brak logo

Twoje Soczewki

Krosno

Opinie o Twoje Soczewki

mi 2014-12-15 22:04
Szkolenie trwa około 5 dni i odbywa się przed rozpoczęciem pracy. Po szkoleniu najczęściej prosto do pracy. Zawsze można starać się o podwyżkę, zresztą o awans też.
anonim 2015-01-08 23:42
"zawsze można się starać o podwyżkę, z resztą o awans też" co za bzdury!!!Jaka podwyżka? starać się - to oznacza prosić o coś co Ci się należy. I to kilka razy bo nie wiadomo czy Twoja prośba pisemna nie pozostanie wogóle bez odpowiedzi.Będziesz myślał że może gdzieś zaginęła a po prostu biuro będzie miało Cię gdzieś. Podwyżek nie ma. A awans? jak najbardziej. Im mniej jesteś doświadczony, im bardziej jesteś głupszy i odporny na ludzkie odruchy, im więcej wazeliny po drodze zakupisz to masz szanse na awans. Jeśli chodzi o szkolenie, to rzeczywiście płacisz tylko za przejazd z miejsca zamieszkania do Wrocławia, do tego dochodzi wyżywienie które sam musisz sobie zapewnić.
3
jaa 2015-01-17 12:05
Za szkolenie nic nie płacisz. Wyżywienie jest zapewnione, bilety za dojazd rozliczane z pierwszą wypłatą. Za to dużo nowych informacji z branży do nauki. Nie na egzaminu na koniec szkolenia. Potem prosto do pracy.
1
były pracownik 2015-02-03 22:45
To wszystko zależy od tego ile czasu Ty wytrzymasz będąc ciągle poniżanym lub też czy polubi Cię pseudo regionalny. W firmie dużo się pozmieniało. Niestety nie na lepsze.Odkąd stworzyli sztuczne stanowiska pracy, kontrolerów zwanych regionalnymi nikt nie jest bezpieczny prócz znajomych samych zainteresowanych. Zwykli pracownicy siedzą cicho,kontaktują się jedynie z pozostałymi salonami, boją się cokolwiek powiedzieć a gdy już się odważą bardzo szybko są zwalniani lub sami odchodzą bo nie wytrzymują presji. Opinia trochę powyżej jest prawdziwa. W tej firmie jesteś nikim. Szkoda, że właściciele mimo tylu soczewek są tak ślepi i nie widzą tego co najważniejsze
10
mimu 2015-02-05 18:39
piekarniach, drogeriach. Regionalnych masz teraz wszędzie. W odzieżowe, w piekarni, drogerii.proponuje wiec samodzielne stanowisko Jak ktoś ma ambicje i szacunek do pracy i pracodawcy, to naprawdę może się niczego nie obawiać. No ale jeśli ktoś ma wiedzę produktowa na poziomie ślimaka, to po co komu taki pracownik? Czasu komuny się skończyły. o pracę naprawdę ciężko. Jeśli ktoś od razu ma stosunek roszczeniowy, bo za nic mu się w za nic mu się wszystko należy, to proponuję założyć własną firmę i zatrudnić ludzi. I powodzenia :) to branża optyczna, tu wręcz wypada mieć pojęcie co się sprzedaje.
7
ala 2015-02-24 15:55
Jakie są zarobki?
lo 2015-03-01 13:52
mobbing mobbing i jeszcze raz kicha
11
ysabel 2015-04-22 13:39
Czy to nie odpowiedz pracownika centrali? To takie typowe obrażać pt " wiedza na poziomie ślimaka" a może uderzono w czuły punkt? Faktycznie sztuczne stanowisko dla osoby bez kompetencji? jestem ciekawa, jaki poziom teraz panuje w tej dziupli chaosu :)
7
bu 2015-05-09 10:46
Pracownicy NIE sa doceniani. W metodach mobilizacji pracodawca wykazuje totalny brak rownowagi w stosowaniu krytyki i pochwały (=pochwał brak). TS to ubojnia poczucia własnej wartosci.
14
wróbel 2015-10-27 22:24
( usunięte przez administratora )Nadmierna kontrola pracowników i straszenie karami finansowymi. Brak możliwości awansu, rozwoju. Ciągłe pretensje, testy i straszenie niezapowiedzianą kontrolą. Można nabawić się nerwicy i odleżyn na pupie lub zakrzepów w nogach (bo jednego dnia nic się nie dzieje a innego za dużo na 1 czasem 2 pracowników). Warunki finansowe żenujące.
Premia? Albo znajdą coś na Ciebie, żeby Ci jej nie wypłacić (3 min spóźnienie) albo salon na nią nie zarobi. Trzeba mieć pozwolenie na pójście do ubikacji i meldować się po powrocie. Dobrze rozkręcone salony mają niezłe premie, ale kosztem zdrowia, nerwów i użerania się (a to z centralą, a to z niezadowolonymi klientami).
3
wróbel 2015-10-27 22:31
I najważniejsze... MOBING i naginanie wszelkich przepisów na niekorzyść pracownika.
4
Kasia 2015-11-01 20:35
Z perspektywami??? chyba żartujesz. W tej firmie tylko klepiesz regułki i wysłuchujesz ciągłych pretensji z biura. Optyka to ciekawa dziedzina ale ta firma nie ma z nią nic wspólnego. Nie szanują ani pracowników ani klientów. Coraz częściej też działają niezgodnie z przepisami. Płacą marne grosze.
3
anonim 2015-12-07 14:28
Pensja nie jest zła, im więcej klientów tym więcej zarabiasz, jednak odkąd wprowadzono plany sprzedażowe jest średnio. Dobry socjal. Tyle plusów
2
była 2016-04-26 20:05
Plany sprzedażowe są ustalane nieadekwatnie do możliwośći salonu.Odkąt zostały wprowadzone,pracownicy zarabiają z miesiaca na miesiąc coraz mniej.Taki był zamierzony ich cel. Firma nie szanuje oddanych i stałych pracownikow. Woli zatrudniać nowych, młodych ludzi, którzy pracę w Avenir traktuja jedynie jako przerywnik w życiu, zarobek na wakacje lub pracę na 3 miesiące po to aby móc znaleźć inną lepiej płatną. Spójrzcie ile co chwile nowych ogłoszeń wychodzi. To sie nie bierze z nikąd. Pracownicy odchodza bo maja dość braku szacunku, ciągłego czepiania sie, wiecznego siedzenia w pracy bo wytyczne dotyczące grafiku sa ustalane przez osoby kompletnie nieodpowiedzialne i nie znające pracy w centrum. Jeden weekend w miesiacu wolny to maksimum i też nie zawsze. Praca nie jest dzień na dzień tak jak to bywa w centrum. Pracownik ma średnio 8 dni wolnych w miesiącu. Reszta to zmiany do godziny 21 od 12 lub 13. Okolo 4 razy w miesiącu uda sie skończyć około godziny 17. Większość czasu więc pracownik spędza w pracy.Firma nie organizuje żadnych profesjonalnych szkoleń dla pracowników. Jest wielu nowych pracowników, którzy nie wiedzą co sprzedają i jak. Gdy jednak sie pomylą,za każdą pomyłkę muszą płacić z własnej kieszeni mimo, że w żadnej umowie nie ma dpowiedzialności finansowej a do sprzedaży drogich szkieł nie byli przygotowani przez firmę. Pracownik dla firmy to zło konieczne. O podwyżkach można zapomnieć. W biedronce zarabiaja więcej niż w Twoich soczewkach. Tylu szefów na raz a każdy ślepy i nie widzi a może nie chce widzeć co naprawdę dzieje się w firmie. Panie w biurze tragedia. Nie odpowiadaja na pytania, lub specjalnie wprowadzają w błąd pracownika aby potem ukryć swoje niedociągnięcia i winą obarczyć kogoś a nie siebie. Za takie pieniadze nie warto sie tak męczyć i tracić czasu.
10
anonim 2016-04-28 12:23
zgadzam się z opinią powyżej. Dodałabym jeszcze, że firma powinna sie wziąźć przede wszystkim za osoby w biurze. To one najwięcej sieją zamętu w firmie. Generalnie sklepy "Twoje soczewki" nie powinny też mienić sie salonami optycznymi. Z optyką nie mają oni nic wspólnego. Firma istnieje na rynku tyle lat, a nie było ani jednego profesjonalnego szkolenia. Pracownicy nie wiedzą nic na temat szkieł okularowych bo niby skąd skoro nawet szefostwo nie wie co sprzedaje. Najważniejsza jest dla nich ilość a nie jakość. Aby jednak iść na ilość,czasami też trzeba mieć odpowiedni produkt. Oprawy masakra. Niejednokrotnie uszkodzone.
6
xxxx 2016-05-31 13:18
Podstawy obniżyć nie mogą, ale manipulować premią tak aby pracownik jej nie dostał, lub dostał jej część już mogą. Kiedy otrzymanie premii jest uzależnione od wysokości wyrobienia planu, a plan jest niemożliwy do wykonania, to pracownik zarabia mniej niż w ubiegłych latach.
8
grażyna 2016-10-13 18:29
Spokojnie można wyrobić ponad 2 tysiące, w lepszych miesiącach nawet i 2500. wiadomo, że praca w galerii to weekendy zajęte ale idzie się dogadać ze współpracownikami co do wolnych dni. Na wakacje dają 500 zł i na święta też dodatkowa kasa. Jak się trafi do dobrego zespołu to jest ok. Jak każda praca ma swoje wady i zalety.
1
hgf 2016-10-13 18:41
@grażyna no to super widzę sprawa wynagrodzenia w firmie wygląda ale powiedz mi czy to też tyczy się pracy u nich jako konsultant- sprzedawca ?dzieki
M 2016-11-09 19:25
Panie od rekrutacji faktycznie juz na rozmowie chcą ci udowodnić ze sie nie nadajesz do niczego jesteś słaby, chore pytania które nic nie wnoszą, z kulturą osobistą miedzy słowami to samo powierzchownie można udawać ale i tak wychodzi co kto jest wart Podejrzliwość i nieufność wypisana na twarzy rekrutującej.
7
alice 2016-11-10 14:25
Pani Gosia taaa trener wewnętrzny COACH... Kadra HR normalnie szałowa
5
anonim 2016-11-11 22:14
2500 tys? chyba brutto bo na rękę takiej kasy to żaden pracownik nie widział. I jakie 500 na wakacje? Firma rzeczywiście chwali się dofinansowaniem do wczasów, ale jest ono naliczane proporcjonalnie do zarobków a w dodatku za czas spędzony na urlopie, pracownik nie ma bonusa więc wychodzi na zero.
4
Pikapu 2016-12-14 21:48
Chaos chaos chaos
4
JuNie 2016-12-28 04:32
Firma oszczędza na wszystkim , czym sie da. Osoby z biura często mniej wykształcone niz z salonów , pewne swojej racji. Regionalni niesdekwatnie wykształceni do swojej funkcji. Zwalanie winy na najniższy szczebel.Brak odpowiedzialności majątkowej ale płacić trzeba za wszystko. Pracownicy mili , zadbani . Pieniądze na czas .
3
Didi 2017-01-11 17:00
Kto z tobą rozmawiał ? Ta starsza babka?
Bo ja byłam na rozmowie i mnie ta starsza tylko sie zapytała czy moge na szkolenie przyjechać do
Siechnicy i czy pale papierosy a tak to młoda dziewczyna ze mną gadała chyba z pół godziny. Bardzo sympatyczna i sie uśmiechała przez co ja na przykład byłam o wiele pewniejsza siebie i co jest najważniejsze to to ze dostałam tą prace.
A na szkoleniu dziewczyna mówiła ze ma takie same wrażenia jak ja i tez ta pani z nią rozmawiała młoda i tez jak widać dostała robote wiec nie róbcie potworów z osob co rozmowy prowadzą.

3
Anirami 2017-01-15 11:54
Dla mnie bardzo fajne wrażenia. Prace dostałam od stycznia, byłam na szkoleniu w salonie i w siechnicach, poznałam pracownikow z innych salonów i z siedziby głównej. Ludzie super wiec mam nadzieje i praca taka bedzie. Co do rozmów kwalifikacyjnych to ze były dwie panie chyba Ania i Ewelina nazwisk nie pamietam i obie bardzo sympatyczne. Rozmowę prowadziła Pani Ewelina a Pani Ania dopytała mnie o szczegóły kiedy moge prace zacząć i gdzie by mi odpowiadało. Rozmowa z miłym nastawieniem . Pózniej Pani Ania omówiła w piątek regulamin pracy i wszystko juz było jasne wiec do pracy! Ja jestem bardzo zadowolona, pełna kultura panuje w tej firmie, a ludzie na szkoleniu bardzo tez fajni i zadowoleni. Pozdrawiam całą ekipę z Wrocławia i z innych miast!
4
Ups 2017-01-15 18:18
Sytuacja pewne się zmieni jak już skończysz okres próbny, ewentualnie jak pieniądze przestaną się w firmie zgadzać i zaczną wymyślać kolejne obostrzenia :(
2
anonim 2017-02-08 21:13
Oszuści i tyle w tym temacie
1
Tyba 2017-02-12 22:21
Nie polecam. Starszy pracownik zarabia mniej niż nowo zatrudniony osoba.ale do czasu po okresie próbnym czar pryska..pomysl na to aby znaleźć Wołów do pracy na początek 1900 Po miesiąc u 1700 z b
Premia który jest wypłacany po miesiącu a potem 1500 plus premia.
1
Tyba 2017-02-12 22:22
Nie polecam. Starszy pracownik zarabia mniej niż nowo zatrudniony osoba.ale do czasu po okresie próbnym czar pryska..pomysl na to aby znaleźć Wołów do pracy na początek 1900 Po miesiąc u 1700 z b
Premia który jest wypłacany po miesiącu a potem 1500 plus premia.
2
Aisza 2017-02-21 14:39
Hej, w jakim miescie bylas ? Ja ide jutro na rozmowe o prace w Gdansku , prosze o cenne wskazówki !
2
Anirami 2017-02-21 15:17
W Krakowie.
-1)Nie pij nic dzisiaj! W sensie alkoholu! Inne używki też zostaw.
0)Umyj się i nie przesadzaj z perfumami.
1)Nie spóźnij się,
2)"Dzień dobry", "Dziękuję", "Proszę" - BARDZO Ważne!
3)Miej wydrukowane CV.
4)Na pytania odpowiadaj krótko i zwięźle, Twojego przyszłego szefa nie obchodzi Twoja rodzina ani zwierzęta ani też co ostatnio jadłaś.
5)Nie przesadzaj z dekoltem, może to zostać uznane za przejaw wulgarnego zachowania.
6)Nie bierz przyszłego pracodawcy na litość, pogódź się z ewentualną porażką.

POWODZENIA!
1
Yolanda 2017-02-23 18:42
Ja w Warszawie nie trafiłam na tą kobietę w średnim wieku, rozmowę przeprowadzał facet. Miły, pytania od ogólnych do bardziej szczegółowych, dokładnie omawia co pracownika czeka... albo tylko tak obiecuje, bo jak jest później to nie wiem, okaże się. Dużo pytań o poprzednie prace. Ale ogólnie atmosfera rozmowy miła i raczej niestresująca.
2
Rekruter! 2017-02-24 07:46
Yolanda be cool, bedzie dobrze. Wpadlas mi w oko, wiec robote dostaniesz :D
Lalaland 2017-02-24 18:37
A ja byłam w Gdańsku i trafiłam na kobietę w średnim wieku. Kamienna twarz i co no stresujesz sie, nie wiesz czy ok czy nie. Okaże się.
1
Lucy 2017-02-24 23:04
Ja byłam w Poznaniu wczoraj i nie było takiej babki. Była za to miła młoda Pani. Dluga rozmowab i pytania o wszystko w zasadzie ale pani bardzo miła i sie nie stresowałam. Czekam na kontakt ze dostanę ta prace . Oby :-)
3
Lucy 2017-02-24 23:04
Ja byłam w Poznaniu wczoraj i nie było takiej babki. Była młoda Pani. Dluga rozmowab i pytania o wszystko w zasadzie ale pani bardzo miła i sie nie stresowałam. Czekam na kontakt ze dostanę ta prace . Oby :-)
Cyckotron 2017-02-27 09:02
Nie dostaniesz, bo masz za male dojce.
2
Iwona 2017-03-02 10:10
@Lucy napisz czy udało Ci się dostać pracę. Chętnie też dowiemy się więcej o przebiegu rekrutacji. Jakie pytania padły podczas rozmowy?
1
Lucy 2017-03-02 14:09
Cyckotron skad wiedziales :(
Powiedzieli mi, ze mam za male piersi i klienci nawet w nowych soczewkacz ich nie zauwaza, wiec... Niestety :(
Plakac mi sie chce :(
Lucy 2017-03-03 18:10
Iwona niestety Pani ktora przeprowadzała rozmowę nie odezwała sie jeszcze i obawiam sie ze pewnie juz nie zadzwoni rylko do 2 tyg wyślę mejl ze dziękuje , a 2 tyg mijają w czwartek.
Przebieg rekrutacji pytasz, No to Ci powiem nie przygotujesz sie tak łatwo bo przekruj pytan jest bardzo szeroki. O wykształcenie o to gdzie sie pracowało, co sie lubi robic w wolnym czasie jakie zainteresowania, scenki jakbys sie zachowała, sprzedanie usługi lub produktu takiego jak ci pani powie ze masz jej zaprezentować i sprzedać. Pytania z cyklu co byś zrobił gdybys sie znalazł na pustyni, jak przychodzi trudny klient, co jak nagle wszyscy na zwolnieniu i musisz wysłać raport, paczkę i jest duży ruch - jak uporządkujesz zadania. Babka spoko, młoda i szczupła
3
lol 2017-03-04 06:48
PrzekrUj, czyli totalny brak wyksztalcenia - nie dziwie się, ze Cie nie przyjęli.
LadyDi 2017-03-06 16:39
Obie Panie z Wrocławia sympatyczne i grzeczne. Praca jak praca, wg grafiku i elastycznie , da się dogadac. Pracuje 2 miesiące, trzeci nawet zaraz i zamierzam zostac. Pozdrawiam Panie od rozmów.
3
LadyDi 2017-03-06 16:39
Obie Panie z Wrocławia sympatyczne i grzeczne. Praca jak praca, wg grafiku i elastycznie , da się dogadac. Pracuje 2 miesiące, trzeci nawet zaraz i zamierzam zostac. Pozdrawiam Panie od rozmów.
byłyTS 2017-03-06 21:39
Butterfly lady piszesz tak, bo nikt nie zadzwonił przez 2 tyg. z propozycją pracy?
2
Iwona 2017-03-08 11:21
@Lucy dziękuję za podzielenie się wrażeniami z rozmowy. Rzeczywiście, dość szeroki zakres zagadnień został podczas niej poruszony.
1
Karolinka 2017-03-08 21:05
Jutro ide na rozmowe w Opolu. Nie wiecie kto tam prowadzi rozmowy? Nie wiedziałam ze aż taka jest ta rekrutacja skomplikowana, a szukałam w necie i znalazłam wasze posty a jak czytam co Lucy napisała to chyba nie da sie iść tak o po prostu nieprzygotowanym. Ile to trwa? Bo skoro tyle pytan to chyba długo.
1
Iwona 2017-03-09 11:49
@Karolinka zawsze warto przygotować się to rozmowy. Zamieszczam link do artykułu, który może Ci w tym pomóc. http://www.praca.blog.gowork.pl/3-wskazowki-ktore-pozwola-lepiej-wypasc-na-rozmowie-kwalifikacyjnej/#more-3565
Keisha 2017-03-19 17:16
A ja się cieszę bo dostałam właśnie prace w tej firmie i będę konsultantką :-) Do rozmowy się przygotowałam wiec nie poszłam z pustą głową, a zresztą rozmowa była naprawdę w bardzo miłej atmosferze prowadzona i nie mam zastrzeżeń, Pani byla bardzo pozytywna i widać ze zależało jej na wyborze najlepszych osób do zespołu ( cieszę sie ze to ja :-))) , a byłam na wielu rozmowach różnych od ukończenia pełnoletności i jak czytam te komentarze niektóre to ręce opadają mi do samej podłogi. Ja tam jestem nastawiona pozytywnie i nie moge sie doczekać szkolenia, tego co sie nauczę i jak bedzie mi szło. To nie jest praca w sklepiku, branża jest poważna, firma ciagle cos otwiera nowego, a tak naprawdę ludzie przychodzą i do konsultantek po konkretne odpowiedzi wiec jak jest sie dobrym, a ja zamierzam byc, to na pewno będę mieć wyniki a co przez to sie rozumie satysfakcję z pracy :-)
2
Iwona 2017-03-20 09:46
@Keisha gratuluję znalezienia pracy. Chętnie dowiemy się za jakiś czas jakie są Twoje wrażenia z pracy. A jakie pytania padały podczas rozmowy? Czy, podobnie jak u osoby wypowiadającej się wyżej, był to szeroki zakres pytań?
hoops 2017-03-21 16:22
pracowałam w twoich soczewkach dość długo i praca sama w sobie nie jest zła - nie jest to może praca dla przesadnie ambitnych, ale jak ktoś jako student chce sobie dorobić to jak najbardziej :) umowa o pracę, medicover, multisport i w porządku ludzie, minusów raczej nie ma, poza tym że w tej pracy raczej nie ma co liczyć na rozwój osobisty, po miesiącu już nie ma się czego więcej uczyć :) - bardziej to praca przejściowa ;)
Zostaw swoją opinię o Twoje Soczewki - Krosno
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Twoje Soczewki