brak logo

SPINKO

Leszno

Opinie o SPINKO

Taro 2016-09-23 19:56
Tak już jest w tej firmie oszukują o systemie pracy i tyle. Zapewniają że jest trzy zmianowy a czterobrygadowego nie ma . Firma nie dotrzymała umowy o pracę jeżeli nie dotrzymała umowy ustnej, kiedyś mieliśmy papierek jaki mamy system pracy więc na pewno nie którzy odwołają się do niego przy zawarciu umowy. W tej chwili kilka osób się zwalnia i nie tylko z żeliwa a ile jeszcze zamierza to zrobić. Niestety są ludzie w tej firmie bez jaj którzy nie powiedzą co myślą tylko są posłuszni do bólu nawet gdy z 3 promilami rozbijają latarnię i na Rejtana rozbijają znaki i inne samochody. Ale warto dla spinko Mareczka trzymać a normalnego gościa i uczciwego to można zwolnić. To jest polityka firmy tylko wstyd panie prezesie, rudzielcu i lady z kadr.
11
baby 2016-10-04 16:13
Szkoda, to co tu czytam trochę odwróciło moją wizję pracy w Spinko. Byłem bardzo zainteresowany pracą w waszej firmie.
Kto wie, może za niedługo znów odgrzeję sobie temat...
5
Pokemon Go 2016-10-07 21:44
Odrzewaj i podgrzewaj. Rudego trzeba mocno uwędzić i opalić
2
Zona juz prawie ex-pracownika 2016-10-09 19:47
Moj maz na szczescie zlozyl wypowiedzenie a na chwile obecna nie ma problemu z praca w Lesznie. Co wiecej bedzie mial wiecej pieniedzy na dzien dobry. Roznica kolosalna nie jest ale zawsze na plusie:) Jest niedziela a ja sama z malymi dziecmi w domu, nawet obiadu nie mam jak ugotowac, bo stary kawaler ktoremu brak nawet minimalnej krzty empatii wprowadza system niewolniczy na sile. Przymusowo tez przenosili pracownikow z roznych dzialow zeby obsadzic mistrzow. Prezes zdziwi sie jednak bardzo (jesli jeszcze tego nie zauwazyl) bo juz dawno nie bylo takiej katastrofy co do normy. Brakuje ludzi a bedzie ich coraz mniej przy takim podejsciu do pracownika i z takimi zarobkami. "Sama Prawda" w Twojej wypowiedzi jest blad. Chodza dwa dni na rano, dwa na popoludnie, dwa na nocki i JEDEN dzien wolny.
6
Michu 2016-10-10 11:44
Rudy Rudy słuchaj:

Ogłoś się na elce, że to ty szukasz pracowników a nie firma Spinko. Do firmy Spinko to ja nic nie mam, ale mam i to dużo do Ciebie. Nie chce mieć do czynienia z tobą......dopóki będziesz w Spinko, nie ma mowy, żebym aplikował i wrócił do firmy Spinko. RUDY zejdź mi człowieku z oczu, i jeszcze jedno....nie chciałbym cie widzieć gdziekolwiek na mieście, schowaj sie do WC albo w krzaki jak cie dojrzą moje gały....nie chce oślepnąć z patrzenia na takiego ZŁOŚLIWEGO menadżera, puknij się, to była nasza pierwsza i ostatnia rozmowa.
3
buki 2016-10-17 20:26
Strzelają sobie sami w kolano. Na szkoleniach wstępnych opowiadają bajki nowym pracownikom na temat ogromnych premii sięgających 1000zł, w rzeczywistości kończy się na 200zł. Obiecują podwyżki po 3 miesiącach, po czym zamrażają stawki i zostają ze śmiesznym 8 na ręke za H. A na końcu ździwienie, dlaczego ludzie rezygnują. Prawda jest taka, że niedługo zostaną tu tylko starzy pracownicy przywiązani do firmy i nic nie potrafiące młodziaki, ponieważ Ci bardziej rozgarnięci podszkolę się z kilka miesięcy i będą uciekać za granicę lub do innych firm w dużych miastach.
Inną sprawą jest to, że jeżeli chcecie się wybić musicie trzymać rękę głęboko w d.... . Nie od dziś wiadomo, że na stołkach jest "ktoś od kogoś". Idealny przykład nowego młodego mistrza na żeliwie. Trzymał rękę głęboko w d.. szefa produkcji to się dochrapał, ale wśród ludzi i tak jest przegrany, kabli nikt nie lubi. Porównując stawki z innymi firmami z branży Automotiv to ta firma żeruje tylko na ludziach. Do tego jeszcze wymuszony system 4 brygadowy, bo kolesiostwo z biurowca przespało moment na zakup maszyn. Cierpią ludzie na produkcji, a oni dalej na swoich stołkach. Szkoda gadać ...
16
olek 2016-10-18 06:41
Ten nowy pseudo mistrz to kolejna porażka w tej firmie. Ciekawe jak czują się starzy mistrzowie którzy musieli wypracować sobie autorytet na maszynie zanim zaczęli się wypowiadać na jakikolwiek temat. Przychodzi świeżak dostaje stanowisko wyslizgane na uprzejmych donosach i udaje Pana.
10
Panda 2016-10-18 07:15
Pomysł z 2 mistrzami padnie szybko. Siedzą i nic nie robią. po kilku miesiącach ktoś się wkurzy i ich wykopie. pracownicy mają ich gdzieś. Same chorobowe i urlopy. Nie mówiąc już o nie wykonanych normach, bo nikt tego nie nadzoruje. Wszyscy śpią za maszynami w weekendy i jest cacy.
9
rower 2016-10-18 13:30
moze i wykopie. Ale dla niektórych (czytaj: młody) bedzie trzeba znaleźć jakieś inne stanowisko, bo taki talent nie może się zmarnować na maszynie...
4
Szaitis 2016-10-20 09:09
pieprzysz głupoty w kitel j...
2
Szaitis 2016-10-20 09:43
Prawda jest taka że od pewnego czasu robimy za trochę więcej niż kobieta na kasie w biedronce:-) Tyle że jeszcze możemy do wc chodzić bez normy :xD System 4 zmianowy porażka wszyscy którzy się uczą a niedawno zostali przyjęci praktycznie uciekli na chorobowe i nie ma komu maszyn obsługiwać. Pomysł z dwoma mistrzami na zmianie mhhh Mają ćwiczyć instynkt szukania pracowników na hali czy siebie na wzajem ? Wyrazy współczucia dla "starych" mistrzów którzy na to zapracowali za to że muszą współpracować z new age w firmie czyli kablami i wazeliną bez umiejętności, wiedzy i zrozumienia pracy w zespole:-)
5
Były Frezer 2016-10-20 10:03
Nie można pominąć faktu pseudo reklamacji lub pseudo przekroczenia wskażników jeśli chodzi o te niebotyczne wysokości premii:-) Kto widział te premię?? Baaaaardzo poszukiwana przez wielu :xD Dobrze że dałem sobie spokój:-)
2
Janek 2016-10-20 22:30
Głupoty piszesz straszne.... jedna z nich jest L4- jak mnie nie ma nie mam premii i nie ma to wpływu na innych!! Ja jestem zdania że jesli jest Ci /mi źle to zmien prace , proste .w Lesznie jest mnóstwo firm takich jak Spinko placacych na czas itd itp .droga wolna!
Gibi 2016-10-21 09:11
Następny dupo właz !!!!!! Janek pomyliła się w L4 tylko to.
1
qafp 2016-10-21 15:46
przyjmuja / potrzebuja do pracy w magazynie
jak wogole wyglada praca w magazynie / jakie pieniadze i jaka praca
Zniesmaczony 2016-10-22 16:29
Kolesiostwo na całego porażka i wielki syf.Jak jeździsz na rowerku z preziem to nawet mistrzem Ciebie zrobią nieważne umiejętności i wiedza.Najważniejsze to straszenie i mobing ludzi i bycie skurwielem motto Za kitel oddam wszystko powodzenia nowo przybylym czyli praca w weekendy a wolne jak Ci przypadnie w tyg.1dzień
12
. . . 2016-10-22 17:20
Związki pomiędzy mistrzami a pracownikami też są bardzo miło widziane z firmie
3
świadomy pracownik 2016-10-22 22:04
Szkoda ze na zebraniach nic nie potraficie powiedzieć:)) Stoicie z głowami spuszczonymi , a tu anonimowo sami bohaterowie:)))) . Może nie jest idealnie ale firma się rozwija będzie coraz lepiej.
3
Papi 2016-10-23 02:28
ciekawe jak później wygląda stawka godzinowa takiej osoby :)
1
Oro 2016-10-25 18:57
A ty i na zebraniach wazelinujesz jak wszyscy i tu też buahahahaa
3
qafp 2016-10-27 10:30
przyjmuja / potrzebuja do pracy w magazynie
jak wogole wyglada praca w magazynie / jakie pieniadze i jaka praca
4
NIck 2016-11-07 15:38
Naiwni ludzie. Prezes zorientował się, że ludzi uciekają to na czas 4 brygadówki progi dla premii podniesione. Brygady miną a wszyscy znowu zostaną na lodzie. nawet reklamacji jakoś mniej, a tylu nowych na wydziale. Ciekawe rzeczy sie dzieją i nie wyjaśnione.
5
NEO 2016-11-11 15:50
A ty wiesz co to WTF ?O jakiej technologi piszesz? Technolodzy uczą się od operatorów dopiero co i jak :) Może i jest to zbieranina nie fachowców , ale to ONI WYPRACOWUJĄ PIENIĄDZE DLA FIRMY!!!! FZ- posuw na ząb , VC -prędkość skrawania, ap głębokość skrawania. Coś jeszcze chcesz wiedzieć? Dziwne ale nie w Spinko się tego nauczyłem. A to jakich ma pracowników ma firma to świadczy o Tym że NIE INWESTUJĄ W LUDZI . No taka jest prawda boją się że jak kogoś wyszkolą to za takie pieniądze ich oleją. Dlatego wola "nie fachowców" Jaka jest pomoc technologa? Napisze ci każdy operator z tej firmy:)
Operator 2016-11-15 09:54
Piszesz bardzo niezrozumiale kolego...nie wiem wogole czy twoja wypowiedz jest odpowiedzia na moja(dlaczego zostala usunieta?!)?
Wczesniej pisalem ze za stawke operatorow ze spinko w innych firmach detal robisz sam przy maszynie, bez pomocy technologa (sam sobie jestes technologiem)nie chodzi mi o ustawienie jakiegos detalu ktory idzie ktorys juz raz i twoim zadaniem jest pozakladac narzedzia wedlug instrukcji , pomierzyc je,przetoczyc szczeki, puscic sztuke, pomierzyc, zrobic poprawki i do izby pomiarow...nie o to mi chodzi...czyt.dostajesz rysunek....Program generujesz sam z lapy, technologie opracowujesz sobie sam tzn sposob zamocowania , kolejnosc operacji, dobor narzedzi,parametrow itd...i tak przez jedna zmiane 3-4 rozne detale robisz na gotowo..
Pisze to dla tych ktorzy wylewaja tu swoje zale, ze im tak zle i wogole, w tej branzy brakuje fachowcow w narzedziowniach, wiec jak wam zle probujcie swoich sil gdzie indziej :)
Powodzenia i nie stresuj sie tak, nie chcialem nikomu wchodzic na ambicje moja wypowiedzia ;)
Oskubany 2016-11-21 23:04
Ehhh to cudowne Spinko, wyzysk i bajeczki o wyszkoleniu pracownika, awansie.....no brak słów, Panowie z zarządu....byliście niepowazni i nieprofesjonalni kilka lat temu
3
NEO 2016-11-22 07:44
Nie rozumiesz bo tu nie pracujesz:) To wytłumacz mi gdzie są te twoje fachowce?
2
Operator 2016-11-22 21:50
Moje fachowce? Inteligentne...a no fachowcow znajdziesz tam gdzie sie "robi robote" a nie trzepie masowe, pozatym to temat o spinko wiec piszmy na temat..
Baryl 2016-11-24 00:41
o czym Ty w ogóle mówisz.
Po pierwsze chyba nie widzisz różnicy między dzierganiem wszystkiego na wiertłach (tak jak to robią twoi super doświadczeni operatorzy-technolodzy) a skomplikowanymi procesami obróbczymi ,które muszą charakteryzować się stabilnością procesu i zachowaniem bardzo ciasnych tolerancji. Jeśli rzeczywiście byłoby tak jak mówisz to już dawno nasi narzędziowcy wspomagaliby produkcję na 4 brygadówce.
Po drugie to chyba musisz być ślepy żeby nie zauważyć, że nowy młody technolog który robił 3 miesiące na obróbce dostał się do technologii tylko przez znajomość z SS. Bądźmy szczerzy gdyby nie to oraz jego chęci do kablowania przełożonemu co produkcja zrobiła nie tak nie byłoby go tam gdzie jest teraz. Jeszcze perfidnie kłamie, że ustawił coś sam, a w rzeczywistosci gdyby nie pomoc operatorów do dziś siedziałby i myślał dlaczego to nie działa.
7
Operator 2016-11-24 16:29
Wiem o czym mowie, a raczej pisze..
Nie obchodzi mnie to na jakich zasadach awansuje sie w tej firmie, ale ogolnie to jest tak ze w duzych firmach wyglada to na tej zasadzie...co poradzic...
Tak apropo z twojej wypowiedzi wynika na to za przeproszeniem w du.... byles i g...widziales, piszesz cos o jakims dziarganiu wiertlami, o co ci chodzi?
Piszesz tez o dokladnosciach...przejedz sie kiedys do konkretnej narzedziowni oprowadza cie, pokaza co robia i to nie na zeliwie czy aluminium ktore sa latwo obrabialnymi materialami, tylko na roznego rodzaju stalach, twardych,hartowanych... detale w waskich zakresach tolerancji...o roznych ksztaltach i poziomie skomplikowania...zobaczysz, zmienisz zdanie..
Tyle z mojej strony..







NEO 2016-11-25 15:26
Spinko to zbieranina różnych zawodów . Większość zdobywa swoje doświadczenie w CNC dopiero tutaj. Piszesz o super fachowcach , niech przyjdą do Spinko to pogadamy. Ja sądzę że aby gdzieś czegoś się nauczyć to musi ci to firma zapewnić. Sugerowanie że "ciesz się z tego co masz bo na więcej nie zasługujesz "jest trochę nie w porządku. Widzę też że kolegę mania WIELKOŚCI dopadła:))))))
4
Operator 2016-12-04 11:05
Zeby sie czegos nauczyc to przedewszystkim trzeba tego chciec...a prawdziwa szkola to jest jednostkowa produkcja a nie trzepanie non stop powtarzajacych sie detali, wiec jesli ktos chce naprawde zdobyc wiedze praktyczna to nie na takiej produkcji
Tak wogole to nikt kto posiada taka wiedze i umie zrobic detal samemu nie przyjdzie pracowac za pieniadze ktore oferuje firma na poczatek
1
Kolo 2016-12-14 23:56
Obróbka jednostkowa to jedno. Powtarzalność produkcji to drugie. Zależy ma czym swój zysk i profil bazuje zakład.
Czy w Spinko operator jest odpowiedzialny za korygowanie procesu i za ewentualne jego zmiany? W moim zakładzie operator sam wymienia sobie narzędzia. Ale proces technologiczny jest święty. Czy w Spinko można być operatorem i udzielać się jako programista? Potrafię to robić i wiele jeszcze przede mną. Chciałbym się tam szkolić ale nie jako guzikowy ale taki "multioperator" który jest po części sobie technologiem i modyfikuje proces. Są tam u was szanse?
1
NEO 2016-12-15 17:06
Generalnie firma nie inwestuje w ludzi. Masz tylko dusić guzik i nie puszczać braków, co jest czasem bardzo trudne bo opary z myjek i obrabiarek opadając na podłogę tworzą bardzo śliską powierzchnie no i trudno się potem skupić . Az strach pomyśleć co z Naszymi płucami będzie za jakiś czas. Normy dowalone tak ze do toalety nie ma kiedy iść. Jak chcesz to na technologa startuj, inaczej zostaniesz guzikowym :)
5
Bimber 2017-01-04 12:08
Spinko? technolog? uwaga na hurtową sprzedaż hasła wyborczego "w 2 tygodnie możemy cie wyszkolić, no ale nie mamy czasu"
4
Tokarzyna 2017-01-06 20:49
Majkela zaczyna coraz bardziej walić w dyńkę. Choposzek wymyślił sobie,że premii nie dostaniesz też jak przywalisz urlop na telefon.Niby dodał 100 do premii,ale i tak połowy nie dostaniesz bo jest też nowa "nagroda" premiowana na wykonanie plany,którego czasami nie idzie wykonać! szauuuu
6
Kajtek-paraliż guzika 2017-01-10 08:35
Kto lubi zdalnie sterowane NC ucho prezesa, to lajkować ;
6
Mateusz 2017-01-12 04:48
Witam,
Jak wygląda praca w biurze konstrukcyjnym? Fachowcy na stanowisku, szef itp?
Kierownik 2017-01-13 21:49
Ludzie. Czytam wasze opinie i nic nie rozumiem. Jakby przez was zawiść przemawiała... Hejtujecie po kolei. Tak jakbyście chcieli zniechęcić pytającego.
Mam pytanie ogólne. Czy prócz ofert pracy na stanowisku operatora jest możliwość aplikować swoje CV na inne stanowisko w tej firmie? Wiem z doświadczenia, że osoby aplikujące na operatora często były pytanie dlaczego składają aplikacje jako operator skoro w CV ma kogoś więcej jak np. KJ czy szefa zmiany. Firma nie oferuje z tego co widzę innej możliwości pracy jak operator, a szkoda bo być może uciekają im osoby o lepszych aspiracjach i doświadczeniu niż operator, nie urągając operatorom. Często operator właśnie posiada wiedzę godną technologa.
2
RudyMAN 2017-01-17 11:31
Kontruktor pytasz... ogólnie siedzi i odgrzewa schabowe w solidzie, modernizacje starych zabawek
Rybcia, big fish 2017-01-22 09:27
Panie von Kierownik,

przyznaj Pan że związek zawodowy siedzi głęboko w waszej kieszeni. A te śmieszne premie to chyba na jałmużne. Taką firme spokojnie stać na 300zł czystej podwyżki dla pracowników, operatorów.
1
Gibi 2017-01-26 19:37
Z głupim się widziałeś albo nim jesteś. Nic dodać w Twojej wypowiedzi. Pozdrawiam pracownik Spinko od kilku ładnych lat.
Koralgol 2017-01-27 11:34
Jakie zarobki są na stanowisku operator maszyn cnc? Dodali ogłoszenie i się zastanawiam czy składać CV. Możecie podać chociaż orientacyjnie ile podstawy + jaka premia na początek?
1
Predator 2017-02-07 11:43
Związek Solidarność siedzi głęboko w d...e prezesowi a dziwisz się jak przewodniczącego solidarności Kolana córka i jej mąż pracują w tej firmie. Po za tym gdzie była solidarność gdzie inspekcja pracy nałożyła karę za łamanie przepisów kodeksu pracy i to nie pierwszy raz. Dają wielkie obietnice ile zarobisz a tak na prawdę odbierają premie jak chcą lub zmieniają ją jak chcą. Stać tą firmę na podwyżkę ale po co prezesika to nie interesuje jest sam kawaler nie ma żony i dzieci za komuny drektorek a za demokracji wielki PO . Chce zostawić po sobie co on zrobił dla Leszna ja rozbudował firmę tylko że tych pieniędzy do grobu nie zabierze. A opinia o nim i Rudym zostanie jakim był ch...m! Chcecie pracować w Spinko to pracujcie to wasz wybór ale polecam wchodzić głęboko w dupę i mówić że świnie potrafią latać to zarządowi się podoba. Lata praktyki mnie nauczyły w tej firmie jedną rzecz nie liczy się jak pracujesz tylko jak wchodzisz głęboko w d..ę a wazeliniarstwo to klucz do kariery w tej firmie.
7
leser 2017-02-09 17:48
2100 i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
4
Finito 2017-02-13 11:10
AUTORSKI PROGRAM? metodą Krebsa? buhahahahaha, koncz Waść wstydu oszczędź
Andrey 2017-02-17 13:01
No jest tak jak piszesz. Kumoterstwo jak diabli. Zamiany majstrow mialy rozbic stare uklady ,ale porobily sie nowe jeszcze gorsze. Z tego co widze to szefuncio nie panuje nad swoimi ludzmi. Morale zalogi zaczynaja spadac , ludzie powoli maja dosc tego wszystkiego. Wszyscy powinni byc tak samo traktowani , a nie mam uklad to dostaje same profity. Szefuncio jak sie nie wezmie za kadre zarzadzajaca to sam bedzie musial zakasac rekawy. Potem sie dziwia ze ludzie nie chca do pracy tu przyjsc. Na miescie juz gadaja ze jak masz w firmie znajomosci to zarobisz i sie nie narobisz. Jak masz uklady to kariera stoi otworem.
2
UKRAINA 2017-02-21 14:22
Już pora, żeby w Spinko pojawili się Ukraińcy. Rudy działaj, pogoń polaczków za grosze, Ukrainiec przyjdzie.....
1
Sasza 2017-02-21 22:04
Ryży rozbudowuje spinko, ja i moi ziomale z eurokołchozu liczymy na nowe miejsca pracy u rudzielca
Aziz 2017-02-22 10:58
Właśnie widzę że administracja Spinko udaje Ukrainców co za czystość języka choć w mowie już tak dobrze nie idzie. Jakie jaja sobie robicie Polak w Ukraine się zamienia. Co za dno jesteś gościu w tym samym dniu takie komentarze i tej samej osoby . I co myślisz że nas to poruszyło. Słuchaj pajacu są słowa których nie powie Twój kolega za wschodniej granicy tylko Polak a Ty ich użyłeś. Ładne dno pokazałeś swojej osoby. Przedstaw się chętnie spotkam się z Tobą poza bramą Spinko.
2
Gargamel 2017-02-23 11:44
W Spinko okresami bywa tak duża rotacja, że zatrudnienie Ukrainców to wcale nie taki głupi pomysł. Wiele firm w kraju już tak robi. Do wciskania zielonego guzika nie musi być Polak. Firma zyskuje i obniża jeszcze bardziej wynagrodzenia, czyli zbędne koszty, a to w rozumieniu pracodawców czysty zysk, po co dawać podwyżki śmieszne premie.
1
Zostaw swoją opinię o SPINKO - Leszno
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SPINKO