brak logo

Bertani Poland

Bieruń

Opinie o Bertani Poland

hans 2009-07-30 13:44:38
Dom wariatów. Zarobki mizerne, ludzie idioci, za wszystko biorą w łape [usunięte przez moderatora]
1
trans 2009-07-30 13:50:46
swatowskiemu płaca 50 euro za ładunek do Francji a młodemu wszystkie polskie firmy po 1000 pln na miesiac
ale już niedługo sie skonczy he he he:)
firma 2010-01-07 12:15:51
W [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] byłeś [usunięte przez moderatora] widziałeś ja przed świętami płaciłem 100 euro i jeszcze z łaska dostalem ładunek
sierżant 2010-03-11 09:15:56
witam ziomale ja niemat żadnych problemów z starym i mlodym a jeżdze przez nich od 5 lat sa wpozadku a już wiele razy słyszalem że na fiacie wszyscy biorą od adampola po bertani
ZARAZA 2010-03-11 10:05:32
Powiem krótko to po co dajecie a potem piszecie.
kaczucha 2010-05-22 14:42:05
jestem za tym że bardzo
kaczucha 2010-05-22 14:44:50
a czy jezdzić w bertanim to trzeba zaraz dawać i dlaczego
zenia 2013-01-24 19:24:40
zwykla ksiegowa wywalila moja kumpele z pracy,zostala z trojka dzieci i mala wnuczka bez srodkow do zycia,oczywiscie bez wiedzy Prezesa,ktory urzeduje we Wloszech.Zastraszala ja przy tym,zabraniajac mowic szefowi,a na jej miejsce przyjela kogos z rodziny kto na dodatek ma juz jeden etat.Skandal.[usunięte przez moderatora]
Garu 2015-06-11 23:42:39
W tej firmie jezdzi sie starymi bardzo starymi autami, co w czesniej jezdziły po włoszech a teraz do polski przyszły zamiast na złom.Spychalscy za wszystko chca obciązac i nie długo nie bedzie sie mozna wysrac bez pytanie. Firma zeszła na psy a zarobki to katastrofa chyba ze jak co po nie ktoży do włoch eliowi kiełbase woża zeby traktorki do polski dostac, albo remikowi spychalskiemu wode, no jak sie bedzie dobrze lizac [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] to moze zarobicie te 6.500 wybor nalezy do was
Men40 2015-06-30 19:05:12
Co się stało ze Bertanii pozbył się Pana M czyżby znów kręcenie lodów przy remontach pojazdów ciekawe kiedy tym panem zajmie się prokurator czy nowa firma do której poszedł teraz przyjmuję takich kombinatorów
1
bertbert 2015-08-17 19:04:42
Nikt i tak tu do pracy nie przyjdzie, albo przyjdzie na tydzień. haha, więc po co tu coś pisać
1
łokoło 2015-08-30 19:42:11
Oferuje
zjazdy co 2 , 3 tygodnie na weekend potem dalej jedziesz nie ma zmiłuj .
Dalej radosny ?
1
akt 2016-03-08 14:28:41
Szczerze odradzam pracę w tej firmie, wynagrodzenia mierne, ludzie niekompetentni, banda niewykwalifikowanych cwaniaków, kombinatorów. A pozytywne opinie o firmie pisane są przez kilku pracowników firmy. Kierowcy są oszukiwani i naciągani.
666 2016-03-09 09:28:04
Witam,gdy w tj firmi beda ządzic Spychalscy to nigdy nie bedzi dpbrze, to są oczusci a zwłaszcza remik mowiący o fikcyjnych 10 tys Ucina kierowcą djety z 46 e na 23 e jak nie wyjedzie 8.45 czas pracy nie jest zapłacony. to są zlodzieje. kierowcy jeżdzą starymi autami. te na stronie brtaniego to tylko nowe auta ale włoskie. Poprostu agonia i mobing. pozdro
ExPracownik 2016-04-04 18:15:29
Jedna rodzina oszustow pijakow juz byla w histori tej firmy teraz jest nastepna na S...
Ale spokojnie pare donosow do wloch i skoncza tak samo. A jest co opowiadac, co oni wyprawiaja. Choc dziwi mnie ciagle dlaczego wlosi takimi prostakami obsadzaja najwazniejsze stanowiska? No bo po co komus ktos kto stracil wszystkie kluczowe kontrakty i dispo ktory ma blade pojecie o transporcie?
Firma wporzo ale te prostaki psuja caly wizerunek, wega jak sie ich pozbyla to dopiero odzyla :)
nicki 2016-04-05 20:56:08
Też nie rozumiem co bracia S robią w tej firmie. Przecież stary S jest po prostu alkoholikiem, czerwony na twarzy, na szyi czerwone plamy od alkoholu, buzia i ciało zlane potem, nawet rano w pracy bywa „wczorajszy” zalatuje od niego alkoholem. Więc czego wy oczekujecie od tych ludzi, przecież to margines społeczny jest.
odpowiedz 2016-04-07 13:54:49
Panie (usunięte przez administratora)
Piłeś - nie pisz
a co robią wciąż ogłoszenia o pracę na stronie Bertani.
Romek 2016-04-29 20:34:33
ilu polaków pracuje w bertani Poland jako kierowcy?
ExMarioantoniorenato 2016-05-01 20:11:55
każdy ma wypracowaną opinie widze i dobrze po to to forum chyba aby sie dowiedzieć czy warto było, czy warto będzie.
Jak w każdej firmie są dwie kategorie ludzi .
Pierwsza to ci z za biurka druga to kierowcy.
Pytam się tylko dlaczego jak jest tak dobrze to dlaczego jako kierowcy pracują w wiekszości rumuni ? czy polacy by nie pracowali jakby było dobrze?
No chyba że chodzi o rozumienie polskiego.
że nie rze itp. Licia keys wie o co biega .
Ogólnie Kocham te firme za piekne różowe kombinezony.:)
de rooy 2016-06-16 22:09:18
Słyszałem że 20 aut stoi bez kierowców, kaliszanom chyba nie udała się naprawa firmy, przyszedł kres ich wypocin, bertani ostrzy na nich kły. Myśle że makarony im podziękują a wtedy wróce.
czerwone iveco 2016-06-26 10:39:20
Zazwyczaj auta sa czerwone, zostalo kilka w kolorze bialym. I skoncz pisac o niezlych warunkach, nie pracowalas to nie masz pojecia jak w tej firmie jest, zwlaszcza jezeli pytasz jakie auta sie dostaje
czerwone iveco 2016-06-29 16:12:42
Dzieki abba za cynk nie wpadlem na to. Iveco i Mercedes takie sa auta, info dla tych co nie sa w temacie autotransporterow. Ciekawe czy bedziesz miala casting w WLKP czy bedziesz jechala do Bierunia na rozmowe. Po drugie: ciekawe czemu nagle tyle kobiet chce do Bertanca? Ktos z biura moze lipne posty pisze?
czerwone iveco 2016-07-07 11:22:53
Zdzisiek Ty to chyba prace w transporcie znasz tylko z opowiadan. Rece opadaja jak sie takie rzeczy czyta
kalafior zielony 2016-07-11 14:12:19
system
Wojtek 2016-07-22 11:56:12
Jesteście tacy mądrzy w internecie każdy może pisać o każdym wszystko !! Tylko nikt nie zdaje sobie sprawy że każdego można namierzyć ! Masz jakiś problem do kogoś podpisz się imieniem i nazwiskiem !! Pozdrawiam normalnych. Wojtek S.
Master 2016-08-29 21:13:20
Witam serdecznie wszystkich, widzę że anonimowo mogą pisać wszyscy o wszystkim i najlepiej oczerniać dlaczego nikt nie podpisze się z imienia i nazwiska ??
Milczący 2016-09-02 10:39:40
Do Karol.
Zgadzam sie z tobą w 100% niech każdy przekona się sam a nie wypisuje nie raz głupoty jak czegoś nie wie albo jak jedna osoba wymyśli jakąś bajeczkę. Jak ktoś ma problem niech przyjdzie do Dyrektora i powie jaki ma problem.

Ja pracuje w firmie i jestem bardzo zadowolony.
Milczący 2016-09-07 08:59:17
To Zdzisek składaj papiery idz na rozmowę może cie przyjmą przekonasz się jak naprawde jest. Jak sie nie przkonasz to sie nie dowiesz a słuchając osób 3 to w zimie będzie chodził w sandałach :)
Może Ty? 2016-10-10 01:18:17
Firma kupuje 20 zestawów... drzwi otwarte... ale dla profesjonalistów.
znam firmę 2016-10-10 17:58:04
firma która nie wypłaca wynagrodzenia. To wszystko . A wpisy są wpisami braci S. Sami tu piszą- niby pytają o warunki pracy. Kto zna firmę wie o co chodzi
Z. 2016-10-11 09:34:00
Ogłoszenie znajdziesz na stronie www.bertanipoland.com.pl oraz na pracuj.pl
Mlody 2016-10-13 11:47:18
Nie polecam praca w bertanim pod kierownictwem spychalskich to niewolnictwo, ucinaja diety za to że nie wyjedziesz 8,45i jeździ się starymi trupami
1
wiktor 2016-10-17 14:05:07
A podstawa ile wynosi? Jak liczone są godziny takiego kierowcy? Nie interesuje ich ile faktycznie pracowałeś czy od całości po prostu tyle płaca czy może montują jakieś gipsy w samochodach i na ich podstawie wyliczany jest czas??
Arek Karczerwski 2016-10-25 16:54:33
Nie jestem pracownikiem tej firmy ( a przymierzałem się), ale w ubiegłym tygodniu po wysłaniu aplikacji tj swojego CV, miałem okazję porozmawiać telefonicznie z Panem Remigiuszem S. Niestety , po przeczytaniu wszystkich niesprzyjających firmie komentarzy, muszę się z nimi zgodzić. Prawdą jest (co wynika z rozmowy telefonicznej i używanych słów przez osobą po drugiej strony słuchawki), że pracują tam ludzie bez wykształcenia (nie wiem czy wszyscy, ale osoba z którą rozmawiałem na pewno nie wie co to indeks uczelniany). Raczej powiedziałbym, że rozmawiałem z "Wieśkiem" z małej rodzinnej , nic nieznaczącej firemki (nie dużej firmy) transportowej, działającej na własny użytek. Już sam fakt, kiedy to w pierwszym zdaniu (chodź nawet o to nie pytałem) pojawiała się informacja o zarobkach sięgających 10 tys zł , a nawet i więcej, daje po późniejszym przeanalizowaniu rozmowy, dużo do myślenia . Pojawiła się też informacji o załodze pracowniczej (przeważają Ukraińcy) , co też może dać do myślenia tzn dlaczego polski kierowca nie chce u nich pracować...dziwne, co nie... Z rozmowy można łatwo wywnioskować , że osoba po drugiej strony, nie powinna zajmować się tym czym się zajmuje i zdecydowanie nie powinna prowadzić rozmów telefonicznych z potencjalnymi pracownikami. Może na innych podawane zarobki rzędu 10-15 tys robią wrażenie i na takim koniku jadą, bo jeden z drugim się na to łapią (ludzie są naiwni po prostu, a czasem bardzo zdesperowani bo życie w Polsce nie rozpieszcza), ale dla mnie, rozmowa była przerostem formy nad treścią, tak więc podziękuję i nie spróbuję.
9
Ars 2016-10-25 17:12:49
Ja chyba tak samo zrobię ;)
wiktor 2016-11-15 16:57:02
Firma dno, nowy zarząd robi wszystko aby nie wypłacać pracownikom wynagrodzeń.
polonez 2016-11-17 18:38:53
pracuję tutaj rok i nie narzekam kasa na czas w domu co dwa tygodnie . Mógł bym iść pracować gdzieś indziej ale gdzie zarobię 8tyśaków.............. a ci co narzekają to pracować im się nie chce.
Jasnowidz 2016-11-18 00:03:33
Zamykając oczy i oddając swoje skupienie na Bertani w Bieruniu, widzę totalny brak szacunku dla pracowników placowych i kierowców (jak wszędzie, szarzy robole to Ci, którym trzeba wmówić. że są nikim choć to oni utrzymują poziom firmy), z tej przyczyny dostrzegam odejście najlepszych pracowników, dzięki temu i strategi jaką jest odbieranie im pieniędzy, plac będzie prosperował co raz gorzej. Pomijając moje predyspozycje, pamiętajcie, że nerwy, stres, niszcząca się cierpliwość placowych, kierowców i ochrony to tylko kolej rzeczy jakiej nie zrozumie oczywiście "góra" bo dla nich w/w to slangowe bydło. Polecam dużo różnych spotkań proponujących lepszą jakość pracy i przede wszystkim zarobków, wtedy powoli wszystko może iść w lepszą strone
Mała 2016-11-22 13:55:15
Kochani.....znam tę firmę od podszewki, od początku jak Bertani zaistniał na polskim rynku , pracowali w niej moi wujkowie, później mój mąż. Jedno jest pewne......z każdą wymianą zarządu robiło się tam coraz gorzej i tak powolutku, jeden za drugim wykruszała się również obsada kierowców, nie dlatego, że robić im się nie chciało ( jak to pisze kolega polonez ) , ale właśnie dlatego, że obowiązków przybywała, a wynagrodzenia spadały na łeb na szyję!!!! Mąż ostatnio z ciekawości zadzwonił w sprawie pracy i okazuje się , że im człowiek inteligętniejszy i mający doświadczenie w tej branży , to dla takich miejsca nie mają. Im wyraźnie chodzi o to, żeby zapieprzali tylko tacy, którzy nie mają zielonego pojęcia, ile trzeba się naza......alać za 10 tyś.
Mała 2016-11-22 14:02:22
No Pan to się wyczerpująco podpisał z imienia i nazwiska. Czyli z założenia do normalnych nie należy ?
Mała 2016-11-22 14:02:50
No Pan to się wyczerpująco podpisał z imienia i nazwiska. Czyli z założenia do normalnych nie należy ?
Zostaw swoją opinię o Bertani Poland - Bieruń
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bertani Poland