Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Tropical

Pracowałeś w firmie Tropical i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
yyyy - 2015-06-16 19:33:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Józek produkcja - 2015-05-06 18:43:45]:
zostaw bossa w świętym spokoju
zdjecie uzytkownika
Józek produkcja - 2015-06-23 20:50:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To był boss to miałem na mysli
zdjecie uzytkownika
yyyy - 2015-06-25 02:03:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Józek produkcja - 2015-06-23 20:50:39]:
to super że tak myślisz jestem tego samego zdania
zdjecie uzytkownika
Józek produkcja - 2015-06-26 15:27:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
... naprawdę szkoda, dobrzy mądrzy ludzie odchodzą najszybciej
zdjecie uzytkownika
ANETKA - 2015-06-28 18:45:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ALE OBŁUDA Z WASZEJ STRONY A SKĄD WY ZNACIE BOSSA ,JÓZEK JESTEŚ DINOZAUREM ŻE MOŻESZ POWIEDZIEĆ COŚ O ŚW.PAMIĘCI P. ANDRZEJU OGRODNIKU?CHŁOPIE TY (usunięte przez administratora) WIESZ NA TEN TEMAT...TRZYM DUPE Z DALA
zdjecie uzytkownika
Józek produkcja - 2015-06-28 21:21:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
.. Prosta robota prości ludzie bez komentarza
zdjecie uzytkownika
Józek produkcja - 2015-06-28 22:22:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Boss żyje i będzie żył . . W naszych sercach... a bydło to bydło i tak musi być. ...
zdjecie uzytkownika
stary - 2015-07-08 11:34:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Józek produkcja - 2015-06-28 22:22:16]:
( usunięte przez administratora ). a zobaczcie na to, co to jest tam sie czas zatrzymał na latach 70.... to wyglada jak etykiety zastepcze, kogo oni tam karmia, jakis łamaczy tekstów... czy co,... sztampa, napis ryba tłumaczenie od prawa do lewa... jak drewno,... a nawet te ryby, juz tak zuzyte,... i jakby szpilkami do opakowania przyklejone, bogata firma i ślepcy.. kupic okulary, przegonic po spozywczym niech sie wybitni uczą od lepszych, sie nie nauczą... artysci.. hi hi
zdjecie uzytkownika
stary - 2015-07-08 13:44:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
i nie ma fotki produktu... na opakowaniu,... eh
zdjecie uzytkownika
leczicz - 2015-07-15 23:24:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak się nie ma do czego czepić, do człowiek czepi się do takich rzeczy jak @stary. No ale jeśli chodzi o pracę w Tropical to wiadomo, jak pilot wycieczek czy też w biurze obsługi klienta dużo zarobić nie można , no ale myślę, że jest to bardzo cenne doświadczenie, szczególnie jako taki np Rezydent na Dominikanie.
zdjecie uzytkownika
Józek produkcja - 2015-07-18 09:32:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Stary ma sporo racji ... to było cacy 10 lat temu, nawet bardzo cacy.. ten nasz nowy szeryf spoko ale trochę mało czytelny i nudny jak flaki z olejem.. :) wieeelki cczłowiek
zdjecie uzytkownika
TAK - 2015-07-24 12:24:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Józek produkcja - 2015-07-18 09:32:00]:
RACZEJ MAJTEK NA ŁAJBIE,,,,,,
zdjecie uzytkownika
gig - 2015-08-27 16:40:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zobaczcie ofertę dodaną przez firmę Tropical Sun Tours Sp. z o.o. szukają osób na stanowisko pilota wycieczek,chodzi rezydenta na Dominikanie...zapewniają: zakwaterowanie, atrakcyjne wynagrodzenie, odpowiednie szkolenie na miejscu, wyżywienie podczas wycieczek, przelot na Dominikanę, oferta wydaję się dosyć atrakcyjna.
zdjecie uzytkownika
kojot - 2015-09-27 22:59:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wydaje mi się @gig, że to pomyłka w nazwie bo ta firma nazywa się chyba po prostu Tropical. No ale mogę się mylić. Widzę, że firma szuka obecnie głównie pracowników fizycznych i specjalisty ds. kalkulacji i rozliczeń produkcji, czyli pewnie czysta matematyka i księgowość przy okazji. Firma wygląda spoko.
zdjecie uzytkownika
jokey - 2015-10-04 08:37:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Kon jest tak przejęty swoją rola że nawet na wycieczce dowodzi kto gdzie ma sie chować podczas gry paintball. Sam znalazł najlepszą skrytke jak pogalopowal na drzewo i... Ojojoj spadł na kopyta :) jokey poszukiwany od 10.10
zdjecie uzytkownika
Ekspert Praca.pl - 2015-10-15 21:56:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeśli ktoś z Waszych znajomych chciałby pracować w tej firmie, możesz mu pomóc i polecić go do pracy na praca.pl. Wystarczy wpisać e-mail przy ogłoszeniu, dzięki czemu łatwiej otrzyma pracę. Jak się uda sam zgarniesz 1000 zł. Zobacz jak działa ten układ na stronie ( usunięte przez administratora )
zdjecie uzytkownika
szymcioooo - 2015-10-28 02:36:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@kojot - pewnie, że firma wygląda spoko, zwłaszcza, że ich oferty pracy czy na specjalistę ds sprzedaży zagranicznej czy na grafika komputerowego są polecane przez pracowników. Ciekawi mnie tylko jaka umowa jest podstawą zatrudnienia, może ktoś coś wie na ten temat? Z góry dziękuję za szybką odpowiedź
zdjecie uzytkownika
stary - 2015-11-05 03:35:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [szymcioooo - 2015-10-28 02:36:09]:
tak, tak, sam zsyp odpadow z agencji i firm marketigowych, tak, pewnie im dobrze, bo wysiłek zaden a spokój na wieki, wystarczy ze wyjda za brame... i bez szans... nigdzie, wiec siedza cicho i liżą....., a namnożyło sie tego,... cos z selekcja w firmie kiepsko... szkoda marki, dyro nie czuje absurdu,... aż dziwi, taki oszczedny i marnuje kasę... jego cyrk, jego małpy..:)
zdjecie uzytkownika
Andrzejek - 2015-11-09 09:55:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. W firmie pracowałem krótko i szybko zrezygnowałem, więc opinia może być bardzo wyrywkowa. Ze spraw, które zdecydowały o moim odejściu, to przede wszystkim zupełnie nieklarowne i uznaniowe zasady wynagradzania (premia uznaniowa, nie wykazana w umowie, brak w umowie załącznika dot. prowizji i premii). Fakt, że wynagrodzenie było sowite, nie zmienia faktu, że wynikało z 'uznania' a nie ze 'zobowiązania' pracodawcy. To duża różnica.
Druga sprawa - wybitnie moja indywidualna - jako samodzielny pracownik działu handlowego nie byłem w stanie zaakceptować dziewiętnastowiecznego systemu zarządzania czasem pracy, który w tej firmie obowiązuje. Choć wiem, że wielu, taki system bardzo odpowiada.
Ludzie mili i życzliwi (choć tego tu na forum jakby nie widać). Ogólnie mogę tego pracodawcę polecić osobom, którym powyższe minusy nie przeszkadzają.
zdjecie uzytkownika
Andrzejek - 2015-11-09 10:03:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kojot - 2015-09-27 22:59:16]:
Firma nazywa się "Tropical Tadeusz Ogrodnik". Jest to jednoosobowa własność prywatna czyli tzw. jednoosobowa działalność gospodarcza. Stąd imię i nazwisko właściciela musi się znaleźć w nazwie. Skąd w firmie zatrudniającej 100 osób taka forma prawna? Zapytaj któregokolwiek prawnika albo doradcy skarbowego, to Ci powiedzą.
zdjecie uzytkownika
józek produkcja - 2015-11-09 18:11:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Andrzejek - 2015-11-09 10:03:44]:
przez 35 lat był tropical Andrzej Ogrodnik, a Tadeusz sie kształcił na koszt firmy... 35 lat dobrze płatnych studiów, no synek przeszedł gehennę... ja po 5 latach studiów mialem dość... no cóż, jak sie nie ma co sie lubi, to sie lubi co sie ma... prawda szefie... :).. po miliony euro....
zdjecie uzytkownika
stary - 2015-11-12 23:45:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jozek daj juz spokój nowemu, jest dobrze, wspóltworzył firmę
i dalej mnoży, był z bossem do konca,... i jedzie dalej,.. jest dobrze lepiej bedzie ale lepiej żeby było dobrze...
zdjecie uzytkownika
edok - 2015-11-17 17:37:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wydaje mi sie, że u nich ta praca jest nawet niezła jako przedstawiciel handlowy, tylko branża trudna bo w w segmencie nawozów ogrodowych. Patrzyłem jeszcze na to co trzeba umieć i na tym stanowisku to na pewno budowanie pozytywnych relacji i obsługa klientów, pozyskiwanie nowych klientów i tworzenie dystrybucji.
zdjecie uzytkownika
fiks - 2015-11-19 20:40:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no takie stanowisko @edok wymaga takich umiejetnosci komunikacyjnych bo bez tego nie da rady duzo pieniedzy zarobic
zdjecie uzytkownika
Endriu - 2015-11-19 21:57:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Andrzejek - 2015-11-09 09:55:01]:
1 małpa siedzi na odsiewaczu i ściemy wali oraz teroryzuje dobrych chopców
zdjecie uzytkownika
ph - 2015-11-22 04:09:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To ja ma pytanie, czy organizuja tutaj dobre szkolenia produktowe, bo ja techniki sprzedazowe znam, ale na nawozach ledwo co się znam.
zdjecie uzytkownika
wianek - 2015-11-24 12:41:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@ph bardziej z teco co widzę w ofercie pracy to potrzebne jest wykształcenie i doświadczenie ekonomiczne a nie związane z nawozami
zdjecie uzytkownika
senia - 2016-01-21 18:57:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no to prawda, może ktoś po prostu pobieżnie zerknął na ofertę, za to mnie interesuje posada na stanowisko kasjera biletów lotniczych w katowicach pyrzowicach :)
zdjecie uzytkownika
xxxx - 2016-01-23 23:40:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
z tego co się oriętuje to w Pyrzowicach na lotnisku kasjerek nie potrzebują ale
za to w Zabrzu na dworcu PKP w szalecie jest potrzebna osoba do kasowania za skorzystanie z wc .
zdjecie uzytkownika
dżejk - 2016-01-24 10:47:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [xxxx - 2016-01-23 23:40:48]:
oj widzę , że @xxxx masz bardzo dokładne informacje. Ale chyba jednak mylisz się co do postu @seni. Bo rzeczywiście potrzebują kasjerów oraz programistów php
zdjecie uzytkownika
324t - 2016-02-08 20:39:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@dżejk tak to prawda tez widzialem te ogloszenia, ale bardziej mnie chyba zainterwesowalo na stanowisko programsity PHP w Katowicach wymagana jest znajomość języka JavaScript (jQuery)
zdjecie uzytkownika
hit - 2016-03-04 11:50:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@324t, wiem, że pisałeś jakiś czas temu i widzę, że ogłoszenie wygasło. Zastanawiam się, czy dostałeś się, chętnie poznam konkrety. Przy następnej okazji i ja na PHPowca się zgłoszę
zdjecie uzytkownika
indiana - 2016-03-06 15:27:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, wiecie czy w niedługim czasie będzie istniała możliwość na podjęcie zatrudnienie u nich? Podobno jest szansa na dobre zarobki, zwłaszcza przez te nowe premie.
zdjecie uzytkownika
romi - 2016-03-12 14:20:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@hit stanowisko na programistę PHP z pewnością dobre jak się jest w branży informatycznej, ale powiem ci, że pdoobne pieniądze można zarobić u nich jako przedstawiciel handlowy i jeszcze do tego śmigać służbowym autem i cieszyć się służbowym telefonem.
zdjecie uzytkownika
stary - 2016-03-17 22:44:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no no no wszedzie pełno firmy, no nie wiem, na platformach plotkarskich?, wszedzie,.. czytam o hemoroidach.. i tropical, jedyny lek? czy co? ale gra,.. grafika pada, bo pada, produkt.. nie wiem, nie widziałem i nie chce widziec... ale głośno, sanepid, skarbówka, przyjazne firmy.. zobaczymy, powodzenia
zdjecie uzytkownika
jozek produkcja - 2016-03-17 22:47:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
biznes lubi ciszę.... :)
zdjecie uzytkownika
yyyy - 2016-03-17 23:55:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
... a znam, godzilla, wesoła godzilla, nowy lubi wielkie ale czemy godzille?
dużo tego tam ma, wielkie ego, wielka pupa, i ma męża, wstrząsające, raczej mały ale tylko fizycznie ciągnie jej firmę ... i nowego, kupa głupoty i dobrego samopoczucia, duzo ludzi potrzebne do obsługi.. kompletny brak predyspozycji, mąż.. mezalians... firma płaci, nie rozumiem nowego.. ale jego cyrk jego małpy... na szczęście gatunek na wymarciu.. godzilli oczywiście :)
zdjecie uzytkownika
Obserwator - 2016-04-05 07:07:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To co dzieje sie w tej firmie to istny Oboz Pracy + zaglady ludzi psychicznie. Brygadzistka Bozena drze sie jakby miala smarkaczy przed soba a sama zapomniala jak byla pracownikiem zwyklym, jak w jej szafce znaleziono produkty firmy - a skad one sie tam wziely, domyslcie sie a teraz wielka pani prze male "p" ale tej sprawie sprzed lat ukrecolo leb a dlaczetgo, co takiego robila czy co takiego obiecala ze nawet dostala stanowisko lepsze.Trzeba sie domyslic i tyle. Wrzeszczaca brygadzisko opanuj swoje emocje, schlej sie i zacznij normalnie podchodzic do ludzi bo na ciebie tez przyjdzie czas nie jestes bogiem tylko pracownikiem. Zycze ci kobieto powodznie w pracy nad sama soba nad wspolpraca z ludzmi bo to oni pracuja na ciebie i szefostgwo abys ty miala lepsza pensje i premie. Pomysl pusta glowo czy chcialabys byc tak traktowana jak ty traktujesz ludzi odwroc to w twoim kierunku. Powodzenia
zdjecie uzytkownika
obserwator P - 2016-04-05 18:02:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Znowu się zaczyna pisownia długo była cisza ale puste panie znów piszą .Co pogoniła was do pracy albo znowu były pomyłki że się wkurzyła i ego wasze zaczęło cierpieć.Po co was tam mają że macie pracować dobrze a nie przyjść i siedzieć 9 godz powodzenia.
zdjecie uzytkownika
lizusek - 2016-04-05 18:53:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No no była jazda o ex i dostało się gwiazdom i znowu jest szum szkoda że tak jesteście miłe do siebie cala załoga na górze i dole w magazynie a jadem do siebie pijecie .Takich koleżanek lepiej nie mieć wcale chodzicie razem na imprezki a potem piszecie o sobie żenada
zdjecie uzytkownika
nn - 2016-04-05 18:57:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
usunięte przez administratora ). a zobaczcie na to, co to jest tam sie czas zatrzymał na latach 70.... to wyglada jak etykiety zastepcze, kogo oni tam karmia, jakis łamaczy tekstów... czy co,... sztampa, napis ryba tłumaczenie od prawa do lewa... jak drewno,... a nawet te ryby, juz tak zuzyte,... i jakby szpilkami do opakowania przyklejone, bogata firma i ślepcy.. kupic okulary, przegonic po spozywczym niech sie wybitni uczą od lepszych, sie nie nauczą... artysci.. hi hi
zdjecie uzytkownika
Wesoly - 2016-04-05 19:21:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Napiszcie mi proszę jak zarobki na magazynie i jaka praca ,bo słyszałem że poszukujecie pracowników .Dzięki za inf.
zdjecie uzytkownika
handlowiec - 2016-04-05 19:31:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
stanowisko na programistę PHP z pewnością dobre jak się jest w branży informatycznej, ale powiem ci, że pdoobne pieniądze można zarobić u nich jako przedstawiciel handlowy i jeszcze do tego śmigać służbowym autem i cieszyć się służbowym telefonem tam są najlepsze zarobki
zdjecie uzytkownika
Roman - 2016-04-05 19:53:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam. W firmie pracowałem krótko i szybko zrezygnowałem, więc opinia może być bardzo wyrywkowa. Ze spraw, które zdecydowały o moim odejściu, to przede wszystkim zupełnie nieklarowne i uznaniowe zasady wynagradzania (premia uznaniowa, nie wykazana w umowie, brak w umowie załącznika dot. prowizji i premii). Fakt, że wynagrodzenie było sowite, nie zmienia faktu, że wynikało z 'uznania' a nie ze 'zobowiązania' pracodawcy. To duża różnica.
Druga sprawa - wybitnie moja indywidualna - jako samodzielny pracownik działu handlowego nie byłem w stanie zaakceptować dziewiętnastowiecznego systemu zarządzania czasem pracy, który w tej firmie obowiązuje. Choć wiem, że wielu, taki system bardzo odpowiada.
Ludzie mili i życzliwi (choć tego tu na forum jakby nie widać). Ogólnie mogę tego pracodawcę polecić osobom, którym powyższe minusy nie przeszkadzają na magazynie będzie na pewno inaczej zadzwon -zapytaj ?
zdjecie uzytkownika
wakacje - 2016-04-06 04:28:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
zobaczcie ofertę dodaną przez firmę Tropical Sun Tours Sp. z o.o. szukają osób na stanowisko pilota wycieczek,chodzi rezydenta na Dominikanie...zapewniają: zakwaterowanie, atrakcyjne wynagrodzenie, odpowiednie szkolenie na miejscu, wyżywienie podczas wycieczek, przelot na Dominikanę, oferta wydaję się dosyć atrakcyjna
zdjecie uzytkownika
Obesrwator - 2016-04-06 09:39:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nn - 2016-04-05 18:57:38]:
Daremna osoba lizusek jestes, wiem kim jestes i jak postepujesz. tylko ci bic brawo na 1000 rak.Pozdrawiam Cie zdrajco!
zdjecie uzytkownika
psycho - 2016-04-11 14:32:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej, wiecie czy są u nich jakies oferty pracy? Dzięki
zdjecie uzytkownika
myslec,myslec,myslec - 2016-04-17 11:57:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Obserwator - 2016-04-05 07:07:06]:
zawsze tam by [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zawsze darła ten smierdzi ryl,,,niedobry człowiek,tyle dobrych ludzi odeszło bo nie daja sie idiotów robic z siebie nikt jej nie lubi ,wiedza co to za fałszywy babsztyl,no ale musza byc usmieszki bo by miały przechlapane ,,,doradzały same uciekac jak maccie gdzie bo TU SIE NIE ZMIENI PRACA ANI BRYGADZISTKA,
zdjecie uzytkownika
lizusek to ja i ty - 2016-04-17 16:49:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Moi drodzy,jeśli Wasze niezadowolenie z pracy jak i współpracy z kierownictwem jest tak duże to może warto się zastanowić i mieć odwagę powiedzieć to wprost.Wypisywanie żali i złośliwości na "forum" ANONIMOWO,może zaszkodzić osobom, które zostaną niesłusznie posądzone o autorstwo Waszych wpisów,a co gorsza mogą mieć przecież inne zdanie.
Jak Wasz przełożony ma mieć "Dobry humor" czytając Wasze posty?
Tobie ulży pisząc "to i owo" lecz podejrzenie pada na WSZYSTKICH co powoduje że atmosfera w pracy jest jeszcze gorsza.Może warto to przemyśleć?!
Pozdrawiam wszystkich. MYŚLĘ ŻE TO PRZEMYŚLICIE NIEKTÓRZY BO TO ŚWIADCZY TYLKO O WAS A NIE O KIEROWNICTWIE BO JEST SPOKO
Ps.Jak ci się nie podoba to idż do domu
zdjecie uzytkownika
Kevin - 2016-05-01 11:06:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pozdro mordy !!!!

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Tropical!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Tropical
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert