brak logo

F.U.P

Poznań

Opinie o F.U.P

aggag2 2014-10-16 21:07:41
mALO WAZNE ale jak masz problem to do kierownika jak bedzie trzezwy i nie bedzie rzucal notesem lub do czesia na andrychowska to on cie podjebie i wtedy pedem polecisz do szkoly.
alojz 2014-10-19 14:35:46
WSZYSTKO BYLO OPISANE ALE JAKIES 10 STRON ZOSTALO usunietych..

nie polecam no chyba ze jestes ze wsi i zdesperowany..
maruda 2014-11-19 20:38:04
wszyscy narzekają a jednak wszyscy tam robią. Ciekawe co tych niezadowolonych nadal tam trzyma. Jak sie komuś nie podoba nie ma przymusu jak jest takim fachowcem to bez problemu znajdzie zatrudnienie w innej firmie.
aggag2 2014-12-21 10:27:27
wESOLYCH SWIAT DLA WSZYSTKICH PIJACZKOW a takze furiata z kanciapy ktory uwielbia flaszke i 6 piw a na kacu rzuca swoim kapownikiem i krzyczy ze wszystkich zwolni.
Odradzam te firme .
1
1234 2015-09-21 19:44:33
Złożyłem dokumenty jako ślusarz czy w FUP jest dużo pracy gwarantuje zatrudnienie.
dzięki
Robuś 2015-09-26 13:03:44
Praca jest ale jak jej nie bedzie to cie zwolnia,rotacja jest spora a wyleciec mozna za byle co wiec powodzenia.
Alkochol na tokarkach leje sie strumieniami w przerwach miedzy fuszerami i snem na 3 zmianie.
Ogloszen nie ma bo zamowien malo a sporo ludzi moze poleciec bo slyszy sie o likwidacji firmy wiec ludzie z wiosek beda plakac i zrec mirabelki.
gDYBY NIE BYLO TYLU starochow i obibokow to spokojnie dalo by sie robic 2 x wiecej niz dotychczas.
waldek 2015-10-06 21:41:46
Masakra narzekać na tak wyluzowaną firmę. Tam nie ma żadnych zasad. Ludzie narzekają bo zabrali im krzesełka i nie mogli grza [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] przez cały dzień.
Ta firma w porównaniu do innych przypomina Disneyland.
xxxxxx 2015-10-07 20:41:46
To będą w końcu zwalniać czy nie...
wesoly 2015-10-21 00:15:35
Nikt tu nie narzeka bo na 2 i 3 zmianie mozna se posiedziec i pospac.
A co zwolnien to pierwsze slysze bo niby mialo poleciec 30 osob ale ucichlo.
Wiec ?????? Mnie bardziej interesuje kasa na swieta:) ile ?
Co do wesolego miasteczka to fakt firma raczej nie zarabia bo norm nie ma a pracuje ok 100 pracownikow wiec to dla mnie szok....
Fuszery da sie zrobic i cos tam wyniesc wiec jak dla mnie cool..
Robuś 2015-10-31 14:47:16
tAK MAJA problemy z kasa ale zatrudnic sie mozesz to bedziesz mial z 2-3 miesiace na szukanie nowej pracy a co do zwolnienia 30 osob to plotka bo dopiero od lutego maja byc ciecia.
1
hans 2015-11-26 12:32:18
Coś w tym jest. Ogólnie wiara sama się zwalnia a na ich miejsce nikogo nie szukają. Z roboty nie maja bo powydawali. Dużo ludzi przyjezdnych ktorym pomalu nie oplaca sie sie przyjezdzac. Mi tez . Kasa slaba 2300-2500 na reke za 3 zmiany... na numeryku. Jak juz ktos wczesniej napisal mozna sie wyspac na nockach i pochlac, ale jaki jest sens? Udaja ze placa a my udajemy ze robimy. Bledne koło.
1
xxxx 2015-12-01 20:44:44
Prawda ale to ma plus co piszesz...jest czas na szukanie pracy a ci przyjezdni tacy jak czesiu i inne przydupasy z tokarek maja po 19-21/h za nic nie robienie ,granie w karty czy spanie w nocy.
Ogolnie praca ok ale do czasu znalezienia lepszej.Pracy ubywa wiec nie zdziwi mnie jak zostanie od lutego ludzi na obsadzenie 1 zmiany.
Teraz mnie interesuje ile bedzie kasiory na swieta:)
2
pan totoro 2015-12-10 19:45:44
Jak wam tak źle nikt was tu nie trzyma chrabąszcze jeba..e
10
adam 2015-12-12 12:44:41
Zle nam bo sie kurwa wiesniaki nie myjecie i chodzicie w tych samych skarpetach co pracujecie.To nie wies tylko miasto.
Nie podoba sie nikomu ze jedni spia w nocy lub graja w karty a inni musza robic i jeszcze slysza od pijaczka wrzaski ze wszystkich pozwalnia.
3
pan totoro 2015-12-14 08:50:35
To też ci napisałem buraku miejski że jak ci nie odpowiada to zmień prace. Zresztą gdzie ty byś poszedł??? :) nikt na siłe cię tu nie trzyma :)
raf 2016-01-06 19:58:03
Witam.Będą zwolnienia?poważne opinie
eda 2016-01-07 05:06:47
Z tego serwisu nic dla mnie nie wynika jedni piszą tak drudzy przeciwnie,
kompletny bałagan.Robię podejście do FUPU na CNC zobaczę jak będzie.
adam 2016-01-15 15:56:12
szukaja bo ludzie sie zwalniaja albo zostaja zwolnieni bez powodu przez kierowniczka ktory rzuca notesem krzyczac "ja ich wszystkich pozwalniam"
mysli oczywiscie o tych idiotach z andrychowskiej i ctx-a.
Ale polecam mozna sie wyspac i pospac w kontroli lub stolowce w nocy.
Pracownik z ctx 2016-02-02 00:48:08
Ja myślę, że kolega adam jest jednym ze zwolnionych ludzi w trakcie chwilowego kryzysu firmy w zeszłym roku i teraz się wyżywa. Jeśli jednak się mylę i jeszcze tu pracujesz, zapraszamy na pogawędkę na żywo odnośnie tego co o nas wypisujesz.
Pracownik z ctx 2016-02-02 00:48:12
Ja myślę, że kolega adam jest jednym ze zwolnionych ludzi w trakcie chwilowego kryzysu firmy w zeszłym roku i teraz się wyżywa. Jeśli jednak się mylę i jeszcze tu pracujesz, zapraszamy na pogawędkę na żywo odnośnie tego co o nas wypisujesz.
adam 2016-02-06 21:21:06
Nadal pracuje ale nic to nie zmieni.Chcesz dyskutowac na zywo ? ale o czym ze smierdzi od was w szatni czy ze na marynie czy na andrychowskiej sa robione fuszery czy ze przyglup od ptaszkow spi za maszyna? a moze o spaniu w szatni czy kontroli? To nie twoja wies zeby spotkac sie za remiza ze sztacheta.
Skoro tu pracuje to po co mam sie narazac wszystkim od pracownika do kierownika.? Logika to jest to co brakuje wiekszosci pracujacych w FUP.
Odnosnie wyzywania sie to ci co mowili bezposrednio co ich boli czy to wsrod pracownikow czy wyzej juz tu nie pracuja bo kapusie musieli zameldowac.
Reasumujac z kapusiami/szmatami nie dyskutuje..
1
Pracownik z ctx 2016-02-10 23:10:32
Czyli reasumując - nie wiadomo po co tu pracujesz bo nic Ci nie odpowiada, począwszy od operatora, skończywszy na kierowniku. Jesteś zwykłą cio#ą bo boisz się o tym komukolwiek powiedzieć. Boli Cię to, że ktoś kto mieszka poza Poznaniem umie więcej niż Ty i dla tego wyzywasz ich od śmierdzieli i nierobów. Coś jeszcze pominąłem?
Info dla ludzi, którzy chcą się tutaj zatrudnić - rób to co Ci każą a nikt nie będzie mial do Ciebie pretensji.
olo 2016-02-12 09:38:53
na fup jest jedno lekarstwo wymienić ta zasiedziala zaloge jeszcze z przed fup i było by ok
adam 2016-02-12 22:17:09
Ciota to ciebie zrobila biedaku i do tego po pijanemu.Codzienne krzyki dochodzace z kanciapy kierownika nie swiadcza o tym ze wiesniaki na tokarkach cos umieja oprocz duszenia guzika i wykonania detali ktore juz sa robione po raz setny itp.
Fakt umieja cos ...spac/robic fuszery i pierdolic glupoty i buntowac ludzi.
Zamilcz lepiej biedaku bo albo jestes ciota co podglada ptaszki albo przyglupem od kazimieruka skad wyleciales.
adam 2016-02-24 05:25:57
Bardzo przepraszam wszystkie osoby, które obraziłem swoimi wulgarnymi wypowiedziami. Były one spowodowane depresją, którą niedawno u mnie stwierdzono. Jeśli w przyszłości ponownie kogoś obrażę, będzie to oznaczać, że nie wziąłem leków.
Nie_weazne 2016-03-02 08:46:14
Adam nie przejmuj się, majster Ci przypomni.... Wiemy kim jesteś... :]
skok 2016-03-05 09:27:44
omijać firmę szerokim łukiem. Stare zdezelowane wiecznie psujące sie maszyny, absolutny chaos organizacyjny, wieczny brak narzędzi. na wydajni leżą zajechane frezy i wiertła do pobrania z frezów fi 16 po ostrzeniu setny raz zostaje frez fi 7 20lat idą te same zlecenia i ciągle problemy nic nie pasuje. Największym problemem jest obsada dyrektorska brak wiedzy w zarządzaniu firmą zresztą czego można spodziewać się po starych zrębowcach pełniących stanowiska zarządzające na pewno nie inteligencji oraz kultury osobistej!!! Co do zarobków to marne jak na Poznań 2400-2500 standard. Za tyle to dostanie się robotę w każdej branży. Niedługo najniższa krajowa dogoni zarobki w fupie. Co do pracowników pełen wachlarz od prostaków kapusi i lizodupów po ludzi normalnych i inteligentnych jak w każdej firmie. Teraz o technologii jest tylko 2 technologów dobrych, i wiecie o kim mówie. reszta to żal pisać wcześniej pracowali w punktach ksero i tak im pozostało do dzisiaj. Pławda? (tłum. prawda)- dla nie wtajemniczonych.
Podsumowując jest to firma w której nie da się zarobić , na pewno odnajdą się tutaj alkoholicy każdy wie kto i gdzie na jakiej zmianie chleje. drobne złodziejaszki złom kolorowy, wióry, małe detale kolorowe. Ludzie którzy mają jakieś źródło utrzymania inne niż fup. fuszeranci itp. w fupie można pospać i pochlać Firma o specyficznym mikroklimacie komunizmu.
Robuś 2016-03-06 16:00:54
skok trafiles w 10 wiec nic dodac niz ujac..ale zapomniales dodac ze 70% z tych co napisales to wiesniaki z podpoznanskich wsi wiec im taki zarobek i praca pasuje.
.
Nie_weazne - 2016-03-02 08:46:14 odpowiedz
Adam nie przejmuj się, majster Ci przypomni.... Wiemy kim jesteś... :]
Gowno wiesz wiesniaku...
do 2016-03-08 08:57:00
MNIEJ WIECEJ SIE ZGADZA TYLKO PODAJ MI TYCH INTELIGENTNYCH
xxxxx 2016-03-08 15:41:29
To ci co sie zwolnili.
koks 2016-03-08 17:26:02
Paru inteligentnych by się znalazło. oczywiście w mniejszości :) i tak jak wspomniałeś ci co się zwolnili. Trzeba dodać jeszcze o pociotkach i układach rodzinnych ;) ilu ich tam jest? 4 + 1 adoptowany ;) tak ludzie gadają haha. no i są też tacy co świadczą usługi dyrektorowi z zakresu budownictwa itp :) a później wszyscy zdziwieni że dyro wszystko wie ;)
adam 2016-03-12 12:28:13
A wie co sie dzieje w nocy? i kto wiory kolorowe kradnie? Przypomne tyko przyglupa ktory kilka lat temu polecial za wiertla a ci co kradna wieksze sumy nadal pracuja wiec dyrektor nie wie wszystkiego.
Co do adoptowanego to raczej to kochanek jest czytaj chlopak do sexu i lodzika niz syn adoptowany.
Robuś 2016-03-15 19:06:45
Wiesz ze jak [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w nocy w FUP-ie to sasiad na wsi twoja stara posuwa ?
pitonga 2016-03-20 14:32:04
słyszałem że nadgodzinki wam zabierają jak jesteście niegrzeczni :) hahah musicie nadgodzinki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] eby starczyło na chlebek do końca miesiąca
przy takich zarobkach to się nie dziwie :)
Jak można dać się tak poniżać?
pisze tutaj o obróbce CNC :)
xxx 2016-03-21 15:39:06
witam.ogłoszenie jest w necie firma poszukuje frezera na cnc i konwen.
xxxxx 2016-03-22 09:16:00
Daj sobie spokoj z ta firma bo albo cie wykoncza wspolpracownicy albo kierownik na kacu a kasy nie zarobisz bo konkurencja na fuszery juz jest a i chetni do wynoszenia wiorow kolorowych tez.
Fakt zabieraja nadgodzinki bo widac ktos zauwazyl ze jak sie przypilnuje zaloge to da sie zrobic te sama robote bez nadgodzin.
Tak czy tak w sobote i na nockach nic sie nie robi a raczej 50% z tego co normalnie wiec po co nadgodziny????
Fakt przyglupom z podpoznanskich wsi bez nadgodzin nie starczy na chlebek i flaszke po pracy.
1
pracownik 2016-04-13 17:47:37
Wszystkie wypowiedzi są szczere i zgodne z panującymi zwyczajami firmy FUP.
Ciekaw jestem dlaczego ci wszyscy malkontenci nadal tam pracują mimo tych wszystkich wad. Zamiast wytykać wszystkie zgrzyty i zniechęcać nowych pracowników
napiszcie dlaczego mimo to nadal tam pracujecie. Być może jest jednak coś co trzyma tam tych wszystkich ludzi.
adam 2016-04-15 19:35:16
Wymienie co trzyma tych wszystkich ludzi [na to nikt nie narzeka]
Mozna zrobic sobie fuszerki np na tokarkach [czesio itp]
Mozna pospac w nocy [3 zmiana]
Nikt ne wymaga rozliczenia sie z czasu wykonania detalu/li [w granicach rosadku]
Mozna wyjsc wczesniej bo 1 osoba odbije karty innym lub mozna wpisac sobie w kompie.
Czasami jakies wiorki kolorowe czy inne rzeczy zmieniaja wlasciciela.
Mozna sobie popic kawke,pogadac,zapalic zjesc dluuuuuuuugie sniadanie[2/3zmiana]
Pograc w pokera [2/3zmiana]
Pisac dalej..................?
Nowy 2016-04-23 20:27:54
Mam pytanko, jaki firma fup oferuje social? Mam na myśli święta wczasy itp? A i czy soboty i nadgodziny można robić?
Nowy 2016-04-23 20:32:53
Chciałbym się tam zatrudnić, myślę że oferują niezłą stawkę i warunki lecz zastanawiam się czy jako nowemu pracownikowi pozwolą robić nadgodziny i jak to tam jest z tymi sobotami?
xxxxx 2016-04-26 20:33:03
Firma oferuje wczasy pod grusza/rodzinne oraz refundacja wczasow rodzinnych +karta multisport i karta apteczna.Paczki na swieta dla dzieci +premie kwartalne oraz premie od mistrza ale to dostana wybrani.Premia roczna tez jest ale dla pracownikow na stalych umowach.
Stawki tak zaczynaja sie od 15 netto do 22 netto +premie itp
Soboty platne 100%.
6
SMOK WAWELSKI 2016-05-11 11:34:22
Jak skonczysz podstawowke i nauczysz sie pisac poprawnie po POLSKU to moze gdzies znajdziesz prace.Szukaj w amazonie.
1
arek 2016-06-24 19:59:50
Witam.Czy na chwile obecna firma zatrudnia.dzięki za odp.
ułan bator 2016-07-03 17:04:56
tak. Potrzebują jeliciarzy
Guantanamo 2016-07-06 19:15:36
Ohhhooo znaFca się znalazł :)promotor firmy
8
soprano 2016-07-11 05:47:17
16brutto na godzine 3 zmiany 90% obróbka żeliwa. Pasi?
8
Piaskowy frezer 2016-07-14 01:14:42
taka sama jest w biedronce . :)
10
adam 2016-07-30 13:36:22
hahahhahahaha tyle maja juz w amazonie/biedronce i innych firmach gdzie nie potrzeba wiele umiec co swiadczy o FUP.
amazon dowiezie do pracy a fup ?
obecnie rekrutuja wiec wszelkie odpady ktore nie znalazly pracy w amazonie znajda prace w fup .
10
bartel 2016-07-30 14:52:03
@adam a Ty rozumiem jesteś pracownikiem Amazona, że tak właśnie przedstawiasz sytuację? Inaczej nie zrozumiem, jak można tak obrażać "własne gniazdo" i współpracowników. Uważam, że pracuje tu wielu fachowców.
alan 2016-11-02 15:42:23
Trzeba byc idiota zeby pracowac w tym podpupadajacym kolchozie z wiesniakami i kapusiami z podpoznanskich wsi...TRAGEDIA
4
Zostaw swoją opinię o F.U.P - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie F.U.P