brak logo

BOW INFOS

Sopot

Opinie o BOW INFOS

przedsiębiorca 2011-01-09 23:49:11
Dłużniku a pomyślałeś dlaczego nie masz pieniędzy? Może jesteś zbyt leniwy żeby podjąć prace lub założyć własny biznes, może wolisz żeby ktoś dał Ci coś za darmo. Wstyd.
przedsiębiorca 2011-01-10 06:23:09
wstyd, hańba, hańba i jeszcze raz powtarzam odbierajcie te telefony!!
Hardcorowy koksu 2011-01-10 08:02:44
to jest windykacja to jest hardcorowa rzecz, tu nie ma opierdalania, trza brać suple i wpierdalać stejki i chodić na siłowniu tak więc chłopacy i dziewuszki nie ma upierdalania
tołdi :) 2011-01-10 20:15:25
A ja powiem tyle , [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z tymi sprawami i działać , działać . Bo to jest pole bawełny - de facto i nie ma takiego nic nie robienia . O!!!!!!
anonim 2011-01-12 00:16:20
ja też lubie tą prace, nic nie umiem ale pokrzycze na ludzi postrasze sądem ostatecznym i pieniążki płacą za fakturki.
krecik 2011-01-12 10:04:32
nic nie umiesz to gamoń jesteś i awansu nie będzie, musisz się z tym liczyć
anonim 2011-01-12 17:12:56
Krecik ma racje, trzeba pokazać się u pracodawcy i wtedy oczekiwać bonusów, premii i awansów. Chyba że robisz wszystko dobrze a sytuacja sie nie poprawia ale to juz zależy kto jakie ma podejście i jaki jest układ w firmie.
zainteresowany 2011-01-13 09:37:05
ja tu poważnych opinii szukam a nie jakiś wywodów pseudo filozoficznych pomocy ratunku nie róbcie sobie żartów ja tego nie wytrzymam
ja 2011-01-19 15:51:40
Odradzam- szczerze!
zainteresowany 2011-01-24 22:56:43
ale dlaczego?
ja 2011-02-08 20:45:53
w pierwszy wypowiedziach jest napisane dlaczego i ja sie z tym zgadzam
byly prac. 2011-11-09 00:06:34
Nie polecam! Dobrze,ze to sie skonczylo i nigdy wiecej!!! Czy to praca w CC czy w biurze na Tatrzanskiej to jeden cyrk. Niekompetentni ludzie i tyle.
pracownik 2011-12-21 12:37:12
Polecam. Pracuję i sobie chwalę :-)
Do narzekających - "obiecują złote góry "- bo można zdobyć złote góry..tyle, że nie dla psa kiełbasa.
Kierownictwo - jak w żadnej firmie! W sensie pozytywnym:-)
SZTOS 2012-03-22 20:51:07
Polecam. Pracuję i sobie chwalę :-)
Do narzekających - \"obiecują złote góry \"- bo można zdobyć złote góry..tyle, że nie dla psa kiełbasa.
Kierownictwo - jak w żadnej firmie! W sensie pozytywnym:-)



(usunięte przez administratora)
ODRADZAM!!!!!!!!!!!!11
JONAS 2012-03-23 13:42:29
SZTOS czyżbyś był zawiedziony, rozgoryczony, a może po prostu jesteś miernotą, na której się w firmie poznali i podziękowali za współpracę. Ja nie piję, nie włażę nikomu nigdzie tylko pracuję, robię co do mnie należy i jestem za to odpowiednio wynagradzany, szanowany i nie mam powodów do frustrujących wypowiedzi. Jak ktoś jest życiowym nieudacznikiem to zawsze będzie miał problemy z samym sobą i rzeczywistością no chyba, że tak jak ty /z małej litery bo nie ma wyrażać szacunku/ będzie odnajdywał się na forach frustratów w rzeczywistości wirtualnej
NORT 2012-11-23 13:24:55
Pierdzielenie - to jak w więzieniu mniej więcej, każdy za niewinność siedzi. Pracuję tu już trochę i jakoś nie pamiętam, żeby ktoś za nic wyleciał. Zawsze powód był, a kierownictwo na tyle w porzo, że głośno [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] y nikomu nie obrabia (czasami szkoda, bo by się człowiek tego i owego dowiedział). A wiadomo, że jak ktoś niezadowolony, to sobie na takiej stronce obsmaruje, żeby trochę sobie kondycję podreperować. I wcale nie tak trudno zgadnąć, kto się pod jakim pseudo kryje, także pozdro:)
Ja pracuję i mi dobrze. Swoje robię, nie wychylam się gdzie nie trzeba i jestem zadowolony. W porównaniu do tego, co miałem u poprzedniego pracodawcy - LUX.
NORT 2012-11-26 20:19:53
a jednak mnie tez pożegnali... qu... zmieniam zdanie nie lubie już tej firmy (za nie winność mnie wyrzucili)
Były 2012-12-04 11:16:47
Proponuję zmienić trochę kurs w naszych wypowiedziach, zająć się wypunktowaniem słabych stron, ale merytorycznie: krok po kroku: postawić pytania: dlaczego nastąpiły czystki, dlaczego zarabia się grosze, kto za to odpowiada, co jest jakby u wierzhołka góry lodowej. A zatem, do dzieła!
Były 2012-12-04 11:30:18
Postawmy pierwsze pytanie: kto w ostatnim roku, a kto teraz, jest odpowiedzialny za prowadzenie działów, jakie jest jego miejsce. Nie bójmy się, odpowiadajmy: co z (usunięte przez administratora) odsłuchującym rozmów. Niech to będzie początek odpowiedzi na ważne pytania.
SZTOS 2012-12-04 15:39:52
No właśnie trochę ludzi odeszło z firmy w ostatnim roku, Michał zrozumiał, że nie da rady dłużej znosić takiego marazmu i poszedł pracować gdzie indziej, najlepszy handlowiec Maciek też odszedł po tym jak stwierdził, że nic więcej w tym bałaganie nie osiągnie, kilka innych osób zwolnili z różnych powodów. Były podobno jakieś tarcia między pracownikami a zleceniodawcami, zwłaszcza jednym. Wiadomo, ze kierownictwo zawsze stanie po stronie zysków i wybierze wersje zleceniodawcy a nie pracownika. Może warto skłonić do opisu swoich relacji z firmą tych paru zwolnionych, może rzucą więcej światła na całosc działań.
Były 2012-12-05 11:47:52
Tak, Sztos ma rację, musimy omówić temat, rzucić trochę światła na całe zagadnienie. Od kiedy wszystko zaczęło się psuć? Sądzę, że kiedy przeniesiono dział windykacji telefonicznej na ulicę (usunięte przez administratora), wtedy wydawało się wszystkim, że będzie cudownie, woda sodowa uderzyła do głów. Myślano, że VIII piętro biurowca doda prestiżu...Dalej, pojawił się(usunięte przez administratora), nastąpiły zmiany, większy rygor i dyscyplina, co było dobrym zjawiskiem. Zachęcamy do dyskusji i poszukiwań-)
SZTOS 2012-12-05 14:17:56
Może (usunięte przez administratora) coś ciekawego doda, przecież wypadł z firmy jako ostatni
Były 2012-12-05 14:39:21
Sztos, dzięki, dzieło odkrywania prawdy postępuje, a przyglądają się wypowiedziom na forum wierzyciele i kontrahenci, bardzo dobrze. Początek zepsucia był już dawno widoczny...Kiedy poszczególne pakiety windykacji telefonicznej zaczęły padać, pojawiła się nerwowość w działaniach. (usunięte przez administratora) pewnie doda wiele, i inni też, których zachęcamy do rozmowy merytorycznej, odsłaniającej kulisy wielu spraw. Niech to forum ożyje-)
NORT 2012-12-05 15:16:00
Nikt mnie nie zwolnił - czy nie zauważyliście, że to była głupawa odpowiedź na mój wpis? (nawet wiem czyja). To tylko pokazuje poziom tego forum.
Zwolnili tych którzy naprawdę na to zasłużyli - dopiero teraz jak ich nie ma, każdy ma odwagę i mówi że widział, jak pracowali i decyzji o zwolnieniu się wcale ludzie nie dziwią. No chyba że dziwią się właśnie na tym forum:)
Pracuję i nie narzekam (no chyba że na kryzys). Nie umiem wypowiedzieć się na tematy o których piszecie - nie siedzę aż tak głęboko. Maciek, Michał - znałem, lubiłem. Poszli gdzie indziej - ich prawo. Wątpię, żeby życzyli sobie żeby o nich w tym miejscu pisać. Chyba że sami są autorami tylko się chowają:) Ciekawe co piszecie o swoich obecnych pracodawcach. Myślę, że trochę za grubo się tu robi - nie pracujecie, po co debaty nad tym, co jest dobre a co złe. Coś dobrze poinformowani jesteście:)
SZTOS 2012-12-06 10:53:54
Forum jak forum, jeżeli w tym wszystkim jest prawda, a zapewniam, ze jest, to chyba dobrze, że się o tym mówi. Zawsze to jakaś informacja dla innych, chyba, że boją się prawdy.
NORT 2012-12-07 09:03:16
tak skończyłem kurs korespondencyjny psychiatrologi w Kambodżańskim uniwersytecie 4 wieku i umiem rozpoznać czyjąś tożsamość po tym jak podszyto się pod mój wpis.
SZTOS 2012-12-12 08:17:16
Jakoś ucichła dyskusja, nikt nic nowego nie ma do dodania?
SZTOS 2012-12-17 11:50:40
Co ktoś wam usta pozamykał?
JONAS 2013-01-20 11:24:40
Ale jazda, do niedawna też tam pracowałem, było całkiem fajnie, drogi się rozeszły i tyle,co do powodów każdy ma swoje zdanie i można się z nim nie zgadzać, ale Sztos to chyba ma jakieś większe pretensje. Chłopie jak masz problem to idź do sądu pracy. Były pracownik.
Quboss 2013-01-23 14:59:46
Z Infosem jest taki problem,że za dużo tam rodziny i znajomych Prezesa
którzy z kolei wpychają swoich, a za mało jest tam ludzi kompetentnych i prawdziwych fachowców.Żeby było jasne urażać nikogo nie zamierzam i nie twierdze że wszyscy pracownicy są nic nie warci, zresztą w Polsce to normalne.Ale te proporcje są zaburzone w tej firmie jak mało gdzie.Po drugie sam Prezes nie jest bez winy, w czasie gdy tam pracowałem odnosiłem wrażenie że nie za bardzo już się firmą zajmował, rozumie to , po to ją ma by dobrze żyć,ale niestety firmę rozwijająca się a taką formalnie Infos jest, trzeba doglądać.I nikt nie mówi że 24 h na dobę, ale jednak.Tego tu zabrakło i za dużo w tej firmie prowizorium.
D 2013-06-21 14:16:26
Sporo tutaj spamerów i ludzi zatrudnionych przez Infos do pisania pozytywnych komentarzy :P

Proszę o jakieś inteligentne opinie na temat tego pracodawcy dla potencjalnych pracowników, naprawdę możecie tym pomóc zamiast wypisywać pierdoły.

Czy w pierwszych miesiącach można liczyć na premie przynajmniej 500zł? Bo jeśli nie, to oferują żałosne wręcz stawki.

Czy łatwo jest spełnić "oczekiwania" w pierwszych miesiącach? Mam na myśli skuteczność.
Marek 2013-07-04 09:21:00
W tej chwili Infos upada, zostało tylko 10 pracowników, kończy się już tzw piękna historia
Peresik 2013-07-14 20:53:59
D - 2013-06-21 14:16:26

Sporo tutaj spamerów i ludzi zatrudnionych przez Infos do pisania pozytywnych komentarzy :P



Proszę o jakieś inteligentne opinie na temat tego pracodawcy dla potencjalnych pracowników, naprawdę możecie tym pomóc zamiast wypisywać pierdoły.



Czy w pierwszych miesiącach można liczyć na premie przynajmniej 500zł? Bo jeśli nie, to oferują żałosne wręcz stawki.



Czy łatwo jest spełnić "oczekiwania" w pierwszych miesiącach? Mam na myśli skuteczność.
Po pierwsze nie wyrobisz swojej normy w przeciagu pierwszych dwoch, trzech miesiecy. Premii nie zobaczysz do 3-miesiaca albo dostaniesz uznaniowa jak sie zarzont napnie,
1
hihihihi 2013-08-27 21:39:55
naiwne pytanie to i odpowiedz naiwna od kilku do kilkunastu tysięcy tyle możesz zarobić w miesiąc dla firmy :P
pracownik 2013-09-09 23:18:50
o umowie można zapomnieć ale ogolne warunki nie są złe. Gdybym powiedziała, że to praca marzeń to grubo bym przesadziła ale też nie należy do najgorszych. Średnia wypłata zdaje mi się, że oscyluje w granicach 1500zł - 1700zł Oczywiście są też osoby które zarabiają powyżej 2 k. Premii nie dostaje się tylko za pierwszy miesiąc. A teraz nawet po 3 miesiącach pracy można zdawać na młodszego specjalistę. Moim zdaniem masowa rotacja która była w ostatnich kilku miesiącach trochę potrząsnęła firmą i wierzę że teraz będzie lepiej.
2013-09-12 07:44:45
Mowa o stałej umowie o pracę, o tej zapomnij. Zlecenie, dzieło samozatrudnienie tak bo nic ich nie interesuje i nie martwią się o urlopy tylko tyrać musisz tak jak każą. ale ogólnie to może i jest fajnie jeśli nie zależy tobie na ZUSie
JONAS 2013-09-24 13:42:55
Pracowałem w Infosie, było ok, fajna atmosfera kasa też niezła, nie wiem co teraz się tam dzieje, opinie są bardzo różne tak jak i tu. Nigdy nie zaszkodzi spróbować. Podobno szukają teraz pracowników do monitoringu należności i do windykacji zawsze możesz spróbować.
mały 2013-09-26 21:25:56
praca wybitnie tymczasowa. na call center ze 2 osoby mają umowę o prace (dzwoni około 15). kto nie zostanie zwolniony ten sam prędzej czy później porzuca tą firmę. za godzinę lekko ponad 8zł. o premii 500zł nie ma co marzyć. taką kwotę dostaje 1 góra 2 osoby.
gaal 2015-01-19 19:56:53
Widze, że ktoś odkopał temat BOW infos, bo w sumie od lutego 2014 była tutaj cisza, wczesniej to już w ogóle w 2013 opinie. Ktoś moze w takim razie napisac, co takiego dzieje sie z nimi? Jak obecnie sie tutaj pracuje, w ogóle rekrutują nowe osoby? Pytam ,bo taka cisza tutaj nie wygląda zbyt dobrze. Pozdrawiam.
Rzeczyn 2015-03-29 00:36:22
To prawda, firma na terenie miasta na pewno się każdemu obiła o uszy w mniejszym albo większym stopniu. W pewnych przypadkach za jaje gdakę klient może dostanie czy tylko dostarczacoe l; które tak się nagle posypały wszystkie w codziennym życiu. Jeżeli to wszystko co firma jest w stanie zapropoowaćć to wacale się nie dziwieę.
1
Bytomiak 2015-05-21 09:56:07
Jestem właścicielem firmy budowlanej z Bytomia
Miałem kilku dłużników którzy zalegali mi od roku
próbowałem odzyskać pieniądze moje - prośbą i grożbą ( straszyłem sądem)
bezskutecznie do momentu kiedy młody z głosu człowiek zadzwonił do mnie
z tej firmy oferując pomoc w odzyskaniu mojego długu
podpisaliśmy umowę - firma Infos rozpoczeła windykację
klienci wpłacili większą część pieniędzy
prowizję z udaną usługę mam zapłacić im po spłacie długu
super firma
dawny pracownik 2015-09-28 09:21:44
Ja pracowałam dla tej firmy ok. 9 miesięcy, szczerze to złego słowa na moich przełożonych nie mogę powiedzieć, nie miałam problemu z wzięciem wolnego czy jakimś nagłym wypadkiem, praca niewdzięczna, pieniądze też nie są duże, w każdym razie nieadekwatne do wykonywanych czynności.
Lalka 2015-11-16 14:09:18
Witam, może ktoś coś napisze o warunkach i płacach Bo słyszałam, że 1 300 zł to max co są w stanie zaproponować asystentowi ds. windykacji...
prawo - dotyczy call center 2016-01-12 14:03:22
wnioskuję ,że wykonujecie w firmie pracę w określonym czasie i określonym miejscu .Pytanie czy jesteście zatrudnieni na umowie o pracę czy tzw. śmieciówce -umowa zlecenie???
Poniżej podstawa prawna wynikająca z polskiego prawa ,a więc Kodeksu Pracy dotycząca umów o pracę :
Art. 22. § 1. Przez nawiązanie stosunku pracy pracownik zobowiązuje się do wykonywania pracy określonego rodzaju na rzecz pracodawcy i pod jego kierownictwem oraz w miejscu i czasie wyznaczonym przez pracodawcę, a pracodawca - do zatrudniania pracownika za wynagrodzeniem.

§ 11. Zatrudnienie w warunkach określonych w § 1 jest zatrudnieniem na podstawie stosunku pracy, bez względu na nazwę zawartej przez strony umowy.

§ 12. Nie jest dopuszczalne zastąpienie umowy o pracę umową cywilnoprawną przy zachowaniu warunków wykonywania pracy, określonych w § 1.

Czy w tym przypadku jest naruszone prawo ?
W tej kwestii powinna się wypowiedzieć Państwowa Inspekcja Pracy!!!
zmiany!!! 2016-01-22 13:39:22
Projekt nowej ustawy zakłada,że od połowy roku najniższa stawka na umowach śmieciowych wynosić będzie 12 zł brutto ,a pracownik Państwowej Inspekcji Pracy jeżeli stwierdzi,że umowa jaką wykonuje pracownik powinna być umową o pracę a nie ,,śmieciową" będzie miał obowiązek decyzją administracyjną zmienić umowę na umowę o pracę.Pracodawca będzie miał prawo odwołać się od takiej decyzji:) Tak trzymać Brawo Ustawodawca!!!
? 2016-02-27 11:35:02
Zagadka - kto tak mówił? -,,Patrz na mnie''
CC 2016-02-29 12:34:06
Pod względem atmosfery i podejścia do człowieka, współpracownika jest
Jeśli chodzi o zarobki to są zawsze adekwatne do stanowiska i takie nawet dobre ale tylko dla handlowców , działu prawnego w windykatorów terenowych jeśli chodzi ogólnie o rynek. No i wypłaty są na czas, nie było jakiś drastycznych opóźnień, wiec o to też można być spokojnym
problem w prezesie firmy - jego podejściu do konsultanta CC w biurze
umów "śmieciowych "
Nie polecam tej firmy na prezesa postawę
odp. 2016-06-02 13:50:21
umowa śmieciówka na własnej działalności i za wała :)
12 zł brutto 2016-06-02 18:41:37

hura , hura , hura ,hura , hura -od stycznia będzie mininalna stawka 12 zł na godzinę ,a za nieprzestrzeganie kwoty minimalnej na,, śmiecówce ''będą nakładane ostre kary!
Co teraz zrobią ciągle narzekający pracowdawcy ?
patrz na mnie:)
elor 2016-08-15 14:36:52
No w końcu może będziemy zarabiać jakieś godne pieniądze @12 zł brutto pracodawca się teraz nie wywinie i nie będzie mógł tego omijać. A powiedz w jakich godzinach w nas się pracuje, jest w miarę elastycznie np. w terenie na windykacji czy godziny raczej stałe?
Zostaw swoją opinię o BOW INFOS - Sopot
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BOW INFOS