Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
logo Żabka Polska

Opinie o Żabka Polska

Pracowałeś w firmie Żabka Polska i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
ja894 - 2014-11-12 16:39:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Nigdy w zyciu i za zadne pieniądze nie przyjęłabym się już do żabki. Pracowałam w sklepie Freshmarket który należy właśnie do tej firmy. Cały sklep razem z pracownikami został przejęty od Społem Zabrze. Mieliśmy roczną gwarancję że do tego czasu nikt nas nie zwolni. I co???? Po pięciu miesiącach z 11 osób zwolniono 8, akurat te które należały do związków zawodowych. I zrobiono to potajemnie, nie informując nikogo, ani związków ani nas pracowników, po prostu przyszłyśmy rano do pracy rozkładać cenówki a dostałyśmy wypowiedzenia bo żabka oddała sklep ajentowi. Za to od razu na internecie pojawiły się ogłoszenia o pracę za 9zł brutto na umowę zlecenie. I to jest firma która na szkoleniach mówi że jest oczerniana, że zależy jej na pracownikach a w jeden dzień zwolnili 122 osoby do końca nikogo nie informując. Tak się postępuje z pracownikami?Wstyd i skandal!!!
zdjecie uzytkownika
JOLA - 2014-11-14 12:33:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [ja894 - 2014-11-12 16:39:42]:
Ja też przyszłam do pracy niby roznosić wielosztuki a jak się okazało zostałam sprzedana razem ze sklepem ajentowi. JEDNA WIELKA ( usunięte przez administratora )
zdjecie uzytkownika
sąsiad - 2014-12-25 10:54:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [kierowca - 2014-11-05 16:16:53]:
No biedny pan kierowca bał się postawić ajentowi to swoje żale w necie wylewa.. No żal jak nic... Nie podoba Ci się współpraca z ajentami żabki to woź towar dla bieronki albo innego bociana..A co do "miss" jak to nazwałeś kobietę ajenta..popatrz na swoją żonę a potem oceniaj żony innych ..
zdjecie uzytkownika
anna - 2015-01-03 15:52:03 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Żabka Mirków. Sklep nawet w porządku. ale personel to tragedia. Mieszkańcy mają problem tylko z jedną dziewczyną. Nie miła, je podczas pracy, . osoba która nie powinna w ogóle być na tym stanowisku. Dziewczyna ma na imię Ewa. Omijać tą kasjerkę szerokim łukiem. opis Ciemne włosy, czarne oczy, żęby jak koń śmiech jak świnia, i ma ruchy dokładnie jak małpa. Takich kasjerek być nie powinno. Mieszkańcy pod sklepem pytają wzajemnie kto na kasie? odp "Goryl"
zdjecie uzytkownika
gość - 2015-01-13 19:10:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Sądziłem, że ajentka z Żabki przy ul. Stawowej 13 we Wrocławiu to element odosobniony, a tu czytam, że zmyślne kary i potrącenia z pensji to pomysł wielu ajentów. Ostrzegam chętnych do podjęcia pracy w sklepach tej ajentki, bo będzie pracował za darmo.
zdjecie uzytkownika
stokrotka37 - 2015-01-31 11:45:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
Odpowiedź na: [gość - 2015-01-13 19:10:26]:
praca w sklepie na szczęśliwickiej to porazka właściciel nie wypłaca kasy gania się z nami to dziś to jutro niema bata rachunki za miesiac wypisuja na 362zł ajeci to jeszcze gorsze [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
zdjecie uzytkownika
stokrotka37 - 2015-01-31 12:27:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Najgorsza żabkaw warszawie przy Szczęsliwickiej59 jak dostawa przyjechała szef udawał chorego a na dostawy ustawiali dziewczyny panów dawał na druga zmianę jak odezwałyśmy sie ze my do dzwigania skrzyn z piwem no ktoś musiał a teraz udaje ze zajmuje sie chora zona zeby tylko niewypłacic pieniedzy ale poruszymy temat żabek zeby przeprowadzic w nich kontrole skarbowe sanepidu inspekcji pracy
zdjecie uzytkownika
poważna sprawa! - 2015-02-27 03:11:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no strokrota to co napisałeś/ napisałaś to poważna sprawa może wypowiesz się na temat tego jeszcze jakiś sposób, ciekawa sprawa ciekawe ile jest w tym wszystkim prawdy. Chciałem pracować jako sprzedawca w sklepie żabka ale za bardzo wiem jak to zrobić żęby zostać zatrudnionym. Mam nadzieje, że ktoś mi w tym pomoże, bo skrzynie z piwem to mogę nosić.
zdjecie uzytkownika
paweł - 2015-03-04 00:57:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
witam chciałbym wyrazić swoją opinię na temat ŻABKI MIRKÓW. Zacznę od sklepu bardzo podoba mi się we wnętrzu ładnie poukładane czysto nie mam nic do zarzucenia. Bardziej niepokoi mnie to kto tam pracuje. Dziewczyna o dużej masie w brązowych krótkich włosach o ciemnych oczach. Gdy klient wchodzi a raczej gdy przekracza próg sklepu powinien usłyszeć DZIEŃ DOBRY czego nigdy nie usłyszałem od tej dziewczyny wiecznie je brak uśmiechu pisząc o całokształcie jest nie miła osobę o takim charakterze szefostwo powinno dyscyplinarnie zwolnić. Pracownicy powinni zachęcać a nie odstraszać. Zatem chciałbym jeszcze wspomnieć o drugiej dziewczynie podobnie jak poprzednia o dużej masie w czerwonych włosach. To jest po prostu jakiś totalny obciach od tej młodej panny czuć straszną potliwość kasując mnie miałem wrażenie jakbym znajdował się w publicznej toalecie. Bardzo zniechęca mnie to właśnie do sklepu sieci żabka. Kończąc moją wypowiedz pani od której czuć straszny smród jest miła zawsze stara się jakoś pomóc gdy szukam produktu lub zapytałem w którym miejscy znajdę sok. Byłem stałym bywalcem lecz to dla mnie za dużo po prostu postanowiłem tam nie robić zakupów. Dziękuje.
zdjecie uzytkownika
kimpon - 2015-03-16 01:35:58 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
nie no, to wiadomo, że ludzie sprzedający w sklepie spożywczym powinni mieć jakiś taki ogólny wygląd i miłą aparycję, ale przecież nie wolno tez dyskryminować ludzi trochę bardziej przy tuszy niż inni, to normalni ludzie, którzy też chcieliby mieć pracę i za co żyć. Także ja nie opowiadałbym się aż tak rygorystycznie jak @paweł, ale trochę popieram,
zdjecie uzytkownika
aa - 2015-03-16 16:11:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [była pracownica - 2014-06-27 16:31:40]:
Jakość obsługi zależy od ajenta i sprzedawcy. Koncesja na alkohol i lotto to już wyżej niz ajent.
zdjecie uzytkownika
Justyna - 2015-03-26 15:02:07 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wbrew wszelkim złym opiniom na temat Żabek, postanowiłam z chłopakiem przekonać się na własnej skórze czy jest źle czy dobrze. Ajenci bardzo w porządku obiecali nam wypłatę 8zł/h, umowę zlecenie, a także premię miesięczne za przejście weryfikatora. Po jakimś czasie, kiedy w połowie lutego nie dostaliśmy pieniędzy za styczeń i kiedy prosiliśmy się o jakąkolwiek umowę przestało być tak kolorowo. Ajenci wciąż byli dla nas mili, choć mówili wprost co jest źle, co dobrze, a także obciążali nasze głowy niepotrzebnymi informacjami, których nie powinniśmy słyszeć, o tym że zaczynają się długi, że faktury zablokowane, że dziecku w szkole nie mogą czegoś zapłacić i nie mają na nasze wypłaty. Po 2 miesiącach zwolniliśmy się, nie mając żadnego dowodu, że tam pracowaliśmy, jest teraz 26.03, a my wciąż prosimy się o wypłacenie pieniędzy za luty i za połowę marca... Nie polecam, choć ajenci może nawet chcieliby być słowni i dobrzy, Żabka wysyła pieniądze kiedy i jak się podoba, a często też blokuje faktury. Bylibyśmy od miesiąca bez grosza w portfelu, gdyby nie dobra dusza moich rodziców. Cieszę się, że nie będę musiała siedzieć tam w święta i udawać, że wszystko jest cudownie.
Ludzie, nie idźcie na to. To jest syf.
Żabka, Wrocław.
zdjecie uzytkownika
romek - 2015-03-31 13:00:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@Justyna, bardzo dobrze, że napisałaś o tym tutaj, bo ja już chciałam iść do nich do pracy, ale jednak coś mi podpowiedziało, żeby jednak spojrzeć na opinie jeszcze i porówanać sobie co ludzie pisza.. niestety nie jest tak kolorowo jakby to mogło sie wydawac z ogłoszenia, więc cikawe skąd tutaj az takie rozbieżności są?
zdjecie uzytkownika
Antyżabek - 2015-04-13 19:06:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
ludzie pierd....się, w żabce ciągle jest rotacja to chyba o czymś świadczy, ile ogłoszeń co..2 dni jest takich samych z tego samego sklepu!!!!!!! Sam nie polecam, pracowałem w żabce 5 miesięcy miała być umowa o pracę i kuźwa gdzie była? w marzeniach!!!!! Ajenci to oszuści, szukają naiwnych studentów i ludzi, takich powinno karać państwo oraz ustawa!
zdjecie uzytkownika
ajent - 2015-05-06 14:53:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
tylko wescie pod uwagę ze to wy pracownicy nas okradacie jak nie kasę z utargu to kradniecie losy z lotto papierosy same nie giną czy alkohol z boksu kasowego kto anuluje paragony i bierze kasę ja czy wy.albo wysyłacie SMS ze brzuszek mnie boli albo dogrzeb 5 razy w miesiącu spóźniacie się do pracy. Wiec to tez chyba nie jest ok co???
zdjecie uzytkownika
emerson - 2015-05-12 13:27:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [paweł - 2015-03-04 00:57:14]:
To ty wchodzisz do sklepu i to ty mówisz pierwszy dzień dobry, buraku jeden
zdjecie uzytkownika
xxx - 2015-05-26 10:41:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
żabka ogólny wielki syf cały czas tylko kontrole nic nie można od nich z góry uzyskać ale kontrole to co rusz robią.Mam propozycję dla zarządzających z góry żabkami kupcie kasjerką pampersy motorki do tyłka i nawet 2 zł.na godzinę a sklepy zróbcie nawet całodobowe i będzie gitara i góra będzie zadowolona bo po co komuś posiedzieć z rodziną w domu skoro można wiecznie zapitalać.Najlepiej ślub wziąć z żabką.Niech te debile co zarządzają żabką niech zapieprzają w każde święta i soboty i w niedziele,po co mają w domu siedzieć.ZWRACAM SIĘ DO ZARZĄDZAJĄCYCH PREZESÓW ŻABEK MY TEŻ MAMY RODZINY I TEŻ CHCEMY GODNIE ZAROBIĆ A NIE SIĘ ZATYRAĆ NA ŚMIERĆ.MOŻE SIĘ ZAMIENIMY ?
zdjecie uzytkownika
Była pracownica - 2015-06-08 19:30:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Chciałbym skrytykować jedną żabkę a dokładniej pracownika. Mirków ul. Sportowa. moja praca w roku 2014. więc ta pracownica o imieniu EWA powinna stracić już dawno pracę. uważajcie, nie miła, wszystko zasyfione, żre przeterminowane produkty, wiecznie udaję że niema siły bo wielka dama zmęczona. każdy musiał wszystko robić punkty podczas kontroli ciągle zabierane przez nią. i uwaga bo ona jest dwulicowa więc się nie spoufalać z nią. i oczywiście drze mordę zamiast rozmawiać normalnie. ona pochodzi prawdopodobnie z jakiejś miejscowości i przed dostaniem się do żabki musiała wywalać gnój z obory. widać po jej zachowaniu i stylu że jest prawdziwą wieśniarą. więc Ewko "gorylu" bo taką ksywkę masz w Mirkowie. jeśli to czytasz to cię nie pozdrawiam bo byłaś najgorszą koleżanką z pracy jaką w życiu spotkałam. takie dziewczyny jak ty nie powinny pracować w żabce i nigdzie indziej. "Gdybym" ja była ajentem tej żabki to bym już dawno cię zwolniła. aha i mam nadzieje że już się nie ślinisz na widok ajentki. czasami miałam wrażenie ze jesteś "Les" nic nie robiłaś cały dzień a jak szefowa wchodziła do sklepu to myślałam ze red bulla wypiłaś. i tak z życzliwości mojej wysłałam maila na www.żabka.pl więc czekaj cierpliwie:)
zdjecie uzytkownika
bydgoszcz - 2015-06-11 21:50:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Pracowałam w żabce w Bydgoszczy,na szczęście już tam nie pracuję.Nikomu nie życzę takiego "szefostwa" po 5 miesiącach miałam serdecznie dość.Dawałam z siebie wszystko,a nawet więcej.Doszło do tego że przed wyjściem do pracy płakałam,stres był ogromny i lęk o co znowu doczepią się .Ogólnie mówiąc byli tyranami.Chcę nadmienić,że jestem kobietą 40-letnią i nie migam się od pracy.To co oni wyrabiali i jak traktowali pracownika, kwalifikuje się pod mobbing.A pieniądze z tego były marne.Teraz chcę tylko zapomnieć o tym koszmarze.Uważajcie proszę.Pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Gosc - 2015-06-17 22:08:48 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Teraz ma zabke na Olszewskiego takie samo dno. Nie płaci na czas zawsze jakieś wytłumaczenie ma za wszytko powraca nie prawnie umowy nie ma. Mąż właścicielki prostak gbur uważając się za nie wiadomo kogo zdarza się że przyjeżdża do sklepu pod wpływem alkoholu Ne polecam pracować tam
zdjecie uzytkownika
xxxx - 2015-07-01 19:41:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [była ajentka - 2014-09-15 10:27:03]:
Sprzedawane są artykuły nie zdatne do spożycia ,daleko po terminie,które powinny wylądować w śmieciach.Obsługa w żabkach wiele do życzenia ,opryskliwa i niekulturalna czasami.Klientka żabki z Ostrowa Wielkopolskiego.
zdjecie uzytkownika
olaf 80 - 2015-07-17 13:52:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)


Witam


piszę aby ustrzec następnych ajętów o zakladaniu współpracy z sieciom zabka wspólpracujemy od roku i nic sie nie dorobilismu a nawet musiałem sprzedać własny grunt z domkiem leniskowym który to dorobiłem sie dla córki zeby zapłacić vat od obrotu to znaczy wy robicie obrut a pieniądze które niby zarobiliscie fikcyjnie płacicie podatek vat oszustwo,oszustwo fajne przekręty w skarbuwce musieli podpłacic
zdjecie uzytkownika
eryk - 2015-07-17 19:17:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
@olaf 80, może Twoja Żabka stoi w jakimś kiepskim miejscu, bo jak czytałem poprzednie wypowiedzi to zarobki rzedu 12-20 tysięcy miesięcznie dla ajenta zazwyczaj nie sa wielkim problemem, o ile nie ma konkurencji w postaci wielkich sklepów handlowych lub alkoholowych, otwiera sklep w święta i nie zatrudnia zbyt wielu pracowników.
zdjecie uzytkownika
Lady - 2015-07-22 19:48:30 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jak teraz jest pracą w Żabce?Mam kilku letnie doświadczenie w pracy w sklepach osiedlowych jak i w supermarketach i delikatesach.Zastanawiam się nad pracą w Żabce,ale widzę po komentarzach,że tam jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] a nie normalna praca i co mnie dziwi,że pracownik musi pracować w święta przecież tak nie wolno.Ja jak pracowałam w różnych sklepach to albo sklep był zamknięty w święta albo za kasą stał właściciel.I co z dniami wolnymi?Przecież pracownik może pracować 40 godz.tygodniowo nie więcej a za dodatkowe dni pracy powinni dopłacać albo dawać dni wolne w tygodniu.Mam okazję iść do pracy do Żabki,ale mocno się nad tym zastanawiam.Wiem jak wygląda praca w sklepie od kuchni,bo miałam przyjemność pomagać właścicielom lub kierownikom w poprzednich pracach w prowadzeniu sklepu.Jakieś awanse są w Żabce?Mocno zastanawiam się nad pracą w Żabce.Pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
Rose - 2015-07-27 17:06:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Powiem tak mam kilkuletnie doświadczenie w pracy,ale to co wyprawia się w Żabce to przechodzi ludzkie pojęcie.Byłam w Żabce na próbie i powiem,że nie chcę tam pracować za żadne skarby świata.Szefostwo zwalnia za byle co,zabiera z wypłaty za byle co.Nie życzę nikomu iść do pracy do Żabki.Dziewczyny za spóźnienie 500 złotych muszą zapłacić,a jak zaniosła zwolnienie lekarskie to dyscyplinarnie szef ją zwolnił.Szczerze dla mnie to jest chore.Towar zbije się nie chcący z wypłaty zabierają.Pracowałam w tylu pracach i jak towar się zbił nie chcący szef wpisywał to w straty sklepu i nikt nikomu nie zabierał z pensji kasy.Umowy nie dają albo na "śmieciówce"się pracuje.To co wyrabia się w Żabkach przechodzi ludzkie pojęcie.Byłam w Żabce w okolicach Warszawy na próbie i nie chcę tam wracać.Bądź cie ostrożni.Pozdrawiam.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Żabka Polska

Wyraź opinię o innych firmach z tego miasta

Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy Żabka Polska?
Zadaj pytanie
alert