logo PFG PARTNERZY Kancelaria Finansowa Sp. z o.o.

PFG PARTNERZY Kancelaria Finansowa Sp. z o.o.

Warszawa

Opinie o PFG PARTNERZY Kancelaria Finansowa Sp. z o.o.

anonim 2011-03-22 22:39:37
trafiłem tu przypadkiem, ale jestem klientem pfg od 3 miesięcy. Umowę podpisało ze mną 2 młodych ludzi. jeden był doradca a drugi kierownikiem czy menadżerem.

Zgodzę się że biuro może nie jest najpiękniejsze ale budynek intraco taki jest, zresztą pracowałem tam kiedyś i nic się nie zmieniło...

Co do Firmy i współpracy to jestem zadowolony dostaję to co mi obiecano komentarze, zestawienia i prowadzenie rachunku ... jak dla mnie to się liczy a nie wygląd...

ale swoją drogą jakiś \"kwiatek\" by się przydał. pozdrawiam moich doradców.
kaczy 2011-03-23 11:24:25
witam,

mialem z nimi spotkanie w zeszlym tygodniu, naciagaj na polisy Generali. Oni zawsze chodza we dwoch?
78300 2011-03-26 12:35:23
rzeczywiscie w intraco nic sie nie zmienilo nadal wieje PRLem
Daniel 2011-03-29 10:14:55
Chciałem tam zlozyc CV, prosze o opinie pracownikow firmy czy warto?? Szukam pracy dorywczej na łikendy co trzeba umic zeby tam sie zapisac na czym polega ta praca
andromedus 2011-03-31 12:34:59
zastanawia mnie dlaczego firma, która sprzedaje produkty inwestycyjne podaje w działalności, że jest firmą, która prowadzi pozaszkolne formy edukacji i nic więcej?
tyczka 2011-04-04 19:34:19
spotkali sie ze mna dzisiaj , takich firemek jest od mety w polsce jak pfg partnerzy, nic specjalnego nie powiedzieli, spodziewalem sie czegos super zwlaszcza po rozmowie telefonicznej . na zywo wyglada to tak samo jak efect, niestety.

pozdrawiam
paweł 2011-04-08 14:53:02
chciałem tam aplikować, ale komentarze nie są zachęcające. Może jakieś szczegóły któryś z pracowników by podrzucił?
sternik951 2011-04-15 10:57:40
witam pracuje tam od poczatku i moge powiedziec ze jest fajnie !!!!! bardzo sobie chwale wspolprace z managerem, zarzondem.

aplikuj smialo :) napewno nie bedziesz mial trudnosci aby sie dostac tu!!! a zarobki.....hmmm to wszystko zalezy od ciebie i tylko ciebie!!!!

jesli lubisz prace z ludzmi ta praca jest dla ciebie!!!!!! moge powiedziec ze juz odnioslem pierwsze sukcesy - sprzedaje regularnie male programy inwestycyjne!!!!!! stabilnie buduje sobie podstawe na przyszlosc!!!! 200-300zlotych piechotom nie chodzi!!!!!
anonim 2011-06-06 17:29:28
PRZESTRZEGAM . A SZCZEGÓLNIE PRZED PREZESEM
szukają murzynów 2011-06-22 19:24:36
"200-300zlotych piechotom nie chodzi" Piechotom nie chodzi to trzeba przyznać . Hahahahahaha. Więc powiem tak można powiedzieć, że pracowałem w tej firmie chwilę, ludzie są sympatyczni (zarząd, doradcy i inni pracownicy), ale na rozmowie rekrutacyjnej zakończonej egzaminem (rozmów jest od 1 do nawet 4, zależy jak sobie wymyśli ten kto je prowadzi) obiecują złote góry... Oprócz zarządu to nikt tam nie ma chyba wyżej jak średniego wykształcenia ;/
Zatrudniają młodych ludzi, często studentów. Płaca? 5zł za godzinę na rękę, 5zł jeśli umówisz spotkanie handlowe i 10zł jeśli się odbędzie.
Teraz tak: spotkań dziennie najlepszy typ umawiał max.10 a reszta około 1-4, o ile w ogóle się udało (kwestia daru przekonywania typu kup odkurzacz za 10tyś zł) Z tego co się dowiedziałem to miały być tam komputery dla pracowników (konsultantów tel czy jakoś tak) tymczasem pracują na papierze, sprzęt obiecywano im ponoć od początku roku, a nadal go nie ma. Ludzie nie powiedzą na nich złego słowa, bo się lubią, a tymczasem prawda jest taka, że praca do dupy.
1000zł żeby zarobić to musieli się napocić. Jeszcze jeden ważny fakt: nawet jeśli wyjdzie coś z ich spotkania to nie mówią o tym pracownikowi, ludzie narzekali okropnie, nikt z nich odkąd pracują nie widział żadnej dodatkowej premii, czyli możesz liczyć na 5zł za godzinę plus 5 zł jeśli umówisz jakieś spotkanie handlowe. Ludzie nie chcą słuchać takich głupot jakie każą im mówić przez telefon. Napisał bym coś jeszcze ale już mi się nie chce, nie warto, szkoda zachodu...Jak macie ambicje to nie polecam tej pracy.


1
AkA 2011-07-01 11:50:22
Przestancie w koncu krytykowac PFG Partnerzy !!!!! Pracuje tam od poczatku i jest [usunięte przez moderatora]!!!!!

Oczerniają firme ci ktorym sie nie udalo. To nieudacznicy, lamusy i lenie!!!!!!!!!!!

Wiadomo, ze taki to biznes, ze raz sie zarabia w miesiac 1000zl a raz kompletnie nic - to sport dla prawdziwych twardzieli!!!!!!!!!

Ci ktorzy naprawde parcuja - czyli sa obecni w biurze od 9-17 i dzwonia z baz sa wynagradzania adekwatnie do zarobkow firmy i moga uczestniczyc w WEEKENDOWYCH wypadach integracyjnych na koszt czlonkow zarzadu !!!!!

Jest [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] !!! - jestesmy jak jedna wielka rodzina szanujaca zasady prawdziwego partnerstwa i nie czepiajcie sie, ze nierzadko w naszej firmie ludzie lacza sie w pary.
saturnin 2011-07-12 11:09:35
czy to prawda, że mają zmienić biuro? Podobno przestali płacić Intraco?
pfg- permanentne finanse generali 2011-07-13 15:28:55
ahahaha pójdźmy się jednoczyć do pfg, łączmy się w pary, wyjeżdżajmy z zarządem na weekendy, będzie świetnie, czasem nic się nie zarobi, pracujmy za darmo, bo potrafimy mocno zaciskać zęby...ale farmazony tam muszą pracować. miałem iśc na rozmowe o prace ale to zajeżdza hipokryzja, analfebatmi i sciemą. dziękuję do widzenia ...
albo lepiej nie ;]
1
(L)ukasz 2011-07-15 11:19:27
Każdego dnia dziekuje Bogu ze jestem (l)egionista!!!!

jestem zadowolony ze tu pracuje dojazd dobry warunki sa ok a z zarobkami wychodze na plus:)

kto chce szybko dorobic to jest miejsce dla niego bez zadnej sciemy!

moj menadzer chodzi ze mnom na spotkania i ze spisania gostka mam gruby szmal

praca fajna i mila skupiam sie na wydzwonieniu klientow reszta sama sie nakreca hehehe i szmal za miesiac na koncie

pozdrowienia dla pracownikow pfg ! jestescie ok !
rex_sympatia 2011-07-29 13:11:38
chcialem otrzymac informacje o ich uslugach? dzwonia do mnie ale ja nie wiem co mi moga zaproponowac?

czy ktos wie jak dlugo sa na rynku, gdzzie sie mieszcza i czy to nie sciemniona firemka?
ktostam 2011-09-02 17:48:35
ODRADZAM, prawie dałem sie nabrac z pomoca przyszlo info z googla

spojrzcie sami na wypis z KRS!!!!!!!!!!!!

85 59 POZASZKOLNE FORMY EDUKACJI, GDZIE INDZIEJ NIESKLASYFIKOWANE

FIRMA KRZAK ino inne patałajstwo !!!!!!!!!!!!
1
kadra zarządzająca 2011-09-15 22:48:54
Zapraszam wszystkich anonimów, ktośtamów i innych pseudo znawców biznesu do merytorycznej dyskusji, a nie tylko do rzucania inwektywami. Tak robią tylko zakompleksieni, tchórzliwi ludzie, którzy nie radzą sobie w prawdziwym życiu. Przedstawcie się, dajcie jakieś argumenty, a nie tylko obrażacie. Faktycznie jak ktoś się nie nadaje do tego biznesu to nie będzie zarabiał. Nie bez kozery branża finansowa szczyci się najwyższymi zarobkami na świecie! W tej firmie pracują specjaliści na najwyższym poziomie i ogromnych kompetencjach, gotowi na każdą merytoryczną dyskusję. Więc zapraszam!!!
GIODO 2011-09-16 22:52:53
...może podjechać windą na pięterko??
niedoinformowany 2011-09-19 15:59:49
o co chodzi z tymi skrótami? To ta firma to PFG Partnerzy czy EFG Partnerzy? Bo już nie wiem gdzie mam słać aplikacje? I kto to jest ten Pocięba? Właściciel, prezes czy dyrektor?
anonim 2011-09-19 16:49:32
Panie Dyrektorze bardzo dziękujemy za współpracę z Pana firmą. Ale jak Pan lepiej pozna swojego Prezesa zrozumie Pan dlaczego nie chcemy mieć nic wspólnego z EFG.
fabian 2011-09-20 08:39:10
Pracowałem dla renomowanej firmy Efect.

Chciałem poznać różnice między moim poprzednim pracodawcą a Waszą firmą PFG. Czy mogę prosić o jakieś szczegóły??
Co oznacza "wsparcie", dajecie kasę na start??

kadra zarządzająca 2011-09-20 10:34:21
Witam,

ostatnio pozyskaliśmy kilku pracowników właśnie z Efectu więc chyba u nas jest trochę lepiej. Nie chciałbym jednak na forum opowiadać jakie warunki proponujemy więc zapraszam na spotkanie.
fabian romanski 2011-09-20 13:44:02
ok,będe. Słabszą strone www macie niz efect...na jakie warunki finansowe moge liczyc. Liczy się dla mnie podstawa + premie od wyników. Czy mogę na to liczyć bo inaczej nie bede zainteresowany
anonim 2011-09-20 16:48:02
Cieszę się, że przed rozpoczęciem współpracy z PFG PARTNERZY nie trafiłem na to forum i nie czytałem tych opinii, które są tu zamieszczane, bowiem pewnie nie zdecydowałbym się po tych wpisach na produkty oferowane przez moich doradców... Na szczęście dopiero dziś tu trafiłem, po prawie pół rocznym korzystaniu z ich usług i mogę powiedzieć że to był bardzo trafny wybór, bowiem program zarabia a ja dostaję to co mi obiecano, serdecznie polecam i pozdrawiam.
kasia 2011-09-20 19:45:23
czesc wszystkim trafilam tu przez przypadek i widze bardzo zle opinie o firmie i opluwajacych innych pracownikow tej firmy.
zastanawialam sie nad praca tutaj jednak widze arogancje pracownikow tej firmy.
weszlam na linka EFG i z tego co widze to wlasnie EFG ma lepsza oferte i raczej tam zaaplikuje hihih: pozdrawiam wszystkich potencjalnych zainteresowanych praca w branzy finansowej.

pracownik 2011-09-26 05:54:30
czy mi sie tylko wydaje ale pisza sami stali pracownicy o tej firmie dobrze?? czy ktos kto pracował tam moze sie dobrze wyrazic prosze o opinie z tego co widze to marnie sie prezentuje.
klient 2011-10-05 23:05:04
masakra ja juz stracilem na ich rekomendacjach 23%....
1
lady 2011-10-17 13:27:53
bo w tej firmie tylko sie traci a nie ZARABIA,nie polecam
1
asystent 2011-10-20 20:48:36
omijajcie ta firme szerokim łukiem,jesli macie ambicje na zarabianie pieniedzy,(usunięte przez administratora)
1
tomasz 2011-11-23 17:58:59
witajcie chcialem u nich pracowac warto??
Andrzej 2011-11-28 23:29:39
Witam,
na forum trafiłem przypadkiem więc stwierdziłem, że również wyrażę swoją opinie na temat firmy. Jestem ich klientem od ponad pół roku i muszę stwierdzić, że jestem zadowolony. Tak jak było mi obiecane przy podpisywaniu umowy co tydzień z Departamentu Inwestycyjnego firmy PFG dostaję komentarze z informacjami o rynku finansowym oraz o propozycjach zmiany portfela jeśli takowe w danej chwili powinny nastąpić. Jest to o tyle ważne, że miałem już sposobność korzystania z innych firm i stwierdzam, że nie zawsze było tak kolorowo. Co do doradcy z którym miałem przyjemność się spotkać to może faktycznie był osobą stosunkowo młodą ale patrząc na wiedzę jaką posiadał i sposób kultury osobistej którą reprezentował wzbudził moje zaufanie.
Osobiście polecam tą firmę.
Pozdrawiam
Marek 2011-12-07 17:45:39
Witam również trafiłem na to forum przez przypadek i tak jak przedmówca jestem zadowolonym klientem firmy PFG.
Przejrzyste i kolorowe analizy przesyłane przez Departament Inwestycyjny wzbudzają aprobatę mojego małego dziecka dzięki czemu oszczędzam na kupowaniu kolorowanek!!!!
Moja polisa przyrasta w tempie 3% tygodniowo dzięki rekomendacjom sztabu Departamentu Inwestycyjnego - wiem że gdy śpię w Intraco pracuje ze 30 licencjonowanych doradców inwestycyjnych którzy mogą robić cuda na kiju z przebogatą ofertą funduszy inwestycyjnych Generali!!!!!!
Mam pewność iż całe zastępy szefostwa struktur ponadregionalnych oraz poszczególne makroregiony wespół z całą infrastrukturalną siecią IT Departamentu Inwestycyjnego dwoją się i troją aby zaspokoić moje potrzeby.
Młodzi prężni oraz szybko rozwijający się doradcy dopełniają merytorycznie moją ciekawość związaną z rynkiem usług finansowych.
Mało kto zdaje sobie sprawę że jest to niepowtarzalna szansa zetknięcia się z profesjonalnymi doradcami w pełni niezależnymi oraz fachowo przygotowanymi do pełnienia tak trudnych funkcji w dzisiejszych czasach gdzie wręcz roi się od pseudo sprzedawców z jakichś tam spółek zoo czy innych podrobów!!!!
Bardzo sobie cenię współpracę z ww. firmą która kompleksowo obsługuje mój indywidualny Portfel Inwestycyjny.
Polecam ich produkty swojej rodzinie oraz rekomenduje swoim znajomym.

pozdrawiam
Marek L.
Vip 2011-12-20 18:37:48
@katastrofa

Może napiszesz jakieś konkrety, albo jeszcze lepiej będzie jakbyś się upewnił czy nie pomyliłeś "adresu" jeśli chodzi o te z palca wyssane zarzuty....
mars kajetanu 2012-01-06 22:08:04
kiedy beda dni otwarte zeby zobaczyc firme "od kuchni"? czy bedzie prezentacja uslug ? bardzo prosze o info na priv
KJ 2012-02-22 14:45:11
jestem Ich klientką od jakiegoś czasu i może nie zarobiłam tyle ile miało być ale nie jest źle. 11% w 8 miesięcy to uważam dobry wynik. Dostaję regularnie komentarze i jak jest potrzeba to sami zmieniają mi fundusze. Jestem pozytywnie zaskoczona
MT 2012-03-04 20:51:48
ja z kolei jestem klientka od 4msc i po drodze juz "zgubili" mi 17% czy na funduszach mozna zarobic?
carla 2012-03-12 22:47:53
Firma raczej fajna,ale niektórzy ludzie porażka,totalny brak profesjonalizmu
1
justynka 2012-04-04 15:44:30
Firma PFG to lider w branży finansowej ktura dba o kontakty ze swoimi klientami. Osobyw nim pracujace to wybitni specjalisci w swojej dziedzinie.

Chetnie bym przystapila do wspulpracy z nimi ale nie wiem czy sie dostane ze swoim wyksztalceniem kierunkowym czyli zootechnika.

Juz sie zaczelam uczyc gieldy - z onetu wp interii...w przyszlosci chcem zostac doradcom finansowym!!!!
Justynka 2012-04-22 21:39:53
do Grzegorza

prosze pana ja chcem zostac doradcom!!!! i zostane. Chcem zarabiac durzo pieniendzy i wiem ze w pfg da sie duzo zarabiac!!!!!!

i prosze mnie nie obrarzac na forum!!!!!! ja studjuje przynajmniej i to bendzie muj atut na rozmowie o prace w pfg!!!!!

uczem sie z onetu gieldy !!!!! zna ktos inne strony o gieldzie???
Przedstawiciej Zarządu 2012-05-08 01:37:52
Justynko idealnie nadajesz sie do pracy u nas w pfg!!!
Aplikuj od zaraz!!!!
piotek 2012-05-15 16:54:28
Witam
Jestem umówiony na rozmowę w na stanowisko Doradcy kredytowego, czy możecie odpowiedzieć mi, czy ta praca wygląda tak samo jak doradcy finansowego, tzn. czy też nie ma podstawy i chodzi sie do klientów?
witaj 2012-05-21 22:32:21
ić to zobaczysz misie udalo
wujo 2012-06-04 23:09:37
to jest świetna firma! i przestańcie się o niej źle wyrażać!!
Pracuję tam od 3 miesięcy więc wiem! Może i nie ma podstawy, ani innych rzeczy, ale za jak ktoś jest dobry to można zarobić dużo więcej niż jakaś tam podstawa na etacie w banku.
???? 2012-07-26 13:31:42
co to za firma wogule?

prosze o informacje czym sie zajmuja
kaczka 2012-08-09 11:15:47
Fatalna. Zajmują się doradztwem inwestycyjnym i kredytowym zatrudniając do tego kompletnych amatorów, których zawalniają co 2, 3 miesiące. Jakość usług mozna sobie łatwo wyobrazić
anonim 2013-08-20 14:58:47
pfg to (usunięte przez administratora)na maxa w takim razie w firmie PFG PARTNERZY Kancelaria finansowa sp.z.o.o otrzymuje się tylko prowizje?
1
alinka 2014-12-09 14:36:05
hej. Nikt dawno nie napisał tu nic. Zastanawiam się co jest. szukam pracy i planuje wyslac cv do PFG. napiszcie czy warto i jakie są możliwości profesjonalnego rozwoju? Jaka jest rotacja pracowników w tym roku?? Czy pracodawcy zależy na stworzeniu nowozatrudnionym pracownikom przyjaznego środowiska pracy, w którym poczują się komfortowo i bezpiecznie?
awinka 2015-01-24 22:08:04
Hej, szukam pracy, czy istnieje szansa, że znajdę ją w tej firmie ..Interesuje mnie, ile mógłbym zarobić, odpowie ktoś? Mam też pytanie, co do sposobu rekrutacji, w jaki sposób wysyłaliście CV...Na maila, czy może osobiście... trzeba dlugo czekac na odzew.. z góry dziekuje wszystkim za odpowiedzi pozdrawiam serdecznie wszystkich
Zomki 2015-03-28 05:55:12
Dosyć sporo pytań, na wszystkie nie dam rady odpowiedzieć, no ale jeśli chodzi o CV to na ich stronie internetowej w zakładce kariera wyraźnie masz napisane, że :Jeżeli jesteś zainteresowany/na, prześlij CV wraz ze zdjęciem na adres email. Sprawdź sobi dokładnie no i nie pozostaje mi nic innego jak życzyć wam szczęścia
rader 2016-05-11 17:26:19
No niby jest sporo kancelarii @Wojar ale na nich można polegać, o praktyki chyba też nie jest tak łatwo
Zostaw swoją opinię o PFG PARTNERZY Kancelaria Finansowa Sp. z o.o. - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie PFG PARTNERZY Kancelaria Finansowa Sp. z o.o.