brak logo

CRAMO

Krosno

Opinie o CRAMO

Obserwator 2015-04-13 22:15:47
A jestem zadowolony, robię to co lubię, czyli czerpię satysfakcję z dobrze wykonanej pracy, jeśli jesteście tłumokami i nie potraficie się wykazać to nawet robota przy łopacie może być dla was trudna i bolesna ! Zastanówcie się nad sobą, chyba jesteście przyzwyczajeni do obijania i zarabiania za to dużej kasy więc umieszczacie takie prostackie wpisy. Czemu nie macie odwagi podpisać się nazwiskiem.
........... 2015-04-13 22:34:14
Tłumok to jesteś ty bo włażenie w tyłek przełożonemu i sprzedawanie kolegów traktujesz jako prace która sprawia ci satysfakcję. A jeśli wymagasz od kogoś żeby się podpisał to sam też się podpisz prostaczku.
Podejrzewam że miałeś trudne dzieciństwo, koledzy nie chcieli się z tobą bawić, w piaskownicy brakowało ci zabawek. Takie dzieciństwo odbija się na teraźniejszym życiu i niestety starasz się wynagrodzić traumę z dzieciństawa a jedyna na co cię stać to być ślizgaczem :)
Madagaskar 2015-04-14 17:04:12
Kilou tou , kilou tam , kilou zrobi czystkę Wam .
dżambalaja 2015-04-14 18:01:15
Marian zamiast wypisywać na forum wracaj ze zwolnienia do roboty leserze.
1
Bazyliszek 2015-04-16 08:31:37
A to nie jest przypadkiem ten Marian co skasował brykę kierownikowi na mińskiej? jego chwała sięga daleko poza wasze regiony...
bolo 2015-04-16 18:50:10
masz złe wieści, kierownik sam sobie brykę skasował, tylko jak zwykle szuka kozła ofiarnego
kolega 2015-04-16 22:17:17
Dziś znowu było pranie mózgów na Puławskiej, ciekawe co nowego wymyslą....
Szukają serwisanta na Warszawę, jak obstawiacie, kogo tym razem chcą zmienić?
rebson 2015-04-17 11:42:22
spotkanie jak każde wcześniejsze, typowe pranie mózgu. serwisant z mińskiej, to raczej pewne. Ostatnio z tego co wiem poleciał z puławskiej a modlińska chyba bez zmian
olisadebe 2015-04-17 12:22:03
Co nowego wymyślą? Już Ci mówię.... jeszcze bardziej będą wytwarzać ciśnienie i wmawiać głupim szwedom ze to oni są najlepszymi managerami a ludzie są do kitu. To ich stara śpiewka, ale przyjdzie czas i na nich
klos 2015-04-17 13:04:23
Na minskiej też zwolnili serwisanta W ubiegłym roku, Teraz czas na Modlinską
swiadek 2015-04-17 21:19:30
z czwartkowych rozmow w kuluarach wiadomo że nie tyle co chcą zwolnić co po prostu ktoremus kończy się umowa w maju lub czerwcu i nie beda przedłużać. Kierownicy z wawy niech się wypowiedza-oni wiedzą najlepiej
pikuś 2015-04-17 21:34:44
Jeśli chodzi o Warszawę i serwisantów to umowy na czas określony są tylko na Mińskiej...
Chyba ze ten nowy z Puł. nie daje rady
dudek 2015-04-18 22:54:54
tam na mińskiej pracuje marcin , kumaty i pracowity gość, robi w cramo ponad 10 lat, ale też ma już dosyć tego całego syfu, podobno szuka roboty więc mariana nie zwolnią , bo kto będzie robił
kolo 2015-04-19 00:57:26
jeszcze jest Zbyszek i Krzysio, obydwaj bardzo kumaci, uczynni i pracowici.
Ja tu widzę niezły [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] w tym Cramo
WWA 2015-04-19 09:40:39
Marcina nie zwolnią bo to obecnie najlepszy serwisant... Za dużo osób wstawiłoby się za nim. Niech zapytają ludzi oni powiedzą kto sieje ferment w firmie i komu robić się nie chce. Poza tym on nie szuka pracy, to więcej niż pewne. Za dużo lojalek :))) To musi być ktoś z mińskiej komu się kończy umowa - może na kolejnym spotkaniu się dowiemy....
serwis 2015-04-19 10:31:37
A to nie zwalnia się maniuś? Ostatnio sam się chwalił że był na kilku rozmowach u konkurencji i pier***li cramo za takie pieniądze. Więc mamy chyba jasność :>
kolo 2015-04-19 14:38:42
Jeśli chodzi o "lojalki" w cramo to w przypadku zwolnienia przez pracodawcę nie trzeba nic zwracać. W przypadku jeśli sam chcesz się zwolnić a firma cię straszy lojalką, proponuję udać się do prawnika. Koszt takiej porady ok 100 zł a on już was pokieruję jak to załatwić.
Firma zabezpiecza się lojalkami bo boi się że ludzie masowo zaczną odchodzić. A wy boicie się odejść bo myślicie że będziecie musieli płacić.
2.000 netto to średnia pensja serwisanta w cramo. Czy warto? sami zadajcie sobie pytanie.
dubaj_2010 2015-04-19 19:53:50
Powiem ci tak, nie muszę się podpisywać, każdy jak będzie bardzo chciał po moim IP dojdzie kto ja jestem, nie ma idealnych pracodawców ale takie sranie do swojego gniazda jakie tutaj widzę jest po prostu żenujące.
fikus 2015-04-19 21:08:32
Żenująca to jest pensja.
3
olisadebe 2015-04-20 07:01:57
dubaj2010 a Twoim zdaniem mamy udawać że jest wszystko ok? Pachniesz kierownikiem lub centralą. Nie jest wam na rękę że ludzie piszą co myślą bo stracicie dobrze opłacane stołki...
2
fikus 2015-04-20 10:40:45
Wszyscy wiedzą jak wewnątrz firmy jest źle. My nie walczymy z konkurencją o klienta (bo tu już dawno walkę przegraliśmy) my walczymy między sobą o te ochłapy które pozostały z klientów.
Brawa dla kadry zarządzającej, z tych ich "genialnych" pomysłów na uzdrowienie firmy żaden nie przyniósł zamierzonego efektu. A przecież płacą im za myślenie....
Jedno co im wychodzi to zwalnianie ludzi, ale i to nie zawsze bo zwalniają nie tych co powinni.
Na rozmowie kwalifikacyjnej obiecują pensje na okresie próbnym 3 tyś brutto plus premia. Po okresie próbnym pensja zostaje bez zmian, a premii jak nie widziałeś to i tak nie zobaczysz. Są to tylko słowa zachęty nigdy nie zrealizowane.
klopsik 2015-06-12 07:37:17
Każdy jest dorosły i wie co robi. Jeżeli się nie cenisz i odpowiadają ci warunki pracy za 2 tyś miesięcznie to pracuj. Cramo ciągle szuka serwisantów, bo nikt o zdrowych zmysłach, z uprawnieniami, znający się na budowie maszyn (nie mówię o tych co pracują w cramo jako serwisanci a nie mają pojęcia o naprawach) nie przyjdzie pracować za takie pieniądze.
ostatni sprawiedliwy 2015-07-08 09:51:30
Rekrutacja rozbudowana do granic absurdu(5 etapów!)nie wiem czy Tusk na szefa Rady Europejskiej musiał przejść tyle etapów:)Jeżeli ktoś z poza Warszawy aplikuje radzę poświęcić sobie ok. miesiąca na kolejne etapy oraz przeznaczyć sobie odpowiednie fundusze na przemieszczanie się pomiędzy firmą rekrutującą, oddziałałem firmy a siedzibą spółki gdyż Prezes nie jest zainteresowany wyjściem na przeciw tj. zwrotem poniesionych kosztów czy też spotkaniem się we właściwym terytorialnie oddziale. Typowa buta i arogancja wobec innych(ciekawe czy zagraniczni włodarze o tym wiedzą i to akceptują).Może jest ciężko na rynku Pracy ale uważam że należy się szanować i uczyć rozumu; a konkurencja nie śpi i z sukcesami tę sytuację wykorzystuje. Tak trzymać Prezesie (usunięte przez administratora)
1
oli 2015-07-18 13:27:18
Pracować we Wrocławiu za 2000 - 25000 zł śmiech na sali .
Szanujący handlowiec pracuje za minimum 3000 zł .
Ta firma porażka byłem na rozmowie wyśmiałem ich pensje.
3
ziom 2015-07-18 16:53:15
Faktycznie wymagania kosmos zarobki dno.Omijacie z daleka pseudo pracodawce.
1
obserwator 2015-07-22 23:09:00
we Wrocku szukają PH? czyżby Piotruś odchodził? No nareszcie
2
wuwua 2015-08-22 08:17:50
:) miłego weekendu
1
stefan 2015-08-27 18:24:06
Witam, mam pytanko do was: na jakie zarobki może liczyć kierownik odziału wypożyczalni cramo w kielcach?
dobrarada 2015-08-27 19:17:25
Musisz dotrzeć do osób które zrezygnowały(z tego dobrobytu)kierownik Szymon namiary od serwisanta Kielce.Nie zawracaj sobie głowy
wuwua 2015-08-31 21:13:40
zapraszamy :)
byly pracownik 2015-09-05 10:14:50
Zarobki 2500. Nie ma szans na podwyzki
Leon 2015-09-08 08:49:20
Oczywiscie są stabilne warunki zatrudnienia. Pierwsza umowa na 3 miesiace. Druga na 2 lata. Trzecia na dwa lata. Kilejna czwarta na stale. Z tym ze do tzeciej raczej nie dotrwasz ;)
A nawet jesli ci sie uda to i tak nic nie zmienia bo jak chcą cie zwilnic to sie nie Liczą z tym jaką masz umowe. Wpada dyrek i sciemnia ze to nie jego decyzja ze on tylko wykonuje polecenia prezesa. Liczą się wyniki. I chodź. bardzo bedziesz sie starała to nigdy nie osiagniesz premi bo zawsze cos wymyslą zeby nie placic. 3 tys brutto na początek i tak juz zostaje. Socjal jest w lux medzie tylko ze w podstawowym pakiecie wiec za dodatkowe badania placisz. Bon na swieta jest ok 300zl i jak zasluzysz to dostaniesz uscisk dloni dyrektora :) uscisku dloni prezesa niestety nie dostaniesz bo jestes tylko zwyklym pionkiem w korporacji i on nawet nie wie o twoim istnieniu.

Powodzenia
Leon 2015-09-08 08:49:22
Oczywiscie są stabilne warunki zatrudnienia. Pierwsza umowa na 3 miesiace. Druga na 2 lata. Trzecia na dwa lata. Kilejna czwarta na stale. Z tym ze do tzeciej raczej nie dotrwasz ;)
A nawet jesli ci sie uda to i tak nic nie zmienia bo jak chcą cie zwilnic to sie nie Liczą z tym jaką masz umowe. Wpada dyrek i sciemnia ze to nie jego decyzja ze on tylko wykonuje polecenia prezesa. Liczą się wyniki. I chodź. bardzo bedziesz sie starała to nigdy nie osiagniesz premi bo zawsze cos wymyslą zeby nie placic. 3 tys brutto na początek i tak juz zostaje. Socjal jest w lux medzie tylko ze w podstawowym pakiecie wiec za dodatkowe badania placisz. Bon na swieta jest ok 300zl i jak zasluzysz to dostaniesz uscisk dloni dyrektora :) uscisku dloni prezesa niestety nie dostaniesz bo jestes tylko zwyklym pionkiem w korporacji i on nawet nie wie o twoim istnieniu.

Powodzenia
pyrek 2015-09-12 03:43:12
tak czytam te posty i jedna myśl mi przychodzi do głowy... z tego co widzę większa część piszących tutaj to osoby pracujące w tej korpo i strasznie się męczą . Eh... zmieńcie pracę ludziska! po co tam siedzicie? przecież jest tyle lepszych ofert gdzie można pracować i się nie przemęczać, udawać i ściemniać... NO TAK, skoro wam taaaaak strasznie źle to może mniej gadania a więcej dojrzałych decyzji hm?! a nie, skoro tu się użalacie to jesteście mało dojrzali. Czy oni was przykuli do krzeseł?
1
bat 2015-12-19 23:01:04
Premia w Cramo jest jak yeti - wzyscy słyszeli - nikt nie widział
3
al 2016-02-02 14:25:35
niewiele konkretnych informacji o warunkach pracy, tylko same ogłoszenia że szukają pracowników, brak już kasy na zapłacenie w portalach branżowych?
Mac 2016-02-05 07:56:28
Co do rekrutacji to poczytajcie w zakładce Cramo -Warszawa...tak Samuel będziesz miał kilka razy nawet okazje dopytać się o warunki. Rekrutacja bowiem jest rozbudowana do granic absurdu...5 etapów.
Abdul 2016-02-08 19:42:40
Dobra, nie wytrzymałem i muszę się wtrącić. Nigdy ale to nigdy nie chciejcie tam pracować. Nieważne jakie stanowisko, jest to chora korporacja od najwyższych szczebli do PBoka, serwisanci i PH to normalni ludzie ale reszta... Ja już na szczęście jestem wolny i zadowolony z pracy którą teraz mam i nie odliczam każdej minuty do 16. Chore ciśnienia tabelki, traktowanie klienta jak zło konieczne, a na zebraniach pie... o potędze firmy za którą musisz się wstydzić. Odradzam chyba że ktoś jest masochistą i chce mieć szybko siwe włosy to jest to miejsce dla Ciebie.
obiektywnie 2016-02-10 19:34:11
CRAMO - dumnie brzmi, ale tylko w głowach tych, którzy urodzili się do bycia korposzczurem...
Firma jako miejsce pracy jest bardzo dobrą, bo dostaje się umowę o pracę, masz pakiet Lux Med za darmo, dodatkowo możesz wziąć sobie Multisport, no i na święta bony oraz wczasy pod gruszą... I tyle, niby dużo, ale cały urok psują ludzie, którzy pracują na stanowiskach kierowniczych i menadżerskich (nie wszyscy).
Gdyby nie fakt, że są pewni pracownicy, z którymi można pogadać, pośmiać się i również wpsółpracować, to by była totalna katastrofa. Niestety większość firmy to ludzie, którzy urodzili się do funckjonowania w korporacji, bo tak trzeba nazwać CRAMO.
Jeżeli ktoś potrafi przychodzić do pracy i tyle, miejsce w sam raz dla takiej osoby, ale jeżeli chcesz coś z niej wyciągnąć i móc się rozwijać - zapomnij. Jest wiele innych korporacji, w których może mniej się zarobi na start, ale przynajmniej zostanie się zauważonym i docenionym ;)
Co do warunków ok. 2000-2500zł i na tym się zostaje, chyba że czymś się wyróżniasz i akurat coś się uda, ale marzenie ściętej głowy.
Jedyne co dobrego wspominam to ludzi, z którymi przyszło mi pracować :)
Pozdrawiam
lekarz 2016-02-11 21:23:45
Tak , tak opieka się przyda zwłaszcza po spędzonych w pracy 12h dziennie w beznadziejnej atmosferze pod lupą Wielkiego brata. Schiza...Szanujcie się ludziska!!!
ciekawski 2016-03-16 19:35:36
a w Trójmieście jest coś takiego jak Cramo, bo nie widać i nie słychać. Widuję dość często Atut Rentala, czasem Ramirenta ale Cramo??? hmmm, Chyba się zapadli pod ziemię a może wszystko co mieli zostało w tym tunelu pod Martwą Wisłą... nieee, tam ich też nie było, Hiszpanie gonili ich.
large 2016-03-17 07:24:21
Jeśli ktoś szuka ciekawego zajęcia, etatu w "kontenery" to zapraszam do aplikowania do Kielc/tam nawet biuro jest w kontenerze:)Wymagania jak na Przewodniczącego Unii Europejskiej a w zamian ...barak!i opieka medyczna która w tych warunkach jak najbardziej uzasadniona!Pomyłka -już 2 lata przebierają żeby kogoś znaleźć ale chyba w tym rejonie mimo duzego bezrobocia nie znajdą jelenia.I tak trzymać/trzeba się szanować.
ciekawski 2016-03-18 20:05:58
W Trójmieście w kontenerach rządzi TOUAX. I bardzo dobrze. Ich oferta jest nie do pobicia. Cramo? hmmm, już chyba niewiele firm wie, co to jest Cramo. Ostatnio rozmawiałem z Panią z Hossy (kiedyś największy deweloper w Polsce i największy klient, płatnik Cramo w Trójmieście) jak układa się współpraca z Cramo. Odpowiedź brzmiała: Cramo? prosze pana, ta firma już nie istnieje dla nas. Przykro było słuchać. Przepraszam, żartowałem. Miło było słuchać, bo widać na czym w Cramo polega tzw. DOBRA ZMIANA. Nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło, no nie? Atut Rental i parę innych firm konkurencyjnych jest zadowolona z tych ciągłych przemian w CRAMOoooooo.
ciekawski 2016-03-22 10:43:32
Tiaaaaa... druga młodość powiadasz... czeka CRAMO... hmmm, pewnie zaczniecie przyjmować przedszkolaków stąd ta druga młodość??? To dobry wybór, spełnią wszystkie wymogi kierownictwa. Są wystarczająco naiwni, nie znają się na pieniądzach, nie rozumieją co to premia a pracę w CRAMO będą traktować jak zabawę... no nieee? Ależ Finowie mają cierpliwość w tym oczekiwaniu na dobre wyniki. W Noki też czekali na dobre wyniki no iii... doczekali się końca NOKI, symbolu Finlandii.
jacky 2016-09-01 20:09:54
Szkoda i jeszcze raz szkoda, firma na prawdę z dużym zapleczem i super polityką, tylko niestety źle wdrażaną w Polsce!!! Ale jak to bywa z nami Polak Polakowi wilkiem!
ja 2016-09-26 09:06:04
luxmed oraz multisport, wczasy pod gruszą, bony świąteczne
mietek 2016-10-18 10:11:23
Słuchajcie, jak wygląda u nich praca na stanowisku jako Przedstawiciel handlowy? Wydaje mi się, że ta oferta jest ciekawa, bo w Radzionkowie z tego co widze.
Marcin 2016-11-23 16:45:57
Tak, czytam wasze opinie i trochę chce mi się śmiać, chcecie rzetelnych informacji to słuchajcie:
Wygląda to następująco :
PH: do realizacji 4 sztywne targety za które jest odpowiedzialny. Jeździ po inwestycjach, zbiera klientów i ich "urabia". Taka jego rola. Pracuje na CRM i dodatkowych systemowych narzędziach które jeśli będzie potrafił wykorzystać, tylko ułatwią mu pracę i dotarcie do klientów. Rozliczany w systemie cotygodniowym potem raz miesiącu podsumowanie. Socjal: multisport, Lux Med, wczasy pod gruszą, bony świąteczne. Wynagrodzenie : 2500 na rękę. Samochód do dyspozycji po godzinach. (skoda praktic 2 osobowa :). Zatrudnienie : rozmowy,2 etapy (a nie pięć) pierwszy z Kierownikiem oddziału drugi z Regionalnym Dyrektorem. Chyba że KO zdecydowanie określi że kandydat się nadaję. Potem umowa na 2 lata i 3-cia na czas nieokreślony. (z automatu litery prawa.)
Jeżeli chodzi o premię : nawet jeśli sam PH, zrobi wszystko na 100% nic z tego nie ma do momentu w którym nie będzie zrealizowany plan całego oddziału. (każdy z pracowników musi mieć zrobione swoje targety na 100% żeby na oddziale zobaczyć premię. I to wg. mnie ogromny minus.
Praca dla ambitnych i zdeterminowanych. Jeśli w ciągu np. roku dasz z siebie nie 100% a 120%. Będzie to docenione i można negocjować wynagrodzenie (starać się o podwyżkę). Ale musisz pokazać, że na to zasługujesz... Poza tym ciekawe konkursy (jeśli realizuję się dane założenia w pewnych obszarach.) i konkurs pracownika kwartału. Najlepiej pokazuje kto jak cię widzi i ocenia w firmie... bardzo fajna sprawa i przyjemna dodatkowa kasa :).
A skąd takie dane? Byłem PH rok czasu... teraz od dwóch jestem Kierownikiem Oddziału.
Praca na pewno do lekkich nie należy. Zawsze mówię że praca dla PH to nie praca dla mięczaków. Tu PH musi być twardy, zaangażowany na 110% i zdeterminowany. Jest to duża korporacja więc nie ma się co dziwić, że się ciśnie z wynikami. A nie bez powodu firma jest na 2 miejscu w Europie w branży wynajmu, a 7 na świecie... To do czegoś zobowiązuję.
Tak to wygląda NAPRAWDĘ.
Mam nadzieję, że moja opinia pomoże i rozświetli niektórym jak to naprawdę wygląda.
A pracę KO opiszę innym razem :)
Pozdrawiam.
3
marcin 2016-11-23 16:55:08
Tak, czytam wasze opinie i trochę chce mi się śmiać, chcecie rzetelnych informacji to słuchajcie:
Wygląda to następująco :
PH: do realizacji 4 sztywne targety za które jest odpowiedzialny. Jeździ po inwestycjach, zbiera klientów i ich "urabia". Taka jego rola. Pracuje na CRM i dodatkowych systemowych narzędziach które jeśli będzie potrafił wykorzystać, tylko ułatwią mu pracę i dotarcie do klientów. Rozliczany w systemie cotygodniowym potem raz miesiącu podsumowanie. Socjal: multisport, Lux Med, wczasy pod gruszą, bony świąteczne. Wynagrodzenie : 2500 na rękę. Samochód do dyspozycji po godzinach. (skoda praktic 2 osobowa :). Zatrudnienie : rozmowy,2 etapy (a nie pięć) pierwszy z Kierownikiem oddziału drugi z Regionalnym Dyrektorem. Chyba że KO zdecydowanie określi że kandydat się nadaję. Potem umowa na 2 lata i 3-cia na czas nieokreślony. (z automatu litery prawa.)
Jeżeli chodzi o premię : nawet jeśli sam PH, zrobi wszystko na 100% nic z tego nie ma do momentu w którym nie będzie zrealizowany plan całego oddziału. (każdy z pracowników musi mieć zrobione swoje targety na 100% żeby na oddziale zobaczyć premię. I to wg. mnie ogromny minus.
Praca dla ambitnych i zdeterminowanych. Jeśli w ciągu np. roku dasz z siebie nie 100% a 120%. Będzie to docenione i można negocjować wynagrodzenie (starać się o podwyżkę). Ale musisz pokazać, że na to zasługujesz... Poza tym ciekawe konkursy (jeśli realizuję się dane założenia w pewnych obszarach.) i konkurs pracownika kwartału. Najlepiej pokazuje kto jak cię widzi i ocenia w firmie... bardzo fajna sprawa i przyjemna dodatkowa kasa :).
A skąd takie dane? Byłem PH rok czasu... teraz od dwóch jestem Kierownikiem Oddziału.
Praca na pewno do lekkich nie należy. Zawsze mówię że praca dla PH to nie praca dla mięczaków. Tu PH musi być twardy, zaangażowany na 110% i zdeterminowany. Jest to duża korporacja więc nie ma się co dziwić, że się ciśnie z wynikami. A nie bez powodu firma jest na 2 miejscu w Europie w branży wynajmu, a 7 na świecie... To do czegoś zobowiązuję.
Tak to wygląda NAPRAWDĘ.
Mam nadzieję, że moja opinia pomoże i rozświetli niektórym jak to naprawdę wygląda.
A pracę KO opiszę innym razem :)
Pozdrawiam.
konkretny 2016-11-26 22:30:51
bardzo ciekawa i pełna wypowiedź, bardzo mi pomogła, właśnie staram się o pracę jako przedstawiciel, mam nadzieję, że dam radę
Pozdrawiam
Zostaw swoją opinię o CRAMO - Krosno
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie CRAMO