówią w ,, BUNGAJU " syf kiła i mogiła łóżka zasikane a w lodówce brakuje tylko robaków. Zajeżdżasz nawet nikt na ciebie nie czeka. Koordynator nie odbiera w ogóle telefonu a jak już odbierze na własną rękę szukasz sobie wolnego miejsca. nie szanują ludzi, po prostu tragedia. Totalna samowolka. Prace masz albo jej nie masz nikt Ci nie daje gwarancji że dadzą Ci pracę. Ludzie siedzą po kilka tygodni bez pracy.. A za ,, BUNGAJ " trzeba płacić.. Gdy zjedziesz na urlop musisz płacić za wynajęcie miejsca... w ogóle tragedia.. nie polecam nikomu nawet najgorszemu wrogowi nie życzę pracy w takich warunkach...
ds 2016-06-17 09:03:48
nie rozumiem za bardzo Twojego zdziwienia, przecież ogórki własnie na polu rosną, wiec to było do przewidzenia, ze właśnie tam będzie tez miejsce pracy.. no a poza tym to dają od razu umowe.
Tropik 2016-06-17 09:32:54
Co za pierdoły ! a do tego zwyczajne kłamstwa, bo nic się nie zgadza, tak właśnie się urabia opinia na forum. Co do zakwaterowania... Jak to jest, że w tym samym budynku sa pokoje czyste, zadbane, a pokój obok jest zasyfiały, brudny, zawalony butelkami i puszkami po piwie - dlaczego ? bo tam mieszkają niechluje, brudasy i imprezowicze, taka jest prawda
Deisy 2016-06-17 15:57:29
Tak o ile jedziesz do ogórków na pole a nie do szklarni a szklarnia nie wiąże się chyba z polem.. Uwierz mi na własną rękę szukaliśmy wolnych pokoi tak więc w większości mieszkań panował totalny syf.. o ile te baraki można nazwać mieszkaniem
Winne 2016-06-17 22:03:14
Wiesz co, te szklarnie nie są jakies bardzo złe, są raczej dość normalne i do zrobienia, generalnie jest bardzo bardzo fajną sprawą to wszystko co się w firmie dzieje, mają dużo ogłoszeń o prace, wynajmują pracowników, warto spróbować z nimi już dziś
Zostaw swoją opinię o Cosmoworker Job Service - Piła
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Cosmoworker Job Service