brak logo

Medica Polska

Gdynia

Opinie o Medica Polska

2013-10-22 23:55:59
Wiedza medyczna teoretczna nabyta w tej firmie jest bezcenna. Pracodawca jak każdy prywaciarz na rynku w krajach UE...ma swoje zalety i wady. Przez kilka lat mojej kariery w tej firmie, nie żałuję ani jednego dnia przepracowanego dla tych pracodawców.
Doświadczenie zawodowe nabyte u konkurecji tejże firmy również godne uznania.
Progres wraz recesją pracując w tej firmie wzrasta wraz z doświadczeniem oraz z tym jak się cenimy w późniejszym czasie na rynku.
Pensja do obgadania z szefem, doświadczenie zawodowe bezcenne.Polecam.
1
zainteresowana 2013-11-06 22:09:09
Czy firma pracuje również w nocy? Jestem zainteresowana pracą w Toruniu jako pielęgniarka.
3
texas 2013-11-23 19:55:33
Praca na call-center całkiem niezła, a najlepiej mają ratownicy
asia 2013-11-24 10:24:14
Czy w call center po okresie próbnym otrzymuje się umowę o pracę?jak często są prowadzone rekrutacje?
5
123 2014-06-10 22:50:34
"Wiedza medyczna teoretczna nabyta w tej firmie jest bezcenna. Pracodawca jak każdy prywaciarz na rynku w krajach UE...ma swoje zalety i wady. Przez kilka lat mojej kariery w tej firmie, nie żałuję ani jednego dnia przepracowanego dla tych pracodawców.
Doświadczenie zawodowe nabyte u konkurecji tejże firmy również godne uznania.
Progres wraz recesją pracując w tej firmie wzrasta wraz z doświadczeniem oraz z tym jak się cenimy w późniejszym czasie na rynku.
Pensja do obgadania z szefem, doświadczenie zawodowe bezcenne.Polecam. "

Jakie doświadczenie? Chyba cofanie się. Masz milczeć i spełniać zachcianki. Jesteś bezwolnym narzędziem - niewolnikiem. I dokładnie czytaj umowę. Będziesz wycyckany do cna.
adstdfga 2014-07-25 21:55:47
Odradzam omijać z daleka tą firmę.
1
jvc 2014-07-26 08:42:19
Słusznie nie jest tam źle
1
exit 2014-07-28 14:43:55
przecież napisali, że odradzają omijanie mediki, a robota jak wszędzie, dużo zależy od ludzi
abc 2014-08-18 17:33:19
Największym minusem tej pracy jest bardzo niska pensja,przez to jest duża rotacja pracowników.Plusem jest fajna atmosfera i koordynatorzy z którymi zazwyczaj można się dogadać(chodzi o Toruń)-nie traktują ludzi z góry.Poza tym przy pracy na umowę zlecenie można samemu sobie dopasować grafik.
1
asas 2014-08-24 12:49:06
Proszę się nie łudzić
1
torun 2014-08-26 13:41:50
Kiedyś była Medica oferowała swoim pracownikom ubezpieczenie prywatne, czy nadal one obowiązuje? Pozdrawiam. :)
trust 2014-08-29 20:08:00
zapłać - i nic nie dostaniesz taka to firma
sally 2014-08-30 10:08:47
Mamy opiekę medyczną i opiekę
prawną i coś tam się płaci bo inaczej występowały podatek
Torun 2014-08-30 22:51:05
Czyli mam rozumieć, ze jezeli chce sie miec takie ubezpiecznie, to trzeba za nie zapłacić? Bo wiem, ze kiedyś było tak, ze pracownik otrzymał prywatne ubezpiecznie i do tego mógł podpiąć osobę z rodziny, lub tez kogos z bliskich.
2
Beata 2014-09-16 19:30:34

Ja się nie zdecydowałam na pracę w tej firmie - poczytałam, popytałam i zdecydowałam, że z ludźmi o mentalności sklepikarza się nie złączę - generalnie nie polecam: opinie, pensja i atmosfera w pracy - chyba , że dla desperatów.Odradzam !!!
1
bonia 2014-10-24 11:30:04
Czy ktos z was pracowal w tej firmie w gabinecie jako diagnosta itd?
aa 2014-10-29 20:26:04
Mógłby ktoś zdradzić jaka jest podstawa netto na stanoiwsku konsultanta infolinii w Gdyni? Bardzo bym prosiła o odpowiedz- bedze bardzo pomocna.
6
karla 2014-10-30 17:32:58
na pracuj,pl ogłoszenie z wczoraj
cc 2014-11-05 19:04:01
na jakiej ulicy znajduje się w Gdyni centrum infolinii?? Dzięki za info.
an 2014-11-06 11:20:43
1680 brutto
aa 2014-11-06 14:01:18
ok, a teraz bym prosiła o prawdziwą odpowiedz, kogoś kto rzeczywiście tam pracuje...jakie są zarobki netto na pełen etat? i w jakich godzinach jest praca?
1
bim 2014-11-07 15:12:10
na reke 1200 i kilka groszy...
2
martysia 2014-11-07 15:19:07
a jakie są godziny pracy??? jak z weekendami i światami??? To jest infolinia 24H
abc 2014-11-09 18:59:15
Infolinia działa 24H,ale jeśli chcesz pracować na umowę zlecenie można semu sobie ustalić grafik,jak umowa o pracę to weekendy i święta.
aa 2014-11-10 12:34:33
abc, a zarobki to rzeczywiście najniższa krajowa, jak ktoś tu napisał?? To już w warzywniaku można więcej zarobić!!!Kto tam pracuje za takie nędzne pieniądze?
3
koyotka 2015-02-10 10:22:58
słusznie : jest bardzo źle
mr 2015-03-08 22:44:11
A mnie się wszystko podoba. Tylko dojazdy do pracy mam zbyt długie.
1
Jola 2015-04-22 18:24:17
Zgadza sie NIE POLECAM ubezpieczenia w medica polska. Nic nie daje a jak chcesz się zarejestrować nawet do internisty to nigdy nie zrejestrują Cię na termin, który wskazałeś. Masz w oakiecie ,że możesz czekać tylko 72 h ale to lipa. Baby na infolini bezużyteczne, jednym słowem tragedia.
ed25 2015-08-17 12:04:40
Ludzie, nie wykupujcie tu ubezpieczenia. Umawiają wizyty do lekarzy, których nie ma, mylą miasta, placówka do której chodziłeś dwa lata okazuje się, że juz nie możesz nagle chodzić, bo tak, bo oni tak zdecydowali nie dając w ogóle o tym znać... Masakra, a nie firma ubezpieczeniowa. Dawno takiego dna w obłsudze klienta, który płaci 150PLN miesięcznie nie spotkałem...
1
Maćko 2015-08-20 08:25:00
Hmm nie wiem skąd taka opinia. Ja z Medicą nie mam żadnych problemów od ladnych kilku lat. Mam pakiet rodzinny i razem z zoną i synkiem korzystamy z różnego rodzaju porad lekarskich i badań. Czasami mają chyba przestój na swojej infolinii i dlatego jak nic mnie nie nagli to nie dzwonie w poniedziałki :) Pewnie sporo ludzi się umawia i tak jest. Ale poza tym bez żadnych problemów i śmiało mogę polecić. Szkoda że nie mają oferty dla osób z ulicy, a jedynie dla pracowników firm.
2
helen78 2015-09-03 11:39:27
ed25 ja akurat mam całkiem miłe doświadczenia z firmą. Jestem odpowiedzialna za koordynację współpracy z Medica Assistance w mojej firmie i nigdy nie narzekałam na ich obsługę. Panie z ich biura obsługi bardzo miłe i zawsze pomocne. Jak coś nie zadziała to od razu jest reakcja z ich strony
2
Marlen_S 2015-09-29 09:56:24
helen78 a powiedz prosze o medice cos wiecej. Robię rozenanie dla mojej firmy wśrod firm z abonamentami medycznymi i zastanawiam sie co wybrac. Na razie wyslalam kilka zapytan ofertowych i zobaczymy co przedstwawia. Czy medica jest wg dobra firma? Jak sie z nimi wspolpracuje od strony administracyjnej?
krzysiek90 2015-09-30 13:56:37
Pracowalem w medica assistance kilka miesiecy jako student i powiem niezdecydowanym, ze calkiem spoko. Jest to praca na sluchawce ale generalnie praca jest w miare spokojna, nie ma cisnienia ze strony przelozonych, itd. nie ma porownania chocby z call center jednej z wiekszych telefonii komorkowych w gdansku.
qesja 2016-02-19 18:50:51
Jak dla mnie nie poważne podejście do rekrutacji na stanowisko kierownicze dotyczące wsparcia sprzedaży. Rozmowa z dyrektorem regionu nawet na przyzwoitym poziomie. Dla mnie brak profesjonalizmu w dalszym podejściu do kandydata, mimo informacji od Pana Dyrektora ze kolejny etap to II etap rozmowy nie poinformowano o negatywnej odpowiedzi. Po kontakcie telefoniczną z sekretariatem nikt nic nie wie, spychologia. Wiem, że każdy ma swoją prace w korpo ale obowiązują jakieś normy przy kontaktach biznesowych. W sumie patrząc na ten rodzaj podejścia to chyba nawet lepiej że się nie odezwali
1
marque 2016-04-06 14:17:47
Znajomy pracuje w Toruniu w Medice i mówi, że całkeim spoko jest. Teraz to jest w ogole Medica Assistance, a nie Polska. Kasa moze nie jest jakas extra, ale póki co na studenckie życie wystarcza :D Mówił,ze przelozeni są bardzo w porzadku, ludzie w call center tez, takze to tez jest istotne.
1
tymonSZ 2016-04-06 14:30:54
Heeee no ja pracuje w medice ponad rok juz :) jak znajdzie sie lepsza robota to pojde, ale na razie jest ok, da sie pracowac. zalezy mi bardzo na tym, zeby pogodzic prace z nauką i to jest bardzo spoko, bo mam zlecenie i sobie ustawiam grafik dynamicznie.
JR 2016-04-18 18:19:36
Pozdrawiam studentów w imieniu starszych stażem. Szczególnie tych studentów z GUM.
kryspin 2016-04-21 13:41:29
jak na pracę zaraz po studiach lub w trakcie to jest nawet spoko. Kasa zalezy od ilosci przepracowanych godzin, ale nie ma co narzekac. mi sie podobalo w tej firmie jak pracowalem jako mlody szczawik. zawsze lepsze to niz kasa w tesco :P
1
COG 2016-04-21 20:17:24
W Gdyni gdzie pracuję nie ma zbyt dużo studentów, więcej osób jest w Toruniu i tam trzeba składać CV jak ktoś chce wejść na część etatu. Wszyscy z Torunia są z super kompetencjami po szkoleniach i ogólnie ludzie z pasją do tej pracy, a nie jest łatwo, bo w obsłudze coraz więcej pacjentów z całej Polski. Poza tym to kolega Kryspin trochę nie trafił z porównaniem do kasy w tesco, mam koleżankę co tam pracuje i nie narzeka, a moje zarobki są znacznie większe i żeby nie było wątpliwości to jest bez nadgodzin.
1
Rafik 2016-04-26 10:36:35
No własnie zastanawiam sie czy wysylac cv. Jestem na 2 roku studiow UMK i szukam czegos dorywczego zeby dorobic sobie. Wiadomka ze nie ma co wymagac od pierwszej pracy, ale fajnie jakby chociaz z ludzmi fajnie sie wspolpracowało. Czytam opinie i widze ze roznie oceniana jest ta Medica Assistance, dlatego pytam bo moze jest tu ktos kto tam pracowal / pracuje. Chyba nie ma idealnego pracodawcy w tej branzy bo inne tego typu firmy zbieraja duzo gorsze opinie....
1
neue_boy 2016-05-05 11:27:53
no spoko jest :)
ghost 2016-06-02 08:13:34
Bardzo fajna atmosfera to jest ogromny plus tej firmy. Ludzie sa mega i to jest chyba rekompensata wszelkich niedogodnosci, ktore jak w kazdej firrmie wystepują :) Pozdrowienia dla ekipy z Torunia!
1
gtx 2016-06-03 00:40:19
to jest prawda
gtx 2016-06-03 00:41:04
to jest prawda
martula 2016-07-19 09:11:38
a widzisz, ja korzystalam juz 3 razy i zawsze było ok. wiadomo, ze nie wszystko skonsultujesz przez taka rozmowe wideo, ale przy mniej poważnych problemach wszystko działa spoko. a powiedz co było nie tak, bo jestem ciekawa
1
Robert 2016-07-20 20:12:39
Nie wiem na jakiego lekarza trafiłeś u mnie było bezproblemowo. W mojej poprzedniej firmie miałem od nich zdalnego lekarza w mojej karcie firmowej i to dziala rewelacyjnie - pomogli dziecku w pół godziny, gdzie lekarz w przychodni nie wiedział jaki podać antybiotyk, ale jedno słabe, że nie można u nich kontynuować opieki indywidualnie tak jak to miałem w firmie.
1
ratmed 2016-07-22 20:01:12
Złożyłem do nich papiery do pogotowia medycznego. Słyszałem, że jest w porządku. Szukam dodatkowych godzin poza szpitalem. Czy ktoś wie, czy można być tam zatrudnionym na zlecenie?
1
mooonik 2016-09-28 15:14:10
Świetna atmosfera,super praca dla studenta. Ludzie bardzo pomocni, jeśli chodzi o prace na słuchawkach myślę ze lepszej się nie znajdzie.Kokosów się nie zarobi, ale ważne jest ze masz możliwość wyboru umowa zlecenie - sam ustalasz grafik tyle kasy ile godzin lub umowa o prace najniższa + premie ( tak było jak pracowałam nie wiem jak jest teraz). Klienci wiadomo rożni ale wszystko da się przeżyć. Pozdrawiam Toruń :)
1
jeremiash 2016-09-29 12:35:17
fakt. medica assistance ze swoim call center to calkiem fajne miejsce do pracy - szczegolnie dla mlodych ludzi, ktorzy dopiero czaynaja swoja kariere zawodowa. pracowalem w medice kilka miesiecy, ale zwolnilem sie tylko dlatego, ze przeprowadzalem sie do wawy. jesli dorwiece wakat, to spokojnie skladajcie CV :)
1
Baska87 2016-10-10 14:14:44
Medica jka najbardziej spoko :) Polecam pracę tam!
Zostaw swoją opinię o Medica Polska - Gdynia
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Medica Polska