brak logo

energomiar

Poznań

Opinie o energomiar

Andrzej 2014-02-10 12:18:19
Dziękuję bardzo za informacje o tej firmie, miałem składać CV, ale czytając te opinie zdecydowanie rezygnuję, wolę szukać innej pracy na normalnych warunkach, a nie na przekrętach i śmieciówkach
4
Mariusz 2014-03-12 18:29:55
Szukając pracy wysłałem do nich CV oczywiście dostałem propozycje spotkania, lecz gdy usłyszałem że muszę założyć własną działalność to podziękowałem, jednak poszukuję pracy na warunkach umowy między pracodawcą i pracownikiem bez kombinacji z działalnością.
2
Pracowity 2014-10-30 06:05:09
Nie szanują pracownika.Wyrabiałem normę, zero kar umownych i po 3 miesiącach dostałem wypowiedzenie umowy. To nie jest firma dla osób które chcą pracować dłużej niż 3 miesiäce.
3
mały 2014-11-13 21:42:59
Ja pracuje w tej firmie i juz nerwowo nie moge co chwile obcinanie stawek ,brak szacunku do pracownika , brak kilometrówek ,własny samochód na wykonczeniu , ale koto to interesuje , tylko kary wiedzą jak dawac nic po za tym . Firma żenada i tyle
6
opiniotwórca 2014-11-15 08:26:57
Rozkazy dają mailem bo boją się bezpośredniej rozmowy zabrali za dojazdy a jeżdzimy po 30-40 kilometrów w jedną stronę od pierwszego grudnia na wieś pojedziemy tramwajami tak jak w Bydgoszczy brawo panowie prezesi.dobić robola
5
pracuś 2014-11-15 18:00:12
Zabrali kilometrówki - prezent na święta - brawo prezesi energomiaru wykształcenie nie pozwala mi pisać co o Was myślę .
3
BLEKOTA 2014-11-15 18:08:01
Pracownik robiący windykacje użerający się z dłużnikami zarabia tyle co pracownik marketu na kasie -Błahaha!!!
odczyty,legalizacje,awarie,windykacje praca ciągle w biegu a co za to ? KARA !!!
--bo się spóźniłeś !!! Pomyliłeś się w odczycie KARA !!! KARA KARA !!!!!!
4
leon 2014-11-16 16:57:32
Proponuję abyśmy wszyscy odmówili współpracy z tą firmą.
3
Nowy 2014-11-16 19:58:15
Witam,
jutro ide na dzien próbny do pracy przy naprawie liczników energetycznych, ale po przeczytaniu opinii jakoś mi się odechciewa. Ktoś może wie cos więcej na temat mojej pracy? Jutro dam znać jak było ;)
1
Nowy 2014-11-17 08:25:26
Byłem na dniu próbnym. Miałem siedzieć 7-14, dali mi 26 liczników do zrobienia. Miałem siedziec az zrobię, oczywiście za darmo. Następnego dnia miałem dostać 30 liczników i gdy się zapytalem ile czasu mi to mniej więcej zajmie nie dostałem odpowiedzi. Dopiero po jakiejś 5minutowej rozmowie o czas pracy do wiedziałem się ze innym zajmuje to około 12h, wiec nie wiem jak mialem dzisiaj zrobic te 26 niby w 7h. A za nie naprawienie danej liczby liczników przewidywana jest kara, ale oczywiscie nie dowiedzialem sie jaka. W koncu jak sie zorientowali ze nie jestem jakims leszczem, ktorego mozna oszukac kazali mi siadac do roboty i zaczął pracować. Ogólnie dziwna atmosfera, nikt nie chciał odpowiedzieć na moje pytania, także Pani w kadrach. Wszyscy mówili, ze wszystkiego się dowiem na koniec pracy, czyli po zrobieniu 26 liczników za darmo. O wszystko musiałem się pytać 5x i nie zawsze dostawalem odpowiedz. Ogólnie raczej nie polecam pracy tam, no ale każdy sam zdecyduje czy chce pracować pod presja po 12h dziennie a jak nie wyrobi normy czy jak im nie przypisuje jakiś licznik naprawiony przez Ciebie to Ci pieprzna jakąś kare i Ci zabiora polowe pieniędzy.
2
opiniotwórca 2014-11-21 23:43:52
głupich nie sieją sami się rodzą .a ja te liczniki montuję i za chwilę wymieniam bo zacięty albo liczy jak głupi fajnie jest klient nasz PAN teraz to POMIARZYMY
1
leon 2014-11-26 19:01:04
Czy ten Energomiar [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
5
ink 23 2014-11-26 20:20:25
A taraz ukryty mobing brawo prezesie
5
poznaniak 2014-11-27 20:57:28
Mają ludzi wyszkolonych ,pracujących przy licznikach po kilkanaście lat , ludzi którzy znają teren ,ludzi z uprawnieniami , ludzi wyszkolonych w kierunku nielegalnego poboru energii ,mogę śmiało twierdzić ze to wspaniali fachowcy .
W normalnej profesionalnej firmie tacy ludzie dostają premie , a w energomiar ?
dali ogłoszenie na olx ze przyjmą ludzi do pracy , bo ci fachowcy jak wspomniałem wczesniej nie nadają sie do pracy .
Najlepsze w ogłoszeniu jest to , ze wymagane uprawnienia 1kv!!! smiech Panowie .
Nowy pracownik nie wyszkolony na pewno wejdzie na stacje odczytać Wam licznik Oświetlenia ulicznego.Zostanie wpuszczony na odczyty i wymiany legalizacyjne,awaryjne itd.
No jak sie nie wyrobi to kara a co tam , takie myslenie mają szefowie Energomiaru . Byle tanio .
Ale kij ma dwa końce Panowie prezesi.
5
yeti 2014-12-05 21:19:31
Osoba zatrudniona na tym stanowisku będzie odpowiedzialna za:

- odczyty liczników energii elektrycznej
- obsługę techniczną odbiorców energii elektrycznej

Poszukujemy osób:
- dyspozycyjnych
- posiadających podstawy wiedzy z dziedziny elektrotechniki i elektryczności
- posiadających zaświadczenie kwalifikacyjne SEP do 1 kV lub
- gotowych poddać się egzaminowi podczas szkolenia w okresie wdrożeniowym

Oferujemy:

- Pracę w oparciu o umowę zlecenia
- Elastyczne grafiki
- Wynagrodzenie za usługi uzależnione od ilości wykonanych zadań



a z wynagrodzenia zostanie 800 zł na reke bo nawet za paliwo nie wracają ,nie realne ? a jednak !!!!!!!!!!!
7
inkas 2014-12-06 20:23:59
kobiety dają więc daj.
1
bez 2014-12-06 20:32:15
To jakaś farsa w nowej umowie obcinają za odczyt licznika,jeszcze troszkę to obetną nam kuta,y bo za wielki.
3
myszka miki 2014-12-08 23:11:11
A nie wystarczą Ci opinie które tu są?To jest szczera prawda!Co kilka miesięcy nowa umowa ze zmienionymi stawkami za pracę,a do tego jeżeli się wymienia współpracowników w całej firmie co kilka miesięcy to chyba samo to świadzczy jak jest traktowany pracownik(patrz ogłoszenia na olx).
ziomus 2014-12-09 20:39:18
Nie liczy się człowiek tylko zysk na górze! Przy nowej umowie to już nie praca a wyzysk. Przy średnim terenie i prowadzonej działalności, może na czysto zostanie najniższa krajow.. a chyba i nawet nie to... Góra twierdzi, że pracownicy za dużo zarabiają. to trzeba uwalić pracownika. Kasa ma się zgadzać im na koncie a nie tobie. Polecam bardzo jesli chce sie murzynić dla tej firmy. Ekipa jest potężna, która to wszystko wykonuje co jest podane na OLX, ale postanowiono tą ekipe wykończyć (oczywiście stawkami) i zatrudnić nowych "białych murzynów"(nie obrażając nikomu). Praca w tej firmie zacznie się opłacać rencistom, emerytom którym znudził się pilot do tv i chcą trochę polatać dla zdrowotności (no oczywiście nie dla zarobku). Szczerze gorąco polecam!!!
8
Andrzej 2014-12-21 19:25:20
A
Za co są kary i ich wysokość
pracownik 2015-01-05 22:03:42
Powiem tak czym dalej od tej firmy tym lepiej. Zmieniają umowy na coraz mniej korzystne zawierasz umowę na 24 miesiące po 4, masz wypowiedzenie i gorsze warunki i tak na okrągło.
4
obserwator 2015-01-07 20:58:14
Kilka lat dla tej FIRMY pracuję i jakoś sobie z pana prezesa błogosławieństwem radzę ale ostatnio na tacę coraz więcej woła do wiernych za darmoche każe jechać i jeszcze za posługę stawkę obniżył.
2
rollo 2015-01-16 06:39:25
Firma energomiar - firma-córka Enei (kiedyś tzw Energetyki), jej podobnych robi sie nota bene coraz więcej przy restrukturyzacji, a to niesie za sobą coraz większą liczbę prezesów, ich z-ców itp. Dziwicie się, że z roku na rok tną stawki? z czegoś muszą miec na tłuste pensyjki dla szefów. Windykatorów, monterów nowych liczników zatrudniają tylko przy założonej działalności, żeby koszty przerzucić na szarego ludka. Z nowym rokiem - nowe porządki: przelewy tylko z centrali, niższe stawki za wykonaną pracę (tłumaczą, że przecież dali więcej pracy, tylko nie wzięli pod uwagę że doba ma tylko 24h), no i najważniejsze - totalny bałagan organizacyjny, bo od początku stycznia zlecenia do pracy jeszcze nie są gotowe dla tylko samozatrudnionych ludzi!!! Paranoja, a ty człowieku utrzymaj rodzinę, zapłać sobie ZUS, wlej do baku rozlatującego się samochodu i wynajmij sobie kwaterę na delegację, bo oczywiście Oni za nic nie płacą. Z przelewami się spóźniają, bo są robione tylko w dwa dni w tygodni - co to za praktyka w ogóle? a jak już zrobią, to i tak w pierwszym "rzucie" nie dostaniesz kasy za całość, tylko za np jedna usługę - znajomy dostał I przelew w kwocie nie pozwalającej nawet na zatankowanie auta do pełna ... ważne że szefowie maja kasę, księgowa samochód służbowy, a Ty - zęby w ścianę. Z dawnej stabilności Energetyki, to w tych nowych firemkach z niej potworzonych nie zostało nic - tylko wyżyłować robola, jak w znakomitej większości firm w kraju :-(
3
rollo 2015-01-16 08:02:00
I jeszcze jedno - potwierdzam, że przełożeni są zdania, iż niektórzy samozatrudnieni zarabiają za dużo ... mało tego, żeby "przytrzymać" starych pracowników (albo ich totalnie zniechęcić, żeby zrobili miejsce nowym "łosiom") umowy na nowy rok były przygotowane dopiero po 6 stycznia! Niektórzy z przełożonych potrafią bez ogródek powiedzieć, że nie chce im się odpowiednio podzielić pracy (czytaj: tak, żeby zatrudnieni nie deptali sobie nawzajem po piętach w określonych rejonach pracy), bo to go niewiele obchodzi. Sugestie ze strony "pracowników" z terenu dotyczące polepszenia organizacji pracy też są zazwyczaj ignorowane, bo przecież nowi szefowie muszą wykazać się pomysłami, które "z klucza" są najlepsze. Po kilku latach pracy uważam, że jest z roku na rok coraz gorzej - nowym ludziom raczej odradzam, choć każdy musi podjąć własną decyzję, co mu się opłaca i czy ma jakąś inna alternatywę.
2
rollo 2015-01-22 12:54:28
O jakiej stałej "pensji" ty mówisz "radek"??? pensja dla osób, które musiały otworzyć swoją działalność żeby móc pracować? Jeśli nie zrozumiałeś, jeszcze raz powtórzę: "niższe stawki za wykonywaną pracę (tłumaczą, że przecież dali więcej pracy - zleceń, tylko nie wzięli pod uwagę że doba ma tylko 24h)". I o takie podejście tu chodzi...
rollo 2015-01-22 13:02:19
Jeszcze jaśniej napiszę: ile zrealizujesz zleceń, tyle zarobisz. I nic ponad to, żadnego stałego wynagrodzenia za tzw. "bycie w pracy i do dyspozycji". Jak nie pracujesz, to nie masz. Tak właśnie było - nie mogliśmy pracować do połowy stycznia, bo praca była nie przygotowana .... i nikogo to nie obchodziło, skąd weźmiemy na opłaty, na życie. Uważasz, że to jest poważne traktowanie ludzi pracujących dla nich?
opornik 2015-01-26 19:14:29
Witam Was,
Prosiłbym o kontakt jezeli pracowaliscie w EM
(usunięte przez administratora) Pozdr
obserwator 2015-01-29 20:04:21
A
teraz będą panowie w krawatach udawali że niewiedzą kto za co odpowiada (kłania się nowa umowa)a robole urząd skarbowy o zusie tak tyklo
menchir 2015-02-04 17:35:50
Przyszedł luty i przyszły zmiany: narzucone faktorowanie przez nich tego, co człowiek zrobił, oczywiście bez odpowiednio wcześniejszego uprzedzenia; nowa firma "się stała" nagle, a umowy mamy ze starą czyli Energomiarem. Coś próbują skoordynowac, ujednolicić, ale zaczynają zmiany od "d... strony". Ciekawe, kiedy za ten chudy styczeń przelewy zostaną zrobione, bo zaczynamy, nie przymierzając, jak rolnicy na kredyt żyć i z komornikami się mierzyć
Wal 2015-02-10 00:12:49
W energomiarze mamy prezesow bez podstawowej wiedzy o pracy w terenie. Odczyty dla Enea wykonuje juz 20 lat, wczesniej jako pracownik Energetyki Poznanskiej,a następnie jako pracownik spółki ,ktora swiadczyła usługi dla ENEA.
Powiem Wam jedno -takiego burdelu jaki zrobił energomiar to nie pamietam !
Ciągłe zmiany, polepszanie czegoś co od lat działa wyśmienicie !a po co ?
Zeby wyprowadzić jak najwiecej kasy z ENEI.
Totalny jubel i tyle .. kosztem pracowników .
Wprowadzenie tabletów miało polepszyć prace , a jak jest ?
Ile tabletów juz reklamowali ? System ktory sie wiesza u odbiorcy i jak tu pracowac ? stoisz u odbiorcy i resetujesz tableta bo czarny ekran,a On patrzy na ciebie i sie smieje pod nosem .
No i teraz najlepsze - Papierkologia na maxa.totalny syf w papierach , Dostajemy ciągle jakies odczyty na listach ,z ktorych trzeba wybrac swoje odczyty ,cały teren popier..... syf i jeszcze raz syf , wertowanie po kartkach ,szukanie śmiech.
Wymienisz licznik w 10 min a pisania na godzine .Parodia
obserwator 2015-02-12 18:45:13
Prawda klienci się śmieją odczyty jak będzie po drodze to odczytajcie jaja jaja,a zdjecie licznika albo zapłaconej faktury to jest dopireo a tablet sie koci
zamyślony 2015-02-22 23:35:33
Przecież Energomiaru już nie ma.Bedzie lepiej:):)
bartłomiej 2015-03-26 15:25:59
sprzedawałem już w życiu różne rzeczy, uważam że jestem w stanie chyba wszystko sprzedać, natomiast moje chęci i umiejętności w dużej mierze zależą od pieniądzy które mi się oferuje. dlatego moje pytanie brzmi jak się w energomiar przedstawia system prowizyjn y i ile od zlecenia kmogę zarobić na raczkę
MARMAR 2015-04-09 14:10:38
JAK CI TAK ŹLE TO DLACZEGO JESZCZE PRACUJESZ...???
kik 2015-04-09 14:17:22
a nie przyszło ci do twojej pustej główki że to właśnie ENEA miesza z umowami .Daje tylko umowę na ROK ..!!!
obserwator1 2015-04-09 14:24:16
jeżeli byłeś taki doświadczony to dlaczego ..DOSTAŁEŚ KARY..z tego co wiem...to jak już bardzo podpadniesz to wtedy karzą, .
NO CHŁOPIE JAK CIE WYLALI TO MUSIAŁEŚ COŚ PRZESKROBAĆ!!!!!!!..albo cwaniaczkowałeś.
LUZAK 2015-04-09 14:27:59
wymienia się bo alb ludzie nie nadają się do tej pracy, albo te osoby rezygnują sami.praca nie jest łatwa ale można zarobić.
olo 2015-04-09 14:32:07
nikt nie musi pracować w Energomiarze szukaj innej pracy.WYPOWIADAJĄ SIĘ TYLKO CI CO IM NIE PASUJE COŚ..ale nie wierzę że tylko takie osoby pracują tam..niech wypowiedzą się również ci którzy są zadowoleni.
Waleczny 2015-04-09 17:54:12
Olo, w tym sęk, że tych zadowolonych jest jak na lekarstwo. Ci którzy kiedyś cenili sobie pracę dla tej firmy, w tej chwili widzą coraz więcej minusów. Pewnie, że nikt nikogo nie zmusza do pracy dla tej firmy, tylko przy wyjazdowym trybie pracy i chęci zarobienia (bo rzeczywiście można przy 10-12 godzinnym dniu pracy wliczając teren i ogarnięcie rosnącej z roku na rok liczby papierów) ciężko znaleźć siły i czas na wyszukanie ogłoszeń i składanie aplikacji w innych miejscach...Tablety, które miały ułatwić pracę, tak naprawdę niczego nie zmieniły, bo i tak trzeba ogarnąć mnóstwo dodatkowych dokumentów. Nikt nie przejmuje się uwagami ludzi "z terenu", że można coś usprawnić, zsynchronizować oprogramowanie, systemy; zatrudniona obsługa biurowa (ludzie na umowach o pracę) jest często niekompetentna, tzw. przełożeni z firmy nie są zorientowani, kto gdzie pracuje, kiedy ma urlop, chorobowe itp. - ale "góra" wie lepiej i tak ma być! A ty człowieku - chcesz zarobić to za...aj! W weekendy poświęć chwilkę rodzinie, a jak nie chcesz mieć zaległości w papierzyskach, to sporo czasu musisz spędzić właśnie nad nimi. Nadal uważasz, ze taka praca może być satysfakcjonująca? Jeśli tak, to musisz pracować na etacie i to dość wysokim, innego wytłumaczenia nie widzę. Zastanawiam się, kiedy nasze polskie tzw. korporacje nauczą się, że największym skarbem firmy są zadowoleni pracownicy, którzy sa doceniani, nagradzani, nie musząc 3/4 dnia spędzać w pracy, czuja bezpieczeństwo zatrudnienia. Tak właśnie!!! Zatrudnienia na normalną umowę o pracę, a nie jakieś śmieszne umowy na zasadzie samozatrudnienia, które w przypadku choroby czy innego losowego zdarzenia odcinają cię od środków do życia. Są od Was mniejsze firmy, które zmieniły swoje podejście. Kiedy to zmieni się u Was?
1
Monter 2015-05-05 15:07:32
Firma zmieniła nazwę teraz to Enea Pomiary
pomocnik 2015-05-10 17:52:31
Nazwa się zmieniła, bajzel - ten sam ;-(
3
kolt 2015-07-07 16:57:25
Jak się pracowało u pana z Baranowa po 4 godz dziennie i nie brało się dodatkowej pracy ( legalizacji zabudów itp ) bo pana z Baranowa to nie interesowało to wybaczcie każda Firma będzie be.
poison 2015-07-28 15:48:38
Witam
Ogólna masakra po tym co tutaj czytam, właśnie dziś prowadziłem rozmowe na razie tylko meilową w sprawie pracy w Enea pomiary i nie wyglądało to tak źle. Zadzwonię jeszcze popytam o to i owo, ale zdruzgotało mnie to co tutaj czytałem w postach. Desperatem nie jestem, myślałem że to jednak solidna firma ale .... no własnie zostało mi teraz to ale i jakiś nie smak do tego wszystkiego...
1
doswiadzony 2015-08-05 06:48:36
Pokaż mi osobę, która prowadząc działalność gospodarczą, pracując dla Enea Pomiary, pracuje 4 godz dziennie ... A firma jest "be", bo spójrz na wcześniejsze wpisy. Napisane przez ludzi, którzy tu zapieprzają po 8 godz w terenie i jeszcze 2-3 w domu nad papierami, byleby mieć na opłacenie kosztów, ZUSów, US i trochę dla siebie. Jakim kosztem - własnego zdrowia, własnej rodziny. A jak coś ci się przydarzy - radź sobie człowieku sam
2
doświadczony 2015-10-01 04:59:21
Oleksy - ty chyba tam pracujesz na umowę o pracę, na ciepłej posadce, co? Co innego praca przedstawiciela handlowego, a co innego praca w usługach dla Energomiaru (czy może raczej już teraz Enea Pomiary). Tu jesteś uzależniony od zleceń, które ci dają lub nie (ostatnio, raczej nie dają, bo: system nie współdziała,bo cos tam...)albo od sprzętu, który masz zakładać - liczników do założenia jak na lekarstwo; jedna firma zrzuca odpowiedzialność za ten bajzel na drugą firmę (firm-córki "wielkiej" Enei), a ty człowieku radź sobie sam. Koszty masz ciągle takie same albo większe, a zarobki o 40-50% niższe. Nawet jakbyś ogarniał temat organizacyjnie to nie popracujesz, jak nie masz czym.
4
doswiadczony 2016-02-04 04:38:27
Nowy rok, a tu (w Enea Pomiary) stare śmieci, jeszcze bardziej pozgarniane. Kolejna obniżka stawek za wykonywane usługi! Oczywiście o umowach o pracę nie ma mowy, tylko i wyłącznie na działalność gospodarczą. Pani przy biurku (jakiś pociotek wyższego szefa, na umowę o pracę - oczywiście, ale za to bez żadnej wiedzy czy doświadczenia przydatnego w takiej pracy) ma za zadanie koordynować pracę ludzi w terenie. Takie ma zadanie, ale jak można pracować nie mając podstawowej znajomości chociażby excela, specyfiki pracy w terenie i - to chyba najważniejsze - chęci nauczenia się czegokolwiek i usprawnienia pracy!!! wydaje zlecenia na zasadzie "wszystko - wszystkim". Efekt jest taki, że w jednym dniu otrzymujesz adresy (inni również) od Osowej Góry po Osielsko. Ona nie zna ulic w Bydgoszczy i nie będzie tego dzielić ulicami. Enea nie płaci za paliwo w Twoim aucie, za jego amortyzację, więc mają w głębokim poszanowaniu ile kilometrów musisz przejechać. Nawet zlecenia elektroniczne ciężko jest przefiltrować i wydać z głową - po co? trzeba by nauczyć się obsługi programu albo trochę pomyśleć, założyć inne filtry i nieco dłużej popracować; przecież i tak jej płacą, więc po co się wysilać! Sorry - jest "światełko" - mamy dostać firmowe ciuchy!!! nie wiadomo tylko kiedy, ale będą, na pewno....
Jak Wam się podoba Nowy Rok w Enea Pomiary?
3
kskw 2016-02-04 16:48:44
Witam was wszystkich. W EP można zarobić tylko trzeba chciec. Ja pracuje tu 3 lata (energoplus, EM, EP) i z roku na rok wychodza lepsze pieniadze. pracuje 7h w terenie 2h w domu i zarabiam tyle co moja zona w 3 miesiace po odliczeniach. Mozna ale trzeba pracowac a nie po lasach stac. autko w gazie, stare by czesci tanie i jechane. Pozdro
ciekawy 2016-02-06 12:02:06
Zabrzmiało ciekawie. a co robisz? pracujesz na etacie czy samozatrudnienie? mam nadzieję, ze porównujesz zarobki z kwotą większą niż najnizsza krajowa...
AKJHUI 2016-02-23 14:29:50
..jesteś głupi jak but...ja też pracuję w tej firmie i nie kłam ..nie ma żadnej kary ..LESZCZU...
dkao 2016-07-09 22:06:29
Nawet jeśli jest to praca tylko dla studentów @Jas, to i tak fajnie, że można liczyć na zatrudnienie w tak młodym zespole. Zwłaszcza, że wypłata jest na czas.
Zostaw swoją opinię o energomiar - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie energomiar