brak logo

PMT Marketing System

Poznań

Opinie o PMT Marketing System

senso 2015-05-05 17:43:00
Z tego, co wiem od mojego znajomego pensje są na poziomie max. 2000 zł, przy czym zazwyczaj oferują umowę o pracę na najniższą krajową plus reszta na umowę zlecenie. To jest płaca za 10-12 h dziennie.
Marc 2015-05-07 19:43:38
PH,
podstawa na umowie o pracę stanowi minimalne wynagrodzenie brutto, potem jest system premiowy, niestety w tej firmie jest on od tylu czynników uzależniony m.in. od oceny współpracy z biurem, menagerem i targetów. Ostatecznie okazuje się, że 100% premii nigdy nie trafi na pracownika konto, bo zawsze można pracownikowi coś zarzucić i zabrać. Tak to w praktyce wygląda.
aga 2015-05-17 23:09:46
A jak chodzi jezeli chodzi o wypowiedzenie? Pisemne mam wyslac do kordnatora?
Śląsk 2015-05-19 17:06:30
pracuje w tej firmie kilka lat i nie narzekam na płace, zawsze na czas, wystarczy robić to co należy do obowiązków i nikt nie będzie miał do Ciebie pretensji pracowałem już z kilkoma koordynatorami w tej firmie i za każdym razem nie mam problemów jedyny minus to umowa zlecenia przy tak długim stażu tylu zleceń. Pozdrawiam.
Śląsk 2015-05-19 17:43:25
PMT Marketing System to firma która ma klucz do celu taka jest moja opinia, zlecenia zawsze robione na czas. Dobra współpraca z KR i Menadzerami..POLECAM!
1
wika Śląsk 2015-05-19 20:17:42
Jeśli jesteś serwisanetem, to nie ma mowy o jakiejkolwiek współpracy z KR, a tym bardziej menadżerem. Ja pracuje w tej firmie prawie pół roku, a KR widziałam raz, bo jeśli już bywa to kontaktuje się tylko z koordynatorem hali, a nie z pracownikami. Kiedyś chciałam z nim porozmawiać, to usłyszałam że nie ma czasu. Menadżer tym bardziej nie gości w progach hipermarketu.
Pracuje w tej firmie, bo chwilowo nic lepszego nie mogę znaleźć, ale nikomu nie polecę tutaj pracy, gdyż warunki finansowe i pozamaterialne są w żaden sposób nie satysfakcjonujące i nie motywujące. Ludzi się nie szanuje za wykonywanie tak ciężkiej fizycznej pracy, a tylko wyzyskuje, dokładanie obowiązków, często za słowo przepraszam lub 20 zł na pocieszenie.
Moja maxymalna pensja za 5 razy w tygodniu po 6 godzin dziennie wynosi 780 zł.
1
setra 2015-06-02 14:13:24
To jest fizyczna praca, bo 95 % czasu zajmuje Ci uzupełnienie w półkach brakującego towaru, a pozostałych 5 % robienie raportów, rozmowa z kierownictwem, koordynatorem. Dlatego trzeba mieć niezłą kondycję i lubić dźwiganie:)
olaf 2015-06-05 12:19:07
A w jaki sposob jest przelewane wynagrodzenie jak to jest z akceptacja pieniedzy na stronie?
wika Śląsk 2015-06-12 07:35:24
Na platformie posiadasz swoje wirtualne konto, po zaakceptowaniu umowy i rachunku za dany miesiąc pieniądze są bezpośrednio przelewane na Twoje konto bankowe.
pudel 2015-06-22 21:35:03
U mnie było tak, że na stanowisku mercha, bardzo zaniżali czas wykonania pracy. Latając i biegając nie byłem w stanie wyrobić się w danym czasie. Później się dowiedziałem od przedstawicieli poszczególnych firm, że przewidują należyte wykonanie serwisu w większej jednostce czasu. Przez co okłamywali nie tylko mnie, ale i firmy z którymi współpracują. U mnie zaniżali prawie dwukrotnie ten czas. Jak się dopytywałem o to, to słyszałem że był taki pracownik, co dawał rade i się wyrabiał i nie narzekał. Mówili, że to zależy od pracownika. Jak się pytałem na hali pracowników poszczególnych sklepów, czy pamiętają takiego super mercha, to opowiadali jaka rotacja na tych stanowiskach bo sobie ludzie się nie wyrabiają.
pudel 2015-06-29 16:19:42
Elastyczne godziny pracy oznaczają tyle, że albo pracuje się od wczesnych godzin porannych, albo przychodzi się na nocki. To nie polega na tym, że przychodzisz kiedy chcesz. Zapomnij o takich bajkach w PMT.
pudel 2015-07-27 09:43:21
rzadko kiedy, ponieważ sieci handlowe pracują albo w trybie nocnym, albo dziennym i nie od PMT to jest zależne. A kierownicy poszczególnych działów nie lubia, jak przychodzi się w kratkę.
lol 2015-07-28 21:23:17
widać kadra sobie sama wystawia pozytywne komentarze. Nie dajcie się na to nabrać
1
zuza 2015-08-10 22:05:22
dokładnie. W tej firmie nic nie jest jasne i uzgodnione uczciwie. A jak postanowisz zmienic scieżke kariery i złożyć wypowiedzenie będąc fair do konca to za karę nie otzrymujesz premi za przepracowany kwartał bo przeciez premia jest UZNANIOWA, w zaleznosci od stopnia poziomu lizusostwa i robienia maslanych oczu do menagera
2
magda 2015-08-11 11:24:05
Zgadzam się w kwestii nieuczciwości tej firmy. Potrącili mi z wynagrodzenia koszty szkolenia, a potem upomnieli się o zwrot tych pieniędzy po raz kolejny!!! Firma nieuczciwa, nie szanująca pracownika, nie polecam nikomu!!!
2
em.g 2015-10-16 10:47:17
Moja wypowiedź to nie tyle opinia, co pytanie. Chciałam się spytać, czy jeżeli jako hostessa podpisałam umowę o współpracę to muszę pisać jakieś wypowiedzenie? Dla mnie to praca tylko na jeden raz i nie chciałabym mieć z tego powodu problemów. Z góry dzięki za odp.
yankeers 2015-10-29 03:08:43
Firma oszukuje serwisantów na potęgę, co miesiąc obcinane są wynagrodzenia, KR ma wszystko gdzieś i w dniu wystawiania rachunków nie odbiera telefonów i nie odpisuje na maile, żenada. Kompetencje zerowe, ale tak to jest jak z mercha awansuje się na KR i ma się wielkie mniemanie o sobie.
Sprawdzajcie swoje rozliczenia! Z każdego rachunku kradną wam 30 zł
1
Pani S. 2015-11-23 14:44:03
Pracuję w PMT od 2 lat jako merch, prawda jest taka, że to firmy które serwisujemy szukają murzynów za darmola. Agencja jak agencja, wali nas na kase to wiadomo... Ale to firmy obcinają godziny, czyli płacą mniej a wymagają cudów. Jeszcze w wakacje zarabiałam ponad 1000 zł za serwis który szedł mi bardzo szybko, więc się opłacało teraz to połowa tej kwoty a roboty tyle samo. Kiedyś serwisy były opłacalne, płacili bardzo dużo, teraz to są śmieszne kwoty, nikt nie chce brać serwisów i prawdopodobnie niedługo wszystko będą robić pracownicy marketów,bo nikt za marne grosze tych serwisów nie chce. Aktualnie nie polecam pracy jako serwisant jakiejś firmy przez PMT ani żadną inną agencję. CO do wypłaty to miałam na czas, ale kwoty ciągle inne.
1
soból 2015-12-26 01:43:59
Ostatnio podobno pracuje u was jedna blondynka z sosnowca uważajcie na nią bo ma lepkie rączki.
1
maajkaa 2015-12-28 21:08:56
Nowa koordynatorka w Warszawie - maskara, nie idzie się dogadać, skąd oni ją wzięli, nic nie ogarnia, pracowałam dwa razy, ale za trzecim stwierdziłam, że starczy, wracam do ASMU i Electry gdzie pracowałam wcześniej i nie było takich dziwnych akcji
1
dziewczyna 2016-01-17 02:06:32
Masakra robię krótko bo od dwóch miesięcy, ale już się zmienia ,miałam robote tak zorganizowną że potrafiłam zrobić ją w 5 godzin zamiast w 8 godzin , teraz dołożyli ale zarobek ten sam a i ciężko wyrobić się w 8 godzinach ,jak rozmawiałam z koordynatorem to mówił że nic nie poradzi na to ale zaczął nagle co pieprzyć że jak się dogadam z nim to może coś zrobi, nie wiem co sugerował ale chyba rzucę to bo coś tu pachnie .
2
merch 2016-01-21 16:54:00
jasne chyba ci sie sniło,ze tyle zarabiasz w pmt............żenada góra 3/4 zł
1
Janusz 2016-01-24 11:56:02
To ogłoszenie do PMT na mercha mobilnego w AGD jest do Zelmera czy Brauna ?
Dudi 2016-02-02 16:58:22
Pracuje od nowego roku teraz się dowiaduje ze bedzie problem z umowami A zatrudnili mnie na zlecenie Podobno mają coś takiego że podłącza mnie pod innego pracownika który ma umowę o pracę Czyli bede pracować tam na czarno ? Bez umowy bez niczego? Słyszał ktos o tym?
1
Dudi 2016-02-02 16:58:27
Pracuje od nowego roku teraz się dowiaduje ze bedzie problem z umowami A zatrudnili mnie na zlecenie Podobno mają coś takiego że podłącza mnie pod innego pracownika który ma umowę o pracę Czyli bede pracować tam na czarno ? Bez umowy bez niczego? Słyszał ktos o tym?
2
bolo 2016-02-19 14:11:41
Ja nie narzekam ,mam ponad 3000 zl a może preacuję średnio 6h dziennie od pn-pt.fakt ,że kiedyś był lepiej i 2x więcej się zarabiało ale firmy ucinają budżet a agencja zgadza się na ich warunki,dlatego nie opłaca brać zlecań co są małe kwoty.a jeśli chodzi o pmt to jest ok ,kasa na czas chociaż ostatnio były jakies poślizgi .
blue 2016-02-29 18:46:53
Czy na waszych halach też macie problem z wypłatą za styczeń? Firma z naszych pieniędzy ściągnęła sobie ich część składek!! Z reszty brutto nasze składki i tak zostało parę groszy za godzinę. #,80 netto dokładnie!!
1
Blue2525 2016-03-01 10:26:52
3,80. * Regionalny powiedział, że nasze wypłaty to budżet i z tego muszą opłacić zus. Nie jest to żadna pomyłka bo dotarły takie informacje również z innych hal!
1
Blue2525 2016-03-03 11:25:27
U mnie jedynie komu się zgadza na hali to ten kto ma status uczeń/student. Moje składki rozumiem, że się zwiększyły ale żeby ściągać z nas jeszcze ich część to już jakaś kpina... Ze stawki 7,70 brutto zeszło nam na ok. 5,90 brutto co daje 3,80 netto.. Kalkulator nie kłamie. Próbujemy coś zdziałać ale w PMT niestety jest straszna spychologia.
Przykro bo u mnie na hali wszyscy pracują już po parę lat i nigdy nie miało czegoś takiego miejsce.
heheszki 2016-03-10 13:29:47
Nie wiecie czemu nie ma jeszcze rachunku do akceptacji na koncie? Wkurza mnie to strasznie, że jest już 10, a oni sobie lecą w kulki. A tu wypadałoby rachunki popłacić :P
1
heheszki 2016-03-10 16:22:27
Kasa nigdy się nie zgadza. Zawsze zaniżają mi pensje o 40 złotych, ale nie mam siły się z nimi kopać, bo to jak walka z wiatrakami. Próbował dyrektor marketu, kierowniczka i tylko jeden miesiąc było o to 40 więcej. Wpadnie mi w ręce coś lepszego to rzucam to wp*zdu :)
1
incognito 2016-03-18 14:36:59
Nie polecam pracy w tej firmie. Zawsze oszukują z wynagrodzeniem i kradną te parędziesiąt do kilka setek złotych za nie wiadomo co. Mam nadzieję, że szybko upadną te sępy.
incognito 2016-03-18 14:38:53
Haha, proszę cię człowieku, złota? Chyba śmieciowa bo każda firma chce jak najmniej płacić za merchandising, każda szuka jeszcze tańszej agencji. Aż dziwie się, że nie sprowadzą sobie murzynów albo chińczyków do roboty za darmo.
1
serwisantka 2016-03-20 13:00:15
PMT oszukuje serwisantów do granic możliwości,co miesiąc obcinane są wynagrodzenia i niewiadomo za co, bo nikt niczego nie tłumaczy. KR ma wszystko gdzieś i w dniu wystawiania rachunków nie odbiera telefonów i nie odpisuje na maile. Pracuje któryś miesiąc z kolei i nadal nie wiem ile powinnam dostawać pieniędzy za dany serwis, na umowie jest podana tylko kwota brutto (co miesiąc inna) i niewiadomo z czego ona wynika.Oszukiwanie ludzi i nic więcej.
Szczerze odradzam współprace z tą agencją.
3
blue 2016-04-11 15:14:35
W żadnej tego typu agencji nie będzie już lepszych czasów. Coraz mniejsza liczba godzin, coraz niższe stawki.. Wprowadzą minimalną stawkę to zmienią wszystko na ryczałty. To nie czasy kiedy wystarczał JEDEN dobry serwis, np. Winiary, Henkel czy Loreal.. Na halach pracownicy jak i kierownicy dalej myślą, że zarabiamy kokosy a prawda jest niestety zupełnie inna.
Co miesiąc się kasa nie zgadza i taka jest prawda!
1
dobry 2016-04-13 06:31:33
Ja z nimi współpracuję od 9 lat. Raczej nie narzekam gdyż ze wszystkich firm tego typu na rynku oni zawsze wypłacali kase na czas. Ostatnie obsuwy jakie mieli z umowami to dlatego ze, cytuje "Państwo zafundowało nam ozusowanie wszystkiego zebysmy zarabiali jeszcze mniej". Do firmy nie mozna miec pretensji ze jest taki wymog narzucony z gory. Ja mialem jasno powiedziane jaki budżet mam i ile z tego na reke dostane. Poza tym jak sie sumiennie podchodzi do pracy to ma się spokoj od wszystkich.
anica 2016-04-27 13:53:08
szukają bo ludzie rezygnują,więc nie wiem gdzie tu plusa szukać
wkurzonajakdiabli 2016-06-10 21:35:10
Nie wiem jak wy, ale co miesiąc muszę się zastanawiać czy PMT wypłaci należne mi wynagrodzenie i tak samo jest w tym miesiącu. Jest dziesiąty czerwiec po godzinie 21 i dalej nie mam rachunku do zaakceptowania. Żenada. Czasem mam wrażenie, że traktują nas jak podludzi...
1
wkurzonajakdiabli 2016-06-10 21:40:03
*czerwca
Timon 2016-06-19 13:54:07
I właśnie stąd biorą się negatywne opinie. Gdybyś czytała warunki współpracy bądź słuchała koordynatorów to wiedziała byś, że czas na wypłatę jest do 25 każdego następnego miesiąca. Zazwyczaj i tak koło 18 jest już umowa. Ubzdurałaś sobie 10 i masz wielkie pretensje. Z
6
Hostessa 2016-07-11 00:37:08
Pracowalam jako hostessa w Warszawie dosyc dlugo. Ani koordynatorzy ani przedstawiciele klientow nie mieli do mnie nigdy zastrzezen. Nie naleze do osob ktore przychodza do pracy podpierac polke i czekac do konca tylko zawsze staralam sie pracować aktywnie. Pewnego dnia na kontrole przyszla pewna pani z pmt -( usunięte przez administratora ) Zaczepialam tego dnia wszystkich klientow (mimo sredniego ruchu). Moj pech byl taki ze pani menadzer podobno mnie obserwowala - wtedy kiedy nie bylo praktycznie nikogo w alejce. Rzekomo przeszla gdzieś obok (rozmawiając przez telefon, przez co nie podeszlam do niej by nie byc zbyt nachalna i nie przeszkadzac w rozmowie). Za chwile pani podeszla do mnie z wielkimi pretensjami ze jej nie zaczepilam, ze jak mam tak pracować to niech ide do domu. Nie dalo sie z nia normalnie porozmawiać i chyba cala frustracje swojego dnia wyladowala na mnie. Najgorsze ze bezpodstawnie. Stracilam cala motywacje do pracy z premedytacja przez ten i kolejny dzien akcji nie zaczepilam ani jednego klienta - tak jak rzekomo ocenila ta pani moja prace. To byla moja ostatnia akcja w tej firmie mimo ze wczesniej nie powiedzialabym o niej zlego slowa. Chamstwo prostactwo i arogancja wielkiej pani( usunięte przez administratora ) przeszla dla mnie jakiekolwiek granice do wytrzymania. Ide do pracy wykonywac swoje obowiazki ale tez nie denerwowac sie a menadzerka swoja postawa skutecznie wyleczyla mnie z zapalu do pracy dla tej firmy.
Podsumowujac - wczesniejsza wspolpraca ok ale za chamstwo menadzerki odeszlam i odradzam wszystkim kolezankom. ( usunięte przez administratora ). Mam nadzieje ze przeczyta pani te delikatne wobec pani slowa i pomysli pani ze hostessy nie sa "podludziami" tylko filarem tej firmy i nie oczekują wiele ale zwyklego traktowania jak człowieka. Chyba bedac menadzerem powinna pani to wiedzieć. Jesli nie to warto to przemyslec albo cofnac sie do etapu hostessy jesli w ogole miala pani kiedys z tym styczność.
5
luna19 2016-07-20 13:21:12
Heej, pomoże mi ktoś może? Nie wiem gdzie na stronie mam szukać umowy żeby zatwierdzić rachunek i dostać wypłatę :(
Tedd 2016-07-20 15:50:33
ta sama platforma na której wykonywałaś szkolenia.
Tedd 2016-07-20 15:53:40
Zainteresowała mnie Twoja opinia. Pracuje w Warszawie dobre kilka lat jako Promotor i nigdy nie spotkała mnie taka sytuacja. Jak wyglądała ta kobieta? Dla jakiego klienta to była akcja?
Merch 2016-10-12 14:46:00
Dla mnie to banda oszustów. Zwłaszcza dwóch koordynatorów na Wrocławiu. Kolesie z dzieciństwa którzy kombinują. Wypisywali na siebie dziwne zlecenia za pomoc, nadgodziny. A teraz drugi na swoją dziewczynę. Nikt tego nie widzi!!?... Masakra
3
Merch 2016-10-12 14:47:06
Dla mnie to banda oszustów. Zwłaszcza dwóch koordynatorów na Wrocławiu. Kolesie z dzieciństwa którzy kombinują. Wypisywali na siebie dziwne zlecenia za pomoc, nadgodziny. A teraz drugi na swoją dziewczynę. Nikt tego nie widzi!!?... Masakra
2
ciekawy 2016-10-16 23:18:04
Mam pytanie. Zarabiam u nich teoretycznie 24zł/h brutto. Ile z tego powinno trafić do mnie na koniec miesiąca? Ok 20zł/h netto wyjdzie? Umowa zlecenie, status studenta.
out 2016-10-16 23:22:05
Nawet jeśli stawka jest na poziomie 24/h to jest to bardzo dobra opcja, bo z tego wychodzą niezłe zarobki. Ciekawi mnie jednak to czy oprócz tej podstawy dorzucają jeszcze jakieś premie, wiecie? Podobno miały zostać przyznawane nawet początkującym pracownikom.
Nie zadwolonh 2016-11-15 13:54:46
Szczerze odradzam pracę w tej firmie ciągle nie zgodności z wypłatą tu ci potrącą 100 tu 200 i tak na prawdę po całym miesiącu zarobisz 1300 zł i masz się z tego cieszyć przy czym robisz np 10 firm . Koordynatorzy to kompletna porażka robią z ciebie debila i myślą że są cwani ciągną ostro hajs za ludzi a myślą że nikt o tym nie wie dodam jeszcze że nie daj Boże przeterminu je ci się jakaś większa porcja produktów to już wgl za darmo będziesz robić cały miesiąc taka jest prawda generalnie jak chcesz zarobić to nie tu tu jedynie pierdolca się dorobisz .
1
xxx 2016-11-30 17:22:21
Witam.Piszę bo myślę że są tu osoby mądrzejsze ode mnie i ktoś mi coś doradzi :)
Otóż od niecałego miesiąca razem z siostrą zaczełyśmy pracować w tej firmie. Zadzwoniła pani, powiedziała jak bedziemy pracować,po ile godzin,w jakie dni,jakie zarobki i zapytała czy chcemy mieć jedną umowę czy dwie. Trochę zdziwiło nas to pytanie, ale w sumie nie przejełyśmy się tym.Pani kazał wejsć na stronę internetową wydrukować trzy kartki,bylo tam bhp,umowa i coś jeszcze. Umowy podpisalysmy po czym dwa dni pozniej spotkalysmy się z nią i wręczyłyśmy wraz z podpisem umowy czego ta pani nie zrobiła i nie dała nam umowy ze swoim podpisem. Potem się okazało, że bedziemy zarabiać 700 zł na miesiac we dwie,wiec dla siostry 350 zl i dla mnie. Teraz zaczelysmy tak nad tym wszystkim myśleć i czujemy się oszukane. A nie wspomniałam jeszcze ze tylko moja siostra jest wpisana jako merchandiser a ja nie, nie mam tam nawet konta a pracuje tyle samo co ona. Postanowilysmy potem napisac do tej pani i powiedzialysmy ze wydrukujemy te umowy i chcialybysmy aby je podpisala,napisala ze przyjedzie i nie przyjechala. Wychodzi na to, że tak naprawdę ja bym do tej pracy nie musiala chodzic. A przed nami pracowała pani która dostawala taką sumę tylko na siebie a my mamy dostawać na dwie.
Zostaw swoją opinię o PMT Marketing System - Poznań
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PMT Marketing System