Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Hoven sp. zo.o.

Pracowałeś w firmie Hoven sp. zo.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
Maniek - 2014-07-11 14:53:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To jak w końcu jest z tą firmą ? Czy może ktoś rzetelnie odpowiedzieć ?
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2014-07-11 17:09:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Maniek - 2014-07-11 14:53:33]:
zadzwoń , umów się i porozmawiaj
tutaj masz rożne głosy - niekoniecznie pozytywne
ale dość często na takich forach królują ci którym nie wyszło , wpisują i tworzą własne blogi
więc nie za bardzo nabierzesz zdania
dzwoń , rozmawiaj i sam decyduj o swoim zyciu
zdjecie uzytkownika
rudy - 2014-07-22 14:00:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
tragedia po około trzech tygodniach instalacja walnęła, tragiczny kontakt z serwisem czekam na naprawę już prawie tydzień. nie polecam,kasę chwycili szybko a potem klienta mają w( usunięte przez administratora )
zdjecie uzytkownika
gamoń - 2014-07-22 17:18:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Hoven może i jakoś zmienia zasady wypłacania pieniedzy i premiowaia ale są uczciwi co do zawieranych umów, wypłacają pieniądze na czas i wszystko zachodzi zgodnie z wszelkimi normami. Pracownik jest dobrze traktowany, każdy zna swoje miesjce. Oczywiście że zawsze na coś można narzekać a najlepiej na forum, ale najważniejsze to żeby się samemu przekonać i zobaczyć. Na stronie można znaleźć kilka referencji. Nie mówię, żeby od razu ufać bo wiadomoże znajomi mogli napisać czy coś, ale jednak wydaje mi się że to nie jakaś podpucha, tylko dobra firma
zdjecie uzytkownika
Jehoven - 2014-08-11 14:23:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gamoń - 2014-07-22 17:18:28]:
Ci, którzy się wybierają na rozmowę o pracę w Hoven niech spytają też (prócz powyższych wątpliwości) ile zarobią podczas urlopu wypoczynkowego albo czy dostaną rekompensatę w postaci dnia wolnego lub kasy za obowiązkowe szkolenia w soboty, na które cześć osób musi jechać przez pół Polski.

Muszę z ciekawości zadzwonić do ludzi, moim ex-DTH klientów, którym Hoven stawiał kolektory. Minęło już trochę czasu, więc jakieś zdanie już pewnie mają na ten temat.
zdjecie uzytkownika
palop - 2014-09-16 03:23:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Jehoven - 2014-08-11 14:23:44]:
myślałem , że to stawianie kolektorów słonecznych wyszło już mody, a ostatnio okazało się , że firmy i przedsiębiorstwa w dużych miastach dopiero zaczęły z nich korzystać w całej krasie. Co raz częsciej można zobaczyć je w całych miastach. Może oszczędność nie jest od razu znacząco duża, ale w dłuższej perspektywie czasu na pewno
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2014-10-15 20:04:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Przestrzegam wszystkich przed firmą Hoven . Są nie rzetelni nie kompetentni , nie są wstanie odpowiedzieć mi na żadne pytanie i odsyłają do innych oddziałów.Nie dotrzymali warunków zawartych w umowie.Nie przestrzegają terminów, i umówionych godzin tylko przyjeżdżają bez uprzedzenia o innych godzinach. Jest to firma która nie przyjmie żadnej reklamacji i zostawiają klienta z problemem. Co jest ich obowiązkiem radzę szukać innej firmy która będzie bardziej kompetentna.
zdjecie uzytkownika
BYŁY zatrudniony - 2014-10-19 20:29:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
DOBRA RADA. Trzymajcie się z daleka od tej firmy, nie ważne jaki oddział poszukuje pracownika. Każdy z koordynatorów, osób zajmujących naczelne stanowiska włącznie z głową zarządu pozostaje, delikatnie rzecz ujmując, obojętny na bezprawne poczynania względem zatrudnionych: mowa tu o pracy bez umowy, która rzekomo ma być zawarta "w najbliższym czasie", mowa także o braku należnego wynagrodzenia, które notabene ulega zmianie wedle upodobań koordynatora, mowa także o lekceważącym podejściu osób decyzyjnych do ponagleń i prób odzyskania wynagrodzenia przez pracownika. Unikanie kontaktu, kierowanie sprawy do co raz to nowych osób, rzekomo odpowiedzialnych za rozliczenie z pracownikiem, a koniec końców brak kontaktu z jakimkolwiek przedstawicielem firmy i brak wynagrodzenia. Dodatkowo taki precedens jest nagminny, o czym świadczy fakt dalszego zatrudniania pracowników, podczas gdy takowych etatów w rzeczywistości NIE MA. Popracuj sobie miesiąc, dwa, tyle czasu, ile uda się im Cię zwodzić, odwal kawał dobrej roboty, a potem działanie na zasadzie "*pierdalaj, poszukamy sobie nowego kretyna ;) dzięki za charytatywny udział w rozwoju tej, jakże prestiżowej Firmy." TOTALNA PORAŻKA. Mam nadzieję, że nikt więcej nie pozostanie ku temu obojętny i skieruje ku nim właściwe organy.
zdjecie uzytkownika
Stefanek - 2014-10-21 19:01:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A moja negatywna opinia o Hoven zniknęła! Cenzura? Z daleka od nich, to moja rada dla szukających pracy.
zdjecie uzytkownika
Stefanek - 2014-10-21 19:07:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Stefanek - 2014-10-21 19:01:35]:
Potwierdzam. Dodaj jeszcze że nagle pozbawieni zostaliśmy 1 000,- i motywacja poszła się j...ć! I te koszty za jazdę prywatną samochodem (ha ha ha - trudno te jeździdła tak nazywać) wyssane z palca! Największy mój błąd to praca w tej ..... (piiiiii).
zdjecie uzytkownika
wiba - 2014-10-22 13:16:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Ja jako klient. Moja opinia o firmie Hoven jest nie najlepsza. Do czasu podpisania umowy - obiecywanie. Za podpisanie umowy w promocji przedświątecznej:tablet. Za dojazd do banku bon: 200 złoty. Zainstalowanie kolektorów: ok.4 tygodni. Na instalację czekaliśmy 4 miesiące a tabletu i 200 zł. nie doczekaliśmy się do dzisiaj.
Inna sprawa to próba dodzwonienia się na infolinię. Odzywa się ktoś "wszyscy konsultanci zajęci" i rozłączenie. Dziękuję za taką pomoc. To gdzie i jak zgłaszać reklamacje?
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-10-27 19:28:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracuję w firmie już ponad rok, atmosfera jest super, zawsze mogę liczyć na pomoc kolegów albo KS-a, mamy dostęp do świeżych informacji co pomaga mi w pracy. Firma daje narzędzia auto, tablet, internet, telefon na jasnych zasadach co w dzisiejszych czasach rzadko się zdarza. Parząc co w tej chwili dzieje się na rynku pracy to jedyna branża, która się rozwija i ma przyszłość.
Nie jest lekko ale jak to mówią Praca - popłaca a jak dbasz tak masz.
Uważam też, że nie każdy się do tej pracy nadaje dlatego pojawiają się wpisy ludzi rozczarowanych.
zdjecie uzytkownika
były zatrudniony - 2014-10-30 19:54:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Twoja opinia pracowniku to kpina, choć właściwie w jednym się zgadzam, otóż nie każdy się nadaje do pracy w tej firmie- nie nadają się ludzie którzy nie dadzą sobą manipulować i nie pozwolą ze sobą pogrywac bo ta firma szuka pracowników przeciwnej kategorii. Owszem praca popłaca ale w tym przypadku to stwierdzenie nie ma zastosowania, za to robienie ludzi w **uja zdecydowanie nie popłaca o czym już ktoś w tej firmie się przekonał hahaha 1-0 dla mnie, a to nie koniec.. ;-) walczcie o swoje ludzie;-)
zdjecie uzytkownika
Bomba - 2014-11-13 02:06:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zastanawiające jest ile hoven jest w stanie wytrzymać na rynku z tak kiepską opinią. Nie oszukujmy się, ale przeciąganie terminów odbiorów dla klientów jest jednym z głównych grzechów firm. Tym bardziej, że klienci piszą na forum dla PRACOWNIKÓW I KANDYDATÓW. Daje do myślenia i miejmy nadzieję, że coś w myśleniu pracodawcy drgnie.
zdjecie uzytkownika
no name - 2014-11-25 23:04:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Opinia rynku to jedno, a zmiany wewnętrzne ostatniego okresu drugie. Ogólnie mówiąc robi się mało optymistycznie.
zdjecie uzytkownika
Bomba - 2014-11-27 11:24:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mozesz kolego powiedziec co takiego nastapilo w firmie, jakie zmiany bo.nie wiem czy przed podjeciem pracy trzeba bylobyta kwestie przemyslec. Czyzby zmienil sie zarzad, a jesli to ciekawe na podstawie czego podejmuja takie a nie inne decyzje. Moze wreszcie ich ruszyla opinia firmy na takich portalach jak gowork.
zdjecie uzytkownika
lipa - 2014-12-04 11:41:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To Hoven jeszcze istnieje ???? HAHAHAHA
zdjecie uzytkownika
jacgaz - 2014-12-05 16:38:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Od 5ciu m-cy domagam się wypłaty kary za spóźnienie montażu. Pisma i telef. Mają w d...pie. Może ktoś z was ma podobny problem i podał ich do sądu. Proszę o kontakt (jac.gaz@interia.pl)
zdjecie uzytkownika
polku - 2014-12-11 14:42:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
opierając sie na opiniach powyzej nie wiam jaki wniosek mam wyciagnac, poniewaz wpisy roznia sie od siebie w znacznym stopniu...Szukam pracy, ale takiej stalej ze stalymi zarobkami. czy Hoven jest firma godna polecenia, czy zaszly zmainy na tyle oby móc polecic komus z reke na sercu prace w tej firmie??
zdjecie uzytkownika
czoko spoko majster - 2014-12-25 20:40:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja również jak polku z poprzedniego wpisu szukam dobrej pracy która po pierwsze jest stabilna i jednocześnie zapewnia stabilność finansową, musi być umowa o pracę i to na dłużej. trochę już pracuję, trochę więc wymagam od siebie i firmy gdzie się zatrudniam. czy w takim razie hoven to miejsce pracy dla mnie?
zdjecie uzytkownika
damian - 2015-01-09 19:19:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ja mam pytanie odnośnie warunków pracy tam, czy zawze pracownicy mają wszystko zapewnione jak na przykład odpowiednie narzędzia do pracy itd, czy nie jest ogrzewanie zimną też, bo dla mnie to jest równie ważne jak wynagrodzenie otrzymywane od nich. Dajcie znać jak cokolwiek się z tym ruszy i będa nowe ogłoszenia.
zdjecie uzytkownika
woj74 - 2015-01-24 23:39:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hoven banda naciagaczy założyłem ich solary i odrazu zaczęły się problemy z instalacją za servisem czekam pół roku a oni mają klienta w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wiec wszystkim odradzam tą bandę naciagaczy a ja sprawę chyba skieruj do UOKiK może oni wezmą się za tych oszustów!!!!!!Jeżeli chcecie założyć solary to nie w tej firmie!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
woj74 - 2015-01-25 13:27:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [polku - 2014-12-11 14:42:02]:
Mam ten sam problem z tymi oszustami!!!!!!
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rozmowa przypadkowa, następna już dwa dni później, ale z dalekim dojazdem (chciał mnie poznać Dyrektor Regionu), więc koszty, czas itd. Powód pośpiechu? Oprócz braku pracowników (zwalniają się na potęgę lub są zwalniani bo o coś pytają) termin szkolenia w Krakowie. Po 3 miesiącach ustalenia z Dyrektorem przestały (jednostronnie) obowiązywać!
Pytania: Bzdury, bzdury i pytanie czy dam radę za dwa dni pojechać na szkolenie do Krakowa. Tyle zapamiętałem.
zdjecie uzytkownika
koko - 2015-01-28 22:51:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [polku - 2014-12-11 14:42:02]:
Zgadzam się z opiniami negatywnymi.Kontakt z nimi w razie awarii beznadziejny nikt nie raczy odbierać Tel.zostawiają klienta sobie samemu.Pierwszy raz mam do czynienia z tak niekompetentną firmą.wspomnę że skusiłam się na pompy ciepła u nich i dzisiaj mam 14 stopni w pokoju a mamy miesiąc styczeń a i rachunek za prąd za miesiąc jak za pół roku.Odradzam tą firmę,jak najdalej.
zdjecie uzytkownika
sol - 2015-01-29 15:01:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
niestety tego się należało spodziewać, skoro kupiło się sprzęt od firmy powstałej tylko na fali dotacji na solary, której jedynym zapleczem był magazyn na importowane z chin superprodukty. takie firmy wydrenowały rynek, poudzielały gwarancji na 15 lat, sprzedały chłam i teraz się zwijają. a na rynku nie brakowało od zawsze uznanych producentów
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hoven sp. zo.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Hoven sp. zo.o.?
Zadaj pytanie
x