brak logo

Noworim

Nowogard

Opinie o Noworim

Brak słów! !! 2016-07-27 00:11:11
Szacunek??? Jedni na drugich gadają...jeden na drugiego chodzi i donosi...w nadziei nie wiem na co???Sami wy jako pracownicy się nie szanujecie. Poza tym kontrola i kierownik wykonują swoją pracę...Szacunek się należy każdemu pracownikowi. Nie tylko osobom sortujcym! !!
I to czepianie się też wyszło z produkcji!!!
Niestety niektóre rzeczy powinny być ustalone od samego początku...za czasów iniej władzy były rozmowy godzinne z panią kierownik...i też wszystkim było dobrze. Powiem krótko jest bardzo dużo pracowników fajnych w naszej firmie ale niestety jest kilka które podburzają atmosferę....bo zazdroszczą w/w pani romansu. Niestety ale na tą panią też gadała produkcja !! Panu nowemu kierownikowi też próbowały niektóre osoby się przymilić . Widać nie poszło i stąd ból. Niestety to jest osoba profesjonalna....I nie działa nic oprócz sumiennie wykonywanej pracy. A co do zarobków??? Raczej jeszcze nie są najgorsze....I sama praca też.
Najgorsze w tym wszystkim jest to że burzą tu osoby które tak naprawdę nie potrafią rozmawiać twarzą w twarz...chowają się za monitorem.Tyle!!!
Ja wiem że ze wszystkim można przyjść i porozmawiać i każdy ma otwarte drzwi!!!
No niestety praca jest taka a nie inna. Przeszkadza gumowe obuwie proszę je zdjąć...założyć szpilki i pracować w innym miejscu. Ja lubię tę pracę bo w tej firmie jest naprawdę dużo fajnych pracowników...tylko niestety pracują z osobami które kiedyś donosząc miały profity i wspólne imprezki. Skoro tak wam wszystkim kontrola nie odpowiada...to czemu imprezy urządzacie !! Ciekawe prawda??? A jeśli chodzi o pracowników to co do zachowania to też trudno tu powiedzieć o kulturze i szacunku. Wchodząc do pracy wiem o wszystkim co się dzieje na produkcji ( szczególnie paląc w palarni). Co śmieszniejsze nic na temat pracy ....tylko prywatne sprawy innych.
Szanujmy się!!! Ironiczne !!
23
Zuza 2016-07-27 18:05:52
A ja powiem tak.. Lubie swoja prace, czasami jest ciezko i kazdy to wie.. Towar jest raz dobry raz zly ale to nie zalezy od naszej firmy przeciez tylko od firmy ktora nam to sprzedaje, kierownictwo kupuje kota w worku no coz takie czasy. A co do zarobków w tej firmie nie sa najgorsze ja nigdy nie mialam najniszej krajowej, prawde mowiac trzeba wziasc sie za prace a nie za marudzenie:)) a co do kaloszy, raczej w inntch butach by nie dalo sie pracowac.. Firma placi nam za prace, kazdy z nas podpisywal umowe i kazdy z nas byl poinformowany o warunkach w jakich bedziemy pracowac. Miodów nie ma ale tak jest wszedzie:)) a co do nowego kierownika moze i nie jest tak jak bysmy chciali ale gdyby pozwolil nam na duzo duzo wiecej to bysmy my zadzili nie on. A co do ludzi ktorzy pisza o bylej Dorocie co kogo obchodzi kto z kim spi tego nie moge pojac!!!! Aa co do tych wspolnych zabaw w tej firmie niech sie bawia do puki moga!! Tez mam czasam zly dzien bo ktos mnie zdenerwuje bo kontrola odezwie sie tak jak nie powinna i moze skomentuje i nawet wyzwe w myslach czy na palarni ale my jestesmy tylko ludzmi!! Ale powtarzam lubie ta prace i w chwili obecnej nawet nie mysle aby ja z mienic.. Pozdrawiam wszystkich tych którzy pisza glupoty i wyciagaja na wierzch co bylo kiedys.. Ludzie liczy sie dzis i jutro a nie kiedys!!pozdrawiam kontrole i kierownika a chetnych zapraszam do pracy... I.G
6
Ona 2016-07-27 21:08:16
Zuza ale piszesz głupoty. Chyba nawet nie wiesz jak działa firma w której tak chętnie pracujesz. Jakie kierownictwo kupuje towar? Robimy usługę a to znaczy, że kierownictwo nic nie kupiło. Jeżeli sortujemy towar firmy to znaczy, że właściciele wiedzą co kupują. Dlaczego dostajemy byle jaki towar - bo jest tani a usługa w Polsce się opłaca. Pracownik za godzinę dostaje 11 zł brutto a nie 8,50 euro. Mam pytanie co do ucznia który niby przerósł mistrza - tu nie ma żadnych mistrzów.
Zuza nigdy nie miała minimum ? a co jest jak idziesz 2 tygodnie na urlop ? ile wyrobisz przez następne 2 tygodnie ? na pewno 2500 na rękę. Jeżeli coś piszesz to zastanów się co bo można pomyśleć, że ktoś głupoty dyktuje a ty piszesz.
Jeżeli pani kierownik była taka szałowa to dlaczego jej teraz nie ma? Dlaczego ktoś przyjechał i się jej pozbył ? właśnie dlatego, że romanse są nie profesjonalne, zresztą jak wszystko w tej firmie. Przypominam o romansie innego pana z Niemiec z naszą kontrolerką a także o innym incydencie jeszcze innego pana z Niemiec z jeszcze z inną kontrolerką. Dalej uważacie, że to profesjonalna firma ?
5
Realistka 2016-07-27 21:41:46
Ha, Ha, Ha, a skąd nam tego kierowniczka podesłali, z Anglii ?. Wrócił po 500 plus bo na zmywaku w Anglii było mniej ?. Jak się coś do niego mówi na temat produkcji, no to jest Ciemnotka. A na temat przerobu jelit wie tyle, ile ja na temat produkcji Autobusów. Już niektóre dziewczyny są zauroczone kierownikiem, no to będzie zaraz następny romansik, tylko czy będzie go stać na podarunek w postaci skody.
3
Ręce opadają!!! 2016-07-27 22:00:00
Polecam zapalić...na te bzdury!!!
I delikatnie zamknąć drzwi po wyjściu!!
Pozdrawiam:)
3
Zuza 2016-07-28 04:50:06
Kogo obchodzi kto z kim spi!! Kurcze nie rozumiem tego postepowania.. Jeszcze troche to ludzie beda mowic ze pracownica akordowa ma romans z kierownikiem bo co bo z nim rozmawia!! Szkoda ze tu nie mozna uzyc innych słów bo same na jezyk leca!! Wziasc sie za prace a nie za marudzenie proste i logicznie!! Za urlop zawsze jest dobra stawka plus jakies 700 peczkow akordu przez 10 dni!! Pensja jest jest!! Tylko trzeba chciec!! Pozdrawiam.
3
Pyrka 2016-07-28 22:56:13
Zuza - powtarzasz się. Masz coś z tego? Urlop jest po to żeby odpoczywać a nie harować. Dlaczego przychodzisz w urlopie? bo gdybyś nie przyszła to byłoby minimum. A niby tak tą pracę lubisz.
Ludziom nie podoba się różne traktowanie. Lizusów i donosicieli się szanuje, ci piszą jak fantastycznie tu jest. Kto ma swoje zdanie idzie na odstrzał.
3
Cudna 2016-07-28 23:51:51
Mam swoje zdanie!!!
Nie poszłam na ostrzał!!!
Czemu piszesz ludziom???
Pisz w liczbie pojedynczej!!
Jesteś jedną z niewielu osób niezadowolonych!
Negujesz wszystkich co piszą że lubią swoją pracę!
Każdy ma prawo do swojego zdania!
12
Zuza 2016-07-29 05:29:03
Nigdy nie pracowalam w urlopie pyrka!! I lubie ta prace i nie powtarzam sie!! Ale takim ludzia jak wy trzeba bo ciezko wam zrozumiec ze nikt nie jest ganiany przez tutejsze kierownictwo!! Aa co do uroplu jest wyplacene bardzo dobrze!! A jesli zal [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Ci sciska to juz nie moja winna!! Izka
2
Kasia 2016-07-29 17:41:37
Przestańcie pisać bajki. W urlopie wszystkie pracowałyśmy i dobrze to wiecie. Pod tymi pseudonimami to chyba Dorcia i spółka wypisują. Chyba szykuje się zakup kolejnych Skód i domów a wszystko i tak pójdzie z firmy na którą my zapierniczamy a inne wskakują do łóżek.
2
Magda 2016-07-29 18:42:44
Tak , pracowałyśmy w urlopach i prawie każdą sobotę , +/- 2 godz. dziennie - bez mała za darmo ! (sami dobrze wiecie bo w kółko to poruszacie) . Jak przyszła pani D. - płacono nam chociaż za wyrobiony towar. I nikt nie pisał o tym w necie , nikt nie sprzeciwiał się i nie mówił głośno , nikt nie poszedł z tą krzywdą do sądu pracy , co ciekawe , prawda ? A tera , odkąd jest pan D. - nie ma nadgodzin , sobót pracujących , darmowo przepracowanych godzin - wylewacie żółć zamiast cieszyć się , że wreszcie można pracować w normalnych warunkach. Podziwiam !
22
Cudna 2016-07-29 18:52:11
Za to jest ból..że w końcu uczciwa praca...zero płot. .no i niestety nie ma możliwości romansu..w końcu kierownik odpowiedni na tym stanowisku!!
Liczy się praca i współpraca. Nareszcie!!!
W końcu chce się chodzić do pracy...każdy zajmuje się swoimi obowiązkami. Pełna harmonia!!
Niektóre osoby to boli..ech no niestety stare czasy nie wrócą..pełne intryg i donosicielstwa..
Brawo dla naszego Pana kierownika!
20
Pracownik 2016-07-29 18:59:35
Dobrze napisałaś pracowałyśmy, ale już nie pracujemy. Teraz urlop mamy do wypoczynku. Pozdrawiam
19
Zuza 2016-07-29 19:03:14
Jasli malo zarabiaja to niech wyjada zagranice, tam masz 100%satysfakcję z zarobków!! Ii co do lozka, moze ty bys chciala w nim wyladowac Kasia?! Taka swieta jestes?? To zamiast zajmowac miejsce w Noworimie, to powinnaś w zakonie!! Święta dziewica nie ruszana!! Ohh jak mi przykro ze musialas pracowac w urlopie!! Tylko kiedy to bylo sieroto!! Tak na marginiesie dalas sie i zrobili z Toba co chcieli, jak to sie mowi jak dalas dupy na calej lini i to gorzej niz te co mialy romans!! Haha zal mi Ciebie i tych innych negatywnie nastawionych ludzisk!!
3
Zuza 2016-07-29 19:06:58
To mialo isc do Kasi!! Przepraszam pomylka
Magda 2016-07-29 19:13:02
Inteligentni dobrze rozumieją Zuza :) pozdrawiam
Biała Skoda 2016-07-29 19:42:55
W Noworimie na dzień dzisiejszy wszystko załatwia się przez donosicielstwo, obłudę, chamstwo i dwulicowość!! Za Dorci załatwiało się jeszcze przez łóżeczko........pewnie do dnia dzisiejszego tak jest!!
W zamian domek z pięknym białym płotkiem na Rossvelta - tylko ten książe troszkę leciwy ale i tak dobrze że już ma włosy i pozwalasz mu parkować merca w jego garażu:):) No cóż.........reszta "biurowych" to w pierwszej kolejności powinna iść na podstawowy kurs komputerowy i poprawnej polszczyzny ponieważ ich wykształcenie a przede wszystkim doświadczenie jest na poziomie "szeregowego" który okopuje się na leżąco.
Pozdrawiam wszystkich pracowników "biurowych" którzy się podpisują za innych :):)
6
Nie powiem bo się boję 2016-07-29 19:57:10
My na produkcji to tylko mamy zapewnione pensje na poziomie 1650 - 1800 zł na rękę za cały miesiąc pracy w wodzie i w atmosferze przypominającej gimnazjum i to że kto bardziej się podliże będzie miał lepiej :):)
Ale ci którzy co chwilę pędzą do kierowniczki mają lepiej.......ciekawe po co tam lecą........
A i jeszcze pan kierownik........brak słów...... niech zakupi tablety na produkcję.......:):):)
4
2016-07-29 20:08:11
Jestem z wykształcenia pracownikiem biurowym !!! A pracuję na produkcji!!
Znam język polski..mam wykształcenie!!!!
Komputer też mi nie straszny. Przychodząc do pracy kierownikiem była pani kierownik. Niczego nie załatwiłam przez łóżko...postaram się dotrzeć kto pisze te bzdury..bo to już są oszczerstwa! !!
Pozdrawiam:)
Radzę pisać prawdę!!! Na temat czyjegoś wykształcenia również!!!
1
Magda 2016-07-29 20:08:52
Gdzie ty pracujesz , że nawet nie wiesz , że kierowniczki to już dawno nie ma bo zdegradowana była i to rok z hakiem temu ? Atmosfera jak w gimnazjum ? Masz coś z głową - na bank. Właśnie takie osoby jak ty wprowadzają to "gimnazjum" do miejsca , gdzie powinni przebywać dorośli , świadomi obowiązków i dyscypliny pracy ludzie. Jeśli nie odpowiada ci praca w tych warunkach - to ją zmień i nie pisz bzdur.
14
kk 2016-07-30 07:39:59
ja pracuję na produkcji i uważam że jest kiepsko i z pracą i z organizacją i z pensją. Ktoś wcześniej pisał o pracy na parku przemysłowym w Goleniowie, trzeba się chyba rozejrzeć. Pozdrawiam.
5
AGA 2016-07-30 11:52:13
Która kierowniczka została zdegradowana, i to rok temu. Rok temu była tylko jedna która jest na zwolnieniu i dalej jest kierowniczką.
Magda 2016-07-30 12:12:21
Jeśli mamy na myśli tą samą chorą osobę to za pani D. , pani ta już nie była kierowniczką , takiego stanowiska na produkcji nie było , tylko 2 brygadzistki , a teraz dla jasności jest Kierownik - i to konkretny i 3 brygadzistki .
Skończcie z kłamstwami , dajcie ludziom spokojnie pracować .
16
pracująca 2016-07-30 14:22:23
Madzia a może lepiej Panie Kierowniku - sam sobie to wypisujesz.
Kiedy będą tablety Panie Kierowniku?
2
AGA 2016-07-30 19:18:54
A ty wiesz ile ludzi jest zadowolonych ? zrobiłaś wywiad z każdym ?
Cudna 2016-07-30 19:29:01
Nie robiłam wywiadu!!
Ale obserwuję i widzę..
2
Pracownica 2016-07-31 16:34:39
Co wy za bzdury wypisujecie, ludzie opamietajcie się!!!
8
Helka 2016-08-02 21:24:31
Od najniższej krajowej do około 2300 wszystko zależy na jaki dział trafisz
Ha Ha 2016-08-07 14:18:58
Konkretny kierownik ?., wie tyle o produkcji i o ludziach produkcyjnych, co niemowlę o wiązaniu butów. Piszecie bzdury jak u nas jest super, młodzi tego nie widzą a my starsze już, gdzie indziej jesteśmy bez szans zatrudnienia. A nasza firma z Niemiec i tak ma nas gdzieś.
2
Ha Ha 2016-08-07 14:25:26
Kierownik chyba sam o sobie wypisuje takie bzdury, że jest taki cudny. Już Dyrekcja jest mało watra, bo kierownik jest super Ha Ha.
2
Jutro 2016-08-07 16:34:20
A moja opinia jest taka, że nie można mieć tu własnego zdania. Obojętnie kto i co tu napisze to i tak trzech Muszkieterów które mają coś do powiedzenia (koleżanusie D.) i tak człowieka zakraczą, tak jak i w pracy. Szukają ludzi no i muszą pisać jak pięknie, wspaniale, koleżeńsko, finansowo fantastycznie no i w ogóle cudownie. I niech myślą, że wszyscy uwierzą.....
4
Cześka 2016-08-08 16:55:58
Przyjmują do pracy na różne stanowiska , wystarczy tylko kwestionariusz , podanie i aktualna książeczka .
AGA 2016-08-09 15:36:57
idź i się po prostu zapytaj. Co za głupie wypisywanie na forum.
AGA 2016-08-10 17:14:36
Nie za bardzo rozumiem. Firma jest otwarta od 7 rano do 17. Czy ty aż tak długo pracujesz, że masz czasu tam wejść i zapytać o pracę. Czy swoją decyzję o zmianie pracy budujesz na opiniach ludzi? Dziwne że ktoś pyta takie rzeczy w internecie.
Jolak 2016-08-10 17:25:40
Z tego co wiem to za nadgodziny w których pracowałaś dostawałaś kasę liczoną za wyrobiony towar. Do przychodzenia w sobotę i do nadgodzin nikt nie zmuszał i przychodził kto chciał. Kto to robił żeby zarobić to i na koniec miesiąca była kasa. Kto przyszedł żeby posiedzieć, popić kawkę czy posiedzieć w palarni to i nic nie zrobił. Za miał dostać kasę? Każdy dostawał za wyrobiony towar. Jeżeli ty pracowałaś za darmo to nie wiem co robiłaś. Ciekawa jestem czy teraz w 8 godzinach i na tym towarze wyrobisz cudną pensję bo ja jej nie mam.
Wredota 2016-08-11 16:42:45
Beznadzieja,co sie tu dzieję w tym cyrku.Zamiast sie kłócić to lepiej szukaj nowej pracy.Ja tam nigdy nie zarabialo się tam wiecej niż 1500 na rękę.Jak nie które osoby przychodza wcześniej do pracy to wyciagna wiecej.Całe szczęście że nie pracuję w tym cyrku,ręce tam siadają pomarszczone jak u starszej osoby,wyskakuja chrosty od soli .Ludzie męczą sie , rany sie robią,a jak skończysz pracę to nie masz sily na nic ,:-(Ani 100 ani 50.Tylko otworza park w Nowogardzie to wszystko padnie,albo znajdą sie naiwne osoby
8
Kuma 2016-08-11 18:17:51
Dlaczego stoi skoda pod Noworimem ? Na mieście widziałam w niej tą babkę z biura. Zabrali jej?
2
Emi 2016-08-11 19:31:12
Masz rację z tymi ranami. Bardzo dużo ludzi narzeka na to. Jak się coś zrobi to nie chce się zagoić bo robota ciągle w wodzie a do wody też jakąś chemię dodają. Jak nałożysz ochronki to powietrza nie ma i wszystko gnije.
8
Magda 2016-08-12 15:31:40
Zgadzam się. Później rany tylko się paprają i nie chcą się goić. Pewnie przez tą chemię którą każą dodawać.
12
Aktualizacja 2016-08-12 15:34:45
Już nie biała skoda a niebieska Toyota:) Super. Gratulacje dla Pani D.
10
C.D. 2016-08-15 19:30:51
Jeździła samochodem Noworimu, że też tak można? Teraz się przestraszyła, szybko oddała a ........kupił nowy. Widać firma bogata.
5
Życie 2016-08-16 21:53:09
Wszyscy wiecie kto jeździł i kto użytkował a teraz piszecie że wypowiedź jest niejasna??? Ale ja.a..... Hahahah.
No cóż wszytko ma swój początek i Wszystko ma swój koniec. Pozdrawiam.
3
Prawda 2016-10-03 20:59:02
widziałam.......ładna ta nowa Toyota. Troszkę wpłaciła, troszkę na raty.......bystra DC:)
Ciekawe czy faktury za paliwo też będą na Noworim:):)
3
Andrzej 2016-10-03 21:07:02
Widzę że od jakiegoś czasu nic tylko śmierdzi z tej firmy. Wszystkie drzwi w magazynach pootwierane i tylko odór czuć w całej okolicy!!!!! Pewnie znowu zgniły towar przywieźli z niemiec bo u nich nikt tego obrabiać nie chce!!!!!! Nic tylko okna zamykać i uciekać byle dalej. Ciekawe co na to WIOŚ?!?!
9
Magda 2016-10-16 13:41:20
nic tylko smród!!!!! A firma jako firma..........porażka, zarządzanie - porażka, organizacja -porażka, produkcja starych czarnych jelit - porażka - ale czego tu wymagać od przydupasów i innych donosicieli!!!!!!!!
9
wert 2016-10-16 14:42:36
Ja nie nadawałbym się do tkiej pracy, nie wytrzymałbym chyba w tym ,,zapachu'' ani chwili, mało jest firm które zajmują sie produkcją jelit naturalnych, pracy tez jest pewnie tam bardzo dużo, zatrudniają wszytkich na produkcje czy rzeba jakoś koniecznie sie znać na tym?
Ilona 2016-10-28 18:15:20
Znać to się trzeba z zięciem albo synkiem właściciela i najlepiej to wskoczyć im do łóżka wtedy dostaje się odpowiednie stanowisko, domy i auta. Później trzeba prowadzać się z jednym z tych dziadków po mieście i udawać kochającą kochankę. Wszyscy aż się tam pchają do pracy - wystarczy kupić dziennik nowogardzki to zobaczysz jakie potrzebne są kwalifikacje do pracy tam - książeczka zdrowia:)
8
Monika 2016-11-01 13:35:30
trochę ostro........ale sama prawda. Toyota, może biały mercedes cabrio albo wv tuareg.........same stare dziadki a świat będą wojować. Wszystko co mają zawdzięczają tatusiowi a w Nowogardzie robią a przynajmniej próbują robić wrażenie.............i tak im nie wychodzi. Samo życie. A wierne pieski dalej donosić będą same głupoty ale ..........ładne te niebieskie nowe auta.
9
Ewlo 2016-11-16 15:42:29
Te dwa wierne pieski w biurze dostają odpowiednie pieniądze za to, że donoszą i udają oddanych pracowników. Jak Dorota weszła do biuro to pani M. obgadywała i Dorote i Dacjana a teraz wielka kumpela. Gadała na wszystkich i na szefów też a teraz szczerzy zęby do nich i udaje. A za pracownikiem i tak się nie wstawi bo po co, robole na produkcji mają na nich harować. Ludzie u nich nie znajdziecie żadnego wsparcia ani zrozumienia. Opieprza pracowników i umila się szefowi bo gdzie ona dostanie aż tyle pensji?
3
ZGL 2016-12-01 12:09:24
Nie ma co narzekać, trzeba szukać nowej pracy.. której z resztą nie brakuje. Pozdrawiam
3
Zostaw swoją opinię o Noworim - Nowogard
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Noworim