brak logo

Tropical

Chorzów

Opinie o Tropical

Józek produkcja 2015-06-28 21:21:32
.. Prosta robota prości ludzie bez komentarza
Józek produkcja 2015-06-28 22:22:16
Boss żyje i będzie żył . . W naszych sercach... a bydło to bydło i tak musi być. ...
stary 2015-07-08 11:34:31
( usunięte przez administratora ). a zobaczcie na to, co to jest tam sie czas zatrzymał na latach 70.... to wyglada jak etykiety zastepcze, kogo oni tam karmia, jakis łamaczy tekstów... czy co,... sztampa, napis ryba tłumaczenie od prawa do lewa... jak drewno,... a nawet te ryby, juz tak zuzyte,... i jakby szpilkami do opakowania przyklejone, bogata firma i ślepcy.. kupic okulary, przegonic po spozywczym niech sie wybitni uczą od lepszych, sie nie nauczą... artysci.. hi hi
stary 2015-07-08 13:44:16
i nie ma fotki produktu... na opakowaniu,... eh
leczicz 2015-07-15 23:24:37
Jak się nie ma do czego czepić, do człowiek czepi się do takich rzeczy jak @stary. No ale jeśli chodzi o pracę w Tropical to wiadomo, jak pilot wycieczek czy też w biurze obsługi klienta dużo zarobić nie można , no ale myślę, że jest to bardzo cenne doświadczenie, szczególnie jako taki np Rezydent na Dominikanie.
Józek produkcja 2015-07-18 09:32:00
Stary ma sporo racji ... to było cacy 10 lat temu, nawet bardzo cacy.. ten nasz nowy szeryf spoko ale trochę mało czytelny i nudny jak flaki z olejem.. :) wieeelki cczłowiek
TAK 2015-07-24 12:24:26
RACZEJ MAJTEK NA ŁAJBIE,,,,,,
gig 2015-08-27 16:40:55
zobaczcie ofertę dodaną przez firmę Tropical Sun Tours Sp. z o.o. szukają osób na stanowisko pilota wycieczek,chodzi rezydenta na Dominikanie...zapewniają: zakwaterowanie, atrakcyjne wynagrodzenie, odpowiednie szkolenie na miejscu, wyżywienie podczas wycieczek, przelot na Dominikanę, oferta wydaję się dosyć atrakcyjna.
kojot 2015-09-27 22:59:16
Wydaje mi się @gig, że to pomyłka w nazwie bo ta firma nazywa się chyba po prostu Tropical. No ale mogę się mylić. Widzę, że firma szuka obecnie głównie pracowników fizycznych i specjalisty ds. kalkulacji i rozliczeń produkcji, czyli pewnie czysta matematyka i księgowość przy okazji. Firma wygląda spoko.
jokey 2015-10-04 08:37:52
Kon jest tak przejęty swoją rola że nawet na wycieczce dowodzi kto gdzie ma sie chować podczas gry paintball. Sam znalazł najlepszą skrytke jak pogalopowal na drzewo i... Ojojoj spadł na kopyta :) jokey poszukiwany od 10.10
Ekspert Praca.pl 2015-10-15 21:56:48
Jeśli ktoś z Waszych znajomych chciałby pracować w tej firmie, możesz mu pomóc i polecić go do pracy na praca.pl. Wystarczy wpisać e-mail przy ogłoszeniu, dzięki czemu łatwiej otrzyma pracę. Jak się uda sam zgarniesz 1000 zł. Zobacz jak działa ten układ na stronie ( usunięte przez administratora )
szymcioooo 2015-10-28 02:36:09
@kojot - pewnie, że firma wygląda spoko, zwłaszcza, że ich oferty pracy czy na specjalistę ds sprzedaży zagranicznej czy na grafika komputerowego są polecane przez pracowników. Ciekawi mnie tylko jaka umowa jest podstawą zatrudnienia, może ktoś coś wie na ten temat? Z góry dziękuję za szybką odpowiedź
stary 2015-11-05 03:35:50
tak, tak, sam zsyp odpadow z agencji i firm marketigowych, tak, pewnie im dobrze, bo wysiłek zaden a spokój na wieki, wystarczy ze wyjda za brame... i bez szans... nigdzie, wiec siedza cicho i liżą....., a namnożyło sie tego,... cos z selekcja w firmie kiepsko... szkoda marki, dyro nie czuje absurdu,... aż dziwi, taki oszczedny i marnuje kasę... jego cyrk, jego małpy..:)
Andrzejek 2015-11-09 09:55:01
Witam. W firmie pracowałem krótko i szybko zrezygnowałem, więc opinia może być bardzo wyrywkowa. Ze spraw, które zdecydowały o moim odejściu, to przede wszystkim zupełnie nieklarowne i uznaniowe zasady wynagradzania (premia uznaniowa, nie wykazana w umowie, brak w umowie załącznika dot. prowizji i premii). Fakt, że wynagrodzenie było sowite, nie zmienia faktu, że wynikało z 'uznania' a nie ze 'zobowiązania' pracodawcy. To duża różnica.
Druga sprawa - wybitnie moja indywidualna - jako samodzielny pracownik działu handlowego nie byłem w stanie zaakceptować dziewiętnastowiecznego systemu zarządzania czasem pracy, który w tej firmie obowiązuje. Choć wiem, że wielu, taki system bardzo odpowiada.
Ludzie mili i życzliwi (choć tego tu na forum jakby nie widać). Ogólnie mogę tego pracodawcę polecić osobom, którym powyższe minusy nie przeszkadzają.
Andrzejek 2015-11-09 10:03:44
Firma nazywa się "Tropical Tadeusz Ogrodnik". Jest to jednoosobowa własność prywatna czyli tzw. jednoosobowa działalność gospodarcza. Stąd imię i nazwisko właściciela musi się znaleźć w nazwie. Skąd w firmie zatrudniającej 100 osób taka forma prawna? Zapytaj któregokolwiek prawnika albo doradcy skarbowego, to Ci powiedzą.
józek produkcja 2015-11-09 18:11:40
przez 35 lat był tropical Andrzej Ogrodnik, a Tadeusz sie kształcił na koszt firmy... 35 lat dobrze płatnych studiów, no synek przeszedł gehennę... ja po 5 latach studiów mialem dość... no cóż, jak sie nie ma co sie lubi, to sie lubi co sie ma... prawda szefie... :).. po miliony euro....
2
stary 2015-11-12 23:45:32
jozek daj juz spokój nowemu, jest dobrze, wspóltworzył firmę
i dalej mnoży, był z bossem do konca,... i jedzie dalej,.. jest dobrze lepiej bedzie ale lepiej żeby było dobrze...
edok 2015-11-17 17:37:22
wydaje mi sie, że u nich ta praca jest nawet niezła jako przedstawiciel handlowy, tylko branża trudna bo w w segmencie nawozów ogrodowych. Patrzyłem jeszcze na to co trzeba umieć i na tym stanowisku to na pewno budowanie pozytywnych relacji i obsługa klientów, pozyskiwanie nowych klientów i tworzenie dystrybucji.
fiks 2015-11-19 20:40:45
no takie stanowisko @edok wymaga takich umiejetnosci komunikacyjnych bo bez tego nie da rady duzo pieniedzy zarobic
Endriu 2015-11-19 21:57:12
1 małpa siedzi na odsiewaczu i ściemy wali oraz teroryzuje dobrych chopców
ph 2015-11-22 04:09:29
To ja ma pytanie, czy organizuja tutaj dobre szkolenia produktowe, bo ja techniki sprzedazowe znam, ale na nawozach ledwo co się znam.
wianek 2015-11-24 12:41:25
@ph bardziej z teco co widzę w ofercie pracy to potrzebne jest wykształcenie i doświadczenie ekonomiczne a nie związane z nawozami
senia 2016-01-21 18:57:18
no to prawda, może ktoś po prostu pobieżnie zerknął na ofertę, za to mnie interesuje posada na stanowisko kasjera biletów lotniczych w katowicach pyrzowicach :)
xxxx 2016-01-23 23:40:48
z tego co się oriętuje to w Pyrzowicach na lotnisku kasjerek nie potrzebują ale
za to w Zabrzu na dworcu PKP w szalecie jest potrzebna osoba do kasowania za skorzystanie z wc .
1
dżejk 2016-01-24 10:47:54
oj widzę , że @xxxx masz bardzo dokładne informacje. Ale chyba jednak mylisz się co do postu @seni. Bo rzeczywiście potrzebują kasjerów oraz programistów php
324t 2016-02-08 20:39:40
@dżejk tak to prawda tez widzialem te ogloszenia, ale bardziej mnie chyba zainterwesowalo na stanowisko programsity PHP w Katowicach wymagana jest znajomość języka JavaScript (jQuery)
hit 2016-03-04 11:50:49
@324t, wiem, że pisałeś jakiś czas temu i widzę, że ogłoszenie wygasło. Zastanawiam się, czy dostałeś się, chętnie poznam konkrety. Przy następnej okazji i ja na PHPowca się zgłoszę
indiana 2016-03-06 15:27:56
Hej, wiecie czy w niedługim czasie będzie istniała możliwość na podjęcie zatrudnienie u nich? Podobno jest szansa na dobre zarobki, zwłaszcza przez te nowe premie.
romi 2016-03-12 14:20:21
@hit stanowisko na programistę PHP z pewnością dobre jak się jest w branży informatycznej, ale powiem ci, że pdoobne pieniądze można zarobić u nich jako przedstawiciel handlowy i jeszcze do tego śmigać służbowym autem i cieszyć się służbowym telefonem.
stary 2016-03-17 22:44:40
no no no wszedzie pełno firmy, no nie wiem, na platformach plotkarskich?, wszedzie,.. czytam o hemoroidach.. i tropical, jedyny lek? czy co? ale gra,.. grafika pada, bo pada, produkt.. nie wiem, nie widziałem i nie chce widziec... ale głośno, sanepid, skarbówka, przyjazne firmy.. zobaczymy, powodzenia
jozek produkcja 2016-03-17 22:47:02
biznes lubi ciszę.... :)
yyyy 2016-03-17 23:55:36
... a znam, godzilla, wesoła godzilla, nowy lubi wielkie ale czemy godzille?
dużo tego tam ma, wielkie ego, wielka pupa, i ma męża, wstrząsające, raczej mały ale tylko fizycznie ciągnie jej firmę ... i nowego, kupa głupoty i dobrego samopoczucia, duzo ludzi potrzebne do obsługi.. kompletny brak predyspozycji, mąż.. mezalians... firma płaci, nie rozumiem nowego.. ale jego cyrk jego małpy... na szczęście gatunek na wymarciu.. godzilli oczywiście :)
Obserwator 2016-04-05 07:07:06
To co dzieje sie w tej firmie to istny Oboz Pracy + zaglady ludzi psychicznie. Brygadzistka Bozena drze sie jakby miala smarkaczy przed soba a sama zapomniala jak byla pracownikiem zwyklym, jak w jej szafce znaleziono produkty firmy - a skad one sie tam wziely, domyslcie sie a teraz wielka pani prze male "p" ale tej sprawie sprzed lat ukrecolo leb a dlaczetgo, co takiego robila czy co takiego obiecala ze nawet dostala stanowisko lepsze.Trzeba sie domyslic i tyle. Wrzeszczaca brygadzisko opanuj swoje emocje, schlej sie i zacznij normalnie podchodzic do ludzi bo na ciebie tez przyjdzie czas nie jestes bogiem tylko pracownikiem. Zycze ci kobieto powodznie w pracy nad sama soba nad wspolpraca z ludzmi bo to oni pracuja na ciebie i szefostgwo abys ty miala lepsza pensje i premie. Pomysl pusta glowo czy chcialabys byc tak traktowana jak ty traktujesz ludzi odwroc to w twoim kierunku. Powodzenia
1
obserwator P 2016-04-05 18:02:48
Znowu się zaczyna pisownia długo była cisza ale puste panie znów piszą .Co pogoniła was do pracy albo znowu były pomyłki że się wkurzyła i ego wasze zaczęło cierpieć.Po co was tam mają że macie pracować dobrze a nie przyjść i siedzieć 9 godz powodzenia.
lizusek 2016-04-05 18:53:09
No no była jazda o ex i dostało się gwiazdom i znowu jest szum szkoda że tak jesteście miłe do siebie cala załoga na górze i dole w magazynie a jadem do siebie pijecie .Takich koleżanek lepiej nie mieć wcale chodzicie razem na imprezki a potem piszecie o sobie żenada
nn 2016-04-05 18:57:38
usunięte przez administratora ). a zobaczcie na to, co to jest tam sie czas zatrzymał na latach 70.... to wyglada jak etykiety zastepcze, kogo oni tam karmia, jakis łamaczy tekstów... czy co,... sztampa, napis ryba tłumaczenie od prawa do lewa... jak drewno,... a nawet te ryby, juz tak zuzyte,... i jakby szpilkami do opakowania przyklejone, bogata firma i ślepcy.. kupic okulary, przegonic po spozywczym niech sie wybitni uczą od lepszych, sie nie nauczą... artysci.. hi hi
Wesoly 2016-04-05 19:21:47
Napiszcie mi proszę jak zarobki na magazynie i jaka praca ,bo słyszałem że poszukujecie pracowników .Dzięki za inf.
handlowiec 2016-04-05 19:31:23
stanowisko na programistę PHP z pewnością dobre jak się jest w branży informatycznej, ale powiem ci, że pdoobne pieniądze można zarobić u nich jako przedstawiciel handlowy i jeszcze do tego śmigać służbowym autem i cieszyć się służbowym telefonem tam są najlepsze zarobki
Roman 2016-04-05 19:53:47
Witam. W firmie pracowałem krótko i szybko zrezygnowałem, więc opinia może być bardzo wyrywkowa. Ze spraw, które zdecydowały o moim odejściu, to przede wszystkim zupełnie nieklarowne i uznaniowe zasady wynagradzania (premia uznaniowa, nie wykazana w umowie, brak w umowie załącznika dot. prowizji i premii). Fakt, że wynagrodzenie było sowite, nie zmienia faktu, że wynikało z 'uznania' a nie ze 'zobowiązania' pracodawcy. To duża różnica.
Druga sprawa - wybitnie moja indywidualna - jako samodzielny pracownik działu handlowego nie byłem w stanie zaakceptować dziewiętnastowiecznego systemu zarządzania czasem pracy, który w tej firmie obowiązuje. Choć wiem, że wielu, taki system bardzo odpowiada.
Ludzie mili i życzliwi (choć tego tu na forum jakby nie widać). Ogólnie mogę tego pracodawcę polecić osobom, którym powyższe minusy nie przeszkadzają na magazynie będzie na pewno inaczej zadzwon -zapytaj ?
wakacje 2016-04-06 04:28:17
zobaczcie ofertę dodaną przez firmę Tropical Sun Tours Sp. z o.o. szukają osób na stanowisko pilota wycieczek,chodzi rezydenta na Dominikanie...zapewniają: zakwaterowanie, atrakcyjne wynagrodzenie, odpowiednie szkolenie na miejscu, wyżywienie podczas wycieczek, przelot na Dominikanę, oferta wydaję się dosyć atrakcyjna
Obesrwator 2016-04-06 09:39:52
Daremna osoba lizusek jestes, wiem kim jestes i jak postepujesz. tylko ci bic brawo na 1000 rak.Pozdrawiam Cie zdrajco!
psycho 2016-04-11 14:32:56
Hej, wiecie czy są u nich jakies oferty pracy? Dzięki
myslec,myslec,myslec 2016-04-17 11:57:18
zawsze tam by [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zawsze darła ten smierdzi ryl,,,niedobry człowiek,tyle dobrych ludzi odeszło bo nie daja sie idiotów robic z siebie nikt jej nie lubi ,wiedza co to za fałszywy babsztyl,no ale musza byc usmieszki bo by miały przechlapane ,,,doradzały same uciekac jak maccie gdzie bo TU SIE NIE ZMIENI PRACA ANI BRYGADZISTKA,
lizusek to ja i ty 2016-04-17 16:49:07
Moi drodzy,jeśli Wasze niezadowolenie z pracy jak i współpracy z kierownictwem jest tak duże to może warto się zastanowić i mieć odwagę powiedzieć to wprost.Wypisywanie żali i złośliwości na "forum" ANONIMOWO,może zaszkodzić osobom, które zostaną niesłusznie posądzone o autorstwo Waszych wpisów,a co gorsza mogą mieć przecież inne zdanie.
Jak Wasz przełożony ma mieć "Dobry humor" czytając Wasze posty?
Tobie ulży pisząc "to i owo" lecz podejrzenie pada na WSZYSTKICH co powoduje że atmosfera w pracy jest jeszcze gorsza.Może warto to przemyśleć?!
Pozdrawiam wszystkich. MYŚLĘ ŻE TO PRZEMYŚLICIE NIEKTÓRZY BO TO ŚWIADCZY TYLKO O WAS A NIE O KIEROWNICTWIE BO JEST SPOKO
Ps.Jak ci się nie podoba to idż do domu
rtg 2016-05-09 20:39:38
@psycho hej no wiesz co niestety na chwile obecna to oni nie maja tutaj zadnych ofert pracy..a chetnie bym sie zatrudnil jako glowny mechanik w Chorzowie, na pewno trzeba miec wyksztalcenie emchaniczne
majer 2016-07-01 15:26:33
Ja również widziałąm te oferty, zatanwiam się tylko dlaczego wiekszosc opinii jest negatywnych skoro oferty przedstawione są dosyć opłacalne i dobrze raczej płatne, bo taki pilot nie zarobi 1800zł tylko kilka tysięcy, a do tego dochodzi przyjemność bo zobaczysz nowe miejsca
Pol 2016-07-28 16:25:08
Co robi pilot wycieczek na dominikanie, ale tak na serio?
12345 2016-08-25 13:29:10
Forum powstało by ludzie mogli poczytać opinie o pracodawcy, zarobkach i poziomie pracy. A wszyscy wypisują jakieś pierdoły i obrażają się nawzajem, ktoś chce się czegoś konkretnego dowiedzieć a nie może bo tylko chamstwo na tym forum i zaśmiecanie.
12345 2016-08-25 13:29:37
Forum powstało by ludzie mogli poczytać opinie o pracodawcy, zarobkach i poziomie pracy. A wszyscy wypisują jakieś pierdoły i obrażają się nawzajem, ktoś chce się czegoś konkretnego dowiedzieć a nie może bo tylko chamstwo na tym forum i zaśmiecanie.
mikołaj 2016-08-29 15:41:37
Przedstawiciel handlowy w segmencie nawozów ogrodowych jest obecnie poszukiwany i to chyba trudna baranża jest jednak.
Zostaw swoją opinię o Tropical - Chorzów
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tropical