brak logo

THERMOTRONIC SP. Z O.O.

Poznań

Opinie o THERMOTRONIC SP. Z O.O.

2013-09-11 15:06
Gwiazdą to ty jesteś nie mam już nic do czynienia z tym głupim zakładem.
kura 2013-09-25 12:11
Tomek - 2013-09-24 11:59:31

Ja mysle, ze to przez takie odzywki atmosfera może być zła. Mam juz swoje lata, znam się na robocie, z komputerami trochę kiepsko. Mam problem z odszukaniem informacji, dzięki za pomoc.
Są w thermotronic mili ludzie? Czy serio nie ma z kim pogadac na przerwie?
Tak mozesz pogadac z majstrem/nastawiaczami/kierownikiem bo jak masz swoje lata pewnie 50+ to cie z zawisci ze masz jakas wiedze i umiejetnosci to mlodziaki cie zajada lub podpierdola albo doswiadczysz ich kawalow typu poluzowana plytka/noz lub odkrecone szczeki.
Zuki 2013-09-30 21:59
Lepiej przestancie[usunięte przez administratora] glupoty tylko wezcie sie za robote. Firma jest normalna, atmosfera rowniez. Owszem bylo lepiej jak bylo 10-15 osob na poczatku ale to chyba wszedzie tak dziala. Potrzeba ludzi samodzielnych...jak w kazdej innej firmie. Pracuje tu praktycznie od powstania zakladu, robilem w kilku gorszych jak i lepszych firmach ale jak na razie nie mam cosnienia zeby cos zmieniac a ze znalezieniem ciekawej dobrze platnej roboty nie mialem nigdy problemu
Jak dla mnie mowi to samo za siebie i tak samo jest reszta starszej kadrowo zalogi, ktora ma leb na karku i odppwiednie umiejetnosci. Ogolnie ze tak to nazwe...trzon firmy trzyma sie bez zmian od kilku lat a zmiany dotycza glownie mlodych nieporadnych
3
Zuki 2013-10-02 07:15
Mysle ze ja akurat nie musze dziobac. Dobrze bronie sie innymi rzeczami. Sam pracujesz juz troche czasu i co.. musisz dziobac cz trzymaja Cie za to co umiesz? Przestancie wypisywac te brednie bo sami [usunięte przez administratora]cie klimat w firmie i przychodza potem same swierzaki zamast kogos kto sie ceni...kieras chetnie odpowiednio zapacilby za doswiadczenie i umiejetnosci. Pozdrawiam
2013-10-05 10:34
Nie rozumiem po co się rozwodzisz nad Thermotronik skoro tak Ci źle Idź do Kazia nie będzie gierek, intryg atmosfera będzie super, zarobki duże tylko nie wiem czemu wszyscy od niego odchodzą mimo samych plusów?! Ale widać wiesz lepiej więc miłej pracy Powodzenia
alojz 2013-10-07 11:51
- 2013-10-05 10:34:48

Nie rozumiem po co się rozwodzisz nad Thermotronik skoro tak Ci źle Idź do Kazia nie będzie gierek, intryg atmosfera będzie super, zarobki duże tylko nie wiem czemu wszyscy od niego odchodzą mimo samych plusów?! Ale widać wiesz lepiej więc miłej pracy Powodzenia
Pracuje w Thermo nadal ale mam dosc i rozgladam sie za praca jak wiekszosc pewnie.Wszyscy odchodza od kazia bo trzeba obowiazkowo robic po 10-12h dziennie wlacznie z sobotami.A odchodza ludzie po 3 letnim kontrakcie bo maja dosc robienia 1/2 doby bez urlopow.Nadgodzin tam nie ma. To sa te minusy pracy u Kazia.
Jezeli tobie dobrze w Thermo to ok siedz sobie ja szukam dalej...

Pozdrawiam
Bartas 2014-03-11 16:22
W którym to jest dokładnie miejscu? Gdzieś na św. Antoniego?
ByQu 2014-03-14 14:01
Az tak tam nie fajnie?
look 2014-03-19 14:19
Szukają kontrolera jakości, jaka kasa na tym stanowisku? Czy praca zmianowa?
nowy 2014-05-03 09:48
No wlasnie czy tam jest praca zmianowa bo jestem zainteresowany praca w kontroli jakości. Jakie oferują pieniądze?
aggag2 2014-05-03 09:55
Tak praca zmianowa a kasa na poziomie 2k netto a premia jak to premia zabierana jest za byle co.
Spora rotacja wiec decyzja nalezy do ciebie.
szczery 2014-08-08 21:03
popieram!!!!!
nikt 2014-09-14 13:02
Premi niema a pozatym tutaj jest cenzura nie odpowiadające pracodawcy wpisy sa us€wane.
nikt 2014-09-23 16:05
O 01:49 godz,to pisałeś z firmowego komputera i czego kłamiesz
ja 2014-09-26 14:36
Witam.
Czy mógłby ktoś napisać jak wygląda mniej więcej praca kontrolera jakości?
Jakie warunki, zmiany, praca wcwekendy itp?
pozdrawiam
nikt 2014-10-09 16:28
Dobra napisze Ci praca na dwie zmiany czasami po 12godzin jak jestes odporny na stres i jestes pracowity .Dodam ze detale sa bardzo dokdłane i skaplikowane tolerancje bardzo dokładne.A na jakiej maszynie chcesz pracowac.
z 2014-12-06 10:54
Ale jaja
1
izuniaa19 2015-01-28 14:21
pracuja tam jakies dziewczyny ?:)
1
macher 2015-02-26 15:14
Kim jest u Was (usunięte przez administratora)? Pamiętam go z pewnej firmy do której go z litości przyjęli po wylotce z AK. Ogólnie nieogar kompletny z niego był, za technologa robił ale umiejętności brak. Coś tam kumał jeżeli chodzi o frezowanie ale to tylko teoretycznie
1
maciej 2015-05-14 11:43
Witam. na tronie owej firmy są ogłoszenia o pracy. Mnie interesuje praca na tokarkach.Jak wygląda to w tej firmie ? Praca w jakich godz? Jak szefostwo, majster ?
3
wesoly 2015-06-06 09:27
Tragedia....szukaja juz nawet ludzi bez umiejetnosci a ogloszenie wisi w urzedzie pracy ze smieszna stawka jak dla ciecia.
Coz nikt nie chce robic w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] bo ludzie zmadrzeli.
alojz 2015-06-11 15:49
Zalosna firma i tym bardziej zalosne ogloszenia w PUP.Widac ze kazdy sie poznal na tym [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
1
Robuś 2015-07-11 10:28
nO FAKT SZUKAJA ale za 2600brutto nikt nie przyjdzie co cos potrafi.zALOSNA FIRMA.
zuk 2015-08-09 10:45
Naprawde załosna firma 2600 brutto i nadgodzin do oporu bez limitu.Wykorzystac do oporu praca jak niewolnik ciągle mało mało mało zrobiłeś i hamskie odzywki kierownika i nie tylko jego.
techno 2015-08-14 12:26
Chodzi ci o AW? No fakt nieogar z niebo był totalny. To on jest dyrektorem?? No leże i kwicze, jaka firma taki dyrektor, u nas mógłby palety przestawiać najwyżej!
risk 2015-11-20 13:09
odpowiem, ci ten co ma zawsze racje, a jak zarzucisz swoje pięć groszy to ton taki jak byś mu przedchwilą powiedział że jest żałosny, emocje dla ludzi pilnujących innych trzeba umieć kontrolowac
koleś 2016-01-15 18:41
Nadgodziny są, jak coś potrafisz to po 12h się robi i płacą w terminie. Ci co piszą, że nie płacą to do szkoły na lekcję matmy zapraszam. Owszem słuchy dochodziły, że komuś zle naliczyli ale zawsze wyrównanie było. Należy tylko pilnować swoich zapisków z nadgodzinami. A co do płacy to kokosów nie ma!!
No cóż 2016-01-16 23:37
Firma jaka jest taka jest :) czasami lepsza a czasami do dupyy. Płaca w terminie, pierwsze dwie nadgodziny to 50%, a dwie kolejne to 100%. Chyba ze pracojemy na popołudniówce to wtedy każda dodatkowa godzina to 100%, tak samo w sobotę. Wiec mozna spora sumkę uzbierać i przyokazji zadowolić chęcią do pracy A.W. Jeśli niczego po drodze nie spiep..... bo wtedy zaczynaja sie schody. I albo detal jest wykrywane w firmie jako brak ( czyli nieprawidłowo wykonany detal), albo wraca od niezadowolonego klienta. No cóż?! Trzeba pamietać ze w TH brakiem może byc wszystko mała ryska, delikatne obficie, bać źle zmierzony detal przez kontrole i zwalonych na zwykłego pracownika, tak niestety bywa;( Jest tez pare innych uroków niestety coraz częstszych w innych firmach np. spóźniasz sie minutkę odbierają ci cała nadgodzinę (zależy czy masz tylko setki, czy jakaś pięćdziesiątce), trzeba nosić okulary (nawet jeśli pracujesz z zamknięta obrabiarką), jeśli sie zasiedzisz za długo na śniadaniu tez jest ...... Ale najgorsze są głupie odzywki brygadzistow i A.W. Za byle bzdurę (proste przykład który zawsze pamietam: obrabiarka idzie a ja w wc, dyrektor prawie wpadł w szał gdzie jestem i pare ładnych słów sie naslyszalem na k...... ) tak juz jest, jak ktoś ma mocne nerwy to zapraszam:) dobre w TH jest jeszcze ze mozna na fajnych obrabiarkach i przyrzadach pomiarowych sie nauczyć robić (jeśli sie chce). A tak naprawdę firma jak każda inna kiedys była zupełnie inna. Ludzie nie są źli, nawet dogadać sie mozna. Wszystko zależy od ciebie! No ale cóż gdzieś robic trzeba..... tylko pytanie gdzie i za jaka cenę.
9
majk 2016-02-17 16:01
Pracuje jedna taka, bardzo śliczna, acz minę ma jakby nie wiedziała z kim jest w ciąży hihi. Nie jest rozwiązła oczywiście, ale mina, to mina.
m 2016-04-19 18:09
bo co palancie
1
Risk 2016-05-04 18:00
Praca jest ok można się nauczyć, poziom ryzyka spory trzeba się pilnować, ale taka branża materiał może nie drogi z małymi wyjątkami , ale zepsucie e-ntej operacji będzie kosztować dużo, a i można polecieć w związku z tym. Płaca za mała, produkcja mało i średnio seryjna, co pozwala się szybciej wdrożyć (na plus), za to popołudniowe nadgodziny 100% na plus dla firmy. Co dalej pracownicy przy obrabiarkach da się dogadać atmosfera ok, choć wiadomo że jeden lubi jednego bardziej a w innym mu coś, nie pasuje, ale ogólnie ok, obrabianie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] przez niektórych jak wszędzie taka mentalność nielicznych jednostek tak zwana mądrość etapu pariasów umysłowych, będzie skamlał ale jak się pojawisz na horyzoncie zamknie jape. Cdn na temat pracy na rozmowie A.W zaproponuje ci albo 1700, albo jak postawisz poprzeczkę wyżej ( w granicach rozsądku może się zgodzić) bo coś wiesz, albo masz doświadczenie, ale w dzień podpisania umowy postawi cię przed faktem dokonanym i dostaniesz mniej notoryczne zagrania tego pana co jest zwykłym chamstwem. Co dalej Nastawiacze ok jak ktoś będzie chciał wiedzieć podzielą się z tobą wiedzą bez problemu, pomogą. Na kontroli ludzie też ok poza paroma gorszymi dniami w roku. Majster wymagający ale to nie jest minus a wręcz przeciwnie moim zdaniem aby się 3 razy zastanowić zanim się coś zepsuje, choć czasami przesadza, ale i czasami załatwi coś co mogło by być problemem. Jest spoko ale ma swoje strzały czasami ,jak by go coś ugryzło.( jak ktoś się nie przejmuje jak baba to przyjmie to na klatę a na 2 dzień zapomni i żyje się dalej). Lubi bawić się gra słów często odwracając całą sytuację, więc jak jesteś słaby w te klocki i nerwy ci puszczają to nie podejmuj wyzwania ani rozmowy. I jeszcze jedno jest specjalistą w swoim fachu co do tego nie ma 2 zdań. Lubi mieć zawsze rację choć bywa że jej nie ma mówię o wolnych rozmowach na tematy różne. "Wesoły".A Dyrektor moje zdanie zresztą nie tylko moje bo byłych jak i obecnych pracowników, cwaniaczek, prostak , i mąciwoda, bajkopisarz lepszy od J.Andersena i Brzechwy na raz. Cham przekonany o swojej wyższości, byłem świadkiem sytuacji jak walił k...ami do skromnego acz zapewne poczciwego pracownika OR i teksty patrz się na mnie jak do ciebie mówię (w stylu minusa z SB lub UB). Przykład inny do uczniów walił takimi kołomyjami że uszy więdły mowa o niecenzuralnych. Tekst pana dyrektora jak że ludzie jak się zatrudniają nie chcą zarabiać dużo bo oni chcą sprawdzić swoje umiejętności, banialuk roku , medal z drewna dla tego pana, inne dostaniesz podwyżke o 100 zł i weźmiesz kredyt i kupisz mieszkanie z zarobkiem (2000 zł) , dyrektorska wyobraźnia godna autora scenariusza filmu typu C pod tytułem "czy w tej głowie coś jest" jest wiele innych ale oszczędzę wam. Zatrudniając się w pierwszym roku możesz usłyszeć że urlop ci się nie należy (ciekawe co na to kodeks) i pewnie to usłyszysz przez 1 pół roku szczególnie w sezonie wakacyjnym. Rotacja w firmie jak na PKP Poznań główny ktoś wchodzi ktoś wychodzi ktoś przebiega z torbami ;). Są okresy że co miesiąc ktoś odchodzi ktoś leci, a bywał strzały że po 6 się zwalniali, wesoły chciałby aby najlepiej robić pro publico bono. Ps masz dzieci nie choruj, i nie bierz tacierzyńskiego zbyt wiele bo możesz polecieć, info z 1 ręki choć mnie to nie dotyczy. Pan Wesoły mówi co o szacunku, a potem biega 3 tygodnie szukając na ciebie powodu aby cię zwolnić, jak nie znajdzie to wyręczy się poczciwym panem z Technologii który nie ma nic do tego i któremu będzie ciężko ci to powiedzieć i sam się będzie denerwował, ale takie nadanie nada mu Dyrektor, jak nie przyjmiesz wypowiedzenia za porozumieniem stron, będziesz miał już przyszykowaną wersję alternatywną czyli wypowiedzenie poz podania przyczyny, TO JEST SZACUNEK WG DYREKTORA.
Chcesz podwyżkę a nie jesteś etatowym pracownikiem co najmniej lata, pewnie rozrzut może być spory, to usłyszysz że więcej samodzielności jak i tak robisz sam w 90 procentach elementów, albo inną bajeczkę na potrzeby sytuacji. On ci powie że musi porozmawiać z majstrem o twojej pracy, ale okaże się że nie musi bo poco kolejna bajeczka. Dałbym firmie dobry z minusem he he, ale przez Dyrektora daje dostateczny z minusem długim jak środkowy wyprostowany palec usniesiony w górę. To tyle zajrzę niebawem sprawdzić czy ktoś chce polemizowac i czy nie usunięto postu, bo jeśli zniknie to pojawi się na w formie artykułu na blogach jak salon24 i innych, pozdro 600 ziomki. AHA jeszcze ostatnie primo nie masz doświadczenia ta firma jest dla ciebie, nie znasz rysunku? nie wiesz co to frezarka? to nic wysyłaj CV, a nawet jak masz lub wiesz to możesz tu zacząć swoją karierę.
6
Risk 2016-05-04 18:13
Aha jeszcze o jednym zapomniałem wspomnieć, powodu zwolnienia nie usłyszałem, ale za to zobaczyłem w poniedziałek, 3 białorusinów, więc robaczki nie czujcie się zbyt pewnie bo prawa statystyki i prawdopodobieństwa i was z czasem mogą dosięgnąć. Karma życzę wszystkim w firmie jeżeli są dobrymi ludzmi aby dobro wróciło do nich , a w przypadku minusów jak A.W aby to samo co wypuszcza wróciło do niego ze zdwojoną siłą, za jego nieczyste zagrywki, to tyle
nikt 2016-05-09 16:06
Wszystko co napisałeś to prawda ale ty jeszcze mało wiesz o tej firmie.Ciekawe jest to ze piszą tylko osoby które zostają zwolnione z tej firmy,bo reszta to zwykłe tchórze.
risk 2016-05-10 22:43
kolego ja jestem tchurzem czy osoba ktora nie potrafila oddac argumentacji nalezycie tylko sie kims wyreczała ? nazwij sprawy po imieniu a jak chcesz to wymień moje nazwisko i swoje bo po mo rdach nie bedziemy sie klepac , chyba ze znasz powod bo juz sie dowiedziales a ja nie moglem to cie poprosze o info bo tez jestem ciekawy pozdrawiam skrawamy skrawyamy ale nie obrabiamy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
No cóż 2016-05-13 00:38
Odpowieć do pana "nikt" ja pare razy na tym forum sie odzywałem (pod różnymi nazwami) ale nikt mnie z TH nie wywalił. No cóż :)
Co moge dodać tak od siebie jeszcze, kiedyś to było grubooooo :)))))
1
no cóż 2016-05-20 18:08
Jest pewien sposób na to hamstwo,jest taka instytucja poza rządowa która zajmuje się takimi sprawami oraz omijanie praw pracowniczych.Jak ktoś jest zainteresowany trzeba poszperać w internecie.Ja zastanawiam się nad tym narazie czekam aż przegnie granice,a musze powiedziećże jest blisko.
1
risk 2016-05-30 22:58
,mam to gdzies odnośnie odwagi co niektórych to przez tyle lat nie założyliście związków zawodowych to taka forma odwagi, pracujcie po 12h co niektórzy i bądzcie zadowoleni że zarobicie haha, bo ja mam to gdzieś i teraz zarobie godnie i nie muszę pracować przynajmnmiej 12 h ;) trzeba było się uczyć, bo zarabiacie co niektórzy mniej niż pracownik z łopatą w ręku
1
K.G.S 2016-06-11 10:11
Adam... To że Ty godnie nie zarabiales to nie znaczy że każdy, druga sprawa ,nie pracujesz bo byłeś poprostu słabym operatorem ( o ile można Cię tak nazwać ) . Udajesz na forum wielkiego znawcę a gowno umiesz.. Gratulujemy znalezienia dobrze płatnej pracy , obyś wytrzymał dłużej niż pół roku jak w poprzednich firmach .. Sprawa nadgodzin to każdego indywidualna sprawa , nie musisz ich robić więc nie wiem po co sie spinasz o to.. a tak generalnie to skonczyles swoje szkoły a hala piszesz przez "ch" .. Zmieniłeś pracę to pracuj a nie tu wywody prawisz .. dobra kończę , trzymaj sie tam ciepło Grzmotek
3
Domysl sie 2016-06-11 10:48
Panie A. Proszę nie zapominać, że w każdym zakładzie pracy długo Pan nie popracowal aczkolwiek trudno się temu dziwić patrząc na Pana umiejętności zawodowe. Sam dyplom studiów jest niczym skoro pracownik nie potrafi przełożyć wiedzy teoretycznej na praktykę. Dodam również, że w pojedynkę związku zawodowego Pan nie założy a patrząc na Pana stosunki z resztą załogi- nikt do komitywy z Panem nie kwapil się, co również świadczy o Pana abstrakcyjnych i odosobnionych pogladach. Myślę, że najlepiej będzie jak wróci Pan do swojego świata na Facebooku gdzie szerzy swoje ideologie odmienne od zdania większości. Powodzenia w nowej pracy i życzę zagrzania miejsca na dłużej. Zresztą myślę, że opinie inne od Pana własnych, Pana nie interesują bo przecież Pan był wszędzie i wszystko wie najlepiej.
7
risk 2016-07-28 14:03
Czyszczenie magazynów się nie skończyło, szukają obecnie tokarzy i frezerów oraz kogoś do kontroli jakości, to powiedz mi co jest nie tak że w firmie jest taka rotacja, i nie mów mi że więcej maszyn np tokarek przecież Białorusini nie wystarcza na tokarkach?? to wina ludzi komu te banialuki, ? To jest np argument wg ciebie, że długo nie pracowałem bo taka była moja wola a nie pracodawcy, i nie zamierzam się tłumaczyć z tego. Chcesz mi powiedzieć że nie potrafię przełożyć wiedzy teoretycznej jeśli chodzi o mechanikę i budowę maszyn na praktykę, udowodnić ci to ? to zapłać za projekt minusie to porozmawiamy, czy chodzi ci o skrawanie ? dla twojej informacji nigdy nie pracowałem na CNC wczesniej ;) więc ci się docinka nie udała, i pamiętaj jedno, ludzie pamiętają jak ktos kończy a nie zaczyna. Związki zawodowe ah tak? a kto powiedział że chciałem zakładać problem z konstruktywnym czytaniem ze zrozumieniem na to wygląda, mówiłem o kwestiach odwagi jak któryś wspomniał że tacy odważni a n ie potrafili założyć wiec proponuje się ogarnąć zanim się pan wypowiesz na ten temat, i nie sugeruj że chcialem sam zakladać za kogo ty mnie masz znasz kwestie zakładania ? nie to poczytaj bo nie bede ci tego tlumaczyl.. "Patrząc na pana stosunki z resztą załogi"? proponuję czas przeszły, a wracając do tematu że [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] obrabia spora czesc pana zalogi ludzi jak ich nie ma to inna kwestia wiec pie..ole taka zalogę co nie potrafi w twarz powiedzieć jak coś mają do powiedzenia, moje info nie opiera się tylko na mojej opini, koło wzajemnej adoracji. Twoje stosunki z załogą są swietne nie widzisz tego ? jesteś zwykłym zaganiaczem który ma zawsze racje, a nawet jak jej nie ma to musi mieć ;) żałosne, i prostackie. Moje abstrakcyjne poglądy no tak poczytaj chłopcze trochę więcej to wrócimy do tematu czy chodzi ci o ttip ? bo podobno ty juz masz wiedze haha mocne. Moje poglądy moja sprawa i nic ci do tego, jak wolisz byc sloikiem płynacym z głównym nurtem to droga wolna, tylko ten nurt kończy sie za bramą TH, poczytaj coś więcej niż internet to porozmawiamy ;) . Wrócę na fb jestś słaby lubisz szperać w życiu ludzi ? tak bardzo cię to interesuje ? mentalność tępej dzidy zza firanki na osiedlu ot tyle i aż tyle. Większość o jakiej większości mówisz większość wybrała i zdecydowała więc przestań się ośmieszać. Znasz znaczenie słowa ideologia ? chyba nie. A znasz znaczenie słowa świadomy wybór? wolny wybór? chyba nie . Życzliwości z twojej strony i życzenia powodzenia od takiej osoby jak ty ani nie potrzebuję ani nie chcę. Końcowe twoje zdanie o opiniach człowieku negujesz sam siebie to nie mów mi o racji, ja mam swój pogląd nie pasuje ci to , że jest inny od twojego ? i dlatego się tak siliłeś łapałeś za słówka itp żałosne jeszcze raz. Byłem tu i tam i nie twierdze że wiem najlepiej i jeszcze raz swoje zdanie mogę mieć czy nie ? wg ciebie chyba nie . Domyśl się tu nie ma się czego domyślać po prostu się podpisz. A i jeszcze jedno jak ktoś szuka pracy w CNC na tokarkach albo frezarkach to się odezwijcie pozdrawiam normalnych którzy tam jeszcze pracują.
4
risk 2016-07-28 14:24
No dobrze byłem słaby, rozumiem że ty jesteś lepszy, ale będę lepszy może być czy też nie pasuje ? Jak jesteś taki dobry to napisz ile masz stażu ? Z 2 strony ma w głębokim poważaniu twoja opinię. Gówno wiesz no tak najlepiej powiedzieć hehe a może się przedstawisz? czy też ciężko ? bo chciałbym wiedzieć czy ty dużo wiesz. Gratulować nie musisz po prostu dobrze ci to się tam trzymaj, bo nie wiem czy wiesz od początku roku już szukałem czego innego ;). Ile byłem w poprzednich firmach to nie twoja sprawa i nie wiesz jak wyglądała moja sytuacja życiowa, bo w międzyczasie wyjeżdżałem za granicę ale to widać to dla ciebie ciężkie do zrozumienia, i jak to jest że wszyscy wiedza jak wyglądało moje CV? Skończyłeś swoje szkoły dokładnie i coś cię boli że mam problemy z ortografią? a może literówka? To pocieszę cię za 2 lata skończę ZIPy na 2 stopniu a ty dalej tam będziesz siedział i nadal będziesz myślał że jesteś taki zajebisty. A wiesz po co to robię ?
Dla siebie ;). Wiesz po co robię takie wywody bo po to jest ta strona geniuszu, i po to aby ktoś mógł zapoznać się z innymi opiniami niż te które były wcześniej satysfakcjonuje cie taka odpowiedz? Grzmotek ? Szkoda mi czasu na was pozdrawiam zimno hehe
2
Angol 2016-08-01 13:36
Panie Szewczyk pana piesek a.w w Irlandii naklejki naklejał na detale bo nic więcej nie potrafił
4
Dw 187 2016-08-03 11:55
Cała ta firma a szczególnie kretyn a.w który nie potrafi kompletnie nic powinna być zamknięta jedynie ekipa z tokarek jest normalna reszta to wiejskie parobki którym w dużym mieście się w głowie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] o
9
ja 2016-08-06 10:14
To prawda durna firma i majstrowie,kazdy jak zachowuja sie jak chłopcy na posyłki.
4
Pracownik 2016-09-28 01:36
Ale jaja ;]
3
Były pracownik 2016-11-26 18:41
Wszyscy zainteresowani pracą w TH:
LUDZIE – 50% jest ok, 20% tacy sobie, a następne 30% to szumowiny. Pseudo majstrowie/nastawiacze w tej firemce, są tylko z nazwy, to zwykłe prostaki. Nie pomagają pracownikom, ściemniacze, ogólnie tylko szkodzą, nie licz na ich pomoc, bo nigdy takiej nie uzyskasz.
PSEUDO DYREKTOREK – Ad. We., ten to jest dopiero prostak, cham, gbur, burak, głąb. Suwmiarka jest od niego bystrzejsza. Słowo kultura, myśli, że jest to odmiana buraka (takiego jak on). Stanowisko dostał, nie za wiedzę i umiejętności, bo takich w ogóle nie posiada i nigdy nie będzie ich miał. Do tego jest za głupi. Był to zwykły przypadek i ślepy traf. Dziwne, że takie coś jeszcze jest w tej firmie. Gdyby go wyrzucili znalazłby pracę jedynie w Biedronce, przy wykładaniu towaru. Chociaż nie wiem, czy by sobie poradził. To coś, po prostu do niczego się nie nadaje.
OGÓLNIE – strata czasu i nerwów. Duża rotacja ludzi. Łatwo się dostać, ale później, wydymają ciebie, przeżują i wyplują. Na początek dostaniesz 1500 – 1800 zł netto. Po okresie próbnym tyle samo, albo 100 zł więcej. Organizacja do bani. Na rynku jest obecnie tyle ofert pracy, że można sobie podarować tą firmę.
Serdecznie odradzam.
17
Maciej Panowicz 2017-08-07 15:51
Witam widzę tu różne wpisy i powiem krótko przez tego cymbała AW straciłem 3 lata życia. Byłem w tej firmie pierwszym majstrem i z powodu tego że za pieniądze płacone mi dodatkowo przez obecnego dyrektora (płacone pod stolarnia)do ręki za to iż nie negowałem jego kompetencji zawodowych ten zwykły prostak jest teraz dyrektorem.Przepraszam za to pracowników którzy muszą dzięki mnie tego pajaca znosić. Mi to było wtedy na rękę bo zacząłem cpac i żona nie mogła się połapać skąd pieniądze.Myślę że gdybym ja niepozatrudniał swoich kolegów fachowców jak Robert ruchu Tomek itp to ten zakład by nieruszył. AW w tym czasie zatrudnił kucharza masarzyste disco dżokej itp.Niestety słysząc polecenia polegające na tym że mam powiedzieć fachowcowi z 20 letnim stażem aby zrobił 100 braków bardzo złych 100 mniej złych i 30 dobrych sztuk żeby ratowa [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] AW i to mojemu koledze niestety musiałem pić i cpać coraz więcej,polecenia dla mistrza np.pilnuj żeby nikt nie robił kupy do 9 rano żeby nieśmierdziało lub wyciągają sztuki z przyrządu średnicówka na siłę ;zrób cień kubka.itp.wykończony mnie. ALE byłem coraz bardziej agresywny w stosunku do tego frajera i tylko mi szkoda że nie powiedziałem Zbyszkowi z ochrony szefa że ten palant stwierdził że to jakiś żul śpiący na działkach jak to stwierdził AW. Dlatego przyjechał do mnie do domu i zaproponował l4 na 3 mies żebym znalazł nową pracę a on mi dodatkowo wypłacał do 60 h tyg jak za nadgodziny niewie czy ze swoich pieniędzy czy oszukiwał szefa mi to było na rękę bo i tak musiałem zmienić otoczenie czego nie żałuję. Za pieniądze AW poszedłem na odwyk i teraz jestem szczęśliwy. Miałem płacone za to że nie porozmawiam z Panem Janem lub Ojcem bo ten palant wiedział że mnie uważają za fachowca i mogło się to dla niego źle skończyć. Nieraz żałuję że byłem wtedy zbyt słaby by walczyć i postarać się by ten pajac wyleciał. Na koniec chcę stwierdzić że zaczął się otaczać ludźmi z wiosek na stanowiskach brygadzistów itp.bo oni się go bali (jedynie R.P)normalny. Jednak w odróżnieniu od tego pajaca ja jestem mężczyzna i fachowcem i robotę znajdę zawsze. Teraz nie cpam od dawna i może stało się dobrze że coś takiego płacił o mi za siedzenie w domu pewnie z pieniędzy Pana Szewczyka ale to nie mój problem że zatrudnił na kierownika zwykłego błazna. Pozdrawiam starą normalną załogę panas
1
Maciej Panowicz 2017-08-08 09:56
Jeszcze jedna historia aby opisać stan umysłu AW,kazał robić detale na sprawdzian który nie miał wymiaru-0.02 mm a było upalne lato,sztuki ok. Na następny dzień przyjechał nowy sprawdzian i sztuki za ciasne kto się zna to wie że podkładki szerokości 1.3mm praktycznie nie do poprawy. Szlifierki do otworu nie było. Ja mu mówiłem że należy ściągnąć nowy materiał i zrobić nowe na co AW że ze mnie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] nie specjalista i nieznam się na technologii. TERAZ HIT POLECENIE AW NIECH WYSTAWIĄ NA SŁOŃCE BO JEST 35STOPNI I SIĘ KORWA ROZEJDĄ. W ten dzień napierdoliłem się jak meserszmit a do teraz gdzie pracuję to po mojej opowieści ludzie którzy mają pojęcie o pracy nie mogą w to uwierzyć i padają ze śmiechu. JA NAPRAWDĘ MUSIAŁEM PIĆ I CPAĆ nawet niektóre sms od tego człowieka zostawiłem aby móc pokazać z kim pracowałem.
1
Łukasz 2017-08-08 12:35
W tamtym okresie mistrz panas wrak człowieka;a kierownik chciał go dojechać robotą która już 3 razy wróciła. Sam byłem ciekaw co z tego wyjdzie. Mistrz Panas założył na uszy słuchawki posypywał sobie bez wstydu na stole od narzędzi kreski z fety koki lub dopalaczy pił kawę i śpiewał kata. Kierownikowi powiedział że ma się odsunąć i nie przeszkadzać i skasował program z mikromy. Napisał swój i robił z nikim nie gadał tylko śpiewał. O godz 14 pan Wesołek podszedł do niego w towarzystwie szefa KJ Pana Krzysztofa i zaczeli mierzyć i na 90 sz znaleźli 1 brak min. Kierownik chciał żeby mistrz panas został aż pomierza wszystko a cała zmiana się temu przygladała i większość 2 zmiany. Mistrz panas powiedział wtedy kierownikowi że jak on toczył to taki Baran jak on stał w gacie;i poszedł do domu. Wtedy ostatni raz go widziałem a kierownik czerwony jak burak uciekł do domu. Myślałem że się zacpał mistrz na śmierć ale jeśli z tego wyszedł to wielki szacun.Reszta załogi z thermotonic mogła by mu podawać nażędzia najlepsza fachura jaką do tej pory spotkałem.
1
Robert vw 2017-08-16 09:59
W Wrześni wiara ucieka od Szewczyków do VW życzę w Poznaniu aby można było opuścić ten kołchoz
Zostaw swoją opinię o THERMOTRONIC SP. Z O.O. - Poznań
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie THERMOTRONIC SP. Z O.O.