brak logo

Meat-Pros Sp. z o.o.

Bielsko-Biała

Opinie o Meat-Pros Sp. z o.o.

Ex pracownik 2017-05-17 17:56
Widzę że Ty masz problem z matematyką. Za 16 godzin po 4.50=72e powinno się znaleźć na moim koncie. I weź mi tu nie pitol o podatkach i innych chorych kosztach które ta firma wymyśla.
Szkoda że nie wspomniałeś o klasie podatkowej która tutaj obowiązuje każdego pracownika mającego "niemiecka umowe"(czyt. żart). Jeszcze mi powiedz że dostajesz pasek z wypłaty to już wogole parskne smiechem
3
Mateusz 2017-05-17 21:08
Ja dostaje na meila tak jak sobie życzyłem :)) Ale trzeba miec meila ktorego Ty pewnie nawet nie posiadasz ,:))))
Ex pracownik 2017-05-17 22:11
Wazeliniarze firmy maja przywileje skoro dostajesz na poczte pasek z wyplaty. Widzę że twardo bronisz firmę. Pochwal się stawką za godz. Ile to Bąk płaci 4, 4.50? Na niemieckiej umowie. Meldunek jest? Krankenkasse opacone z pierwszym dniem podjęcia pracy?
6
Mateusz 2017-05-18 18:31
Jest AOK , jest meldunek , jest porzadne mieszkanie , normalny szef i wyplaty standardowe do 1500€ .Trafiles na durna sztele .Jego najlepsze zakłady to Gau Bickelheim i Worrstad .Szefowa Monika ,Darek i Beata . Tu pracuje ponad 300 osob i nikt nie narzeka .
1
Ex pracownik 2017-05-18 19:51
Mateusz


Chcesz mi powiedziec że meatpros płaci ponad 10e/h?

Za ile godzin przepracowanych w miesiącu?
6
NIUSKA 2017-05-23 17:36
MATEUSZ ! Przestan pisac bajki bo to nie ta strona. MP to nie firma .To darmozjady i oszusci na mega skale. Przed wyjazdem obiecaja Ci gory ,po przyjezdzie do Niemiec wypinaja sie i robta co chceta.Odradzam kazdemu komu przez mysl przejdzie zeby tam jechac . NAJGORSI Z MOZLIWYCH !!!!!!
7
on 2017-05-25 11:26
witam mam ogolne pytanie slyszalam ze meat pros wchodzi do constaru w starachowicach, kiedys tam pracowałam.a moze ktos wie kto tam bedzie opiekunem grupy.dawniej był fany facet ale sam zrezygnował doswiadczony fachowiec i zarazem ludzki.
Nick Name 2017-05-29 15:29
Praca Britz-Chorin marynowanie mięsa- ktoś był , będę wdzięczny za opinie ?
1
Wujek Dobra Rada 2017-05-29 18:01
Żądajcie umowy o pracę przed wyjazdem, na każdej umowie agencyjnej musisz mieć wpisane minmalne pensum godzin np. na tydzień lub miesiąc ,jesli nie ma takowych wpisanych to możesz pracować nawet 2h dziennie lub 1h na tydzien( uwaga- często oszuści z różnych agencji piszą tylko na umowach cały etat lub półetatu-to haczyk ) ! Jesli podpiszesz takowa umowę bez wpisanych godzin minimalnych to pózniej mozesz niezle się zdziwić jak przesiedzisz kontrakt na kwaterze a nie w fabryce ! Lepiej żądać umowy przesłanej np.emailem przed wyjazdem -po co narażać się na koszty zwiazane z podróżą itp , To samo dotyczy umów na mieszkania -trzeba nauczyć ich ( tych z agencji) aby zaczęli dbać także o swoich pracowników a nie tylko o klientów (czyli pracodawców), a tak- przyjeżdża taki gdzieś z małej wioski -kwaterują go w mieszkaniu po10 osób ( 3os w pokoju itp ) i jeszcze nie ma godzin do pracy .Po miesiącu czy dwóch zniechęcony rezygnuje -a na jego miejsce jest następny ,który znów podpisuje taka śmieciową umowę, i tak biznes sie kreci ale tylko dla agencji -NIE POZWALAJCIE NA TO ,ABY NAPYCHAC KIESZEŃ AGENCJOM JEŚLI NIE SPEŁNIAJĄ ELEMENTARNYCH WYMOGÓW DOTYCZĄCYCH PRACY ,PŁACY I ZAMIESZKANIA .
7
Wstyd polski na zachodzie 2017-06-02 10:09
Hej wszystkim. Jak tak czytam co tam sie dzieje, to identycznie jest w Tonnies w Weissenfels. Ale taki urok tej pracy. To jest rzeznia. Nie spodziewajcie sie kwiatów i perfum...to daje duzo do myślenia...podziwiam ludzi którzy tam wytrzymują, aby zarobić na rodziny, dzieci...i tak to prawda. Alkohol i narkotyki to codziennosc, zrownanie człowieka z ziemia również. Czasami zastanawiam sie czemu oni trzymają takich majstrów, którzy tak naprawdę nie nadają sie na nic. Przecież wśród pracowników jest wiele osób którzy potrafią poprowadzić tok pracy bez terroru. Ale przecież musi byc tak ze jeden ma przywileje bo [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] druga ma bo [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] daje a trzeci bo jest bratem siostry babki i prababki...zobaczcie co to świadczy o nas polakach. A co najlepsze jeszcze inni placa za dzien wolny i maja wpisana dniowke...albo wodke stawiaja nie mowiac o czym innym...:DWSTYD, LUDZIE WSTYD. PANIE W BIURZE TROCHE WIECEJ CZLOWIEKA W SOBIE. JESTESCIE MATKAMI TAK SAMO, TYLKO ZE WY SIEDZICIE W BIURZE. PRZEPRACUJCIE CHOCIAZ JEDEN DZIEN NA HALI GDZIE JEST 3 STOPNIE , ZAPIERDALAJCIE NA PAUZE ZEBY ZJESC W BIEGU. O OKRESIE NIE MOWIE, BO PEWNIE BIERZECIE CHOROBOWE NA TEN CZAS. A MEZCZYZN NiE TRAKTUJCIE JAK MASZYNY, ONI TEZ SA LUDZMI I MAJA UCZUCIA.
7
Kwiatuzek 2017-06-04 19:11
SERDECZNIE ODRADZAM PRACUJE SIĘ ZA 5 EURO PO 14 GODZIN WARUNKI PRACY TRAGICZNE POLAKÓW TRAKTUJE SIĘ JAK ŚMIECI WOGÓLE BRAK SZACUNKU MIESZKANIE W BUCKEBURG TRAGEDIA NIGDY WIĘCEJ DZIWIĘ SIĘ ŻE TAKIE BIURO NADAL ISTNIEJE OSTRZEGAM WSZYSTKICH NIE WYBIERAJCIE SIĘ TAM SZKODA NERWÓW I PIENIĘDZY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
8
qlaud 2017-06-05 16:01
Praca po 10-15 h w sezonie za marną stawkę bo średnio za 240 h się zarabiało po 1100 - 1200 euro kpina nie polecam
8
alex 2017-06-12 07:30
ja sie zgadzam na pozew bo sama i oddam do sadu
7
karinty 2017-06-21 22:43
też zastanawiam się nad pozwem, a skoro jest więcej poszkodowanych prze tą pseudo firmę pozew zbiorowy nie byłby złym pomysłem
8
marian 2017-06-22 16:20
Wstyd mi,ze ta firma jest z Bielska-Bialej,z Beskidow,moich terenow[jestem z Zywca].Pracowalem tam przez miesiac w Durmersheim ,to jest zwykly [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] za grosze z pseudo umowa .Zadnych rozliczen za prace ,pobyt i dojazd.Praca po10-15 godzin za 5,5euro[charowa].Zstanawiam sie nad pozwem do sadu,dosc tego niewolnictwa.gorzej niz w 19-stym wieku. Pozdrawiam Marian
6
bobi 2017-07-01 18:47
zależy gdzie slyszalem ze neuruppin jest spokuj i cisza i normany kierownik ale ciezkao się dostac
kulfon 2017-07-06 21:53
Jaki pracownik ma zapytanie kto to jest p. Beata
Pracownik 2017-07-09 12:11
Jesli masz zapytanie kto to jest p.Beata, Jesli pracujesz w worrstadt to wiesz kto to jest czyli dolmecze p. Monika I Darka.
kulfon 2017-07-09 15:55
Bo chce jechac do pracy do worrstadt i sam nie wie czy jechac
1
nie bolek 2017-07-12 08:19
mało chętnych na pozew , a przecież zadość uczynienie się należy za traktowanie nas jak bydło , idąc tym tropem ,,WYDOIMY TERAZ ICH''
6
Rafi666 2017-07-20 15:15
Tak puma ja tez jestem w tym miejscu ci ty i praca i reszta jak najbardziej w porzo a nie kazdy niemiec zachowuje sie jak naganiacz niewolnikow a wiem bo pracuje z niemieckimi pracownikami, a szef to zloty człowiek i nie ma z niczym problemu.Pozdrawiam
1
abc 2017-07-21 16:12
Jestem tu na miejscu i może warto napisać konstruktywną opinię dla osób które chcą przyjechać. Jeżeli jedziecie przez biuro z Bielska to nie sugerujcie się tym co mówią o warunkach mieszkaniowych itd, oni tylko kłamać potrafią. Stawka około pięciu euro a studenci podobno dostają więcej. Możecie trafić do miejsca tak śmierdzącego i zaniedbanego że uciekają stamtąd wszyscy normalni ludzie tzn robale, połamane łózka, zimna woda i zasikane podlogi. Mozecie też trafić do całkiem normalnego miejsca (ja mam to szczęście) i mieszkać jak człowiek. Praca jest różna i zależy od działu na jaki się trafi, ale wszystko jest do przetrwania- pewne jest, że mianem lekkiej się jej nie określi. Osoby zarządzające raczej przyjemne, na współpracownikow trzeba uwazac. Wypłata zawsze na czas, pasków nie ma ale nigdy nie miałem z kwotą problemów.
2
Wiolka76 2017-07-26 12:27
Oszukali mnie i jeszcze 2 osoby.nie wypłacił nam pieniędzy a firma w Bielsko białej nie słyszała o nas bo nas nie zgłosili to jest fakt i każdego przestrzegam
3
Joanna 2017-07-26 16:45
Byłam z chłopakiem w Eberswalde.Masakra po 15 godz pracy codziennie tylko niedziela wolna 5 euro na godz za tyle godzin.Za miesiac dostaliśmy grosze a wymeczyli nas do ostatniej kropli.Ludzie tam wiesniaki z wjoch Chojna zachowuja sie jak by Pana Boga za nogi złapali.Nie polecam tam wyjezdzać do pracy.
8
Cinek 2017-08-01 16:44
Umowa na niemieckich warunkach... smiech na sali zap***ierdo po 14 godzin dziennie... taka sama stawka za nagdodziny+0%... zlodziejska agencja.
4
Karolina 2017-08-03 14:31
Przypominam, że na forum obowiązuje każdego użytkownika regulamin, który zabrania używania wulgaryzmów. Całość do przeczytania tutaj: http://www.gowork.pl/regulamin. @Cinek @Joanna czy przed podpisaniem umowy zostaliście poinformowani o takich warunkach pracy? A może ktoś się również wypowie na temat pracy w polskich oddziałach firmy Meat-Pros? Bo aktualnie poszukują również pracowników w Polsce http://www.gowork.pl/praca/meat-pros-sp.-z-o.o.;pr i potencjalni pracownicy chętnie, by się z forum dowiedzieli jak wygląda współpraca.
Pracownik 2017-08-11 19:45
Przecież ta Firma to kpina, nie polecam nikomu. Czy ktoś posiada może zdjecia ubrań w jakie są ubierani pracownicy... koszule stylizowane na znany w całej europie obóz. Chętnie nagłośnie sprawę mocniej. Stawka, warunki pracy i reszta nie podlega w ogółe żadnej dyskusji, po 12h od pon do soboty za 6 euro.
6
adam bytom 2017-08-17 11:08
chcial bym pozdrwic brata szefa on to spoko gosciu pracowal niedaleko weimaru z zemna robertem i adamem jezdzilismy oplem vivaro co tydzien do domu razem z ksiedzem jak to czytasz to zdrowko.adam.to bylo gdzies 9-10 lat temu.grzes daj jakies namiary.
Bobidreams 2017-08-18 21:51
W NEURRUPIN jest spoko ....praca N produkcji jest super pakowanie też najgorszy dział to myjka gorąco i trzeba zapierniczac ludzie zmieniają się jak rękawiczki dział na którym sami Polacy brak współpracy ....ogólnie na całym zakładzie jest 30 Polaków i resztą Niemcy ,Polak nie rządzi Polakiem więc nie ma gnojenia to jest super ze jesteśmy pod Niemców. ...pozdrawiam Arka który tu nadzoruje wszystkim
Pakowacz 2017-08-26 11:07
Witam wszystkich. Uważajcie na tą firmę wykorzystują i okradaja ludzi obiecują kokosy w biurze a nie zarobisz więcej niż 5 euro na godzinę. Pójdziesz w sobotę albo niedzielę to jeszcze ci mniej policzą niż normalnie. Niemieckie warunki to tam nigdy nie było mi nie będzie
2
Padnij 2017-08-26 11:14
Jak to jest że firma płaci ludzią po 5 euro a na umowie jest minimalna 8:50, dlaczego niemieckie prawo się tym nie zajmie, przez 10 lat to ta firma oszukala setki tysięcy ludzi i setki tysięcy euro nie legalnie bierze na swoje konto, płatny urlop? Zapomnij nic nie dostaniesz musisz przerobić cały rok i dopiero dostaniesz 20 dni urlopu do wykorzystania a i tal tak w go nie dadzą Ci wykorzystać bo na nowy rok urlop ci przepada
3
Brutto 2017-09-02 17:13
A Padnij wie ze na umowie jest brutto a wypłaca sie netto :D
1
Karolina 2017-09-08 08:59
@Pakowacz a na umowie jaką miałeś stawkę? Czy dostajesz mniej niż na umowie, która podpisałeś przed podjęciem współpracy z firmą Meat-Pros Sp. z o.o.? Może tak jak pisze @Brutto to chodzi o stawki brutto i netto?
123abc 2017-09-15 15:22
Hahaha Areczek i spokój -dobry żart!!! Spokój tam jest to fakt ale tylko i dlatego że Niemcy o to dbają. Wielkie ukłony dla pana Donera jednego z Niemieckich szefów który dba.
Ewakuacja 2017-09-20 05:23
Byłem w wursztad . Praca dobra ale ten dojazd masakra ze by bus przyjechal to sie czeka po 45 minut do godziny na deszcze ,a potem jak sie katar dostanie czy goraczke to sie drą ze specjalnie . Jak specjalnie ??? Robie caly dzien w zimnym wyjde jest zimno zanim do domu dojade to jest 18-30 i jeszcze kaza placic za tego busa ???? Dlaczego na Kaubik stoja trzy busy a na wursztad ani jeden ??? To nie jest normalne
Karolina 2017-09-22 13:01
@Ewakuacja czy wursztad to nazwa firmy czy miejscowość? Bo watek dotyczy firmy Meat-Pros Sp. z o.o. w Bielsko Białej. Wiesz o tym?
Pracownik 2017 2017-09-27 08:16
@Karolina chodzi o miejscowość, mowa jest cały czas o Meat-Pros.
Krzysiu misiu 2017-09-27 19:25
O czym ty piszesz? Nie ma Cię tu to się nie wypowiadaj. Tak jak w każdej pracy zamówienia są różne, ale nie pracuje się po 15h. Po drugie ludzie cały sezon letni prosili o dodatkowe godziny. A mieszkania to apartamenty w domu lepiej nie masz!
1
Głowa boli 2017-09-27 19:58
Jak piszecie tak też się nadajecie do takiej pracy. Jesteście nie ogarnieci. Są 2 grupy ludzi. Tych co chcą pracować i tych co wolą wypisywać te głupoty wyssane z palca. Wszyscy jestescie wyzywani, gnebieni i zmuszeni do ciezkiej pracy!!! W biedronce czekają na takich jak wy. Tam szukajcie pracy. Przyjecia od zaraz.
1
Ex pracownik KA 2017-09-28 16:02
Mieszkania to apartamenty?


To mi humor poprawiłeś



Niestety i na tym forum trafiaja sie wazeliniarze co potrafia słodzic
1
Karolina 2017-09-29 14:10
@Ex pracownik KA to może opowiedz z Twojej perspektywy jak wyglądały mieszkania, które zapewniła Wam firma Meat-Pros. I jak współpracowałeś z tą firmą to może opowiesz o swoich doświadczeniach z firmą. Czy byłeś zadowolony czy też nie?
Ex pracownik KA 2017-09-29 16:46
Szkoda pisać wszystko jeszcze raz.

Polecam poczytać wcześniejsze moje komentarze i innych osób. Na poważnie brałbym te negatywne opinie.
1
Paulina 2017-10-03 13:36
Dzisiaj święto w Niemczech nikt żadne firmy nie pracują a z meat pros zapier...... za darmoche : ) takich ludzi im trzeba które zamkną gęby u będą robić po 250 h za 800 € haha
2
Ja22 2017-10-05 10:22
Witam. Wraz z chłopakiem byliśmy na szteli w Buckeburg. Tam było super warunki pracy wypłata na czas możliwość wzięcia zaliczki dojazd do pracy busem pracowniczym, ale skończył się sezon więc zjechalismy do PL. Ale zalatwilam pracę na szteli Rostock lecz mieliśmy być na szteli konnern Ale nie było podobno miejsc na hotelach. A co do tego Rostock to tak w biurze powiedziano nam że jest możliwość zaliczek A brygadzista powiedział że nie... brygadziste nie obchodzi czym się dostaniecie do pracy gdzie mówiliśmy ze my bez samochodu Plus ze my nowi to wiadomo że nikogo tu nie znamy... Oprócz tej opinii mamy pytanie jaką sztele polecacie ??? Podaje meila i tam bym prosiła o numer telefonu na tą sztele bo na Internecie znaleźć nie mogę. dariska2707@gmail.com
Monika 2017-10-07 14:32
Witam jestem na tym forum,nową osobą.Chciałabym zapytac,Was czy agencja z którą podpisujecie umowę w miejscu pracy.Zaznacza w umowie ile i za co będzie potrącać pięniędzy z Waszych zarobków.Dziękuję za szczere odpowiedzi.
Monika 2017-10-07 14:33
Witam jestem na tym forum,nową osobą.Chciałabym zapytac,Was czy agencja z którą podpisujecie umowę w miejscu pracy.Zaznacza w umowie ile i za co będzie potrącać pięniędzy z Waszych zarobków.Dziękuję za szczere odpowiedzi.
Kalarepa 2017-10-10 15:40
Ludzie zastanówcie sie co wy gadacie!!! Jak można powiedzieć ze ktoś jest nierobem bo nie chce pracować 200-220h miesięcznie za 1000-1200€ ! Nikt normalny i szanujący sie nie da sie poniżać w tym syfie za takie warunki pracy. Pracowałam w britz, i żałuje ze w ogóle dalam sie na to namówić. Pani brygadzistka, Byla pózniej tez szefowa , Pani Gosi... kawał k**rwy! Gnoi ludzi, wyzywa, poniża. Dobrze maja tylko Ci co donoszą i w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wchodzą. No i Pani Ania która bierze za prace 500zl, za moich czasów została wywalona i miała zakaz wchodzenia na firmę, a bąk palił głupa ze on nic nie wie o tym . Ja szybko zrezygnowałam i wróciłam do polski. Po miesiącu znalazłam prace z prawdziwej niemieckiej firmie, praca lekka,przyjemna i nie tyram jak wół, nie wiedziałam ze tak można pracować i to u prawdziwego Niemca!!! Praca od poniedziałku do piątku, czasem zdaza sie sobota na która jak ktoś chce moze przyjść jak nie to nie nikt nie zmusza i za stawkę 11,85€ !!! Wiec darujcie sobie ubliżanie tym biednym ludzia ze robic im sie nie chce i marudzą, bo w meat pros przeżyć można prawdziwe piekło na ziemi .
2
MPPolska 2017-10-11 10:02
A ja pracuje w tej firmie tylko że w Polsce i jestem zadowolona????na godzinę mam prawie raz wiecej niż w poprzedniej firmie. Nie jesteśmy główna firma tylko podwykonawcami ale i od głównej i od naszej kierownictwo bardzo dobre ????
Indyk 2017-10-11 11:33
Masz całkowitą rację kalarepo, ale ludzie są sami sobie winni. Należy pamiętać że w Niemczech nie wolno pracować dłużej niż 10 godzin dziennie, A pomiędzy zmianami musi być 11 godzin przerwy. Chętnie bym poszedł popracować chociaż na jeden dzień w Britz, tylko po to żeby powiedziec tym skurvialym brygadzistom do czego się nadają i co pracodawcy grozi za łamanie praw pracownika, o mobbingu nie wspominając. Na niemieckiej umowie za 9 euro brutto, za 220 godzin pracy dostałem 1800 Euro na rękę za pracę dużo lżejsza. Hwdp meat prosowi i polakom którzy daja się tak ponizac za połowę należnego wynagrodzenia i zanizaja stawki tym którzy mieszkają w Niemczech na stałe.
1
Kalarepa 2017-10-11 20:15
Rozumiem ze Pan mieszka tez na stałe w Niemczech i wie jakie są normalne warunki pracy, czyli 7,5h dziennie!!! I ze NORMALNY szanujący pracodawca nie pozwala na prace po 14h dziennie! ???????? No a jeśli potrzeba to max 10godzin i to po wcześniejszym zapytaniu. Pozdrawiam Pana serdecznie, chętnie sie wybiorę tez na jeden dzień tam do pracy by tak samo potraktować brygadzistów jak oni mnie i tych biednych ludzi. ????????????
Zostaw swoją opinię o Meat-Pros Sp. z o.o. - Bielsko-Biała
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Meat-Pros Sp. z o.o.