Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o Hoven sp. zo.o.

Pracowałeś w firmie Hoven sp. zo.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
do Jehoven - 2014-05-13 22:26:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jehoven - chyba firmy Pomyliłeś... Pracuję w Hoven od popnad pół roku i takich jak Ty historie opowiadasz nie widziałem :) a może firma dzieli Polskę na dwie części a jestem z tej lepszej- południowej...
zdjecie uzytkownika
Jehoven - 2014-05-15 08:48:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Opowiadam o tym, co tu zastałem. Były oddziały w PN Polsce (w moim oddziale było 5 DTH i 1 KS) - nie ma już oddziałów, a minął niecały rok... Jak to wytłumaczysz? Napisz, gdzie masz wątpliwości to Ci rozjaśnię temat. Ten portal jest dla ludzi, którzy może pójdą moją ścieżką, więc niech mają wiedzę. Też wolę taką wiedzę mieć zanim się w coś zaangażuję. Ale ja na temat Hoven znajdowałem albo wazeliniarstwo albo sączenie jadem, żadnych konkretów.
zdjecie uzytkownika
Jehoven - 2014-05-15 08:50:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [do Jehoven - 2014-05-13 22:26:07]:
Opowiadam o tym, co tu zastałem. Były oddziały w PN Polsce (w moim oddziale było 5 DTH i 1 KS) - nie ma już oddziałów, a minął niecały rok... Jak to wytłumaczysz? Napisz, gdzie masz wątpliwości to Ci rozjaśnię temat. Ten portal jest dla ludzi, którzy może pójdą moją ścieżką, więc niech mają wiedzę. Też wolę taką wiedzę mieć zanim się w coś zaangażuję. Ale ja na temat Hoven znajdowałem albo wazeliniarstwo albo sączenie jadem, żadnych konkretów.
zdjecie uzytkownika
Obserwator - 2014-05-27 14:58:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Hoven to tragedia.[usunięte przez administratora] i wyłudzacze. Zarówno wobec klientów (zwłaszcza, jak i pracowników. Gorąco odradzam, jest wiele konkurencyjnych firm w tej branży.
zdjecie uzytkownika
piotr - 2014-06-02 13:41:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [Obserwator - 2014-05-27 14:58:41]:
ale co się stało???
zdjecie uzytkownika
macko - 2014-06-03 10:15:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A ja mam pytanie takie...
Nie znalazłem w gwarancji zapisuju że "anoda" w zbiorniku jest wymieniana na koszt właściciela. Straszą że gwarancja przepadnie jak nie wymienią.
Druga sprawa...
Firma nic nie informuje przy zawieraniu umowy że będzie trzeba zapłacić podatek do US od solarów...
zdjecie uzytkownika
nathan - 2014-06-03 13:52:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Obserwator - 2014-05-27 14:58:41]:
a Ty byłeś u nich zatrudniony? chcesz powiedzieć , że z czym takim miałeś problem z Hoven? z pieniędzmi za pracę?
zdjecie uzytkownika
taki - 2014-06-16 11:02:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [nathan - 2014-06-03 13:52:04]:
Zawsze w Hoven $$ miałem na czas.
zdjecie uzytkownika
Jehoven - 2014-06-20 11:00:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pieniądze za pracę też zawsze miałem na czas. Tylko po kilku miesiącach kwota była inna niż ta, na którą się umawialiśmy na początku. Jeśli chodzi o informację o podatku do US to akurat sam Hoven informuje, chyba, że jest jakiś niedouczony DTH, który "zapomniał" o tym wspomnieć klientowi... Anoda natomiast niech sobie jest wymieniana, bo to żaden koszt tym bardziej, że nie robi się tego co miesiąc...
zdjecie uzytkownika
Jehoven - 2014-06-20 11:01:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pieniądze za pracę też zawsze miałem na czas. Tylko po kilku miesiącach kwota była inna niż ta, na którą się umawialiśmy na początku. Jeśli chodzi o informację o podatku do US to akurat sam Hoven informuje, chyba, że jest jakiś niedouczony DTH, który "zapomniał" o tym wspomnieć klientowi... Anoda natomiast niech sobie jest wymieniana, bo to żaden koszt tym bardziej, że nie robi się tego co miesiąc...
zdjecie uzytkownika
nathan - 2014-06-27 22:55:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Jehoven - 2014-06-20 11:01:32]:
i coś czuję, że nie mylą się na swoją niekorzyść z tymi pieniędzmi... mam nadzieję, że nie duże te różnice
zdjecie uzytkownika
Jehoven - 2014-07-10 11:37:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mogą zmieniać w trakcie pewne zasady (zgodne z prawem) - to ich przywilej. To nie był żaden wałek. Jednak 1000zł dodatkowe do regularnej wypłaty z umowy o pracę to nie jest takie "nic". W trzecim miesiącu bonusowy tysiak prysnął, a zasady premiowania się zmieniły, więc goła wypłata + mgliste premie i prowizje przestały być już kuszące. Tak oto opadła motywacja pracownika. Iść do przodu lub cofać się w rozwoju - takie opcje miałem... Moim zdaniem lepiej dać na początek mniej i zwiększać niż odwrotnie.
zdjecie uzytkownika
Maniek - 2014-07-11 14:53:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
To jak w końcu jest z tą firmą ? Czy może ktoś rzetelnie odpowiedzieć ?
zdjecie uzytkownika
Pracownik - 2014-07-11 17:09:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Maniek - 2014-07-11 14:53:33]:
zadzwoń , umów się i porozmawiaj
tutaj masz rożne głosy - niekoniecznie pozytywne
ale dość często na takich forach królują ci którym nie wyszło , wpisują i tworzą własne blogi
więc nie za bardzo nabierzesz zdania
dzwoń , rozmawiaj i sam decyduj o swoim zyciu
zdjecie uzytkownika
rudy - 2014-07-22 14:00:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
tragedia po około trzech tygodniach instalacja walnęła, tragiczny kontakt z serwisem czekam na naprawę już prawie tydzień. nie polecam,kasę chwycili szybko a potem klienta mają w( usunięte przez administratora )
zdjecie uzytkownika
gamoń - 2014-07-22 17:18:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Hoven może i jakoś zmienia zasady wypłacania pieniedzy i premiowaia ale są uczciwi co do zawieranych umów, wypłacają pieniądze na czas i wszystko zachodzi zgodnie z wszelkimi normami. Pracownik jest dobrze traktowany, każdy zna swoje miesjce. Oczywiście że zawsze na coś można narzekać a najlepiej na forum, ale najważniejsze to żeby się samemu przekonać i zobaczyć. Na stronie można znaleźć kilka referencji. Nie mówię, żeby od razu ufać bo wiadomoże znajomi mogli napisać czy coś, ale jednak wydaje mi się że to nie jakaś podpucha, tylko dobra firma
zdjecie uzytkownika
Jehoven - 2014-08-11 14:23:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gamoń - 2014-07-22 17:18:28]:
Ci, którzy się wybierają na rozmowę o pracę w Hoven niech spytają też (prócz powyższych wątpliwości) ile zarobią podczas urlopu wypoczynkowego albo czy dostaną rekompensatę w postaci dnia wolnego lub kasy za obowiązkowe szkolenia w soboty, na które cześć osób musi jechać przez pół Polski.

Muszę z ciekawości zadzwonić do ludzi, moim ex-DTH klientów, którym Hoven stawiał kolektory. Minęło już trochę czasu, więc jakieś zdanie już pewnie mają na ten temat.
zdjecie uzytkownika
palop - 2014-09-16 03:23:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Jehoven - 2014-08-11 14:23:44]:
myślałem , że to stawianie kolektorów słonecznych wyszło już mody, a ostatnio okazało się , że firmy i przedsiębiorstwa w dużych miastach dopiero zaczęły z nich korzystać w całej krasie. Co raz częsciej można zobaczyć je w całych miastach. Może oszczędność nie jest od razu znacząco duża, ale w dłuższej perspektywie czasu na pewno
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2014-10-15 20:04:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przestrzegam wszystkich przed firmą Hoven . Są nie rzetelni nie kompetentni , nie są wstanie odpowiedzieć mi na żadne pytanie i odsyłają do innych oddziałów.Nie dotrzymali warunków zawartych w umowie.Nie przestrzegają terminów, i umówionych godzin tylko przyjeżdżają bez uprzedzenia o innych godzinach. Jest to firma która nie przyjmie żadnej reklamacji i zostawiają klienta z problemem. Co jest ich obowiązkiem radzę szukać innej firmy która będzie bardziej kompetentna.
zdjecie uzytkownika
BYŁY zatrudniony - 2014-10-19 20:29:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
DOBRA RADA. Trzymajcie się z daleka od tej firmy, nie ważne jaki oddział poszukuje pracownika. Każdy z koordynatorów, osób zajmujących naczelne stanowiska włącznie z głową zarządu pozostaje, delikatnie rzecz ujmując, obojętny na bezprawne poczynania względem zatrudnionych: mowa tu o pracy bez umowy, która rzekomo ma być zawarta "w najbliższym czasie", mowa także o braku należnego wynagrodzenia, które notabene ulega zmianie wedle upodobań koordynatora, mowa także o lekceważącym podejściu osób decyzyjnych do ponagleń i prób odzyskania wynagrodzenia przez pracownika. Unikanie kontaktu, kierowanie sprawy do co raz to nowych osób, rzekomo odpowiedzialnych za rozliczenie z pracownikiem, a koniec końców brak kontaktu z jakimkolwiek przedstawicielem firmy i brak wynagrodzenia. Dodatkowo taki precedens jest nagminny, o czym świadczy fakt dalszego zatrudniania pracowników, podczas gdy takowych etatów w rzeczywistości NIE MA. Popracuj sobie miesiąc, dwa, tyle czasu, ile uda się im Cię zwodzić, odwal kawał dobrej roboty, a potem działanie na zasadzie "*pierdalaj, poszukamy sobie nowego kretyna ;) dzięki za charytatywny udział w rozwoju tej, jakże prestiżowej Firmy." TOTALNA PORAŻKA. Mam nadzieję, że nikt więcej nie pozostanie ku temu obojętny i skieruje ku nim właściwe organy.
zdjecie uzytkownika
Stefanek - 2014-10-21 19:01:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
A moja negatywna opinia o Hoven zniknęła! Cenzura? Z daleka od nich, to moja rada dla szukających pracy.
zdjecie uzytkownika
Stefanek - 2014-10-21 19:07:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Stefanek - 2014-10-21 19:01:35]:
Potwierdzam. Dodaj jeszcze że nagle pozbawieni zostaliśmy 1 000,- i motywacja poszła się j...ć! I te koszty za jazdę prywatną samochodem (ha ha ha - trudno te jeździdła tak nazywać) wyssane z palca! Największy mój błąd to praca w tej ..... (piiiiii).
zdjecie uzytkownika
wiba - 2014-10-22 13:16:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja jako klient. Moja opinia o firmie Hoven jest nie najlepsza. Do czasu podpisania umowy - obiecywanie. Za podpisanie umowy w promocji przedświątecznej:tablet. Za dojazd do banku bon: 200 złoty. Zainstalowanie kolektorów: ok.4 tygodni. Na instalację czekaliśmy 4 miesiące a tabletu i 200 zł. nie doczekaliśmy się do dzisiaj.
Inna sprawa to próba dodzwonienia się na infolinię. Odzywa się ktoś "wszyscy konsultanci zajęci" i rozłączenie. Dziękuję za taką pomoc. To gdzie i jak zgłaszać reklamacje?
zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-10-27 19:28:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracuję w firmie już ponad rok, atmosfera jest super, zawsze mogę liczyć na pomoc kolegów albo KS-a, mamy dostęp do świeżych informacji co pomaga mi w pracy. Firma daje narzędzia auto, tablet, internet, telefon na jasnych zasadach co w dzisiejszych czasach rzadko się zdarza. Parząc co w tej chwili dzieje się na rynku pracy to jedyna branża, która się rozwija i ma przyszłość.
Nie jest lekko ale jak to mówią Praca - popłaca a jak dbasz tak masz.
Uważam też, że nie każdy się do tej pracy nadaje dlatego pojawiają się wpisy ludzi rozczarowanych.
zdjecie uzytkownika
były zatrudniony - 2014-10-30 19:54:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Twoja opinia pracowniku to kpina, choć właściwie w jednym się zgadzam, otóż nie każdy się nadaje do pracy w tej firmie- nie nadają się ludzie którzy nie dadzą sobą manipulować i nie pozwolą ze sobą pogrywac bo ta firma szuka pracowników przeciwnej kategorii. Owszem praca popłaca ale w tym przypadku to stwierdzenie nie ma zastosowania, za to robienie ludzi w **uja zdecydowanie nie popłaca o czym już ktoś w tej firmie się przekonał hahaha 1-0 dla mnie, a to nie koniec.. ;-) walczcie o swoje ludzie;-)
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hoven sp. zo.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x