logo Cybercom Poland

Cybercom Poland

Łódź

Opinie o Cybercom Poland

aborygen 2011-09-27 19:56:45
A co tu dodawac jak tu nie ma o czym pisac.
jc6 2012-10-09 17:17:37
Dlaczego nie ma o czym pisać? Dostałam propozycję i zastanawiam się co to za firma, nigdzie nie mogę znaleźć wypowiedzi na ich temat...
Jarek 2012-10-19 17:44:29
Może to pomoże:

Najlepszy Pracodawca 2012 wg badania Hewitt Associates przy współpracy z Harvard Business Review Polska.
absolvent 2012-11-09 13:24:55
Ale ile kosztuje kupienie takich tytulow? Bo za Rzetelna Firme placi sie jakies grosze.
absolvent 2012-11-09 13:39:16
Podwykonawca Della w Lodzi? A moze skladaja laptopy wlasnej marki? Glownie chyba teletechnika, aumulatory, audio engineering walkie talkie. Troche manuali do ich sprzetu jest na chomikuj.pl.
praktykant 2012-11-09 23:23:03
Żadne laptopy i walkie talkie... tylko firma programistyczna. Wlasnie skonczylem praktyki i bylo świetnie. Atmosfera zarąbista, ładne biuro a na praktykach zamiast kawy pisalem ciekawy projekt.
ja-konsultant 2013-03-31 13:58:51
Pracuje w Cybercomie już kilka lat.
Z grubsza praca wydaje się bardzo fajna.
Jednak...
Często, na długo trzeba wyjeżdżać za granicę.
Cybercom żyje z tego, że sprzedaje prace inżynierów IT za granice. Wyjazdy na 3-6 mies lub nawet więcej to nic niezwykłego.
Projekty są raczej średnio ciekawe.
Zdarzają się projekty perełki jednak trzeba mieć szczęście.

Płaca zupełnie średnia jak za obowiązki, które czasami trzeba spełniać. (wyjazdy, trudni klienci)
Podwyżki tak samo średnie, nieco powyżej inflacji.

Ogólnie niezły pracodawca, ale myślę, że w Łodzi czy w Warszawie jest kilka znacznie lepszych propozycji. Ja już szukam innej pracy.
misiek 2013-04-02 10:27:15
Popieram przedmówcę. Pracowalem w Cynercomie. Moje odczucia sa bardzo podobne.
Managerowie sa niby ok i w ogole jednak nie idzie z nimi sie dogadac jak przyjdzie co do czego.
Avalon 2013-05-15 15:46:19
Są przerwy zarówno na papieroska jak i na obiad, a w weekendy się oczywiście nie pracuje. Jeśli chodzi o projekty to jest całe mnóstwo ciekawych opcji zarówno dla osób lubiących wyjeżdżać za granicę jak i dla tych którzy cenią sobie przebywanie z rodziną.
bolek i lolek 2013-05-17 16:13:38
Składanie laptopów...widać, że ktoś "mocno" orientuje się co do rynku IT... ;) W Cybercomie pracuje się świetnie, jest elastyczny czas pracy i rodzinna atmosfera. Wszyscy się znają, brak 30 osobowych open spaceow, bialych koszul i marynarek, są często wyjscia firmowe i te niefirmowe :) Duzo fajnych wspomnien z wyjazdow i letniego grillowania na patio przed firma :) Na papieroska zawsze można wyskoczyć, nie ma kajdanek przy krzesłach...
dr google 2013-05-17 16:52:40
coś ucięło, ale mozna poczytac na computerworld, w programiscie, na fanpage na FB itp...
anonimek 2014-02-17 18:34:30
Główna siedziba jest w Łodzi na Dowborczyków, mają też biuro w Warszawie na Jerozolimskich
1
anonimm 2014-03-10 09:38:10
Też mam pytanie o prace w tej firmie. Czy praca jest stresująca czy raczej ok? Praca w godzinach 8-16? Nadgodziny płatne czy do odbioru?
terranova 2014-03-10 11:15:57
Praca jest w porządku, godziny elastyczne - w zasadzie musisz być w godz. 10-15;
przerwa na lunch - kiedy chcesz i jak chcesz, dużo luzu
nadgodziny płatne,stres - czasem w projekcie ale ogólnie atmosfera jest bardzo fajna i przyjazna, osobiście polecam bo warto!
anonimm 2014-03-16 10:08:09
A ile można na start zawołać na stanowisko np testera? Nie wiem jakie widełki są w tej firmie.
anonimm 2014-04-02 15:18:19
No dobra a może ktoś coś podpowiedzieć na temat zarobków?
Filip 2014-04-16 11:06:29
Ja pracuję tu już 3 rok i bardzo sobie chwalę, jest od kogo się uczyć i można naprawdę fajnego doświadczenia zdobyć...ja bym polecił bez obaw
traveller 2014-04-18 10:51:57
Na czym polegąją 'godziny elastyczne - w zasadzie musisz być w godz. 10-15', w pozostałych godzinach praca z domu? Czy też w praktyce w 5h zrobisz co potrzebujesz względem szacowania tasków ?
nikita 2014-04-18 13:16:14
az tak dobrze to nie ma:-) musisz byc w biurze miedzy 10-15 ale sam sobie ustalasz o której przychodzisz i wychodzisz, w tygodniu masz zrobic 40h ale jednego możesz zrobic 9 a innego 7;-)
konstantynopolitańczykowianeczka 2014-05-25 19:32:53
Nie polecam prac y w dziale instalacji telekomunikacyjnej.W ogóle nie szanują ludzi.Najgorsze jest to,że osoby koordynujące pracę team leaderów ,nie znają się na pracy.nawet nie wiedzą jak odróżnić optoreceptory.nie mają zielonego pojęcia jak rozwinąć światłowód :)a czepiają się i obcinają z nadgodzin i straszą konsekwencjami finansowymi za coś co nie jest zależne od nas.
ZANIM ZATRUDNISZ SIĘ W CYBERCOMIE PRZY SWAPach ZASTANÓW SIĘ PIĘĆ RAZY!!!!!!!!!!!
Tyko pięknie mówi M.S. przy zatrudnieniu ,a po miesiącu masz [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] br />
2
Tulipan 2014-06-03 08:03:04
Fajnie, że ktoś traci pracę bo jest nieuczciwy a potem szkaluje firmę na necie:-)
Współczuję kolejnemu Pracodawcy takiego pracownika jak TY:-)
1
nopn 2014-06-07 15:12:48
Co najbardziej mi się podoba to wsparcie w relokacji po okresie próbnym taki tekst usłyszałem ;)
abc 2014-08-27 22:36:15
raczej nie polecam ...
2
def 2014-08-28 07:15:52
a ja zdecydowanie polecam
pracownik 2014-08-29 11:08:25
Cześć, jestem programistą Java. Moim zdaniem pensja mieści się gdzieś tak w okolicach średniej branżowej w Łodzi. Są firmy, które płacą więcej, ale są i takie, które płacą mniej. Jeśli chodzi o atmosferę to jest ona raczej pozytywna. Nie spotkałem się z jakimiś nieuzasadnionymi pretensjami czy czymś podobnym. Ludzie pomocni. Jest parę pozapłacowych benefitów jak np. opieka medyczna za 1zł, karta OK System za chyba 33zł, jest też jakaś biblioteczka. Są też szkolenia, może nie jakieś kosmiczne ale kilka ciekawych rzeczy można się dowiedzieć. Niestety są na zapisy i na najfajniejsze można się nie załapać :(
Nie chcę jakoś strasznie wychwalać, ale pod wymienionymi wyżej względami jest naprawdę OK. Teraz minusy:). Brak miejsc parkingowych - w zasadzie jest ich niewiele i jeśli przyjedziesz do pracy później niż o 8.30 to są marne szanse, że zaparkujesz na parkingu - trzeba szukać miejsca na ulicy (Dowborczyków). Trzeba też zdawać sobie sprawę, że Cybercom to przede wszystkim firma outsourcingowa - firma wynajmuje pracowników innym firmom. Nierzadka jest sytuacja, że zanim nowy pracownik pojawi się w firmie, jest już wysyłany na rozmowy kwalifikacyjne do innych firm. jeśli przejdzie rozmowę, to jest wysyłany do pracy do tej firmy na określony czas (kilka miesięcy, rzadko zdarza się sytuacja, że pracuje się w siedzibie Cybercom). Niestety ten fakt jest często pomijany na rozmowach kwalifikacyjnych i przyszły pracownik w ogóle nie zdaje sobie z tego sprawy.
4
Pracuś 2014-08-29 15:21:23
hej, w zasadzie rzetelna opinia o Cybercomie, mam tylko jedno małe sprostowanie ok 70% łódzkich pracowników jednak siedzi w biurze Cybercomu więc stwierdzenie "rzadko zdarza się sytuacja, że pracuje się w siedzibie" jest lekkim nadużyciem:-)
pracownik 2014-09-07 21:54:51
@Pracuś masz rację, źle się wyraziłem :-) Miałem na myśli nowych pracowników. To wśród nich rzadka jest sytuacja, że będą pracować na miejscu. W zasadzie są rekrutowani pod konkretne stanowiska dla firm partnerskich.
pracownik 2014-09-19 22:40:19
Nie wiem czy mogę podać nazwy firm - być może jest to tajemnica handlowa lub coś w tym stylu. Jednak mogę Cię zapewnić, że nie są to firmy podrzędne. W większości przypadków są to firmy międzynarodowe.
Tom 2014-11-24 17:51:56
Dziwna firma - próbuje zrekrutować pracowników z Wrocławia za Łódzkie stawki :)
Rozmowa z rekruterami to strata czasu - Panie chyba nie są świadome, że rynek IT to rynek pracownika i powinny się trochę miarkować w złośliwych uwagach i przestać się zachowywać jak księżniczki. Nie ten czas, nie ta branża.
2
Cybecomowa Księżniczka 2014-11-26 06:54:41
Cybercom dobrze płaci:-) nie liczy się czy zatrudniamy ludzi z Łodzi, Wrocławia i Warszawy.Liczą się kompetencje, doświadczenie i potencjał pracownika.
To że jest obecnie rynek pracownika nie znaczy, że chcemy przepłacać "słabych" ludzi. Chcemy zatrudniać najlepszych i im płacić godziwe i konkurencyjne pensje.
ps. komentarz o złośliwych księżniczkach pominę bo być może autor wypowiedzi
miał gorszy dzień :-) Wszyscy jesteśmy tylko ludźmi:-)
2
tyran 2015-04-21 10:39:45
Polecam / nie polecam - co to są za opinie?! Ja po paru latach w Cybercomie mogę powiedzieć konkretnie: fajni ludzie (programiści i testerzy), niefajne kierownictwo i mocno średnie płace. Atmosfera jest ogólnie dobra, ( usunięte przez administratora )
Podsumowując: jest kilka plusów (szeregowi pracownicy, bonusy, wspólne wyjścia) i sporo minusów. Jeśli ktoś lubi korpo, Cybercom na pewno mu się spodoba.
1
kzapalowicz 2015-04-21 22:50:10
Nie ma to jak "bezkarność" w internecie i pisanie pod pseudonimami :) Podpisz się swoim imieniem i nazwiskiem - starczy Ci odwagi?

Skoro zostałeś/aś oszukany na kasę to gowork.pl nie jest miejscem na załatwianie tego typu sprawy. Idź do sądu pracy i jeśli faktycznie racja jest po Twojej stronie, to wygraną masz w kieszeni.

Co do zwrotów za zakupy w delegacji, to ja rozliczam wydatki na podstawie wyciągu z konta i dzięki temu dostaje zwrot dokładnie w takiej wysokości jak poniesione koszta - jak widzisz, wszystko to kwestia organizacji :)

Nie wiem o co chodzi ze wsparciem podczas wyjazdów zagranicznych.. ja jestem samodzielny i doskonale daję sobie radę w Europie, Azji, czy Stanach niemniej rozumiem, że niektórzy na wakacje (nawet w późnym wieku) jeżdżą z rodzicami i oczekują 'ekstra' opieki na każdym kroku ;)

Z innymi argumentami nie będę dyskutował - "osobiste wycieczki" i szydzenie z czyjegoś wykształcenia to poziom dyskusji który uważam za, delikatnie mówiąc, słaby. Rozumiem, że można się z kimś nie lubić niemniej należy mieć klasę.

/Konrad
1
brak 2015-05-16 17:50:45
Jaka jest forma współpracy w Cybercom? Tylko umowa o pracę czy kontrakty też są stosowane?
Jak wygląda rekrutacja, testy z programowania?
demon 2015-05-19 19:42:01
z tego co wiem to zarówno są umowy o pracę jak i kontrakty, na rekrutacji zarówno testy z wybranej preferowanej technologii jak i rozmowa techniczna i hr-owa.
qwerty 2015-05-21 19:48:56
Jak wyglądają testy i rozmowa? Zadanie algorytmiczne czy raczej z rozróżniania zachowania undefined i unspecified w C (przykładowo w C)?
szczypan 2015-09-17 22:46:01
Donek to Ty za banany idziesz pracować. Pamiętaj że ktoś za te banany płaci. Myślisz że to idze z kieszeni szefa - to się mylisz :)

Firma rewelacja.
sa 2016-04-21 15:30:22
Cybercom już od dawna ma niewiele projektów za granicą. Większość jest na miejscu. Ew. u Klientów lokalnych. Więc długich wyjazdów nie należy się bać. A jeśli ktoś naprawdę się o to obawia, to powinien określić dokładnie swoje preferencje na rozmowie rekrutacyjnej i wówczas, jeśli firma zdecyduje się go zatrudnić, to nikt go do wyjazdów w delegacje nie będzie zmuszał.
ChceZmienicPrace 2016-10-11 08:34:12
W Bydgoszczy otwiera sie odddzial. Ile w Cybercom zarabia senior java developer? Dzieki
pikoa 2016-10-12 13:53:52
No dobrze, ale ogólnie to jakich zarobków można się teraz spodziewać? Podobno oprócz dobrej podstawy jest jeszcze szansa na jakieś premie do tego, co jeszcze lepiej się opłaca. W Nowej Soli zawsze jakoś warto si załapać. Z góry dziękuję za szybką odpowiedź
Marco 2016-11-08 13:16:58
Zachęcony wiadomością z widełkami - byłem na rozmowie pod kątem bydgoskiego biura. Tak jak myślałem, przesłane widełki - nie mają nic wspólnego z rzeczywistością. Oferta mieściła się raczej w dolnych widełkach, z czego jestem zaskoczony. Firmy w Gdańsku i Wrocławiu oscylowały w ofercie dla mnie raczej w górnych widełkach. Rozumiem, ze firma szuka taniej lokalizacji, ale jeśli będę miał na dłużej wyjechać - to wolę za tamtejszą stawkę (słyszałem od inzyniera który mnie sprawdzał technicznie, że realia są takie, że większość czasu spędza się w podróży - nie tylko po Polsce i Szwecji). To ja już wolę wyskoczyć z obecnej firmy sporadycznie do UK, ale być doceniany i traktowany poważnie. Biuro całkiem całkiem, z tym, że niie
3
Ciekawy 2016-11-18 01:32:44
1. Kiedy firma będzie rekrutować junior java developer 'ów?
2. Jakich widełek można się spodziewać?
Ciekawy 2016-11-18 10:06:19
Powyższe pytania dotyczą oddziału w Bydgoszczy.
Zostaw swoją opinię o Cybercom Poland - Łódź
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Cybercom Poland