logo Hoven sp. zo.o.

Hoven sp. zo.o.

Modlnica

Opinie o Hoven sp. zo.o.

Jehoven 2014-08-11 14:23:44
Ci, którzy się wybierają na rozmowę o pracę w Hoven niech spytają też (prócz powyższych wątpliwości) ile zarobią podczas urlopu wypoczynkowego albo czy dostaną rekompensatę w postaci dnia wolnego lub kasy za obowiązkowe szkolenia w soboty, na które cześć osób musi jechać przez pół Polski.

Muszę z ciekawości zadzwonić do ludzi, moim ex-DTH klientów, którym Hoven stawiał kolektory. Minęło już trochę czasu, więc jakieś zdanie już pewnie mają na ten temat.
Anonim 2014-10-15 20:04:17
Przestrzegam wszystkich przed firmą Hoven . Są nie rzetelni nie kompetentni , nie są wstanie odpowiedzieć mi na żadne pytanie i odsyłają do innych oddziałów.Nie dotrzymali warunków zawartych w umowie.Nie przestrzegają terminów, i umówionych godzin tylko przyjeżdżają bez uprzedzenia o innych godzinach. Jest to firma która nie przyjmie żadnej reklamacji i zostawiają klienta z problemem. Co jest ich obowiązkiem radzę szukać innej firmy która będzie bardziej kompetentna.
1
BYŁY zatrudniony 2014-10-19 20:29:51
DOBRA RADA. Trzymajcie się z daleka od tej firmy, nie ważne jaki oddział poszukuje pracownika. Każdy z koordynatorów, osób zajmujących naczelne stanowiska włącznie z głową zarządu pozostaje, delikatnie rzecz ujmując, obojętny na bezprawne poczynania względem zatrudnionych: mowa tu o pracy bez umowy, która rzekomo ma być zawarta "w najbliższym czasie", mowa także o braku należnego wynagrodzenia, które notabene ulega zmianie wedle upodobań koordynatora, mowa także o lekceważącym podejściu osób decyzyjnych do ponagleń i prób odzyskania wynagrodzenia przez pracownika. Unikanie kontaktu, kierowanie sprawy do co raz to nowych osób, rzekomo odpowiedzialnych za rozliczenie z pracownikiem, a koniec końców brak kontaktu z jakimkolwiek przedstawicielem firmy i brak wynagrodzenia. Dodatkowo taki precedens jest nagminny, o czym świadczy fakt dalszego zatrudniania pracowników, podczas gdy takowych etatów w rzeczywistości NIE MA. Popracuj sobie miesiąc, dwa, tyle czasu, ile uda się im Cię zwodzić, odwal kawał dobrej roboty, a potem działanie na zasadzie "*pierdalaj, poszukamy sobie nowego kretyna ;) dzięki za charytatywny udział w rozwoju tej, jakże prestiżowej Firmy." TOTALNA PORAŻKA. Mam nadzieję, że nikt więcej nie pozostanie ku temu obojętny i skieruje ku nim właściwe organy.
2
Stefanek 2014-10-21 19:01:35
A moja negatywna opinia o Hoven zniknęła! Cenzura? Z daleka od nich, to moja rada dla szukających pracy.
1
Stefanek 2014-10-21 19:07:32
Potwierdzam. Dodaj jeszcze że nagle pozbawieni zostaliśmy 1 000,- i motywacja poszła się j...ć! I te koszty za jazdę prywatną samochodem (ha ha ha - trudno te jeździdła tak nazywać) wyssane z palca! Największy mój błąd to praca w tej ..... (piiiiii).
wiba 2014-10-22 13:16:54
Ja jako klient. Moja opinia o firmie Hoven jest nie najlepsza. Do czasu podpisania umowy - obiecywanie. Za podpisanie umowy w promocji przedświątecznej:tablet. Za dojazd do banku bon: 200 złoty. Zainstalowanie kolektorów: ok.4 tygodni. Na instalację czekaliśmy 4 miesiące a tabletu i 200 zł. nie doczekaliśmy się do dzisiaj.
Inna sprawa to próba dodzwonienia się na infolinię. Odzywa się ktoś "wszyscy konsultanci zajęci" i rozłączenie. Dziękuję za taką pomoc. To gdzie i jak zgłaszać reklamacje?
1
pracownik 2014-10-27 19:28:05
Pracuję w firmie już ponad rok, atmosfera jest super, zawsze mogę liczyć na pomoc kolegów albo KS-a, mamy dostęp do świeżych informacji co pomaga mi w pracy. Firma daje narzędzia auto, tablet, internet, telefon na jasnych zasadach co w dzisiejszych czasach rzadko się zdarza. Parząc co w tej chwili dzieje się na rynku pracy to jedyna branża, która się rozwija i ma przyszłość.
Nie jest lekko ale jak to mówią Praca - popłaca a jak dbasz tak masz.
Uważam też, że nie każdy się do tej pracy nadaje dlatego pojawiają się wpisy ludzi rozczarowanych.
1
były zatrudniony 2014-10-30 19:54:43
Twoja opinia pracowniku to kpina, choć właściwie w jednym się zgadzam, otóż nie każdy się nadaje do pracy w tej firmie- nie nadają się ludzie którzy nie dadzą sobą manipulować i nie pozwolą ze sobą pogrywac bo ta firma szuka pracowników przeciwnej kategorii. Owszem praca popłaca ale w tym przypadku to stwierdzenie nie ma zastosowania, za to robienie ludzi w **uja zdecydowanie nie popłaca o czym już ktoś w tej firmie się przekonał hahaha 1-0 dla mnie, a to nie koniec.. ;-) walczcie o swoje ludzie;-)
1
no name 2014-11-25 23:04:11
Opinia rynku to jedno, a zmiany wewnętrzne ostatniego okresu drugie. Ogólnie mówiąc robi się mało optymistycznie.
1
lipa 2014-12-04 11:41:05
To Hoven jeszcze istnieje ???? HAHAHAHA
jacgaz 2014-12-05 16:38:16
Od 5ciu m-cy domagam się wypłaty kary za spóźnienie montażu. Pisma i telef. Mają w d...pie. Może ktoś z was ma podobny problem i podał ich do sądu. Proszę o kontakt (jac.gaz@interia.pl)
2
damian 2015-01-09 19:19:40
ja mam pytanie odnośnie warunków pracy tam, czy zawze pracownicy mają wszystko zapewnione jak na przykład odpowiednie narzędzia do pracy itd, czy nie jest ogrzewanie zimną też, bo dla mnie to jest równie ważne jak wynagrodzenie otrzymywane od nich. Dajcie znać jak cokolwiek się z tym ruszy i będa nowe ogłoszenia.
3
woj74 2015-01-24 23:39:02
Hoven banda naciagaczy założyłem ich solary i odrazu zaczęły się problemy z instalacją za servisem czekam pół roku a oni mają klienta w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wiec wszystkim odradzam tą bandę naciagaczy a ja sprawę chyba skieruj do UOKiK może oni wezmą się za tych oszustów!!!!!!Jeżeli chcecie założyć solary to nie w tej firmie!!!!!!!
woj74 2015-01-25 13:27:38
Mam ten sam problem z tymi oszustami!!!!!!
3
koko 2015-01-28 22:51:32
Zgadzam się z opiniami negatywnymi.Kontakt z nimi w razie awarii beznadziejny nikt nie raczy odbierać Tel.zostawiają klienta sobie samemu.Pierwszy raz mam do czynienia z tak niekompetentną firmą.wspomnę że skusiłam się na pompy ciepła u nich i dzisiaj mam 14 stopni w pokoju a mamy miesiąc styczeń a i rachunek za prąd za miesiąc jak za pół roku.Odradzam tą firmę,jak najdalej.
sol 2015-01-29 15:01:35
niestety tego się należało spodziewać, skoro kupiło się sprzęt od firmy powstałej tylko na fali dotacji na solary, której jedynym zapleczem był magazyn na importowane z chin superprodukty. takie firmy wydrenowały rynek, poudzielały gwarancji na 15 lat, sprzedały chłam i teraz się zwijają. a na rynku nie brakowało od zawsze uznanych producentów
3
kat 2015-02-10 14:14:47
to oni jeszcze są na rynku???
emerytka 2015-02-10 17:50:02
mam pytanie do osób które mają założone kolektory słoneczne firmy Hoven czy to jest uczciwy sprzedawca a wogole czy warto zakładać te kolektory.
kicia 2015-02-10 19:59:02
kolektory tak ale nie do grzania wody tylko do produkcji prądu i na pewno nie HOVEN
2
tomek33gda@wp.pl 2015-02-11 20:35:15
Droga Pani jeżeli kolektory do grzania wody to może niekoniecznie z tej firmy, najtańsza Chińska produkcja.
Miłego wieczoru
1
EMERYTKA 2015-02-11 21:13:33
Dziękuje za informacje właśnie zrezygnowałam z tej oferty, ale oszustwo to ponoć polska produkcja tak zapewniał przedstawiciel handlowy HOVEN z Olsztyna.
solin 2015-02-12 09:43:52
To zależy, bo ta firma rzeczywiście bazowała na imporcie z Chin, ale po wygaśnięciu dotacji, mają także kolektory płaskie od polskich producentów. Trzeba sprawdzać, pytać, a najlepiej u producenta się dowiadywać
Klientka 2015-02-13 09:55:00
Maja kolektory zarówno polskie jak i chińskie. Ja mam zamontowane chińskie i sa OK.
3
janinka 2015-02-17 16:37:33
Witam,

Właśnie przeszłam proces rekrutacyjny z firmy HOVEN na stanowisko w księgowości. Moje pytanie - czy w biurze również są problemy z wypłatami wynagrodzenia? Czy ta sprawa dotyczy tylko monterów lub przedstawicieli? Jaka atmosfera panuje w biurze? Proszę o pomoc ponieważ nie wiem co zrobić a czas na odpowiedź mam tylko do jutra do 12:00 - pilne. Pozdrawiam
2
monter 2015-03-09 11:43:31
Witam
Ja mam nie zapłaconą fakturę za montaż od września.KoleKolektory to fajna rzecz,ale zalezy ile kosztują ,jaki jest potem serwis. Montuję kolektory od 5lat i nie spotkałem nikogo kto by żałował.Wsprawie pytań pisać fhudormix@wp.pl
3
solatik 2015-03-18 18:48:26
Alicja a tylko Hoven wchodzi w gre..?
zrozpaczony klient 2015-03-21 09:00:22
Przyjmij się Alicjo do Hoven może poprawisz wizerunek serwisu tej firmy na Śląsku, bo jest fatalny.
witek67 2015-03-22 23:05:02
Te rurowe założyli mi dobre. Ostatnio grzeje jak laleczka.
1
Sewek 2015-03-24 09:56:45
Zobaczymy jak długo. Spodziewaj się niespodzianki za rok lub dwa
1
Krystek 2015-03-24 23:18:43
Zalozyli mi ostatnio rurowe i nie mam zastrzezen
1
OPINIA O FIRMIE 2015-03-29 17:18:57
Czekam na serwisanta od 21.03.15. Przez telefon podają informację że będą do 7 dni.Nikt nie dzwoni z Hovena z żadną informacją.Mamy solary od 29.08.13r. to już będzie druga naprawa. Wystarczy że nie ma prądu przez godzinę i solary nie działają.W domku jednorodzinnym gdzie mieszkają 2 osoby nie warto montować solary, 300 litrów wody to duże nieporozumienie.
klient 2015-03-30 12:38:16
Proponuję zadzwonić na infolinię 801801221 - skontaktują Pana z Doradcą, który pokaże okoliczne instalacje.
Radek 2015-04-02 22:01:51
Witam
Mam kolektory sloneczne firmy Hoven od 2,5 roku. Polecam.
Najważniejszy jest handlowiec który dobiera i pomaga.
Firma zainstalowała w mojej okolicy bardzo dużo zestawów i wygrali przetarg w Gminie obok więc jest ok.
Co do systemu nie mam problemów, działa grzeje od 65 do 85 stopni od marca do października.
1
ELŻBIETA 2015-04-13 22:05:27
mamy ten sam problem zalożylismy pompe ciepła i ujawniła sie usterka serwis unika tefonów nie odbiera i ma szystko gdzieś Proponuje pozew do prokóratury oraz zainteresowanie sprawą mediów ponieważ ewidetnie oszukują
2
witek67 2015-04-29 23:42:34
Jak do tej pory jest dobrze. Ostatnie widne dni woda w zasobniku 60-70 stopni. Przed czym mnie ostrzegasz Sewek ? Nie mam doświadczenia w takich instalacjach, na razie o dziwo można się poparzyć.
wojtas 2015-04-30 00:06:51
Bredzisz kolego aplikancie na DTH Hoven. W Modlnicy firmy Hoven nie ma już od dawna, centrala mieści się ściśle w Krakowie. W dniu dzisiejszym rozmowy kwalifikacyjnej pewnie byś nie przeszedł, tak jakoś się składa, że wymagania są na prawdę profesjonalne. Jesteś dobry w zakłamywaniu rzeczywistości. Szukaj roboty u kogoś innego.
Sewek 2015-04-30 12:07:18
Dlatego napisałem na razie. Znam dokładnie kolektor próżniowy, który masz i od kogo pochodzi. To nie jest nic nowego. Są instalacje z 2005-2006r. Długo przed instnieniem Hovena i wiem, co się z nimi dzieje teraz. Na razie jest fajnie :)
1
Poinformowany 2015-04-30 12:47:10
Jakiś czas temu napisałem informację nt. firmy HOVEN i Energia Polska Inwestycje Sp. z o.o., a mój post został usunięty. Miała to być przestroga dla ewenentualnych podwykonawców, którym nagminnie nie płacą, a podwykonawstwo to również forma zatrudnienia, a przed takimi firmami należy ostrzegać, szkoda tylko, że gowork to ignoruje.
Piotr 2015-06-08 10:20:23
U mnie pracują już ponad 3 lata i jestem zadowolony
1
riczi58 2015-06-29 21:38:55
UNIKAJCIE TEJ FIRMY ZA WSZELKA CENE OD MIESIACA ZGLASZAM NAPRAWE I NIE REAGUJA TO BANDA OSZUSTOW
1
Ania 2015-08-19 22:05:09
Ja również czekam już od miesiąca na serwis nawet nie odbierają moich telefonów
2
Paulina 2016-02-12 09:56:07
Od samego poczatku mam problem z ta firma. W 2012 roku zostaly przez hoven zamontowane solary , do dnia dzisiejszego nie dzialaja prawidlowo. Sprawa poszla do sadu jednak nikt z tej firmy nie pojawil sie( byla to sprawa ugodowa). Wszystkie osoby zainteresowane prosze o kontakt meilowy pauliiina1992@o2.pl. mysle o procesie zbiorowym wszystkich osob poszkodowanych.
1
Jagoda 2016-02-28 17:42:51
Nie ma stałych pracowników, bo nie ma odpowiednich warunków żeby ich zatrzymać. Święte słowa, i nigdy takich warunków nie będzie, ponieważ firma oszczędza każdą zł kosztem pracowników, firma dobra dla studenta na umowę śmieciową ale nie dla ogarniętego specjalisty. Faktem jest że jest źle zarządzana, miałam styczność i nie polecam!
3
trololoo 2016-04-12 22:11:37
handlowiec ?
jan 2016-04-19 10:20:38
wtf 2016-04-25 13:16:16
do KK - kasowanie moich komentarzy nic nie da, wszyscy w branży znają prawdę Hoven/Energia Polska na którą sami sobie zapracowaliście... Wystarczy poczytać komentarze od początku istnienia firmy, żeby zauważyć że nic w tym temacie się nie zmieniło. Żal mi jedynie Pana KK który nie spotkał się z porządną firmą! :)
Zbyszek 2016-05-09 15:49:54
Szanowni Państwo, firmy Hoven od jakiegoś czasu nie ma już na rynku zatem wszelkie komentarze zarówno pozytywne jak i negatywne są zbędne. Dodatkowo branża kolektorów pada ponieważ dofinansowania się skończyły. Będą kolejne rozdania ale ta branża nie ma już takiej przyszłości.
Janek_warszawa 2016-05-20 13:57:36
Dobra Firma dla studentki za 1500 netto (po okresie próbnym).
Bogaty pakiet socjalny:
Karta multisport (za 70zł z wypłaty)
Brak Ubezpieczenia grupowego.
Brak ekwiwalentu wczasów pod gruszą.
Wymagania:
Brak doświadczenia.
Brak mózgu (Zarząd też go nie posiada, zatem się dogadacie)
Oferujemy:
Wysokie zarobki uzależnione od braku mózgu!
Biurko
Krzesło
Laptop (4letni ale jeszcze śmiga)
Myszkę (bezprzewodową!)
Pakiet Office (bez licencji, po okresie próbnym 2 lat i odpowiednich wyników możemy zakupić licencję)
Znakomite warunki pracy w biurze (10 osób na 12m2)
Kuchnie z mikrofalą
Brak szkoleń, bo i po co?



3
MonaLisa 2016-08-19 14:06:11
Bardzo słaba firma, pracowałam w Energia Polska SA (stare HOVEN) ok 2 lat, marne szanse na rozwój osobisty. Więkoszość pracowbników odchodzi sama po paru miesiącach - duża rotacja. Osoby na wyższych stołkach to niedoświadczeni zawodowo ludzie, patrząc na ich kompetencję to zatrudnieni zostali po znajomości. Firma nie kładzie żadnego nacisku na PR (szkoda im kasy). Dodatkowo doszłu mnię słuchy że firma nie płaci na czas lub w ógole podwykonawcom. Reasumując nie polecam.
1
erf 2016-08-19 14:23:41
O rany to perzecież takie zarobki są na prawdę wysokie @sawcz, nie ukrywam, że takie stawki mi odpowiadały, ale wiadomo czy mają teraz jakieś ogłoszenie właśnie dla stażystów? Doświadczenie u nich zdobyte musi byc dodatkowo dość cenne. Dzięki za odpowiedź
Zostaw swoją opinię o Hoven sp. zo.o. - Modlnica
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hoven sp. zo.o.