logo Animex S.A.

Animex S.A.

Morliny

Opinie o Animex S.A.

adam 2014-06-11 12:41:12
zależnie od działu różne zmiany ,dwie lub trzy,6-14,14-22,22-6.pakownia ma jeszcze inne np na 8 lub 10.są wczasy pod gruszą po roku pracy,imprezy integracyjne,z podwyżkami jest tak:zwiększają ubój (5 tyś,w planach 6 tyś) a podwyżek nie dają,chyba że indywidualne jak dłużej pracujesz i jesteś dobry w tym,nie chorujesz i takie tam.ludzie jak wszędzie ,zawsze się trafi jakaś wredna (usunięte przez administratora)
1
edek 2014-06-11 13:16:36
zajrzyjcie na forum dotyczącym animexu,są cięższe działy niż pakownia mięsa,ktoś pisze że pośrednik płaci 4 tyś na rękę,bzdury! brygadziści na innych działach tyle nie zarabiają ,nie wiem jak na wszystkich ale na niektórych to nie maja 4 tyś!!!! tak,oddają dzień za dzień ,pomimo że powinno być 1,5 dnia,ale robią listy kto kiedy chce i wtedy jest dzień za dzień.a bardzo ciężka praca to napewno nie na pakowni mięsa,bo tam radzą przejść osobom które nie radzą sobie na wykrawalni.Jeśli pakowanie nóżek,żeber i uszu do kartonów i oklejanie ich taśmą to ciężka robota dla Ciebie to agryf nie jest dla Ciebie.ubój wzrósł a podwyżek zakładowych nie ma.na rozbiorze nie maja 3500 netto,mają mniej i to wieloletni pracownicy nawet brutto nie maja 3000! więc co to za bzdury!West-pol to jeliciarnia,obrabiasz flaki z kupy ,ha ha.tam to jest ciężko,co rano ręce zdrętwiałe i nie możesz nimi ruszać,w agryfie słyszałem tylko o "opuchliznach",ale pewnie wielu drętwieją a bolą to każdego nowego,oczywiście zależnie od działu.agryf w porównaniu do west-pol to niebo.na pakowni ciężko?-no ŚWINIA BY SIĘ UŚMIAŁA!!
ada 2014-06-11 13:28:12
jeśli ktoś pisze że praca jest stojąca to prawda ale to żaden problem dla normalnego człowieka,tylko jakiś nieudacznik podaje to jako wadę pracy,no ludzie! praca jest ciężka ale nie bardzo ciężka,to pisał ktoś kto naprawdę miał ręce do d..y!w swoim życiu doświadczyłem cięższych prac.ręce bolą jak z nożem pracujesz ale idzie się przyzwyczaić.firma jest wypłacalna i nie oszukuje.ludzie uciekają bo praca im nie odpowiada,jest ciężka a kasa średnia ale jak na Polskę i produkcję to w porównaniu do innych firm naprawdę ciut więcej.
1
edek 2014-06-11 17:14:18
pewnie że dla kobiet,tam ich wiele,ogarnięta da radę,na pakowni dasz radę i na wykrawalni też są kobiety i dają radę.nie ma akordu,stawka stala,miesięczna jaką ci przyznają. ale praca w tempo i to jest wymagane ,tempo i jakośc,tu nie chodzi o normy,jeśli stoisz w taśmie i nie dajesz rady w tempo to odrzucasz a brygadzista wściekły widząc to,osoby za tobą też wściekłe,ktoś pomoże ci w końcu ten zapas wyrabiać, osoby za tobą w taśmie wściekłe bo potem one muszą zapie.....,bo jak twój zapas wyrabia kilka osób to idzie jeszcze szybciej a tych za tobą nie przybywa do pomocy same muszą robić i odrzucać a to wkurza,jest wiele bab co obgadują i są wredne,na różnych działach jest różnie ale wszędzie musisz ogarniać tempo,na pakowni dużo roboty ale zależy co robisz,powinnaś dać radę.Co ci szkodzi spróbować?zawsze możesz się zwolnić.problem jest taki że przyjmują według zapotrzebowania i chyba nie na pakownie ale dowiaduj się ,najlepiej w kadrach.nie ma to jak iść do pracodawcy a nie kończyć na internecie..
ewa 2014-07-15 23:30:11
witam mam pytanie czy to prawda ze na wadze pracuje ochrona oni tarują wage i spisuja wage auta pustego a potem pelnego.
2
ja 2014-07-17 15:53:32
Moje tyranie
Kto ty jesteś ?
Agryfinek
Jaki znak twój ?
Świński ryjek .
Czym ta firma ?
Mym ciemiężcą .
Czym cię darzy ?
Niską pensją .
Kim tam jesteś ?
Robokopem .
Jak pracujesz ?
Poniedziałek , wtorek,środa,czwartek,piątek
w tym okienko
więc z przyjemnością i uśmiechem na twarzy
przychodzę i w sobotę.
Za szanownym pozwoleniem
przyjdę do pracy
jako frajer
nawet w niedzielę.
Co masz za to ?
Wielkie nic.
Nagminne ignorowanie pracownika ,
jego pracy i
zero premii do wypłaty .
Ty 2014-07-17 16:20:43
Prezesie nasz ,,kochany '' , zdejmij nam kajdany.
Pęta i okowy także wyszły z mody.
Daj nam pracy daj pieniędzy
bo jesteśmy blisko nędzy.
Nie masz serca - skamieniało
bo tobie zawsze mało , mało
Gdzie tu godność , poważanie
dla ludzi jedzących
świńskie śniadanie .
Gdyby nie dzieci , nie rodzina
nikt by się Agryfu nie trzymał .
Harujemy na trzy zmiany i
g---o z tego mamy .
Mortadela produkt znany
na stołówce oklepany i
pieczarką się dostanie
są wrzucane prawie w każde danie .
Plastereczki są kochane ,
gdy muszą zapieprzać każdą zmianę.
Świątki , piątki czy niedzielę ,
harujemy jak w kieracie
bo zamówienia takie macie.
Nic szacunku nic godności
Tony , tony dla waszej mości.
Polak spuścił nos na kwintę
bo chciał żyć jak
Kunta Kinte
ale Agryf to zrobił
że żyje jak Tobi.
CZYŚ TY BÓG , ŻE PROSIĆ CIĘ TRZEBA
MY CHCEMY PRACY I GODZIWEGO WYNAGRODZENIA.

nie trzymał .
1
LOLA 2014-07-26 16:34:10
LUDZIE BARDZO FAŁSZYWI INTERESOWNI I WARIATY
2
Janek 2014-07-26 17:02:43
O TAK ZGODZĘ SIĘ Z TOBĄ JA TAM PRACUJE TEN GIENEK TO TERAZ TRENER BEZPIECZEŃSTWA PILNUJE ABY DOBRZE KAZDEGO UJEBAC I WSZYSTCY NIM GARDZĄ TEN KWIT TO [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] WIE KTO TO ŁAZI PATRZY I TAK JAK PISZESZ CIAGLE PODPIERDALA I CHYBA ZA TO MU PŁACA A KTO TO TEN GULIWER? TO TEN ROBERCIK ZE SCHABÓW? NO CÓZ GDZIES TRZEBA ROBIC POZDRAWIAM
1
Piotrek 2014-07-31 11:16:10
Mam jedno pytanie: Ile można zarobić w biurze? Interesuje mnie praca z dokumentami oraz tłumaczenia.
anons 2014-08-05 16:45:02
sama jestes wariatka
Iga 2014-08-22 10:08:32
Witajcie
jak zarobki na stanowisku mistrz produkcji albo brygadzista
Dzięki
4
eli 2014-09-11 22:01:15
Ogłoszenia pojawiają sie na infoludku, albo idzie sie do kadr i wypełnia kwestionariusz osobowy i jak będą potrzebowali do pracy zadzwonia
xxxx 2014-09-24 19:40:11
w agryfie da się pracować chodz zależy od brygadzisty na wykrawalni jest lipa każdy z nich chce tylko dopierdolic tempa aby swoja premie dostać a ludzie nic nie maja potrafią tylko wyzywac ludzi od drbili ze nic nie potrafią na boczkach tak jest ponoc kiedyś pracowala przy tasmie ale dostala awans i jej odwalilo wyzywa wszystkich nowi jak przychodzą to uciekają od razu jak ona po nich pojedzie chyba jej nikt nie bzyka bo wiecznie się po dupie drapie hahaha
co do pracy to tylko przydupasy maja dobrze
5
Mr5140 2014-10-02 10:48:47
Pierrr... o szopenie , narzekacie i po co , robię na pakowni mięsa i jakoś żyje.. trochę chęci i jakoś można..
1
kontroler 2014-10-24 12:14:37
a jak jest na stanowisku kontrolera jakości? ktoś coś?
3
morololo 2014-10-28 12:31:32
a ile zarabia pracownik gospodarczy... co pierze, obsluguje stolowke itp?ololo
1
ja 2014-11-15 07:54:23
jak na każdym stanowisku, dużo roboty, mało czasu i ukierunkowanie na wyniki
wojtek 2014-11-18 02:25:48
Skoro macie czas na wierszyki to pracuje tam banda leni. Łącznie z tymi poganiaczami. Nawet nie potraficie odpowiedzieć na pytania. Wniosków nie ma. Oznacza to ruinę. Ja bym połowę zwolnił.
1
piotrek 2014-11-19 22:03:32
mnie się tam praca podoba lepsza taka niż żadna siedzenie na stacji PKP i zbierać na piwo choć i tacy tez się w Agryfie znajda co po 3 dniach po wypłacie już pozyczaja kwestia przyzwyczajenia do noża i można śmigać do emerytury
2
hexenjaeger 2014-11-27 17:34:03
Pracuję na wykrawalni już jakiś czas. Swoją drogą rozumiem, dlaczego mówią o niej wykańczalnia. Nawał pracy olbrzymi, pensje względem wykonywanej pracy stanowczo za niskie. Dziennie, z jednej tasmy schodzi około 100 ton mięsa. Wszystko idzie na ilość, jakość jest chińska czyli jako taka, chińska firma kupiła Animex, więc i standardy także chińskie. Zarządzenia HACCP i BHP, nie istnieją w normalny dzień pracy, poza audytami, kiedy to wszystko jest pięknie. Chociaż w trakcie audytów i tak wychodzi, że wszystkie procedury nie są stosowane codziennie. Mięso z ziemi trafia na taśmę, gdzie poniżej 1 KG powinno pozostać na podłodze, a powyżej 1 KG powinno zostać oczyszczone zanim trafi na taśmę. Nic z tych rzeczy. Spadło to podnoszą i odkładają na taśmę, brygadziści, majstrowie, kierownicy. Kontrole HACCP i BHP są za rzadkie i wydaje się że często wcześniej uzgodnione. Na taśmach pozostałości smaru, rozlany ropień jak i smar, ścierany skórą dla zaoszczędzenia czasu. Sporo zardzewiałych i brudnych od smaru elementów. Ciągłe problemy z wybijającym szambem, także na halach produkcyjnych.Toalety potrafią być zapchane i 2 tygodnie, potrafi się nawet wylać na posadzkę. Jednym słowem, syf i brud. Jeżeli ktoś bardzo chce się tutaj zatrudnić, to niech omija wykrawalnię. Zarobki marne rzędu 1500 na rękę, pracy ogrom. Dla odmiany zatrudnili ostatnio, pracowników z firmy zewnętrznej, w której większość to ukraińcy. 1300 zł na "umowie", 3000-4000 zł w kopercie na czarno. Pozdrawiamy firmę Giewont wł. Henryk Górka, gdzie oszukuje się pracowników jak i urząd skarbowy. 4-5 grudnia, referendum w sprawie strajku, przeciwko kłamstwom oraz oszustwom zarządu Agryfu.
3
=') 2015-01-07 14:24:10
Złóż CV do cukierni mistrza jana na łukasińskiego. To chyba najlepszy zakład jaki znam bez posiadania żadnego doświadczenia. Ja jako uczeń zarabiałem tam ok. 1600,1700zł netto bez nadgodzin.
Z nadgodzinami dochodziłem do 2tyś i czasem trochę ponad. Lepszego zakładu chyba już nie ma w Szczecinie.
madzia 2015-01-16 22:27:57
a co powiecie na temat pracy w morlinach ? Jakie warunki , jak kadra zarządzająca ?
1
Tadek 2015-02-12 22:09:03
Jak wygląda praca na uboju?Ile biją na godzinę jakie zarobki ile zmian?
13
Bozena 2015-02-21 11:28:57
Ja tam nie narzekałam i bardzo mi sie podobała tylko przez głupotę się zwolniłam czego bardzo załuję na wykrawalni jest zajebiscie :)Ludzie sa bardzo fajni btygadziści ze schabów sa nad wyraz fajni niewiem co wy chcecie od tego zakładu :)
2
2015!!! 2015-02-21 16:58:33
Ja pracuję w firmie sporo lat i na pewno do emerytury.Tylko narzekają, a wzięlibyście się do solidnej pracy.
5
Bożena 2015-02-22 09:09:02
no własnie pracuja a narzekaja to po wodóle tam pracujecie i [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ludziom rabiecie cieszcie sie wogóle jest praca a jak komus nie pasuje to się pozwalniajcie i nie wiem czy tak szybko znajdziecie druga bo jak wiadomo u cięzko znaleźc pracę ja szukam i co marne zarobki oferuja 1100 albo 1300 śmiechu warte w animexie jeszcze jest dobrze . Pozdrawiam oczywiscie pracowników Animexu :)
4
Bozena Wasiak 2015-02-22 09:24:10
Opinie wystawiam na bardzo dobrą i polecam w tej Firmie pracę ale tylko osobom które chcą naprawdę pracować a nie tym co narzekaja .
1
2015!!! 2015-02-22 17:21:03
Popieram Bożenę oczywiście ten co mu się nie chce pracować to wszędzie będzie narzekał.
Tejek 2015-03-12 15:10:37
Czy coś więcej o firmie Górki Henryka - Giewont - mam ofertę pracy u nich ....
19
ona pakowczka 2015-03-19 14:36:48
Dobra powiedzcie mi jak wyglada praca jako pakowacz? wyslalam cv i zostalam zaproszona na rozmowe, ale widzac opienie tu i ówdzie zaczynam sie zastanawiac.jak wygladaja zarobi i ogolnie praca? bardzo ciezka bo niestety od dzwigania musze sie trzymac z daleka.dzieki za odpowiedzi
10
Kokosowa 2015-03-26 20:37:16
teraz w Szczecinie szukają ludzi na pakownie, i jest duzo miejsc! Ja pracuje, moja siostra tez sie dostała. Nie narzekam, wszystko wytlumaczyli, na poczatku szkolenia, wyplata na czas, premie tez są. Jak szukacie pracy na dłuzej, warto...
ph 2015-04-09 16:55:36
Ile mozna zarobic jako ph ?
1
12345 2015-05-06 20:44:34
Witam!Ja pracowałam w tej firmie.Ogólnie co mogę powiedzieć to że liczy się tępo pracy.Trzeba się liczyć że są straszne baby w tym zakładzie,wydrapały by oczy abyś tylko nie przetrwał.One muszą tam pracować bo są z jakiś wiosek gdzie jest straszne bezrobocie i boją się że przyszedł ktoś lepszy.Co do kultury to tragiczna...istne bydło i :zadupie",a dziwię się bo tak duża firma i żeby nie poskromić tych chamów Masakra jakaś.Co do zarobków to nie specjanie polecam,mała bardzo stawka za taką pracę.A i bym zapomniała mówią że soboty wolne a nie prawda dają jakieś śmieszne okienka i każą je odrabiać w weekend.Żenada!!! Tam przyjmują bez wykształcenia może dlatego taka kultura tam panuje.Jednak gdyby podwyższyli standard wymagań przy rekrutacji nawet na te niższe stanowiska nie było by tego wszystkiego,mogli by się wziąć za te stare pracownice co myślą że wszystko im wolno.dziękuję za uwage;)
9
Aleks 2015-05-20 14:57:39
Czesc!chcialbym tam dostac sie do pracy. czy oni zatrudniaja obcokrajowcow? jezeli ktos ma jakies sensowne znajomosci-dajcie prosze znac!dzieki! moj tel( usunięte przez administratora )
3
KrólAlbanii 2015-08-09 03:21:25
Obserwuje, i tak obserwuje...

was dyrektorzy, kierownicy nisko w "plebsie" urodzeni, słoma z butów wystająca, co za elitę, i panów się macie...

i was haccpy, technolodzy, pseudointelektualiści... co niskobudżetowy żal, i gorycz się przez was przelewa...

i was majstrowie, brygadziści, z plebsu wyciągnięci, bez wykształcenia, z wysławianiem problemami, o zarządzaniu zasobem ludzkim nie mający pojęcia...

i was robotnicy w "second-handach" z kredytami do końca życia...

obserwuje was, i z zachwytu nie mogę wyjść, że w dobie komputerów, internetu takie rzeczy mają miejsce.

Praca, jak praca w naszym polskim padole, umysłowi muszą ścierpieć prymitywów z góry, a fizyczni, jak fizyczni praca ciężka za małą płace, czyli polskie standardy zostają spełnione, Agryf tutaj się nie wyróżnia, taka tam szara rzeczywistość.

Ludzie, jak ludzie, różni, niestety ostatnimi czasy przewaga wśród konfidentów, ciepłych kluch, patologii, kumoterstwo wszechobecne... Ludzie, którzy są w porządku, albo szukają jak szybko się ulotnić, albo są traktowani na podwójnych standardach, tak aby im się odechciało pracować...

Cóż Agryf u schyłku lat 80tych był jeszcze jakąś marką, dziś to sadzawka dla patologii, takie skutki reform lat 90tych, miał przyjść kapitalizm, nie przyszedł, miało być pięknie, nie będzie.

Jesteś osobą wykształconą, lub masz fach w ręku, omijaj to miejsce szerokim łukiem.

Rzekłem.
11
12345 2015-08-10 14:52:37
Nic dodać, nic ująć.
4
Polo 2015-09-24 07:12:29
Daj że na luz z tym syfem,człowieku, , lepiej zrobisz jak pójdziesz wszędzie tylko nie tu - powaga
2
shelion 2015-11-06 19:08:09
witam popieram pani opinie ja pracuje tam pare tyg i juz mnie wkur,,, taka su...powiedzialam jej co mysle i nie zaluje z takimi trzeba krótko bo zjedza żywcem , pozdro
2
pinezka 2015-11-24 15:00:14
ja pisałam kilka razy do agryfu i mnie nie przyjęli nie lubia ludzi wykształconych zależy mi na stabilnej pracy
pinezka 2015-11-24 15:00:22
ja pisałam kilka razy do agryfu i mnie nie przyjęli nie lubia ludzi wykształconych zależy mi na stabilnej pracy
Majka 2015-12-18 17:20:42
Hej sa dwie firmy zewnetrzne wiec mozesz przez nia sie przyjac lepiej placs niz agryf
1
jadwiga kubaczynska 2015-12-21 10:38:11
chciałam sie zapytac czy som przyjencja do agryfu jako pakowacz miesa pracowałam c ztery miesionce pracowalam na norzu pisalam pare razy zadnej odpowiedzi prosze oszybkom odp dziekuje
1
ukrainka 2016-02-12 23:25:02
Strasznie ciężko i najgorsze że nieuczciwie rozliczone na koniec dobrze ze warunki mieszkaniowe byly bardzo dobre na ostrodzkiej i dobrzy ludzie tam
2
nike 2016-03-03 16:32:28
nie wiem jakim cudem osoby po szkole specjalnej szkola nr 7 mogą być operatorami
arturstd 2016-03-12 19:21:03
agryf vel animex? zwykli [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] do tej pory walczę o wypłatę za kwiecień zeszłego roku i też za tamte wczasy pod gruszą... księgowa nie zna Kodeksu Pracy, więc można się zdziwić przy wypłacie... zwykli [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] i wyzyskiwacze... właściciele-chińczycy myślą chyba że są u siebie... współczuję tym co chcą iść tam do pracy,,, lepie chyba siedzieć w domu nawet bez kuroniówki nawet... mniejsze obciążenie psychiczne i stres przez niemożność znalezienia pracy niż praca w tym gułagu... Pozdrawiam.
P.S. Małe litery na początku zdań nie są przypadkowe. Taki mam do tej firmy szacunek po prostu że nie chce mi się dwóch palców używać;)
1
Assj 2016-07-03 23:31:30
Witam odradzam pracy w morlinach przez pare miesiacy mialam 1230 zl. Ciezka praca, brygacisci nie mili wyzywaja czepiaja sie o wszystko.
A malo tego na wedlinach byla ples to wsadzali pod kran obmyli i szlo na sklepy. Zero szacunku
1
Luke 2016-07-19 23:11:09
Witam, obecnie trwa rekrutacja do audytu. Czy możesz cos więcej napisać o swoich doświadczeniach ?
ME 2016-07-20 22:15:34
CZYTAJĄC SŁOWA,IŻ PRACA PRZEDSTAWICIELA HANDLOWEGO NIE JEST PRACĄ CIĘŻKĄ,ZASTANAWIAM SIĘ CZY MASZ POJĘCIE NA CZYM ONA POLEGA.CZY MÓWIMY O PH TZW. OBJEŻDZACZU,CZY ZAANGAŻOWANYM DO KTÓREGO OBOWIĄZKÓW NALEŻY M.IN AKTYWNA SPRZEDAŻ,MERCHANDAISING- INNE FIRMY MAJĄ SWOICH LUDZI DO WYKŁADANIA TOWARU,WYKONYWANIE EKSPOZYCJI STAŁYCH I DODATKOWYCH- TOWAR W SKLEPACH LICZONY W TONACH,WYKŁADA GO PH,WSPÓŁPRACA Z DYREKTORAMI,MANAGERAMI,KIEROWNIKAMI I PRACOWNIKAMI HAL- TRZEBA MIEĆ NADLUDZKĄ CIERPLIWOŚĆ I PODEJŚCIE DO LUDZI,DBAŁOŚĆ O DOSTĘPNOŚĆ ASORTYMENTU WE WSZYSTKICH HALACH NA POWIERZONYM TERENIE,JAKOŚĆ,DYSTRYBUCJA,MONITOROWANIE SPRZEDAŻY RDR,CO ZAJMUJE PRZY JEDNEJ HALI OK.3-4 GODZ,OCZYWIŚCIE PO PRACY,WYPISYWANIE PRÓB,TABELKI ITP,RÓWNIEŻ PO PRACY - I TO NIE JEST TRAKTOWANE JAKO NADGODZINY,ZAKŁADANIE CEN PROMOCYJNYCH DLA SWOICH HAL ... I TO JEST KROPLA W MORZU. KTO BYŁ-JEST,WIE JAKI TO CIĘŻKI KAWAŁEK CHLEBA,TYLKO LAIK TWIERDZI,ŻE TO LEKKA PRACA. WIĘC PROSZĘ O SZACUNEK I NIE WYPOWIADANIE SIĘ OSÓB NIE MAJĄCYCH POJĘCIA O TYM STANOWISKU W TAK DUŻEJ KORPORACJI,JAKĄ JEST ANIMEX.
1
dmoek 2016-07-20 22:20:22
dokładnie, nie jest lekko, to nie jest zajęcie dla domatorów
3
Zostaw swoją opinię o Animex S.A. - Morliny
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Animex S.A.