brak logo

UPM Raflatac Sp. z o. o.

Biskupice Podgórne

Opinie o UPM Raflatac Sp. z o. o.

pawelek142970 2013-01-26 17:48
Witam
Zgadzam się z przedmówco. Mam wykształcenie wyższe techniczne mgr inż obiecywano mi awans na mojej zmianie są ludzie co liderowi (usunięte przez administratora) i majo wyższą stawkę mi nawet nie dają dodatku za 4 brygady jak to możliwe ze mechanik inżynier nakleja taśmy jak się nie podliżesz nic nie osiągniesz nawet z bogatą wiedzą. znajomości robi,a dużo
1
mk 2013-08-05 04:32
Witam mam pytanie czy firma zapewnia transport jak tak to z jakich mimiejscowości?
5
megi 2013-11-21 23:10
a jak sytuacja w biurze, jakie są zarobki?
10
jojtek 2014-02-26 13:51
Szukają pracowników przez pośrednika Manpower
1
TEN KTÓRY SIĘ BUJA 2014-03-30 17:27
To jest wypowiedz gościa z pewnego forum, nie moja podkreślam i to wkleje bo ta wypowiedz jest odzwierciedleniem tego co się dzieje - przeczytaj i się spróbuj się z tym niezgodzić operatorze, liderze, kierowniku itd....:

Wiecie co, to smutne i przykre co sie w polsce dzieje, ja mieszkam w Niemczech od kilkunastu miesięcy i i powiem wam ,że dopiero tutaj zdałem sobie sprawę dlaczego w polsce ludzie są niemili ,mentalnie zakompleksieni i każdy tam kazdemu wrogiem, ponieważ polakom w polsce sie zle zyje oraz dlatego ze jestesmy zmeczeni tym chorym systemem i nieustającą walką o przetrwanie kazdego tygodnia. Tutaj 600 km dalej a ludzie sie nie spiesza do pracy mają ciągle wolne i kupe pieniedzy zarabiają, państwo we wszystkim pomoże... ehh życzę wszystkim wam aby kiedyś przyszli do was tacy którzy rzeczywiście zrobią wam tę zielną wyspę upragnioną to i może ja wrócę. Trzymajcie się mili...
2
dortt 2014-04-10 18:33
zastanawiam sie czy jak sie rekrutuje do danej firmy biezacego roku to czy swiadectwa pracy musze wysztkie zdawac czy tylke te z biezacego roku kalendarzowego ,bo wydaje mi sie ze to potrzebne tylko do wyliczenia urlopu.ktos wie cos na ten temat ?
Robert 2014-05-01 16:26
witam.nie znam zasad i zarobkow w firmie, jest ogromna cala europa i ameryka to oczyms swiadczy ze socjal musi byc na poziomie +. lecz nie o warunkach chcialem tylko o szacunku ludzi tam pracujacych do ludzi dowożących towar do waszej fabryki, koncowy lub polprodukt. jestem przewoznikiem jednym z wielu na stale wspolpracujacy z upm. chamstwo i brak szacunku bije wszelkie rekordy w upm biskupice tylko na rolkach.prosze by inkognito"góra" sie zainteresowala
1
sprite 2014-11-25 21:17
Są u Was przyjęcia? jaka atmosfera jest w zakładzie? praca ciężka? zarobki? proszę o rzeczową odpowiedz.
5
BZB 2014-12-10 09:01
Firma zatrudnia osoby młode bez doświadczenia w innych firmach, oferując dość ciekawe dla nich wynagrodzenie, licząc że pracownik szybko nie odejdzie. Szybko okazuję się że to nie jest taka atrakcyjna oferta, dojazd, nocki etc.
2
powku 2015-01-05 17:14
siema, takie pytanie mam, jak wygląda sprawa z dojazdem komunikacją miejską na Fińską z Wrocławia? Dojeżdża ktoś? Bo zastanawiam się nad podjęciem pracy w Biskupicach, a muszę się tam z Hub dostać, internet mówi mi, że tragedii nie ma, ale ogólnie wszystko wydaje się być "na styk".
marco 2015-02-26 02:40
(usunięte przez administratora). Młoda kadra, która z prawdziwą pracą ma mało wspólnego. Lepiej poszukać na miejscu we Wrocławiu jakiegoś zajęcia, niż się użerać w upm.
2
bezrobotny 2015-03-11 21:31
Firma zatrudnia bezpośrednio czy tylko przez agencję???
alicja258 2015-03-20 17:22
Czy do tej firmy są bezpłatne dojazdy z miast - np. z Bielawy ?
Piter89 2015-04-01 17:01
Chciałem zapytać czy nadal jest tam prać w systemie 4brygadowym? I jaka jest stawka po egzaminie netto na reke
johnas 2015-04-24 11:28
Piter, dają chyba 2800 brutto, a potem 3200 brutto. Niby dużo, ale jeśli weźmiesz pod uwagę dojazdy i cwaniakujących młodzików jako przełożonych, to odradzam.
2
Remik 2015-04-24 13:53
Witam. Czy ktoś może dojeżdża z Legnicy do Biskupic autem w systemie 3 zmianowym? Chętnie bym się dorzucał do paliwa. Pozdrawiam i proszę o kontakt mailowy remigiusz.bojanowski@gmail.com
xxxx 2015-05-12 13:40
Witam.
Firma w porównaniu do innych okolicznych kołchozów płaci w "miare dobrze", praca jjesr coraz cięższa, operator ma coraz wiecej obowiązków na głowie, normy coraz wyższe - podwyżek w zwiazku z tym nie widać. Odkąd władze w Raflatacu przejeli Polacy, z tygodnia na tydzien pracuje sie coraz gorzej, atmosfera jest coraz bardziej zblizona do firm Koreanskich. Za wszystkie niepowodzenia firmy obarczani sa operatorzy, nie widzac innych problemow. Jezeli ktos jest mlody i jest to jego pierwsza praca polecam, w innym wypadku odradzam nie dorobi sie tam nikt, a takze doswiadczenia nie zalapie za duzo.
1
alibaba 2015-07-05 21:43
Ogólnie rzecz biorą firma na dość wysokim poziomie, jeśli chodzi o stosunek do pracownika. Zarobki są wystarczające, około 2000zł na rękę bez nadgodzin jest w porządku. Dopóki nie wyrażasz własnego zdania (do czego wszyscy Cie zachęcają :D ) oraz dopóki nie zachorujesz więcej niż 2 razy w roku, dopóty nikt się Ciebie nie przyczepi. Później zaczynają się różnego rodzaju cyrki.
Polecam osobom, które nie chorują, nie mają dzieci, i nie mają wykształcenia bądź ambicji, bo nie oszukujmy się, dzień w dzień robisz to samo do znudzenia. Żeby awansować trzeba być przodownikiem pracy ale tak chyba jest wszędzie.
Obiad na stołówce za 6zł, jest dofinansowanie.
Stąd końcowa ocena: dobry
5
alibaba 2015-07-05 21:47
Tylko przez agencje. Mogą cie przejac bezposrednio po 9mcach, inni półtora roku pracują i nadal czekają...
1
alibaba 2015-07-05 21:49
Spróbuj się tylko spóźnic 1 minutę do pracy....
autobusy są 2: 602 z dworca PKP praz 607 z placu JP2. Ale mimo iż, np z Dworca, autobus odjezdza 1h:10minut wcześniej, czas jazdy teoretyczny 45minut, w praktyce czasem dojeżdza znacznie później...
henieck 2015-07-27 12:41
nie polecam pracy w Raflatacu odkiedy rządza tam polacy....jedno wielkie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] każdy na każdego donosi,a liderom z finishingu trzeba kupic czopki na hemoroidy(profilaktycznie) bo od tego siedzenia na pewno ich dostana...
3
luki 2015-08-12 22:10
Czy ktoś może napisać na jak długo są pierwsze (i ile ich jest) umowy podpisane z UPM? pierwsza? druga? trzecia? I czy zatrudniają na czas nieokreślony?
xxx 2015-08-17 10:33
Na poczatek zatrudnienie przez agencje na czas laczny okolo 1- 2 lat pozniej mozliwe przejscie na firme. W agencji umowa pierwsza w zaleznosci od tego jak kierownikowi sie spodoba 1-3 miesiecy. Pozniej jak wszystko jest w porzadku to przez agencje daja zazwyczaj na 6 miesiecy.
nikolsoon 2015-08-17 18:47
A jak to wygląda gdy zostaniesz zatrudniony przez firmę???
opiniiowa 2015-08-21 11:00
Cześć Wszystkim. Mój przyszły szwagier tam pracuje, zachwala jakie to cudowne zarobki i mega atmosfera, gdy pytamy go o szczegóły to nic nie mówi. Pracuje tam już chyba 1,5 roku-2 lata, jakoś tak... Niby z zarobków opowiadał, że ponad 3 tys., ale jak rypie w 4-brygadówce, (są za to dodatki ponoć) i jak wali sobota-niedziela, płacą setki, ale raz słyszę 3 tys., raz 2,2tys.... Nie wiem, z ciekawości weszłam aż na tą stronę, widzę, że konstruktywnych opinii nie ma również. Proszę potwierdzić lub zaprzeczyć.
xxx 2015-08-26 21:32
~`opiniowa ` jezeli ktos nie umie czytać to nie znajdzie konstruktywnych wypowiedzi. Na ręke dostaje się około 2300 - 2400 zł i ta róznica spowodowana jest tym ile tygodni nocek wypadnie w danym miesiącu (2 tygodnie lub 1 tydzien) za nocki placony dodatek, czy są swieta, ilość dni itp. Dodatkowo mozna pojsc na sobote placone 100% około 200zł.
xxx 2015-08-26 21:50
A i zapomnialam ze stawka 2300-2400zl jest placona po okresie okolo 6 miesiecy, po zdanym egzaminie operatorskim, przed egzaminem trzeba odjac sobie z 300zł.
enea 2015-12-15 21:32
Nie oszukujmy się: firma na tle naszego rynku polskiego plasuje się w wyższej średniej. Płaca jest ważna i tu może nie ma kokosów ale tu jest duzy socjal: dofinansowane 25zł "kluczyka" na maszyne z kawą i słodyczami, płacisz 39zł i masz lekarzy w Luxmedzie, ubezpieczenie NW/chorobowe za chyba 35 zł (nieobowiązkowe), bony na święta bożonarodzeniowe, paczka mikołajowa dla każdego bez względu na ilość dzieci, wigilia także z wypasionym jedzonkiem, jak się uda to premia roczna w kwietniu, podwyżka co rok w skali inflacji lub ciut powyżej, premia do 250zł za kwartał przy osiągnięciu celów (nie oszukując się -ciężko osiągalna), co jakiś czas "prezencik" w postaci ciepłej lub przeciwiatrowej kurtki i to wysokiej jakości. Czasem talony na darmowy obiad. Ubranie i buty dostajemy pracownicze więc nasze się nie niszczy. Moim zdaniem firma jest bardzo dobra - pracować trzeba jak wszędzie bo za darmo to tylko na MOPSie przyjmują.
2
piotr89 2016-01-21 11:46
chciałbym zapytać sie o przyjęcia na produkcje posiadam 2 letnie doświadczenie,i gdzie lepiej trafić do którego zakładu .
bla bla 2016-02-10 16:48
zgadzam sie z tobą jest coraz gorzej w firmie, od listopada do teraz odeszlo chyba z 15 osob z jednego działu, a to chyba nie koniec.bez powodu nikt sie nie zwalnia:). atmosfera do kitu- a co do kasy to bez nadgodzin to zadna rewelacja, tzw trzynastka , ktora sie tak firma chwali to pic na wode, bo w innych zakladach premie mają wyzsza miesieczna niz tu roczna. dają takie cele zeby jej nie dostac to samo z kwartalna ,a co do socjalu to tak jak w innym zaklazie i już.kiedys polecalem ta firme znajomym- teraz juz nie
Abcd 2016-02-22 10:54
Dostać się można przez manpower, to przez nich zatrudniają. Pójść i zapytać najlepiej jest pełno ogłoszeń bo dużo ludzi odchodzi. Najlepiej do Biskupic, nowej wsi nikt nie poleca i lepiej sobie darować :)
Gruby 2016-04-06 12:07
Witam tak się składa że właśnie jestem pracownikiem w tej firmie i już troszkę pracuje w tej firmie jak się przyjmowalem do tego zakładu to zakład nie potrzebował się reklamować atmosfera była super i faktycznie można było szybko awansować bez włażenia w d...e. Niestety teraz to wygląda troszkę inaczej do podglądu ludzi w programie big brother było mniej kamer niż w tym zakładzie i to niby dla naszego bezpieczeństwa . Polityka teraz jest taka że przyjąć byle kogo niepatrzac na kwalifikacje znaleźć na niego haka i niby że robi mu się przysługę ze nadal może pracować .Bo gdy mają na kogoś haka to tańczy jak zagrają uginają co mogą i kiedy mogą podwyżki są jak we wszystkich zakładach inflacyjne .Jak już ktoś wcześniej już pisał o dociekania twojego zdania na temat firmy pracy i osób tam pracujących . I niby nic ale każde twoje zdanie jest dosłownie rejestrowane i jeśli choć 1 słowo będzie nie po ich myśli to zapomnij o awansie. Podsumowując bez pisania d....y nic nieosiagniesz nawet jeśli masz znajomego który robi na innej zmianie i chcieli byście razem dojeżdżać i jest w tym celu potrzebne przejście na inną zmianę to jest z tym problem ze starych pracowników produkcji została tylko garstka rotacja agencyjna jest potężna . Gdy się przyjmowalem polecił bym ta firmę teraz jeśli ktoś nie jest lizusem donosicielem i du.....zem to odradzam. Aktualnie jestem na etapie poszukiwania troszeczkę lepszej pracy O większym szacunku i zaufaniu do pracownika i lepszym go docenianiu pozdrawiam wszystkich zainteresowanych
4
iga 2016-04-19 05:57
przez kilka lat pracowalam w tej firmie, praca jest ciezka I dojazdy meczace, pieniade dobre, szacunek byl,ludzie fajni, nie wiem jak teraz, dobrze wspominam
?????? 2016-06-07 11:17
Praca tutaj może i była kiedyś fajna, teraz zarządzają nią tylko polacy i jak to bywa w takich sytuacjach w krótkim czasie zamienili ten zakład w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w którym najlepiej się nie odzywaj i zap... Czy kasa adekwatna nie powiedziałbym. System czterobrygadowy 7 dniowy, w każdy weekend w pracy. Po 7 dniach 1,5 dnia wolnego. Ciągłe podkręcanie śruby i gorąc na hali. I skoro jest tu tak dobrze to dlaczego tyle ludzi się zwalnia ? szukają ludzi nie bo się rozwijają tylko dlatego że ludzie uciekają bo widzą co się dzieje.
5
Henieck 2016-09-05 18:40
Nie polecam pracy w tej firmie...od momentu kiedy Polacy w nim rządzą jest to jedna wielka porażka-przepracowałem tam 3 lata na i wiem coś o tym. PADAKA
4
a3 2016-09-06 10:22
wiesz skoro jednak praCOwałeś w tej firmie lata to na pewno nie było aż tak źle moim zdaniem, na pewno gdyby były złe warunki to nie wytrzymałbyś tam aż tyle
Jarosław 2016-10-26 21:10
Prawda, trzeba założyć związek. Mogą być trzy osoby, a składki do związku międzyzakładowego 10 zł . Nawet nie będą wiedzieli kto należy. W razie konfliktu dowie się właściciel bo te łobuzy czują się bezkarnie. Wszystkich zastraszyli i robią co chcą. Jak się nie ruszymy to będą nas wykańczać po kolei.
1
Jarosław 2016-10-26 21:10
Prawda, trzeba założyć związek. Mogą być trzy osoby, a składki do związku międzyzakładowego 10 zł . Nawet nie będą wiedzieli kto należy. W razie konfliktu dowie się właściciel bo te łobuzy czują się bezkarnie. Wszystkich zastraszyli i robią co chcą. Jak się nie ruszymy to będą nas wykańczać po kolei.
3
kierowca 2017-02-09 22:29
w Tej firmie Wozkowy i jago kolesie sa bogami, opierdalaja sie jak moga, zawsze wymowka( to tasma stoi, to czekaja za innymi ktorzy sa w kolejce) a tak naprawde sz.p. wozkowy tzw. "BOG" pokazuje kto tam zadzi. zwroć im uwage to pozamiatane( wypowiedz 1 z nich "skargi mozesz pisac nawet do boga"). no fakt jak mu powiedzialem co o nich mysle to zadzwonil po "TATE" czyli przelozonego co nie wart jest nic wiecej od nich, dowiedzialem sie ze oni maja inne obowiazki. Tak wiem: komputer i miejsce w ktorym siedza zasloniete kartonami a w miedzy czasie wstaja rozprostowac nogi bo ile mozna siedziec i ogladac filmy zajadajac paluszki. Jednym slowem: Skurwesynst....... Pierdol..... wozkowi z wroclawia. oni sa bogami a cala reszta to nizszy poziom.
Zeus 2017-02-14 15:17
Hej. Na Olimpie wśród Bogów krąży trafna w stu procentach nipodwazalna opinia oparta na doswiadczeniach i dlugotrwalych obserwacjach "jak ktos nie nadaje sie do roboty to zostaje kierowcą". Trzeba umiec sie zachowac jak cywilizowany czlowiek a nie jak jaskiniowiec Panie W.S. Ktos wymyslil zasady panujace w UPM zeby ich przestrzegac i jakos z innymi bardziej ogarnietymi kierowcami nie ma problemow. Tylko od czasu do czasu trafia sie jakis buraczyna, ktory mysli ze pozjadal wszystkie rozumy, a ma problem z czytaniem ze zrozumieniem i stawia sie bo on jest kierowca czyli najwazniejsza osoba zaraz po papieżu. Tak naprawde to zwykly kundel na posylki, ktory je w budzie spi w budzie leje na kolo i sra w krzakach. Życie Panie takie jest. Nie podoba sie to mozna zmieic robote zawsze mozna rozwozic chleb w piekarni bo przynajmniej blisko domu i umyc sie chociaz raz w tygodniu sie mozna. Jak jest napisane kolo przycisku dzwonek to ten przycisk trzeba przycisnac a nie kopac czy walic glowa w drzwi. Pozdrawiam i zapraszam na 12 godzinne zwiedzanie parkingu Panie W.
1
kierowca 2017-02-15 06:06
Zeus nie masz pojecia jak wyglada praca kierowcy wiec nie pisz takich bzdur.
Obecnie jestem kierowca bo chcialem sprobowac czegos nowego. W zyciu pracowalem w miejscach i na stanowiskach o ktorych ty mozesz pomarzyć. Dostales sie na tego wozkowego to sie trzymaj tej roboty.
Zasady, zasadami (choc i tak ich nie przeszczegacie)- mi chodzilo o cos innego : o umiejetnosc pracy z ludzmi. Wiem, ze mozecie robic co chcecie i OK- szkoda tylko, ze kosztem kierowcow.
Sprobuj sie postawic na naszym miejscu, ty przekroczysz czas pracy to bedziesz pozniej w domu, my musimy sie liczyc z mandatem. Dzieki takiemu podejsciu do pracy jak wy macie jestesmy bardziej narazeni na to.
Jestes wielki i ty tam zadzisz. Niech tak zostanie bo wy i tak sie nie zmienicie a dla mnie to szkoda czasu z wami dyskutowac.
Zycze dalszej, udanej kariery w tej firmie i sorki za wulgaryzmy ktore mialy miejsce ostatnio.
pozdrawiam:)
Zeus 2017-02-15 08:40
Witam. Po pierwsze to nie "pszeszczegacie" tylko "przestrzegacie". Po drugie Panie W. to nie masz bladego pojecia o czym ja marze a nawet kim jestem, nie znasz ludzi, ktorych zbluzgales i obraziles ich rodziny. Nie wiesz gdzie pracowalem wczesniej ja i kazdy z moich kolegow. I na pewno nie mozesz nam zarzucic zarowno jak i na despachu tak i na receivingu ze nie przestrzegamy zasad, skoro Ty ich nawet nie znasz. Was kierowcow obowiazuje o wiele mniej zasad, a ze ktos ma problem i za trudne jest to dla niego zalozenie kamizelki badz butow z noskami to jest tylko jago wina. Wiec skad te pretensje? Ty Panie W. pelnisz funkcje uslugodawcy czyli UPM daje Panu na chleb. Troche wiecej szacunku. Skoro pracowal Pan w miejscach i na stanowiskach z marzen to dlaczego zostal Pan kierowca? Aaaa juz wiem!!! Bo na zadne z tych stanowisk Pan sie nie nadawal... Szerokosci zycze i milego liczenia slupkow przy drodze.
2
M 2017-02-22 05:26
Milo wspominam czas kiedy pracowalam w Upm. Bylo ciezko ale wesolo, super ludzi poznalam. Pozdrawiam ekipe Piotra K.
1
cytryna323 2017-02-28 14:12
Czy ktoś może napisać jak wygląda praca operatora maszyn? Na tym stanowisku pracują wyłącznie mężczyźni? Pytam bo zastanawiamy się z koleżanką nad pracą w tej firmie tylko nie możemy odszukać informacji czy zatrudniają kobiety na takie stanowisko?

Pracownik 2017-03-04 10:52
Tak. Jak najbardziej przyjmują kobiety.
cytryna323 2017-03-05 17:23
Dziękuję za odpowiedź:) Możesz coś więcej napisać kobiety spokojnie sobie dają radę? Czy muszą być mega fizycznie silne ;p??
Miarcin 2017-04-06 21:19
A ja jutro mam rozmowę nt pracy. Starym lisem już jestem i z doświadczenia wiem że ludzie na forum bardzo często przesadzają. Mam nadzieje że będzie dobrze
Edzio 2017-04-28 07:51
Witam, mam pytanie chcę przejść do was z drugiej strony ulicy - Heesung, firma zwija się, jakie stawki mogę dostać na dzień dobry?
marcin 2017-04-28 15:10
Ja dostałem 3348 brutto na okres 6mcy po tym okresie ok 3780 brutto. Fajnie.
edzio 2017-04-30 20:41
2684 zł netto do tego podobno jest premia 400 zł?
Zostaw swoją opinię o UPM Raflatac Sp. z o. o. - Biskupice Podgórne
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie UPM Raflatac Sp. z o. o.