logo MetLife TUnŻ

MetLife TUnŻ

Warszawa

Opinie o MetLife TUnŻ

anonim 2010-12-30 10:13
Szczerze odradzam. Zastanówcie się zanim zwiążecie się z tą firmą.
2
anonim 2011-07-05 22:59
Nie polecam ani jako pracodawców ani jako ubezpieczycieli
2
ewakuacja 2016-02-16 13:54
Nie polecam MetLife na chwilę obecną.
Firma notuje ostatnio bardzo słabe wyniki i mówi się o planowanych zwolnieniach.
jan323 2016-02-18 22:46
Nie polecam pracy w tej firmie. Nie dbają o doświadczonych i lojalnych pracowników i nie próbują ich zatrzymać. Wolą zatrudniać nowych bez doświadczenia byle za mniejsze pieniądze.
antek 2016-03-07 22:43
dzięki @jan323 , chociaż jeden uczciwy wpis w tym zalewie PR-u....
1
manieczka 2016-08-07 11:32
Z całym szacunkiem, ale ja odnoszę wrażenie, że to Ty starasz się na siłę poprawić opinię tej firmie. Z tego, co ja wiem (a znam co najmniej kilkanaście osób z tej firmy), to nie szanują ludzi, nie płacą za nadgodziny - a jak liczysz na niezłe warunki, to musisz być znajomym dyrektora/kierownika. Szastają pieniędzmi, a później wywalają kogo popadnie, żeby bilans się zgodził...
4
anonim 2016-09-13 22:18
jestem zażenowana poziomem - a raczej totalnym brakiem - profesjonalizmu. Pani prowadząca spotkania rekrutacyjne dla managerów nie potrafi utrzymać kulturalnego poziomu rozmowy, na spotkanie zaprasza chyba jedynie po to, aby poniżyć i zdyskredytować kompetencje kandydata. Mając odpowiednie doświadczenie i nie małe kompetencje potwierdzone kwalifikacjami, dla owej Pani przeszkodą był, jej zdaniem, zbyt młody wiek. W trakcie rozmowy, podając konkretne argumenty, Pani w jakimś bliżej nie uzasadnionym ataku używa sformulowania "proszę się ze mną nie licytować, jestem starsza i mądrzejsza", "Pani nie ma doświadczenia ŻYCIOWEGO" jest moi zdaniem poniżej krytyki. Jeżeli dana aplikacja komuś nie odpowiada, nie należy zapraszać na spotkanie rekrutacyjne. Bliżej nie znane warunki wynagrodzenia nawet nie podane na rozmowie. Podsumowując totalny brak profesjonalizmu. Nie polecam. Mamienie zarobkami dla agentów, bez podania jakiejkolwiek stawki konkretnej.
8
hylin 2016-10-05 15:27
Aplikowałem na menadżera grupy jestem po spotkaniu kw. wszystko wygląda w miarę przejrzyście , ale jakie są realia w tej firmie ? Proszę o jakiś konkretny komentarz .
18
maja 2016-10-05 15:28
no ale uważam ze to bardzo dobrze ze firma prowadzi szkolenia przecież wlasnie to podczas nich można się nauczyć najpotrzebniejszych rzeczy przecież..a nie wiecie jak często sa robione takie szkolenia czy to może takie jednorazowe i tez ile one trwaja?
1
jack 2016-10-24 23:47
olbrzymia rotacja kandydatów, ciągła rekrutacja, średni produkt, na 100 kandydatów po 3 latach zostaje 3, pieniędzy raczej nie zobaczysz, ciągłe promocje sprzedażowe dla agentów świadczą o fatalnej sprzedaży. uwaga na szkoleniach nakazuję dzwonić po znajomych i tworzyć łańcuszek - nie radzę bo można stracić szybko znajomych, szkoda czasu, zaangażowania - warto mieć sponsora lub inne źródło utrzymania, szczerze odradzam zdecydowanie - tylko dla orłów lub frustratów
jack 2016-10-24 23:48
olbrzymia rotacja kandydatów, ciągła rekrutacja, średni produkt, na 100 kandydatów po 3 latach zostaje 3, pieniędzy raczej nie zobaczysz, ciągłe promocje sprzedażowe dla agentów świadczą o fatalnej sprzedaży. uwaga na szkoleniach nakazuję dzwonić po znajomych i tworzyć łańcuszek - nie radzę bo można stracić szybko znajomych, szkoda czasu, zaangażowania - warto mieć sponsora lub inne źródło utrzymania, szczerze odradzam zdecydowanie - tylko dla orłów lub frustratów
anka 2016-11-02 15:06
nieporozumienie - uwaga na managerów i ich bajki o zarobkach.
Ryba 2016-12-10 21:53
Możesz napisać coś więcej? Jestem zainteresowana ponieważ chcę rozpocząć pracę w Metlifie i te opinie mnie przerażają.
gggg 2017-01-08 18:12
czy jest ktoś w stanie wystawić opinię pracy w Call Center ?
1
były agent 2017-02-05 20:00
stanowczo odradzam, będziesz wyrobnikiem i naganiaczem na końcu okaże się że pracowałaś za darmo.
Rafal-Uk 2017-02-10 12:31
Powiem tak. Myślałem nad powrotem do polski i pracować dla metlife polska ale z komentarzy wynika że to bardzo zły pomysł. Pracuje dla metlife uk i tu jest odwrotnie( mój znajomy który jest numerem jeden zarobił w rok £200k ja wprawdzie tylko £70k.
Tak wiem, ciężko wam w to uwierzyć ale takie są realia w UK.
Zadowolony pracownik przynosi więcej korzyści dla firmy. Wiec co do pracy jestem zadowolony aczkolwiek chciałbym wrócić już do polski . Która firmę możecie polecić?

Proszę o emial:
rafal1980poland@gmail.com. com
Iwona 2017-03-02 10:09
@były agent długo pracowałeś w MetLife TUnŻ? Co wpłynęło na Twoją opinię?
r 2017-03-06 12:57
nie wracaj, nie rob sobie tego
Konkrety 2017-03-06 13:12
dlaczego nikt nie wyrazi zadnej konkretnej oceny tylo ciagle nie nie nie nie.
Wie ktos jakie sa zarobki? czy jest podstawa i w ogole jak to wszystko wyglada?
Iwona 2017-03-08 11:16
@r a Ty byłeś pracownikiem firmy? Chętnie poznamy Twoją opinię na temat pracy i warunków zatrudnienia.
jak1 2017-04-04 15:50
Prawda
Agent Metlife od ponad 5 lat 2017-04-27 10:01
Ponieważ nie ma opinii obecnych agentów, zostawię swoją.
Właśnie minęło mi 5 lat w Metlife , to moje pierwsze doświadczenia z ubezpieczeniami i poli. O nie zamienię firmy na inna.
Warunki umowy agencyjnej sa nieporównywalne z innymi TU , świetne i z zabezpieczeniem emerytalnym.
Na star od najważniejszy jest dobry manager, który wszystkiego rzetelnie nauczy i pokieruje do momentu usamodzielnienia. Jeśli jest sie fair i pracuje na podstawowym poziomie można dobrze zarabiać, jeśli jest sie ponad podstawowy poziom i ma sie większe chęci do pracy i aspiracji można zarabia. Dużo, dużo więcej, wcale nie trzeba sie butnie wysilać czy harować 8-22. Normalnym sposobem rzetelnej pracy. Wszystko można zaplanować i jechać na wakacje. Warunki wynagradzania tez nie sa kosmiczne do realizacji. Uważam, ze bardzo dobre towarzystwo na strat i dopoki ma bardzo dobre produkty i wypłaca roszczenia na dobrym poziomie to bede tu pracować. Bo najważniejszy dla mnie jest dobry interes klienta i w TU , produktów innych TU nie potrafiłabym obronić wiedząc, ze sa na rynku lepsze :).
Osobiście szczerze polecam jeśli ktoś chce dobrze zacząc to moge polecić jeden z najlepszych oddziałów w Warszawie.
4
Agent Metlife od ponad 5 lat 2017-04-27 10:27
Ponieważ nie ma opinii obecnych agentów, zostawię swoją.
Właśnie minęło mi 5 lat w Metlife , to moje pierwsze doświadczenia z ubezpieczeniami i póki co nie zamienię firmy na inna.
Warunki umowy agencyjnej sa nieporównywalne z innymi TU , świetne i z zabezpieczeniem emerytalnym.
Na starcie najważniejszy jest dobry manager, który wszystkiego rzetelnie nauczy i pokieruje do momentu usamodzielnienia. Jeśli jest sie fair i pracuje na podstawowym poziomie można dobrze zarabiać, jeśli jest sie ponad podstawowy poziom i ma sie większe chęci do pracy i aspiracji można zarabiac Dużo, dużo więcej, wcale nie trzeba sie bardzo wysilać czy harować 8-22. Normalnym sposobem rzetelnej pracy. Wszystko można zaplanować i jechać na wakacje. Warunki wynagradzania tez nie sa kosmiczne do realizacji. Uważam, ze bardzo dobre towarzystwo na start i dopoki ma bardzo dobre produkty i wypłaca roszczenia na dobrym poziomie to bede tu pracować. Bo najważniejszy dla mnie jest dobry interes klienta w TU , produktów innych TU nie potrafiłabym obronić wiedząc, ze sa na rynku lepsze ( na dzis w metlife).
Osobiście szczerze polecam jeśli ktoś chce dobrze zacząc to moge polecić jeden z najlepszych oddziałów w Warszawie, gdzie jest świetna atmosfera i ludzie którzy nawzajem sobie pomagają i przekazują wiedzę , każdy wspiera sie nawzajem a
2
nie mam zamiaru u nich pracować, nie ufam im 2017-06-07 18:37
Totalny brak szacunku dla kandydatów do pracy.
Zamieszczają ogłoszenie o pracę na stanowisko menadżera. Następnie zapraszają Cię na rozmowę rekrutacyjną. Tam słyszysz od nich że na takie stanowisko u nich to trzeba sobie zapracować i że startuje się u nich z czystą kartą na najniższym szczeblu.
Jakieś oszołomy w tej firmie pracują. Chyba mają nierówno pod sufitem ponieważ:
1. Skoro od X lat pracuję jako menadżer w mniejszych i w większych firmach to nie mam zamiaru dokonać autodegradacji po to, aby spróbować swych sił w MetLife,
2. Skoro nie mają ochoty zatrudnić mnie na stanowisko na które aplikowałem, to niech mnie nie zapraszają na rozmowę.
3. Jeśli chcą mnie zatrudnić ale nie chcą zatrudnić mnie od razu na stanowisko menadżera to niech powiedzą to przez telefon. Zastanowię się czy warto marnować swój cenny czas na spotkanie z jakimś pseudo dyrektorem oddziału.
5
Iwona 2017-06-08 11:44
@nie mam zamiaru u nich pracować, nie ufam im
jeśli oferta pracy przedstawiona na rozmowie nie była zgodna z tym co firma prezentowała w ogłoszeniu, to taka sytuacja rzeczywiście może zniechęcić do pracy w firmie.
Chętnie dowiemy się czy również innych taka sytuacja spotkała.
xxx 2017-06-08 21:55
Czy ta sytuacja miała miejsce w Krakowie? Aplikowałem na stanowisko menadżera, zostałem zaproszony na rozmowę i zastanawiam się czy w ogóle tam iść...
1
Iwona 2017-07-17 14:08
@xxx
zdecydowałeś się jednak wybrać na rozmowę kwalifikacyjną? Jeśli tak, to mógłbyś powiedzieć coś więcej o tym jak wyglądała Twoja rozmowa o pracę?
Agent 2017-07-28 16:42
Witam,

byłbym zainteresowany tymi namiarami w Warszawie.

Proszę o informację, jak możemy się skontaktować.
ms 2017-08-23 18:44
Byłam ciekawa co tu piszecie na forum. Dobrze, że jest taka możliwość poczytania. Na szczęście mało tu w tym wszystkim prawdy i wiele niedomówień.
Sama pracuję w Metlife parę i nie narzekam.
W Metlife pracują ludzie po 20, 15, 10 lat.... daleko mi do nich ale wiele się od nich uczę!
Super szkolenia mają w e-learningu. Dosskonały program wsparcia aż na dwa lata.
Jestem ze Śląska i polecam pracę w Metlife dla każdego
Warkot 2017-09-07 10:51
no właśnie miałem do nich iść na rozmowę o pracę. na Menadżera Sprzedaży
trochę to jednak wydało mi się dziwne że dzwonią bo cv raczej odbiegało od wymagań:
Dzwoni człowiek przedstawia się jako Pan Dyrektor ale nie ze swojej komórki tylko z centralki. I informuje że zaprasza mnie na rozmowę na stanowisko senior managera i że zapoznał się z CV. Więc odpowiadam że jeśli to jest stanowisko senior managera to raczej chyba nie spełniam warunków .Ale Pan zapewnia że przecież by nie dzwonił jeśli by mu nie odpowiadało i że zaprasza mnie na spotkanie. Więc pytam na wszelki wypadek jaka będzie forma tego spotkania. Na początek spotkanie w grupie. No to już byłem niemal pewien że to jest po prostu na handlowca i tyle, więc pytam o to czy tak nie jest. Nie nie nie, zapewnia Pan, to jest stanowisko zarządzania grupą osób, menadżerskie z kontraktem menadżerskim. - A potem czytam tutaj wpisy i już mi się to chyba układa w całość. Zatrudnienie na stanowisko które się obejmie po 16 miesięcznym szkoleniu, a w trakcie 16 miesiecznego szkolenia jesteś pod managerem który cie szkoli ... (usunięte przez administratora)Takie stanowisko Dyrektora z odroczonym terminem objęcia.
No w takie bajki to chyba nikt by nie uwierzył. Ale być może puszczam mega super hiper okazję koło nosa .

Iwona 2017-09-11 10:04
@Warkot może warto było iść i się przekonać samemu? W firmie MetLife TUnŻ jest wiele stanowisk i każde wygląda inaczej. Obecnie poszukują Menedżera Zespołu. W ofercie napisali, że do zadań pracownika będzie należeć rekrutacja i wdrażanie do pracy nowych członków zespołu, odpowiedzialność za realizację planu sprzedaży, szkolenie, motywowanie oraz monitorowanie pracy członków zespołu, dbanie o jakość sprzedaży. Może ktoś aplikuje?
Karolina 2017-09-22 12:05
Hej postanowiłam wyrazić tu swoją opinie na temat firmy MetLife. Jestem nową osobą jeśli chodzi o bycie agentem, bo jestem w tej firmie dopiero od czerwca, w maju zdawałam egzamin KNF . Przygotowanie i szkolenia do egzaminu miałam ze swoim kierownikiem oraz na platformie online. Na chwilę obecną mogę powiedzieć że jestem zadowolona z tej pracy, jest raz lepiej a raz gorzej ale nikt nie mówił że będzie kolorowo, zwłaszcza, że początki w każdej nowej pracy nie należą do łatwych. Fajne jest to że dla nowych mają program Debiut który dla nowych agentów jest super. Wcześniej nigdy nie pracowałam w ubezpieczeniach i jest to dla mnie coś nowego, produkty mają fajne i dostępne dla każdej grupy wiekowej.
Zostaw swoją opinię o MetLife TUnŻ - Warszawa
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MetLife TUnŻ