brak logo

RSP Nowość

Jezuicka Struga

Opinie o RSP Nowość

x 2011-01-09 20:26:10
święta prawda!!!
1
xxx 2011-01-10 11:46:30
Wkońcu ktos się odważył.Gratuluje
anonim 2011-01-10 14:22:21
Jestem pracownikiem tej ubojni, pracuje się tam dosyć dobrze, ale jak na ten rodzaj wykonywanej pracy i warunki jej wykonywania oraz czas pracy (12-16 godzin) zarobki są za niskie. Pracodawcy nie potrafią docenić pracowników. Z kolegami i koleżankami pracuje sie dobrze, ale jak wiadomo czasami są trudne dni jak w każdej pracy. Jeśli chodzi o Brygadzistkę to ma swoje humory.
anonim 2011-01-10 17:49:52
Gdybyś Ty miał(a) takie doświadczenie jak Pani D.,to byś też zasłużył(a) na takie stanowisko. Pracuje już ona tutaj tyle lat,że nie jeden(a) z was chciałby/chciałaby poszczycić się takim stażem pracy. Jakiś rygor musi być w pracy, praca jest dla wytrwalych a nie dla leniuchów, którzy wykorzystują chorobowe, bo im się nie chce pracować. Twoja wypowiedź świadczy o tym, że widocznie nie jesteś zbyt dobrym pracownikiem i wypisujesz różne posty na forum, bo otwarcie w twarz nie potrafisz jej powiedzieć swoich zastrzeżeń dotyczących pracy. A przecież ona nie gryzie i uważam, że z nią da się wiele załatwić polubownie i spokojną rozmową. A co do pracy to na taką sytuację sami się zgodziliście, bo gdyby była pomiędzy wami jedność to byście otwarcie powiedzieli, że nie przystajecie na taki wymiar godzin pracy, lecz dla was liczy się tylko kasa, a potem narzekacie. A poza tym za darmo nikt pieniędzy wam nie da chyba, że pójdziecie do urzędu po zasiłek w wysokości 80 zł.
anonim 2011-01-10 18:28:16
To idź i jej to powiedz prosto w twarz cwaniaku/cwaniaro.Może też na chorobowym jesteś i dlatego tak bez przerwy wypisujesz tutaj te opinie? I wariatką nie jest, bo jednak ją zatrudnili i nadal tam pracuje oraz powierzyli jej stanowiski brygadzistki.A może byś chciał(a) ją wygryźć i dlatego takie bzdury wypisujesz,co?
dansie 2011-01-11 10:54:38
Ale to nie jest zakład karny i my nikogo nie zmuszamy tu do pracy,więc jak ci się nie podoba to do widzenia.Nic za karę ,szkoda twoich "umiejętności i wiedzy żeby się marnować w tym zakładzie,może gdzieś cię przyjmą w innym zakładzie za równie dobre wynagrodzenie i docenią wykształcenie,U nas pracują tylko ambitni ludzie ,którzy chcą coś w życiu osiągnąć i to się ceni.A takim nawiedzonym jak ty to odradzamy pracę w naszym zakładzie.
xyz 2011-01-11 14:56:29
Zgadzam sie z dansie.Jak się nie podoba to znajdź sobie lepszą pracę.A pani(usunięte przez administratora). gdyby była wariatką to pracowałaby w zakładzie dla umysłowo chorych, a po twojej wypowiedzi osobo krytykująca i uskarżająca się na pracę w rsp, można wywnioskować, że ty się tam nadajesz.
pracownik 2011-01-11 15:24:33
taka prawda że pracownicy sami sobie pozwolili na taki czas pracy bo dla niektórych ważniejsze są pieniądze i romanse w pracy zamiast rodzina. Zamiast powiedzieć głośno swoje zdanie to mówią po kątach, z całej brygady są odważne 2-3 osoby które potrafią się odezwać, a reszta się boi. Mam nadzieję że się poprawi bo przyszła nowa ekipa, co dla nie których jest koszmarem bo mniej zarobią, materialiści!!
XYZ 2011-01-11 18:25:41
Mam dla ciebie pojęcie, żebyś nie musiał/musiała cofać się do podstawówki.
Czym jest mobbing w pracy?
Mobbing oznacza działania lub zachowania dotyczące pracownika lub skierowane przeciwko pracownikowi, polegające na uporczywym i długotrwałym nękaniu lub zastraszaniu pracownika, wywołujące u niego zaniżoną ocenę przydatności zawodowej, powodujące lub mające na celu poniżenie lub ośmieszenie pracownika, izolowanie go lub wyeliminowanie z zespołu współpracowników.
A jężeli coś się komuś nie podoba to się niech zwolni i idzie po zapomoge.
pracownik 2011-01-11 18:33:09
nierozumie was.ludzie!zostawcie brygadzistke w spokoju!stoję sam(a)koło takiego..buta''który swoją niechęcią do pracy-nie ludzi utrudnia sobie pracę i innym,a jeśli zwraca się mu uwagę twierdzi że ma to w dupie!jak się wy byście zachowali! żeby taką bande jak nasza pilnować trzeba mieć jaja! a ona je ma! j niewidzę nikogo na to miejsce innego!
1
XYZ 2011-01-11 18:59:30
Skończ już swoje kocie wypociny i weź się do roboty. Pomyś jak ludzie myślą o tobie jak wypisujesz tutaj na forum. Według mnie twoje zachowanie świadczy o niedorozwoju umysłowym. W takim przypadku trzeba jak najszybciej podjąć się leczenia. A po za tym gdy wysyłasz tutaj wpisy na serwerze rejestrowane jest twoje IP komputera i możemy Ciebie namierzyć, bo groźby przez internet są karalne.
anonim 2011-01-11 19:23:49
pracownik - 2011-01-11 18:33:09

nierozumie was.ludzie!zostawcie brygadzistke w spokoju!stoję sam(a)koło takiego..buta''który swoją niechęcią do pracy-nie ludzi utrudnia sobie pracę i innym,a jeśli zwraca się mu uwagę twierdzi że ma to w dupie!jak się wy byście zachowali! żeby taką bande jak nasza pilnować trzeba mieć jaja! a ona je ma! j niewidzę nikogo na to miejsce innego!

Masz rację.Tez nie widzę nikogo innego na te stanowisko. a ściemniaczy to trzeba tępić bo przez takich wydłuża się czas pracy.chociaż niektórzy się cieczą z tego powodu.materialiści!
anonim 2011-01-11 19:24:48
Ludzie . NIECH W WASZYM ZAKŁADZIE ZROBIA GLOSOWANIE NIEJAWNE przez urne do glosowania i zobaczy zarzad jak faktycznie jest w tym zakładzie co jest nie tak i z czym i czy ta osoba powinna byc na tym stanowisku.
1
XYZ 2011-01-11 19:33:20
Widze, że brak zajęcia. Napiszcie książke i może dostaniecie za nią nagrodę Nobla i nie będziecie musieli pracować i głupot wypisywać. Zakończmy już temat bo to staje się strasznie nudne...
2
dansie 2011-01-11 22:46:44
Mam jeszcze propozycję na to aby zrobić konkurs na stanowisko brygadzisty ,proszę o składanie kandydatur na to stanowisko w kopertach z nazwiskiem nowej brygadzistki lub brygadzisty i zostawienie w sekretariacie lub przesłanie na adres.Będą rozważone wszystkie propozycje,ale mądre propozycje i ludzi nadających się na to stanowisko.
anonim 2011-01-12 00:07:28
wskazane zająć się ludzmi na zwolnieniach chorobowych bo w godzinach kolejnych wpisów trwa ubój
qwerty 2011-01-12 12:20:32
Dobry brygadzista, to tak naprawdę kompetentny menedżer. Potrafi rozwiązać konflikt w swoim zespole, zaproponuje i wdroży innowację produkcyjną, zorganizuje ludziom pracę...
anonim 2011-01-12 13:37:36
rsp nowośc w jezuickiej strudze to jest zakład pracy oferta pracy osoby bezrobotne kierowane do zakładu przez urzad pracy w takich warunkach wykonywana jest tam praca?
1
anonim 2011-01-12 14:30:18
NIE CZYTAJCIE TYCH OPINI BO TO SA BZDURY KÓRE SIE NIE MIESZCZA W GŁOWIE!!!
ANONIM 2011-06-14 10:56:36
wy to wszyscy jacie sajgon ale w tych pustych łbach dla mnie to bez różnicy gdzie i na jakim stanowisku sie pracuje a pani [usunięte przez administratora]owszem jest surowa ale mozna sie z nia dogadac jesli sie tego po prostu chce a jak nie to poprostu danka bedzie taka jak wy wszyscy do niej po co???? to jest bezsensu wystarczy ze powie słowo i kazdy leci z tego zakładu jak chce a twedy to ona bedzie wam sie smiac w oczy pozdrawiam pracowników rsp NOWOŚĆ
1
anonim 2012-05-28 16:17:24
To nie normalna sytuacja....7godzin odpoczynku i znów do pracy kto to wytrzyma??? No ale ludzie muszą zarobić na chleb po to żeby pozniej mieć tak niską emeryture....
thc 2013-01-17 13:24:40
Jest jedna rzecz dla której warto życ RSP NOWOŚĆ i nie zmienia się nic i wszyscy..........................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Anonim 2013-07-15 01:15:36
Czy w RSP Nowość Jezuicka Struga da się normalnie zjeść/iść do toalety?
lola 2013-07-26 20:06:39
A dlaczego większość prawdziwych komentarzy jest pokasowana? Ostatnio pojawiły się nowe i już skasowane?Podobno ma się tu wyrażać swoje opinie, a jak to robić jak kasuje się opinie ludzi?
5
Pracownik RSP 2013-08-06 16:52:47
Jak to jest normalny zakład i normalni ludzie, to jestem papież!!!! Prezes nie wie połowy co się tu dzieje, a rządzi ten, który wcześniej wstanie, pracuje tu nie długo (ponad 2 lata) bo niestety muszę, Ale jeden wniosek mi się nasuwa - czym wyższy "stołek" tym większy matołek. a niektórzy pozapominali jak pracowali na niższych stanowiskach, a teraz jak lekko awansowali to im się stołki przez siedzenie do mózgu wciskają.No i podstaw to koligacje rodzinne, czego wy chcecie jak tu całe rodziny pracują, i jeden drugiemu nie da krzywdy zrobić, nie wiadomo z kim gadasz bo na drugi dzień już RSP huczy!!!
2
Pracownik RSP 2013-08-06 17:06:47
dansie - 2011-01-11 10:54:38

Ale to nie jest zakład karny i my nikogo nie zmuszamy tu do pracy,więc jak ci się nie podoba to do widzenia.Nic za karę ,szkoda twoich "umiejętności i wiedzy żeby się marnować w tym zakładzie,może gdzieś cię przyjmą w innym zakładzie za równie dobre wynagrodzenie i docenią wykształcenie,U nas pracują tylko ambitni ludzie ,którzy chcą coś w życiu osiągnąć i to się ceni.A takim nawiedzonym jak ty to odradzamy pracę w naszym zakładzie.
Nikogo nie zmuszamy do pracy???? bardzo ciekawe,!!!! no to niech ktoś spróbuje iść do domy po 8 godzinach, mogę się założyć, ze nie będzie miał żadnych problemów... Ludzie wy nawet nie wiecie jakie pieniądze idą bokiem przez błędy ludzi na stanowiskach - chcecie przykład - ok: wysyłany jest samochód z towarem do klienta - po przejechaniu ponad 200 km okazuje się, że klient nie dokonał wpłaty, czy nie zrobił przelewu i co samochód z towarem wraca, Pytam nie ma telefonów, faksów, e-maili??? kto za to płaci? możecie spytać panów pracujących w transporcie, to jeszcze wielu takich ciekawostek się dowiecie..., ale pewno oni tez nie będą chcieli rozmawiać - wiem, ze jak jeden z nich się za głośno domagał normalności,( praca zgodnie z BHP itp) to y nie było dla niego tras. i jeszcze jedno - wielu ludzi zmuszanych jest do pracy chociaż nie posiadają oni uprawnień do jej wykonywania!!!
2
z-ca prezesa 2013-08-06 17:22:12
dansie - 2011-01-11 22:37:43

A dlaczego nie macie odwagi przyjść do Zarządu czy Prezesa i to powiedzieć,tylko się ukrywać jako anonimowi,trochę odwagi.Najgorzej jak się \"sra \" we własne gniazdo,a samemu się sobą nic nie reprezentuje.Jak jesteście tu tacy odważni to proszę założyć swoje firmy i dać ludziom wysokie pensje ,talony.życzę powodzenia w podjęci odważnych decyzji i opuszczenie tego zlgo RSP,bez was ten zakład istniał i jak odejdziecie też będzie istniał.Ciekawe co ci mądrale tu piszący w swoim życiu osiągneli, Tylko brak ambicji i nic więcej.
Ja też mam propozycję co do odwagi - siedźcie cicho - Ci co się odzywali już nie pracują, ale znajdzie się w końcu odważny, który dużo wie , i jak doniesie do sanepidu, czy inspekcji pracy to mogą być kłopoty, dansie -co do talonów, na święta pracownicy dostali po kurczaku, ale dla ochrony już kurczaka nie było - wstyd, a chodzi o sam fakt, niby nie majątek, a ludzie ci ciężko pracują dla RSP, ale nie są zatrudnieni w RSP , pewno Nowość by zbankrutowała...a co do ambicji, to popatrz na tych ambitnych, teściowa księgowa, ,synowa kierowniczka, kierownik transportu, teściowa kierowniczka itd, itp!!! więc o czym my szaraki mamy z Wami dyskutować???
1
2013-08-23 22:59:04
Pracownik RSP - 2013-08-06 16:52:47

Jak to jest normalny zakład i normalni ludzie, to jestem papież!!!! Prezes nie wie połowy co się tu dzieje, a rządzi ten, który wcześniej wstanie, pracuje tu nie długo (ponad 2 lata) bo niestety muszę, Ale jeden wniosek mi się nasuwa - czym wyższy "stołek" tym większy matołek. a niektórzy pozapominali jak pracowali na niższych stanowiskach, a teraz jak lekko awansowali to im się stołki przez siedzenie do mózgu wciskają.No i podstaw to koligacje rodzinne, czego wy chcecie jak tu całe rodziny pracują, i jeden drugiemu nie da krzywdy zrobić, nie wiadomo z kim gadasz bo na drugi dzień już RSP huczy!!!
Głupota świata... Chodzi do pracy plotkować? Obgadywać? Puknijcie się w głowę... Jak byś był Prezesem tak dużego zakładu to ciekawe czy byś wszystko ogarniał? To po co Prezesowi całe biura i księgowości... Pomyśl jeden z drugim co piszecie. Jakoś mało mi się wydaje logiczne by na każdym wyższym stołku była coraz głupsza osoba... Awans jest po to by pracownika zmotywować-ukierunkować w pracy. Co do tych Twoich "koligacji rodzinnych", to jest firma prywatna a nie Państwówka... Nikt nie powiedział że rodziny nie zatrudni itd... Zastanów się nad sensem tekstów i pretensji, pomyśl jak ograniczony jesteś i jak GŁUPIE są wasze wypowiedzi. Wypowiedzi opierają się wyłącznie na pracownikach którym się nic nie chce i szukają dla siebie wymówki... Tak jak ktoś wyżej napisał, to nie zakład karny. Mamy XXI w. a zachowujecie się jak banda dzikusów z średniowiecza..
1
Seweryn 2013-08-31 17:04:10
Jaka firma prywatna? Chciałbym powiedzieć,że spółdzielnia to jednostka kilku podmiotów. Nowość jest zrzeszeniem członków i dla waszej wiedzy do tych członków nie należą tylko prezes i księgowa ale jeszcze kilku innych pracowników zakładu.
1
Wasz Pan!!! 2013-11-03 15:23:02
super firma, dobrze płaci i w ogóle jest świetnie, lepszej nie znajdziesz, sami fachowcy, kompetentni i - doskonale płacą, praca 8 godzin i do domu naprawde super wspaniała firma!!!! Pamiętałem, aby moj opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy mi na tym, by Wasi użytkownicy mogli - także dzięki mojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie RSP Nowość
2
ktoś z RSP 2013-11-04 10:20:00
super firma nikt się nikogo nie czepia, dobre płace, super załoga, wspaniała atmosfera, kapitalne warunki pracy, najnowocześniejsza linia produkcji, kompetentna załoga i kierownicywo, dosłownie wszystko dopiete na maksa - cięzko sie załapać do pracy, ale jak już sie przyjmiesz to trzymasz sie rękami i nogami, myslę ze moim wpisem nikogo nie zraziłam do pracy w RSP, bo nie takie były moje intencje - pozdrawiam załogę i szefostwo firmy
2
Pracownik RSP 2013-11-08 19:05:26
odpowiedź już była, ale ... nie będe jeszcze raz tlumaczył, bo moje odpwiedzi są GŁUPIE i w przeciwieństwie do was jestem ograniczony, wiec po co te wysiłki... pozdrawiam bardziej rozgarnietych
3
ja z rsp 2013-12-01 14:35:43
"to firma prywatna, a nie państwowa" ????? - RSP, nie wiedziałam, że spółdzielnie są prywatne, cóż pewnie się myliłam, ta jest... . Biura są prezesowi bardzo potrzebne, a kto by tym wszystkim "mądrze zarządzał"? a już najlepiej jak ktoś zaufany, np. z rodziny, wtedy wszystko łatwiej kontrolować. a już najważniejsza jest księgowa, bez niej firma nie może istnieć!!! co do tych osób coraz wyżej to pewno chodzi o P.S. - ale te wypowiedzi poprzedników są głupie i bez sensu, bo pisali je pracownicy, którym nic się nie chce... teraz będzie audyt, to znowu panika, ale będzie super dobrze, bo tu w RSP wszystko jest O.K.
brygida 2014-02-01 07:11:55
chce iść pracować do strugi i mam kilka pytań ile dostane na sam początek ?
są tylko same nocki? a umowa na zlecenie?
2
jcej 2014-10-26 00:36:47
Hello jest tu ktoś ? ;) Jak logistyka w RSP? Bo zastanawiałam się nad aplikowaniem do nich. Jak zarobki i atmosfera pracy? Firma nie wygląda na taką co by ludziom kłody pod nogi kładła.
1
nany 2014-12-09 14:23:30
Z informacji na stronie można wywnioskować, że firma jest profesjonalna. Ale jak to wygląda z pracą u nich? Czy też wszystko jest profesjonalne?? Np. umowy, zarobki, atmosfera, współpracownicy?? Czy cały czas jest wszystko tak jak napisał to "ktoś z RSP" powyżej? Szukam pracy i z racji mego doświadczenia wysłałem cv do RSP.
thc33 2015-01-09 15:58:32
Firma jedno wielkie dno patrzą tylko jak ludzi wykorzystać.Dużo godzin a pieniądze śmieszne.
trochęwiecejoptymizmu 2015-01-10 07:22:20
jak ludzi wykorzystać? proszę Cię... Robią co mogą żeby zapewnić ludziom pracę i oczywiście w końcu zmniejszyć liczbę godzin pracy, ale jest to bardzo trudne. Trochę wyrozumiałości.

Poza tym jak wiadomo - punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Nie da się wszystkim dogodzić, a niestety my Polacy uwielbiamy marudzić i narzekać, nawet wtedy gdy wcale nie jest tak źle, prawda? VIVA POLONIA FRUSTRATA!!

Pozdrawiam i w nowym roku życzę pracy, gdzie praca to sielanka, a hajs sam będzie się do Ciebie kleił :)
thc33 2015-01-10 22:01:18
Skoro tak jest pięknie to dlaczego pracownicy z kilkuletnim stażem odchodzą?odpowiedz jest prosta mają już dosyć.Szefostwo by chciało aby doba miała ze 72h w tedy można by było jeszcze bardziej dojeżdżać ludzi.
1
Przemo 2015-05-08 15:42:53
a gdzie sa pieniadze dla ludzi z byłego DROSEDU w Toruniu pracowali i CH--j dostali .Jak Pani Mucha potraktowała swoich byłych pracowników
Riki taki dwa tic taki 2016-03-23 00:18:38
Witam. Chciałbym aplikować o pracę w owej firmie mam parę pytań do pracowników: 1. Mam szansę jakie kolwiek na przyjęcie jeżeli nie posiadam doświadczenia na podobnym stanowisku? 2. Jaką prace wykonują mężczyzni i ogólnie na czym polega praca w tym przedsiębiorstwie. 3. Oraz czy firma szuka wgl nowych pracowników żebym na marne się nie starał :d
justfil17 2016-03-26 11:45:52
Firma jak firma. Bardzo ciężka praca niby płatna na godzinę ale w rzeczywistości to szybki akord tam gdzie powinny pracować dwie osoby pracuje jedna a "WYBRAŃCY" chodzą po hali i się śmieją, a mają płacone dużo więcej od tych którzy naprawdę ciężko pracują.Brak organizacji pracy.Gdyby ją ulepszyć było by o wiele lepiej. Jest bardzo duża roszada wśród pracowników.Dlatego przyjmują ukraińców.Polacy pracują 1 lub 2 dni albo kilka godzin i rezygnują!!!!!!!!!!!!
gosia17 2016-03-27 10:03:29
chyba pracowałeś na księżycu bo na produkcji napewno nie nie pisz głupot
anonim 2016-06-19 19:37:29
powinno się coś takiego odbyć
ewa 2016-06-19 20:55:52
o czym konkretnie piszesz?@rose według prawa pracy od takiej formy umowy powinny być odprowadzane właśnie składki, to od dzieła chyba nie są odprowadzane
Zostaw swoją opinię o RSP Nowość - Jezuicka Struga
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie RSP Nowość