brak logo

SPINKO

Leszno

Opinie o SPINKO

NEO 2016-11-11 15:50
A ty wiesz co to WTF ?O jakiej technologi piszesz? Technolodzy uczą się od operatorów dopiero co i jak :) Może i jest to zbieranina nie fachowców , ale to ONI WYPRACOWUJĄ PIENIĄDZE DLA FIRMY!!!! FZ- posuw na ząb , VC -prędkość skrawania, ap głębokość skrawania. Coś jeszcze chcesz wiedzieć? Dziwne ale nie w Spinko się tego nauczyłem. A to jakich ma pracowników ma firma to świadczy o Tym że NIE INWESTUJĄ W LUDZI . No taka jest prawda boją się że jak kogoś wyszkolą to za takie pieniądze ich oleją. Dlatego wola "nie fachowców" Jaka jest pomoc technologa? Napisze ci każdy operator z tej firmy:)
Operator 2016-11-15 09:54
Piszesz bardzo niezrozumiale kolego...nie wiem wogole czy twoja wypowiedz jest odpowiedzia na moja(dlaczego zostala usunieta?!)?
Wczesniej pisalem ze za stawke operatorow ze spinko w innych firmach detal robisz sam przy maszynie, bez pomocy technologa (sam sobie jestes technologiem)nie chodzi mi o ustawienie jakiegos detalu ktory idzie ktorys juz raz i twoim zadaniem jest pozakladac narzedzia wedlug instrukcji , pomierzyc je,przetoczyc szczeki, puscic sztuke, pomierzyc, zrobic poprawki i do izby pomiarow...nie o to mi chodzi...czyt.dostajesz rysunek....Program generujesz sam z lapy, technologie opracowujesz sobie sam tzn sposob zamocowania , kolejnosc operacji, dobor narzedzi,parametrow itd...i tak przez jedna zmiane 3-4 rozne detale robisz na gotowo..
Pisze to dla tych ktorzy wylewaja tu swoje zale, ze im tak zle i wogole, w tej branzy brakuje fachowcow w narzedziowniach, wiec jak wam zle probujcie swoich sil gdzie indziej :)
Powodzenia i nie stresuj sie tak, nie chcialem nikomu wchodzic na ambicje moja wypowiedzia ;)
Oskubany 2016-11-21 23:04
Ehhh to cudowne Spinko, wyzysk i bajeczki o wyszkoleniu pracownika, awansie.....no brak słów, Panowie z zarządu....byliście niepowazni i nieprofesjonalni kilka lat temu
4
NEO 2016-11-22 07:44
Nie rozumiesz bo tu nie pracujesz:) To wytłumacz mi gdzie są te twoje fachowce?
2
Operator 2016-11-22 21:50
Moje fachowce? Inteligentne...a no fachowcow znajdziesz tam gdzie sie "robi robote" a nie trzepie masowe, pozatym to temat o spinko wiec piszmy na temat..
Baryl 2016-11-24 00:41
o czym Ty w ogóle mówisz.
Po pierwsze chyba nie widzisz różnicy między dzierganiem wszystkiego na wiertłach (tak jak to robią twoi super doświadczeni operatorzy-technolodzy) a skomplikowanymi procesami obróbczymi ,które muszą charakteryzować się stabilnością procesu i zachowaniem bardzo ciasnych tolerancji. Jeśli rzeczywiście byłoby tak jak mówisz to już dawno nasi narzędziowcy wspomagaliby produkcję na 4 brygadówce.
Po drugie to chyba musisz być ślepy żeby nie zauważyć, że nowy młody technolog który robił 3 miesiące na obróbce dostał się do technologii tylko przez znajomość z SS. Bądźmy szczerzy gdyby nie to oraz jego chęci do kablowania przełożonemu co produkcja zrobiła nie tak nie byłoby go tam gdzie jest teraz. Jeszcze perfidnie kłamie, że ustawił coś sam, a w rzeczywistosci gdyby nie pomoc operatorów do dziś siedziałby i myślał dlaczego to nie działa.
8
Operator 2016-11-24 16:29
Wiem o czym mowie, a raczej pisze..
Nie obchodzi mnie to na jakich zasadach awansuje sie w tej firmie, ale ogolnie to jest tak ze w duzych firmach wyglada to na tej zasadzie...co poradzic...
Tak apropo z twojej wypowiedzi wynika na to za przeproszeniem w du.... byles i g...widziales, piszesz cos o jakims dziarganiu wiertlami, o co ci chodzi?
Piszesz tez o dokladnosciach...przejedz sie kiedys do konkretnej narzedziowni oprowadza cie, pokaza co robia i to nie na zeliwie czy aluminium ktore sa latwo obrabialnymi materialami, tylko na roznego rodzaju stalach, twardych,hartowanych... detale w waskich zakresach tolerancji...o roznych ksztaltach i poziomie skomplikowania...zobaczysz, zmienisz zdanie..
Tyle z mojej strony..







NEO 2016-11-25 15:26
Spinko to zbieranina różnych zawodów . Większość zdobywa swoje doświadczenie w CNC dopiero tutaj. Piszesz o super fachowcach , niech przyjdą do Spinko to pogadamy. Ja sądzę że aby gdzieś czegoś się nauczyć to musi ci to firma zapewnić. Sugerowanie że "ciesz się z tego co masz bo na więcej nie zasługujesz "jest trochę nie w porządku. Widzę też że kolegę mania WIELKOŚCI dopadła:))))))
5
Operator 2016-12-04 11:05
Zeby sie czegos nauczyc to przedewszystkim trzeba tego chciec...a prawdziwa szkola to jest jednostkowa produkcja a nie trzepanie non stop powtarzajacych sie detali, wiec jesli ktos chce naprawde zdobyc wiedze praktyczna to nie na takiej produkcji
Tak wogole to nikt kto posiada taka wiedze i umie zrobic detal samemu nie przyjdzie pracowac za pieniadze ktore oferuje firma na poczatek
1
Kolo 2016-12-14 23:56
Obróbka jednostkowa to jedno. Powtarzalność produkcji to drugie. Zależy ma czym swój zysk i profil bazuje zakład.
Czy w Spinko operator jest odpowiedzialny za korygowanie procesu i za ewentualne jego zmiany? W moim zakładzie operator sam wymienia sobie narzędzia. Ale proces technologiczny jest święty. Czy w Spinko można być operatorem i udzielać się jako programista? Potrafię to robić i wiele jeszcze przede mną. Chciałbym się tam szkolić ale nie jako guzikowy ale taki "multioperator" który jest po części sobie technologiem i modyfikuje proces. Są tam u was szanse?
1
NEO 2016-12-15 17:06
Generalnie firma nie inwestuje w ludzi. Masz tylko dusić guzik i nie puszczać braków, co jest czasem bardzo trudne bo opary z myjek i obrabiarek opadając na podłogę tworzą bardzo śliską powierzchnie no i trudno się potem skupić . Az strach pomyśleć co z Naszymi płucami będzie za jakiś czas. Normy dowalone tak ze do toalety nie ma kiedy iść. Jak chcesz to na technologa startuj, inaczej zostaniesz guzikowym :)
7
Bimber 2017-01-04 12:08
Spinko? technolog? uwaga na hurtową sprzedaż hasła wyborczego "w 2 tygodnie możemy cie wyszkolić, no ale nie mamy czasu"
5
Tokarzyna 2017-01-06 20:49
Majkela zaczyna coraz bardziej walić w dyńkę. Choposzek wymyślił sobie,że premii nie dostaniesz też jak przywalisz urlop na telefon.Niby dodał 100 do premii,ale i tak połowy nie dostaniesz bo jest też nowa "nagroda" premiowana na wykonanie plany,którego czasami nie idzie wykonać! szauuuu
7
Kajtek-paraliż guzika 2017-01-10 08:35
Kto lubi zdalnie sterowane NC ucho prezesa, to lajkować ;
8
Mateusz 2017-01-12 04:48
Witam,
Jak wygląda praca w biurze konstrukcyjnym? Fachowcy na stanowisku, szef itp?
Kierownik 2017-01-13 21:49
Ludzie. Czytam wasze opinie i nic nie rozumiem. Jakby przez was zawiść przemawiała... Hejtujecie po kolei. Tak jakbyście chcieli zniechęcić pytającego.
Mam pytanie ogólne. Czy prócz ofert pracy na stanowisku operatora jest możliwość aplikować swoje CV na inne stanowisko w tej firmie? Wiem z doświadczenia, że osoby aplikujące na operatora często były pytanie dlaczego składają aplikacje jako operator skoro w CV ma kogoś więcej jak np. KJ czy szefa zmiany. Firma nie oferuje z tego co widzę innej możliwości pracy jak operator, a szkoda bo być może uciekają im osoby o lepszych aspiracjach i doświadczeniu niż operator, nie urągając operatorom. Często operator właśnie posiada wiedzę godną technologa.
2
RudyMAN 2017-01-17 11:31
Kontruktor pytasz... ogólnie siedzi i odgrzewa schabowe w solidzie, modernizacje starych zabawek
Rybcia, big fish 2017-01-22 09:27
Panie von Kierownik,

przyznaj Pan że związek zawodowy siedzi głęboko w waszej kieszeni. A te śmieszne premie to chyba na jałmużne. Taką firme spokojnie stać na 300zł czystej podwyżki dla pracowników, operatorów.
2
Gibi 2017-01-26 19:37
Z głupim się widziałeś albo nim jesteś. Nic dodać w Twojej wypowiedzi. Pozdrawiam pracownik Spinko od kilku ładnych lat.
Koralgol 2017-01-27 11:34
Jakie zarobki są na stanowisku operator maszyn cnc? Dodali ogłoszenie i się zastanawiam czy składać CV. Możecie podać chociaż orientacyjnie ile podstawy + jaka premia na początek?
6
Predator 2017-02-07 11:43
Związek Solidarność siedzi głęboko w d...e prezesowi a dziwisz się jak przewodniczącego solidarności Kolana córka i jej mąż pracują w tej firmie. Po za tym gdzie była solidarność gdzie inspekcja pracy nałożyła karę za łamanie przepisów kodeksu pracy i to nie pierwszy raz. Dają wielkie obietnice ile zarobisz a tak na prawdę odbierają premie jak chcą lub zmieniają ją jak chcą. Stać tą firmę na podwyżkę ale po co prezesika to nie interesuje jest sam kawaler nie ma żony i dzieci za komuny drektorek a za demokracji wielki PO . Chce zostawić po sobie co on zrobił dla Leszna ja rozbudował firmę tylko że tych pieniędzy do grobu nie zabierze. A opinia o nim i Rudym zostanie jakim był ch...m! Chcecie pracować w Spinko to pracujcie to wasz wybór ale polecam wchodzić głęboko w dupę i mówić że świnie potrafią latać to zarządowi się podoba. Lata praktyki mnie nauczyły w tej firmie jedną rzecz nie liczy się jak pracujesz tylko jak wchodzisz głęboko w d..ę a wazeliniarstwo to klucz do kariery w tej firmie.
10
leser 2017-02-09 17:48
2100 i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
4
Finito 2017-02-13 11:10
AUTORSKI PROGRAM? metodą Krebsa? buhahahahaha, koncz Waść wstydu oszczędź
Andrey 2017-02-17 13:01
No jest tak jak piszesz. Kumoterstwo jak diabli. Zamiany majstrow mialy rozbic stare uklady ,ale porobily sie nowe jeszcze gorsze. Z tego co widze to szefuncio nie panuje nad swoimi ludzmi. Morale zalogi zaczynaja spadac , ludzie powoli maja dosc tego wszystkiego. Wszyscy powinni byc tak samo traktowani , a nie mam uklad to dostaje same profity. Szefuncio jak sie nie wezmie za kadre zarzadzajaca to sam bedzie musial zakasac rekawy. Potem sie dziwia ze ludzie nie chca do pracy tu przyjsc. Na miescie juz gadaja ze jak masz w firmie znajomosci to zarobisz i sie nie narobisz. Jak masz uklady to kariera stoi otworem.
5
UKRAINA 2017-02-21 14:22
Już pora, żeby w Spinko pojawili się Ukraińcy. Rudy działaj, pogoń polaczków za grosze, Ukrainiec przyjdzie.....
1
Sasza 2017-02-21 22:04
Ryży rozbudowuje spinko, ja i moi ziomale z eurokołchozu liczymy na nowe miejsca pracy u rudzielca
Aziz 2017-02-22 10:58
Właśnie widzę że administracja Spinko udaje Ukrainców co za czystość języka choć w mowie już tak dobrze nie idzie. Jakie jaja sobie robicie Polak w Ukraine się zamienia. Co za dno jesteś gościu w tym samym dniu takie komentarze i tej samej osoby . I co myślisz że nas to poruszyło. Słuchaj pajacu są słowa których nie powie Twój kolega za wschodniej granicy tylko Polak a Ty ich użyłeś. Ładne dno pokazałeś swojej osoby. Przedstaw się chętnie spotkam się z Tobą poza bramą Spinko.
2
Gargamel 2017-02-23 11:44
W Spinko okresami bywa tak duża rotacja, że zatrudnienie Ukrainców to wcale nie taki głupi pomysł. Wiele firm w kraju już tak robi. Do wciskania zielonego guzika nie musi być Polak. Firma zyskuje i obniża jeszcze bardziej wynagrodzenia, czyli zbędne koszty, a to w rozumieniu pracodawców czysty zysk, po co dawać podwyżki śmieszne premie.
1
odlewnik 2017-02-28 18:12
witam mam pytanie jak wyglądają zarobki na odlewni i jak wygląda sprawa podnoszenia kwalifikacji w Spinko? czy warto składać papiery czy macie jakieś lepsze propozycje na pracę na odlewni w lesznie i okolicy ?
3
Aziz 2017-03-01 11:36
Kolego w komentarzu nie chodzi o to czy zatrudniać Ukrainców czy nie bo to jest sprawa pracodawcy. Tylko chodzi o to że Polak podaje się za Ukrainca i to jest dno. A to że w firmie spinko są rotacje i to duże to tylko wina pracodawcy. Jeżeli pracownik przez kilka lat zrobił miliony sztuk dla tej firmy dostaje mniejszą stawkę niż pracownik z dwu letnim stażem pracy. Przykład AL i pod tym podpisuje się mistrz wydziałowy i to jest sprawiedliwe?
3
Rekruter JOGA 2017-03-07 13:23
PILNE pilne !!!!! pilne to jest niewolnictwo i obiecywanie ludziom, że zrobią kariere, będą mistrzami i technologami....PILNE PILNE kpina
4
Pracownik 2017-03-09 01:27
Ok 2100 + 900 + 250 premia uznaniowa
Pracownik 2017-03-09 01:42
Witam, jestem pracownikiem na obróbce aluminium patrzę na te wypowiedzi i powiem szczerze że nie wiem czy czytam o firmie w której pracuję czy o innej... Wydaje mi się ze osoby które wypisują jak to jest źle, straszne zarobki, sratatata to osoby pracujące na działa żeliwa.. Fakt jest taki że nie wiem jak wygląda płacą na tym dziale ale wiem ile zarabiam i zarobki pochodzące pod 3000 zł na rękę w Lesznie wydaje mi się ze nie są złe. A jeśli chodzi o możliwość wybicia się na jakieś wyższe stanowisko to fakt jest takie coś jak kolesiostwo, ale jeśli jest osobą która pokazuje że chce się nauczyć i daje coś z siebie a nie tak jak "green push" to ma taką możliwość.. Oczywiście nie mówię że jest pięknie i to co piszą o rudym to faktycznie uważa nas za plebs i z musu odpowie dzień dobry.... Siema
3
Tobi 2017-03-09 14:50
Ty jesteś pracownikiem aluminium jaja sobie robisz czy co. To powiedz kto tyle zarabia oprócz wybrańców bo ja jakoś nie miałem 3000 zł na wypłatę. Chyba że liczysz z kilkoma sobotami i pełną premią która jest może cała dwa razy w roku. Opisujesz brednie w tej chwili mamy 50% zabranej za luty to jak możesz zarabiać 3000????? Po drugie masz stawkę godzinową więc w jednym miesiącu masz o wiele godzin więcej niż np w lutym. Więc nie opowiadaj głupot że masz 3000 zł. Ja mam trochę ponad 16 zł za godzinę brutto a inni starsi pracownicy mają nie którzy nawet mniej . Premie ci zabiorą i też masz 3000 co miesiąc? Przedstaw się i nie pisz głupot bo od razu zrobimy rewoltę o zarobki na tym dziale bo są nie równe. Bo żeby mieć te 3000 na miesiąc to pełna premia i przynajmniej 20,00 zł brutto na godzinę . Ja pierd..ę co za tłumoki podają się za al.
7
aluminium 2017-03-15 10:00
Tobi to chyba raczej ty nie jesteś z aluminium - która grupa ma pełną premie 2 razy w roku - ja od początku roku mam pełną premie + 250 od mistrza i wychodzę spokojnie ponad 3000 netto. Co byś ty chciał zarabiać za wciskanie guzika - kokosy- smiech na sali.
Herbi 2017-03-16 10:06
W 2016 roku miałeś pełną premię przez cały rok nie pieprz głupot Tobi ma rację a może Ty jesteś od zielonego guzika nie znasz to nie pisz. Ma rację i to wszyscy wiedzą na tym dziale.
5
Kolo 2017-03-17 19:43
A co takiego wyróżnia od osobę zarabiającą te 3 koła od guzikowca?
1
Pino 2017-03-20 07:32
Facet Ci na pisał jaka jest zależność pomiędzy wypłatami mało że Ty tego nie zrozumiałeś że jeden miesiąc masz więcej godzin a drugi o wiele mniej. Druga rzecz jest taka że jeżeli odpowiadasz używasz dwa różne Nick. A co do premii od mistrza to jak masz cały czas to jedyne w czym jesteś dobry to w robieniu loda i chyba wiem kim jesteś bo bez przerwy białe masz na ustach .W końcu umyj po obcąg..iu pyszczek. Pozdro dla Tobiego facet nie zrozumie nie warto mu tłumaczyć.
4
ja musze 2017-03-27 15:05
Pilne cicho.....pilne, pilne i pilne. Rotacja pożera gwiazdy jak czarna dziura ! Gorzka prawda: Spinko oszukało już nie jedną osobę bzdurami o awansie z produkcji do biura.
12
Tobi 2017-05-18 07:04
niestety Prezes zapomniał, że aby zrobić porządek to trzeba zacząć od góry a nie od dołu. Zmiana mistrzów wyglądała tak, że teraz są nimi wszystkie ziomalki szefa produkcji. Nie ważne jaką masz wiedzę i umiejetności, ważne kogo znasz. Że też prezesa nie zastanawia to, że koledzy z ławki na uczelni okazały sie nagle wybitnymi jednostkami i dostały dobre stanowiska, na które inni musieli pracować latami... ah Szkoda gadać
2
stary pracownik 2017-05-18 07:12
Tak chyba jeszcze nie było. Ludzie otwarcie powiedzieli DOŚĆ. Tylu odejść z pracy nie było już dawno. Co ciekawe odchodzą nawet kitle i doświadczeni pracownicy. Albo wiedzą już coś czego my jeszcze nie wiemy i jako pierwsi uciekają z tonącego statku, albo i tam już czara goryczy się wylała. Tylko góra jak zawsze udaje, że nic się nie dzieje... nie raz już odchodzili dobrzy nastawiacze/operatorzy i mieli to gdzieś. Tylko teraz piłka jest raczej po stronie pracowników, bo ludzi do pracy nie ma
6
Guzikowy 2017-05-19 19:09
Akurat ten ziomus jest OK. Aluminium jest z Toba:)
2
guzikowy 2017-05-20 10:02
Pełno jest ludzi do pracy, nowe żródło sie otwarło - UA.
Faja 2017-05-23 15:44
Tak sam sobie odpowiadasz i plusik sobie dajesz . Al nie z Tobą.
2
mas 2017-06-04 14:01
A jest jakaś praca w spinko do operatorów wózków widłowych,praca na magazynie ,na produkcji?
BYŁY PRACOWNIK 2017-06-05 18:47
Cześć, pracowałem w Spinko na produkcji prawie 3 lata, niedawno się zwolniłem i nie żałuję. Każdy kto się waha szczerze polecam, cisza spokój wrzeszczcie można odpocząć. Praca nawet fajna, jak kto lubi, minie osobiście to interesowało. Tak jak piszecie wyżej, jest wazeliniarstwo i to duże, tacy zawsze dostają urlop, wygodniejszą prace na maszynie i więcej im wolno. Na nockach siedzą w mistrzówce i filmy na youtubie oglądają. Od pewnego czasu praca w tej firmie mocno się pogorszyła, większy rygor, podwyższone normy (ukrywają się i mierzą czas), problemy z urlopami, upał na hali, wodę jaką nam udostępniają to zwykłą przefiltrowaną kranówkę gdzie kiedyś była butelkowana, papierosy (osoby niepalące zmuszane są wdychać ten dym - zwracanie uwagi pracownikowi nie przynosi rezultatu, czuć je w szatni, toalecie i na hali ). W kwestii pieniędzy, jest dodatkowa premia, mistrz cię nie polubi to przez 12 miesięcy zobaczysz ją ze 3 razy. Aby tam pracować trzeba mieć naprawdę dobre tempo, toaleta nie jest wliczona w wykonywaną normę. Bardzo dużym plusem firmy jest pakiet socjalny i chyba tylko to, dużo mają do poprawienia, ale z wiadomych przyczyn tego nie zrobią - spadającej wydajności. Od niedawna poważnym błędem firmy jest brak awansowania pracowników z produkcji, wolą zatrudniać z zewnątrz na wyżej dane stanowiska, więc firma pisząc ogłoszenia kłamie o możliwości awansu (ponoszenia kwalifikacji zawodowych). Kiedyś było tak, że każdy zaczynał od produkcji i szedł stopniowo wyżej, teraz tego niema. Aby awansować, jest tak jak mówicie, muszą być układy z tego co udało mi się zauważyć najlepiej blisko szefa produkcji(wystarczyło z nim w ławce siedzieć na studiach) , dyrektora czy samego prezesa (tu od razu Cię mistrzem zrobią). Jak ktoś akceptuje takie warunki pracy, SPINKO ma szeroko drzwi otwarte.
7
Misiaczek z PUP 2017-06-15 12:49
Zarząd tej firmy jest głeboko PRL-owski. Nie rozumią podstawowej rzeczy, zmiany czasów i podejścia. Kiedys w 1 firmie pracowało się latami, teraz pracodawcy często zatrudniają na krótko, bo złapią 1 albo 2 zlecenia więcej...murzyn ma przyjść zrobić swoje i wylot jak zlecenie zakonczone albo posypie się wspólpraca z odbiorcą towaru. Teraz młodzi przynoszą całe zwitki umów, stos papierów...tak to jest jak się nie ma pleców. RUDY ogol się na łyso jak tego nie rozumiesz....Dobrze, że chociaż kadrowa Spinko prezentuje chociaż nowsze podejście na miare czasów. Rudemu PRL kłania się do samych stóp i wącha jego skarpetki.
3
Bayer Full 2017-06-17 13:36
Czerwony to się zasiedział kupe lat w zarządzie jednej firmy, ustawił i nie bardzo, wie co się dzieje dookoła, Spinko to jego życie
1
Ogladacz 2017-06-17 15:45
Slyszalem ze za ogladanie you tube placa w tej firmie?
1
Wolf 2017-06-19 09:21
A za granie na nerwach Rudemu też płacą?
2
Zostaw swoją opinię o SPINKO - Leszno
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SPINKO