brak logo

Noworim

Nowogard

Opinie o Noworim

2016-07-29 20:08
Jestem z wykształcenia pracownikiem biurowym !!! A pracuję na produkcji!!
Znam język polski..mam wykształcenie!!!!
Komputer też mi nie straszny. Przychodząc do pracy kierownikiem była pani kierownik. Niczego nie załatwiłam przez łóżko...postaram się dotrzeć kto pisze te bzdury..bo to już są oszczerstwa! !!
Pozdrawiam:)
Radzę pisać prawdę!!! Na temat czyjegoś wykształcenia również!!!
1
Magda 2016-07-29 20:08
Gdzie ty pracujesz , że nawet nie wiesz , że kierowniczki to już dawno nie ma bo zdegradowana była i to rok z hakiem temu ? Atmosfera jak w gimnazjum ? Masz coś z głową - na bank. Właśnie takie osoby jak ty wprowadzają to "gimnazjum" do miejsca , gdzie powinni przebywać dorośli , świadomi obowiązków i dyscypliny pracy ludzie. Jeśli nie odpowiada ci praca w tych warunkach - to ją zmień i nie pisz bzdur.
18
kk 2016-07-30 07:39
ja pracuję na produkcji i uważam że jest kiepsko i z pracą i z organizacją i z pensją. Ktoś wcześniej pisał o pracy na parku przemysłowym w Goleniowie, trzeba się chyba rozejrzeć. Pozdrawiam.
6
AGA 2016-07-30 11:52
Która kierowniczka została zdegradowana, i to rok temu. Rok temu była tylko jedna która jest na zwolnieniu i dalej jest kierowniczką.
Magda 2016-07-30 12:12
Jeśli mamy na myśli tą samą chorą osobę to za pani D. , pani ta już nie była kierowniczką , takiego stanowiska na produkcji nie było , tylko 2 brygadzistki , a teraz dla jasności jest Kierownik - i to konkretny i 3 brygadzistki .
Skończcie z kłamstwami , dajcie ludziom spokojnie pracować .
20
pracująca 2016-07-30 14:22
Madzia a może lepiej Panie Kierowniku - sam sobie to wypisujesz.
Kiedy będą tablety Panie Kierowniku?
3
AGA 2016-07-30 19:18
A ty wiesz ile ludzi jest zadowolonych ? zrobiłaś wywiad z każdym ?
1
Cudna 2016-07-30 19:29
Nie robiłam wywiadu!!
Ale obserwuję i widzę..
2
Pracownica 2016-07-31 16:34
Co wy za bzdury wypisujecie, ludzie opamietajcie się!!!
8
Helka 2016-08-02 21:24
Od najniższej krajowej do około 2300 wszystko zależy na jaki dział trafisz
Ha Ha 2016-08-07 14:18
Konkretny kierownik ?., wie tyle o produkcji i o ludziach produkcyjnych, co niemowlę o wiązaniu butów. Piszecie bzdury jak u nas jest super, młodzi tego nie widzą a my starsze już, gdzie indziej jesteśmy bez szans zatrudnienia. A nasza firma z Niemiec i tak ma nas gdzieś.
3
Ha Ha 2016-08-07 14:25
Kierownik chyba sam o sobie wypisuje takie bzdury, że jest taki cudny. Już Dyrekcja jest mało watra, bo kierownik jest super Ha Ha.
3
Jutro 2016-08-07 16:34
A moja opinia jest taka, że nie można mieć tu własnego zdania. Obojętnie kto i co tu napisze to i tak trzech Muszkieterów które mają coś do powiedzenia (koleżanusie D.) i tak człowieka zakraczą, tak jak i w pracy. Szukają ludzi no i muszą pisać jak pięknie, wspaniale, koleżeńsko, finansowo fantastycznie no i w ogóle cudownie. I niech myślą, że wszyscy uwierzą.....
5
Cześka 2016-08-08 16:55
Przyjmują do pracy na różne stanowiska , wystarczy tylko kwestionariusz , podanie i aktualna książeczka .
AGA 2016-08-09 15:36
idź i się po prostu zapytaj. Co za głupie wypisywanie na forum.
AGA 2016-08-10 17:14
Nie za bardzo rozumiem. Firma jest otwarta od 7 rano do 17. Czy ty aż tak długo pracujesz, że masz czasu tam wejść i zapytać o pracę. Czy swoją decyzję o zmianie pracy budujesz na opiniach ludzi? Dziwne że ktoś pyta takie rzeczy w internecie.
Jolak 2016-08-10 17:25
Z tego co wiem to za nadgodziny w których pracowałaś dostawałaś kasę liczoną za wyrobiony towar. Do przychodzenia w sobotę i do nadgodzin nikt nie zmuszał i przychodził kto chciał. Kto to robił żeby zarobić to i na koniec miesiąca była kasa. Kto przyszedł żeby posiedzieć, popić kawkę czy posiedzieć w palarni to i nic nie zrobił. Za miał dostać kasę? Każdy dostawał za wyrobiony towar. Jeżeli ty pracowałaś za darmo to nie wiem co robiłaś. Ciekawa jestem czy teraz w 8 godzinach i na tym towarze wyrobisz cudną pensję bo ja jej nie mam.
1
Wredota 2016-08-11 16:42
Beznadzieja,co sie tu dzieję w tym cyrku.Zamiast sie kłócić to lepiej szukaj nowej pracy.Ja tam nigdy nie zarabialo się tam wiecej niż 1500 na rękę.Jak nie które osoby przychodza wcześniej do pracy to wyciagna wiecej.Całe szczęście że nie pracuję w tym cyrku,ręce tam siadają pomarszczone jak u starszej osoby,wyskakuja chrosty od soli .Ludzie męczą sie , rany sie robią,a jak skończysz pracę to nie masz sily na nic ,:-(Ani 100 ani 50.Tylko otworza park w Nowogardzie to wszystko padnie,albo znajdą sie naiwne osoby
8
Kuma 2016-08-11 18:17
Dlaczego stoi skoda pod Noworimem ? Na mieście widziałam w niej tą babkę z biura. Zabrali jej?
2
Emi 2016-08-11 19:31
Masz rację z tymi ranami. Bardzo dużo ludzi narzeka na to. Jak się coś zrobi to nie chce się zagoić bo robota ciągle w wodzie a do wody też jakąś chemię dodają. Jak nałożysz ochronki to powietrza nie ma i wszystko gnije.
9
Magda 2016-08-12 15:31
Zgadzam się. Później rany tylko się paprają i nie chcą się goić. Pewnie przez tą chemię którą każą dodawać.
13
Aktualizacja 2016-08-12 15:34
Już nie biała skoda a niebieska Toyota:) Super. Gratulacje dla Pani D.
10
C.D. 2016-08-15 19:30
Jeździła samochodem Noworimu, że też tak można? Teraz się przestraszyła, szybko oddała a ........kupił nowy. Widać firma bogata.
6
Życie 2016-08-16 21:53
Wszyscy wiecie kto jeździł i kto użytkował a teraz piszecie że wypowiedź jest niejasna??? Ale ja.a..... Hahahah.
No cóż wszytko ma swój początek i Wszystko ma swój koniec. Pozdrawiam.
4
Prawda 2016-10-03 20:59
widziałam.......ładna ta nowa Toyota. Troszkę wpłaciła, troszkę na raty.......bystra DC:)
Ciekawe czy faktury za paliwo też będą na Noworim:):)
3
Andrzej 2016-10-03 21:07
Widzę że od jakiegoś czasu nic tylko śmierdzi z tej firmy. Wszystkie drzwi w magazynach pootwierane i tylko odór czuć w całej okolicy!!!!! Pewnie znowu zgniły towar przywieźli z niemiec bo u nich nikt tego obrabiać nie chce!!!!!! Nic tylko okna zamykać i uciekać byle dalej. Ciekawe co na to WIOŚ?!?!
10
Magda 2016-10-16 13:41
nic tylko smród!!!!! A firma jako firma..........porażka, zarządzanie - porażka, organizacja -porażka, produkcja starych czarnych jelit - porażka - ale czego tu wymagać od przydupasów i innych donosicieli!!!!!!!!
11
wert 2016-10-16 14:42
Ja nie nadawałbym się do tkiej pracy, nie wytrzymałbym chyba w tym ,,zapachu'' ani chwili, mało jest firm które zajmują sie produkcją jelit naturalnych, pracy tez jest pewnie tam bardzo dużo, zatrudniają wszytkich na produkcje czy rzeba jakoś koniecznie sie znać na tym?
2
Ilona 2016-10-28 18:15
Znać to się trzeba z zięciem albo synkiem właściciela i najlepiej to wskoczyć im do łóżka wtedy dostaje się odpowiednie stanowisko, domy i auta. Później trzeba prowadzać się z jednym z tych dziadków po mieście i udawać kochającą kochankę. Wszyscy aż się tam pchają do pracy - wystarczy kupić dziennik nowogardzki to zobaczysz jakie potrzebne są kwalifikacje do pracy tam - książeczka zdrowia:)
11
Monika 2016-11-01 13:35
trochę ostro........ale sama prawda. Toyota, może biały mercedes cabrio albo wv tuareg.........same stare dziadki a świat będą wojować. Wszystko co mają zawdzięczają tatusiowi a w Nowogardzie robią a przynajmniej próbują robić wrażenie.............i tak im nie wychodzi. Samo życie. A wierne pieski dalej donosić będą same głupoty ale ..........ładne te niebieskie nowe auta.
13
Ewlo 2016-11-16 15:42
Te dwa wierne pieski w biurze dostają odpowiednie pieniądze za to, że donoszą i udają oddanych pracowników. Jak Dorota weszła do biuro to pani M. obgadywała i Dorote i Dacjana a teraz wielka kumpela. Gadała na wszystkich i na szefów też a teraz szczerzy zęby do nich i udaje. A za pracownikiem i tak się nie wstawi bo po co, robole na produkcji mają na nich harować. Ludzie u nich nie znajdziecie żadnego wsparcia ani zrozumienia. Opieprza pracowników i umila się szefowi bo gdzie ona dostanie aż tyle pensji?
11
ZGL 2016-12-01 12:09
Nie ma co narzekać, trzeba szukać nowej pracy.. której z resztą nie brakuje. Pozdrawiam
7
Wredootkiem 2017-01-12 22:54
Ja już zmieniłam/am i mam spokój od tego bagna
4
Agnieszka 2017-03-31 11:25
@Wredootkiem, a jak oceniasz pracę w Noworim?
Matka 2017-03-31 11:54
Jak można pytać o ocenę osobę, która nie jest w firmie od ponad 5 miesięcy?
5
Agnieszka 2017-08-29 11:41
@Matka chodziło o ocenę pracy w czasach kiedy on pracował. I skąd mam wiedzieć ile ta osoba czasu nie pracuje? Poprosiłam o to, bo może się to przydać osobom zainteresowanym pracą w Noworim.
1
snimka 2017-09-01 10:04
Prawdziwy Noworim skończył się z chwilą sprzedaży przez twórcę i pierwszego właściciela firmy Pana Maetzke obecnemu właścicielowi. Wtedy pracowało 50 osób, był 1 majster i wystarczało aby produkcja szła jak trzeba. W biurze były tylko 2 osoby oraz dodatkowo kucharka. 50 osób pracowało na właściciela i trzech pracowników nieproduktywnych. A dziś? Proszę policzyć na ile osób załoga pracuje.
Pan Marth kupił Noworim, nowy i gotowy zakład, z wyszkoloną załogą dla swojego syna i zięcia. Co robią z zakładem i atmosferą w nim panującą to widać na każdym kroku. Tylko czekać aż jakiś mąż czy mężczyzna upomni się o szacunek dla ich kobiet
2
Wredotkiem 2017-09-06 20:06
Powiem Ci tak że nie warto do takiej pracy iść, zdrowie siada w tej pracy najbardziej i ludzie są zawistni (nie wszyscy) ale większość. Jak siedzisz po godzinnach to może z 2 wyciagniesz
1
Agnieszka 2017-09-15 12:33
@Wredotkiem a co robisz, że siada Ci zdrowie? Możesz powiedzieć o swojej pracy? Pracujesz nadal? Może powiedz pracodawcy, że ze względu na zdrowie nie możesz wykonywać wszystkich prac. Daj znać czy to coś poskutkowało.
Matka 2017-09-15 18:44
Przecież @wredotkiem w styczniu 2017r pisze, ze już nie pracuje. Skąd nadgodziny w firmie? Z tego co wiem to jest 1 zmiana bez nadgodzin a on ontym pisze. Dziwne...
1
Wesoła ktoś 2017-09-16 16:36
Pytasz osobę, która od prawie roku już tam nie jest? Moze idź do nich i zapytaj osoby, które tam rzeczywiście pracują. Nie zastanawia Cię dlaczego ona wraca na to forum mimo, ze od dawna nie ma z firma nic wspólnego? To oczywiste, ze nie napisze nic dobrego ...
1
Misia 2017-09-21 11:24
Hej ludzie, bardzo dużo osób jest zwalnianych a z braku nowych znowu je zatrudniają (niektóre już 3 czy 4 raz). Ubaw na całego. Biura przepełnione, osobę która co tydzień przyjeżdża i rezyduje w hotelu, ludzi nieprodukcyjnych cała masa a na to wszystko ktoś musi zarobić.
2
WiFi 2017-09-23 21:34
Już wszystko napisałem/am wszystko wyjaśnia jak tam jest. Rusz głową kobieto, bez ryzyka nie ma życia. Pozdrawiam!
Agnieszka 2017-09-27 10:09
Nie wiedziałam, że @Wredotkiem napisał wcześniej, że nie pracuje. Skoro on ma powody do pisania negatywnych rzeczy na temat Noworim. To co Waszym zdaniem jest ok w tej firmie? Polecilibyście ją?
Bula 2017-09-27 10:33
Polecam !!
Wszędzie dobrze, tam, gdzie nas nie ma.
2
Fanaberia 2017-09-27 15:26
Tak
2
Koala 2017-09-30 10:47
Ja lubię. Kto nie lubi to przecież może znaleźć coś innego co polubi. Teraz jest wybór, nie to co kiedys. Przyjdź. Może ty tez polubisz.
Brandi 2017-10-01 19:33
Masz rację nikt nikogo nie zmusza chcesz pracuj nie chcesz szukaj dalej !
2
Pola 2017-10-05 20:33
Co rak wypytujesz o firmę? Idź tam do pracy i sama się przekonaj.
Brandi 2017-10-06 21:33
Pracuję tam i praca nie jest zła, jeżeli komus zależy będzie pracował a jeżeli komuś nie zależy wszystko mu będzie przeszkadzało i ciągle będzie narzekał tym bardziej że wszystkim się nie dogodzi ;)
1
Zostaw swoją opinię o Noworim - Nowogard
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Noworim