brak logo

SAP Renovation sp. z o.o

Kalisz

Opinie o SAP Renovation sp. z o.o

pracownik obecny 2013-07-28 02:20:33
Złodzieje to jest słowo niecenzuralne? Polecam słownik wyrazów brzydkich.
środek 2013-07-29 15:33:38
29 lipiec - bez wypłaty - odpowiedzialna za to "pani prezes" udaje że o niczym nie wie i że wszystko jest "ok" bo nawet nie jest łaskawa poinformować o sprawie.
1
aerka 2013-07-30 06:46:21
Pani prezes to jest tam chyba tylko od świecenia tyłkiem co niektórym. Ma pojęcie o prezesowaniu jak ja o biskupstwie. Tylko papieroski i kaweczki.
środek 2013-07-30 20:43:01
30 lipiec - bez wypłaty - u "pani prezes" bez zmian - czyli wszystko ok :)
1
środek 2013-07-31 20:07:20
31 lipiec - bez wypłaty - u "pani prezes" bez mian: kawa,fajeczka, telefon - ale chyba zaczęły się zbierać nad nią chmury.
1
AK 2013-08-01 02:33:32
Ja na Twoim miejscu , to jutro już bym się zwolniła bo po co pracujesz jak ta zla firma nie chce dać Ci wypłaty

Druga ważna rzecz Pani Prezes nigdy nie pije kawy i po co wypisujesz takie farmazony
byly 2013-08-02 21:02:31
tak zajrzalem bo uslyszalem ze cos o tej firmie jest na tym forum... ale czy ona jeszcze istnieje?? ten sie zwolnil tamta sie zwolnila, tego zwolnili tamtego zwolnili... ro kto tam pracuje wogole procz prezesow pietnastu?? taka firme z ktorej sa powazne pieniadze trzeba umiec rozwalic... nic bez powodu.. no ale coz, PREZES poprostu ma cos z glowa i juz nikt mu nie przetlumaczy nic... wkopal sie na wlasne zyczenie i predzej czy pozniej za to beknie i sie obudzi z reka w nocniku albo rekoma w kaftanie... oczywiscie i tak niczego tak naprawde nie ogarnie.... szkoda chlopa ze taki naiwny i pazerny na wladze byl i jest.. szkoda tez tych wykorzystanych ludzi. ale niestety takich firm jest wiele.. w sumie nie firm lecz WLASCICIELI ktorzy do tego doprowadzaja...
pracownik 2013-08-08 06:27:47
ktos mi powiedzial co tu sie dzieje na forum. to wszystko prawda!!! nadal nie mam pieniedzy za czerwiec!!!!!!! odeszli znowu kolejni ludzie i odejda nastepni!!!!!!!!!!!!!!!!!!
były 2013-08-11 21:36:19
I tak czekają , aż w końcu Ty odejdziesz .A Ty dalej kasy podobno nie masz i dalej pracujesz .
2013-08-25 20:31:55
pozdro dla firmy sap jestescie najlepsi to byl sarkazm ale i tak listonosz nie zalapie
aerka 2013-08-27 06:26:49
z dobrze poinformowanych zrodel wiem ze ta firma ma mega długi. kasa na wyplaty idzie z tego co przyjedzie od klienta. zalegaja z oplatami u roznych ludzi i firm. uwaga na nich i nie robic z nimi zadnych interesow!!!!!
1
były 2013-09-25 20:40:46
hmhmhm - trzech nowych pracowników poszukiwanych, a czy jest kasa dla starych ??? a co najciekawsze na umowę o pracę za 1600 - no to chyba nowość - przypilnuję czy to aby prawda :)
do skinny 2013-10-03 20:56:07
nie jestem na bieżąco, ale podobno paru bez kasy w domu odpoczywa.
rambo Ł.M. 2013-12-02 12:38:56
nie polecam i powiem krótko-caly zarzad jeszcze pozaluje,ze mnie tam zatrudnil.
rambo Ł.M. 2014-01-17 16:28:28
bo za pieniedzmi trzeba sie prosic
rambo Ł.M. 2014-01-17 16:32:16
tam co chwila to sa oferty pracy bo nikt tam dlugo nie wytrzymuje.(usunięte przez administratora)
Była 2014-04-07 15:25:10
Ja pracowałam tam w 2008 kilka miesięcy. Z wypłatą nie było problemów, praca jak praca - też była ok, Jedynie problem z organizacją (ale z tego co wiem zwolnili odpowiednie osoby z kadry zarządzającej i jest lepiej). W moim dziale było w porządku. Pamiętam kilka chamskich i uprzedzonych osoób - jak Pawła prezesa i Marcina z biura (z tego co wiem to już nie pracują). Przypominam sobie również wiele bzdur które wygadywało się na produkcji... Czasami głowa pękała. Wiele komentarzy i opini było sztucznie nadmuchanych.. Wiem że firma miala kłopoty finansowe swojego czasu ale jak zwolnili odpowiedzialne za to osoby firma zaczeła wychodzic znowu na prostą. Ze swojej strony mogę polecić pracę w tej firmie.
3
zdziwiony 2014-12-09 07:56:17
Kalisz to TYLKO śmieciówki, samozatrudnienie że ledwo na zus wystarczy, kasa pod stołem, renciści robią za grosze i nie ma tu w branży instrumentów ŻADNEJ uczciwej i solidnej firmy.
1
NNNN 2014-12-22 21:02:53
Oczywiscie, ze jest solidna firma i to nawet w branzy fortepianowej :)
1
zdziwiony 2014-12-23 07:44:33
a jaka? Kto jest godzien zaufania?
1
anonimowy 2015-12-04 22:28:56
nie polecam pracy w tej firmie ,brak szacunku do pracownika i jego umiejętności oraz bardzo duże zaległości w wynagrodzeniu
kaka 2015-12-18 19:34:11
Odradzam! w ogłoszeniach podają umowę o pracę a zatrudniają na zlecenie. Unikać oszustów
a 2015-12-21 14:46:12
"Także chyba marketingowca raczej szukają." .... prędzej jelenia, ;) Nazywają go handlowcem, marketingowcem, lecz chcą zatrudnić jelenia bez względu jak to stanowisko nazywają.
a 2016-01-04 13:57:52
O porządnych firmach nie wypisuje się tak jak pisało wiele osób na tej stronie. Piszesz Jelonku, że pracownicy otrzymują dobre pieniądze, tylko nie wiedzieć czemu sami pracownicy na tej stronie piszą, że nie otrzymują dobrych pieniędzy, ba często wypisują, że nie otrzymują nawet tych marnych pieniędzy w terminie. O przykładach oszukiwania na wypłacie też było tutaj słów kilka. Chyba inaczej rozumiesz słowo "porządna" Jelonku.
Cała Prawda o SAP 2016-01-08 22:13:32
stawka - niska i na dodatek zabierają część premii lub obniżają podstawę za byle co
a 2016-01-11 08:38:38
I co dziwne, poplecznicy firmy milkną gdy pojawiają się pytania o obniżanie premii, ubezpieczenie czy rodzaj umowy. Jedyne na co ich stać, to ogólniki, typu "Firma jest porządna". A dlaczego porządna? Brak argumentacji.
kamikaze 2016-02-24 09:12:11
z tego co wiem to nie daja umowy o prace, ani po 45 dniach and po roku :).
jeżeli ktoś nie wierzy to niech, jak zacznie pracowac, zapyta handlowców jak długo siedzią na umowę zlecenie, jeżeli ktoś z nich powie ze ponad rok, to sprawa powinna byc jasna :). Ewentualnie może powiedzą, ze umowa o prace będzie przy dobrych wynikach - zapomnij!!! :):):). Przez pierwszy rok będzie ciężko - potem zapomnisz ze jest takie coś jak umowa o prace!!! :):):)
Ostatnie dwa handlowcy wytrzymali gdzieś po 4 tygodnie - daje to do myślenia, no nie?
Praca jest dobra dla ludzi bez doświadczenia, po to by załapać doświadczenie, porobić maksymalnie 6-9 miesięcy i myk do innej firmy.
Firma jako pracodawca ma bardzo słabą opinie. Nie tylko na tym forum!!!
5
obecny 2016-02-24 10:16:20
Artur, masz rację najlepiej przyjść i się zapytać nas ,którzy pracujemy w tej firmie już parę lat i nie narzekamy , nie spóźniamy się co dziennie do pracy , nie zaczynamy dnia w pracy od słów "a się nie chce ...
Artur siałeś zamęt w naszym zespole a teraz siejesz na forum , to że trzymali Cię w tej firmie tyle czasu zawdzięczasz albo znajomościami na górze albo tym że chodziłeś i właziłeś w tyłek co niektórym ... a teraz jak się rozstali z Tobą jedziesz na firmę i masz pretensje do całego świata
1
Artur Lewandowski 2016-02-24 15:55:30 [użytkownik zarejestrowany]
Obcy ,nie rozumiem o co Ci chodzi . Ja nigdy nie robiłem wpisów na tym forum . Pozdrawiam . Artur Lewandowski
2
a 2016-03-04 09:29:34
Czyli sami obecni pracownicy firmy potwierdzają, że "znajomości na górze" czy "wchodzenie w tyłek" to sposób, by w firmie zostać dłużej nawet zaniedbując swoje obowiązki? Dziwi trochę anonimowość tego obraźliwego komentarza, bo jeden z pracowników Adam SKWAREK pisał "Pozostawiam osądowi ludzi rozsądnych, czy bardziej wiarygodny jest tchórz, który anonimowo opluwa, bo myśli, że nikt się nie dowie kto to " ;)
1
antiSAP 2016-03-09 21:34:31
hahhahaha sami sobie gola strzelili hahhahhaha
1
outside 2016-03-21 14:03:56
Zawdzięczał to znajomościom na górze czy włażeniu w tyłek co niektórym? Obecni pracownicy twierdzą, że to dobra metoda, by tam coś osiągnąć. Póki co na postawione zarzuty, Pan Rafał Zduniak odpisał tylko referencjami. Jak to się ma do tego, że ludzie są tam poniżani, nie mają wypłaty na czas, jest wyzysk? To, że klienci są zadowoleni, nie znaczy, że pracownicy też! Co więcej niezadowoleni tutaj piszą- podpisują się nazwiskami, proponują zbiorowe pozwy, podkreślają, że SAPem zajmował się PIP. O których innych firmach są takie wpisy? W ogłoszeniach proponuje się dobrą atmosferę- czemu więc jest taka niestabilna kadra? To raczej nie z wyniku tego, że ludzie mają pretensję, bo nie doceniają tych "dóbr", którymi z reguły są umowa o dzieło, wypłata w ratach, czy obniżona premia.... Nikt tego nie pisze z uwagi na pretensje, które zarzucano Arturowi (zaraz, zaraz, tylko czy można kogoś tak jawnie i bezkarnie oczerniać w Internecie?) , tylko dlatego, żeby ostrzec ludzi szukających solidnej pracy na uczciwych warunkach, że nie warto nawet myśleć o SAPie.
2
k.z 2016-03-21 17:47:29
Ja w Sap pracuje 17 lat , od dwóch lat dostaję pensję w terminie , nie raz, nie dwa przed terminem i to nie małą pensję mimo że jestem pracownikiem produkcji .W Sap pracuje prawie 80 ludzi i jakoś tu nie słychać o jakimś wyzysku czy poniżaniu i nie wiem o jaką nie stabilną kadrę chodzi , skoro od iluś lat widzi się tych samych ludzi Jak by było tak żle, to w Kaliszu firm fortepianowych nie brakuje poszedł bym pracować do innej firmy już nie raz dostawałem propozycję zmiany pracy , zresztą nie tylko ja a dalej pracuje w Sapie .

outside -
Z drugiej strony to dobrze że tak piszesz , po co na produkcję mają przychodzić nowi , czym mniej ludzi zna się na naszej robocie tym lepiej dla nas ,na dużej jej nam starczy i to my możemy sobie wybierać w której firmie z fortepianami możemy pracować, -w Kaliszu jest ich co najmniej 30 . Dobrego fachowca każdy weźmie i to za dobra pieniądze
ale jaja 2016-03-21 20:52:10
dobre premie? hahhaha które? te zabierane czy te obniżane? dla kogo dobre? dla pracowników czy dla Was?
2
abc 2016-04-01 12:04:47
Skoro są tutaj obecni pracownicy, to może rozjaśnią kilka spraw o które pytały się osoby powyżej. Jak to jest z tym ubezpieczeniem? Jaki rodzaj umowy mają pracownicy? I jak płatne są nadgodziny czy są do odebrania?
k.z 2016-04-02 13:28:45
Ja jestem na kontrakcie ponieważ tak mi wygodniej , czasami jak się trafi dobra okazja i pilne zlecenie wykonuję usługi dla innych firm.
Z tego co wiem to są różne warunki zatrudnienia kontrakty , umowy o pracę , zlecenia i dzieło
paranoja 2016-04-02 22:06:36
ja tam pracuje i jestem mega zadowolony, najbardziej byłem jednak zadowolony gdy w ciagu pracy zabrano mi dowód osobisty............
me 2016-04-05 14:00:43
I ciekawe co jeszcze wymyślisz... Gdyby ktoś zabrał dowód, to by poszedł siedzieć.... Ludzie wszystko wymyślą, by pokazać jaki SAP jest zły.
be 2016-04-06 22:12:30
Biedny Sap! Połowa Kalisza jest nastawiona przeciwko firmie i bezzasadnie zmyśla jak np o zabieranych premiach, niewypłacaniu wynagrodzen na czas, poniżaniu pracowników czy zatrudnianiu na umowie zlecenie bez skierowania na badania lekarskie i szkolenia bhp. A teraz akcja odnośnie zabraniu wszystkim pracownikom dowodów. Jacy źli ludzie tylko zarząd Sapu mówi prawdę reszta się zmówiła i kłamie. Biedny SAP
7
Byly 2016-04-08 21:03:21
A kto mówi że Sap jest biedny , widziałeś jak się oni ostatnio rozwijają . byłem nie dawno po papiery i nie poznałem firmy mimo że tam kiedyś pracowałem . Biedy to tam nie widać .
żal.pl 2016-04-19 18:23:08
ciekawe tylko czyim kosztem sie wzbogacacie!!!!!!!
3
nick 2016-04-20 12:28:37
I ciekawe czemu znów sa ogłoszenia i znów szukają nowych pracowników- takich, dla których szklanka jest do połowy pełna. Ludzie, nie dajcie się zwieść, tutaj chodzi o ludzi, którzy 10.tego dostaną AŻ pół wypłaty, a nie TYLKO pół ;)
5
kamikaze 2016-05-11 12:55:02
Czy ktoś wie czy jeszcze te dowody zabierają podczas pracy? Jaki był sens tego zabierania dowodów?
4
Jędrek777 2016-05-12 20:56:49
@ Adam Skwarek: Adamie, powiedz ojcu (z tego co wiem przecież twierdzi ze jest 'wierzącym katolikiem') ze przed Bogiem odpowiada za to co się dzieje w jego firmie. Nie ważne, czy twierdzi, ze oddal sprawę swoim prezesom i 'umywa ręce'. Jeżeli jest to prawda co tu ludzie piszą na tym forum - to jest to jego odpowiedzialność się tymi tematami zając i zrobić porządek. Nie będę pisał tutaj o swoich doświadczeniach, które nie zawsze były najlepsze. Bylem w swój ostatni dzień u Ciebie w biurze na kawce i opowiedziałem Ci przy Twoich ludziach jak zostałem potraktowany i dlaczego ostatecznie zrezygnowałem z tej pracy - wiec wierz o tym co było grane.
14
Prosigo al blanco 2016-06-25 21:39:00
Darek? To ty?

Te umowy o prace po 45 dniach to już dajecie?

To dziwne ze od lutego nikt się na załapał na te duże zarobki - dla jednego 1000 złotych będzie dużo - a dla drugiego nie... :) :) :)
7
darek masz fajną ksywkę w sapie 2016-06-28 20:10:28
hahah Darek sam sobie tutaj pisze, żeby niby zainteresowany jest pracą. Jak zawsze opowiada bajki o dobrych zarobkach, a prawda jest taka, że miał dobrych handlowców, których poniżał i okradał. A teraz szuka naiwnych ............. ale jakiś stary majonerz zawsze się znajdzie, który będzie chciał tam pracować
9
Kamikaze 2016-06-29 11:12:42
Jaką ma ksywkę?
Obcy 2016-07-08 05:59:25
Dobre! JA TEZ DARKA NIE ZNAM. A MOZE ZNAM?
Kamikaze 2016-07-11 09:49:36
Pisali ze 4000 - 5000 brutto na umowę o prace. Najpierw trzeba przejść okres próbny na umowę zlecenie.
Proponuje złożyć CV! Napisz później o doświadczeniach, i czy dotarłeś do tej umowy o prace! :) :)
2
Piotr 2016-07-13 17:23:08
Wiesz co, no to są faktycznie te pieniądze, które można dostać, wiem, że brzmi to dziwnie, ale jednak tak jest, to jest dobra kasa, nie ma co się oszukować, dla mnie ta praca to szansa jest na godne życie
Zostaw swoją opinię o SAP Renovation sp. z o.o - Kalisz
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie SAP Renovation sp. z o.o