brak logo

SPINKO

Leszno

Opinie o SPINKO

Mateusz 2017-01-12 04:48
Witam,
Jak wygląda praca w biurze konstrukcyjnym? Fachowcy na stanowisku, szef itp?
Kierownik 2017-01-13 21:49
Ludzie. Czytam wasze opinie i nic nie rozumiem. Jakby przez was zawiść przemawiała... Hejtujecie po kolei. Tak jakbyście chcieli zniechęcić pytającego.
Mam pytanie ogólne. Czy prócz ofert pracy na stanowisku operatora jest możliwość aplikować swoje CV na inne stanowisko w tej firmie? Wiem z doświadczenia, że osoby aplikujące na operatora często były pytanie dlaczego składają aplikacje jako operator skoro w CV ma kogoś więcej jak np. KJ czy szefa zmiany. Firma nie oferuje z tego co widzę innej możliwości pracy jak operator, a szkoda bo być może uciekają im osoby o lepszych aspiracjach i doświadczeniu niż operator, nie urągając operatorom. Często operator właśnie posiada wiedzę godną technologa.
2
RudyMAN 2017-01-17 11:31
Kontruktor pytasz... ogólnie siedzi i odgrzewa schabowe w solidzie, modernizacje starych zabawek
Rybcia, big fish 2017-01-22 09:27
Panie von Kierownik,

przyznaj Pan że związek zawodowy siedzi głęboko w waszej kieszeni. A te śmieszne premie to chyba na jałmużne. Taką firme spokojnie stać na 300zł czystej podwyżki dla pracowników, operatorów.
2
Gibi 2017-01-26 19:37
Z głupim się widziałeś albo nim jesteś. Nic dodać w Twojej wypowiedzi. Pozdrawiam pracownik Spinko od kilku ładnych lat.
Koralgol 2017-01-27 11:34
Jakie zarobki są na stanowisku operator maszyn cnc? Dodali ogłoszenie i się zastanawiam czy składać CV. Możecie podać chociaż orientacyjnie ile podstawy + jaka premia na początek?
8
Predator 2017-02-07 11:43
Związek Solidarność siedzi głęboko w d...e prezesowi a dziwisz się jak przewodniczącego solidarności Kolana córka i jej mąż pracują w tej firmie. Po za tym gdzie była solidarność gdzie inspekcja pracy nałożyła karę za łamanie przepisów kodeksu pracy i to nie pierwszy raz. Dają wielkie obietnice ile zarobisz a tak na prawdę odbierają premie jak chcą lub zmieniają ją jak chcą. Stać tą firmę na podwyżkę ale po co prezesika to nie interesuje jest sam kawaler nie ma żony i dzieci za komuny drektorek a za demokracji wielki PO . Chce zostawić po sobie co on zrobił dla Leszna ja rozbudował firmę tylko że tych pieniędzy do grobu nie zabierze. A opinia o nim i Rudym zostanie jakim był ch...m! Chcecie pracować w Spinko to pracujcie to wasz wybór ale polecam wchodzić głęboko w dupę i mówić że świnie potrafią latać to zarządowi się podoba. Lata praktyki mnie nauczyły w tej firmie jedną rzecz nie liczy się jak pracujesz tylko jak wchodzisz głęboko w d..ę a wazeliniarstwo to klucz do kariery w tej firmie.
10
leser 2017-02-09 17:48
2100 i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
4
Finito 2017-02-13 11:10
AUTORSKI PROGRAM? metodą Krebsa? buhahahahaha, koncz Waść wstydu oszczędź
Andrey 2017-02-17 13:01
No jest tak jak piszesz. Kumoterstwo jak diabli. Zamiany majstrow mialy rozbic stare uklady ,ale porobily sie nowe jeszcze gorsze. Z tego co widze to szefuncio nie panuje nad swoimi ludzmi. Morale zalogi zaczynaja spadac , ludzie powoli maja dosc tego wszystkiego. Wszyscy powinni byc tak samo traktowani , a nie mam uklad to dostaje same profity. Szefuncio jak sie nie wezmie za kadre zarzadzajaca to sam bedzie musial zakasac rekawy. Potem sie dziwia ze ludzie nie chca do pracy tu przyjsc. Na miescie juz gadaja ze jak masz w firmie znajomosci to zarobisz i sie nie narobisz. Jak masz uklady to kariera stoi otworem.
5
UKRAINA 2017-02-21 14:22
Już pora, żeby w Spinko pojawili się Ukraińcy. Rudy działaj, pogoń polaczków za grosze, Ukrainiec przyjdzie.....
1
Sasza 2017-02-21 22:04
Ryży rozbudowuje spinko, ja i moi ziomale z eurokołchozu liczymy na nowe miejsca pracy u rudzielca
Aziz 2017-02-22 10:58
Właśnie widzę że administracja Spinko udaje Ukrainców co za czystość języka choć w mowie już tak dobrze nie idzie. Jakie jaja sobie robicie Polak w Ukraine się zamienia. Co za dno jesteś gościu w tym samym dniu takie komentarze i tej samej osoby . I co myślisz że nas to poruszyło. Słuchaj pajacu są słowa których nie powie Twój kolega za wschodniej granicy tylko Polak a Ty ich użyłeś. Ładne dno pokazałeś swojej osoby. Przedstaw się chętnie spotkam się z Tobą poza bramą Spinko.
2
Gargamel 2017-02-23 11:44
W Spinko okresami bywa tak duża rotacja, że zatrudnienie Ukrainców to wcale nie taki głupi pomysł. Wiele firm w kraju już tak robi. Do wciskania zielonego guzika nie musi być Polak. Firma zyskuje i obniża jeszcze bardziej wynagrodzenia, czyli zbędne koszty, a to w rozumieniu pracodawców czysty zysk, po co dawać podwyżki śmieszne premie.
1
odlewnik 2017-02-28 18:12
witam mam pytanie jak wyglądają zarobki na odlewni i jak wygląda sprawa podnoszenia kwalifikacji w Spinko? czy warto składać papiery czy macie jakieś lepsze propozycje na pracę na odlewni w lesznie i okolicy ?
3
Aziz 2017-03-01 11:36
Kolego w komentarzu nie chodzi o to czy zatrudniać Ukrainców czy nie bo to jest sprawa pracodawcy. Tylko chodzi o to że Polak podaje się za Ukrainca i to jest dno. A to że w firmie spinko są rotacje i to duże to tylko wina pracodawcy. Jeżeli pracownik przez kilka lat zrobił miliony sztuk dla tej firmy dostaje mniejszą stawkę niż pracownik z dwu letnim stażem pracy. Przykład AL i pod tym podpisuje się mistrz wydziałowy i to jest sprawiedliwe?
3
Rekruter JOGA 2017-03-07 13:23
PILNE pilne !!!!! pilne to jest niewolnictwo i obiecywanie ludziom, że zrobią kariere, będą mistrzami i technologami....PILNE PILNE kpina
4
Pracownik 2017-03-09 01:27
Ok 2100 + 900 + 250 premia uznaniowa
Pracownik 2017-03-09 01:42
Witam, jestem pracownikiem na obróbce aluminium patrzę na te wypowiedzi i powiem szczerze że nie wiem czy czytam o firmie w której pracuję czy o innej... Wydaje mi się ze osoby które wypisują jak to jest źle, straszne zarobki, sratatata to osoby pracujące na działa żeliwa.. Fakt jest taki że nie wiem jak wygląda płacą na tym dziale ale wiem ile zarabiam i zarobki pochodzące pod 3000 zł na rękę w Lesznie wydaje mi się ze nie są złe. A jeśli chodzi o możliwość wybicia się na jakieś wyższe stanowisko to fakt jest takie coś jak kolesiostwo, ale jeśli jest osobą która pokazuje że chce się nauczyć i daje coś z siebie a nie tak jak "green push" to ma taką możliwość.. Oczywiście nie mówię że jest pięknie i to co piszą o rudym to faktycznie uważa nas za plebs i z musu odpowie dzień dobry.... Siema
3
Tobi 2017-03-09 14:50
Ty jesteś pracownikiem aluminium jaja sobie robisz czy co. To powiedz kto tyle zarabia oprócz wybrańców bo ja jakoś nie miałem 3000 zł na wypłatę. Chyba że liczysz z kilkoma sobotami i pełną premią która jest może cała dwa razy w roku. Opisujesz brednie w tej chwili mamy 50% zabranej za luty to jak możesz zarabiać 3000????? Po drugie masz stawkę godzinową więc w jednym miesiącu masz o wiele godzin więcej niż np w lutym. Więc nie opowiadaj głupot że masz 3000 zł. Ja mam trochę ponad 16 zł za godzinę brutto a inni starsi pracownicy mają nie którzy nawet mniej . Premie ci zabiorą i też masz 3000 co miesiąc? Przedstaw się i nie pisz głupot bo od razu zrobimy rewoltę o zarobki na tym dziale bo są nie równe. Bo żeby mieć te 3000 na miesiąc to pełna premia i przynajmniej 20,00 zł brutto na godzinę . Ja pierd..ę co za tłumoki podają się za al.
7
aluminium 2017-03-15 10:00
Tobi to chyba raczej ty nie jesteś z aluminium - która grupa ma pełną premie 2 razy w roku - ja od początku roku mam pełną premie + 250 od mistrza i wychodzę spokojnie ponad 3000 netto. Co byś ty chciał zarabiać za wciskanie guzika - kokosy- smiech na sali.
Herbi 2017-03-16 10:06
W 2016 roku miałeś pełną premię przez cały rok nie pieprz głupot Tobi ma rację a może Ty jesteś od zielonego guzika nie znasz to nie pisz. Ma rację i to wszyscy wiedzą na tym dziale.
5
Kolo 2017-03-17 19:43
A co takiego wyróżnia od osobę zarabiającą te 3 koła od guzikowca?
1
Pino 2017-03-20 07:32
Facet Ci na pisał jaka jest zależność pomiędzy wypłatami mało że Ty tego nie zrozumiałeś że jeden miesiąc masz więcej godzin a drugi o wiele mniej. Druga rzecz jest taka że jeżeli odpowiadasz używasz dwa różne Nick. A co do premii od mistrza to jak masz cały czas to jedyne w czym jesteś dobry to w robieniu loda i chyba wiem kim jesteś bo bez przerwy białe masz na ustach .W końcu umyj po obcąg..iu pyszczek. Pozdro dla Tobiego facet nie zrozumie nie warto mu tłumaczyć.
4
ja musze 2017-03-27 15:05
Pilne cicho.....pilne, pilne i pilne. Rotacja pożera gwiazdy jak czarna dziura ! Gorzka prawda: Spinko oszukało już nie jedną osobę bzdurami o awansie z produkcji do biura.
12
Tobi 2017-05-18 07:04
niestety Prezes zapomniał, że aby zrobić porządek to trzeba zacząć od góry a nie od dołu. Zmiana mistrzów wyglądała tak, że teraz są nimi wszystkie ziomalki szefa produkcji. Nie ważne jaką masz wiedzę i umiejetności, ważne kogo znasz. Że też prezesa nie zastanawia to, że koledzy z ławki na uczelni okazały sie nagle wybitnymi jednostkami i dostały dobre stanowiska, na które inni musieli pracować latami... ah Szkoda gadać
2
stary pracownik 2017-05-18 07:12
Tak chyba jeszcze nie było. Ludzie otwarcie powiedzieli DOŚĆ. Tylu odejść z pracy nie było już dawno. Co ciekawe odchodzą nawet kitle i doświadczeni pracownicy. Albo wiedzą już coś czego my jeszcze nie wiemy i jako pierwsi uciekają z tonącego statku, albo i tam już czara goryczy się wylała. Tylko góra jak zawsze udaje, że nic się nie dzieje... nie raz już odchodzili dobrzy nastawiacze/operatorzy i mieli to gdzieś. Tylko teraz piłka jest raczej po stronie pracowników, bo ludzi do pracy nie ma
7
Guzikowy 2017-05-19 19:09
Akurat ten ziomus jest OK. Aluminium jest z Toba:)
2
guzikowy 2017-05-20 10:02
Pełno jest ludzi do pracy, nowe żródło sie otwarło - UA.
Faja 2017-05-23 15:44
Tak sam sobie odpowiadasz i plusik sobie dajesz . Al nie z Tobą.
2
mas 2017-06-04 14:01
A jest jakaś praca w spinko do operatorów wózków widłowych,praca na magazynie ,na produkcji?
BYŁY PRACOWNIK 2017-06-05 18:47
Cześć, pracowałem w Spinko na produkcji prawie 3 lata, niedawno się zwolniłem i nie żałuję. Każdy kto się waha szczerze polecam, cisza spokój wrzeszczcie można odpocząć. Praca nawet fajna, jak kto lubi, minie osobiście to interesowało. Tak jak piszecie wyżej, jest wazeliniarstwo i to duże, tacy zawsze dostają urlop, wygodniejszą prace na maszynie i więcej im wolno. Na nockach siedzą w mistrzówce i filmy na youtubie oglądają. Od pewnego czasu praca w tej firmie mocno się pogorszyła, większy rygor, podwyższone normy (ukrywają się i mierzą czas), problemy z urlopami, upał na hali, wodę jaką nam udostępniają to zwykłą przefiltrowaną kranówkę gdzie kiedyś była butelkowana, papierosy (osoby niepalące zmuszane są wdychać ten dym - zwracanie uwagi pracownikowi nie przynosi rezultatu, czuć je w szatni, toalecie i na hali ). W kwestii pieniędzy, jest dodatkowa premia, mistrz cię nie polubi to przez 12 miesięcy zobaczysz ją ze 3 razy. Aby tam pracować trzeba mieć naprawdę dobre tempo, toaleta nie jest wliczona w wykonywaną normę. Bardzo dużym plusem firmy jest pakiet socjalny i chyba tylko to, dużo mają do poprawienia, ale z wiadomych przyczyn tego nie zrobią - spadającej wydajności. Od niedawna poważnym błędem firmy jest brak awansowania pracowników z produkcji, wolą zatrudniać z zewnątrz na wyżej dane stanowiska, więc firma pisząc ogłoszenia kłamie o możliwości awansu (ponoszenia kwalifikacji zawodowych). Kiedyś było tak, że każdy zaczynał od produkcji i szedł stopniowo wyżej, teraz tego niema. Aby awansować, jest tak jak mówicie, muszą być układy z tego co udało mi się zauważyć najlepiej blisko szefa produkcji(wystarczyło z nim w ławce siedzieć na studiach) , dyrektora czy samego prezesa (tu od razu Cię mistrzem zrobią). Jak ktoś akceptuje takie warunki pracy, SPINKO ma szeroko drzwi otwarte.
7
Misiaczek z PUP 2017-06-15 12:49
Zarząd tej firmy jest głeboko PRL-owski. Nie rozumią podstawowej rzeczy, zmiany czasów i podejścia. Kiedys w 1 firmie pracowało się latami, teraz pracodawcy często zatrudniają na krótko, bo złapią 1 albo 2 zlecenia więcej...murzyn ma przyjść zrobić swoje i wylot jak zlecenie zakonczone albo posypie się wspólpraca z odbiorcą towaru. Teraz młodzi przynoszą całe zwitki umów, stos papierów...tak to jest jak się nie ma pleców. RUDY ogol się na łyso jak tego nie rozumiesz....Dobrze, że chociaż kadrowa Spinko prezentuje chociaż nowsze podejście na miare czasów. Rudemu PRL kłania się do samych stóp i wącha jego skarpetki.
3
Bayer Full 2017-06-17 13:36
Czerwony to się zasiedział kupe lat w zarządzie jednej firmy, ustawił i nie bardzo, wie co się dzieje dookoła, Spinko to jego życie
1
Ogladacz 2017-06-17 15:45
Slyszalem ze za ogladanie you tube placa w tej firmie?
1
Wolf 2017-06-19 09:21
A za granie na nerwach Rudemu też płacą?
2
Pracownik PA 2017-07-07 11:57
3/10
Można robić wszystko, bo tak potrzebują pracowników, że mistrzowie nowym operatorom wchodzą w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z reszta w ten sposob zdobyli to kiepskie stanowisko, przynajmniej moga myslec, że są kimś. Jedyny normalny mistrz jakiego poznałem to Łapa). Kierownictwo wiadomo- uwlaszczajace, nie liczą się z pracownukami. Zarobki jak na fabrykę w lesznie dobre- ja po dwóch latach przy wszystkich premiach mam 3000 na rękę. Na hali bardzo dobra atmosfera, ale zdążają się kapusie, parę miesięcy temu przyszedł taki jeden jakosciowiec, prawdziwe gumowe ucho. Jak ktoś ma jakieś kwalifikacje to odradzam, jeśli jesteś po liceum i nie umiesz nic zrobić to zapraszam. Inżynierowie niech lepiej nie licza tu na wielkie kariery i zarobki, technolodzy często nie wiedzą na początku wypłaty czwórki.
1
Maciej 2017-07-11 22:18
Witam kolego. Wiesz dla czego odszedłem z 10 letnim stażem pracy z tej firmy? Bo miałem dosyć zabierania premii jak chcą lub kiedy chcą i jej zmieniania. Miałem dosyć tego że Remo idiota mi daje podwyżki gdzie pracuję na wszystkich maszynach na AL 1,40 a wazelina na tokarkach 2 zł i to pracuje na trzech. Przezbrajałem maszyny mało tego robiłem na zielono na pytanie dlaczego takie podwyżki otrzymałem odpowiedz jedną my chcemy wyrównać pensje na AL. Więc Remo powiem Ci wprost jak spotkam Twojego ojca na mieście to powiem jakiego o ch...a wychował.
5
Tigaro 2017-07-13 18:44
Czy to na pewno Maciej? Czy może ktoś inny nie zadowolony bo jego już nie było kilka miesięcy przed ostatnimi podwyżkami.
2
Yakuza 2017-07-15 13:11
Czy inżynier powinien pracować fizycznie na produkcji?

Zależy, i tak i nie. W zamyśle systemu edukacji uczelnia wyższa i praktyki studenckie, które mogłyby odbyć się w formie pracy na produkcji, powinny przygotować inżyniera do wykonywania pracy.
To po stronie pracodawcy leży przeszkolenie i wdrożenie pracownika do wykonywanych obowiązków, a nie obiecanki cacanki.

W innym przypadku taki sobie inżynierek będzie gibał na produkcji z braku laku do czasu aż znajdzie odpowiednią pracę, i wtedy papa Spinko.

Z założenia nie po to człowiek kończy kierunek jakiś tam, żeby iść ryć dla idei w Spinko. I nikt pracownikowi produkcji, operatorowi maszyn itp. nie broni iść się uczyć, studiować.
1
Pedro 2017-07-17 16:35
Yakuza - jakby wszyscy byli inżynierami to bez różnicy yeebali by wszyscy ma maszynach, wtedy nie byłoby różnicy.

Pracownik PA - 'ten jakościowiec' to sam guzik potrafi a kapowaniem chce zabłysnąć. Kompletnie zielona masa w tym co robi. Żałosny to człowiek. Wielki Pan... Pff...
Yakuza 2017-07-18 03:37
A nie mylisz stanowisk?

Coś umieć to ma technolog, a jakosciowiec ma: obsłużyć maszynę wpolrzednosciowa, wypełniać protokoły dla statystyki i takie tam duperele, plany kontroli

Fakt taki, że jakosciowiec to nie jest zbyt wymagające stanowisko, bo nie musi ustawiać i przezbrajac Wam maszyn, wymaga się od niego skrupulatności i przestrzegania procedut
Yakuza 2017-07-18 03:56
Pedro....kapowanie?

A wiesz że zatrudniles się w firmie, w której jest układ zbiorowy i, że podpisałeś taka informacje?

Jest coś takiego jak ocena pracownika przez mistrza.
Druga sprawa przy takich wyśrubowanych normach uniknięcie błędów jest niemożliwe
biurowy 2017-07-20 15:56
Powiem Wam w tajemnicy że niedługo zatęsknicie za Remo:)
2
Tigaro 2017-07-20 18:19
Odpisujesz na post gościa który nie pracuję od kilku miesięcy w Spinko i po drugie to nawet nie on więc na pisałeś bez sensu. Ten facet odszedł kilka miesięcy przed podwyżkami a ktoś z desperowany pisał o ostatnich.
2
Aziz 2017-07-21 21:44
Na głowę dostałeś a może psychotropy przez przypadek dostałeś. Maciej to dla mnie gość z szacunkiem a nie taki jak Ty jak masz coś do udowodnienia miej jaja i Remo i zróbcie KSW . Wszystko na temat telefon macie do Macieja a po komentarzu Macieja z miłą chęcią to zrobi.
2
biurowy 2017-07-22 13:38
KSW? Ale masz balagan w glowie:) co to wogole znaczy? Po co komus problemy robicie?
Tigaro 2017-07-23 18:40
Nie zrozumiałeś jednej rzeczy chodzi po pracy. I tak w ogóle piszę się przez ó zamknięte i osobno nie razem z w.Ty biurowy pewnie z układów niż z inteligencji. Facet nie odpisuj szkoda takich postów.
2
Stary pracownik 2017-08-11 23:59
Ciekawe ilu z tych twoich UA zostanie. Bo już nawet oni uciekają :) a to już patola w takim wypadku
Roki 2017-08-12 00:16
Prawda jest taka, że kto ma możliwość to ucieka teraz ze Spinko póki czas. Zostają tylko Ci, którzy są już w jakiś sposób uwiązani (rodzina na utrzymaniu, kredyty) oraz ostatnie sieroty, które nigdzie nie dostałyby takich wynagrodzeń za wciskanie zielonego. Smutny jest tylko dla mnie los ludzi pokroju np. pseudo kierownika technologii, który życia nie widzi poza tą firmą i palec w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Trzyma SS. Sory ale robić z siebie Pana za pensję operatora w tej firmie to już śmiech przez łzy.
2
Zostaw swoją opinię o SPINKO - Leszno
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SPINKO