brak logo

SPINKO

Leszno

Opinie o SPINKO

Worker 2016-03-19 21:03:16
nie prawie tausend,tylko 750 ,więc jest różnica :) Tu się zgodzę,że pracownik może dostać premię,ale też nie musi. Jednak też trzeba spojrzeć na to,że niektórzy celowo brną do tego,aby jej nie było. Przykład :zbliżają się święta to na kilka miesięcy przed wydaniem bonów ,premii całej nie ma. Tak jest co roku. Facebunio i inne pierdoły to co ? nie można ? W pracy coś trzeba przecież robić. Sam gnijesz na telefonie ,a gadasz na innych .
xxx 2016-03-22 09:49:46
Dokładnie osoby pracujące na maszynach mają totalnie gdzieś wszystko, choć nie wszyscy! Są zdania że osoby pracujące na montażu wylapia ich błędy a oni mają wtedy czas na fb.Ludzie są sami sobie winni że nie ma całej premi. A co do ogólnej oceny firmy to jest ok.
2
baby 2016-04-15 18:47:31
Witajcie!
Czytam wasze opinie i jestem cały skołowany...
Chciałbym złożyć papiery do waszego zakładu i teraz nie wiem sam...
Nie chcę być guzikowcem. Potrafię operować maszynami, znam procesy obróbcze, programy NC, pomiary. Czy jest możliwość dostania się na jakieś inne stanowisko prócz tylko greenpusch'a? Jestem z daleka lecz myślę że dla realizacji siebie dojazd nie będzie stanowił problemu.
Chciałbym się raz, że podszkolić z najnowszych maszyn, dwa - chciałbym pracować w rozwijającym się zakładzie i - tak jak ktoś już napisał - z dumą wspominać dzieciom że tata pracuje w takim jak Spinko zakładzie :)
Mini 2016-04-20 12:58:27
Rudy Rudy przytul mnie, czuje ten piekielny zapaszek. Praca dla absolwentów, zapraszamy mamy dużo zielonych guzików.
2
baby 2016-05-09 20:03:10
Nie lubię zmieniać miejsc pracy... dlatego pytam. Bo jeśli miałbym się przenosić to chcę mieć perspektywę. Wiem że moje doświadczenie nie jest szczególne, ale czy istnieje prawdopodobieństwo rozwoju, pracy nie tylko - jak już wspomniałem - greenpusher? Widzę, że niektórzy podchodzą do opinii wyśmiewając się. A niektórym zależy by ta opinia była wiarygodna...
Michu_wyRUDYmany 2016-05-14 11:32:58
Lubię zmieniać pracodawców nie wywiązujących się z ustalen, obietnic, zapewnien zmiany stanowiska pracy.....
Marcin 2016-05-15 20:44:07
Do Baby:
Przejrzyj sobie opinie o innych pracodawcach i sam wyciągniesz wniosek.
90% opinii na tym portalu jest negatywnych. Dlaczego? Ci co są zadowoleni nie piszą tu swoich opinii, tylko Ci co są niezadowoleni.

Co do Spinko, to mogę Ci polecić. Jeżeli chcesz stabilną pracę, 10-tego każdego miesiąca kasę na koncie to mogę Ci na 100% polecić.

Wiele osób narzeka na premie, choć są one jasno i czysto opisane. Jest wskaźnik spełniony - jest kasa. Nie jest wskaźnik spełniony - nie ma kasy. Wiadomo, że nie wszyscy z tych wskaźników nie będą zadowoleni, ale przy ilości ponad 100 pracowników na wydział nie może tak być.
5
BABY 2016-05-29 17:40:17
Marcinie - widzę, że ocena innych poniżej jest w większości negatywna.
Ale zależy mi też na osobistym rozwoju a nie 1800 +400 premii PLE i do okoła Wojtek. Jest szansa na lepszy zarobek i rozwój?
Marcin 2016-06-01 20:10:51
"a nie 1800 +400 premii PLE i do okoła Wojtek"
Nie wiem co to PLE i Wojtek, ale tyle to dostaje się na pewno :). Po paru latach na pewno sporo więcej.

Co rozumiesz pod pojęciem rozwój osobisty?
Dla każdego to coś innego. Jeden będzie chciał umieć wykonywać swoje obowiązki samodzielnie, inny wyrwać się jako operator i wykonywać nawet beznadziejne obowiązki tylko nie jako operator, jeszcze inny zostać liderem.

W KAŻDEJ firmie rekrutujący zapewnia a możliwym rozwoju osobistym. W Spinko jest tak samo.
Moim zdaniem można się rozwijać. Zależne od rodzaju stanowiska, wymagana znajomość języka, na inne stanowisko trzeba mieć wiedzę, umiejętności, na jeszcze inne stanowisko wystarczy szczęście lub znajomości.

Nikt nie podejmie za Ciebie decyzji.
Luki 2016-06-02 12:58:22
A mi nie szkoda firmy spinko. Byłem, pracowałem wciskali kity o awansie, i ich z tych obietnic rozliczyłem.
1
D2D 2016-06-10 10:46:45
Panowie jakie jest wynagrodzenie i Was na stanowisku specjalista?
worker 2016-06-16 09:25:48
specjalista czego ?
Dari 2016-06-22 11:15:12
W Spinko rozwój jest wchodząc głęboko w tyłek. Tak robisz tu karierę tylko za bramą masz opinie jaką masz i cała prawda o tej firmie.
3
Pino 2016-06-29 11:03:17
Ale wazelinisz na tym forum lepiej będzie jak się przedstawisz bo więcej zyskasz. Produkcje to Ty widzisz z biurowca i pisz ściemy.
4
Wykop mnie 2016-08-11 12:59:01
hwdp spinko, niech zmienią się ludzie na szczycie waszej drabinki, wtedy dostaniecie ode mnie kolejną szanse....zapamietam rudzielca na długo
3
bezpruderyjny 2016-09-09 23:44:17
hmmm. kasa jest na czas, z urlopami nie ma problemów, o l4 też strasznie nie burzą, gorzej z zarobkami i normami bo to co tu jest to żenada.
Przyszedłem wraz z inną falą pracowników 3lata temu, a mamy wszyscy mniejsze stwki niż Ci którzy tu są pol roku ... Stawki tutaj są losowe, żenada
3
Pokemon Go 2016-09-12 16:10:40
A teraz Szanowni robimy meksykańską falę
FALA..........................FALA................................FALA
Rudy
5
Ciekawy 2016-09-13 10:17:43
Ile tam można zarobić na produkcji
Sama Prawda 2016-09-19 18:46:30
Jak najdalej od tego miejsca! Nikt nie liczy sie z ludzmi, sa tylko narzedziem wykonawczym. Teraz wprowadzaja system 4brygadowy. Oczywiscie pracownicy dostaja do podpisania umowe "za porozumieniem stron" a w rzeczywistosci jesli nie podpiszesz to masz wylot. Na sile sciagaja pracownikow z innych dzialow zeby pracowali 2 dni na rano, 2 na popo, 2 na nocki i 2 dni wolne. Nie jest wazne czy ktos ma jak dojechac (czesto pracownicy z tych samych wsi dojezdzaja razem), czy ktos ma rodzine. Prezes jako stary kawaler jest z innej bajki i jak mu cos piknie do glowy to wprowadza co mu sie podoba. Premia? Haha:) odpowiedzialnosc zbiorowa oczywiscie. Czyli jesli pracownik idzie na L4 to cala zmiana jest ugotowana. Moze bedzie lepiej jak sie w koncu zmieni prezes.
10
Taro 2016-09-23 19:56:17
Tak już jest w tej firmie oszukują o systemie pracy i tyle. Zapewniają że jest trzy zmianowy a czterobrygadowego nie ma . Firma nie dotrzymała umowy o pracę jeżeli nie dotrzymała umowy ustnej, kiedyś mieliśmy papierek jaki mamy system pracy więc na pewno nie którzy odwołają się do niego przy zawarciu umowy. W tej chwili kilka osób się zwalnia i nie tylko z żeliwa a ile jeszcze zamierza to zrobić. Niestety są ludzie w tej firmie bez jaj którzy nie powiedzą co myślą tylko są posłuszni do bólu nawet gdy z 3 promilami rozbijają latarnię i na Rejtana rozbijają znaki i inne samochody. Ale warto dla spinko Mareczka trzymać a normalnego gościa i uczciwego to można zwolnić. To jest polityka firmy tylko wstyd panie prezesie, rudzielcu i lady z kadr.
9
baby 2016-10-04 16:13:37
Szkoda, to co tu czytam trochę odwróciło moją wizję pracy w Spinko. Byłem bardzo zainteresowany pracą w waszej firmie.
Kto wie, może za niedługo znów odgrzeję sobie temat...
4
Pokemon Go 2016-10-07 21:44:55
Odrzewaj i podgrzewaj. Rudego trzeba mocno uwędzić i opalić
2
Zona juz prawie ex-pracownika 2016-10-09 19:47:45
Moj maz na szczescie zlozyl wypowiedzenie a na chwile obecna nie ma problemu z praca w Lesznie. Co wiecej bedzie mial wiecej pieniedzy na dzien dobry. Roznica kolosalna nie jest ale zawsze na plusie:) Jest niedziela a ja sama z malymi dziecmi w domu, nawet obiadu nie mam jak ugotowac, bo stary kawaler ktoremu brak nawet minimalnej krzty empatii wprowadza system niewolniczy na sile. Przymusowo tez przenosili pracownikow z roznych dzialow zeby obsadzic mistrzow. Prezes zdziwi sie jednak bardzo (jesli jeszcze tego nie zauwazyl) bo juz dawno nie bylo takiej katastrofy co do normy. Brakuje ludzi a bedzie ich coraz mniej przy takim podejsciu do pracownika i z takimi zarobkami. "Sama Prawda" w Twojej wypowiedzi jest blad. Chodza dwa dni na rano, dwa na popoludnie, dwa na nocki i JEDEN dzien wolny.
6
Michu 2016-10-10 11:44:08
Rudy Rudy słuchaj:

Ogłoś się na elce, że to ty szukasz pracowników a nie firma Spinko. Do firmy Spinko to ja nic nie mam, ale mam i to dużo do Ciebie. Nie chce mieć do czynienia z tobą......dopóki będziesz w Spinko, nie ma mowy, żebym aplikował i wrócił do firmy Spinko. RUDY zejdź mi człowieku z oczu, i jeszcze jedno....nie chciałbym cie widzieć gdziekolwiek na mieście, schowaj sie do WC albo w krzaki jak cie dojrzą moje gały....nie chce oślepnąć z patrzenia na takiego ZŁOŚLIWEGO menadżera, puknij się, to była nasza pierwsza i ostatnia rozmowa.
2
buki 2016-10-17 20:26:50
Strzelają sobie sami w kolano. Na szkoleniach wstępnych opowiadają bajki nowym pracownikom na temat ogromnych premii sięgających 1000zł, w rzeczywistości kończy się na 200zł. Obiecują podwyżki po 3 miesiącach, po czym zamrażają stawki i zostają ze śmiesznym 8 na ręke za H. A na końcu ździwienie, dlaczego ludzie rezygnują. Prawda jest taka, że niedługo zostaną tu tylko starzy pracownicy przywiązani do firmy i nic nie potrafiące młodziaki, ponieważ Ci bardziej rozgarnięci podszkolę się z kilka miesięcy i będą uciekać za granicę lub do innych firm w dużych miastach.
Inną sprawą jest to, że jeżeli chcecie się wybić musicie trzymać rękę głęboko w d.... . Nie od dziś wiadomo, że na stołkach jest "ktoś od kogoś". Idealny przykład nowego młodego mistrza na żeliwie. Trzymał rękę głęboko w d.. szefa produkcji to się dochrapał, ale wśród ludzi i tak jest przegrany, kabli nikt nie lubi. Porównując stawki z innymi firmami z branży Automotiv to ta firma żeruje tylko na ludziach. Do tego jeszcze wymuszony system 4 brygadowy, bo kolesiostwo z biurowca przespało moment na zakup maszyn. Cierpią ludzie na produkcji, a oni dalej na swoich stołkach. Szkoda gadać ...
13
olek 2016-10-18 06:41:18
Ten nowy pseudo mistrz to kolejna porażka w tej firmie. Ciekawe jak czują się starzy mistrzowie którzy musieli wypracować sobie autorytet na maszynie zanim zaczęli się wypowiadać na jakikolwiek temat. Przychodzi świeżak dostaje stanowisko wyslizgane na uprzejmych donosach i udaje Pana.
9
Panda 2016-10-18 07:15:53
Pomysł z 2 mistrzami padnie szybko. Siedzą i nic nie robią. po kilku miesiącach ktoś się wkurzy i ich wykopie. pracownicy mają ich gdzieś. Same chorobowe i urlopy. Nie mówiąc już o nie wykonanych normach, bo nikt tego nie nadzoruje. Wszyscy śpią za maszynami w weekendy i jest cacy.
6
rower 2016-10-18 13:30:51
moze i wykopie. Ale dla niektórych (czytaj: młody) bedzie trzeba znaleźć jakieś inne stanowisko, bo taki talent nie może się zmarnować na maszynie...
3
Szaitis 2016-10-20 09:09:45
pieprzysz głupoty w kitel j...
2
Szaitis 2016-10-20 09:43:06
Prawda jest taka że od pewnego czasu robimy za trochę więcej niż kobieta na kasie w biedronce:-) Tyle że jeszcze możemy do wc chodzić bez normy :xD System 4 zmianowy porażka wszyscy którzy się uczą a niedawno zostali przyjęci praktycznie uciekli na chorobowe i nie ma komu maszyn obsługiwać. Pomysł z dwoma mistrzami na zmianie mhhh Mają ćwiczyć instynkt szukania pracowników na hali czy siebie na wzajem ? Wyrazy współczucia dla "starych" mistrzów którzy na to zapracowali za to że muszą współpracować z new age w firmie czyli kablami i wazeliną bez umiejętności, wiedzy i zrozumienia pracy w zespole:-)
4
Były Frezer 2016-10-20 10:03:41
Nie można pominąć faktu pseudo reklamacji lub pseudo przekroczenia wskażników jeśli chodzi o te niebotyczne wysokości premii:-) Kto widział te premię?? Baaaaardzo poszukiwana przez wielu :xD Dobrze że dałem sobie spokój:-)
Janek 2016-10-20 22:30:59
Głupoty piszesz straszne.... jedna z nich jest L4- jak mnie nie ma nie mam premii i nie ma to wpływu na innych!! Ja jestem zdania że jesli jest Ci /mi źle to zmien prace , proste .w Lesznie jest mnóstwo firm takich jak Spinko placacych na czas itd itp .droga wolna!
Gibi 2016-10-21 09:11:10
Następny dupo właz !!!!!! Janek pomyliła się w L4 tylko to.
qafp 2016-10-21 15:46:28
przyjmuja / potrzebuja do pracy w magazynie
jak wogole wyglada praca w magazynie / jakie pieniadze i jaka praca
Zniesmaczony 2016-10-22 16:29:25
Kolesiostwo na całego porażka i wielki syf.Jak jeździsz na rowerku z preziem to nawet mistrzem Ciebie zrobią nieważne umiejętności i wiedza.Najważniejsze to straszenie i mobing ludzi i bycie skurwielem motto Za kitel oddam wszystko powodzenia nowo przybylym czyli praca w weekendy a wolne jak Ci przypadnie w tyg.1dzień
7
. . . 2016-10-22 17:20:53
Związki pomiędzy mistrzami a pracownikami też są bardzo miło widziane z firmie
2
świadomy pracownik 2016-10-22 22:04:37
Szkoda ze na zebraniach nic nie potraficie powiedzieć:)) Stoicie z głowami spuszczonymi , a tu anonimowo sami bohaterowie:)))) . Może nie jest idealnie ale firma się rozwija będzie coraz lepiej.
2
Papi 2016-10-23 02:28:59
ciekawe jak później wygląda stawka godzinowa takiej osoby :)
1
Oro 2016-10-25 18:57:31
A ty i na zebraniach wazelinujesz jak wszyscy i tu też buahahahaa
3
qafp 2016-10-27 10:30:34
przyjmuja / potrzebuja do pracy w magazynie
jak wogole wyglada praca w magazynie / jakie pieniadze i jaka praca
4
NIck 2016-11-07 15:38:40
Naiwni ludzie. Prezes zorientował się, że ludzi uciekają to na czas 4 brygadówki progi dla premii podniesione. Brygady miną a wszyscy znowu zostaną na lodzie. nawet reklamacji jakoś mniej, a tylu nowych na wydziale. Ciekawe rzeczy sie dzieją i nie wyjaśnione.
4
NEO 2016-11-11 15:50:50
A ty wiesz co to WTF ?O jakiej technologi piszesz? Technolodzy uczą się od operatorów dopiero co i jak :) Może i jest to zbieranina nie fachowców , ale to ONI WYPRACOWUJĄ PIENIĄDZE DLA FIRMY!!!! FZ- posuw na ząb , VC -prędkość skrawania, ap głębokość skrawania. Coś jeszcze chcesz wiedzieć? Dziwne ale nie w Spinko się tego nauczyłem. A to jakich ma pracowników ma firma to świadczy o Tym że NIE INWESTUJĄ W LUDZI . No taka jest prawda boją się że jak kogoś wyszkolą to za takie pieniądze ich oleją. Dlatego wola "nie fachowców" Jaka jest pomoc technologa? Napisze ci każdy operator z tej firmy:)
Operator 2016-11-15 09:54:34
Piszesz bardzo niezrozumiale kolego...nie wiem wogole czy twoja wypowiedz jest odpowiedzia na moja(dlaczego zostala usunieta?!)?
Wczesniej pisalem ze za stawke operatorow ze spinko w innych firmach detal robisz sam przy maszynie, bez pomocy technologa (sam sobie jestes technologiem)nie chodzi mi o ustawienie jakiegos detalu ktory idzie ktorys juz raz i twoim zadaniem jest pozakladac narzedzia wedlug instrukcji , pomierzyc je,przetoczyc szczeki, puscic sztuke, pomierzyc, zrobic poprawki i do izby pomiarow...nie o to mi chodzi...czyt.dostajesz rysunek....Program generujesz sam z lapy, technologie opracowujesz sobie sam tzn sposob zamocowania , kolejnosc operacji, dobor narzedzi,parametrow itd...i tak przez jedna zmiane 3-4 rozne detale robisz na gotowo..
Pisze to dla tych ktorzy wylewaja tu swoje zale, ze im tak zle i wogole, w tej branzy brakuje fachowcow w narzedziowniach, wiec jak wam zle probujcie swoich sil gdzie indziej :)
Powodzenia i nie stresuj sie tak, nie chcialem nikomu wchodzic na ambicje moja wypowiedzia ;)
Oskubany 2016-11-21 23:04:00
Ehhh to cudowne Spinko, wyzysk i bajeczki o wyszkoleniu pracownika, awansie.....no brak słów, Panowie z zarządu....byliście niepowazni i nieprofesjonalni kilka lat temu
2
NEO 2016-11-22 07:44:07
Nie rozumiesz bo tu nie pracujesz:) To wytłumacz mi gdzie są te twoje fachowce?
Operator 2016-11-22 21:50:18
Moje fachowce? Inteligentne...a no fachowcow znajdziesz tam gdzie sie "robi robote" a nie trzepie masowe, pozatym to temat o spinko wiec piszmy na temat..
Baryl 2016-11-24 00:41:39
o czym Ty w ogóle mówisz.
Po pierwsze chyba nie widzisz różnicy między dzierganiem wszystkiego na wiertłach (tak jak to robią twoi super doświadczeni operatorzy-technolodzy) a skomplikowanymi procesami obróbczymi ,które muszą charakteryzować się stabilnością procesu i zachowaniem bardzo ciasnych tolerancji. Jeśli rzeczywiście byłoby tak jak mówisz to już dawno nasi narzędziowcy wspomagaliby produkcję na 4 brygadówce.
Po drugie to chyba musisz być ślepy żeby nie zauważyć, że nowy młody technolog który robił 3 miesiące na obróbce dostał się do technologii tylko przez znajomość z SS. Bądźmy szczerzy gdyby nie to oraz jego chęci do kablowania przełożonemu co produkcja zrobiła nie tak nie byłoby go tam gdzie jest teraz. Jeszcze perfidnie kłamie, że ustawił coś sam, a w rzeczywistosci gdyby nie pomoc operatorów do dziś siedziałby i myślał dlaczego to nie działa.
6
Operator 2016-11-24 16:29:09
Wiem o czym mowie, a raczej pisze..
Nie obchodzi mnie to na jakich zasadach awansuje sie w tej firmie, ale ogolnie to jest tak ze w duzych firmach wyglada to na tej zasadzie...co poradzic...
Tak apropo z twojej wypowiedzi wynika na to za przeproszeniem w du.... byles i g...widziales, piszesz cos o jakims dziarganiu wiertlami, o co ci chodzi?
Piszesz tez o dokladnosciach...przejedz sie kiedys do konkretnej narzedziowni oprowadza cie, pokaza co robia i to nie na zeliwie czy aluminium ktore sa latwo obrabialnymi materialami, tylko na roznego rodzaju stalach, twardych,hartowanych... detale w waskich zakresach tolerancji...o roznych ksztaltach i poziomie skomplikowania...zobaczysz, zmienisz zdanie..
Tyle z mojej strony..







NEO 2016-11-25 15:26:05
Spinko to zbieranina różnych zawodów . Większość zdobywa swoje doświadczenie w CNC dopiero tutaj. Piszesz o super fachowcach , niech przyjdą do Spinko to pogadamy. Ja sądzę że aby gdzieś czegoś się nauczyć to musi ci to firma zapewnić. Sugerowanie że "ciesz się z tego co masz bo na więcej nie zasługujesz "jest trochę nie w porządku. Widzę też że kolegę mania WIELKOŚCI dopadła:))))))
2
Operator 2016-12-04 11:05:36
Zeby sie czegos nauczyc to przedewszystkim trzeba tego chciec...a prawdziwa szkola to jest jednostkowa produkcja a nie trzepanie non stop powtarzajacych sie detali, wiec jesli ktos chce naprawde zdobyc wiedze praktyczna to nie na takiej produkcji
Tak wogole to nikt kto posiada taka wiedze i umie zrobic detal samemu nie przyjdzie pracowac za pieniadze ktore oferuje firma na poczatek
Zostaw swoją opinię o SPINKO - Leszno
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SPINKO