brak logo

AVON OPERATIONS SP Z.O.O

Garwolin

Opinie o AVON OPERATIONS SP Z.O.O

nie pijany 2012-11-27 00:16:21
Toudi - 2011-09-01 22:15:37

Ja sądzę, że dzięki implementacji systemu lean - dużo się poprawi.
proszę tylko o konstruktywne komentarze pisane na trzeźwo, a piarowcom firm ocenianych "dziękujemy"
cbad 2013-02-05 20:20:41
Przepraszam, że się podpinam. Czy ktoś może mi powiedzieć czy w W-wie jest stołówka zakładowa AVON czy tylko w Garwolinie?
tomo 2013-03-30 17:12:54
tak jest w wawie stołówka w AVON
nnn 2013-04-16 11:44:53
Ta firma to dno..najpierw zawracaja ci głowę przez miesiąż..ze niby potrzebuja wysoko wykwalifikowanych osób..a jak przychodzi co do czego to człowiek widzi ze ludzie tam sa po znajomości i tak naprawdę na niczym się nie znają...Poziom żeniujący..nie warto sobie zawracać głowy.
inzynier 2013-05-18 16:38:17
Wszyscy narzekają i narzekają. Jak to nie warto, jak to strasznie i takie tam. Ale tak naprawde (przepraszam że tak ostro i dosłownie) w [usnięte przez moderatora] widzieli. Pracowałem tam 5 lat dawno temu. Poźniej przerobiłem kilka frm w tym za granicą. Nie bronie AVON'u choć osobiście mam dobre zdanie i sporo mi pomógł w karierze. Niemniej proszę, jeśli piszecie że jest źle i okrutnie to napiszcie gdzie jest dobrze? Gdzie te 2 tys ludzi ma pracować? Że ze wsi i poziom, hm, prawda ale ja pochodzący z tamtych wsi niewiele lepiej ocenie ludzi z innych rejonów. No może z innych krajów (np z Holandii) ale to już inna całkiem historia....
4
zainteresowana 2013-06-12 22:20:02
Avon to jedno wielkie bagno! Nie wiem jak można tak traktować ludzi! ktoś pracuje tam od wielu lat a oni tylko dowalaja w kolko nagany i tylko patrza az się komus noga nawinie. poprzyjmowali jakies młode [usunięte przez moderatora] na menadzerow kierownikow zmian a te nie dość ze mało co znaja się na kierowaniu ludźmi to jeszcze wymagają rzeczy nie możliwych. Kierownicy zacznijcie szanować pracowników! to ze ktoś pracuje tam 6 lat ma rodzine na utrzymaniu i jest w starszym wieku to się dla was nie liczy? tylko człowieka będą dreczyc psychicznie, az się wykończy serca nie macie? czy już woda sodowa wam uderzyla do glowy no ludzie! a jak by to wam się przydarzyło? jestem po prostu zbulwersowana tym jak traktuje się tam ludzi.tylko zwalniac i zwalniac w kolko. i co przyjmiecie drugie osoby na te stanowiska i uważacie ze nowy zrobi to lepiej niż ktoś kto ma w tym 6 letnie dośwadczenie? naprawdę to co się tam teraz dzieje to jest wielka pranoja. uciekajacie stamtąd!
1
operator linii pakowania 2013-07-24 23:37:38
W jakiej karierze? Chyba Pan nie pracował na linii? skoro pisze, że się dorobił kariery. Proszę przyjść do pracy ubrany w te śmieszne ubranka z firmy zatrudniającej do avonu i zobaczymy czy wytrzyma Pan tam 1 tydzień bez nerwów. Jestem pewna, że nie. Praca w Avonie jak praca, zawsze trzeba się narobić, ale ludzie, którzy tam pracują są okropni, wytykają cię palcami, obgadują bez ceregieli i mówią to głośno, wykorzystują jak tylko mogą. Zła atmosfera pracy. Ja na to mówię [usunięte przez moderatora] - zresztą słyszałam, że nie tylko Ja.
2
pracownik linii pakowania 2013-07-24 23:45:15
Ja osobiście skończyłam studia magisterskie oraz podyplomowe - nie mając pracy - zmuszona byłam iść do Avonu trafiając oczywiście na linię pakowania. Moje inne koleżanki również z taką szkołą pracują na dziale pakowania. Wiem, iż w biurze pracują osoby, które mają skończoną tylko maturę. Ale ci z biura raczej nie wchodzą w konflikty z pakowaczami. Raczej Ci po zawodówce, którzy rządzą daną linią. I weź miej do takiego szacunek, jak ja zarabiam na studia, a ona traktuje mnie jak robola z ulicy, który nie ma na chleb
operator linii pakowania 2013-07-24 23:51:54
A co jeszcze? Jak zwalniają pracownika z pracy to przychodzi dwóch ochroniarzy na linię z odpowiednią osobą, która informuje biednego człowieka, że zostaje wyrzucona z pracy i takie owe osiłki ochroniarskie biorą biedaka po ręcę i wyprowadzają człowieka za bramę jak złodzieja, który pracował tam sumiennie, aby zarobić na chleb dla swojej rodziny. Tak traktują osoby, które są zatrudnione przez Avon. Bo te co przez firmę zajmującą się zatrudnieniem to dostają umowy na 1 dzień, 2 dni, 1 tydzień, a jak się dostanie na 1 miesiąc to trzeba się cieszyć, bo może się to nie powtórzyć :-) POZDRAWIAM AVON - NAJGORSZA FIRMA W JAKIEJ PRACOWAŁAM
2
2013-10-09 22:14:20
Ponawiam pytanie które zadał już ktoś wyżej, czy orientuje się ktoś czy w AVONIE jest możliwość pracowania jedynie w weekendy? Prosiłabym o możliwie szybką odpowiedź :)
//////// 2013-11-09 13:59:02
powiedzcie jakie są zmiany? czy są tez nocne ,jak ustalany jest grafik i tak mniej wiecej ile godzin pracuje się tygodniowo i czy praca w weekendy jest konieczna czy da rade się jakoś dogadać? z góry dzięki za info
ac/dc 2013-11-15 21:32:43
avon-kasa super.niestety rządzi wieś.a szkoda bo fajni ludzie wylatują bo są mądrzejsi i bardzej z kulturą od swoich kierowników zmianowych
3
bitka 2014-02-22 16:13:27
Zgadzam się w 100 %
jaaaaaa 2014-03-03 14:41:28
ZERO KONTROLI ZWOLNIEŃ LEKARSKICH !!!!!!!!!!!!!!!! . Na długim zwolnieniu pracownik a remont w domu ,że cały blok dudni. Wymiana okien, burzenie ścian.
Tak wykorzystuje się zwolnienie w Avon Garwolin. W bloku drugi tydzień nawet TV oglądać się nie daje przez ten huk.
miastkowiok 2014-03-24 23:58:09
haha-i tak trzymać po co tracić urlop.A żniwa a wykopki!
2
ree 2014-05-08 14:19:13
w ostatnim czasie kadra prześciga się ilu zwolnią pracowników bez odpraw . wezwanie do biura a tam dwa papiery albo zwolnienie za porozumieniem stron i nici z odprawy albo dyscyplinarka za złe spojrzenie
7
ree 2014-05-09 10:02:25
chodzą tezy o tym że fabryka w Garwolinie została przejęta przez inną markę a nowy właściciel nie potrzebuje tak dużej liczby pracowników
6
ciezkie zycia chłopa robotnika 2014-08-20 20:22:19
ta tez tam pracowałem. podczas pracy naciognołem sobie miesie,wnet poszłem do kierwonika bo bul był nie znosny, lecz ten na poczatku rozłozył rece i kazał mi czekac, po jakiejs godzinie przyszedl i zapytał mnie jak sie czuje wtedy powiedziałem mu ze fatalnue nue mogłe praktycznie chodzi. Po tej rozmowie poszlismy do pielegnirki gdzie mi podał sily lek przeciw bolowy, lecz to tylko usiwerzyło bul, natepnie kierownik powiedział mi zebym poczekał i jak mi przejdzie wzioł sie do pracy, lecz bul był odczuwalny i poprosiłem go o zwolnienie sie do domu w celu pujscia do lekarza bo co mi po proszkach przeciw bolowych.Po wizycie u lekarza okazało sie ze to była rwa kulszowa gdzie to jak lekarz mi powiedział ze to moze złapac kazdego, wten poprosiłem go aby mi opisal ta chorobe w celu okazania lekarzowi kury pracuje w zakładzie avon. Ten powiedział mi ze to moze byc wywołane cwiczeniami na basenia i siłowni kture pare lat wczesciej uprawiałem rekreacyjnie nie zeby byc koksem bo budowe ciała mam całkiem normalna a nie goz na gozie jak kulturysci ale pominmi to.Po dostarczeniu wszystkich dokumentow okazało sie ze zle wykonywałem swoja prace bo i to było przyczyna rwy kulszowej. Teraz sobie tak mysle ile osob tam pracoje co miało ta doległosc i nie zostali zwolnieni czy to kwestia układow i korupcji, czy po prostu maja takie metody na wykorzystywanie pracownika do granic mozliwosci nastepnie jak czlowiek sie wypali go szybko zwolnia i zatrudnia nastena naiwna osobe na ich błache obietnice ktore nie zostaja spełnine, tez słyszałem ze duzo osob zarzywa anfetamine bo zwyczajnie nie wyrabiaja i musze miec jakis dopalacz nawet u kierownnikow to sie zdarza. Jak dla mnie powinni robic im badania niespodziewanew celu wyłapania takich nietolerowanych zachowan
konsultantka 2014-10-04 20:50:12
Dokładnie avon to [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie realizuje zamówień, brak profesjonalizmu, anulują sobie jeszcze sami zamówienia, nie przesyłają tego co się zamawia, braki w produkcji, pretensje klientów, a jak mi nie prześlą tego co zamówiłam to pojadę z nimi jeszcze bardziej.
lkz 2014-10-13 19:21:00
przez pewien czas wraz z koleżanką byłyśmy zatrudnione w avonie przez forme zewnętrzna . Na początku było bardzo fajnie praca przy pakowaniu zamowień nie jest zła . Jednak zaczynałam się niepokoic kiedy przy produktywności 180 % kierownictwo narzekało na to , że pracujemy zbyt wolno , ale to było jeszcze do przełknięcia . Pewnego dnia zostałysmy poinformowane , że avon dziękuje nam za współprace ponieważ robimy zbyt wiele błędów ( gdzie na poczatku było ich kilka jak to bywa na początku w nowej pracy potem zeeero ) postanowiłam to wyjaśnić w firmie przez którą zostałam zatrudniona, pani powiedziała mi , że to nie jest taka pierwsza sytuacja , że pracownicy zatrudnieni przez avon wpisuja innym swoje błędy , miało to zostac jakoś wyjaśnione , nie chiałam wyjść na złego pracownika , ale nikt sie już nie odezwal .tyle w temacie
1
mirek 2014-10-23 19:10:26
co tam na proc.2 podobno po nowym roku aut-już widze szok u niektórych,skończy się sielanka a brutalna rzeczywistość zajrzy w oczy.Ale od czego jest Ranstad za tysiaka miesięcznie !
1
sylwia 2014-10-30 17:41:19
chciałabym się dowiedzieć czegoś na temat pracy w avon . Może ktoś się na ten temat wypowiedzieć ?
1
mm 2014-11-27 18:55:55
ale o co tu chodzi? sa właśnie ogłoszenia do pracy w Garwolinie?
Jak to teraz wygląda? Podobno jest 11 zł brutto za h, a co z dojazdami? na własny koszt? czy jeżdzi jakiś firmowy busik po województwie?
Jestem z lUblina i się zastanawiam. Co radzicie?
mmmm 2014-12-07 20:54:30
witam
Avon zatrudnia poprzez agencje pracy tymczasowej na kilka dni w miesiącu co miesiąc na linii pakownia kobieta można zarobić od (600 do 800 zł )

Avon to ( spółka akcyjna ) posiadająca kilkanaście fabryk na świecie. Aktualną sytuacje finansową wszystkich zakładów odzwierciedla strona z wynikami akcji na giełdzie w Nowym Jorku
z ostatnich 10 lat
2003 rok - 45,0 USD za akcje
2014 rok - grudzień 9,70 USD za akcje
dywidenda przy takim spadku raczej nie jest wysoka lub zerowa
kondycje zakładów Avon mogę określić jako średnią z powolnym spadkiem co w przyszłości może doprowadzić do dalszej redukcji zatrudnienia
pozdrawiam
ree 2014-12-15 20:28:45
Juz widze te komentarze co nie których tak sie starałem przynosiłem ci każdą informację z hali poszło tyle wazeliny a ty mnie zwalniasz . Swoją stroną dalej trwa loteria komu skasować naganę i wypłacić mu odprawę kogo poprostu wykopać
3
ree 2014-12-15 20:38:54
Juz widze te komentarze co nie których tak sie starałem przynosiłem ci każdą informację z hali poszło tyle wazeliny a ty mnie zwalniasz . Swoją stroną dalej trwa loteria komu skasować naganę i wypłacić mu odprawę kogo poprostu wykopać
2
pracownik 2014-12-17 21:17:45
bzdura to co napisałeś.
tylko osoby które coś ukradły lub po alkoholu są tak wyprowadzane.
1
sito 2014-12-23 21:16:06
chłop pilnuje gospodarki,a kobita co-do avonu ,bez zime,pod dachem,do ludzi,w busie poplotkuje,ponarzeka ale 800-et przyniesie .MOŻNA hahaha
1
misia 2014-12-25 17:22:43
Głupota to co piszecie... Przez firmę zewnętrzną dostajecie 8 zł na rękę za godzinę. nocki macie płacone więcej nadgodziny i weekendy to samo pracowałam tam i wiem... A błędy to faktycznie wydaje mi się że są przypisywane przez innych...kierownicy się tobą interesują tak jak każdym pracownikiem z osobna.. Tylko tez nie oczekujcie za dużo jak jest 1 kierownik na 150 osób.. A on tak że ma swoją pracę.. Pozdrawiam :)
1
ola 2015-01-10 09:13:41
Ech,skończymy wreszcie narzekać. Avon? Świetna firma, jeden z lepszych pracodawców w okolicy i to wcale nie takiej bliskiej.Wiem to pracowałam tam 13 lat.Socjalne bardzo dobre ( talony
świąteczne, paczki wakacyjne dla dzieci, premie, wcale nie małe,
1
ola 2015-01-10 09:21:32
A co bardzo ważne, to to że pensja jest zawsze na czas.A nawet bardzo często jest przed czasem.Co do bezpieczeństwa pracy, również na najlepszym poziomie,biorąc pod uwagę firmy konkurencyjne jej, są daleko za Avonem.Jeśli Chodzi o relacje międzyludzkie to bywa różnie ale tylko z tego względy ze jesteśmy tylko Ludźmi ;-) i zawsze trafi się gdzieś ktoś "mniej sympatyczny ".
1
ja 2015-01-22 22:11:38
to jest prawda, robi się jakieś promocje załóżmy do wyczerpania zapasów ale tych zapasów chyba jest malutko skoro na początek katalogu są braki, klienci potem niezadowoleni jakby to była np. moja wina, że magazyn takie cyrki odwala.
iga 2015-01-25 23:43:05
Mnie interesuje, ile np.dzis zarabia taki pracownik, ktory przejdzie z agencji na avon...... ? Mniej wiecej.. jakie sa zalety takiego zatrudnienia przez avon w porownaniu do zatrudnienia przez agencje? Dzieki z gory za odp.
pracownik 2015-01-31 18:56:44
nikt tu nie narzeka przecież! w końcu 800 zł to szał pał! mam doświadczenie w tej firmie i dorobić sie można ale garba ! życze wytrwałosci i podwyzek na 810zł buahahahaha ja już mam na tę fimę w.....ane!
2
były pracownik 2015-01-31 19:24:41
NAJGORSZA FIRMA JAKĄ ZNAM I W JAKIEJ PRACOWAŁEM!!!!!!!!!! PRACOWNIKÓW TRAKTUJĄ JAK ZŁODZIEI A JAK DOCHODZI DO ZWOLNIENIA TO JEST PRAWDĄ ŻE WYPROWADZAJĄ POD RĘCE OCHRONIARZE JAK PRZESTĘPCÓW. OBÓZ PRACY I KTO IM NA TO POZWOLIŁ W TYCH DEMOKRATYCZNYCH CZASACH! G.ÓWNO PRAWDA ŻE WOLNY KRAJ ! UCIEKNIJMY STĄD TUSK JUŻ TAK ZROBIŁ HAHAHA
1
Stamina 2015-02-17 09:05:39
Avon na rynku działa od 1996 roku co jest niezłym wynikiem jak na niecodzienny sposób dystrybucji. Kiedyś ludzie się z tego śmiali i nie chcieli uwierzyć, że sprzedaż i dystrybucja kosmetyków może odbywać się na poziomie znajomy-znajomy. Teraz gdzie się nie spojrzy to ktoś jest konsultantką avonu, taki paradoks :)
janek 2015-03-03 14:29:58
też prawda, nawet moja babacia kojarzy ich kosmetyki i nawet do teraz chyba używa.. ogólnie to czasem na święta mają fajne promocje i w ogóle dobrze im idzie ta sprzedaż, bo nie jest aż tak nachalna jak zawsze bywają. Mam nadzieje, że w AVON OPERATIONS SP Z.O.O też są jakieś fajne ofety pracy od nich?
ofelia 2015-03-17 17:40:51
super że firma ma taką bogatą tradycję, historia jednak o czymś świadczy, ja właśnie takiego pracodawcy teraz poszukuję - przede wszystkim musi być stabilny i mieć ugruntowaną pozycję na rynku.myslę że avon moim wymaganiom w tej kwestii może sprostać - czy mam rację? czy mogę liczyć na jakąś lepszą posadę niż konsultantka?
@eff 2015-08-06 20:21:11
Chciałam się dowiedzieć na jaki adres e-mail mogę złożyć CV. Słyszałam,że trzeba je składać jakoś przez firmę otto.pl.
nick643 2015-08-10 15:30:23
Zdecydowanie odradzam. Jak ktoś jest desperatem i lubi tyranie za 900zł minus koszta dojazdu niech idzie i robi za niewolnika. Typowy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Nikt przy zdrowych zmysłach się na to nie zgodzi. SZANUJMY SIĘ
1
gos. 2015-08-13 22:18:10
Cv mozna skladac do otto albo do randstad. Co wolisz. Tak czy siak nie licz na to ze duzo zarobisz. O "stabilnym zatrudnieniu" tez zapomnij :)
pieprzy oboz pracy 2015-08-28 10:38:31
Praca przez agencje pracy tymczasowej, praca na telefon czesto zdrarza sie przyjsc a nie ma cie na liscie wiec trzeba wracac, pensje do niczego,umowa na tydzien..praca czesto przewyzsza sily fizyczne atmosfera doniczego,stali malo co robia a agencyjnych sle sie na najgorsze stanowiska, kierownictwo to jakies pajace z pod butki z piwem "emulsja"
ree 2015-10-05 16:55:23
rekrutacje są nadal za miskę ryżu przez agencję
1
ree 2015-10-22 18:59:07
właśnie znalazłem na jednym portalu ogłoszenie i wygląda na to że Avon dostał CZKAWKI i znowu ma zamiar zatrudniać na stanowiska które nie dawno były nie potrzebne , czas najwyższy żeby kadra kierownicza (karierowicze) zawinęła rękawy i zabrała się za robotę a nie tylko pierdzieć w stołki i oglądać słupki wydajności
2
missi 2015-12-05 11:03:21
Oj widac, ze pozytywne i zachecajace opinie pisane sa przez head hunterow, albo pracownikow Avonu. Nie kazda firma z historia i tradycja jest dalej na tym samym poziomie co byla. Wiele spoczelo na laurach i jedzie na opinii. Nie dajmy sie omamic. Avon to korpo jak inne i roboty jest masa za niewielkie pieniadze. Bonusy w postaci talonow i paczek kazda korpo daje. A im firma wieksza miedzynarodowa tym pensja nizsza i wiekszy ucisk. Jak ktos jest sam i ma chec i czas sie skupic na karierze to korpo jest wlasciwe, ale jak ktos ma rodzine to niech sie nie ludzi, ze pensja bedzie szybciej jak w mniejszych firmach.
zawiedziona 2016-01-10 11:49:34
oPraca przez Agencje to smiech na sali,ludzie chca pracowac jakos sie rozwijac a oni wlasciwie niw oferuja nic umowy nie sa na czas a zeby dostac wolne to trzeba sie dopraszac , ludzie czasami nie maja szacunku kierownictwo wlasciwie czasami samo nie wie o co chodzi ,ogolnie praca przez agencje nie , dostanie sie przez sama for.e graniczy z cudem chyba ze masz gdzies plecy , mam nadzieje ze kiedys sie ogarna przestana zwalniac i zatrudniac ludzi ktorzy tak naprawde maja w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ta prace i przyszli tu bo mysla ze pieniadze im spadna z nieba, przykre Polskie realia ...
lira-glupia pizda 2016-03-23 12:44:13
moze i na czas, ale za to jaka góóówniana ta pensja, czasem nawet 600 zł
gosć 2016-04-21 13:00:05
witam
Avon powinien zatrudniać do pracy w Garwolinie bez agencji. Od rekrutacji jest dział personalny lub urząd pracy . W Polsce branie pieniędzy za pośrednictwo jest nie legalne. Agencja pobiera prowizje za każdego pracownika i daje umowy śmieciowe. Agencje niech działają w formie wolontariatu jak to robi urząd pracy . Pracownik powinien mieć normalną umowę o pracę ze wszystkimi składkami i być tak samo traktowany czy pracuje 1 rok czy 20 lat
1
sarmatkowa 2016-09-19 13:48:12
Od kilku lat zajmuję się sprzedażą kosmetyków firmy Avon, przez pewien czas byłam nawet Liderem Zespołu, ale z powodu zaangażowania nową pracą, musiałam "kosmetyczne obowiązki" odłożyć na bok i czasem wciąż robię zamówienia, ale już tylko z pozycji Konsultantki. Zdarzyła mi się jednak przykra sytuacja.

Jest mi przykro i smutno, że firma, w którą włożyłam naprawdę dużo pracy, czasu i pieniędzy jeżdżąc do potencjalnych/aktualnych konsultantek - jeszcze wtedy nie miałam dotychczasowej pracy, więc wydatki na paliwo naprawdę mnie obciążały - robi wszystko aby nie wypłacić mi moich zarobionych pieniędzy. Rozumiem, że są pewne zasady podczas podpisywania umów aby nie przekazywać wszystkich ważnych informacji, aby nie zniechęcać nowych Konsultantek czy Liderów i niestety "skarbonka", którą mi narzucono do wpłacania pieniążków na konto firmy Randstat na pewno nie tylko w moim przypadku się nie sprawdziła - Avon z pewnością zarobił mnóstwo pieniążków na takich osobach jak ja, które w pewnym momencie się pogubiły, chwilowo nie dopilnowały spraw i tym samym utraciły znaczną kwotę dochodu. Przykro mi, że firma Avon potrafiła konsekwentnie przypominać o ewentualnych terminach płatności, ale nie chce "pozostawić po sobie" dobrego zdania jeśli chodzi o wypłatę należnych, naprawdę ciężko zarobionych pieniędzy. Bycie Liderem Zespołu nie opiera się na siedzeniu, piciu kawy i ładnym wyglądaniu - to poświęcony czas i paliwo aby dostać się do konsultantek, godziny spędzone przy telefonie na tłumaczeniu nowych rzeczy nowym konsultantkom czy wysyłanie katalogów na własny koszt. Przykro mi, że Okręgowy Menadżer Sprzedaży nie ma za zadanie prócz ścigania za za mało mianowań (czyli werbowanie nowych Konsultantek) lub za małe zamówienia, poinformować również "o czasie" o tym, by zadbać by Lider, który już nie daje rady szybciutko wysłał dokumenty lub zadziałał by móc otrzymać te 60% wynagrodzenia (40% "zabiera" Randstat). Zastanawiam się jaki cel mają OMS, które informują o niebotycznych zarobkach i "namawianiu na początek" na odkładanie wynagrodzenia do "skarbonki" - przeczuwam, że nie jestem jedyną tak rozgoryczoną osobą.

Szukam osób, którym też nie zostały wypłacone pieniążki. Odezwijcie się na maila: marta.frieske@gmail.com
kuba 2016-09-19 13:51:30
Ciekawi mnie jednak to czy jest szansa u nich znaleźć zatrudnienie? Oferta pracy na programistę jest całkiem dobra, skoro ejst opieka medyczna, szkolenia, wyjazdy zagraniczne i wyjazdy angielskiego to pewnie jest szansa na wypłaty terminowe. Dziękuje.
1
Zostaw swoją opinię o AVON OPERATIONS SP Z.O.O - Garwolin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie AVON OPERATIONS SP Z.O.O