Twoje konto

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
<<<Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach na swój adres e-mail.>>>
anonim - 2009-04-23 20:02:44 odpowiedz | cytuj
Dodaj opinie o CWS-boco Polska - Łódź. Twoja ocena może okazać się bezcenna przy procesie rekrutacyjnym, podjęciu decyzji, pracy.
anonim - 2009-06-25 18:47:42 odpowiedz | cytuj
Oceniam miernie pracodawcę cws-boco. Zajmowałem się sprzedażą. Bardzo marna podstawa + prowizja. Obecnie wykonanie planu graniczy z cudem. Pracownicy traktowani bardzo instrumentalnie. Marna atmoswera.
Nie polecam.
Greg - 2009-09-07 18:47:32 odpowiedz | cytuj
Nie polecam!!!
młody - 2009-10-08 17:07:14 odpowiedz | cytuj
Nie dziwie się, że pracodawca nie był zadowolony z osoby która dokonała tej oceny, bo jeżeli nie zna się nawet ojczystego języka to faktycznie ciężko się z kimkolwiek porozumieć.Nie wydaje mi się bowiem aby ,,atmosfera" pisało się przez ,,w" na końcu.:))
123 - 2009-10-30 21:35:29 odpowiedz | cytuj
masakra dziśai 580 km a z domu wyszedłem 3.30 a wróciłem 21.00 za 1.800 zł najwczesniej wróciłem o 16.00
anonim - 2009-11-05 18:10:59 odpowiedz | cytuj
młody - 2009-10-08 17:07:14

Skąd wiesz, że pracodawca nie był zadowolony z osoby dokonującej oceny??? Z wypowiedzi wynika, że to pracownik był nie zadowolony z pracodawcy. Moim zdaniem błąd ortograficzny popełniony przez autora wypowiedzi, nie wpływa na istniejący fakt marnych warunków pracy w cws-boco. Podstawa 1800 brutto + prowizja (mało realna do osiągnięcia) jest faktem. Obecnie podstawa 3000 - 4000 PLN jest czymś oczywistym (w przeciętnych firmach)...
fan - 2009-11-18 12:11:48 odpowiedz | cytuj
Witam
Tak się składa, że niedlugo mam rozmowe w sprawie pracy w Boco, na stanowisku as. działu sprzedaży. Czy os., ktore narzekaja na prace w firmie moga zdradzic czym sie zajmuja? Jak wyglada ich typowy dzien pracy? Im wiecej inf. tym lepiej :)
Z gory dziekuje i pozdrawiam

moje gg 4303382
Fan.
kicia - 2009-12-04 16:45:37 odpowiedz | cytuj
i jak poszło na rozmowie? naprawdę są tak żenujące warunki płacy????
fan - 2009-12-22 22:10:47 odpowiedz | cytuj
warunki, wydawaly sie byc nawet ok, sa teraz takie czasy ze nowi pracodawcy nie sa sklonni do dawania duzych pensji....to jesli mowa o finansach i innych bonusach pracy, inne aspekty pomijam bo to juz kwestia gustu. A w cws-boco nie pracuje i nie zaluje.
gall - 2010-02-06 18:35:18 odpowiedz | cytuj
Kolego, który pisałeś że bardzo wcześnie wyjeżdżasz z domu i późno wracasz. Czy mógłbyś sprecyzować jak wielki teren obsługujesz bo skoro wyjeżdżasz o 4 z domu to chyba co najmniej 300km musisz przejechać zanim dojedziesz do klienta na 8 rano. Chyba, że nie bardzo to rozumiem.Napisz jeszcze proszę czy faktycznie tak ciężko jest wyrobić plan?Bo tak się składa, że zaproponowano mi pracę dla Boco a ja wciąż mam wątpliwości.
Pozdrawiam
gall - 2010-02-06 18:35:49 odpowiedz | cytuj
Pozdrawiam
cws - 2010-02-16 16:28:13 odpowiedz | cytuj
anonim - 2009-11-05 18:10:59

młody - 2009-10-08 17:07:14

hej, chcialbym sie dowiedziec jak wyglada praca na stanowisku doradcy klienta poniewaz dostalem taka oferte pracy i nie wiem czy mam sie zdecydowac? podstawa 2500zl + premie.
cws - 2010-02-16 16:28:19 odpowiedz | cytuj
anonim - 2009-11-05 18:10:59

anonim - 2010-06-22 16:59:53 odpowiedz | cytuj
Najlepsza w cws - boco byÅ?a atmosfera w firmie - najgorsze - wynagrodzenie. Jednak socjal jest spoko (dofinansowanie do wypoczynku letniego, bony na Å?wiÄ?ta etc) Autko można użytkowaÄ? do wyboru do koloru i nikt tego nie sprawdza; ogólnie warto siÄ? zahaczyÄ?, ale popracowaÄ? dÅ?użej siÄ? nie da. ZresztÄ? teraz jak pozwalniali starych pracowników - to już zupeÅ?nie inne cws boco.
anonim - 2010-08-01 15:24:11 odpowiedz | cytuj
Ludzie i atmosfera super.Praca- plany nie do zrealizowania. mo�¼na powiedzie�� �¼e stosuj�� mobing.Og�³lnie ba��agan w firmie, balansuj�� na granicy prawa ( diety, delegacje ,itd ). Nie polecam
cws - 2010-08-01 15:27:39 odpowiedz | cytuj
FAJNA FIRMA
TYLKO JEST JEDEN PROBLEM , TOCZĄ SIĘ JUŻ CHYBA TYLKO SIŁĄ ROZPĘDU
ILOŚĆ REKLAMACJI I NARZEKAŃ OD KLIENTÓW JEST NIE DO PRZEROBIENIA , A LIKWIDUJĄ JESZCZE PRZY TYM ETATY
WYMAGANIA ROSNĄ MINIMUM 80 PROCENT WYKONANIA PLANU BO JAK NIE TO WYLATUJESZ
REGULAMIN PROWIZYJNY TYLKO DO WGLĄDU A NIE DO RĘKI
WIĘC Z PROWIZJAMI WOLNA AMERYKANKA,TRZEBA PROWADZIĆ SWOJĄ INDYWIDUALNĄ KSIĘGOWOŚĆ
BO CZAS REALIZACJI UMOWY TO KILKADZIESIĄT DNI ,WIĘC ZANIM DOSTANIESZ PROWIZJĘ MINĄ PRZYNAJMNIEJ 2 LUB 3 MIESIĄCE.
A PRAWDA JEST TAKA , ŻE ONI JUŻ NIE NADĄŻAJĄ Z BIEŻĄCĄ OBSŁUGĄ , WIĘC GDYBY WSZYSCY KTÓRZY MAJĄ PLANY ROBILI TE 80 PROCENT TO PRACOWNICY MUSIELIBY PRAĆ ODZIEŻ CZY MATY W DOMU

NIE POLECAM BO OBECNE CIŚNIENIE NIE JEST WARTE TYCH MARNYCH PODSTAW
ATUTEM BYŁY AUTA , A TERAZ PRZECHODZĄ NA SKODĘ TAKŻE BONUSÓW BRAK
zwolniony - 2010-08-02 09:22:56 odpowiedz | cytuj
popieram poprzednika
na łódzkie towarzystwo wzajemnej adoracji nie ma mocnych,
wiedzą co się dzieje ale nie do końca chcą o tym słyszeć w myśl ,,kto mniej wie lepiej śpi;-)"
dodzwonienie się i załatwienie czegokolwiek graniczy z cudem,
tam nawet jeżeli ktoś nawalił to i tak wyjdzie na cacy,
kiedy na przykład zwolnili kogoś z biura?
a z terenu? znający firmę wiedzą najlepiej.
siedzą sobie koleżanki za biurkami i napierniczają w wewnetrzne gadu gadu bez obaw i pod okiem szefa
a potem słyszysz , że sprawa nie załatwiona bo mają 200 e-maili zaległych
to Ty dostaniesz ochrzan , bo nie dopilnowałeś
a że jesteś 400km dalej a przez telefon nic nie załatwisz bo nikt z obsługi nie ma czasu -kogo to interesuje;-)

kiedyś to była przynajmniej atmosfera , a teraz wyścig szczurów ,
kto pamięta czasy Krawca czy Kowalskiego wie o czym mówie
tam liczył się przede wszystkim człowiek
a teraz wydoić ile się da dla siebie zanim mnie sprzątną ,resztę oddać do Niemiec żeby chcieli jeszcze trochę potrzymać i tak moze uda się docitać do emerytury

A wysłanie emaila do wszystkich z info , że to firma przyjazna pracownikowi to żenada, ludzie na pralni mają po 8-9 PLN brutto na godzinę !
No dobra , socjal jest,nie kręcą z zarobkami ale to taka norma w cywilizowanym swiecie , że trudno przyznawać za to tytuły i nagrody

n.n. - 2010-09-03 10:39:29 odpowiedz | cytuj
zaproponowali mi pracę w boco, w poniedziałek ostatni etap rozmowy. Jak warunki pracy w tej firmie i jaka płaca? Podajcie jak najwięcej info, bo mam jeszcze inne propozycje.
n.n - 2010-09-03 13:46:03 odpowiedz | cytuj
Nie polecam. Pracowałem tam długo - z perspektywy czasu uważam, że zdecydowanie za długo. Pięć planów sprzedaży - niedługo będą rozliczać oddzielnie sprzedaż butów lewych i prawych. Oczko w głowie to raporty, plany, topy, prognozy i inne bzdury - oczywiście robisz wieczorami lub w weekendy, bo w tygodniu masz być u klientów i wciskać ciemnotę o wielkości i wspaniałości firmy (przygotuj się na niezapowiedziane wizyty tzw "kierownika" "wspomagające sprzedaż") . W centrali totalny wyścig szczurów. Plany sprzedaży takie same dla wszystkich regionów w kraju bez względu na możliwości regionu. Dla nowego pracownika załatwienie czegokolwiek w centrali równa zeru, starsi wiadomo - mogą więcej. Podstawa marna (1700 brutto). Kierownicy regionalni (zwłaszcza jeden z Łodzi totalny karierowicz i totalny ignorant) na pomoc nie ma co liczyć. Wsród klientów firmy coraz niższa renoma - a raczej teraz już jej brak, co skutkuje BARDZO TRUDNYM pozyskiwaniem nowych klientów. Nie daj się oczarować nieograniczoną możliwością zarabiania pieniędzy i dużymi prowizjami. Prowizja jest generalnie tylko od nowego klienta i od przyszłego roku wypłacana będzie po rozpoczęciu świadczenia usługi więc w tym wypadku na kasę będziesz czekać nawet 2-3 miesiące (a może być dłużej - jak sam nie dopilnujesz wszystkiego). Ogólnie jak masz coś innego na oku to się nie zastanawiaj, chyba, że rajcuje cię biały używany (bo nowi nie jeżdzą nowymi autami tylko dojeżdzają po innych) FOCUS i ładna fasada. Generalnie kombinat, który Cię wyeksplatuje i wypluje. Gorąco nie polecam....
n.n. - 2010-09-03 17:34:21 odpowiedz | cytuj
dzięki śliczne za opinie :) dałeś mi dużo do myślenie... pozdrawiam
ppp - 2010-09-16 16:53:54 odpowiedz | cytuj
Witam wszystkich. O warunkach finansowych to już wiemy - szału nie ma he he.
Powiedzcie jak sytuacja z samochodami
- Focusy czy Octavie ?
- jak z kilometrówką ?
- jakieś inne limity ?
- GPS ??

pozdrawiam
xyz - 2010-09-16 20:52:06 odpowiedz | cytuj
Na razie focus po kimś (lub auris z wypożyczalni), ale docelowo fabia (srebrna).
Przebieg do 5000km (4000 km - oficjalny)raczej przejdzie (jak będziesz miał wyniki). Co miesiąc wysyłają listę kto ile przejechał i na czerwono piętnują tych co mają więcej niż te 4500km.
Płacisz 100 zł/m-c za korzystanie z auta i możesz przejechać teoretycznie 350 km prywatnie. W praktyce nikt tego nie przestrzega, ale śruba dokrecona jest coraz bardziej
GPS-y podobno są, ale tylko przeciwkradzieżowo. Namierzają (co niektórzy kierownicy przez telefony)
xyz - 2010-09-16 20:52:15 odpowiedz | cytuj
PRACUJĄCA - 2010-09-21 16:15:12 odpowiedz | cytuj
SUCHAJCIE CZYTAM TO I AŻ NIEM OGĘ UWIERZYĆ PLANY , RAPORTY , STARE AUTA , GODZINY OD 4 RANO TO JAKIEŚ TOTALNE BZDURY I NIE MAM POJECIA DLACZEGO TAK PISZECIE , PRACUJĘ W TEJ FIRMIE KILKA LAT PRZESZŁAM PRZEZ WSZYSTKIE DZIAŁY I PIERWSZE SŁYSZĘ ABY BYŁY TAKEI SYTUŁACJE , WYNAGRODZENIE MOŻE NIE JEST SUPER ALE W PORÓWNANIU DO INNYCH FIRM NIE JEST ZŁE , SOCJAL JEST , WEEKENDY WOLNE . SZOKKKK
ooo - 2010-09-23 11:05:29 odpowiedz | cytuj
powiedzcie coś o tym czy warto zaczynac z nimi współpracę, bo właśnie mam rozważam taki wariant
x