Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".


Jesteś pracodawcą?
Zobacz jakie możliwości prezentowania swojej firmy jesteśmy w stanie Ci zagwarantować! Sprawdź
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo Żabka Polska

Opinie o Żabka Polska

Pracowałeś w firmie Żabka Polska i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
redlips - 2015-08-07 00:14:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
również pracowałam w żabce w Bydgoszczy.. i również nie chcę o tym pamiętać. umowa była obiecana, jednak nie zdążyłam jej doczekać. po poinformowaniu ajenta o zwolnieniu się za tydzień nagle zaczęły brakować mi znaczne sumy w kasie. chciałam to wyjaśnić lecz słyszałam drwiące teksty, że biorę sobie wszystko do kieszeni. nawet jak wszystko było zrobione na błysk i tak musisz coś robić.. jeden dzień wolnego w tygodniu to stanowczo za mało, aby "odbić sobie" dni pracy i za takie pieniądze.. jeszcze jak się było nowym to wcisną cię na cały weekend do 23.. odradzam każdemu podjęcie się takiej roboty, męczy bardziej psychicznie niż fizycznie ..
zdjecie uzytkownika
denim - 2015-08-10 00:08:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ja pracowałem 3 miesiące żabce, woj. warmińsko - mazurskie. region biedny, biedne miasto, a sieć kazała ajentce zamawiać towar, który z powodu ceny i tak nie schodził. nikt u nas raczej nie kupował towarów kompleksowych, by móc np. ugotować obiad, głównie papierosy schodziły, czasem jakiś jogurt i piwo. piwa naprawdę było dużo. trochę nas ratowało. w końcu była koncesja na wódkę. nadzieja ogromna i w nas- pracownikach, jak i w ajentce. a tu lipa. alkohol nie sprzedawał się mimo licznych promocji. z 4 setki dziennie może , raz na tydzień 0,5 litra czystej i nic poza tym... z hot dogów też wyżyć się nie da. kara dla ajentki za niską ocenę weryfikatora, 3 napady,podczas których ginęły papierosy, potem pieniądze... szefowa młoda, 3o lat,jej pierwszy biznes ale ok, 8 zł netto, nadgodziny płatne, w święta stawki bez zmian, szła na rękę z grafikiem... naprawdę można się było z nią dogadać w każdej kwestii, ale zrezygnowała, bo mówiła, że zupełnie się jej nie opłaca, że dokłada do naszych pensji, parę razy stała na zmianę z mężem w ramach oszczędności...wyzysk? pewnie trochę też, ale człowiek mający nóż na gardle podejmie sie każdej pracy, tak ze mną było... do żabki już wracać nie chcę...
zdjecie uzytkownika
xxxx - 2015-08-19 10:00:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Rose - 2015-07-27 17:06:18]:
Ja w żabce pracowałam 59,5 godz tygodniowo-soboty,niedziele.Nie dostałam ani wolnego ani zapłaty za nadgodziny.
zdjecie uzytkownika
klient - 2015-08-19 12:03:27 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam ja polecam zabke na os kalinowym krakow przemila obsluga usmiechy na twarzach pan i pana z brudka naprawde az chce sie przychodzic do takiego sklepu
zdjecie uzytkownika
lokso - 2015-08-19 20:16:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Żabki dobra sprawa, bardzo dobrą rzeczą w tego typu sklepach jest jej duża powszechność i tak jak kiedyś pan Stefan miał swój sklep i dyktował ceny jak chciał, tak teraz w zamian tego są Żabki gdzie ceny są bardzo konkurencyjne i często pojawiają się też jakieś promocje, ogólnie ceny też są całkiem dobre.
zdjecie uzytkownika
frog - 2015-09-04 12:26:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jest może tutaj ajent z trójmiasta, który ma jakieś dochody ze sklepu, bo szukam na forach i jakoś wszyscy narzekają. Proszę o kontakt na flipa1@interia.pl
zdjecie uzytkownika
Eryk - 2015-09-18 23:26:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@lokso jasne, że tak jest lepiej, ale z drugiej strony.. Żabka wcale nie należy do tanich sklepów. Jasne, że mają promocje, bo każdy sklep je ma, ale gdyby tak porównać kilka poszczególnych produktów pod względem ceny w kilku sklepach, to można śmiało powiedzieć, że jest dość drogo w Żabce. Pozdro
zdjecie uzytkownika
Anonimek - 2015-10-01 16:32:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Masakra. Mówię babce "Hot dog z parówką i ketchupem", hot-dog już gotowy a ta ketchupu nie ma. No JA NIE MOGE mogła powiedzieć, no nic wezme z musztarda. Biore hot doga wychodze biore gryza i wypluwam. NOSZ KURCZE, PROSILEM O PARÓWKE A NIE JAKIEŚ CIELĘCE Coś. Masakra z tym. Nie polecam tam chodzić, już lepiej se samemu zrobić
zdjecie uzytkownika
Monia - 2015-10-09 22:32:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Śmieszne jest to co tu wypisujecie..
Pracuje w żabce w Poznaniu jako kasjerka od 3 lat, praca faktycznie ciężka - pod warunkiem, że jest to sklep, w którym jest ruch.
Ale, że niby ajent zarabia ponad 10 000 tys? hhaha często nawet pracownik ma więcej od ajenta ..
W żabce, w której pracuje jest często rotacja pracowników, szefowa ciągle szuka nowych pracowników, a to dlaczego? Bo pracownicy kradną !! 3/4 pracowników którzy przychodzą do pracy kradną pieniądze, towar, papierosy.. szkoda gadać.
zdjecie uzytkownika
Kamil - 2015-10-09 22:36:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Popieram Monia.
Też pracowałem w żabce. 8zł/h, praca w święta tylko dla chętnych pracowników ( wysoka stawka w święta).
No ale jak się komuś nie chce pracować albo chodzić na papieroska/przerwe co 5 min to sorry.
Tak apropo na 8.5 h przysługuje tylko 15 min dziennie :)
zdjecie uzytkownika
poj - 2015-10-19 15:12:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Kamil - zarobki 8zł/h rzeczywiście nie jest może jakaś porażająca, ale lepsze to niż nic. Ciekawe tylko, że na 8 godzin pracy przysługuje tylko 15 minut przerwy. Szkoda, bo żabka jako sieć sklepów na pewno zadowala klientów dobrą ceną produktów, chociażby spożywczych. Atmosfera i tak pewnie jest wszędzie podobna.
zdjecie uzytkownika
Kamil - 2015-10-21 22:10:28 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Studiuje zarządzanie - prawo pracy muszę mieć w "małym paluszku" - do 8.5 h przysługuje 15 min, szef może wypuścić cię tylko na te 15 min i nie musi nawet do toalety wypuszczać, takie prawo.
Atmosfera przeważnie zależy od ludzi pracujących, dużo też zależy od szefa. U nas jest fajna atmosfera, zgraliśmy się, pracujemy już od 3 lat tą samą ekipą więc to jest mega plus.
zdjecie uzytkownika
kicia - 2015-10-22 19:38:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
PracowałAm w zabce 3 miesiące i nigdy więcej .zero życia prywatnego psychika siada Ajeci robią z ciebie Durnia i już się tak wycwanili że za inwentaryzację obciążają pracowników chociażby ze nie mamy odpowiedzialnosci materialnej podpisanej
zdjecie uzytkownika
SM - 2015-10-29 19:12:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Hej! Zgadzam się z Monią. Zdecydowanie ma racje, że rotacja jest bardzo duża, bo pracownicy kradną i przychodzą do pracy nie wiem po co, ale na pewno nie pracować - o prasę poczytać albo wpier**ić hod doga za darmo. Ja pracuję w Żabce już prawie 3 lata, i nie narzekam, jeśli chce się komuś pracować i to pokazuje, to na pewno dostanie umowę o prace. Premię też dostaje, a jeśli chodzi o stawkę godzinową to 7,5/ godzina. Święta dodatkowo płatne tak jak już wspomniała koleżanka, jest możliwość ''dorobienia sobie'' Trzeba tylko chcieć pracować moi drodzy a nie teraz to takie leserstwo jest że szok, ja szkole dziewczynę, pokazuje jej co i jak na kasie, a ona sobie siedzi na krześle z nóżką na nóżkę no to ja się pytam .... ?? 2zlna godzinę to i za dużo ;)
zdjecie uzytkownika
@SM - 2015-11-03 15:35:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z jakiego miasta jesteś?
zdjecie uzytkownika
Spiner - 2015-11-05 10:42:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Co za bzdury wypisuje Pani SM.Znając życie to sama ajentka to napisała.Wszyscy doskonale wiedzą że praca w żabkach jest ciężka,ale to nie wina ajentów lecz wymogów jakie stawia sieć.Nie uweażam,że praca 7 dni w tygodniu jest normalna.Gdzie czas dla siebie czy dla rodziny????Więc nikt nie popracuje długo.Nie trzeba jechać za granice Polski aby pracować jak niewolnik.
zdjecie uzytkownika
Aggroberlina - 2015-11-12 16:01:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Może w większych miastach w żabkach faktycznie dzieją sie takie cuda jak opisujecie, ja pracuje w żabce w małym miasteczku koło Wałbrzycha, nie narzekam mimo że muszę być bardzo dyspozycyjna, bo w zasadzie jestem tam codziennie od 14:30 do 23:00. Atmosfera jest bardzo miła, ajenci bardzo sympatyczni ale i wymagający np. co do standardu obsługi klinta, nie ma żadnego wykorzystywania, każdy z nas pracuje po równo, a może nawet ajenci jescze więcej... Umowe o pracę dostałam może z 2 dni po rozmowie kwalifikacyjnej, obowiązuje stawka godzinowa 8zł/h czyli normalnie, jak wszędzie... Przy takiej ilości godzin którą sie wyrabia w żabce spokojnie można zarobic ładną wypłate, tylko trzeba sie liczyć z tym że mało czasu spędza sie w domu, niestety coś za coś... Ogólnie orki tam nie ma... może jedynie przy dostawie towaru, a tak na codzien nalezy tylko podokładać z magazyu towar który najbardziej schodzi, sprawdzic terminy wazności na lodówce nabiałowej i cała robota... Ruch zaczyna sie bardziej w godzinach wieczornych od 18/19, więc czasami z nudów można zasnąć...
zdjecie uzytkownika
faktoria - 2015-11-18 02:25:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
słuchajcie, jakiś czas temu szukałem pracy i zauważyłem, że w poznaniu szukają kogoś na stanowisko Starszy Specjalista ds. Księgowania i Analiz, wydaje mi się, że brzmi to całkiem ciekawie a poza tym pracuje się tak naprawdę na własnym stanowisku więc ma się też jakąś tam pewną swobodę ruchów, trochę jest się samemu szefem, a dla żabki miło się pracuje :)
zdjecie uzytkownika
kaczuszka ilona - 2015-11-20 12:11:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@faktoria ty też możesz zarządzać sklepem jak chcesz bo teraz w Lulibie szukają kogoś na zarządzanie sklepem
zdjecie uzytkownika
elka - 2015-11-22 16:00:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no wiec nie jest zle z tego co piszecie poczatkowo 8zl netto spoko, tylko ze caly czas na nogach trzeba wytrzymac a nie kazdy podola
zdjecie uzytkownika
eticzek - 2015-11-24 19:02:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Na pewno jest gdzie przysiąść, nie jest tak przecież, że w sklepie cały czas są ludzie. A czasem jest 2 pracowników.
zdjecie uzytkownika
jola - 2015-11-27 11:49:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
"Przysiąść"? Może wtedy, gdy uda ci się wywiesić kartkę "zaraz wracam" i pójść siku.
W sklepie ZAWSZE jest co robić. Pracuję sama na zmianie zarówno na pierwszej jak i na drugiej. Rano jest milion rzeczy do zrobienia, wieczorem - ludzi tyle, że może starczy czasu na dokładanie, szybkie porządki i na ostatni autobus do domu w moim przypadku o 23:14).

Standardowy dzień z życia pierwszej zmiany: wchodzisz do sklepu, logujesz się na kasie, szybko wykładasz pieczywo, ogarniasz gazety, dokładnie, bo za przeoczone zwroty płacisz - o, już szósta, trzeba otwierać. Obsługując pierwszych klientów głodnych i na kacu - przypominasz sobie, że trzeba wrzucić hot-dogi. Sprawdzasz kawomat, bo druga zmiana lubi o tym zapominać. Biegniesz na zaplecze przygotować odpiek, bo na drzwiach jest info, że o 6:30 jest świeże pieczywo prosto z pieca i ludzie dopominają się o dwie bułki z dynią. Dostajesz smsa o planowanej dostawie na np 7:30, trzeba dodatkowo przygotować dokumenty i zwroty. 6:35 - można logować się na lottomat, sprawdzić aktualne wieści, pozmieniać przewidywane wygrane na tablicach, podrukować aktualne wyniki, zestawienia, itd. Pierwsza tura ludzi za tobą, zostały same spóźnione do pracy na 7 niedobitki - z doskoku sprawdzasz nabiał, bo za nieprzecenione produkty płacisz. Przyjeżdża warzywniak, szybko trzeba ogarnąć, żeby nie leżał na podłodze. Przypominasz sobie o datówkach na swoim dziale, bo zbliża się koniec miesiąca, jest sporo produktów, których ważność kończy się wraz z nim. Za nieprzecenione płacisz. W międzyczasie robisz porządek na magazynie, dokładasz sklep i ciągle obsługujesz kasę. Dzwoni kierowniczka, że prezes jeździ po żabkach i masz dodatkowy milion rzeczy do zrobienia na już. O, przyjechał towar (na szczęście spóźniony), masz pięć palet w tym dwie samego promocyjnego piwska , siedem koszy nabiałówki plus trzy mrożonek. I zostajesz z tym sama. Czad. Wtedy myślę sobie tylko, że dobrze, że to nie jest środa rano, że nie ma promocji do zmiany. W miarę szybko starasz się "rozwalić" palety, żeby jeszcze zdążyć podokładać, bo Żabce której pracuję żaden pracownik nie ma prawa wyjść ze sklepu, póki półki nie będą dołożone na full. I cały czas hot-dogi, zapiekanki, panini, ludzie przy kasie...
O 14:00 przychodzi druga zmiana, Ty musisz zostać do 14:30. I w tych 30 minutach mieści się Twoje 15 minut przerwy, gdy już przekażesz kasę, wyrzucisz po sobie śmieci...
Lubię tę pracę, choć bywa ciężko i wracając do domu nie ma się chęci w zasadzie na nic.

Obecnie najbardziej wkurzający jest fakt, że trudno jest znaleźć ludzi chcących pracować. Najczęściej przychodzą niedojrzali studenci, którzy jakby z wielką łaską w ogóle zaniosą jedną butelkę wody na półkę.


zdjecie uzytkownika
elka - 2015-12-08 15:40:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
wiem, ze na naze oko dla osob ktore nie maja doswiadczenia i pojecia o pracy tam,wydaje sie na ogoł,ze bardzo nie ma obowiazkow, a jednak trzeba wszystko ogarniac szybko,moze trzeba z drugz zmiana pogadac o jakis zasadach
zdjecie uzytkownika
rozczarowana - 2016-01-07 10:28:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gość - 2015-01-13 19:10:26]:
moze najpierw spojrz w lustro zanim zaczniesz takie rzeczy wypisywac na temat innych osob, posluchaj swojego smiechu itd. Dziewczyna je w pracy bo nie ma czasu iść na zaplecze zeby to zrobic, prawda jest taka, że jesli pracujesz w "zabce" w miescie nie masz czasu nawet isc sie wysikac jestes w ciaglym ruchu. Musisz pilnowac sklepu, obslugiwac klientów, wypelniac wszystkie obowiazki, a gdy jest przyslowiowa chwila wolnego to tak na prawde jej nie masz, bo musisz donosic towar, bo zawsze półki powinny być pełne, dodatkowo w trakcie zimy jak snieg topnieje wycierasz podloge nawet co 15 min, bo przyjdzie kierownik i juz glupie komentarze czemu tu tyle blota... Nie zdazysz wytrzec podlogi a zaraz ktos Ci wejdzie, wiec nie dziw sie, ze ktos moze nie byc zadowolony. Pracujesz od 15-23 TEORETYCZNIE bo przeciez drzwi zamykasz o 23 a 22:59 moze jeszcze przyjsc klient. po jego wyjsciu myjesz kawomat, czyscisz półki na pieczywo, sprawdzasz daty nabialu/wedlin, myjesz do porzadku podloge, czyscisz stanowisko pracy, sprawdzasz czy nie brakuje towaru na półkach... rozliczasz sie, sprawdzasz czy jest prasa i pieczywo do zwrotu... najlepiej jesli jeszcze wyniesiesz puste kartony do smietnika po pracy... i tak to wyglada nie usiadziesz sobie klient - dokladasz towar - sprzatasz - klient i tak w kolko idziesz na 8h czesto zostajesz dluzej to nie praca w fabryce gdzie przed koncem zmiany zaczynasz sprzatac godzina 22:00 odbijasz sie wychodzisz :-/ placone masz do 23 a to, co robisz po 23 ich nie obchodzi...
zdjecie uzytkownika
Kinga - 2016-01-07 23:32:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Żabka chyba niezmiennie od lat jest dobrą firmą, ale jedyne co mi średnio odpowiada, to zarobki o których się słyszy. Teraz szukają głównie ajentów i partnerów, a nie sprzedawców.
zdjecie uzytkownika
Małgorzata - 2016-01-14 21:38:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie polecam robienia zakupów w Żabce przy Chrobrego we Wrocławiu. Towar może i jest wystawiony z promocji, ale pieczywo często rano jest nieświeże. Ostatnio kupiłam bułke i nie dało się tego jeść. Poza tym brak miłej atmosfery ,a nieuprzejma obsługa też pozostawia wiele do życzenia. Fakt , sprzedawczyni mnie oczywiście obsłużyła, ale jej ogólna aparycja i nieświeży wygląd oraz nadąsana, niezadowolona mina naprawdę może klienta zniechęcić.
zdjecie uzytkownika
honda - 2016-01-16 16:53:57 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Małgorzata - 2016-01-14 21:38:37]:
każda żabka to tak naprawdę osobna historia, bo działają one na zasadach franczyzowych więc mają pewne cechy wspólne ale kaza żabka to osobny właścicel
zdjecie uzytkownika
Klientka - 2016-01-17 21:49:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja też tam czasami robię zakupy. Ale nigdzie nie ma ideału. Niestety zdarza się czasami, że są na przyuczeniu różne przypadkowe osoby, które tak naprawdę nie powinny wcale pracować w handlu,bo się do tego nie nadają. Psują wtedy niesprawiedliwie renomę całemu sklepowi i reszcie obsługi.
zdjecie uzytkownika
ljlj - 2016-01-18 16:07:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gość - 2015-01-13 19:10:26]:
A gdzie miałą by jeść ;/ ? Pracuje w żabce i wierz mi , że jedzenie i oblugiwanie klientów to statnie rzecz na która ma sie ochote .. ciekawe jakty bys sie zachowal/a gdybys musial/a stac jesc , obslugiwac klientow i za kazdym razem zero intymnosci , zarcie w biegu. zenada z takich ludzi jak ty ..
zdjecie uzytkownika
ls - 2016-01-18 20:30:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
-ljlj, przecież pracując pracownikowi należy się przerwa choćby miało się walić i palić. Pracodawca powinien to rozwiązać bo jak tak dalej pójdzie to nikt nie będize chciał nawet kierownikiem zostać.
zdjecie uzytkownika
klient - 2016-01-29 13:42:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [kimpon - 2015-03-16 01:35:58]:
Jak Cie buraku matka nie nauczyła ze pierwszy mówi dzień dobry ten kto przychodzi to nic dodac nic ujac Ciekawe czy idąc do lekarza czy kościoła czekasz aż cię przywitają a dopiero potem odpowiadasz ....a jak ci się nie podoba to leć do molocha na zakupy tam jest miło i sympatycznie :)
zdjecie uzytkownika
ciastek - 2016-02-01 15:12:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
żabka ma konkurencyjne ceny i dobre promocje to nie ma co się dziwić że dużo roboty i sporo klientów. to miejsce dla dynamicznych ludzi. a sieć dalej sie rozwija bo ciągle szukają ajentów i partnerów biznesowych
zdjecie uzytkownika
kabik - 2016-02-07 19:46:23 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To racja ciastek, plus to także, że ich sklepy sa otwarte do 23. Ja lubię robić tu zakupy ze względu na ich produkt - promocję wielosztuki, można naprawdę tanio kupić rózne rzeczy, ale trzeba od razu brac 3 sztuki.
zdjecie uzytkownika
rgt - 2016-02-10 18:09:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hej hej a czy ktos z was odbywal moze staz u nich w zespole Helpdesk w Poznaniu ?napisali ze do zadan nalezy m.in. obsługa zgłoszeń w aplikacji helpdeskowej
zdjecie uzytkownika
kika - 2016-02-13 00:37:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wiecie co... pracuje w zabce 5 lat, nawet pomagalam jako pracownica prowadzic zabke, jesli bierze sie cos z polki a sie to jak mowi: nabije se pozniej i pozniej i kolejne rzeczy to wychodzi manko to oczywiste. kasjerki tez okradaja ale po to jest ten monitoring zeby ich sprawdzac jak sie komus nie chce to sorry, tak samo weryfikacja jak wy chcecie miec pieniadze skoro nie pzejdzie weryfikacja za 77 %^ dostalam 2000 tys mimo ze nie mialam nabialu z promocji (bo sie przeterminowal) aktualnie jestem ajentem i place dniowki [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] z tym na jakiej umowie) trzeba w zyciu kombinowac albo sie nadaje na ajenta albo nie. to jest franczyzna i zabka naprawde nam duuuzo pomaga bo prywatnie bys cie nie podolali z kasa. zabka naprawia to i tamto i za glupie brak cenowki nas karzre i dobrze bo kazdy klient ma prawo wiedziec za co placi i tak samo jak w innych sklepach np; biedronka polecac. proste, proste... i tyle co mam do powiedzenia przez 5 lat pracy w zabce i nastepne piec albo wiecej bede nim ajentem
zdjecie uzytkownika
ela - 2016-02-13 07:43:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
To zależy na co się trafi. Pracowałam w dwóch Żabkach - w jednej pewnie zostałabym do tej pory gdyby nie przeprowadzka, w drugiej... zwolniłam się po trzech miesiącach. Ajent ajentowi nie równy, co sklep to obyczaj. Bo faktycznie, jedni w roli ajenta się sprawdzą, drudzy nie.
zdjecie uzytkownika
aa - 2016-02-13 08:28:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Cały czas pojawiają się u nich jakieś oferty pracy, ale głównie na ajentów. Ciekawe jakie są realne zarobki takiego zatrudnienia, bo w końcu człowiek nie żyje z samych zniżek.
zdjecie uzytkownika
sfrustrowany - 2016-02-26 12:18:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [eryk - 2015-07-17 19:17:29]:
Jak się nie umie pisać po polsku, to pewnie i z myśleniem ciężko. Jest dużo innych prac np. kopanie rowów. Prowadzenie biznesu to coś bardziej skomplikowanego i radzę się czymś innym zająć. Większość ludzi tu piszących narzeka na prace, każdą. Obrażeni są, bo coś trzeba w niej zrobić. No i najlepsze - "nikt nie doceni pracy", to już jest jakiś śmiech na sali. Jak można docenić pracę magazyniera, kasjera i innych niewykwalifikowanych pracowników? Liczycie, że kierownik padnie na kolana i zacznie mówić, że jest wdzięczny za to, że w ogóle do roboty się przyszło? Jedyna forma docenienia przychodzi na konto bankowe. Jak jest za mało to się nie idzie do takiej roboty, nikt z pistoletem nie stał wam przy głowie i nie zmuszał do podpisania umowy. Narodowi polscy idioci, roszczeniowcy, do roboty, a nie narzekać. Niedługo wasze miejsce zajmą Ukraińcy, będą pracować za mniej i docenią robotę, a wy będziecie gnić na bezrobociu, jak menele. Ja się będę cieszył, bo dzięki temu będę miał taniej w sklepie.
zdjecie uzytkownika
kania8 - 2016-03-08 09:51:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a to są jakieś zniżki rozumiem dla pracowników na zakupy? oprócz sprzedawców widze mają obecnie rekrutacja na bardziej prestizowe stanowiska takie jak ajenci do freskmarketów
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2016-03-14 15:31:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szczerze ? Nie polecam absolutnie . Więc tak bułki do hot dogów ,czy te do pieca są odmrażane..:/ Kasjerki strasznie nie miłe i nie zadbane.Nabiał nawet do 7 dni po terminie i jest tego od groma i trochę . Ceny odbiegają od tych rzeczywistych np Pod towarem 7UP(2L) jest cena batona .Jest tam straszny nie ład . To tyle
zdjecie uzytkownika
Anonim - 2016-03-14 15:33:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Szczerze ? Nie polecam absolutnie . Więc tak bułki do hot dogów ,czy te do pieca są odmrażane..:/ Kasjerki strasznie nie miłe i nie zadbane.Nabiał nawet do 7 dni po terminie i jest tego od groma i trochę . Ceny odbiegają od tych rzeczywistych np Pod towarem 7UP(2L) jest cena batona .Jest tam straszny nie ład . To tyle .NIE nadmmieniłem że chodzi o żabkę w Rumi na ul dywizji wojska polskiego
zdjecie uzytkownika
były w żabce - 2016-03-27 20:56:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam miałem żabke ale mój kolega ma nadal... podobno wielu sklepom sie pogorszy status zarobku bo wchodzi jedna kwota głowna i każdy sklep ma na tym stracic... wiec zobaczymy moze ktos ma wiedze na ten temat zapraszam do rozmowy... podobno jakies sklepy już funkcjonuja na tym i nie są zadowolone pozdrawiam oddajemy żabki
zdjecie uzytkownika
Bla - 2016-04-01 02:01:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Powiem tak, każdy narzeka na pracę, ale ten kto nie chce nie pracuje w zabce. Ja pracuję już kupr czasu i nie narzekam. Mam super kierownika i to o to chodzi , nie mam problemu by iść to toalety czy na spokojnie usiąść e biurze zjesc i zapalić papierosa, zależy od sklepu i tak naprawdę od ajenta. Fakt czasem praca jest ciężka ale nie na tyle, pracowalam w Biedronce i tam jest dla mnie okropnie. Zapierdzielasx zawsze, dzwigasz ciężaru, przerwa 15 + mobbing. I odeszlam a nie dalej narzekalam na swoją pracę , poszlam do żabki i o wiele lepiej a te same pieniądze, pracuje już. 4 lata . pozdrawiam każdych nie zadowolonych , idźcie zamiatać ulice!
zdjecie uzytkownika
kotkek - 2016-04-05 12:52:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czytam wasze opienie i mam zdanie podzielone tak prowadzenie zabki czy innego sklepu zalezy tylko i wylacznie od osby ktora ja prowadzi personel tez ma wply bo jak jest mila obsluga to sie chce do takiego sklepu przyjsc a dwa jak kierownik zamawia towar i jest go pelno na polce to tez sie chce zrobic zakup w takimsklepie ale jak sie przychodzi i napotyka sie na okropna obsluge brak towaru to ma sie dosc jednym slowem MASAKRA a zarobki szkoda slow ale to juz bez komentarza zostawie pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
dario - 2016-04-05 13:03:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
tak zabka super sprawa ale trzeba miec zdolnosci do prowadzenia ogolnie sklepu dobrze jest tez miec buzie by ja otworzyc i ubiegac sie o to co sie nalezy a nie siedziec cicho nie moge sie zgodzic z tym aby w sklepie kiedy przychodzi towar np 4 palety bylo tylko 2 osoby jedna sprawdza a druga nosi towar i obsluguje to jakas masakra i to za srednia krajowa? brakuje czesto nabialu warzyw owocow jest towar po termninie np nabial wedliny czy ciastka a nawet ciasta!!!!ale PIWO WODKA to piorytet MUSI BYC a gdzie te male osiedlowe sklepy w ktorych towr byl nabiezaco siwerzy teraz to jeden wielki balagan kazdy na kazdy zarabia i na czym tylko moze a najbardziej na naiwnych ludziach dlaczego w biedroce lidlu czy netto jest towaru az milo owszem sa tez minusy ale w miare jest OK pozdrawiam ajentow i pracownikow
zdjecie uzytkownika
taki sobie - 2016-04-06 15:27:24 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czytam te opinie i mam takie zdanie wszystko zależy od ajenta który lub która bierze sklep organizacja personel towar zamawianie jaki ile itp na tym trzeba się znać a dwa to fakt ci u góry niech choć przez tydzień popracuja tak na początek w sklepie to zobaczą jak jest super łacznie sobota niedziela i świeta niech posłuchają opieni klientów itp to pogadamy wtedy i niech dostana wyplate taka jaka dostaje pracownik nie PREZES pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
kora - 2016-04-08 09:03:50 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a czy przy rozładunku dostaw jest jakiś limit dźwigania?
zdjecie uzytkownika
jaro@@oraj - 2016-04-08 09:51:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Co Żabka to obyczaj. Zaczynając w sklepie na spokojnym osiedlu szybko stałem się pracownikiem najbardziej utargowej żabki w mieście. Problem w tym, że za ten sam hajs. Za najniższą krajową w tamtym punkcie pracownicy pół dnia siedzieli na magazynie skubiąc słonecznik, podczas gdy ja upocony jak świnia latałem wokół klientów, dopinając wszystko na ostatni guzik. I gdzie tu sprawiedliwość? A że nie lubię jak się robi ze mnie tanią siłę roboczą, zapytałem o podwyżkę. Wiecie co ajent mi odpowiedział? Że go nie stać. Bo ma pięć żabek, do czterech dokłada, a z tej jednej tylko żyje. I tu nasza współpraca się skończyła.
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Luźna rozmowa, ajenci oczekują przede wszystkim chęci do pracy i uczciwości.
Pytania:
zdjecie uzytkownika
robot - 2016-04-16 15:08:59 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam tak sklep żabka to jedna wielka pomyłka jak ktoś chce się przekonać to niech podejmie prace w/w sklepie mam spore doświadczenie sporo lat przepracowałem w Polsce i zagranicą ale ten sklep porażka naprawdę sporo czasu pracowalem w/w sklepie ale już mam go dość fakt wszystko zależy od ajenta który go prowadzi przez długi okres płaciłem za coś czego nie brałem potem zgłosiłem ten fakt do opiekuna i jak przyszło do konkretnej KONTROLI to wyszło szydło z worka i żabkę zamknięto obecnie ponownie pracuje za granicą tu przynajmniej jest poszanowanie pracownika szacunek jest przerwa na śniadania itp. i wiem za co otrzymuje wypłate a nie resztki tak jak u nas w Polsce naprawde nie wrócił bym już do żabki lub tego typu sklepu a tam u góry niech skontrolują ajentów bo naprawde uchybień znajdą sporo pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
erfg - 2016-05-10 11:19:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
teraz widze ze w wielu miastach poszukuja wlasnie ajentow do sklepu żabka oczeukuja tutaj gotowości do prowadzenia własnej działalności gospodarczej,motywacji do pracy,umiejętności kierowania zespołem pracowników,zdolności radzenia sobie w nietypowych sytuacjach

Otrzymuj powiadomienia o nowych wpisach o firmie Żabka Polska!


Udostępnij na:

Zostaw swoją opinię
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Żabka Polska
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
alert