BY DZIUBEKA

Tychy

Opinie o BY DZIUBEKA

obecny pracownik 2014-02-02 16:38:20
Głupoty tu piszecie. ja pracuję w firmie już 4 lata, a te osoby które są zwalniane to po prostu do tej pracy się nie nadają. Jak ktoś przychodzi do firmy i myśli ze będzie robił biżuterię to sobie wyobraża że tak sobie posiedzi i fajne rzeczy porobi jak " u cioci na imieninach" a tutaj po prostu trzeba pracować. Chyba od tego jest praca. Pensje zawsze mam na czas, szefostwo potrafi dobrych pracowników docenić finansowo.
:) 2014-02-04 09:15:11
Witam obecny pracowniku,jak ktoś przychodzi do pracy w By Dziubeka to właśnie myśli że będzie robił biżuterię, stwierdzenie że się nie nadaje jest nie na miejscu a właśnie o to chodzi żeby fajną biżuterię robic, na imieninach u cioci też siedzisz i chcesz fajnie porozmawiac:)nie obrażaj ludzi że do pracy się nie nadają bo siedziec na imieninach a robic fajną biżuterię to dwie różne sprawy.Byc może to ty jesteś tym psychologiem jak wyżej koleżanka napisała:)
ja 2014-02-05 12:25:15
oj żyjemy w unii europejskiej a takie podejście do pracownika, no tak żeby na reklamę wydawac i promowac towar to trzeba(usunięte przez administratora)każda firma swój sukces zawdzięcza w dużej mierze pracownikom i niema co tutaj ukrywac ktoś na właścicieli pracuje i wdzięcznośc się należy.
1
były 2014-02-11 22:44:53
Z tego co mówiły dziewczyny , to najdłuższy czas pracownika wynosi na tą chwilę jakieś 3 lata.Zgadzam się całkowicie z powyższą opinią.
... 2014-02-21 19:28:01
bo pewnie krzywo spojrzałaś na Panią (usunięte przez administratora):)))
merry 2014-02-21 22:16:14
wy wszyscy jesteście nieudolni i macie problemy emocjonalne. Czytam to forum i kobiety wy nie wiecie o czym piszecie. Ja przepracowałam w jednym zakładzie 33 lata i zostałam zwolniona grupowo. Teraz mam 850 zł. zasiłku 53 lata i problem znaleźć pracę. O czym wy piszecie po prostu musicie się dowartościować i z moich obserwacji wynika że wszystkie które tutaj piszą są młode i po prostu brakuje życiowych doświadczeń. Zapraszam na linię montażową do jednej z tyskich fabryk i życzę powodzenia.
merry 2014-02-21 22:27:16
Jeżeli chodzi o umowy "śmieciowe" lub ich brak to mi oferowano w każdym zakładzie w którym chciałam podjąć pracę. Dzisiaj w większości pracuje się na umowach "śmieciowych" chyba że masz znajomości i dostaniesz pracę w państwowym zakładzie. Podpowiedzcie co Ja mam zrobić szukam pracy i mam też takie problemy jak Wy. Tylko że ja mam 53 lata i 33 lata w jednym zawodzie, i to jest problem.
666 2014-02-22 14:30:30
Czytam to forum i jest to żenujące że wszystkie te kobiety które tutaj piszą tracą czas i energię rozczulając się nad sobą. Czy pracując tydzień, dwa tygodnie nie byłyście w stanie stwierdzić że coś nie hallo, szef nie taki, atmosfera nie taka, a może to wy się po prostu nie nadajecie. Bo jeżeli tak było to sama rezygnuję a nie czekam aż mnie zwolnią. A teraz z imienia opisujecie, obrażacie(łatwo tych co tak obrażają namieżyć, wystarczy dobry informatyk) jakieś kobiety. Ciekawe co wy byście zrobiły w sytuacji Merry, na jakim forum byście pisały i kogo obrażały.
1
:) 2014-02-22 23:39:37
Witam, co do wpisu Merry to( usunięte przez administratora )inne podejście do pracy, czego innego oczekuje i proszę wierzyc pokora jest w cenie ale bez przesady. Umowy śmieciowe w XXI wieku są obciachowe i wszędzie o tym trąbią tłumaczenie że tak jest wszędzie jest prymitywne, kobiety które tu piszą wcale się nie rozczulają nad sobą po prostu wyrażają opinię o pracy w firmie by dziubeka, natomiast 666 to pewnie osoba blisko związana z firmą. Ja pisze same konstruktywne krytyki i administrator je usuwa nie wiedząc dlaczego bo co było nie tak w opinii szefowej pod kontem klasy i przebierania? (usunięte przez administratora)atomiast nie przeczytałam ani razu żeby ktoś z imienia chamsko kogoś obrażał, (usunięte przez administratora)
2
tepa 2014-02-23 21:29:55
jak już piszecie to piszcie jak należy- post 15-02-2014 piszecie tepą lalą co to jest tepą? - gratulacje.
Post 21-02-2014 Ktoś pisze cytuję "Ja pracowałam na produkcji w kilku zakładach" - to świadczy o tobie pracowałaś w kilku i wszędzie cię zwolnili - strzeliłaś sobie w kolano. Pisząc to przyznajesz się że jednak coś jest nie tak po twojej stronie - gratuluję i życzę powodzenia.
1234 2014-02-23 22:27:16
Nie rozumiem dlaczego mnie obrażasz pisząc że coś jest nie tak po mojej stronie. Po pierwsze sama się zwolniłam, po drugie nie znasz mnie ani mojej sytuacji. Nie wiesz co to przewekła choroba w rodzinie. Nie wiesz co człowiek czuje kiedy musi iść na noc do pracy i nie ma z kim zostawić małego dziecka. Nic o mnie nie wiesz więc proszę zastanów się zanim znowu napiszesz słowa krytyki pod kątem osoby o której życiu nic nie wiesz.A tej pani tylko chciałam pomóc w znalezieniu pracy
Panna 2014-02-27 08:23:40
Dziwne forum. Wylewacie pomyje na siebie i na firmę. A prawda jest taka, że idziesz do pracy-robisz swoje-wracasz do domu. Po cholerę takie emocje? Opinie pozytywne i negatywne zawsze są na temat każdej firmy. Ilu ludzi tyle opinii. Jak ktoś chce pracować, to niech wysyła CV i czeka, jak nie, to niech składa aplikację gdzie indziej. Tyle w temacie :)
:) 2014-02-28 13:00:21
Witam, nie rozumiem "dziwne forum-wylewane pomyje". Bo jeśli dobrze czytam to właśnie tu są opinie pozytywne i negatywne,chyba następna Pani która pewnie jest pracownikiem bo ten wpis ni jak się ma do wszystkich wpisów. Myślę sobie że to forum po coś zostało założone więc czego się spodziewała Panna że będzie cukierkowo proponuję zablokowac forum i będzie spokój. Pozdrawiam.
:) 2014-03-09 22:09:03
Witam, a kto w Polsce uczciwie prowadzi firmę? (usunięte przez administratora)Prawdziwy pracodawca jest profesjonalny pod każdym względem i nie pozwoli sobie na traktowanie pracowników jak niewolników. Powodzenia i samych sukcesów pozdrawiam szefostwo.
aaaa 2014-03-26 13:33:46
Właśnie ja też mam iść na rozmowe i się zastanawiam więc jak jest z tą umową??
she 2014-03-27 17:36:04
otóż to
BO 2014-04-02 15:34:48
a wiesz ze istnieje cos takiego jak PIP ? mozesz tam zgłosic te praktyki i zwyczaje włascicieli, jezeli jestes w stanie to udowodnic..
bo 2014-04-02 15:35:45
a wiesz ze istnieje cos takiego jak PIP ? mozesz tam zgłosic te praktyki i zwyczaje włascicieli, jezeli jestes w stanie to udowodnic..
niezadowolona 2014-05-23 17:46:05
jezeli szczytem twoich pragnien jest praca za 1300 zl i zeby ktos wylewał po tobie pomyje to gratulować ambicji
1
Kaśka 2014-06-05 22:03:34
a jak jest z pracą na stoiskach w dziubece?
do ali 2014-06-07 18:58:18
tam nie ma to znaczenia ;) szukaj gdzie indziej...
nona 2014-07-18 15:53:36
jest ogłoszenie na praca.pl
1
slavinka 2014-07-19 17:10:31
Witam,
Po pierwsze żaden post nie określa jasno, że niezadowolone pracownice były zatrudnione przez właścicieli firmy, której siedziba mieści się w Tychach. Tam odbywa się produkcja, montaż i reklamacje biżuterii. Natomiast stoiska firmowe są na zasadzie franczyzy, co oznacza, że waszymi szefami mogą być różni ludzie. Ja pracuję od marca jako sprzedawca. Fakt - nie ma co liczyć na umowę o pracę i stawki też nie są kolosalne (7zł/h). Jednak mój szef jest osobą bardzo uczciwą, wypłacalną i zawsze możemy liczyć na drobną premię. Poza tym jako pracownicy mamy dużą swobodę - same zamawiamy towar, dbamy o ekspozycję i bez problemu możemy jeść śniadanie czy wyjść do toalety. Poza tym praca nad wyraz przyjemna. Ja polecam, szczególnie studentkom.
1
Nati 2014-07-19 21:39:36
to jest praca TYLKO dla studentek a nie jako stale zrodlo dochodu
bibi 2014-08-05 15:38:16
no to faktycznie super, ze mozesz bedąc w pracy wyjść do toalety, czy zjesc sniadanie..full wypas..pracodwca, łaskawca- na bogato - i ta skromna premia...Pozazdroscic
1
kari 2014-08-19 22:47:25
Sprytny?nawet jak chce dorobic to nie dam sie ( usunięte przez administratora )na prace bez umowy i za 6zl na h
byłaJuż 2014-10-08 09:59:31
Na stoiskach jest również rotacja choć chyba mniejsza niż w siedzibie, Ogólnie nie było źle szczególnie na stoiskach firmowych ( ja pracowałam w Warszawie) Były fajne kierowniczki, zawsze pod telefonem, do pomocy, mobilizujące do działania, dbająca o komfort pracy i chyba tylko dlatego dało się i chciało pracować jak dla mnie problem jest z właścicielami zmiennością dyspozycji z dnia na dzień, nowymi często niepoważnymi pomysłami, brakuje systemu motywacji dla pracownic prace wspominam nie najgorzej największym problemem są umowy zlecenie.
1
KRYCHA 2014-10-08 10:06:49
SAMO SEDNO DROGA PANI!
dorota 2014-10-08 11:39:35
To prawda, na stoiskach w Warszawie pracowało się fajnie dzięki super kierowniczką można było dogadać się z grafikiem wypłatą i z wsyzsktim w ogóle nikt nie robił problemów.Szefa widziałąm raz na oczy ale miło wspominam spotkanie Umowa zlecenie wiadomo ale dla studentów super opcja. Otwieram szeroko oczy jak czytam co piszecie?! u nas normalnie można było zjeść i wyjsc do toalety... ja mile wspominam prace
xxxxx 2014-10-16 09:08:32
właśnie temu miałyście dobrze bo szefów nie było nad głowami. najgorzej jest w centrali.brak szacunku dla swoich pracowników niezależnie od zajmowanego stanowiska.
6
mindfields 2014-11-21 10:54:48
No wiec tak, praca jak praca, typowa sprzedaz, jak wszedzie czy to empik,odziezowka czy nie. Dostac prace jest bardzo latwo, wszystko ma tylko w okol siebie wielka otoczke,ale chwile popracujecie i zobaczycie ze to pic na wode. :) Na rozmowie trzeba cos sprzedac, wiec jesli ktos zna zasady PCK to proste.
Mozna pracowac na etat, lub niepełny, zalezy jak Ci pasuje, grafik jest ustawiany co miesiac.
Kontakt z szefostem jest tylko droga mailowa i telefoniczna.

Najwiekszym plusem jest to,ze nie masz nikogo nad soba, chyba ze kierownika punktu,ktory tez jest sprzedawca. Jesli macie fajna ekipe 3-4osoby zazwyczaj, to praca w tej firmie na pewno lekka i przyjemna i bezstresowa. Sa tygodnie gdzie trzeba [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] zmieniac ekspozyche itd,ale sa takie ze siedzisz i tylko sprzedajesz. - siedzenie, to super opcja, w odziezowkach stoisz po 12h.

Jednak sa tez minusy, ta firma to jedno wielkie okropne niezorganizowanie. Nic nigdy nie wiadomo, nie ma kogos kto Ci pomoze,bo nikt nie wie, stoisko tak naprawde ogarnia i zyje samo. Jesli nie dziala system, to i tak odpowiedza wam ze musicie cos wymyslec. Jesli ktos ma problemy ze stresem i za bardzo sie przejmuje to nie ma co isc do tej firmy bo za duzo bedzie bral do siebie, a nie ma po co.

Umowy sa zlecenia, glownie dla studentow, i to tez nie przedstawiajace realnych warunkow.
Płaca waha sie od 7zlnetto/h, w Warszawie 10zl.
Pracownice maja znizke 50% na caly asortyment, pula to 200zl po znizkach miesiecznie.

Jednak majac wybor np sieciowki typu Diverse, a By Dziubeka, w ciemno bierzcie Dziubeke, bo zarobicie podobnie, a mniej stresu i napieprzania.
Jakies pytania?:)

Jesli chodzi o wypłaty, to akurat zawsze sa w terminie i na biezaco. plus 2% od sprzedazy,a skoro sie siedzi w pracy to zwsze 100zl wpadnie i tak.

Nie ma co liczyc na zwrot podatku, bo tak jak pisalam umowy nie sa realne. (inna placa na umowie, inna w rzeczywistosci) - jak w wiekszosci galeri...
is 2015-01-23 08:37:24
A Ty to na wszystkich portalach wrzuacasz na zasadzie kopiuj-wklej.Płacą Ci za te opinię, która i tak mija sie z prawdą?
alibaba 2015-04-15 08:31:28
bo to wszystko jedna wielka ściema drogie panie.....
gruszka 2015-11-26 18:23:22
Co tam słychać u Dziubeki? aż tyle miesięcy nikt nic nie pisze a może się coś zmieniło?
Xonia 2015-12-31 10:13:41
Dostałam prace w tej firmie i z tego co sie dowiedziałam, to będę miałą zlecenie na czas próbny poprzedzone wizytą u lekarza, także chyba umowa będzie namacalna...
emy 2016-01-13 18:24:50
jest tutaj ktoś kto pracował na produkcji biżuterii By Dziubeka i może podzielić się swoją opinią i ogólnymi refleksjami na temat takiej pracy ?;-)
Becia 2016-02-16 19:36:28
@biegun nie wiem co to dla ciebie jest kasa beznadziejna, każdy ma inne potrzeby i wymagania, moja koleżanka się zatrudniła i wiem, że na początek dostała 1600 zł netto, czyli na rekę. Pracuje juz troche i wiem, że ostatnio dostała podwyżkę, ale nie wiem dokładnie ile.
kinder 2016-02-18 19:53:14
Niestety najniższa krajowa i tyle.
1
hahahaha 2016-02-18 23:00:57
ile? 2000? by dziubeka to nie fabryka na terenach przemysłowych.
3
sunny 2016-07-17 21:36:07
A wiecie czy wciąż w Warszawie jest poszukiwany specjalista ds. obsługi klientów? Ekspozycja biżuterii nie stanowi sporego obowiązku do wykonania, ale szkoda, że nie określili jakich średnich zarobków można się spodziewać. Wiadomo, że praca i tak jest uczciwa.
tyra 2016-10-27 21:23:34
i co pracujesz nadal ? :-)
Sara22 2016-10-30 10:53:10
Czy moze ktos napisac o firmie by dziubeka tychy stanowisko monter bizuteri ,stawka,zmiany itp...
Sara22 2016-10-30 10:55:18
Czy moze ktos napisac o firmie by dziubeka tychy stanowisko monter bizuteri ,stawka,zmiany itp...
1234 2016-11-17 11:45:35
Nie polecam pracy w tej firmie. Często pojawiające się oferty pracy mówią same za siebie. Ja na początek pracowałam na czarno, później zlecenie a później powiedzieli mi pa pa. Właściwie nie wiem dlaczego. Atmosfera fatalna panuje tam jakieś dziwne zastraszenie. Wszyscy siedzą jak myszy pod miotłą. Jak ktoś szuka pracy na stałe to na pewno nie tam
Zostaw swoją opinię o BY DZIUBEKA - Tychy
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie BY DZIUBEKA