brak logo

obsługa klienta stacja orlen

Polska

Opinie o obsługa klienta stacja orlen

ehh 2016-06-29 06:56:34
Musicie zrozumieć to, że wasze wypłaty zależne są od prowadzących stację. Jeżeli dostajesz wypłaty 1300 zł to resztę tego co powinieneś otrzymać zgarnia prowadzący. Jeżeli pracujesz za dwóch to prowadzący zgarnia kasę za nadwyżkę etatów itd. Jestem kierownikiem na stacji franczyzowej i nowo zatrudniony pracownik dostaje 1600 na rękę ( po dwóch miesiącach daje podwyżkę na 1800. Średnia płaca wynosi 1800-2200, mam pracownika ze stażem 8 lat i dostaje 2400 jako sprzedawca). W sytuacji gdy wygrywamy jakiś konkurs nagroda jest równo dzielona między pracownikami , w okresie wzmożonego ruchu, każdy otrzymuje 150-300 premii. Socjal? pracownicy otrzymują 100-200 zł na urodziny, imieniny. Wielkanoc i Boże Narodzenia każdy dostaje paczki. Płace im uczciwie( na miarę obrotu stacji) bo sam musiałem robić hot doga obsługiwać 2-3 klientów na raz i często się z nimi użerać, więc wiem że nie jest to łatwa praca. Niestety wiem też co dzieje się na innych stacjach i macie w 100% rację. A jak słucham na szkoleniach na temat rotacji pracowników to ręce opadają, gdyby płacili uczciwie nie było by takiej rotacji. Tak jak pisała ollala !!! nie wrzucajcie jednak wszystkich do jednego wora.
9
blablanla 2016-07-04 20:32:05
Co stacja to inna opinia. Ja pracuje za naj niższą krajową + premia z którą różnie bywa ale jest. Nie narzekam ,bo w moim mieście pracodawcy preferują umowy zlecenia. dni wolne mam jak się należy z urlopem trochę ciężko ale można spokojnie go wziąć po sezonie. Wiadomo każdy chce zarabiać jak prezes. Szef też człowiek i wiadomo jak ktoś nawali to jest wściekły , szczególnie jak to doświadczony pracownik. Ja miałam w pracy różne sytuacje . Nauczyłam się jednego będę w porządku to mnie tak traktują. Nie należy nic przemilczać . Warto mówić o problemach i urazach na spokojnie. klienci wiadomo jacy są i tego nie przeskoczy nikt. Jedyny sposób nie brać nic do siebie i mieć ooooogromny dystans do dziwnych sytuacji. Po prostu robię swoje. ciężkie chwile zdarzają się często ale w końcu taka sama praca jak w sklepie z mięsem ;) w szpitalu ,w policji , na bazarze . Trzymajcie się i nie dajcie się zjeść
4
blablanla 2016-07-04 20:34:17
Co stacja to inna opinia. Ja pracuje za naj niższą krajową + premia z którą różnie bywa ale jest. Nie narzekam ,bo w moim mieście pracodawcy preferują umowy zlecenia. dni wolne mam jak się należy z urlopem trochę ciężko ale można spokojnie go wziąć po sezonie. Wiadomo każdy chce zarabiać jak prezes. Szef też człowiek i wiadomo jak ktoś nawali to jest wściekły , szczególnie jak to doświadczony pracownik. Ja miałam w pracy różne sytuacje . Nauczyłam się jednego będę w porządku to mnie tak traktują. Nie należy nic przemilczać . Warto mówić o problemach i urazach na spokojnie. klienci wiadomo jacy są i tego nie przeskoczy nikt. Jedyny sposób nie brać nic do siebie i mieć ooooogromny dystans do dziwnych sytuacji. Po prostu robię swoje. ciężkie chwile zdarzają się często ale w końcu taka sama praca jak w sklepie z mięsem ;) w szpitalu ,w policji , na bazarze . Trzymajcie się i nie dajcie się zjeść
2
Qll 2016-07-08 16:31:48
Straszenie paragrafami,namieszaniem w papierach,zabieranie nadgodzin,
ustalanie urlopów bez naszej zgody. Pracownik który odchodzi z pracy ma z miejsca wpisany urlop byle by mu go nie wypłacić. Ubrania jego są nie oddawane tylko przetrzymywane przez kolejne miesiące.
Zabieranie premii z tytułu,że stacja jest nie rentowna jednak gdy kierownictwo króluje w tabeli jest premia nawet próg procentowy jest obniżony. KABARET

DZIADOSTWO ! KTOŚ Z GÓRY POWINIEN SIĘ TYM ZAJĄĆ !
11
były sprzedawca V 2016-07-08 19:48:11
koleżanka odeszła ponad rok temu a na ewidencji nadal wiszą jej ubrania w których chodzą pracownicy zatrudniani na lewo, bo kierownik ma z tego kase i tyle,a a Orlen ma w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ich za to rozliczać
Marzena 85 2016-07-13 22:43:53
Stacja Orlen ulica kamienna Kraków proszę o opinie ogóle wypłata jaka
Klienk 2016-07-14 19:01:56
Orlen przy nowej wsi legnickiej nie polecam. Zapiekanka zimna... Niby pieczona pani za kasa niemila... Nie polecam
geret 2016-07-19 16:09:43
Lotos ,tam to jest WYZYSK i na czarno zatrudniają.
1
Bsmbino% 2016-07-19 16:18:31
Stacja LOTOS w Olsztynie to SYF! Oszukują na godzinach,przepracowałeś Np.170 godzin,to Pier....kierownik J wpisze 150,frajerstwo i złodziejstwo,na czarno zatrudniają w Olsztynie na mazurach,zapierdziel na maxa,zarobisz z premią 1300 zl,ŚMIECH NA SALI !!!! Jesteś tam sprzedawcą,placowym,kiblowym,przyjmujesz towar,księgowym bo musisz w komputer towar wpisać,w nocy jesteś sam na stancji,dno!!!!!!nie zatrudniajcie się tam!!!!!!!
2
rodogosz@mail.com 2016-07-27 00:18:10
Tankuję w Bydgoszczy na stacji Orlen przy ul.Gdańskiej 240 Irytuje mnie nieprofesjonalne zachowanie pracownika Pani Klaudii Pani ta poza stanowiskiem pracy, na zewnątrz budynku prowadzi często rozmowy z klientem zapominając zupełnie o obsłudze
Pomimo tego jest tam fajna i miła obsługa
Mishu 2016-08-05 23:11:22
Nie na wszystkich stacjak honorują aplikacje vitay .... masakra. Leje się do pełna 260 litrów po czym przy kasie slyszysz ze ta stacja nie bierze udziału w promocji.. dno ..pioteków trybunalski ul. Sulejowska 136
lolo 2016-08-06 15:39:48
zgadzam się te szkolenia na platformie to jakaś porażka
2
lolo 2016-08-06 15:51:13
Zawsze daję temu pracownikowi który zatrzymał kartę flota 100 zł netto
Gosia 2016-08-07 14:18:56
Dzisiaj zszokowala mnie jedna sytuacja. Przyjechał manager, poinformowal dziewczyny na kasie, ze ma dla nich firmowe koszulki, niestety "dla Ciebie nie mam bo nie bylo takiej dużej. Musisz sobie sama kupic jak najbardziej podobną". Jeśli jest to odzież robocza, uniform to pracodawca ma obowiazek nieodplatnie takie ciuchy nam dac. Ludzie zarabiają ledwo na chleb a jeszcze kupuj sobie sam nowe "łaszki".
Pati 2016-08-15 17:38:11
100zl za zatrzymanie kary floty wypłacane po pół roku albo wcale
Aaaaa 2016-08-17 12:22:29
Szczecin -podjuchy również co chwila nowi pracownicy większość odrazu po szkole, bez doswidczenia. Boją się odejść bo musieli podpisać umowę z karą umowa 300 zl za każdy dzień Kiedy w pracy ich nie ma. Poza tym ciagle czyszczenie batoników z kurzu i pytania klientów czy coś poza tym robią. Ciągle kontrolę śmiesznych kierowników .... generalnie jedną wielka ŻENADA i śmieszne pieniądze
6
gonzo632 2016-08-23 08:54:49
O godzinie 8.40 (godz. z paragonu nrW148967) podjechałem pod waszą stację w Legnicy nr 1111 przy samym zjeździe z A4. Miałem zaplanowaną 10 min przerwę. Wiozłem 8 kobiet. Wszystkie udały się do toalety, niestety ta była zamknięta. Poszedłem do sprzedawcy ROBERTA po klucz. Powiedział, że toalety nie otworzy bo jest w trakcie sprzątania. Po ok 10 minutach, gdy przekonałem się, że w toalecie nie ma nikogo z obsługi ponownie poprosiłem ROBERTA o klucz. Ponownie odmówił otwarcia toalety. Na moje pytanie kiedy zostanie otwarta, powiedział, że jest w trakcie sprzątania i nie wie dokładnie kiedy. Powiedziałem mu, że tam nikt nie sprząta i żądam jej otwarcie, gdyż mam 8 pasażerek chcących załatwić potrzebę. Powiedział, że może za 20 minut. Ponownie zażądałem otwarcia toalety, lecz ROBERT ponownie odmówił. Moim zdaniem niedopuszczalne było zachowanie się Roberta w stosunku do klientów stacji. Niejednokrotnie tankowałem tam paliwo i wykonywałem inne zakupy. Tą trasę wykonuję dwa razy w tygodniu od 4rech lat i z takim zachowaniem spotykam się pierwszy raz.!!!
tygry 2016-08-25 21:30:21
Należy się więcej 150 zł . Nie masz racji
Byla pracownica 2016-08-28 16:50:49
Kiepska praca
Przełożeni mówią w sposob dwuznaczny do dziewczyn
Nie dziwie sie ze połowa osob sie sama zwalnia a wtedy szukają innych i obiecują złote gory
Nie polecam !!!
były sprzedawca V 2016-08-28 17:51:16
Potwierdzam, mój były szef po 3 miesiącach kupił sobie autko na wakacje pojechał do Włoch, jego obowiązki pełniła jego dupodajka, która nawet na emaile nie potrafiła odpisać!! a brała ekstra 500 zł co miesiąc. Ja się postawiłem to mnie zwolnił nie wypłacając mi należnej kasy, dopiero Inspekcja pracy go pouczyła i wypłacił. Zasrani biznesmeni, Kierownik czytasz to!!!! A mówiłeś że w necie wszystko widać. Poczekaj na info od Pana Menagera Pana Tomka M.
2
Bartłomiej 2016-09-02 15:59:34
Za miesiąc będzie 10 lat jak pracuję NA STACJI PALIW ORLEN- nie w orlenie jak niektórzy piszą bo na stacjach własnych ORLEN wszyscy jesteśmy zatrudnieni u KONKRETNEJ OSOBY którą jest prowadzący stację tzw. ajent. Jak wygląda praca na stacjach ORLEN głównie zależy właśnie od niego, od tego jacy ludzie u niego pracują, jak poważnie traktuje swoją pracę i jaki ma stosunek do swoich pracowników. Przeważnie jednak jest to praca za najniższą krajową+premia wg uznania prowadzącego stację która zależy głównie od poziomu wypełnienia planów sprzedażowych narzuconych przez ORLEN i poziomu zadowolenia klientów-tzw. BSK(Badanie Satysfakcji Klienta). Teraz pracuję już u drugiego ajenta i różnica pomiędzy tym pierwszym jest kolosalna. U pierwszego kierownika stacji 1/3 ludzi pracowała zupełnie niekompetentnych,do tego stopnia że jeden z nich po roku pracy nawet nie domyśliłby się że dostawę towaru należy przyjąć na stan magazynowy albo że kilka minut przed północą należy zamknąć sprzedaż i wykonać raporty dobowe oraz otwarcie dnia! Towar ginął wtedy ze stacji tonami ale ten pan nie przejmował się tym zbytnio bo przecież za niego weżmie sobie z naszych i tak już haniebnych wypłat które na poziomie 800-1000zł były na porządku dziennym. Jeśli zaczynacie pracę na stacji ORLEN i czujecie że jest źle to uciekajcie z niej czym prędzej choćby na inną stację i nie łudżcie się że bedzie lepiej bo będzie coraz gorzej!
2
www 2016-09-10 10:59:46
kradieżpunktow z karty vitaj przez pracownika stacji i cozrobic
2
Ignacy 2016-09-12 16:13:14
Za zabranie Karty Flotowej nie jest 100 zl Lecz 350 zl na reke :) zaczerpnijcie troche wiedzy a nie. Jesli wam tak kierownik mowi ze was oszukuje :)
1
. 2016-09-13 16:59:30
Bzdura. Za zatrzymanie Floty jest 150 zł brutto. Mówi o tym regulamin programu motywacyjnego "zweryfikuj kartę paliwową" załączony do polecenia służbowego nr 13/SDZ/2015. Przestańcie wymyślać już głupoty w tym temacie.
4
ola 2016-09-19 20:15:39
czesc wszystkim napiszcie jak wam idzie z nowym systemem kasowym? jakie trudnosci ?
1
fzzzzzzzzzzzz 2016-09-20 09:08:14
Za dkv czy uta masz płacone w €, ale nie flota ziomek.

@ola. U nas system działa okej z wyjatkiem momentów po rss, gdzie muli nie samowicie przy pierwszych klientach po północy i przy wszelakich komunikatach ktore spowalniają go ; ]

Pzdr.
mixeroo 2016-09-21 09:48:11
Praca na orlenie to najgorsze coś co moze być non stop jakięś beznadziejne promocje , za wszystko trzeba zwracać pieniądze nawet nie ze swej winy, po za tym mobbing na całego . absolutnie nie polecam
2
Klaudia 2016-09-28 20:18:41
Wstyd wstyd wstyd i hańba. Mój partner tankowal za 100 na Orlenie wszedł do środka dobra jeszcze dwa hot doga i papierosy mówi że paliwo i cała reszta i to wszystko . Rozmawiał z bratem płacił karta na pin. Po miesiącu przyjeżdża policja bo podobno UKRADŁ paliwo!! Kasjerka niekompetentna nie wbila w system paliwa. A mój niestety roztrzebany i zgadamy wpisał pin i basta. I wnieśli o kradzież. Szok. Jak takich pracowników zatrudnia orlen to współczuję.
2
przemko220989 2016-09-28 23:14:30
A co Twoim zdaniem maja robic pracownicy??
Stac i patrzec w sufit i pieniadze dostawac?
Pracowalem na tej stacji. Kierownik uczciwy, daje zarobic, premie sa a wyplata zawsze na czas. Umowy nikt podpisywac nie kaze. Ludzie wiedza co podpisuja. Nikt ich do tego nie zmusza.
Ludzie sa przyjmowani- fakt bez doswiadczenia i odrazu po szkole. I bardzo dobrze.!!! Bo gdzie maja nabyc doswiadczenie jak nikt takich nie chce przyjac??
Jak najbardziej polecam prace na stacji w Podjuchach. Przede wszystkim dla studentow ,ktorzy nie maja dwoch lewych rak a ostatnia dosc czesto to sie zdaza i wszedzie.
2
nadia 2016-09-29 21:44:52
obsługa reklamacji beznadziejna, jak klient kupuje jest ok, ale jak trzeba mu pomóc to mają go głęboko,!!!
1
Zadowolona 2016-09-30 00:03:04
@ Aaaaa 2016-08-17 12:22:29

Pracowałam na Stacji w Podjuchach długi czas. Jest zapisana w umowie kara umowna 300 zl, ALE przed podpisaniem każdy to czyta, a dodatkowo jest informowany, że taki zapis istnieje. Jest też zawsze tłumaczone, że ten zapis dotyczy TYLKO tych osób, które po prostu nie przychodzą bo im się "nie chce" albo nagle rezygnują "bo zmienili zdanie" i ktoś inny ściągany jest na telefon z wolnego. Te potrącane 300zł jest przeznaczone właśnie dla tej osoby, która musi wszystko rzucić i lecieć za takiego "kolegę/koleżankę". Szef nie bierze tych pieniędzy dla siebie, więc nie wymyślaj, bo doskonale o tym wiesz i jest to regularnie przypominane. Jeśli już więc się wypowiadasz, to rób to uczciwie. Co do kontroli, to jest ich trochę, ale nie wina stacji ani szefa - taka firma, że dużo kontroli jeździ i trzeba trzymać wysoki poziom. Wkurza to faktycznie wszystkich, bo nikt nie lubi kontroli nawet, jak wszystko dobrze robi. Ale jak starasz i coś nabroisz, to szefo zawsze bierze wszystko na siebie i co najwyżej opr da, a premii sprzedażowej i tak nie zabiera. Że trzeba sprzątać, to chyba normalne dla każdego, kto brudasem nie jest i do roboty idzie. Orlen nie zatrudnia sprzątaczek i samemu trzeba wszystko robić, ale ta stacja na szczęście jest mała. Chyba że jesteś jakimś Księciem albo Księżniczką i nie przywykłeś/aś do sprzątania wokół siebie, bo korona z głowy spada. Zresztą - chcesz zarobić - zrób coś. Za darmo to nawet w pysk dzisiaj się nie dostanie. A śmieszne pieniądze? Jeśli tam byłeś albo byłaś, to wiesz, że jak ktoś się stara, to 2000zł i więcej na rękę BEZ WIĘKSZEGO PROBLEMU za 16-18 dni rzetelnej roboty zamiast ściemniania dostanie. A i tak masz 12 -14 dni wolnego. Premie sprzedażowe zawsze są dość łatwe do wyrobienia (wystarczy chcieć) i zawsze wypłacane, a do tego jeszcze uznaniowe czasami wpadały :) Wypłata na czas, a niekiedy nawet przed czasem i co do grosza. Bywali i tacy, którzy zasuwali solidnie i z językiem do pasa, ale za to z premiami i 3200 na rękę wyciągali na koniec miesiąca. Ale na to faktycznie trzeba było zapier... cały miesiąc i to robić dobrze. W Szczecinie takiej się praktycznie nie znajdzie, jak nie jesteś specem, a tu bez doświadczenia możesz się dostać. Szefa też nie ma co się bać, bo za odejście przecież nic nie może zrobić - niewolnikiem nie jesteś. Wolne daje zawsze, kiedy tylko kogoś sobie sam na zastępstwo znajdziesz, a o powód nawet nie pyta - Twoja sprawa. Jak chcesz się zwolnić to wystarczy pójść, pogadać uczciwie i dać czas na znalezienie kogoś na swoje miejsce. Normalne, jak się jest NORMALNYM człowiekiem, a nie wiecznie narzekającym leniem i egoistą. Jak Ty nie przyjdziesz, to inni muszą za Ciebie robić. Ja się zawsze wkurzałam że muszę za opier..laczy zasuwać i jeszcze narzekali, że premii nie dostali jak ja, więc mi 4 litery obrabiali. Teraz zmieniłam robotę, bo skończyłam szkołę i poszłam "w zawód", ale zawsze będę baaardzo mile te lata wspominać i z Kiero mam do dzisiaj dobry kontakt. Polecam tą stację ale tym, co są rzetelni, dojrzali i chcą na dłużej. Dzieciakom, ściemniaczom i leniom szczerze odradzam, bo z Orlenu wyjdą tylko z pretensjami do całego świata, że żeby dostać porządną wypłatę, to trzeba do pracy przyjść, a do tego jeszcze kurz z batoników wytrzeć :)
1
robotnik 2016-10-05 16:52:29
W Bydgoszczy na nakielskiej 4449 kierownik do du... i załoga do du... ciągle ginie coś z magazynu i my musimy za to płacić , ciągle się ktoś zwalnia i ciągle ktoś nowy,,, tyrasz za najniższą krajową , w dzień dwie osoby na kasie to za mało, i w nocy również, czas zmienić prace
2
Obserwator 2016-10-07 11:51:42
Pewna stacja w północnej Wielkopolsce:
Pracownicy płacą za coś, co się nie sprzedało!!! Szefuniu nie daje do domu zapłaconych produktów, tylko wylewa, wyrzuca...
Szefunio bierze kasę za x pracowników, ale zatrudnia mniej. Efekt: Od 17 do 22 jest jeden pracownik. Musi zatankować, skasować, zrobić hotdoga, posprzątać brudny kibel itd, itd. A gdzie zjeść i zrobić siusiu?
Prowadzący ma taki kaprys, że dzwoni o 21, że ustalił grafik: Przyjście na następny dzień na 6:00.
Jak jest dużo ludzi, to nie pomoże, tylko zamyka się w biurze....
Jak jest msza w niedziele, to w pierwszej ławce zawsze siedzi... Taki lokalny biznesmen, co to po wyjściu z kościoła zapomina o czym mówili...

Żenada. Zawsze myślałem, że Orlen to jest coś. Szkoda, że Ci pracownicy nie mają"jaj" i nie pójdą wszyscy razem na L4. Może by się nauczył rządzić po ludzku.
4
bolo 2016-10-07 17:52:38
Prosty temat. Po zadzwonieniu na infolinie Vitay i podaniu swoich personaliów z karty klient może otrzymać bardzo dokładną informację na jakiej stacji punkty zostały zdjęte, w ilu transakcjach, ile punktów oraz dokładną datę i godzinę zajścia. Kwestia rekompensaty punktów jest do uzgodnienia z kierownikiem stacji na której miało miejsce zdarzenie. Pracownik który się tego dopuścił na pewno nie będzie pracował na tej stacji ani dnia dłużej! W przypadku przedostania się informacji o zdarzeniu wyżej poza stację(np. sasir) pracę może stracić również kierownik stacji i wszyscy jego pracownicy. Aby uniknąć nieprzyjemności kradzieży punktów przez przypadkowego znalazcę bardzo ważna jest personalizacja karty. W przypadku stwierdzenia zaginięcia karty należy jak najszybciej zadzwonić na infolinię vitay i poprosić o zablokowanie karty. Klient podaje swoje dane z karty a otrzymuje numer karty zgubionej lub zniszczonej. Na podstawie tego numeru na dowolnej stacji pracownik wydaje nową kartę wraz z przelanymi punktami ze starej karty. Numer karty znajduje się również na każdym paragonie na który zostały naliczone punkty przed zakończeniem transakcji oraz wydruku punktów z terminala. Odzyskanie punktów zdjętych przez przypadkowego znalazcę jest bardzo trudne, wręcz niemożliwe. Namierzenie pracownika stacji który skradł klientowi punkty przez system kasowy jest banalne zwłaszcza jeśli stacja posiada monitoring.
wiolonczela 2016-10-22 18:22:11
słyszałam o czystkach w menedżerach w mikrorynku pomorskim prawda ??? 4 wyleciało i piąty były kiero ??
zasłużyli co wyprawiali ??
coś wiecie
14
PSP 2016-10-26 18:55:13
To nie jest że ukradł tylko na pewno na policję trafiło zawiadomienie o podejrzeniu popełnienia przestępstwa na szkodę PKN Orlen a to jest różnica, a brat też się nie ściął, że za mało zapłacił nie ? Kij ma dwa końce, a po to jest policja żeby to wyjaśnić
1
PSP 2016-10-26 19:19:34
A tak odnośnie atmosfery itp. Czy pracując na strefie ekonomicznej, w Amazonie czy jeszcze gdzieś indziej, jest wszędzie cukierkowo i bajecznie ? Brzydko napiszę ale jak koś się nadaje do łopaty o jedynie do łopaty... tutaj jest kontakt z klientem i trzeba mieć choć trochę kultury osobistej oraz... chęci pracy z ludźmi. Ludzie różni się trafiają tak samo jak i kierownicy. Ja np wszystkim mówię, podstawa jest gwarantowana zawsze, a wszystko ponad to to tylko chęci pracownika i wyrabianie planów, żaden prowadzący na piękne oczy premii nie dostaje tylko za realizację planów konkursów. U mnie przedział zarobków jest od 1400 - 2500 na rękę, tak... 1400 zł też się zarabia, jak ktoś przychodzi do pracy stać i pachnieć i broń boże nie rozstając się ze swoim telefonem to na co liczy ?? Na pochwałę,jak ktoś wyżej pisał plany też są realne do zrealizowania, głupie promocje ? może i tak ale takie zawsze były, i trzeba się do tego przyzwyczaić. Co wy myślicie że W Croppach, House`ach i innych sieciówkach jest pięknie i kolorowo?
Zaciśnijcie zęby przepracujcie 2 lata i strtujcie na prowadzącego... prowadzącą bo jest taka szansa, bo Orlen bierze pracowników i chciałbym wtedy usłyszeć Waszą opinię czy tak cudnie i kolorowo jest.

Ale najlepiej jest komuś liczyć kasę, jak to w Polsce
2
robert 2016-11-02 12:29:56
Praca na stacji Orlen to dno i 100 metrów mułu ..... Ludzie pracują średnio 1 rok .... Ja pracuje bo muszę
szkoda że czuję się jak murzyn brak jakichkolwiek praw ... Nowi szkoda gadać brak wiedzy a do tego durne szkolenia których i tak nikt nie skończy bo już odszedł ..... Związki by się przydały żeby ta firma dbała o ludzi ..... Standardy Orlenu = śmiech mnie ogarnia ....... Pozdrawiam
4
niko 2016-11-03 19:20:49
Witam wszystkich. Chcę przestrzec potencjalnych klientòw stacji paliw ORLEN przed bardzo agresywnymi pracownikami, ktòrzy nawet nie wahają się krzyczeć na nich, że są złodziejami nie zważając na obecność innych osòb. Nigdzie nie spotkałem się z takim podejściem do klienta i taką obsługą. No còż, czego dobrego można się spodziewać po takiej stacj i jej pracownikach. Margines społeczny. Najgorsze jest to, że obecny przy tym był kierownik stacji oraz inni pracownicy. Wszyscy wtòrowali temu jednemu sprzedawcy. Więcej, byli wyraźnie rozbawieni takimi okolicznościami i tym samym akceptowali to draństwo. Tankowałem tylko na stacjach tego koncernu, rocznie wydając około 20000 zł. na zakup paliw przez 10 lat. Od tego zdarzenia tankuję na STATOIL-u. Paliwo w takiej samej cenie i jakość co najmniej lepsza. Obsługa nieporównanie na wyższym poziomie. NIE TANKUJCIE NA ORLENIE.
t 2016-11-08 14:30:44
podobno 100 zł już po odliczeniu "odpowiednich" kosztów
Karol 2016-11-16 22:53:26
Hej,macie jakieś wiadomości czy będą podwyżki?Podobno były jakieś rozmowy z wice.
1
... 2016-11-18 02:33:17
Przy dokonywaniu zakupu, gdziekolwiek, w sklepie, restauracji bardzo niegrzeczne jest rozmawiania z kimś chociażby przez telefon. Niech postawi się Pani na miejscu pracownika stacji który sprawnie próbuje obsłużyć klienta, a klient najmniej jest zainteresowany sytuacja i rozmawia sobie z bratem. Ja na miejscu kasjerki niewiedzialabym czy mam Pani mężowi przerywac pogawedke i go obsłużyć od A do Z. Czy czekać aż skończy rozmawiać.... a klientów stojących w kolejce ch** strzeli...
irys 2016-11-19 23:38:52
Każda praca ma swoje plusy i minusy. I to chyba normalne, że osoba, która wyrobi więcej w programie premiowym, może dostać większą kasę. Ale są też sytuacje, że ktoś się nie wyróżnia sprzedażowo to w czym innym jest ponad innymi i to też trzeba docenić. Płacenie za braki w towarze? Dla mnie osobiście to jest skandal. Znam takie miejsca gdzie jest to praktykowane. Rozumiem braki w fajkach, czy w wódkach - tu pracownicy mają na to wpływ. Pracuję na stacjach paliw od jakiegoś czasu i uwierzcie mi, że można trafić na uczciwych kierowników, którzy nie są nastawieni tylko na zysk i krojenie z pracowników za każdą pierdołę. Znam nawet przypadek, że kierownik wypłacił nagrodę za Super Stację Paliw osobie, która nie przepracowała pełnego kwartału i w momencie przelewu nagrody nie była już pracownikiem stacji. I są stacje, że w przypadku braku w towarze to pracownicy płacą tylko za w/w towary. Chyba, że ich wina (np źle przyjęta dostawa czy brak zwrotu gazet) nie ulega wątpliwości. I zarobki także są w porządku.
12stones 2016-11-22 13:40:02
Kilka słów od pracownika w chwili obecnej. Za pracę 7 na 7 (7 dni dniowki po 12h - tydzień wolny- 7 nocki po 12h i znów wolne) zarabiam 1800zl. Pracuje na niewielkiej stacji bez toalety więc nie muszę sprzątać, obowiązki jak wszędzie, towar donieść, przyjąć. sprzedaż i rozmowa z klientami czasem irytuje ale załoga i kierownik stacji to wspaniali ludzie. Wiem jacy mogą być kierownicy, wyzyskujacy za 1400-1600 na stacjach z 3/4x większym ruchem. Tak jak ktoś wyżej pisał. O wszystkim co jest źle TRZEBA mówić. Inaczej będzie lipa. Co do flot - za zatrzymana dostaje się 120zl. Za wygrany konkurs w zależności od puli. Trzeba odprowadzić podatek (19%). Pracownik może korzystać z karty na której ma -30% hot dog i kawa, -15% energetyki i woda. Jeśli coś jest na + w kasie kierownik nic nie zabiera, dokładamy sobie do braków ewentualnie. Kto się potrafi ogarnąć w tej branży to może coś osiągnąć. Koleżanka po 6 latach pracy jako sprzedawca została kierownikiem stacji i teraz ona zatrudnia ludzi. Nie będę chwalił Orlenu jako korporacji bo oni dymaja takich ludzi jak ja czy kierownicy. Prezes zarabia miliony rocznie, odprawy kolosalne, menagerowie sprzedaży kilka razy w roku spotykają się z kierownikami na szkoleniu na którym jest alko i dobra zabawa. Integracji pracowników nie było nie ma i nie będzie no chyba że na własną rękę. Pozdrawiam;)
łoł 2016-11-24 20:01:01
co się dzieje w zachodniopomorskim, stacja za stacją leci ?
miksel 2016-11-25 11:58:26
Wywalili kierownika regionalnego i prowadzący w proteście rezygnują.Coraz ciekawiej robi się w Orlenie.Ludzi brakuje do pracy na stacjach a oni jeszcze chcą ciąć etaty.Ciągłe kontrole,kary,naciski ,wymagania,przyjdzie taki czas że nie będzie komu tam pracować.A nie,podobno Ukraińców mają zatrudniać.
2
Orlenowie 2016-11-27 18:23:47
W protescie odchodza ? Czy moze skonczy sie sielanka i trzeba bedzie sie zabrac za robote bo tak to wyglada . Cisniecie na bizenstanka a cala polnoc Polski chyba śpi bo sa w czarnej d... lata cukierkowej pracy sie koncza to i odchodza ale cos ponoc tez sporo PSP dostalo kopa
muniek 2016-11-28 22:36:41
A czy ktos powie ile prowaczocy ma placone za hot dogi jesli sie jest na 3 miejscu w regionie
muniek 2016-11-28 22:43:01
cA czy to normalne ze ktos ma 3 miejsce w regionie z hot dogami i dostaje wyplate 1600
Orlen 2016-11-29 10:37:12
musiałbyś zostać PSP żeby się dowiedzieć. Jakie masz obowiązki na stacji za te 1600 zł rozumiem że na rękę. Nocki pracujesz? Na braki się zrzucacie są u Was braki ? bo najłatwiej jest policzyć kierownikowi wypłatę,ale to ile on ich kosztuje to już nie wiadomo przecież. Mogę podyskutować na ten temat ale jak będą konkretne informacje.
Zostaw swoją opinię o obsługa klienta stacja orlen - Polska
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie obsługa klienta stacja orlen