brak logo

Alsina Polska Sp. z o.o.

Chełmek

Opinie o Alsina Polska Sp. z o.o.

anonim 2011-01-03 14:17:11
Wyzysk wyzysk i jeszcze raz wyzysk.
anonim 2011-05-31 16:14:09
no to sporo napisales...ale moze cos wiecej?
artekm 2013-02-18 13:26:58
super firma pieniążki zawsze na czas, atmosfera rodzinna, polecam
poznan 2013-02-19 18:14:40
masz 20-35 lat, na klate wyciskasz min 150kg, bajce jak hardcorowy koksu i wytrzymałosc jak maratończyk? Potrafisz zjeśc sniadanie i wypić kawe w 12 min za 1800zł brutto otrzymując 2 tygodniowe umowy? Lubisz śmierdzieć olejami,syfem, kurzem i prace na powietrzu (zima i lato też) ?Alsina to idealne miejsce dla Ciebie. Alsina Janikowo.
Tołdi 2013-03-01 13:08:28
poznan - 2013-02-19 18:14:40

masz 20-35 lat, na klate wyciskasz min 150kg, bajce jak hardcorowy koksu i wytrzymałosc jak maratończyk? Potrafisz zjeśc sniadanie i wypić kawe w 12 min za 1800zł brutto otrzymując 2 tygodniowe umowy? Lubisz śmierdzieć olejami,syfem, kurzem i prace na powietrzu (zima i lato też) ?Alsina to idealne miejsce dla Ciebie. Alsina Janikowo.
Ktoś tu by chciał za 1 800 zł brutto w budowlance mieć z godzinke na śniadanko, szwedzki stół i piękne kelnereczki w kusych "uniformach", które przyniosą mu kawusię z muffinką pod buzię. Nie zapomnijmy o pracy w czyściutkiej hali - broń Boże na powietrzu - gdzie zamiast kurzu i zapachu oleju pachnie fiołkami ;D Helołłłł!
1
zdzisław 2013-03-02 20:36:51
Hiszpański burdel... 500 pomysłów na minutę zmiana zdania co chwila i obietnice rzucane na wiatr. Poza tym tragiczna opinia na rynku. Oto Alsina.
Mag 2013-04-06 12:04:50
[usunięte przez moderatora] Atmosfera spoko, zarobki za male, zdecydowanie. Organizacja pracy dostatecznie. Brak dofinansowan np wczasy pod grusza itp. Minuta spoznienia = 15min odpracowania przez elektroniczny system. Najgorzej nie jest, ale mogloby byc duuuzo lepiej. Jesli ktos nie jest wstanie podniesc alisply 300x80 to nie powinien za taka prace sie brac ot co. Efektywnosc liczona do premii jest dziwnie przeliczana - brak szans jesli sie ma kilkanascie roznych zadan do wykonania w ciagu jednego dnia. Za 2 300zl netto warto by bylo sie starac bardziej, ale jesli pensja ta nie siega nawet 1 700zl netto to motywacja znacznie spada i powoduje szukanie innej pracy. Gdyby place byly na hiszpanskich warunkach...np 13....kto wie, kto wie... ;/
... pracownik 2013-06-26 21:45:46
Jeśli chcesz pracować w Alsinie to mówię stanowcze nie! Jeśli chcesz być wykorzystany słuchać obietnic, jeść śniadanie w 15 minut gdzie nie da się usiąść bo niema miejsca woda gotuje się w czajniku 7 minut i zostaje Ci 8 na zjedzenie, i lubisz się potem schylać żeby puścić pawia to polecam. Masz siłę aby przerzucić dziennie 6-9ton rękoma to polecam. Jeśli masz jeden zwój więcej od kury aby nie oddawać fekali na placu to praca dla Ciebie:) Nikt nie liczy się z twoim zdaniem ani z twoją osobą i chcesz być pomiatanym jak śmieć to podjedź do najbliższego magazynu i zobacz co się tam dzieje. Jeśli lubisz wykonywać rozkazy jak za czasów Stalina lub Hitlera tylko nie zapomni mówić " Tak panie" to polecam bo twoim miejscem tak jest cicho siedzieć i broń panie się nie odzywać, bo ty jesteś od roboty za 1.800 brutto i tak to jest za dużo jak się słucha co drugi dzień..... Polecam garb, ból, pot i zły a nie myśl o odpoczynku bo tego robić niewolno
takjuzpodamprawdziwy 2013-07-09 17:26:05
Jeżeli chodzi o pracę na magazynie (ktoś tu wspominał o budowlance, więc niech mi pokaże pracowników budowlanych zatrudnionych w Alsinie na magazynie) to jest ciężka jak to praca fizyczna, natomiast warunki oraz atmosfera w których się ją wykonuje są skandaliczne. Aż dziw bierze że żaden z pracowników nie napisał jeszcze donosu do pipu, sanepidu, us oraz jeszcze kilku ciekawych instytucji. Do WC będziesz miał ok 500m ze stanowiska pracy, ponieważ 2 kabiny które są na magazynie wykorzystywane są przez troje pracowników biurowych :D trzeci kibelek jest w jadalni i chyba z oczywistych powodów nikt z niego nie powinien korzystać. Jadalnia 2x3m na 9 pracowników. Rejestracja czasu pracy odbywa się przy pomocy odcisku palca, oczywiście bez zgody pracowników. Prysznice? są tylko brak ciśnienia oraz ciepłej wody. Chcesz więcej zarobić to rób nadgodziny a później dochodź dlaczego masz zaniżoną wypłatę bo nikt Ci tego nie będzie w stanie wyjaśnić, pomyłki i .... Zastraszanie pracowników. Co nas trzyma? NIC!!! 100% pracowników magazynowych w Chełmku szuka nowej pracy. 80% na kopalni. W momencie kiedy poprawi się sytuacja na rynku pracy Alsina może mieć problem ze znalezieniem pracowników do budowlanki na magazyn w Chełmku ;)
itd itp
Można doktorat napisać.
Jeżeli chcesz pracować w biurze, będziesz miał dużo czasu na filmy, facebooka, pudelka, allegro itp.
ja 2013-07-25 18:18:38
w alsinie kazdy zarabia inaczej, nie wiadomo czemu. a ze jest kryzys w hiszpanii to nie ma co liczyc na podwyzke
kiko 2013-08-22 07:00:01
coraz częściej nowo przyjęty pracownik zaczyna z wyższą stawką od tego który pracuje już kilka lat...
joo 2013-09-09 16:38:51
kto w tej alsinie rządzi w Chełmku?
joo 2013-09-09 16:42:37
Arek - 2013-04-06 17:03:51

Podaj chociaż trasę, ale gonią nas w Alsinie niemiłosiernie. W każdym razie ja jako jeden z nielicznych jestem wolny, reszta już pozamiatana, chyba, że ktoś chciałby przewietrzyć
a jak tam rządzący się mają?idzie z nimi żyć?
1
R(z)adzacy 2013-09-13 12:49:46
ma sie dobrze i pozdrawia wszystkich zainteresowanych:)
1
x 2014-04-25 18:56:01
PANOWIE I PANIE:)co taka cisza?aż tak się poprawiło?:D
1
radoslawo 2014-05-08 13:27:46
A jak to wygląda w Alsinie w Mińsku Mazowieckim. Jak wygląda praca biurowa???
5
zdzisław 2014-05-14 18:44:30
Pewnie na Warszawę handlowca będą szukali, bo jeden uciekł do konkurencji ;)
Generalnie miło wspominam pracę w alsinie, choć trosze hiszpanie za bardzo się ładowali w naszą pracę...
King Kong 2014-07-02 20:55:42
Słyszałem, że Alsina rozwiązał tę sytuację bez żadnych problemów...
zdzisław 2014-07-15 18:24:47
Nie wiem, nie pracuje tam już sporo czasu i z nikim obecnie tam pracujacym kontaktu nie mam.
Naplusie 2014-07-15 22:54:55
Mimo drobnych udziwnień ( gdzie ich nie ma.. ) bardzo dobrze sie tu pracuje.
Przede wszystkim świetna ekipa, a robotę trzeba zrobić wszędzie:)

Naplusie 2014-07-21 20:47:51
Moja opinia tez jak najbardziej pozytywna.
Miałem na myśli ze firma hiszpańska i do tego temperamentu trzeba sie przyzwyczaić.
Zupełnie inaczej niż np u Niemców:)
Jesli tylko jest nabór to brać posadę bo warto:)
Poznanianka 2014-12-20 13:19:14
A oddział poznański ? Ponoć jest rekrutacja do biura?
Jaki klimat w pracy?
1
lepiejnie 2015-05-21 11:55:16
pracowalem tam sporo czasu i powiem tylko jedno syf!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
lupus 2015-08-11 10:20:53
tomaszkowa ile Alsina tych realizacji inżynieryjnych zrobiła? Raptem dwa malutkie odcinki S8 koło łodzi i parę mostów... Jakieś promile tego co robi Ulma i Peri. Do tego [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] na tym S8 był nieziemski...
2
Lepiej nie 2015-11-07 00:37:41
Powiem ci tak. Nie chodzi mi o firme a o ludzi ktorzy tam prcuja. I to tak zwane Polsko-hiszpanskie kierownictwo wiec mowie jeszcze raz syf i tyle swiec panie nad dusza ludzi ktorzy tam pracuja i pracawali!
gagatek 2015-11-12 20:32:15
@mika2 pojęcia nie masz o czym piszesz. Od 2012 stawki za dzierżawę poleciały drastycznie w dół i praktycznie wszystkie firmy szalunkowe jadą na krawędzi. A Alsina szuka w Azji bo u nas w kraju perspektyw już nie ma... Patrz na taką ULMĘ - gracza nr 2 na rynku. Gdyby nie ich spółka-córka w Kazachstanie to była by katastrofa, a tak są minimalnie pod kreską...
2
jo 2015-11-16 16:38:49
i dlatego szef alsiny w Polsce jest już na filipinach:)
2
Aa 2015-12-04 18:45:28
Wiecej siana tak dla barcelony a pracownik w polsce dalej te marne stawki a o podwyzce ani mowy!!!!!
1
Aa 2016-01-07 23:57:21
No jak porobisz ze trzy soboty to minimalnie ponad 2. Za prace w ciezkich warunkach nie wspomne ze szkodliwych i oczywiscie pod chmurka. Pomocnik na budowie wiecej zarabia niz tu..
kukuś 2016-01-19 18:02:25
Fakt trochę trzeba się narobić ale po kilku latach już się wie jak rozpisywać kartę pracy żeby dobrze wyszło,robota pod chmurką niekiedy na hali,w Chełmku jest zły kierownik placu,Ł.P. za bardzo gania i za mało tłumaczy,chce chyba karierę zrobić hahaha
Kalafix 2016-04-06 22:07:12
Witam mam pytanie byłem na rozmowie o pracę w poznańskim oddziale. Warunki ok a chciałem się dowiedziec jak atmosfera premie?? Jak to wygląda dajcie info Panie i Panowie czy warto??pozdrawiam
1
Jakuś 2016-04-22 08:19:52
Byłem na rozmowie na handlowca. Warunki dali bardzo fajne + te premie od sprzedaży, które dumam że ciężko będzie osiągnąć.
1
Lupus 2016-04-25 22:33:39
Atak z ciekawości. Na jaki region teraz szukają?
Jakuś 2016-04-26 08:21:02
Mazowieckie. Jest tutaj ktoś kto pracował na stanowisku doradca tech-handlowy? Jeżeli tak to prośba żeby napisał kilka zdań na temat tej roboty w tej firmie.
Lupus 2016-05-01 21:55:49
To pewnie Javi cię przesłuchiwał.
Po angielsku czy już nauczył się po polsku?
Jakuś 2016-05-10 07:53:54
Zgadza się. Trochę po polsku, trochę po angielsku, ale generalnie można powiedzieć że się nauczył. Jak rozumiem pracowałeś w tej firmie, na jakim stanowisku? Mógłbyś napisać coś więcej?
Jakuś 2016-05-10 08:03:39
Zgadza się. Trochę po polsku trochę po angielsku ale generalnie można powiedzieć że się nauczył. Jak rozumiem pracowałeś w tej firmie, mógłbyś napisać coś więcej? Na jakim stanowisku byłeś?
Z góry dzięki
pinkg 2016-05-10 21:59:57
jakuś, z tego co ja wiem to od każdego wymagają dobrej znajomości języka. Trochę tego trochę tamtego raczej rzadko przechodzi
Kuba 2016-11-23 08:50:51
witam jakie są zarobki w tej firmie na stanowisku LOGISTYCZNYM? pozdrawiam, jak wygląda tam praca na takim stanowisku?
Zostaw swoją opinię o Alsina Polska Sp. z o.o. - Chełmek
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Alsina Polska Sp. z o.o.