brak logo

Bosch

Jarocin

Opinie o Bosch

Ronin 2013-09-10 20:26:40
...bądźmy sprawiedliwi, jeśli uważamy że TL bierze kasę za darmo, to co możemy powiedzieć o NAS o operatorach, dlaczego ten który pracuje na LLD czy Dacii ma brać tyle samo albo i mniej od tego z automatu, nie potrafimy nawet się zastępować, foch i te grymasy, i wciąż wymówka że kręgosłup, że nie dam rady, albo specjalne zamulanie a jak przyjdzie TL i to zobaczy to na pewno wrócę na automata, siedzenie dupskiem na uszczelce dwie godziny potem wkładeczka, i wsorniczek, a na koniec hmm.. niech pomyślę... druga wkładeczka, i kaska jest, narzekanie na Czarnych nie ma sensu nie chcę ich obowiązków ani kasy, a to że laska siedzi i nalicza mi nadgodziny wtedy kiedy czarny jest tyrany przez dyra ludzie dajcie spokój... zacznijmy od siebie Narzeka ten co (usunięte przez administratora) robi.
1
Super Anonim 2013-09-10 20:33:31
... pralni???? przecież napisał palarni, nie chce po tobie jechać ale chyba robisz na Automacie ha ha ha
1
tip top 2013-09-13 11:09:58
automat z manualną się zamienia,oczywiście są to osoby stałe, bo reszta to ma lewe ręce!!!może rzeczywiście ktoś by się wziął za porządek!!!! np z tymi sekretarkami one są OPERATORAMI i odwalają papierkową robotę za TL,wychodzi na to, że TL nie DAJĄ RADĘ!!!!!a uważają się za.....śmiech!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
1
mili 2013-09-16 14:48:14
Nie lepiej się zwolnić?
1
Operator 2013-09-21 08:56:51
zwolnić??? gdzie ja znajdę taką tyrkę za trzy tysie gdzie mogę siedzieć na automacie i smarowac na go worku na innych no gdzie?
1
spongebob 2013-09-25 22:13:38
trallla tralla la la weźcie się ludzie do roboty i cieszcie się z tego co macie jakby jeden z drugim po 900 zł na miesiąc dostał to by inaczej spiewał a tu po 3000 tyś i jescze źle....ogarnijcie się!!!!!!!!!!!!
1
ide sie odlac bo nie moge na to patrzec 2013-09-27 07:56:21
w sieci nie jestescie anonimowi jak wam sie to wydaje, po co ujawniacie takie sprawy jak zarobki czy zachowania pewnych osob, za te wszystkie informacje wypisywane tutaj ktos moze was pociagnac do odpowiedzialnoci cywilno-prawnej, i stracicie ta super prace na ktora kazdy tak narzeka, we wszystkich firmachy w ktorych pracowalem bylo tak samo, zawsze kogos bolalo ze za te same pieniadze ktos jest bardziej eksloatowany niz inne osoby, ze ktos umiejetnie sie miga od ciezszej pracy - tu wasze posty o wkladeczce gumeczce czy inne, macie pretensje ze ktos pracuje na lini manualnej i musi 8 h zapiepszac a na lini automatycznej jest luzniej- to zamiast narzekac i wylewac zale na forum, porozmawiajcie z liderem- kierownikem by ludzie byli szkoleni na wszystkich stanowiskach i aby byla wieksza rotacja, mozemy sie zamieniac aby dla nas wszystkich bylo latwiej. Przeciez nikt nie powiedzial ze jak (usunięte przez administratora) stanal na lld to musi tam robic do emerytury, my sobie pomozemy i dla kierownictwa bedzie latwiej bo beda mieli wyszkolonych pracowników na wszystkich stanowiskach. ekipy z kazdych lini produkcyjnych moga sie swobodnie zamieniac, najwazniejsze jest wykonanie oczekiwanego od nas planu za co nam placa i to nie jakies grosze jak ktos wspomnial konkretne pieniadze, nie uwazajcie siebie ze pracujecie w boschu czy FBP ze zlapaliscie Boga za piety i jestescie super wykwalifikowanymi pracownikami bo prawde mowiac to wszyscy mamy fart w zyciu ze mamy taka prace a w wiekszosci jest ona zalatwiana po znajomosci, wiele z was pracowala w (usunięte przez administratora) czy innych tego typu zakladach i zarabiala grosze, bo w obecnych czasach przytulic 1500 i majac rodzine rate na kredyt czy inne wydatki bylo by wam ciezko. Dziwie sie wam ze tak narzekacie polowa z was mieszka z rodzicami i 80% wyplaty macie dla siebie. Polski narod jest przyzwyczajony do narzekania i biadolenia jak jest ciezko a najwazniejsze jest to by sie umiec w tym wszystkim odnalezc i realnie patrzec na pewne sprawy, zastanawiam sie czy tak samo byscie narzekali jak byscie robili w super samie na kasie za niecale 2 tys a o siku trzeba sie dobrze dopraszac albo tarabanic dzwonkiem by ktos przyszedl. Radze na prawde sie ogarnac i cieszyc ze jest praca i praca dobrze platna - bo jak by nie patrzec ambicje wielkie a umiejetnosci zerowe - w kazdej innej firmie tego typu nie mielibyscie szans no ale jest wujek ciocia mama tato i wkrecili do firmy ale zawsze jest jakies si . serdecznie pozdrawiam wszystkich marudów :)
2
lld jest cudowne 2013-10-03 20:38:31
jesteście śmieszni, najlepiej narzekać na jakimś forum, na lld, na TL, na sekretarki, na to, że was [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] boli od niewygodnych krzesełek na automacie. Nikt was do pracy na FD ani w Boschu nie przymuszał. Obiady za 3zł każdy by jadł, pełen socjal i godziwe wynagrodzenie, ale lepiej ponarzekać na forum. Zawsze możecie iść do Ilpeii za 1500zł na prase, latem +45stopni, zimą +5, albo do gały na Raymana.
2
oca 2013-10-08 20:47:37
Cześć ;) a są teraz jakieś przyjęcia u Was ?? Chodzi oczywiście o pracę na produkcji lub w magazynie ?? Jeżeli tak to dajcie znać pozdro
1
oca 2013-10-08 22:00:44
(usunięte przez administratora)Niestety nie mam pleców u nikogo bo nikogo nie znam :( wielka motywacja do pracy za to jest ;)
2
hahahah 2013-10-12 15:49:01
powiem ci to w oczy jak ty pójdziesz do dyrektora i powiesz mu że nie dajesz RADY że jesteś słaby jako TL że ludzie cię nie słuchają że stanowisko cię przerosło!!!!
3
jadwiga 2013-10-15 19:32:38
super
5
bla bla 2013-10-19 23:13:53
Tego regulaminu waszego nie da się czytać. Jak umowa w banku :-). Dajcie sobie na wstrzymanie, skoro nie można nic pisać.
Organizacja to żywy organizm, w którym są ludzie, zawiązują się romanse, przyjaźnie itd. A jak jest, wszyscy wiedzą, w każdej organizacji, ludzie chcą jak najwięcej zarabiać, i jak najmniej robić, a właściciel chce jak najwięcej wycisnąć z pracowników i jak najmniej płacić. Podstawowy konflikt, o którym się mówi na każdych studiach.
anonim 2013-10-25 11:37:19
czy ktoś może mi wyjaśni dlaczego tak się dzieje, tyle mądrych głów pracuje w tym zakładzie a taki bałagan, brak ordanizacji jeden wielki chaos!Co mam na myśli: np. na produkcji,nieraz jestem gościnnie na IPSi co zauważyłem,że ludzie robią jak roboty są przemęczeni,na myśl 12-stki robi im się nie dobrze!!mają dosyć i nie ma głupiego wytłumaczenia,że nie chce mu się robić tylko że człowiek jest tylko człowiekiem!ja też nieraz zgodziłem się przyjśc na 12-stkę i uwieżcie mi organizm tak dostaje w tyłek, a jeszcze po nockach!Zgadza się tylko, bo chce zarobić takie jest wytłumaczenie i w dodatku musi SAM sobie PILNOWAĆ wypracowanych godzin.Kto te 12-stki wymuślił kiedyś ich nie było i zakład też dobrze prosperował,czy mój poprzednik ,,bla bla,, ma rację?
2
assa 2013-11-05 16:02:52
Dokładnie zgadzam się z tą wypowiedzią każdy chce jak najwięcej jak najlepiej. Ale tego się już nie zmieni. Nikomu nie dogodzisz. (usunięte przez administratora)
2
albalb 2013-11-11 00:07:57
Niektórzy chcieliby ukryć swoją tożsamość,swoje czyny, aby nikt nic o nich nie wiedział. Ale to jest organizacja, nie da się pewnych rzeczy ukryć. Kłamstwo nie popłaca.
1
Prawda boli... 2013-11-14 11:00:34
Same walczylyscie o rowno-uprawnienie to zobaczcie jak mezczyzni maja lekko, ale wam ciagle malo i tu wlasnie wychodzi kobiece EGO!! TO nie Wy zasuwacie na budowach czy innych ciezkich pracach, nawet normy bhp co do dzwigania macie mniejsze i Wam jest zle?! Nawet w poszukiwaniu pracy kobiety maja latwiej a facet to musi niezle sie naszukac i nakabinowac! Zastanow sie kto tak naprawde ma gorzej i dopiero sie wypowiadaj a skoro w boschu Ci nie pasuje szkola zycia i pokaz prawdziwego i (usunięte przez administratora) swiata to zmien prace np. na super sekretarke i dopiero poznasz co to dyskryminacja.
1
Poranne przywitanie 2013-11-19 23:58:36
Niektórzy nie uczą się na błędach.
I znowu sprawdza się przysłowie"mądry Polak po szkodzie". A można ich załatwić jednym zdaniem np.: "sprawdźcie placówkę tą i tu, w tym zakładzie i w tej miejscowości" i coś dodać od siebie. Proste, no nie? :-).
Robert Bosch 2013-12-16 18:44:56
Hej,

Jak już pisałem to forum jest dla pracowników Bosch, ale widzę, że dalej same opinie z FD, więc dziękujemy wam, twórzcie opinie o swoim zakładzie, ponieważ inni ludzie chcąc zaciągnąć opinii o zakładzie czytają wasze posty, a są one poniżej normy i na Miarę FD!
....... 2014-01-07 23:31:41
Ok, ok. Już się wyłączamy. Zostańcie sami ze sobą. Ale uważajcie, zostają z wami osoby, które zrobią dużo, aby osiągnąć cel, bardzo dużo.A jak osiągną cel, koniec,nie będziecie się liczyć.(usunięte przez administratora)
Gizmo 2014-01-10 10:18:48
W biurze przy Jutrzenki pracują osoby mające plecy u Pani Prezes. Bałagan zamiatają pod dywan. Wchodzą w kompetencję swoich podwładnych decydując za nich i nie ustalając z podwładnymi historii rozmów z dystrybutorami na każdym szczeblu.
1
anonim 2014-01-10 18:26:50
Dlaczego autobusy i busy są TYLKO podstawiane dla pracowników Twardogóry?, a reszta musi dojeżdżać własnymi autami.W ten sposób dyskryminuje się ludzi czym Twardogóra się różni?, tym że kiedyś był tam zakład?Jak czytacie to czas przeszły BYŁ!!! od kilkunastu lat jest już pod Wrocławiem a ludzie np.z Oleśnicy,Sycowa powinni mieć zapewniony dojazd tak jak i Twardogóra!!!!to są te same kilometry.
nowy 2014-01-18 20:28:25
Bo tak stanowi prawo.Jeżeli pracodawca przenosi zakład pracy to jest zobowiązany zapewnić dojazd z jednej lokalizacji do drugiej.
nowy 2014-01-20 19:39:10
A dlaczego został przeniesiony?te prawa są jeszcze za czasów starego dyrektora.A nie ma takiego prawa że pracownik dojeżdżający na własną rękę po wyżej 50km to może starać się o zwrot po części za paliwo?
1
anonim 2014-01-20 19:43:52
Podczas zawierania umowy o pracę, strony mogą uzupełnić treść określoną art. 29 Kodeksu pracy o dodatkowe postanowienia. Przy rozszerzeniu zakresu postanowień umowy o pracę o klauzule istotne dla stron, pracodawca powinien pamiętać, że zgodnie z zasadą zawartą w art. 18 k.p., postanowienia umów o pracę nie mogą być mniej korzystne dla pracownika niż przepisy prawa pracy.
Dodatek, który rekompensuje pracownikowi zwrot kosztów dojazdu do pracy jest przychodem ze stosunku pracy, a więc podlega oskładkowaniu i opodatkowaniu. Zwrot kosztów dojazdu pracownika do zakładu pracy objęto zwolnieniem podatkowym (art. 21 ust. 1 pkt 112), jeżeli obowiązek ponoszenia kosztów przez zakład pracy jest określony przepisami innych ustaw.W przypadku ubiegania się o zwrot kosztów dojazdu do pracy od pracodawcy, możliwość taka występuje tylko wtedy, gdy pracownik został oddelegowany do pracy przez pracodawcę. A więc w przypadku dobrowolnego przyjęcia oferty pracy w miejscowości, która jest oddalona o 20, 50, czy 200 km od miejsca zamieszkania, opłatę za dojazdy należy pokryć samodzielnie. W związku z tym, pracownikowi nie przysługuje możliwość otrzymania odszkodowania czy też zwrotu wydanej kwoty.
1
aaa 2014-01-23 17:49:07
Wspólna fajeczka poranna pod wiatą, wspólna droga do pracy, bezcenna żenada.
Wspólny biznes, czy coś innego ?

CDN....
5
surpsrise 2014-01-29 08:27:56
wy się tutaj pocicie a admin was już dawno zrobił w "ch" sprawdźcie o jakiej firmie wystawiacie opinie, bo już dawno nie o Bosch Mirków tylko Bosch Jarocin. Ale chyba większość komentujących link do forum ma w "ulubionych" żeby szybciej i łatwiej komuś naubliżać
2
dupa 2014-02-08 08:27:50
ile zarabia kontroler jakosci w boszu??
1
JESTEŚ Dupa 2014-02-09 14:05:12
5000 ZŁ
dupa dup 2014-02-09 15:10:08
....Ty takiej kasy nie dostaniesz bo jesteś analfabetą ha ha ha i to tego nie wiesz jak się piszę nazwę firmy w której pracujesz... jaki żal
Tala 2014-02-19 09:49:57
wg równouprawnienia trzeba [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] po równo, a nie mężczyźni niewieścieją :)
Boscha nie oceniam nie pracowałam.
boguś 96 2014-02-21 19:08:41
BOSCH - kiedyś* = dziś - SELLPRO !!!!!
chętna 2014-03-18 22:46:09
Hej
Wiem, że niektórym z was nie wystarcza praca w fabryce. Jeżeli chcielibyście otworzyć własny interes, jestem chętna w pomocy. Interesuje mnie branża gastronomiczna. Mogę pomóc w prowadzeniu małej knajpki lub pizzerii. Mam bardzo duże doświadczenie w "tych" sprawach. Mogę naprawdę pomóc, jestem profesjonalistką. Proszę o ewentualny kontakt :-).
dzida 2014-04-24 23:17:37
tylko ksasa - 2012-09-10 23:36:39

NOP ,to głupie co napisałeś, a co mają powiedzieć mężowie, którzy ciężko pracują na zachodzie, budując tamtą gospodarkę. Są dumni ze swoich żon , które czekają na nich, a one, jak to kobieta bez mężczyzny, robi różne rzeczy................? Wszystko kasa, nie nauczyłeś się jeszcze, rządzi pieniądz. Samo życie. I nikogo nie interesują bzdury o narodzie, przyjaźni i takie tam. Kasa. Otwórz oczy, widać to na naszym podwórku.
No urzekła, mnie Twoja historia! Skoro dla Ciebie liczy się tylko kasa, to dla czego "nie pracujesz" na ulicy, tylko dajesz du-y za marne 2 czy 3 klocki, byle łosiom w bosch.
Ty dajesz za dużo mniej :-), a gdzie , nie powiem, :-).
ups......... 2014-06-20 14:24:01
W fabryce Bosch ludzie pracują na różnych liniach ,ale człowiek pracujący na tej samej zmianie i stanowisku przez 8 do 10 godz dziennie powtarzając tą czynność ze swoimi współpracownikami-(kolegami,koleżankami)jest OK!Ale dlaczego są różne stawki godzinowe za tą samą wykonywaną pracę operatora!!!!!!?????Jak jest napisane w regulaminie czyżby był NIE PRZESTRZEGANY!!!!!
2014-06-23 23:36:58
Niech się cieszą fałszywcy, którzy fajnie się prezentują na portalach społecznościowych z rodzinką, pięknie wyglądają :-). Pozory muszą być :-).
dante 2014-07-30 08:38:46
Witam, czy może ktoś powiedzieć orientacyjnie jak wyglądają zarobki inżynierów dziale R&D? Może być orientacyjnie, będę wdzięczny. Dostałem info o rekrutacji ale się zastanawiam czy warto. Mam 2 letnie doświadczenie + studia wyższe. Dziękuję.
5
chetny 2014-08-21 13:14:06
Witam chciałbym się dowiedzieć ile czekaliście na odpowiedz po pierwszej rozmowie ?
1
sisi 2014-08-22 15:30:12
Po pierwszej rozmowie czekałam chyba tydzień na zaproszenie na drugą
Pracownik Robert Bosch Mirków (Sellpro) 2014-09-22 11:56:09
Witam wszystkich na forum.

Chciałbym opowiedzieć trochę o pracy przez Sellpro jako pracownik transportowy tzn. Logistyk produkcyjny. Praca fizyczna dokładanie komponentów na linię produkcyjną zamawianie w systemie kanban. Zróżnicowanie pod względem szybkości pracy na poszczególnych liniach np. PL7, NOACH, NISSAN, TIROD, jest znaczące na jednych robisz niewiele i praca jest adekwatna do zarobków z Sellpro a na innych nie wiesz gdzie ręce włożyć np PL7. Apeluję do osób które planują się zatrudnić na ww. stanowisku naprawdę trzeba mieć wiele determinacji aby tam przeżyć. Nowy zatrudniony pracownik agencyjny jest poniewierany jak śmieć rzucany z linii na linię bez uprzedniego przygotowania, jeden tydzień robisz na PL7 w następnym Nissan itd. to jest naprawdę stresujące. Dlaczego tam pracuję jak mi tak źle? bo jestem zmuszony zaciskam zęby i muszę wytrzymać jeszcze kilka miesięcy i się zwolnię, ale chcę aby inni nie zrobili tego błędu co ja. Wiadomo że jak się szuka pracę ludzie wchodzą na fora mam nadzieje że ktoś przeczyta ten wpis i się zastanowi. Ewentualnie jeśli zlikwidują Sellpro i na start ludzie dostaną umowy za normalną stawkę to będzie warto się trochę pomęczyć ale jak na razie nie polecam. Pozdrawiam
4
xxx 2014-09-30 22:20:15
Nikt cię tam nie trzyma. Ja pracowałem też przez Sellpro, i jak się chce pracować i się pokażesz z dobrej strony to masz umowę na Bosch po pół roku. Tym bardziej że dział logistyki dosyć szybko załatwia umowę w bosch. Jak się przyszło tylko przepękać 8 godzin to nic nie będzie pasować nikomu. chyba się domyślam kto to Pracownik Robert Bosch Mirków (Sellpro) i nie gadaj głupot bo tak naprawdę jesteś leser, nie raz widzę jaki syf zostawiasz po sobie. A Bogu powinieneś dziękować że w tym dziale jesteś bo z innego już by cię wykopali dawno.
3
king 2014-10-15 18:50:00
Ja tam nie narzekam po 6 miesiącach w śmiesznym Sellpro, dostałem umowe na Bosch i naprawde patrząc na wszystkie działy to TL i kierownictwo z logistyki są najbardziej życzliwi dla pracowników nie boją się stanąć po stronie pracownika. Co innego TL na czystym, Ci to dopiero są jacyś nienormalni przez 8 miesięcy jak tam pracuje to słyszałem już że chyba z 5 osób zwolnili i to za to że mieli odmienne zdanie od nich, choć tak naprawdę to ci panowie są zakałą tej fabryki. Ogólnie to praca w Bosch nie jest zła a ludzie w logistyce naprawde nie mają co narzekć.
1
zaqwer123 2014-10-16 13:13:32
A ile czasu trzeba czekać żeby zaprosili Cie na drugi etap? Byłem w poniedziałek , porobiłem jakieś 3 zadania wszystko ok i póki co cisza.
1
maniek 2014-11-27 12:29:06
na pewno jest tak, że pchają się teraz do tej firmy, ostatnio mają naprawdę dobre reklamy, produkty im schodzą no i teraz mam problem, bo nie wiem czy by mnie przyjęli na pewno, bo nie mam za dużego doświadczenia tak naprawdę, więc zastanawiam się czy nie leiej podnieść jakoś swoje kompetencje najpierw..
holi 2015-03-28 01:38:38
Jedynym sposobem żeby się o tym przekonać to jest po prostu złożenie u nich swojego CV, no i druga kwestia, że firma poszukuje pracowników na różne stanowiska. Każde stanowiska wymaga od pracownika innych kwalifikacji i umiejętności. A co do rekrutacji na co powinienem zwrócić uwagę, z czego się przygotować ?
kaligula 2016-01-21 11:25:05
witam. Jako że na temat zarobków nikt tu nie wspomniał ,a zwykle od stycznia są jakieś podwyżki bardzo proszę osoby, które pracują w Boschu w Łodzi o informację, jak obecnie kształtują się zarobki pracownika produkcji"na rękę"z ewentualnymi dodatkami na "dzień dobry". Jak staż pracy wpływa na wzrost zarobków?Czy jest możliwość pracy w systemie 4-brygadowym? Jakie są wymagania? Jakie są układy między pracownikami a kadrą kierowniczą?Chodzi mi w szczególności o oddział na Wedmanowej 10.
chętna 2016-01-23 23:43:49
No,no.
Gruby znowu w Boschu. A tak na niego wygadywał, że nie ma perspektyw , że nie ma szkoleń. Że Bosch został już wyciśnięty jak cytryna. A teraz sam tam wylądował.
Etyka , ha ,ha, ha. No , trzeba przyznać, że jako szef, to jest w porządku do swoich podwładnych, ha,ha,ha. Może w Boschu nie znają go z tej strony, jaki jest lojalny ha,ha.
Jola 2016-08-04 09:55:44
może i nie zapieprzaja na budowach ale za to zapierdzielaja w domach opieki społecznej za marne grosze dźwigając starców, myjąc ich, karmiąc i znosząc ich narzekania. Dlaczego baby takie prace wykonują anie z natury do tego stworzenia męzczyźni?
śmieć 2016-08-22 11:17:12
nie otrzymała takowej. Nie zdążyłam odebrać telefonu w godzinach mojej pracy. Rekruterka sie obraziła i nie zadzwoniła jeszcze raz. Sama mam dzwonić? Wystarczy że wydałam na te rozmowę 100 zł na dojazd.
Mogłam sobie za to fajnego cos kupic.
ggg 2016-09-04 20:48:03
@ śmieć no ale skoro wysyłasz oferte pracy to musisz sie liczyc z tym, że będą dzownić w czasie twojej obecnej. I powiem szczerze nie wiem czemu cie to dziwi, że nie oddzownili. tak też pewnie oceniają szybkosc reakcji (choć wiadomo, że są różne sytuacje)
Zostaw swoją opinię o Bosch - Jarocin
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Bosch