brak logo

Meat-Pros Sp. z o.o.

Bielsko-Biała

Opinie o Meat-Pros Sp. z o.o.

korsarz 2016-10-17 06:45
Nie polecam pracy w tej firmie to zwykli naciągacze brak ubezpieczenia idziesz do dentysty i za wizytę płacisz brak meldunków wszystko trzeba sobie samemu załatwiać a warunkach mieszkaniowych już nie wspomnę tragedia
8
kordarz 2016-10-22 09:39
Tak można tylko każdy z biura ma to gdzieś kolega mój zranił się poważnie w rękę i był w szpitalu kilka dni to później przyszedł mu rachunek za szpital 800€ do zapłaty takie mają ubezpieczenie oszuści i kanciarze jedź i spróbuj dla nich pracować to stale nie będzie coś się zgadzać jednym słowem syf ityle
5
drv 2016-10-28 12:50
Witam.
Miałem tą przykrą przygodę pracować się w tej firmie - Karlsruhe.
Mieszkania to istny syf - bród, smród, karaluchy itp.
Ludzie w pracy starają się pomóc na początku i wykorzystać cię jak najbardziej.
Większość ludzi to totalni debile, którzy nie są w stanie znaleźć innej pracy.
Całkowity wyzysk za nędzne pieniądze.
Praca bardzo ciężka, operatorzy maszyn to uprzywilejowana grupa - wyręczają się innymi - zarabiają więcej.
Umowa to fikcja - nigdy nie spotkałem się żeby ktoś wystawiał takiego śmiecia.
Zmarnowane pieniądze na wyjazd, czas i nerwy.
Odradzam każdemu - masochiści to dla was raj.
8
Hetman6492XYZH 2016-10-31 16:28
Chciałbym pochwalić się z swoją opinią na temat tej firmy.
Więc na początku zanim tam ktoś wyjedzie jeszcze będąc w Polsce musi wypełnić mnóstwo papierów dotyczących zatrudnienia oraz podpisania umowy wysłane przez biuro w Bielsku-Białej oczywiście umowy nie są oryginalne tylko kserowane hurtowo z podpisem niemieckiego pracodawcy po czym wysyłane do przyszłych pracowników.
Po dojechaniu na miejsce okazuje się że warunki zamieszkania są naprawdę o niskim stopniu.
Sama praca może być ale jeżeli chodzi o resztę to trzeba na własną rękę trzymać palec w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] eby był meldunek AOK opłacone. miałem sytuację że w Karlsruhe odcholowali mi auto za brak nalepki kara za to i holowanie wyniosła ok 400e dzwoniąc do kierownika pani A. Usłyszałem że mam sobie radzić sam. Więc poszukałem w necie siedzibę w Berlinie i opowiedziałem moja sytuację jaka mi się przydarzyła po czym po ok 20 min pani A. została prawdopodobnie przyciśnieta przez wyższe siły zaliczka została wypłacona i auto zostało odzyskane. Koszt parkowania wynosił na 24h 50e a do wypłaty ok 3 tyg. Jeżeli ktoś decyduje się wyjechać do pracy w tej firmie to albo jest zdesperowany albo ma problemy z prawem w Pl i nie ma innego wyjścia.
5
Piotr 2016-11-05 14:27
Interesuje mnie opinia pracy w rostoku na pakowaniu ile się zarabia i czy praca jest normalna i jakie warunki mieszkaniowe
gość 2016-11-08 00:14
Kilkanaście godzin dziennie pracy, czasem też w soboty i niedziele. Jak jest zamówienie to trzeba zrobić i nie ma gadania że jesteś zmęczony. Nie wiadomo do końca jakie zarobki bo firma dopiero zaczyna w Rostocku. Za mieszkanie odbijają z wypłaty, zakwawterowanie kilka do kilkanaście km od Rostocku
1
Balu 2016-11-08 08:47
to mogłaś im jefnąć i by bło spokój jednemu tak do przykładu po cichu. Frajerstwo jest wszędzie tak że nie przejmuj się ciooolami to jest tylko element społeczny i myśla że im wszystko wolno. A tym z biura radziłbym ten komentarz od kośśśśśśśś1444 coś tam, brać na serio bo jeżeli to jest prawda to może tam dojść do tragedii .Ludzie nie dajcie sie zastraszać takiemu elementowi, pamiętajcie w kupie siła Pozdro
1
Martinek 2016-11-10 16:10
Pracowalem w worrstad mieszkalem w hotelu w amsheim polecam niedlugo wracam tez na stale
2
paulcia 2016-11-10 16:11
Pracowałam w worrstad, praca ok,wypłata zawsze w terminie. Mieszkałam w hotelu w Armsheim gdzie panowały przyjemne warunki. Dlatego zdecydowałam się na stały powrót do tego miejsca
1
Denis 2016-11-10 21:43
Tez pracujemy kolo Worrstadt ,dzieki Pani Monice przenosimy sie do Armsheim . Nareszcie bedziemy mieszkac w normalnych warunkach .Co do pracy w meatpross -jak sie czlowiek porzadnie wyspi to i pracowac sie potem chce
1
Matt 2016-11-14 16:45
Hotele w Armsheim są na bardzo wysokim poziomie wygody, niczego w nich nie brakuje, a sama właścicielka jest bardzo miła i dba o mieszkańców. Pani koordynatorka Monika też jest bardzo miła i stara się dbać o pracowników.
2
wojteeeek79 2016-11-16 15:40
czy pracuje ktoś na pakowaniu parówek?
wojteeeek79 2016-11-17 08:05
pracuje ktoś w Rheintetten przy pakowaniu parówek?
Jagoda 2016-11-22 17:20
Witam,czy może mi ktoś powiedzieć, czy jechał do pakowania kielbasek/parowek kolo Karlsruhe ?czarna05@onet.eu
1
Jagoda 2016-11-22 17:23
A dokładnie to Rheintetten i jakie są warunki mieszkaniowe???czarna05@onet.eu
pper 2016-11-23 08:51
ja tam pracuje i nie narzekam. pracy dużo ale wyplaty na czas, kwatery tez nie sa złe. mowie o rheinstetten nie wiem jak jest gdzie indziej.
berti 2016-11-28 14:57
witam ak warunki i praca wrheinstetten bo mam teraz jechac
berti 2016-11-28 15:06
chcialem sie dowdziec jaka praca w zakladzie jakie sa warunki mieszkaniowe czy sa godziny i jakie zarobki mowie o rheinstetten
robol 2016-12-01 08:51
witam czy był ktoś teraz na pakowaniu oraz myciu maszyn w rostocku, proszę o jakieś info oraz jakie są warunki. pozdrawiam
oskar 2016-12-03 14:23
ok
Nowy 2016-12-09 18:34
Pracuje ktoś w Rostock na myjce? Jak wygląda tam sytuacja z meldunkiem, wyżywieniem, ile godzin, ile dni pracy? Jakie podejście do pracowników?
Nicola 2016-12-14 18:09
Edeka -Karlsruhe Rheinstetten -oboz pracy dla ludzi zdesperowanych , bez wyksztalcenia, nieudacznikow zyciowych i tych co nie potrafia nic ,procz pakowania miesa .Mowie tutaj o polskiej ekipie w szczegolnosci( nocna zmiana) to jakies nieporozumienie . Niewlasciwe osoby na niewlasciwych stanowiskach ,szok i niedowierzanie, z pewnoscia drugiego takiego miejsca nie ma. Pseldo- brygadzisci ktorzy nie potrafia nic procz lazena bezczynnego po hali i ponizania innych ,mobbing na pracownikach jest ich codziennym i jedymym zajeciem ,w szczegolnosci mowa tu o Basce ktora uwaza sie za brygadzistke chodz tak naprawde nie ma zielonego pojecia o niczym i niczego pozytywnego swoja osoba nie przedstawia ,jest chamska i arogancka ,kultury jej brak ,zupelne DNO ! Ubliza ludziom ,wyrzuca z hali .Komu zalezy na zdrowiu fizycznym i psychicznym ,chce byc szanowany po przepracowaniu kilku dni ucieka z tamtad bo niestety jest to prawdziwy oboz pracy. Nie ma tam ani jedniej osoby zadowolonej kazdy narzeka tylko szkoda ze po cichu a nie umieja powiedziec prosto w oczy jak jest naprawde. Maja dobrze osoby TZW. DUPOLIZY a te ktore nie daja soba poniewierac maja prawdziwe pieklo ,nowi przychodza i za chwile odchodza i tak sie kreci juz kilka lat .Po rozmowie z jednym z brygadzistow i pytaniu dlaczego tak traktuja ludzi ? odparl ze jak mi sie nie podoba to droga wolna a na moje miejsce jest wielu innych, takie tam panuje podejscie do sprawy i do pracownika .Jesli ktos chce zarobic nie jechac w to miejsce ,a w pozytywne opinie nie wierzyc bo oni sami je dopisuja ,chyba ze ktos chce przekonac sie na wlasnej skorze jak jest naprawde ,to zycze powodzenia i szczescia bo z pewnoscia sie przyda.
6
lola 2016-12-14 18:23
co ty bralas czlowieku ze takie brednie opowiadasz ?
Klara 2016-12-14 21:31
Kto chce stracic pieniadze ,zdrowie swoj cenny czas oraz po raz pierwszy zobaczyc na wlasne oczy kim jest polak dla polaka w niemczech zapraszam do POLSKIKEGO OBOZU PRACY W RHEINSTETTEN ( KARLSRUHE) .TU mozna zobaczyc prawdziwy cyrk pod przywodztwem nierozgarnietych brygadzistow . Jesli ktos zapraganie( popracowac) za poldarmo od 12-14 godzin dziennie w chlodniach lub zamrazarkach i zarazem zapomniec co to zycie prywatne to rowniez zapraszam .Tutaj biora kazdego ,nie musisz miec wyksztalcenia ,znac jezyka ani miec doswiadczenia ,wystarczy ze zapomnisz o dobrych zarobkach rodzinie ,o zjazdach do polski na swieta ,a w zamian za to pokaza ci co to prawdziwa harowa i po kilku miesiacach zapomnisz jak sie nazywasz !
3
Rudolf 2016-12-22 21:38
Wiadomosc dla pracownikow oraz przyszlych pracownikow Meat-pros .-Rheinstetten .Na drugiej zmianie pracuje osoba na ktora trzeba uwazac. Ma na imie Dorota , z twarzy cyganska morda ,paskudne spojrzenie ogolnie obrzydliwa .W jej obecnosci najlepiej nic nie mowic i trzeba miec sie na bacznosci bo obserwuje wszystkich i podpiepsza kogo sie da .Taka niereformowana [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
3
Gosik 2016-12-30 19:53
Coo, może to nie prawda! Zgadzam się z Twoją opinią Nikola. To nie jest praca dla wykształconych i inteligentnych ludzi
3
Sorry_very_taki_mamy_klimat 2017-01-10 11:42
Jeżeli chodzi o Rostock to zdecydowanie nie polecam. Praca wcale nie obejmuje wymiaru 8h, jak zaznaczają to w biurze, a 12h, czasem zdecydowanie więcej. Ludzie przyjeżdżają i po jednym dniu uciekają. W przeciągu 3 miesięcy istnienia tego kontraktu przewinęło się tam więcej osób niż obecnie jest zadtrudnionych. No i do tego Pan majster. Nieuczciwy i chamski. Ludzi traktuje jak śmieci, nie ma szacunku do starszych od siebie osób. Wspomnę także o Pani majstrowej, która myśli, że pozjadała wszystkie rozumy świata i majstra trzyma pod pantoflem. Do tego pieniądze. Wypłata zupełnie odbiega od tego co było obiecane. Dziękuję i pozdrawiam Truskawe i Pitt Bulla.
4
gość 2017-01-10 20:39
Podpisuję się od tym obiema rękami. Ludzie nie jedźcie bo nie warto. Wyzysk i chamstwo. Dosyć że trzeba robić nadgodziny to jeszcze czasem w soboty i niedziele. I nikt nie pyta czy chcesz bo musisz zrobić zamówienie i koniec. Do tego oszukują przy wypłacie nadgodzin. Polski brygadzista nie ma żadnego szacunku do pracowników. Nie wiem jak można tak swoich rodaków za granicą traktować, tym bardziej że większość ludzi przyjeżdża bez znajomości języka i jedynie na nim tam na miejscu mogą polegać.
3
Jaa123 2017-01-12 15:16
Britz czy ktoś tam pracuje i wie jaki jest projekt??
Gość 234 2017-01-12 15:42
Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. Polakowi nigdy się nie dogodzi, mało godzin miejsca wypłata narzekanie, dużo godzin narzekanie. Ludzie nie tylko wy pracujecie po 12 godzin. Nie których firmach za dużo godzin napewt 1000 euro się nie zarobi tylko po 700,800 euro. A co do szefostwa to powinno na pierwszym miejscu stać szacunek do swoich pracowników, jeśli będą tak robić to nie będzie ludzi do pracy i oni nie będą mieli szacunku od pracowników.
nalinda 2017-01-14 13:31
Meat -pross Rheinstetten Edeka-praca tego nazwac nie mozna ,raczej obozem pracy dla polakow. Przykre doswiadczenie,strata czasu i pieniedzy.Brygadzisci bez kultury i szacunku dla innych.mowie o tych na drugiej zmianie Baska i Zbyszek ktory nic nie robi procz siedzenia godzinami w palarni.Stawka 5.50, zakwaterowanie to slamsy,osoby ktore nie posiadaja wlasnego samochodu czesto po pracy czekaja dlugo na busa ktory wozi ich do pracy i z powrotem .Dla tych ktorzy wybieraja sie teraz do pracy w to miejsce niech nie licza na zarobek .w tych miesiacach od stycznia do rozpoczecia okresu grilowego pracuje sie po 4-5 godzin dziennie i od tego odliczaja na zakwaterowanie oraz busa ,wiec nic w sumie na koniec nie zostaje,lub sa to jakies smieszne grosze na waciki. Jesli ktos chce zarobic troche wiecej niech wybierze sie w okresie letnim ,ale musi liczyc sie z z minimum 12 godzinnym dniem pracy oczywiscie bez zadnych dodatkow . Firma pobiera miesiecznie 15 euro od kazdego pracownika na naprawe zepsutych maszyn co jest totalnym przegieciem a umowa ktora sporzadzaja i pracownik dostaje do podpisania nie posiada stawki godzinowej . Ludzie ,nie jedzcie tam nie warto ,chyba ze macie za duzo pieniedzy do stracenia i nie zalezy wam na wlasnym zdrowiu !
3
bąk z d**y 2017-01-22 08:50
Widze, ze w Karlsruhe nic sie nie zmenilo. Ta firma funkcjonuje na niezlych przekretach, bo normalnie powinna juz dawno przestac istniec.
Jedynie dobra opcja jest tam robic a w między czasie szukac cos na miejscu normalnego.

Jak ja zegnalem sie z ta firma za 16 godzin przepracowanych dostalem jakieś 16e wiec wychodzi na to, ze moja stawka byla rekordowa 1e/1


NALINDA.....ściągaja 15e na naprawe maszyn?

Ja od znajomego mam informacje ze na innej firmie pobieraja z wyplaty na firmowego busa ktory zostal zakupiony w leasingu.

A co do kierowników i brygadzistow (tych ludzkich haha.......karma wraca predzej czy poznien!!!!!
2
łozu 2017-01-23 07:51
Uważam że przesadzasz - przecież Bąk wcale nie ma obowiązku wozić cię do pracy - nikt was do tego nie zmusza.....
nalinda 2017-01-23 16:09
Tak ,sciagaja 15 euro na naprawe maszyn co jest karygodne a najlepsze jest to; firma meat-pros placi za zwolnienie lekarskie 5 euro dziennie, twierdza ze to motywacja dla tych ktorzy choruja aby nie chodzili na zwolnienie. Pora dobrac sie do tylkow tych oszustow i zlodzieji . Niemiecka inspekcja pracy i sady dzialaja szybko i sprawnie ,takze ludzie nie bujcie sie i nie pozwolcie aby was oszukiwano i wami poniewierano bo na kazdego jest sposob . Ja osobiscie bylam swiadkiem wielu rzeczy ktore nie powienny miec miejsca na tym zakladzie ,ciekawe czy wlasciciel EDEKI wie co tam sie wyprawia ,bo jestem swiecie przekonana ze jezeli fakty ktore maja miejsce na terenie Edeki ujrzaly by swiatlo dzienne i dowiedzial by sie wlasciciel zakladu w Karlsruhe to pierwsi na morde lecieliby tak zwani polscy brygadzisci .O tej firmie mozna by ksiazke napisac .
3
bąk z d**y 2017-01-26 18:13
Łozu....

A Ty myslisz ze wszyscy swoimi wlasnymi autami przyjeżdżają do Ka?

Każdemu sciagaja z wyplaty za busa. Nawet jak z kims jezdzisz samochodem. Do tego płacisz tej osobie 1 badz 2 euro dziennie. Chyba ze lubisz czekac na kierowcę z rozbioru po kilka godzin przed i po pracy
1
Nowy 2017-02-11 12:22
witam ja tam mam jutro jechać z tym że na pakowanie wołowiny był ktoś jak tam jest naprawdę czytając opinie to różnie bywa Hy sam już nie wiem
nalinda 2017-02-11 15:00
Jesli chodzi o mnie to odradzam , jest duzo fajnych miejsc pracy w Niemczech rowniez bez znajomosci jezyka .
1
Adrian 2017-02-11 17:14
Podaj namiar na te fajne firmy? adrianmazur29@interia.pl
1
Były pracownik 2017-02-11 17:17
Na pakowaniu 5Euro netto (na rękę) to maks ile dostaniesz. Na nożu miałem w tej firmie 7Euro. Nie polecam.
1
nalinda 2017-02-11 18:04
Panie Adrianie prosze czytac ze zrozumieniem .Nie napisalam fajne firmy lecz fajne miejsca pracy ,bo chyba zgodzi sie Pan ze mna ze zadna z polskich agencji nie da Panu pracy na warunkach ktore by Pana satysfakcjonowaly do konca .Sa jednak MIEJSCA PRACY gdzie pracujesz 8 godzin a jesli jest potrzeba to zostajesz i masz za to zaplacone nadgodziny ktore sie prawnie naleza . O firmie meat -pros mozna by ksiazke napisac ,jednego mi szkoda ...ludzi ktorzy pracuja w Rheinstetten chodz tych pozadnych i uczciwych jest tam jedynie garstka doslownie kropla w morzu .
1
Wqqq 2017-02-12 14:37
Jeżeli chcesz sie narobić a nie zarobić to śmiało jedz, patologiczna firma, patologiczni szefowie nie wspominając o panu bąku który okrada z pensji. Gośka która teraz jest 'pseudo szefem' w britz to krowa bez wychowania, na pewno fajnie uprzykrzy życie Ludzia. Pamietam ja jeszcze jak pracowała na parówkach i tam znęcała sie nad każdym psychicznie, wiecznie nie zadowolona. Ogólnie terror ,mimo ciężkiej pracy człowiek musiał wytrzymać bo chciał zarobić. Niestety nie było co zarobić bo za ponad 200h miesięcznie marne 1000€ (praca na produkcji )
3
Max 2017-02-13 09:33
Witam serdecznie Chcialbym sie podzielic swojo opinia na temat pracy w Rheinstetten Przepracowalem w tym molochu jakis czas Praca sama w sobie nie jest ciezka ale jest nielimitowany czas pracy Przychodzac do pracy nie wiesz ile bedziesz pracowal jest to roznie mozesz robic 6 h a mozesz i 14 Pseudo brygadzisci to Polacy nosza sie jakby byli szefami majac pracownikow za nic wszyscy sa zastraszeni i chodza jak zegarki SMIAC MISIE Z TEGO CHCIALO Polak szmaci Polaka Gdy zachorujesz dostaniesz jedynie 5 euro za dzien choroby Jest to motywacja do pracy by niechorowac tylko robic za marne 5.50 na h Spotkalem kobiety ktore plakaly duszac w sobie wrzystko bo boja sie na glos odezwac ale dalej pracuja To z ich strony bardzo glupie bo jest wiele ciekawszych i lepiej platnych ofert pracy Nie ma zadnych dodatkow za nadgodziny za niedziele i swieta takze Jest to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Odradzam karzdemu kto sie szanuje podjecia tej karygodnej pracy w tej zlodziejskiej firmie meat-pros Jednym slowem to zorganizowana klika wykorzystywaczy zerujacych na ludzkiej krzywdzie.
3
jaro 2017-02-17 03:01
A ile w tych przepracowanych godzinach jest przerwy,na polowaniu ile godzin się robi i o co chodzi z tym odciaganiem 15euro z wyplaty
jaro 2017-02-17 03:02
A ile w tych przepracowanych godzinach jest przerwy,na polowaniu ile godzin się robi i o co chodzi z tym odciaganiem 15euro z wyplaty
Susi 2017-02-20 10:54
Witam.
Jak wyglada sytuacja w britz (tym miescie pod berlinie)
Pati12 2017-02-20 13:07
Witam interesuje nie opinia o worsttad przy pakowaniu . Ktoś coś ?
Siemaelo 2017-02-25 21:54
Witam. Jak wyglada praca w ebesrwalde? Mam tam jechac, lecz po przeczytaniu tych opini mi sie odechciewa..
pracownik 2017-02-26 13:15
elloo elloo jak tam konnern? istnieje jeszcze? :D
Xxxx 2017-02-27 08:47
Britz nie jest lepiej, pracowałam i wychodziłam do pracy nie wiedząc o której wrócę do domu
Gracjan 2017-02-28 01:07
W Britz jest tak jak wszędzie. 5e na h, ile odciągną Ci za mieszkanie tego tez nie wiesz, mozesz dojezdzac oczywiście o ile masz blisko. W najgorszym przypadku trafisz na baraki gdzie na leb ci kapie jak pada i odciągną Ci 300e za miesiąc :).
W firmie tyrasz jak maly osiolek, czasem po 13/14h, szacunku zadnego. Każdy kazdego podpierdala, pare osob ma ewidentnie problemy z alkoholem (pracownicy) , ale za to świetnie donosza, więc pracują... Ale sprawdz sam,najwyzej zjedziesz po paru dniach. Ja tak zrobilem,wole po odliczeniu kosztów zycia na dwa domy pracować w biedronce i byc przy dzieciach i zonie.
1
Zostaw swoją opinię o Meat-Pros Sp. z o.o. - Bielsko-Biała
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Meat-Pros Sp. z o.o.