brak logo

Iskra-ZMiŁS

Kielce

Opinie o Iskra-ZMiŁS

Ktoś 2009-10-19 13:27:21
(usunięte przez administratora) Nawet wrogowi nie poleciłbym pracy w tej firmie. Ciagłe szepty, obgadywanie i niedomówienia. (usunięte przez administratora)
zmiłs 2009-10-20 18:38:03
popieram powyższego rozmówce. Ludzie na stanowiskach kierowniczych i w zarządzie kompletnie nie umieją zarządzać ta firmą. Nie polecam kompletnie nikomu. Rozglądajcie się lepiej za czymś dla ludzi wykształconych.
student 2010-01-16 12:02:26
a moglibyscie napisac cos wiecej? chcialem odbyc tam praktyki, slyszalem, ze mozna sie wiele nauczyc, bo robia skomplikowane projekty.. a w przyszlosci moze nawet pracowac, bo ciagnie mnie do konstruowania.. poradzcie mi
SKUK 2010-09-21 14:12:12
Witam Panów ,
Zapraszamy tych którzy tak się negatywnie wyrażają .Pokażcie co potrafice i dopiero oceniajcie .
Ktoś 2010-10-29 09:25:38
Dziękuję za zaproszenie ale nie skorzystam. Byłem, widziałem i cieszę się, że mnie już tam nie ma.(usunięte przez administratora)
Student 2010-11-05 20:31:21
witam, widzę, że zagląda tu też ktoś kto pracował w tej firmie. Proszę o jakieś informację na temat zarobków, możliwości rozwoju i robienia kariery. Kończę studia w przyszłym roku i chciałem wiedzieć czy składać tam podanie o prace? Czego można się spodziewać? Proszę o jakieś konkrety.
Ktoś 2010-11-10 14:15:33
Student - 2010-11-05 20:31:21

witam, widzę, że zagląda tu też ktoś kto pracował w tej firmie. Proszę o jakieś informację na temat zarobków, możliwości rozwoju i robienia kariery. Kończę studia w przyszłym roku i chciałem wiedzieć czy składać tam podanie o prace? Czego można się spodziewać? Proszę o jakieś konkrety.

Nie mam aktualnych danych, ale podejrzewam ze 1300/1400 netto to max na co na poczatek mozesz liczyc. Jesli chodzi o rozwoj to pracuje tam naprawde wielu fachowcow w swojej dziedzinie (automatycy, konstruktorzy) od ktorych mozna sie wiele nauczyc. Niestety strona decydujaca jest zarzad i kadra kierownicza ktora psuje wizerunek firmy a to w polaczeniu z zarobkami sprawia ze zdecydowanie nie polecam.
Student 2010-11-13 16:53:49
a szkoda, miałbym blisko i praca podobno ciekawa.. ale za taką "głodową" stawkę pracować.. tyle to można zarabiać, ale miotłą albo na stróżówce a nie głową.. ehh tym pracodawcom się poprzestawiało w głowach a już zwłaszcza w kielcach.. później są żale, że młodzi opuszczają kielce.. ale jak za takie pieniądze stanąć na nogi, wynająć mieszkanie czy chociaż coś odłożyć.. powodzenia!
SKUK 2014-01-15 08:28:26
proponuje jechać za granicę na zmywak tam wszystkim morale wzrośnie .....Nieudolność wszystkich tych co piszą te bzdury polega na tym ,że niczego w życiu nie osiągneli i ich szlak trafia ,że ktoś może więcej.
Zła atmosfera ma swoje źródło które wkrótce wyschnie samoistnie.
Obiektywny 2014-01-16 23:05:18
Nie trzeba się naszukać, wystarczy wejść na stronę firmy, żeby się przekonać, że firma się zmienia, są inwestycje, nowe maszyny, zmienia się także oferta. Pewnie trzeba było przeprowadzić też restrukturyzację mającą na celu poprawę efektywności pracy, a to zawsze boli tych, którzy wcześniej się obijali i teraz mają pretensje do tych, którzy od nich wymagają, żeby się wzięli do pracy. Zresztą nastroju nie tworzy jedna osoba, tylko wszyscy zatrudnieni pracownicy, a chyba sam dyrektor tam nie pracuje.
Najłatwiej pisać obelgi chowając się za pozorną anonimowością internetu, ciekawe czy byłbyś "Icognito" taki odważny w cztery oczy, czy umiesz tylko tupać nóżką w samotności i coś mamrotać pod nosem.
A jak wyśmiewasz tak bardzo kariery innych, pochwal się swoją, jak daleko w życiu zaszedłeś?
Ogólnie rzecz biorąc, szkoda czasu na takie bezproduktywne przepychanki w internecie!
Ja 2014-01-21 14:03:45
Firmę tworzą ludzie poczynając od zarządu, a na załodze kończąc. Łatwo jest krytykować i wyrażać negatywne opinie, ale pamiętajcie o jednym, że każdy z Was ma wpływ na atmosferę pracy. Przypisywanie wszystkiego jednej osobie tylko dlatego, że nie akceptuje się jej na danym stanowisku pracy, bądź zwyczajnie nie darzy sympatią świadczy o zwykłej złośliwości...i kto tutaj tworzy złą atmosferę?
Najpierw spójrzmy na siebie, a później oceniajmy innych. Kadra zarządzająca z reguły nie może liczyć na sympatię załogi. Z pewnych względów jest to naturalne, tzw. "ryzyko zawodowe" osób, które decydują się na objęcie stanowiska.
Jednakże zachowajmy obiektywizm i wyrażajmy rzetelne opinie, bo takie jest założenie "go work".
adam 2014-10-08 19:06:38
Bylem tam konstruktorem,jak nie chce się placic to co mobingiem teraz się da,
worker 2015-01-30 23:58:50
Jak dla mnie to najlepsze jeszcze przed nimi.
1
Melon Lacha 2015-07-19 20:35:50
Najwyższa stawka dla operatora maszyn to 20 zł, 17, 18 zł to maks dla fachowca obróbki i na więcej nie liczcie. Młodzież robi z ok 1350 zł ale jest możliwość nauczenia się fachu jak się chce i ma predyspozycje. Wszyscy młodzi co się czegoś nauczyli jadą za granicę albo zmieniają pracę na lepiej płatną a Polsce :) Taka prawda. Młodzi po studiach najpierw przechodzą ścieżkę - maszyna, kontrola, technolog albo programista a później może konstruktor - po 10 latach może zarobią 2 tysiące... Wniosek - NIE MA PIENIĘDZY DLA LUDZI W TEJ FIRMIE! A młodzież może się tam pouczyć fachu za free i spadówka gdzie płacą lepiej. Pozdrawiam
1
Melon Lacha 2016-03-31 12:50:06
na początek śmieciówka - zlecenie albo jakoś tak, jak się sprawdzisz okres próbny i czas określony ale na stałe to nie licz :) Będą przeciągać ile się da :)
Grrr 2016-04-28 10:19:36
Będąc na targach pracy w Kielcach i rozmawiając z przedstawicielami firmy była mowa o dwóch zmianach. CV zostawione i oczekiwanie na telefon. Dzwonią...okazuje się, że praca na trzy zmiany w systemie 4-brygadowym od poniedziałku do niedzieli. A stawka? Na początek 13 zł brutto na godzinę. Chyba dopiszę do cv wymagane wynagrodzenie co pozwoli wykluczyć niepoważne oferty ze strony pracodawców.
A tak na marginesie...nieładnie jest oszukiwać kandydatów do pracy już na wstępnych rozmowach. Co byłoby dalej?
ISKRA 2016-04-28 11:59:51
W Iskra Zmiłs nie ma systemu 4 brygadowego .Chyba pomylił Pan firmy .Proszę sprostować Pana głupoty
ISKRA 2016-05-09 14:03:19
Zapraszam na rekrutację gdy się pojawi takie zapotrzebowanie i wtedy każdy będzie mógł się przekonać.Jedyną formą pracy w systemie dwuzmianowym jest praca na stanowiskach operatorów maszyn obróbki mechanicznej.Wszystkie nadgodziny są płatne zgodnie z kodeksem pracy .Wszelkie świadczenia i pensja są wypłacane na czas bez żadnych niedomówień ze strony pracownika.Poziom płac dyktuje rynek .Konstruktorów mechaników po Politechnikach proszę nauczcie się chociaż wzoru na sinus kąta reszta przyjdzie sama.
ISKRA 2016-05-09 14:03:47
Zapraszam na rekrutację gdy się pojawi takie zapotrzebowanie i wtedy każdy będzie mógł się przekonać.Jedyną formą pracy w systemie dwuzmianowym jest praca na stanowiskach operatorów maszyn obróbki mechanicznej.Wszystkie nadgodziny są płatne zgodnie z kodeksem pracy .Wszelkie świadczenia i pensja są wypłacane na czas bez żadnych niedomówień ze strony pracownika.Poziom płac dyktuje rynek .Konstruktorów mechaników po Politechnikach proszę nauczcie się chociaż wzoru na sinus kąta reszta przyjdzie sama.
ISKRA 2016-06-27 07:45:49
Generalnie nie szkolimy operatorów tylko osoby na konkretne stanowiska robotnicze typu tokarz ,frezer ,szlifierz jeżeli chodzi o maszyny.Firma działa tylko w oparciu o umowy o pracę. Jeżeli ktoś chce uzyskać dodatkowe informacje proszę kierować swoje zapytania do działu kadr.
chleb 2016-09-22 14:37:08
w firmie dalej panuje komuna. nie polecam
fan ue 2016-09-23 12:49:17
jak dostać się do was na produkcję łożysk specjalnych?
Zostaw swoją opinię o Iskra-ZMiŁS - Kielce
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Iskra-ZMiŁS