brak logo

Meat-Pros Sp. z o.o.

Bielsko-Biała

Opinie o Meat-Pros Sp. z o.o.

uhhaa 2016-07-31 21:53:19
bratt niestety ma rację
1
MP 2016-08-05 09:39:23
Firma prowadzi rekrutację można wysłać CV na maila lub kontaktować się telefonicznie
33 497 64 18 wew. 103 jest to numer do biura w Bielsku - Białej.
aras 2016-08-06 18:54:42
Ja 15 jadę do Rheinstetten jestem ciekawy jak będzie
2
aras 2016-08-07 12:28:14
nie wiem, pierwszy raz jadę
aras 2016-08-07 15:37:09
A co? mieli nie stabilne zatrudnienie
bombel 2016-08-22 15:53:23
Czy ktoś pracuje w zakładzie koło Poznania na wołowinie , jak tam jest z zarobkami .
4
Para 2016-08-26 14:02:55
Moze ktoś powiedzieć jak teraz wyglądają warunki pracy i zakwaterowania w konnern jak nie mtle. Miasto ponoc fajne małe i 80 ludzi tam jest zatrudnionych z polski. Ktoś cos wiecej powie ??
Gibon 2016-08-28 16:21:52
A wie może ktoś czy w Buckeburgu jeszcze Meat Pros zatrudnia ludzi?
Kto jest tam majstrem?
MP 2016-08-29 13:38:08
Namiar do firmy bez problemu można znaleźć na stronie internetowej. Poprzez stronę internetową można wysłać również arkusz zgłoszeniowy.
Zainteresowane osoby mogą również dzwonić na numer ( usunięte przez administratora )
Student 2016-08-31 17:04:03
Byłem w Worrstadt ,praca super ,jedzenie tez ,kierownik i brygadziści mogli by troche bardziej z szacunkiem do czlowieka podchodzić i używać mniej niecenzuralnego słownictwa .Przezylem dzieki właścicielce hotelu ktora nas ciagle motywowała do pracy .Polecam hotel Pani Beaty
4
szajszzz 2016-09-04 19:01:46
Ta praca to czysty syf! Nie dość że ludzie (zwłaszcza ,,szefostwo) to jedno wielkie bydło, to pieniądze masz gówniane... Wyzysk, brud, smród i ubóstwo... Pracujesz w - parunastu stopniach ręce i nogi ci zamarzają a na dodatek kiedy mdlejesz nikt ci nie pomaga bo cięzko dupe ruszyc, jedny wielki szajs. Ludzie bądźcie mądrzy nie jedźcie tam bo szybko wrócicie i wydacie tylko na to swoje pieniądze a przy wypłacie i tak wam odtrącą połowe i stracicie więcej niż zyskacie.
Takich ludzi tylko pozwać, nie warto nawet patrzeć na ich ogłoszenia!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
11
Pracowity 2016-09-05 06:21:45
Zgadzam się, nie zgodne z prawem i to dużo praw łamią od przyszłego roku ma wejść prawo że pośrednicząca firma jak i Zeitarbeit muszą dac umowy Niemieckie nie ma Polskich, pozwać owszem ja pozwalem no i wygrałem parę tysie € nie będę pisał tu bo nie warto obrażać firma Meat Pros na bieżąco czyta opinie i nie radzę obrażać bo przyjdzie Pismo od advokata za wyzywanie i psucie reputacji firmy najlepiej pozwać ich do sądu tu w Niemczech !!! Bo szansa na wygranie jest w 300 %
3
kośśśśśśśśśśśśśśś14444111 2016-09-27 23:50:18
Ja chciałbym się podzielić opinią na temat zakładu koło Karlsruhe. jak tam ktoś jedzie to polecam. Szef tam jest bardzo w porządku pomagają jak tylko mogą ( oczywiście szef meat pros) . Ale należy uważać na polaczków którzy pracują bezpośrednio pod Edeką ( także nie wszyscy) , propnują lepsze pieniądze i wszystko niby lepsze, proponują pomoc przy przejściu pod edeke, przy znalezieniu mieszkanie ( później Cię z niego wywalą ) . Jeżeli jesteś na każdy ich skinienie to popracujesz( mowa tu tylko o nocnej zmianie ), dadzą Ci umowę i nie masz problemów ( nie jest tu mowa tylko o pracy , ale także o życiu prywatnym). Także moim zdaniem lepiej poracować w meat pros i mieć spokuj niz pózniej zostać bez pracy ( chyba że jesteś lizodupem ). Dzięki Bogu nie miałem z nimi (czyli Edeka) nic wspólnego, ale należy brac na dystans Pania brygadzistke na SB B.M jej konkubenta Ł.C , także na odbiór palet A.S oraz najważniejszy chyba P.SZ na nocce. serdecznie pozdrawiam
mp 2016-09-29 13:15:13
Namiary do firmy są na stronie internetowej.
1
Ex pracownik w ka 2016-10-15 12:16:04
Ludzie może i mają niemiecka umowę ale stawka godzinowe wychodzi może z 4e. Robisz po 200 i więcej godzin i nie masz dodatkow. Nawet za pracę na nockach. W Karlsruhe były 2 listy godzinowe pewnie są i teraz. Oficjalna na 6 godz dziennie. Druga już ile faktycznie człowiek przepracowal. Bywa że robisz po 16 godz i więcej. Brak odcinków z wypłatą. Bywały przypadki że ludzi nie meldowali w krankenkase. Mieszkania są w hostelu brudnych i zasyfialych. Ale zdarzają się i lepsze mieszkania. A te strasznie wyżej że ktoś się niepotrzebnie wypowiada o firmie i przełożonych i grozi adwokatem. Nie bądźcie śmiesznie jakby ktoś się dobrze wziale za to firmę to by jąszybko zamknęli. Tylko Bąk ma wtyki że jeszcze ciągnie ten [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
2
Ex pracownik w ka 2016-10-15 12:29:32
Wracając do umowy niemieckiej. Teraz jest niecałe 9e za godz pracy. Przy stosunku pracy 40 godz tygodniowo. W niemieckiej rzeczywistości wychodzi to około 1000e w zależności od klasy podatkowej. Nie dajcie się nabrać na obiecane tej firmy. Przed wyjazdem obiecują stawkę a na miejscu okazuje się inna prawda. Nie wiem ile teraz ta firma ściąga za mieszkanie. Ale załóżmy że 300e za pokój w sutenerze. Z brudnymi łazienkami itp itd. To powinno zostać około 700e na życie.( mówię tu o 400 godz pracy tygodniowo). A jak jest naprawdę to wiedza najlepiej starzy pracownicy i obecni którzy milczą bo biją się utraty pracy. Pochwalcie się ludzie ( mówię o tych co tak zachwalaja to firmę) ile macie tej wypłaty po przepracowaniu tych 170 godzin a ile dostajecie robiąc po 200 i więcej. Nie wciskajcie bajek
3
Mitarbäiter 2016-10-15 22:33:52
Niestety też tam pracowałam, to jest praca dla osób którzy nie mają szans na zatrudnienie w lepszej, lepiej płatnej i na innym poziomie pracy. Brygadziści i nie tylko to osoby o niskim stopniu inteligencji, chamscy, prości itd. Jeżeli macie ambicje, kulturę osobistą i wykształcenie nie wyjeżdżajcie tam, nie warto.
10
Mitarbäiter 2016-10-15 22:38:28
Niestety też tam pracowałam, to jest praca dla osób którzy nie mają szans na zatrudnienie w lepszej, lepiej płatnej i na innym poziomie pracy. Brygadziści i nie tylko to osoby o niskim stopniu inteligencji, chamscy, prości itd. Jeżeli macie ambicje, kulturę osobistą i wykształcenie nie wyjeżdżajcie tam, nie warto.
3
Jadzka 2016-10-15 22:59:59
Nie rotacje, tylko porządni i inteligentni ludzie z tamtąd uciekają!!! To nie praca, to obóz, patologia!!!!!!!!!!!!!!
8
korsarz 2016-10-17 06:45:16
Nie polecam pracy w tej firmie to zwykli naciągacze brak ubezpieczenia idziesz do dentysty i za wizytę płacisz brak meldunków wszystko trzeba sobie samemu załatwiać a warunkach mieszkaniowych już nie wspomnę tragedia
4
kordarz 2016-10-22 09:39:37
Tak można tylko każdy z biura ma to gdzieś kolega mój zranił się poważnie w rękę i był w szpitalu kilka dni to później przyszedł mu rachunek za szpital 800€ do zapłaty takie mają ubezpieczenie oszuści i kanciarze jedź i spróbuj dla nich pracować to stale nie będzie coś się zgadzać jednym słowem syf ityle
3
drv 2016-10-28 12:50:42
Witam.
Miałem tą przykrą przygodę pracować się w tej firmie - Karlsruhe.
Mieszkania to istny syf - bród, smród, karaluchy itp.
Ludzie w pracy starają się pomóc na początku i wykorzystać cię jak najbardziej.
Większość ludzi to totalni debile, którzy nie są w stanie znaleźć innej pracy.
Całkowity wyzysk za nędzne pieniądze.
Praca bardzo ciężka, operatorzy maszyn to uprzywilejowana grupa - wyręczają się innymi - zarabiają więcej.
Umowa to fikcja - nigdy nie spotkałem się żeby ktoś wystawiał takiego śmiecia.
Zmarnowane pieniądze na wyjazd, czas i nerwy.
Odradzam każdemu - masochiści to dla was raj.
6
Hetman6492XYZH 2016-10-31 16:28:40
Chciałbym pochwalić się z swoją opinią na temat tej firmy.
Więc na początku zanim tam ktoś wyjedzie jeszcze będąc w Polsce musi wypełnić mnóstwo papierów dotyczących zatrudnienia oraz podpisania umowy wysłane przez biuro w Bielsku-Białej oczywiście umowy nie są oryginalne tylko kserowane hurtowo z podpisem niemieckiego pracodawcy po czym wysyłane do przyszłych pracowników.
Po dojechaniu na miejsce okazuje się że warunki zamieszkania są naprawdę o niskim stopniu.
Sama praca może być ale jeżeli chodzi o resztę to trzeba na własną rękę trzymać palec w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] eby był meldunek AOK opłacone. miałem sytuację że w Karlsruhe odcholowali mi auto za brak nalepki kara za to i holowanie wyniosła ok 400e dzwoniąc do kierownika pani A. Usłyszałem że mam sobie radzić sam. Więc poszukałem w necie siedzibę w Berlinie i opowiedziałem moja sytuację jaka mi się przydarzyła po czym po ok 20 min pani A. została prawdopodobnie przyciśnieta przez wyższe siły zaliczka została wypłacona i auto zostało odzyskane. Koszt parkowania wynosił na 24h 50e a do wypłaty ok 3 tyg. Jeżeli ktoś decyduje się wyjechać do pracy w tej firmie to albo jest zdesperowany albo ma problemy z prawem w Pl i nie ma innego wyjścia.
3
Piotr 2016-11-05 14:27:30
Interesuje mnie opinia pracy w rostoku na pakowaniu ile się zarabia i czy praca jest normalna i jakie warunki mieszkaniowe
gość 2016-11-08 00:14:09
Kilkanaście godzin dziennie pracy, czasem też w soboty i niedziele. Jak jest zamówienie to trzeba zrobić i nie ma gadania że jesteś zmęczony. Nie wiadomo do końca jakie zarobki bo firma dopiero zaczyna w Rostocku. Za mieszkanie odbijają z wypłaty, zakwawterowanie kilka do kilkanaście km od Rostocku
Balu 2016-11-08 08:47:48
to mogłaś im jefnąć i by bło spokój jednemu tak do przykładu po cichu. Frajerstwo jest wszędzie tak że nie przejmuj się ciooolami to jest tylko element społeczny i myśla że im wszystko wolno. A tym z biura radziłbym ten komentarz od kośśśśśśśś1444 coś tam, brać na serio bo jeżeli to jest prawda to może tam dojść do tragedii .Ludzie nie dajcie sie zastraszać takiemu elementowi, pamiętajcie w kupie siła Pozdro
Martinek 2016-11-10 16:10:01
Pracowalem w worrstad mieszkalem w hotelu w amsheim polecam niedlugo wracam tez na stale
2
paulcia 2016-11-10 16:11:29
Pracowałam w worrstad, praca ok,wypłata zawsze w terminie. Mieszkałam w hotelu w Armsheim gdzie panowały przyjemne warunki. Dlatego zdecydowałam się na stały powrót do tego miejsca
1
Denis 2016-11-10 21:43:27
Tez pracujemy kolo Worrstadt ,dzieki Pani Monice przenosimy sie do Armsheim . Nareszcie bedziemy mieszkac w normalnych warunkach .Co do pracy w meatpross -jak sie czlowiek porzadnie wyspi to i pracowac sie potem chce
1
Matt 2016-11-14 16:45:00
Hotele w Armsheim są na bardzo wysokim poziomie wygody, niczego w nich nie brakuje, a sama właścicielka jest bardzo miła i dba o mieszkańców. Pani koordynatorka Monika też jest bardzo miła i stara się dbać o pracowników.
1
wojteeeek79 2016-11-16 15:40:05
czy pracuje ktoś na pakowaniu parówek?
wojteeeek79 2016-11-17 08:05:21
pracuje ktoś w Rheintetten przy pakowaniu parówek?
Jagoda 2016-11-22 17:20:39
Witam,czy może mi ktoś powiedzieć, czy jechał do pakowania kielbasek/parowek kolo Karlsruhe ?czarna05@onet.eu
Jagoda 2016-11-22 17:23:53
A dokładnie to Rheintetten i jakie są warunki mieszkaniowe???czarna05@onet.eu
pper 2016-11-23 08:51:05
ja tam pracuje i nie narzekam. pracy dużo ale wyplaty na czas, kwatery tez nie sa złe. mowie o rheinstetten nie wiem jak jest gdzie indziej.
berti 2016-11-28 14:57:28
witam ak warunki i praca wrheinstetten bo mam teraz jechac
berti 2016-11-28 15:06:24
chcialem sie dowdziec jaka praca w zakladzie jakie sa warunki mieszkaniowe czy sa godziny i jakie zarobki mowie o rheinstetten
robol 2016-12-01 08:51:18
witam czy był ktoś teraz na pakowaniu oraz myciu maszyn w rostocku, proszę o jakieś info oraz jakie są warunki. pozdrawiam
oskar 2016-12-03 14:23:41
ok
Nowy 2016-12-09 18:34:11
Pracuje ktoś w Rostock na myjce? Jak wygląda tam sytuacja z meldunkiem, wyżywieniem, ile godzin, ile dni pracy? Jakie podejście do pracowników?
Nicola 2016-12-14 18:09:58
Edeka -Karlsruhe Rheinstetten -oboz pracy dla ludzi zdesperowanych , bez wyksztalcenia, nieudacznikow zyciowych i tych co nie potrafia nic ,procz pakowania miesa .Mowie tutaj o polskiej ekipie w szczegolnosci( nocna zmiana) to jakies nieporozumienie . Niewlasciwe osoby na niewlasciwych stanowiskach ,szok i niedowierzanie, z pewnoscia drugiego takiego miejsca nie ma. Pseldo- brygadzisci ktorzy nie potrafia nic procz lazena bezczynnego po hali i ponizania innych ,mobbing na pracownikach jest ich codziennym i jedymym zajeciem ,w szczegolnosci mowa tu o Basce ktora uwaza sie za brygadzistke chodz tak naprawde nie ma zielonego pojecia o niczym i niczego pozytywnego swoja osoba nie przedstawia ,jest chamska i arogancka ,kultury jej brak ,zupelne DNO ! Ubliza ludziom ,wyrzuca z hali .Komu zalezy na zdrowiu fizycznym i psychicznym ,chce byc szanowany po przepracowaniu kilku dni ucieka z tamtad bo niestety jest to prawdziwy oboz pracy. Nie ma tam ani jedniej osoby zadowolonej kazdy narzeka tylko szkoda ze po cichu a nie umieja powiedziec prosto w oczy jak jest naprawde. Maja dobrze osoby TZW. DUPOLIZY a te ktore nie daja soba poniewierac maja prawdziwe pieklo ,nowi przychodza i za chwile odchodza i tak sie kreci juz kilka lat .Po rozmowie z jednym z brygadzistow i pytaniu dlaczego tak traktuja ludzi ? odparl ze jak mi sie nie podoba to droga wolna a na moje miejsce jest wielu innych, takie tam panuje podejscie do sprawy i do pracownika .Jesli ktos chce zarobic nie jechac w to miejsce ,a w pozytywne opinie nie wierzyc bo oni sami je dopisuja ,chyba ze ktos chce przekonac sie na wlasnej skorze jak jest naprawde ,to zycze powodzenia i szczescia bo z pewnoscia sie przyda.
4
lola 2016-12-14 18:23:00
co ty bralas czlowieku ze takie brednie opowiadasz ?
Klara 2016-12-14 21:31:41
Kto chce stracic pieniadze ,zdrowie swoj cenny czas oraz po raz pierwszy zobaczyc na wlasne oczy kim jest polak dla polaka w niemczech zapraszam do POLSKIKEGO OBOZU PRACY W RHEINSTETTEN ( KARLSRUHE) .TU mozna zobaczyc prawdziwy cyrk pod przywodztwem nierozgarnietych brygadzistow . Jesli ktos zapraganie( popracowac) za poldarmo od 12-14 godzin dziennie w chlodniach lub zamrazarkach i zarazem zapomniec co to zycie prywatne to rowniez zapraszam .Tutaj biora kazdego ,nie musisz miec wyksztalcenia ,znac jezyka ani miec doswiadczenia ,wystarczy ze zapomnisz o dobrych zarobkach rodzinie ,o zjazdach do polski na swieta ,a w zamian za to pokaza ci co to prawdziwa harowa i po kilku miesiacach zapomnisz jak sie nazywasz !
1
Rudolf 2016-12-22 21:38:15
Wiadomosc dla pracownikow oraz przyszlych pracownikow Meat-pros .-Rheinstetten .Na drugiej zmianie pracuje osoba na ktora trzeba uwazac. Ma na imie Dorota , z twarzy cyganska morda ,paskudne spojrzenie ogolnie obrzydliwa .W jej obecnosci najlepiej nic nie mowic i trzeba miec sie na bacznosci bo obserwuje wszystkich i podpiepsza kogo sie da .Taka niereformowana [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
Gosik 2016-12-30 19:53:35
Coo, może to nie prawda! Zgadzam się z Twoją opinią Nikola. To nie jest praca dla wykształconych i inteligentnych ludzi
2
Sorry_very_taki_mamy_klimat 2017-01-10 11:42:55
Jeżeli chodzi o Rostock to zdecydowanie nie polecam. Praca wcale nie obejmuje wymiaru 8h, jak zaznaczają to w biurze, a 12h, czasem zdecydowanie więcej. Ludzie przyjeżdżają i po jednym dniu uciekają. W przeciągu 3 miesięcy istnienia tego kontraktu przewinęło się tam więcej osób niż obecnie jest zadtrudnionych. No i do tego Pan majster. Nieuczciwy i chamski. Ludzi traktuje jak śmieci, nie ma szacunku do starszych od siebie osób. Wspomnę także o Pani majstrowej, która myśli, że pozjadała wszystkie rozumy świata i majstra trzyma pod pantoflem. Do tego pieniądze. Wypłata zupełnie odbiega od tego co było obiecane. Dziękuję i pozdrawiam Truskawe i Pitt Bulla.
1
gość 2017-01-10 20:39:21
Podpisuję się od tym obiema rękami. Ludzie nie jedźcie bo nie warto. Wyzysk i chamstwo. Dosyć że trzeba robić nadgodziny to jeszcze czasem w soboty i niedziele. I nikt nie pyta czy chcesz bo musisz zrobić zamówienie i koniec. Do tego oszukują przy wypłacie nadgodzin. Polski brygadzista nie ma żadnego szacunku do pracowników. Nie wiem jak można tak swoich rodaków za granicą traktować, tym bardziej że większość ludzi przyjeżdża bez znajomości języka i jedynie na nim tam na miejscu mogą polegać.
Jaa123 2017-01-12 15:16:11
Britz czy ktoś tam pracuje i wie jaki jest projekt??
Gość 234 2017-01-12 15:42:58
Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Polakowi nigdy się nie dogodzi, mało godzin miejsca wypłata narzekanie, dużo godzin narzekanie. Ludzie nie tylko wy pracujecie po 12 godzin. Nie których firmach za dużo godzin napewt 1000 euro się nie zarobi tylko po 700,800 euro. A co do szefostwa to powinno na pierwszym miejscu stać szacunek do swoich pracowników, jeśli będą tak robić to nie będzie ludzi do pracy i oni nie będą mieli szacunku od pracowników.
nalinda 2017-01-14 13:31:06
Meat -pross Rheinstetten Edeka-praca tego nazwac nie mozna ,raczej obozem pracy dla polakow. Przykre doswiadczenie,strata czasu i pieniedzy.Brygadzisci bez kultury i szacunku dla innych.mowie o tych na drugiej zmianie Baska i Zbyszek ktory nic nie robi procz siedzenia godzinami w palarni.Stawka 5.50, zakwaterowanie to slamsy,osoby ktore nie posiadaja wlasnego samochodu czesto po pracy czekaja dlugo na busa ktory wozi ich do pracy i z powrotem .Dla tych ktorzy wybieraja sie teraz do pracy w to miejsce niech nie licza na zarobek .w tych miesiacach od stycznia do rozpoczecia okresu grilowego pracuje sie po 4-5 godzin dziennie i od tego odliczaja na zakwaterowanie oraz busa ,wiec nic w sumie na koniec nie zostaje,lub sa to jakies smieszne grosze na waciki. Jesli ktos chce zarobic troche wiecej niech wybierze sie w okresie letnim ,ale musi liczyc sie z z minimum 12 godzinnym dniem pracy oczywiscie bez zadnych dodatkow . Firma pobiera miesiecznie 15 euro od kazdego pracownika na naprawe zepsutych maszyn co jest totalnym przegieciem a umowa ktora sporzadzaja i pracownik dostaje do podpisania nie posiada stawki godzinowej . Ludzie ,nie jedzcie tam nie warto ,chyba ze macie za duzo pieniedzy do stracenia i nie zalezy wam na wlasnym zdrowiu !
1
Zostaw swoją opinię o Meat-Pros Sp. z o.o. - Bielsko-Biała
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Meat-Pros Sp. z o.o.