Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Cosmoworker Job Service

Pracowałeś w firmie Cosmoworker Job Service i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Tropik - 2012-08-26 20:46:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A możesz napisac cos wiencej co takiego sie stalo ?
zdjecie uzytkownika
gallanonim - 2012-08-29 12:46:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam .pare informacji wiarygodnych na temat COSMOWORKER I AGENCJI AB . otoz pracowalem dla nich w tym roku i nie mam zbyt milych doswiadczen .pojechalem do pracy na rozbiorki ,praca mial byc na 6 mcy,mialo byc powyzej 40g.niestety przerobilem w 1 tygodniu 3 dni na rozbiorkach ,1 dzien na swiniarni .a w drugim tygodniu przepracowalem 1 dzien na rozbiorce .pozniej po interwencji dotalem prace w cegielni (ab ma w sumie 3 cegielnie pod soba ),praca na tasmie troche ciezka ,kasa slaba (40 g i 193-196 euro). zamieszkalem na poczatek na bungalu w baarlo ,pozniej bylem w klimen na chacie a raczej przerobionej obory ,chociaz na warunki ,mieszkaniowe nie moglem narzekac ... ab glownie ma prace na szklarni i polu ,a wiec jak grzeje slonce to jest robota jak nie to z pola nici i siedzisz w domu .maja jeszcze zaklad miesny niedaleko baarlo i jajka kolo eindhoven.generalnie lipa .nie polecam ,koordynatorki maja na ciebie ogolnie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ,w baarlo pod sciana placzu czekalem 1.5 godziny zeby sie dostac do koordynatorki bo tyle ludzi i kazdy ma swoj problem.slyszalem ze wczesniej byl [usunięte przez moderatora] ,ktory ogarnial wszystko a teraz jak zostaly polki u wladzy to maja cie w [usunięte przez moderatora] ...nie polecam ,radze szukac czegos innego .pozdro
zdjecie uzytkownika
anonim - 2012-09-01 11:04:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
AB JOB SERWIS Cosmoworker OSRODEK ZAKWATEROWANIA NA BARLOO KOLO VENLO to porazka,sami cpuny ,alkocholicy oraz handlarze mari [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ana,zero kontaktu z koordynatorami,nie mozna sie dodzwonic,praca ponad sily taka ktorej holender nie chce.Jedynie wyplacalni i przelewy na czas.Siedzi sie na domku jak nie wezma do pomidorow bo tam jeszcze praca jest albo na ogorkach,ogolnie to syf w domkach ,cpuny nie sprzataja po sobie sa wulgarni,czeste awantury na domkach,pijanstwo glosna muzyka zero normalnosci.Baraki ochydne ogrodzone drutem kolczastym,w tym obozie mieszkaja jedynie polacy slowacy i rumuni.PORAZKA!!!! NIE WIERZYSZ ? SPRAWDZ.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2013-05-25 18:34:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam, opinie są mieszane- podajcie proszę więcej szczegółów, jak te praca wygląda "od środka"? na jak długi okres podpisywane są umowy? jak wyglądają kwestie socjalne? ubezpieczenia, urlopy? organizacja wyjazdu?
zdjecie uzytkownika
riki - 2014-02-25 15:33:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
'anonim' nie wiem gdzie Ciebie wysłali z Cosmoworker, ale jestes chyba jedynym, który aż tak narzeka na warunki mieszkaniowe
zdjecie uzytkownika
ooooo - 2014-02-26 20:10:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
mam pytanko czy jest ktos na pakowaniu ciastek przez ta firme???
zdjecie uzytkownika
Janek - 2014-03-27 19:29:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To jakaś ograniczona agencja. Na ich stronie jest, że mają oferty w: Belgii, Holandii i Niemczech a ciągle tylko widać oferty na pieczarki, pomidory i ogórki i wszystkie w tej samej lokalizacji czyli koło Venlo. Jeśli już ktoś chce z nimi jechać do pracy to ma do wyboru te 3 prace, z czego na ogórkach bardzo mało godzin, na pieczarkach też, na pomidorach może się coś udać.
Te ich jedyne miejsce zakwaterowania koło Venlo nie cieszy się dobrą opinią. A prace typu zbieranie pieczarek czy ogórków to są ciężkie, brudne, (usunięte przez administratora) prace i bardzo mało ambitne ;)
zdjecie uzytkownika
Aga - 2014-05-16 12:51:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej,mam pytanie czy ktoś jedzie za pośrednictwem firmy do pracy przy kwiatach ?
zdjecie uzytkownika
Roki - 2014-05-20 18:10:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Janek, ale jak sie jedzie na warzywa czy grzyby to raczej do ciezkiej pracy, a nie wiadomo co. :) Jak wyglada atmosfera w pracy?
zdjecie uzytkownika
Max - 2014-05-28 09:30:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej! Chcę wyjechać w połowie czerwca, praca w rolnictwie, chyba gdzieś obok Venlo. jak wyglądają warunki pracy, mieszkanie, opłata.
zdjecie uzytkownika
mlody - 2014-05-28 15:25:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to na co najlepiej pojsc? ogorki, pieczarki, pomidory? podzielcie sie doswiadczeniami :) nie chodzi mi o trudnosc, warunki , po prostu chce jak najwiecej zarobic w krotkim czasie i dziękuję ;)
zdjecie uzytkownika
Werka - 2014-05-29 17:51:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Hey. Czy ktoś może mi podać aktualne informacje na temat biura pracy Cosmoworker?
zdjecie uzytkownika
nn - 2014-05-29 18:29:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
AB to nie jest on pracodawcą, dostajecie zwykłą umowe pośrednictwa pracy, nie zobowiązująca firmy absolutnie do niczego. ab wspólpracuje z roznymi holenderskimi agencjami pracy ( (usunięte przez administratora) Praca w venlo z ab do roznych firm to wysałnie za skierowaniem do venlo, a dokładanie do miejsowego miesjca zakwaterowania czyli obozowiska Barloo kolo venlo.
Umowę oferuje na miejscu agencja AB WERKT. Zakwaterowanie to 4 osobowe baraki na obozowisku starych zniszczonych rozlatujących sie zagrzybiałych domków holenderskich. Brak mikrofalówek, popsute piece do ogrzewania ciepłej wody, brak naczyń, jakieś ich pozostałości. Swoje obozowisko mają tu również Cosmoworker,Covebo ,Sherpa i inne podobne agencje wyzysku majace aktualnie problemy z prawem w Holandii..
Nie macie zagwarantowanych żadnych godzin pracy, średnio ludziom udaje sie wypracowac 30h tygodniowo w Kervo przy wisniach lub jajkach itp. tzw synchreon na roznych stanowiskach pracy. Koszta jakie zdziera z Was agencja: 90e za łozko w 4os zapchlonym campingu, bez znaczenia ile godzin pracujecie, termin wypowiedzenia 2 tyg, zakaz posiadania alkoholu na terenie campingu, (usunięte przez administratora) Należy ze sobą zabrać wkładkę do zamka do pokoju standard typu" łucznik", bo podczas waszej nieobecnosci pokój w domku może zostac splądrowany, a często jest wizytowany..
Dalsze koszta to 16e za miesiąc za dojazd busem do pracy, kasowany niezleznie czy jedziecie czy pracy brak. Ponadto w domkach nie ma pralki, a 1 pranie na terenie ośrodka 5e!
Brak intenetu (żebyscie przypadkiem nie znalezli innej oferty pracy, choć nie oferuja wam na tym dzikim obozowisku meldunku więc i tak pracy bezpośrenio w żadnej firmie nie znajdziecie bo nie macie wspomnainego zameldowania, którego wymaga każdy holenderski pracodawca). Ponadto do sklepu 3km piechotą, pod obowozwisko podjezdza tzw "Pan Biedronka" sprzedajacy na parkingu towar z biedronki/ alkohol/ papierosy polskie z odpowiednią narżą..
Z pozostałych ciekwostek, to obozowisko narkomanów i alkoholików pracujących na dragi i wóde, choc nie mozna wszystkich wkładać do jednego worka. Dodatkowo sciagają wam jeszcze ok 20e tygodniowo za ubezpieczenie. Z kosztów to chyba tyle..
Za wynajem tego bungalowu firma płaci włascicielowi 150e meisiecznie, a od 4osób x 4 tygodnie x 90e sciaga około 1500e, ale to tylko taka dygresja..
Tak wiec zdzierają od pracodawcy za każda godzinę waszej eksloatacji po kilka euro na każdej , zdzierają bajonskie sumy za zakwaterowanie, ubezpieczenie, dojazd i pozstaje wam na miske ryzu i jak to mieszkancy mawiaja na kilka gramów zioła zeby zapalić i zapomnieć gdzie jestescie.
Co do pracy, jak sie coś nie spodoba team leaderowi wylatuejcie na zbity pysk w trybie natychmiastowym, 3 pomyłki w skałdaniu zamówienia out, normy wyśróbowane.

W każdym bungalowie jest 14' tv z 2 kanałami, czesc osób przywozi swoje anteny i dekodery.
Przed wyjazdem własnym autem, bez samochodu szkoda wogóle jechać to polecam zabrać również kilka butelek domestosa, preparatów plesnio i grzybobójczych i skrzynke z narzedziami narzedziami żeby jakoś tam fukncjonować.
Na terenie tego DZIKIEGO obozowiska kwitnie handel wszystkiego typu używkami, polskim tytoniem. To obozowisko rzadzi się własnymi prawami, ktorego nikt nie nadzoruje.
Polcecam wyjazd tylko dla ludzi z nożem przy gardle, bo dla normalnego człowieka są to warunki uwłaczajace godnosci i wjezdzaja w trybie natychmiastowym
1 wypłata po 3 tygodniach pracy, a do Bredy należy udac sie samemu wyrobic numer SOFI chyba ze chcecie czekać 6 tygodni na wyrobienie numeru przez agencję wyzysku.
Co do wynagrodzeń, firma oszukuje jak tylko może, wiecznie ginące godziny, potrącenia, kwitki wypłat przychodza na maila choc wszyscy wiedza ze dosteu do netu nie ma.
Co do netu, to internet można zorganziwac sobie w miasteczki mobilny za 10e karta sim+15e z t-mobile.nl dostaniecie 1GB na transfer danych, jak nie macie modemu to trzeba dorzucic jeszcze 15-20e za modem do labtopa, ktorego mozecie juz nie zobaczyć po powrocie z pracy).
Co do procedur w miejscu pracy, zakaz posiadania telefonu, rewizja osobista, wyjmowane wkladek do butów, reczny wykrywacz metalu przy kazdym wyjsciu również na papierosa jak ktos pali - traktują wszystkich jak potencjalnych złodzieji.
Na tzw biurze czyli firmowym baraki w dzien poprzedni jest wywieszana lista kto jest sczęsliwcem i udaje sie nastepnego dnia do pracy.
Suma sumarum podobno 3/4 osób które przyjeżdza ucieką stamtąd z minusem 600-1000zł za ZAPRASZAMY DO Holandii
zdjecie uzytkownika
mlody - 2014-05-30 12:22:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@nn, jakos nie chce mi sie wierzyc w to co mowisz.. to przeciez nawet nie da się zarobic na pobyt tam, bez sensu. Cosmoworker w ogole uprzedza o tych kosztach przed wyjazdem?
zdjecie uzytkownika
Tropik - 2014-06-02 13:22:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
do nn.

Cześć,

Właśnie dostałem umowę od Cosmoworkera i chciałem Cię zapytać o kilka rzeczy bo cos się tu nie zgadza a chciałbym mieć wszystko jasne przed podpisaniem umowy i wyjazdem.

Najprawdopodobniej jadę na ten sam adres o którym piszesz. Koordynatorka informowała mnie o domkach letniskowych i na gogle maps rzeczywiście tak to wygląda więc pewnie to to.
Jest jakiś inny adres?
Mój kolega pracował przez nich dwa lata temu i z tego co mówił nie było takich akcji jakie opisujesz więc wole się upewnić, może jest jeszcze jedno, inne zakwaterowanie?
O co chodzi z tymi domkami Cosmoworkera? Czy cosmoworker ma tam domki ?
Dostałem umowę „ POŚREDNICTWA DO PRACY ZA GRANICĄ U PRACODAWCY ZAGRANICZNEGO”.
Wiem, że Cosmoworker zatrudnia ludzi w Polsce ale o co chodzi tymi domkami?, wynajmują je zagranicznej agencji?, czy można też być zatrudnionym bezpośrednio przez Cosmoworkera w Holandii? Z tego co wiem to On miał taką samą umowę a jego pracodawcą i firmą która wynajmowała zakwaterowanie było AB Limburg. Jak to było w Twoim przypadku?. Byłeś zatrudniony przez Cosmoworker czy jak?
Jeśli chodzi o opłaty, to ja mam wyraźnie napisane co i jak
„2. Koszt zakwaterowania w wysokości 78,00 € tygodniowo ponosić będzie Kandydat.
3.Warunki ubezpieczenia: Kandydat zostanie objęty ubezpieczeniem zdrowotnym o którym mowa w § 2 p. 6 w całym okresie zatrudnienia. Składka z tego tytułu wynosi 21,50 € tygodniowo i jest płatna przez Kandydata.”
Może Ty byłeś na innej umowie?
Ile miałeś średnio godzin pracy w tygodniu?
zdjecie uzytkownika
rajesh - 2014-06-02 22:34:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Tropik - 2014-06-02 13:22:03]:
to i tak wydaje mi się sporo opłat jak na taki wyjazd. I jesteś pewny, że to już cała kasa jaką będziesz musiał wydać?
zdjecie uzytkownika
stokrotka12 - 2014-06-03 20:21:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [mlody - 2014-05-30 12:22:43]:
Witam
Z zaciekawieniem przeczytalam Twoja opinie o tej firmie. Powiem szczerze ze jestem przerazona, tylko powiedz mi skad ta kwota za zakwaterowanie 90e skro ja na umowie mam75e a moglbys podac adres gdzie sa te baraki?Bede wdzieczna.Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Twister - 2014-06-04 00:36:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wydaje mi się, że i tak w zapasie trzeba mieć parę centów "w razie nagłej potrzeby", o której umowa nie wspomina. Zawsze człowiek będzie czuł się bezpieczniej.
zdjecie uzytkownika
iwana - 2014-06-16 14:11:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Aga - 2014-05-16 12:51:30]:
Hej, do mnie dzis dzwonili i wlasnie sie zastanawiam, bo mało płaca. A Ty kiedy jedziesz?
zdjecie uzytkownika
iwana - 2014-06-16 14:12:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Aga - 2014-05-16 12:51:30]:
Hej, do mnie dzis dzwonili i wlasnie sie zastanawiam, bo mało płaca. A Ty kiedy jedziesz?
zdjecie uzytkownika
Twister - 2014-06-16 19:07:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja też się zastanawiam, ponieważ zakwaterowanie bym miał na własną rękę, nie chcę płacić, a nie wiem, czy tak można
zdjecie uzytkownika
polo111 - 2014-07-04 12:43:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam: Ja mam wyjazd na tynki do Holandii w tą niedzielę, właśnie przez agencje Cosmoworker. Pracował ktoś może na tynkach, albo pracuje przez tą agencje. Prosiłbym o opinie tych co pracowali i ogólnie jakie panowały tam warunki.
Bardzo chciałbym się co nie co dowiedzieć o tej firmie;
zdjecie uzytkownika
borka - 2014-07-11 18:11:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej polo111 ja jadę w niedziele na tynki T woj wyjazd aktualny?
zdjecie uzytkownika
ZNIESPACZONA - 2014-08-25 15:47:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [mlody - 2014-05-30 12:22:43]:
Od SHERPY to się odwal... bo jakoś mnie nie wyzyskiwali.. solarisy miałam i po 400 euro tygodniowo.. a ta wasza firma o której mowa to istny przekręt.. porażka i tyle w tym temacie..
zdjecie uzytkownika
Downey Jr - 2014-08-26 09:44:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ofert na 2014 rok mają całkiem sporo. Oczywiście nie są to jakieś wymagające oferty, ale zawsze taki wyjazd może dużo dać przy nawiązaniu kontaktów, poznaniu języka a nie tylko zarobieniu pieniędzy. Myślę, że jak ktoś będzie miał głowę na karku i się odpowiednio zakręci to na pracy za granicą jeszcze lepiej wyjdzie niż przez agencję.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Cosmoworker Job Service
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x
Konkurs fryzjerski