Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


artykuł WP
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo Hoven sp. zo.o.

Opinie o Hoven sp. zo.o.

Pracowałeś w firmie Hoven sp. zo.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
pracownik - 2014-10-27 19:28:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracuję w firmie już ponad rok, atmosfera jest super, zawsze mogę liczyć na pomoc kolegów albo KS-a, mamy dostęp do świeżych informacji co pomaga mi w pracy. Firma daje narzędzia auto, tablet, internet, telefon na jasnych zasadach co w dzisiejszych czasach rzadko się zdarza. Parząc co w tej chwili dzieje się na rynku pracy to jedyna branża, która się rozwija i ma przyszłość.
Nie jest lekko ale jak to mówią Praca - popłaca a jak dbasz tak masz.
Uważam też, że nie każdy się do tej pracy nadaje dlatego pojawiają się wpisy ludzi rozczarowanych.
zdjecie uzytkownika
były zatrudniony - 2014-10-30 19:54:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Twoja opinia pracowniku to kpina, choć właściwie w jednym się zgadzam, otóż nie każdy się nadaje do pracy w tej firmie- nie nadają się ludzie którzy nie dadzą sobą manipulować i nie pozwolą ze sobą pogrywac bo ta firma szuka pracowników przeciwnej kategorii. Owszem praca popłaca ale w tym przypadku to stwierdzenie nie ma zastosowania, za to robienie ludzi w **uja zdecydowanie nie popłaca o czym już ktoś w tej firmie się przekonał hahaha 1-0 dla mnie, a to nie koniec.. ;-) walczcie o swoje ludzie;-)
zdjecie uzytkownika
Bomba - 2014-11-13 02:06:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Zastanawiające jest ile hoven jest w stanie wytrzymać na rynku z tak kiepską opinią. Nie oszukujmy się, ale przeciąganie terminów odbiorów dla klientów jest jednym z głównych grzechów firm. Tym bardziej, że klienci piszą na forum dla PRACOWNIKÓW I KANDYDATÓW. Daje do myślenia i miejmy nadzieję, że coś w myśleniu pracodawcy drgnie.
zdjecie uzytkownika
no name - 2014-11-25 23:04:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Opinia rynku to jedno, a zmiany wewnętrzne ostatniego okresu drugie. Ogólnie mówiąc robi się mało optymistycznie.
zdjecie uzytkownika
Bomba - 2014-11-27 11:24:53 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mozesz kolego powiedziec co takiego nastapilo w firmie, jakie zmiany bo.nie wiem czy przed podjeciem pracy trzeba bylobyta kwestie przemyslec. Czyzby zmienil sie zarzad, a jesli to ciekawe na podstawie czego podejmuja takie a nie inne decyzje. Moze wreszcie ich ruszyla opinia firmy na takich portalach jak gowork.
zdjecie uzytkownika
lipa - 2014-12-04 11:41:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To Hoven jeszcze istnieje ???? HAHAHAHA
zdjecie uzytkownika
jacgaz - 2014-12-05 16:38:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Od 5ciu m-cy domagam się wypłaty kary za spóźnienie montażu. Pisma i telef. Mają w d...pie. Może ktoś z was ma podobny problem i podał ich do sądu. Proszę o kontakt (jac.gaz@interia.pl)
zdjecie uzytkownika
polku - 2014-12-11 14:42:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
opierając sie na opiniach powyzej nie wiam jaki wniosek mam wyciagnac, poniewaz wpisy roznia sie od siebie w znacznym stopniu...Szukam pracy, ale takiej stalej ze stalymi zarobkami. czy Hoven jest firma godna polecenia, czy zaszly zmainy na tyle oby móc polecic komus z reke na sercu prace w tej firmie??
zdjecie uzytkownika
czoko spoko majster - 2014-12-25 20:40:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja również jak polku z poprzedniego wpisu szukam dobrej pracy która po pierwsze jest stabilna i jednocześnie zapewnia stabilność finansową, musi być umowa o pracę i to na dłużej. trochę już pracuję, trochę więc wymagam od siebie i firmy gdzie się zatrudniam. czy w takim razie hoven to miejsce pracy dla mnie?
zdjecie uzytkownika
damian - 2015-01-09 19:19:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ja mam pytanie odnośnie warunków pracy tam, czy zawze pracownicy mają wszystko zapewnione jak na przykład odpowiednie narzędzia do pracy itd, czy nie jest ogrzewanie zimną też, bo dla mnie to jest równie ważne jak wynagrodzenie otrzymywane od nich. Dajcie znać jak cokolwiek się z tym ruszy i będa nowe ogłoszenia.
zdjecie uzytkownika
woj74 - 2015-01-24 23:39:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hoven banda naciagaczy założyłem ich solary i odrazu zaczęły się problemy z instalacją za servisem czekam pół roku a oni mają klienta w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] wiec wszystkim odradzam tą bandę naciagaczy a ja sprawę chyba skieruj do UOKiK może oni wezmą się za tych oszustów!!!!!!Jeżeli chcecie założyć solary to nie w tej firmie!!!!!!!
zdjecie uzytkownika
woj74 - 2015-01-25 13:27:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Odpowiedź na: [polku - 2014-12-11 14:42:02]:
Mam ten sam problem z tymi oszustami!!!!!!
zdjecie uzytkownika
koko - 2015-01-28 22:51:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [polku - 2014-12-11 14:42:02]:
Zgadzam się z opiniami negatywnymi.Kontakt z nimi w razie awarii beznadziejny nikt nie raczy odbierać Tel.zostawiają klienta sobie samemu.Pierwszy raz mam do czynienia z tak niekompetentną firmą.wspomnę że skusiłam się na pompy ciepła u nich i dzisiaj mam 14 stopni w pokoju a mamy miesiąc styczeń a i rachunek za prąd za miesiąc jak za pół roku.Odradzam tą firmę,jak najdalej.
zdjecie uzytkownika
sol - 2015-01-29 15:01:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
niestety tego się należało spodziewać, skoro kupiło się sprzęt od firmy powstałej tylko na fali dotacji na solary, której jedynym zapleczem był magazyn na importowane z chin superprodukty. takie firmy wydrenowały rynek, poudzielały gwarancji na 15 lat, sprzedały chłam i teraz się zwijają. a na rynku nie brakowało od zawsze uznanych producentów
zdjecie uzytkownika
kat - 2015-02-10 14:14:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to oni jeszcze są na rynku???
zdjecie uzytkownika
emerytka - 2015-02-10 17:50:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
mam pytanie do osób które mają założone kolektory słoneczne firmy Hoven czy to jest uczciwy sprzedawca a wogole czy warto zakładać te kolektory.
zdjecie uzytkownika
kicia - 2015-02-10 19:59:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [emerytka - 2015-02-10 17:50:02]:
kolektory tak ale nie do grzania wody tylko do produkcji prądu i na pewno nie HOVEN
zdjecie uzytkownika
tomek33gda@wp.pl - 2015-02-11 20:35:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [emerytka - 2015-02-10 17:50:02]:
Droga Pani jeżeli kolektory do grzania wody to może niekoniecznie z tej firmy, najtańsza Chińska produkcja.
Miłego wieczoru
zdjecie uzytkownika
EMERYTKA - 2015-02-11 21:13:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Dziękuje za informacje właśnie zrezygnowałam z tej oferty, ale oszustwo to ponoć polska produkcja tak zapewniał przedstawiciel handlowy HOVEN z Olsztyna.
zdjecie uzytkownika
solin - 2015-02-12 09:43:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [EMERYTKA - 2015-02-11 21:13:33]:
To zależy, bo ta firma rzeczywiście bazowała na imporcie z Chin, ale po wygaśnięciu dotacji, mają także kolektory płaskie od polskich producentów. Trzeba sprawdzać, pytać, a najlepiej u producenta się dowiadywać
zdjecie uzytkownika
Klientka - 2015-02-13 09:55:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Maja kolektory zarówno polskie jak i chińskie. Ja mam zamontowane chińskie i sa OK.
zdjecie uzytkownika
janinka - 2015-02-17 16:37:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Witam,

Właśnie przeszłam proces rekrutacyjny z firmy HOVEN na stanowisko w księgowości. Moje pytanie - czy w biurze również są problemy z wypłatami wynagrodzenia? Czy ta sprawa dotyczy tylko monterów lub przedstawicieli? Jaka atmosfera panuje w biurze? Proszę o pomoc ponieważ nie wiem co zrobić a czas na odpowiedź mam tylko do jutra do 12:00 - pilne. Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
monter - 2015-03-09 11:43:31 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Witam
Ja mam nie zapłaconą fakturę za montaż od września.KoleKolektory to fajna rzecz,ale zalezy ile kosztują ,jaki jest potem serwis. Montuję kolektory od 5lat i nie spotkałem nikogo kto by żałował.Wsprawie pytań pisać fhudormix@wp.pl
zdjecie uzytkownika
alicja87 - 2015-03-11 19:07:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ewentualnie szukają może teraz jakichś montażystów, serwisantów i takich tam? bo ja właśnie takiej pracy szukam. wiem, że kobieta i to taka branża, ale ja generalnie już robiłam podobne rzeczy i mam niezbędne doświadczenie - czy w takim razie mam szansę na zatrudnienie w tej firmie Hoven? pozdrówka serdeczne
zdjecie uzytkownika
solatik - 2015-03-18 18:48:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [alicja87 - 2015-03-11 19:07:45]:
Alicja a tylko Hoven wchodzi w gre..?
zdjecie uzytkownika
zrozpaczony klient - 2015-03-21 09:00:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [solatik - 2015-03-18 18:48:26]:
Przyjmij się Alicjo do Hoven może poprawisz wizerunek serwisu tej firmy na Śląsku, bo jest fatalny.
zdjecie uzytkownika
witek67 - 2015-03-22 23:05:02 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Te rurowe założyli mi dobre. Ostatnio grzeje jak laleczka.
zdjecie uzytkownika
Sewek - 2015-03-24 09:56:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zobaczymy jak długo. Spodziewaj się niespodzianki za rok lub dwa
zdjecie uzytkownika
Krystek - 2015-03-24 23:18:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Zalozyli mi ostatnio rurowe i nie mam zastrzezen
zdjecie uzytkownika
jacek - 2015-03-26 06:23:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hoven to dostawca sprzętu do pozyskiwania energii słonecznej - więc może ktoś miał do czynienia z ich panelami słonecznymi? bo marzy mi się aby mój dom był niezależny od nikogo, stąd też taki mój pomysł na pozyskiwanie energii, ale nie są to tanie rzeczy, więc najpierw chce mieć pewność że mają porządne produkty. A moze w Modlnicy jest możliwość obejrzenia ich produktów na żywo?
zdjecie uzytkownika
OPINIA O FIRMIE - 2015-03-29 17:18:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [woj74 - 2015-01-25 13:27:38]:
Czekam na serwisanta od 21.03.15. Przez telefon podają informację że będą do 7 dni.Nikt nie dzwoni z Hovena z żadną informacją.Mamy solary od 29.08.13r. to już będzie druga naprawa. Wystarczy że nie ma prądu przez godzinę i solary nie działają.W domku jednorodzinnym gdzie mieszkają 2 osoby nie warto montować solary, 300 litrów wody to duże nieporozumienie.
zdjecie uzytkownika
klient - 2015-03-30 12:38:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [OPINIA O FIRMIE - 2015-03-29 17:18:57]:
Proponuję zadzwonić na infolinię 801801221 - skontaktują Pana z Doradcą, który pokaże okoliczne instalacje.
zdjecie uzytkownika
Radek - 2015-04-02 22:01:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam
Mam kolektory sloneczne firmy Hoven od 2,5 roku. Polecam.
Najważniejszy jest handlowiec który dobiera i pomaga.
Firma zainstalowała w mojej okolicy bardzo dużo zestawów i wygrali przetarg w Gminie obok więc jest ok.
Co do systemu nie mam problemów, działa grzeje od 65 do 85 stopni od marca do października.
zdjecie uzytkownika
ELŻBIETA - 2015-04-13 22:05:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [woj74 - 2015-01-25 13:27:38]:
mamy ten sam problem zalożylismy pompe ciepła i ujawniła sie usterka serwis unika tefonów nie odbiera i ma szystko gdzieś Proponuje pozew do prokóratury oraz zainteresowanie sprawą mediów ponieważ ewidetnie oszukują
zdjecie uzytkownika
witek67 - 2015-04-29 23:42:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Sewek - 2015-03-24 09:56:45]:
Jak do tej pory jest dobrze. Ostatnie widne dni woda w zasobniku 60-70 stopni. Przed czym mnie ostrzegasz Sewek ? Nie mam doświadczenia w takich instalacjach, na razie o dziwo można się poparzyć.
zdjecie uzytkownika
wojtas - 2015-04-30 00:06:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Bredzisz kolego aplikancie na DTH Hoven. W Modlnicy firmy Hoven nie ma już od dawna, centrala mieści się ściśle w Krakowie. W dniu dzisiejszym rozmowy kwalifikacyjnej pewnie byś nie przeszedł, tak jakoś się składa, że wymagania są na prawdę profesjonalne. Jesteś dobry w zakłamywaniu rzeczywistości. Szukaj roboty u kogoś innego.
zdjecie uzytkownika
Sewek - 2015-04-30 12:07:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [wojtas - 2015-04-30 00:06:51]:
Dlatego napisałem na razie. Znam dokładnie kolektor próżniowy, który masz i od kogo pochodzi. To nie jest nic nowego. Są instalacje z 2005-2006r. Długo przed instnieniem Hovena i wiem, co się z nimi dzieje teraz. Na razie jest fajnie :)
zdjecie uzytkownika
Poinformowany - 2015-04-30 12:47:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jakiś czas temu napisałem informację nt. firmy HOVEN i Energia Polska Inwestycje Sp. z o.o., a mój post został usunięty. Miała to być przestroga dla ewenentualnych podwykonawców, którym nagminnie nie płacą, a podwykonawstwo to również forma zatrudnienia, a przed takimi firmami należy ostrzegać, szkoda tylko, że gowork to ignoruje.
zdjecie uzytkownika
Piotr - 2015-06-08 10:20:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [Krystek - 2015-03-24 23:18:43]:
U mnie pracują już ponad 3 lata i jestem zadowolony
zdjecie uzytkownika
riczi58 - 2015-06-29 21:38:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
UNIKAJCIE TEJ FIRMY ZA WSZELKA CENE OD MIESIACA ZGLASZAM NAPRAWE I NIE REAGUJA TO BANDA OSZUSTOW
zdjecie uzytkownika
alek - 2015-07-22 21:43:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
To ja juz sam nie wiem, czy warto się nimi zainteresować. W sumie sporo z tych przestrzegających opinii, to opinie pochodzace jednak od klientów, także moga mieć mało wspólnego z prawdą, bo wiadomo - zawsze trafi się trudny klient. Bardziej interesowałoby mnie jak sie w hoven pracuje, to prosze o komentarz w tejże sprawie.
zdjecie uzytkownika
Ania - 2015-08-19 22:05:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [alek - 2015-07-22 21:43:50]:
Ja również czekam już od miesiąca na serwis nawet nie odbierają moich telefonów
zdjecie uzytkownika
Makron - 2015-08-22 03:29:09 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Może to jest właśnie związane z tymi rekrutacjami, bo firma jakby nie była ni jest zbyt duża, ale może potrzebować nowych, odpowiedzialnych pracowników. A jeżeli tak to jaka jest szansa na to a by zdobyć tutaj pracę, gwarantującą zarobki na poziomie 3 000 miesięcznie? Za niższe pieniądze chyba bym nie chciał pracować.
zdjecie uzytkownika
Paulina - 2016-02-12 09:56:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Od samego poczatku mam problem z ta firma. W 2012 roku zostaly przez hoven zamontowane solary , do dnia dzisiejszego nie dzialaja prawidlowo. Sprawa poszla do sadu jednak nikt z tej firmy nie pojawil sie( byla to sprawa ugodowa). Wszystkie osoby zainteresowane prosze o kontakt meilowy pauliiina1992@o2.pl. mysle o procesie zbiorowym wszystkich osob poszkodowanych.
zdjecie uzytkownika
Jagoda - 2016-02-28 17:42:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [dragooo - 2014-04-02 11:16:33]:
Nie ma stałych pracowników, bo nie ma odpowiednich warunków żeby ich zatrzymać. Święte słowa, i nigdy takich warunków nie będzie, ponieważ firma oszczędza każdą zł kosztem pracowników, firma dobra dla studenta na umowę śmieciową ale nie dla ogarniętego specjalisty. Faktem jest że jest źle zarządzana, miałam styczność i nie polecam!
zdjecie uzytkownika
iii - 2016-03-16 11:43:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Skoro firma zatrudnia na umowę zlecenie, a ich głównie stanowiska to te typwo doradcze, to faktycznie, studenci mogą mieć tu raj na ziemi, fajna praca, zarobki
zdjecie uzytkownika
kk - 2016-04-01 22:45:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wszędzie chodzi o pieniądze, pracownicy sa narzędziem do pracy w celu zarobienia i robienia pieniędzy, znasz jakąś inna firm w której tak nie jest? Bo ja nie. Każdy chce zarobić i nie stracic.
zdjecie uzytkownika
trololoo - 2016-04-12 22:11:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
handlowiec ?
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rozmowa przypadkowa, następna już dwa dni później, ale z dalekim dojazdem (chciał mnie poznać Dyrektor Regionu), więc koszty, czas itd. Powód pośpiechu? Oprócz braku pracowników (zwalniają się na potęgę lub są zwalniani bo o coś pytają) termin szkolenia w Krakowie. Po 3 miesiącach ustalenia z Dyrektorem przestały (jednostronnie) obowiązywać!
Pytania: Bzdury, bzdury i pytanie czy dam radę za dwa dni pojechać na szkolenie do Krakowa. Tyle zapamiętałem.
zdjecie uzytkownika
jan - 2016-04-19 10:20:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Ania - 2015-08-19 22:05:09]:
www.tanszyprad.com
ecir.pl
zdjecie uzytkownika
wtf - 2016-04-25 13:16:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
do KK - kasowanie moich komentarzy nic nie da, wszyscy w branży znają prawdę Hoven/Energia Polska na którą sami sobie zapracowaliście... Wystarczy poczytać komentarze od początku istnienia firmy, żeby zauważyć że nic w tym temacie się nie zmieniło. Żal mi jedynie Pana KK który nie spotkał się z porządną firmą! :)

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Hoven sp. zo.o.!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Hoven sp. zo.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert