logo IDEAfinance S.C.

IDEAfinance S.C.

Zduńska Wola

Opinie o IDEAfinance S.C.

anonim. 2011-07-04 22:49:03
Jako doświadczony handlowiec po tygodniu podziękowałem. Kompletny brak profesjonalizmu. Pozerzy i nieuki. dno. Oszuści. Zarobki? Może 500 zł na miesiąć.
BarteS 2011-07-11 13:25:27
Mógłbyś opowiedzieć coś więcej???
anonim 2011-08-31 09:06:59
Witam. Ja byłam wczoraj na \"spotkaniu informacyjnym\" tej firmy w Lublinie no i wrażenia nie są pozytywne. Po pierwsze ogłoszenie pracy, do którego się zgłosiłam miało dotyczyć stanowiska Pracownik Działu Analiz, a jak sie okazało na tej szopce, poszukują doradców finansowych, a raczej akwizytorów, którzy będą wciskać ludziom umowy o OFE. Prezentacja trwała 70 minut, ludzie w trakcie wychodzili, a sam pan prezentujący określający się mianem \"NIE DOSZŁEGO piłkarza i trenera\" usiłuje robić wrażenie wielkiego businessmana, a w rzeczywistości chyba nie ma zbyt dużego pojęcia o rynku finansowym. CHOCIAŻ POPRAWCIE BŁEDY ORTOGRAFICZNE W SWOJEJ PREZENTACJI JEŻELI MACIE ZAMIAR KREOWAĆ SIĘ NA PROFESJONALNĄ GRUPĘ KAPITAŁOWĄ! Wszystko to wydaje się być [usunięte przez moderatora]podszyte, mamią wysokimi zarobkami, ale jak w rzeczywistości jest to pewnie przekonają się osoby co zaczną tam pracować. Strata czasu, mogli napisać w ogłoszeniu wymagania oraz obowiązki i sprecyzować stanowisko, na jakie prowadzą nabór. Jednym słowem ŻENADA.
Niezadowolony 2011-10-19 09:38:02
Nie polecam podjęcia pracy w tej firmie, słaba organizacja, człowiek traci czas i pieniadze na dojazdy i telefony a na koniec robia tyle potracen od wyplaty ze zostaja grosze i nawet nie zwraca sie to co czlowiek zainwestowal, zenada, werbuja na spotkania podstępem umieszczajac ogloszenia dotyczace innej pracy( akwizzytora) niz tej ktorej sie spodziewal po przeczytaniu ich ogloszenia, zenada
tkn 2011-11-09 12:08:24
hej!

A ja jednak się zdecydowałem, podjąłem pracę, mam bardzo fajnego kierownika, i oczywiście można mieć zastrzeżenia co do samej rekrutacji, ale ja nie żałuję, jestem zadowolony z zarobku z pierwszego miesiąca, prawdą jest, że w IdeaFinance można się rozwijać bo już zaczynam zajmować się kolejnymi produktami finansowymi, moje obiekcje początkowe znacznie zmalały i polecam mimo wszystko sprawdzić firmę zaczynając w niej pracę i ocenić po miesiącu
anonim 2012-03-02 19:56:06
Sprzedaje pradukty finansowe od 5 lat.
Trafiłem na tą firmę pod koniec 2011 roku.
Poszedłem na szkolenia które były na dobrym poziomie jednak z podstawowych rzeczy tj reforma emerytalna, produkty 3 filarowe itd.
Mieli bardzo ciekawą metodę sprzedaży tych produktów.
Akurat w tym okresie firma przechodziła dużą zmianę ponieważ kończyła ze sprzedażą OFE, a skupiła się na inwestycjach, ubezpieczeniach i chyba pod koniec stycznia miało być IKZE.
Muszę przyznać, że produkty jakie oferują nie są złe
Zrezygnowałem bo nie dawali podstawy, a akurat otrzymałem inną ofertę pracy.
Natomiast przedstawili mi jasny system prowizji na dobrym poziomie.
Oraz określony plan kariery...
Dla osób które chcą zacząć prace w tej branży i mogą pozwolić sobie na pracę bez podstawy będą naprawdę zadowoleni.
Jedyne co mi się nie podobało do brak oddziału w mojej okolicy.
Jeżeli to się zmieni i zaczną dawać etaty to ponownie zastanowię się nad pracą w tej firmię.

wtajemniczony 2012-03-30 17:29:46
Siema. Pracowałem w tek firmie prawie 2 miesiące w tamtym roku. Zajmowałem sie sprzedażą produktów z OFE, zarobiłem niewielkie pieniądze a wliczając w to wkład własny czyli paliwo, telefon i drukowanie dokumentów to zarobiłem niewielkie grosze. Rekrutacja wyglądała w taki sposób jak pisali moi poprzednicy tzn. telefon do mnie, prezentacja około 60min, szkolenie dwudniowe i do pracy rodacy. Ogólnie nie polecam poniewaz wszystko tam \"pachnie\" nie ładnie i moim zdaniem można pracowac za lepsze pieniądze i ponosząc mniejsze koszty i odpowiedzialnośc. Ale jak kto woli oczywiście... Dlatego życze powodzenia i wytrwałości tym co chca spróbować i przekonac sie na własnej skórze.
anonim 2012-04-13 10:17:22
Witam,

ja trafiłam do tej firmy przez znajomą, podejrzewam, że na ogłoszenie nie odpowiedziałabym. Po roku pracy wiem, że jeżeli ktoś szuka pracy to ją znajdzie, a jeżeli szuka pretekstu do jej nieznalezienia to wypisuje np negatywne komentarze. Na początku nie było kolorowo, włozyłam w to trochę kasy, ale po 4 miesiącach wszystko wróciło z poczwórna siłą! Wystarczy się nie poddawać i uparcie dążyć do celu! Oczywiście ciężko pracować, aby po kilku tygodniach zbierać tego efekty. Wg formy zatrudnienia pracodawca płaci za wykonane zlecenie, a nie narzekanie!
kid 2012-04-20 15:26:36
cześć
Zaprosili mnie na rozmowę w poniedziałek nie jako IDEA Finance, ale jako IDEA financial group (wtf?)
niby przedstawiciel handlowy...
z maila wyciągnąłem link do ogłoszenia i teraz nie ma już ogłoszenia z financial group, tylko IDEA Energy, niby sprzedaż energii elektrycznej dla firm
dają wóz, telefono i laptopo, podstawę, umowę o pracę, i wszystkie fajne rzeczy (w ogłoszeniu)
robił ktoś w tym \"odłamie\"? czy dopiero otwierają, i czy warto się w to pakować?
troche wątpliwości, bo jak firma była przez tyle lat zarządzana w ten śmiechowy sposób, to wiątpie, że po przeprofilowaniu się dużo zmieni
big 2012-05-16 12:09:02
Mnie również zaprosili na rozmowę do Idea Energy, możesz podzielić się wrażeniami? Bo wac [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] się czy warto jechać
trick 2012-05-16 13:33:23
Hej, do mnei tez zadzownili i zaprosili na romowe,ale nie wiem czy jechac. Moze ktos podrzucic jakies aktuanle informacje?
devill 2012-08-22 23:56:12
Tez się zastanawiam czy wysłać do nich CV ale na samym dole poniżej wszyskiego widnieje taki zapis:

"Kandydatów obowiązuje 30 dniowy Okres Próbny, podczas którego należy posługiwać się własnymi zasobami. Oferta jest wiążąca dla kandydatów, którzy podczas 30 dniowego Okresu Próbnego wykonają wymagany limit produkcji."

Czyli czytając ww opinie ta firma to [usunięte przez moderatora] i teoretycznie przez pierwszy miesiąc jeździ się na swój koszt a oni ci podziękują, wezmą od ciebie umowy i ci podziękują.... tak to widzę ale chętnie usłyszę wypowiedź pracownika
Mr.Ktoś 2012-10-23 16:05:20
Witam, miałem okazję pracować ponad tydzień dla Idea Energy i powiem wam jak to wygląda. Okres próbny 30dni - własny samochód, paliwo, telefon, brak podstawowego wynagrodzenia, tylko prowizja od pozyskanych klientów.... czyt. pracujesz za darmo. Niestety po tygodniu się zwolniłem bo generowałem same koszty, podczas szkolenia wszystko pięknie wyglądało i wydawało się, że jest ogromny potencjał na rynku, niestety rzeczywistość okazała się szara, gdyż 98% przedsiębiorców ma już podpisane umowy ze swoim sprzedawcą energii elektrycznej na rok bądź dwa, a pozostałe 2% nie ma zmodernizowanej instalacji pomiarowej co uniemożliwia im zmianę sprzedawcy. Jednym słowem TRAGEDIA ! Gdyby firma zaczęła działać w okresie wakacyjnym może coś by z tego było bo większość przedsiębiorców wtedy podpisywało umowy. Na chwilę obecną nie da się z tym już nic zrobić bo klientów trzyma umowa i szczerze nie polecam bo będziecie pracować za darmo.... przy czym to nie tylko moja opinia, miałem kontakt z innymi przedstawicielami i dokładnie mieli to samo. Widzę że Idea Energy znowu szuka pracowników więc sami widzicie jaką mają rotację.
bry 2012-10-30 09:06:47
anonim - 2012-04-13 10:17:22

Witam,



ja trafiłam do tej firmy przez znajomą, podejrzewam, że na ogłoszenie nie odpowiedziałabym. Po roku pracy wiem, że jeżeli ktoś szuka pracy to ją znajdzie, a jeżeli szuka pretekstu do jej nieznalezienia to wypisuje np negatywne komentarze. Na początku nie było kolorowo, włozyłam w to trochę kasy, ale po 4 miesiącach wszystko wróciło z poczwórna siłą! Wystarczy się nie poddawać i uparcie dążyć do celu! Oczywiście ciężko pracować, aby po kilku tygodniach zbierać tego efekty. Wg formy zatrudnienia pracodawca płaci za wykonane zlecenie, a nie narzekanie!
Gratuluję podejścia... Dokładać pracodawcy do interesu? Jeśli nie przeszkadza Ci takie traktowanie, to może prześle Ci mój numer konta i regularnie będziesz dokładać do mojego interesu, a jeśli nie będziesz narzekać to za wykonanie planu otrzymasz jakiś tam procent.

Firma jest żałosna i każdy doświadczony handlowiec wychodzi ze spotkania po pierwszych minutach. Profesjonalizm? Myślę, iż dzieci w podstawówce potrafią skrupulatniej przygotować się do rozmowy niż panowie menadżerowie w tej firmie...

Zdecydowanie strata czasu.
1
WWY 2012-11-02 15:41:38
Ja kiedyś mniej więcej w czerwcu złożyłem tam aplikację, zadzwonili że mnie zapraszają na rozmowę, lecz nie pojechałem z różnych przyczyn. Już trzy razy zdążyłem zapomnieć o firmie IDEA ENERGY, aż tu nagle w październiku dzwonią, że zapraszają na drugi etap rozmowy kwalifikacyjnej, pojechałem i się okazało że to żadna rozmowa tylko prezentacja jakaś! I prezes mówi na koniec, kto chce pracować i jest zainteresowany niech sie wpisze na kartę, (myślę, okej!) wpisałem się no i zostałem zaproszony na 3 etap rozmowy z \\\"Panem Prezesem\\\" po 15 minutach rozmowy mówi do mnie \\\"Witam w zespole\\\" szkolenie będzie jutro o tej i o tej tu i tu. Praca wygląda tak, że przez miesiac każdy pracuje na swój koszt, płacimy za paliwo, płacimy za rozmowy telefoniczne, płacimy za wszystko! Firma daje tylko wizytówki dla pracowników! SUPER nie? W pierwszym miesiącu plan wynosi 6000zł, jeżeli się uda dostaniemy 1500zł bruto, czyli do ręki jakieś 1050zł za miesiąc! Czyli jak dobrze pójdzie nam miesiąc wyrobimy normę czyli ten pierwszy próg sprzedaży za 6000zł to może wyjdziemy na ZERO !! Moim zdaniem wybieranie się na rozmowy do tej firmy to strata czasu i pieniędzy ! Myślę że firma raz na 1,5 miesiąca znajduje na terenie Mazowsza 8 Łosi którzy będą pracować za darmo dla tej firmy następnie ich wyrzuca i znajduje nowych a te kilka umów które pozyskali dla nich już im zostanie! BEZ SENSU,[usunięte przez moderatora] to cwaniak. Nie POLECAM !
1
anonim 2012-11-13 13:25:11
hej!
Byłam na tym samym spotkaniu i zdecydowałam się wpisać na listę. Rekrutacja - o tym piszą inni, obiecywanie gruszek na wierzbie. Praca -codzienne raportowanie, spotkania z zaskoczonymi ludźmi, przekonywanie do czegoś, co we mnie budzi wątpliwości. Wynagrodzenie- żenująco niskie (więcej wydałam na telefon i paliwo).
Jedyna korzyść - nabyłam doświadczenia w sprzedaży bezpośredniej.
Obecnie zajmuję się sprzedażą bezpośrednią w zupełnie innej branży, wynagrodzenie bardzo satysfakcjonujące, zamiast kontroli - realne wsparcie ze strony menadżera i prezesa, szkolenia - pełen profesjonalizm. Firma wiarygodna, istnieje kilkanaście lat, w przeciwieństwie do idea finance, która kreuje się na firmę z tradycjami z doświadczonymi doradcami (w styczniu odbyła się gala z okazji pierwszej rocznicy powstania firmy, udział oczywiście na koszt własny). Moja obecna firma pozwala dobrze zarobić, a nagrody finansowane przez nią rzeczywiście motywują do pracy. Polecam i pozdrawiam
mr.incredible 2012-11-28 10:57:17
witam,
na wstepie napisze, ze nie polecam pod zadnym wzgledem tego pracodawcy. firma kontaktuje sie tylko i wylacznie z osobami ktore w danej chwili nie pracuja. Idea energy jest prowadzona przez bardzo mlode osoby, ktore dorobily sie na sprzedazy IKE i teraz szuka szczescia w innej branzy. Specjalista ds. marketingu na spotkaniach zajmuje sie zamawianiem pizzy, robieniem kawy dla "prezesa", przynoszeniem drukarek itp. no chyba ze w rozumieniu idea energy tym wlasnie zajmuje sie marketing. Dyrektor sprzedazy to rowniez lider w IKE i tylko dlatego nim zostal.
Nie sluchajcie tego slodkiego pierdzenia, ze otrzymacie wsparcie od nich. Kedynym wsparciem sa ulotki, 2 zapalniczki, nie nadajace sie do dania Klientowi dlugopisy z ich logiem ktore nie pisza i 4 ulotki Eneii.
Na okresie probnym uzywasz tylko swoich rzeczy czyli telefon i samochod. Owszem w ogloszeniu jest mowa o samochodzie ( ktorego jak zrozumialem na rozmowie firma jeszcze nie ma bo jak bedzie potrzeba to wezma w leasing) telefonie komorkowym ( tez trzeba kupic, bo nie ma) i karcie paliwowej. tego typu przywileje przysluguja tylko pracownikowi ktory zrealizuje przychod na poziomie nie mniejszym niz 12.000 zloty. wtedy i tylko wtedy oczymacie umowe o prace a nie o dzielo. Firma na spotkaniach mowi jaka to ona nie jest wspaniala, ze organizuje wyjazdy dla pracownikow i ich docenia a tak naprawde na odpowiedz na maila w sprawie Klienta mozna czekac wieki. Jest wiele spraw ktore budza niepokoj, ale na ta chwile nie chce o nich pisac aby pan prezesik i jego przy [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] asy nie wiedzialy kto to napisal.
gość 2012-12-06 10:26:25
Nic dodać nic ująć!!
ubuntu 2013-02-06 17:28:26
Chciałbym dołożyć też swoje "trzy grosze".
Firma niepoważna, brak profesjonalizmu w podejściu zarówno do pracownika jak i firm. Potwierdzam - brak kontaktu z "przełożonym", brak odpowiedzi na zadawane pytania, te od klientów - na wiele nie uzyskałem żadnej odpowiedzi.
Cóż, cała ta branża (elektryczna) kieruje się takimi zasadami, że nie ma podstawy i innych "gadżetów", co wypracujesz to Twoje, jak nie to nie masz nic. I albo decydujemy się na tę formę pracy albo nie.
ktoś tam 2013-07-30 12:27:58
Ja pracuję od kilku miesięcy w/w firmie. W kwestii zarobków jest OK, bardzo przyzwoite prowizje, dobre podejście do pracowników.
Wiadomo, że jak to w sprzedaży, sprzedaż - zarobisz, niesprzedaż - nie zarobisz. Tak na prawdę wszystko zależy od tego czy pracuję i faktycznie szukam klienta, czy siedzę w domu i nie jestem w stanie nic zrobić w kierunku podjęcia sprzedaży, a później narzekam , a tak na prawdę pretensję mogę mieć do siebie.
Ogólnie rzecz biorąc jestem zadowolony.
qrczak 2014-07-17 14:39:22
idea energy to lipa! jak również inne firmy w tej branży. Ktoś wcześniej dobrze zauważył, że firmy te pracują w ten sposób, iż rekrutują na pierwszy miesiąc ileś osób, które dostarczą jakąś ilość umów a po pierwszym miesiącu orientują się, że zarobili wielkie G, bez perspektyw na przyszłość sami odchodzą. Firmie zostają podpisane umowy i rekrutują kolejnych naiwnych gamoni. Wniosek taki, że kolega tzw. prezes jeździ niezłym BMW, na które złożyli się kolejni naiwni!
wariatkowo 2015-02-04 02:25:01
Firma jest stabilna i z tego co widać pewnie zarządzana przez osoby, które się znają na swoim fakcie. Widać, że w wielu aspektach firma dba o pracowników nie mówiąc już o przywożeniu ich choćby z Rybnika do Warszawy. Oferując swoje produkty finansowe w postaci lokal, danin na SP - sugeruję obejść to odpowiednimi krokami.
Natalka 2015-02-25 20:25:38
Bylam na rozmowie i zenada, 7zł za godzinę i mam dzwonić do firm i wyciągać od prezesów kase na jakąś fundacje, strata czasu. Niech dalej szukają łosi co robią za frii. Jakaś staruszka z żółtymi zębami naciskała na mnie że muszę płaczliwym głosem prosić o pieniądze na jakieś chore dziecko. Ale czy ta kasa trafia rzeczywiście do tego chorego dziecka czy do ich kieszeni? Frajerzy
Tomasz 2015-06-23 02:04:04
Witajcie,

Jeżeli interesuje Was współpraca za godne wynagrodzenie w branży energetycznej to zapraszam ! t.zapala@hi-tom.pl Jesteśmy autoryzowanym Partenerem Energa Obrót SA płacimy uczciwe pieniądze za podpisane umowy. Dodatkowo możliwość awansu oraz prowadzenia własnej struktury sprzedażowej.

Zapraszam !
ola 2016-05-12 12:11:14
casablanca' z jednej strony to jest bardzo mało biorąc pod uwagę fakt, że to branża finansowa i tak na ogół wydaje sie, że powinni dawać wiecej, ale z drugiej strony od czegoś trzeba zaczac moze pozniej daja wiecej
Zostaw swoją opinię o IDEAfinance S.C. - Zduńska Wola
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie IDEAfinance S.C.