logo OPINION SP Z O.O.

OPINION SP Z O.O.

Gliwice

Opinie o OPINION SP Z O.O.

Filozof 2012-03-26 14:35
Fajna praca jako drukarz ale za to nie polecam pracy na wykańczalni bo od 8-12godz na kolanach się pracuje
2
Kandydat 2014-06-21 20:12
Fatalny proces rekrutacyjny do działu IT.(usunięte przez administratora) Wysokie wymagania i niska płaca. Brak kontaktu po skończonym naborze, chociaż taki miał nastąpić. Odradzam, szkoda czasu.
5
kandydat 22 2014-08-13 10:03
Wymaganie nie mające przełożenie w wynagrodzeniu i brak komunikacji po procesie rekrutacji.Odradzam.
2
jacaaa 2015-04-21 09:48
Obecnie prowadzą rekrutację do drukarni
Rekrutacja przyjazna, warunki przeciętne ale podobne do firm obok
1
CZARNY 2016-02-12 21:29
Witam<
Widze szukają ludzi do obsługi klienta z jezykiem niemieckim

do dzialu handlowego z jezykiem ?
WARTO?
jaka jest atmosfera ?
mam mase propozycji pracy, nie po to znam jezyk, jezyki by pracować u pracodawcy, który NIE szanuje ludzi

jaka atmosfera?
ludzie?
jest szacun do ludzi?
dobre pensje?
3
kasio 2016-04-29 04:15
Praca w BOK'u to jakiś zamęt zresztą jak w całej firmie, ludzie nagle znikają na "chorobowym" z którego nie wracają.

NIE POLECAM

2
Julia 2016-05-20 21:33
Ofert jest dużo bo co chwile ktoś się zwalnia. NIE POLECAM
1
~KTOS 2016-07-04 15:17
Witam:)
a jak wygląda sprawa z magazynem? jest oferta na magazyniera. Może ktoś się wypowiedzieć jakie warunki pracy i płacy?
dzięki i pozdrawiam
You 2016-09-21 20:04
Bardzo nie umiejętnie prowadzony proces rekrutacji i fatalna komunikacja. Sztab zarządzający prezentuje się fatalnie. Gorąco odradzam. Lepiej szukać gdzie indziej.
1
xdstip 2016-09-21 20:32
@ You a możesz uszczegółowic co masz konkretnie na mysli. Po prostu co im zarfzucasz, co ci sie nie spodobałło w ich stylu zarządzania? daj porsze znac, złaszcza, że teraz p[oszukuą na kilka stanowisk, no woloałabym wiedzieć wcześniej z kim mam doczynienia
Były pracownik 2016-10-27 06:11
Nie polecam. Kiedyś pracowało się fajnie a teraz wymagania takie że nie masz czasu odpocząć. Kierownik non stop opierdziela. Ludzie fajni byli... wykruszyło się i niestety już tak nie jest mówię to jako były drukarz. A pracy magazyniera wrogowi bym nie polecał tam to masakra i nieogar. Zarobki w stosunku do wymagań bardzo małe.
5
Dekor 2016-12-10 13:50
W tej firmie nie liczy się człowiek tylko metry wydruku :( Garstka drukarzy musi w pocie czoła utrzymać olbrzymi personel administracyjno-biurowy, który w zasadzie jest zbędny w tej firmie bo poza parzeniem kawy i łazikowaniem i przeszkadzaniem nie jest widoczny. Planowanie to kolejna porażka w jeden dzień kilometry medium do wydruku w drugi dziobanie po kilka metrów z różnego rodzaju materiałów - porażka. Kierownik wie, że nic nie wie a jego doświadczenie jest co najmniej podstawowe :)
Odradzam tą firmę !!!
10
opiniotwórczy 2017-01-12 23:01
a jak wygląda dział eksportu? poszukują ostatnio do niego dyrektora...
Aulo 2017-01-22 14:59
Mam aplikować do działu marketingu bo słyszałam same dobre opinie o nich. Trochę się boję rozmowy kwalifikacyjnej??
True 2017-02-15 12:11
Patologia..
2
Jestem 2017-02-15 17:48
Jestem pracownikiem i uważam, że to bardzo fajna firma. Wszystko jest tak jak być powinno. Po wpisach już wiadomo kto tak bardzo narzeka na Opinion-a, same lenie.
2
Serek 2017-02-21 11:13
Duża rotacja kadry kierowniczej.
Doświadczony czytelnik wie, co to oznacza.

Niewtajemniczeni i naiwni zostaną chętnie dołączeni do zespołu, bo permanentna rekrutacja trwa.
2
Solidny 2017-02-24 18:58
Każda firmę można oskarżyć o złe traktowanie pracownika. Ale ja pracuje i widzę cwaniaków udających pracę to........
Paulina 2017-02-28 15:01
Słyszeliście, że firma zatrudnia 10 pracowników oraz 107 współpracowników w całej Polsce? Takich oraz innych informacji możemy dowiedzieć się ze strony internetowej firmy - http://www.opinion.com.pl/fakty.html
atakatam 2017-03-01 20:33
napiszcie proszę jak wygląda dział eksportu, poszukują do niego dyrektora. Jaka struktura, ile ludzi, jaka atmosfera w dziale i co się stało, że zabrakło dyrektora.
Paulina 2017-03-02 08:40
@atakatam, myślisz o aplikowaniu?
Adam1976 2017-04-19 12:22
@atakatam
W firmie jest bardzo duża rotacja, wymogi oraz oczekiwania są dalekie od realnych możliwości.
Paulina 2017-04-19 12:44
@Adam1976 piszesz, że w firmie jest duża rotacja. Co masz konkretnie na myśli? Na jakich stanowiskach?
Adam1976 2017-04-21 11:42
Z tego co wiem - biuro obsługi klienta (ponoć ciągła rotacja) i z stanowiska wyższe
Miałem zamiar aplikować na KAMa, natomiast po wywiadzie środowiskowym postanowiłem odpuścić.
Andrzej 2017-04-25 19:22
Firma Opinion nie ma prawie wcale nowych ofert pracy. Natomiast rotacja to w dzisiejszych czasach zupełnie normalne zjawisko.
Paulina 2017-05-15 10:23
@Andrzej jeżeli chcesz zapoznać się z aktualnymi ofertami pracy OPINION SP Z O.O. zachęcam do odwiedzenia ich strony internetowej: http://www.opinion.com.pl/najnowsze-oferty-pracy-aplikuj-do-nas-juz-dzis.html
Kejt 2017-06-14 07:55
Opinion szuka grafika, ktoś może napisać parę słów o tym stanowisku? Jaka ekipa, godziny pracy, atmosfera, itp.? Nie można doprosić się żadnych wstępnych informacji przez maila i telefon, że już o widełkach płacowych nie wspomnę.
Aulo 2017-06-19 22:45
Szukam informacji o firmie ponieważ mam zamiar aplikować na stanowisko help desk. Czy może ktoś podpowiedzieć -Jakie warunki stawiają? Jak się w ogóle pracuje w firmie? Czy poza pensją są jeszcze jakieś dodatki może socjalne?
Goździk 2017-07-19 19:37
Rotacja w biurze obslugi klienta to ok 70%. W ciagu roku zwolnili sie wszyscy handlowcy, zostala jedna Pani bez doświadczenia wiec wrzucili potężnych klientów konsultantkom BOK nie zapewniajac odpowiednich szkoleń. Wszystko działa na zasadzie "a może się uda, a jak nie to kogoś zwolnimy". Prezes ma tysiac pomysłów na minutę nie kończąc żadnego. Dyrektorzy albo beda myslec tak jak Szefu albo nara. Rzeczywiście pracuja tam sami lenie majac po 200 przepracowanych godzin w miesiącu....
Paulo 2017-07-25 19:25
OPINION pomogła postawić na nogi niejedna branżę. Widziałem ich ostatnią ofertę pracy i idą dalej, szukają ludzi ze znajomością języka angielskiego i niemieckiego. Czyżby jakieś nowe projekty rozpoczęli?
Zostaw swoją opinię o OPINION SP Z O.O. - Gliwice
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie OPINION SP Z O.O.