logo ColepCCL Polska sp. z o.o.

ColepCCL Polska sp. z o.o.

Kleszczów

Opinie o ColepCCL Polska sp. z o.o.

:-) 2011-04-12 12:28:03
Urażonego gwizdka możesz sobie znaleźć u siebie w domu ( usunięte przez administratora )COLEP - to ( usunięte przez administratora )
chlebodawca 2011-04-16 17:42:00
dobra praca ( usunięte przez administratora )
chemik magister, co pracy szuka 2011-07-12 09:00:52
Witam. Widziałem właśnie ogłoszenie o pracy w Colepie dla chemika, ale znalazłem Wasze wypowiedzi i już wiem o co kaman. Jednak net to potęga :) Dzięki za naświetlenie sytuacji w tej firmie, moja noga tam nie postanie.Pozdrawiam wszystkich uciśnionych pracowników. Piotr
anonim 2011-07-13 23:07:05
Witam, tez jestem chemikiem fakt świeżutkim;p ale wpadła mi ta oferta pracy w oko. Ah... ile ja już opinii o frmach przeczytałam, i jak widzę wszędzie jest tak samo. Nigdzie nie szanuje się pracownika. Bardzo to przykre baardzo. Ceny idą w górę, tylko zarobki stoją w miejscu. Ale za to chociaz by dali szacunek;) pozdrawiam
konrad 2011-10-11 13:08:47
ja tam tez pracowalem tez przez seleckt nawet wlasnej szawki nie mialem a telefonu nie mozna bylo miec przy sobie gdzie mialem go trzymac mam drogi tel. za ponad 1000 zl a slyszalem ze tam kradna
icek 2012-01-26 01:28:41
Zdecydowanie odradzam. No chyba, że ktoś jest bardzo zdesperowany...
Nick 2012-04-01 09:58:21
Zamiast bluzgać na( usunięte przez administratora )oglibyście napisać konstruktywne uwagi dla( usunięte przez administratora ) może przeczyta te opinie i zacznie myśleć ! Otwarte opisywanie problemów i podawanie propozycji rozwiązań może coś zmienić, a nie stękanie jak mi źle.
DJ 2012-04-13 00:03:04
Praca dla twardzieli , bez doswiadczenia nic nie zrobisz.
Jak jestes zdolny , odwazny i szybko rozwiazujesz problemy dasz
sobje rade ,tylko moze cie wprowadzic w maliny mlody zespół .
AJM bardzo zdolny człowiek oceniam ze bedzie prezesem korporacji , MF wspaniale koordynuje prace .
Pozdrawiam - DJ
Martin 2012-04-23 23:37:08
O czym mówisz? Firma przecież płaci na czas. Nie podoba mi sie jak ludzie tutaj wypisują bzdury na temat zakładu pracy. Banda nierobów na produkcji domaga się zapłaty za nie wiadomo co. Może pensja dyrektora wam sie należy. ( usunięte przez administratora ) wara bo to porządny człowiek. Na oku jest kilku cwaniaków i nieudaczników życiowych z produkcji
1
była pracownica 2012-04-25 12:26:41
Jeśli chodzi o pracę w tym zakładzie to zależy z kim się pracuje(tzn.z którą brygadą). Moja ekipa była super .Jednak ktoś z góry (ktoś kto nawet mnie nie znał) kto nie ma pojęcia jak pracowałam,na podstawie ilości dni chorobowych ,nie wyraził na przedłużenie umowy. Jeśli chodzi o pensje ,to fakt mogliby trochę podnieść.Premie takie sobie ,chyba że nie bierze się chorobowego,dni wolnych i przychodzi na nadgodziny to wtedy te 500 brutto na trzy miesiące można dostać. Kontrolują na bramie a zdarzyło się też ,że i szafki sprawdzili. Jak wiadomo to Ci ,którzy wynoszą hurtowo aerozole nie zostali oczywiście złapani,tylko małe płotki,czyli te osoby co wzięły do własnego użytku do szatni, w której jest smród od przepoconego obuwia.
normalny 2012-05-17 13:42:51
co do wynagrodzeń to sie człowieku pomyliłes ( poczytaj sobie umowe ... jest napisane ze do 10 kazdego miesiaca płaca) nie zdazyło mi sie od 5 lat zebym miał na koncie pózniej niz 9.
jak masz cos do powiedzenia to fakty, nie mity i wymyslone historie, a podluzgac to na zywo jesli masz jaja
dbd 2012-05-29 23:54:17
Pracowałam tam jakiś czas. Ale na drugiej hali. Lepszej....Szef ok, kierownicy luz. Marnie płacą fakt, ale ja osobiście nie narzekałam. Była po prostu fajna atmosfera( w porownaniu z halą o której się wypowiadacie to było niebo). byłam dwa dni na nalewaniu perfum i więcej się nie zgodziłam. Atmosfera zupełnie inna. Pozdrawiam pracujących tam nadal ;)
Napisałam na złym forum, poprawiam się ;)
1
stefo 2012-11-02 09:57:14
Pracowałem tam krótko, jednak na tyle długo żeby dojść do wniosku że ta firma i ludzie (nie wszyscy) to dno. Kierownik produkcji Frach to zabawny człowiek tanimi chwytami próbuje zmotywować załogę niektórzy dają się nabrać i w nagrodę za 150% normy dostają koszyk bananów albo odtwarzacz dvd z biedronki. Gdyby nie darmowy autobus nikt by tam nie robił bo za tą nędzną wypłatę nie opłacało by się dojeżdżać na to za [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] ie.
Lolek 2012-11-12 12:14:47
Kiedyś nie wierzyłem w opisy na forach a szczególnie w opinie o pracodawcach...zacząłem pracę w Emersonie (piotrkow) mimo iz jest cala masa negatywow na forum, ale wydawalo mi sie, ze moze ludzie przesadzaja, ze moze strasza itd. ale jak sie tam dostalem to wszystko sie poukladalo w calosc. Nie pracuje juz tam i dzieki Bogu! Teraz sie zastanawialem czy aby nie aplikowac do colepa ale wszedlem na ta strone i znow dol, bo i w colepie tez marnie jak czytam...wiec drugi raz tego samego bledu nie popelnie i nie zloze cv tam gdzie sa az tak bardzo negatywne opinie, bo jednak wiekszosc jest prawdziwych a nie wyssanych z palca.
obserwatot 2012-11-27 19:51:10
Przepraszam ( usunięte przez administratora ) wcześniejsze wpisy.
1
mlody 2012-12-25 20:28:06
Cześć mam pytanie.Powiedzcie mi czy tam się dostanie ktoś kto nie zna angielskiego(na produkcje)?i czy tam są cały czas przyjęcia?
1
była pracownica... 2013-02-04 10:46:43
ludzie,co wy tu za bzdury wypisujecie!?Nie płacą na czas?to się nigdy nie zdarzyło!a pracowalam w Colep pięć lat ,zostałam zwolniona-nie będę pisać za co.Było mi bardzo przykro odchodzić.Chciałam tylko dodać że ( usunięte przez administratora ) to przesympatyczny ,wspaniały człowiek,wyrozumiały i bardzo uprzejmy.Nigdy nie pozwolę aby ktokolwiek będąc w mojej obecności obrażał Go.Jak ktoś chce pracować to niech idzie i pracuje,a jak nie odpowiada to niech szuka lepszej pracy a nie bzdury gadać.pozdrawiam.
Marlena 2013-03-14 10:20:34
Witam. Ostatnio pojawiło się w firmie dwa stanowiska do obsadzenia: kierownik komórki organizacyjnej i lider procesu. Dlaczego? Nie ma chętnych na takie stanowiska z wewnątrz firmy. Jak nazywa się kierownik produkcji (menadżer produkcji)?
xyz 2013-04-14 10:09:43
Przypadkowo natknęłam się na to forum...i nie omieszkam nie pozostawić swej opinii. W Colepie pracowałam 2 lata temu w wakacje (system jeszcze 12 h), praca, no cóż lekka nie jest, ale miałam ten komfort psychiczny, że byłam tam tylko "na chwilę" i nikt nie mógł mnie zwolnić, bo byłam z Selectu, a nie zatrudniona przez Colep. To, co najbardziej mnie dobijało, gdy tam pracowałam to kultura ludzi, z którymi się współpracowało..a raczej jej totalny brak... Brygadzistki panoszące się nie wiadomo czym, pouczające cię na każdym kroku i ganiące za dosłownie wszystko...a reszta też żenada...tandetne laseczki wyglądające jak z taniego bazaru, które pewnie ledwo podstawówkę skończyły..no cóż musiały się na kimś wyżyć, szczególnie jeśli był to ktoś ładny, zadbany, inteligentny i z wyższym wykształceniem...No ale cóż poniekąd rozumiem ich frustracje, bo one były tam non stop, a ja tylko dorywczo. Najlepiej robić swoje i nie przejmować się uwagami innych, którzy sami tylko się obijali.. Mimo tych niewielu dni, pozytywnie udało się zarobić (dużo zmian nocnych), ale tym, którzy są tam na stałe - szczerze współczuję. I małe sprostowanie, nieliczni ludzie byli ok ;)
psss 2013-08-20 19:52:26
cóż każdy ma prawo do własnego zdania i jak w kazdej firmie sa pozytywy i negatywy.
co do wynagrodzen to kazdy negocjuje osobiscie i podpisuje umowe ( pózniej otrzymuje zgodnie z umową max do 10 kase jak to ktos wspomniał wczesniej)
dodatkowo jest socjal o ktorym nikt nie wspomniał - to tez kasa
co do warunków i relacji w pracy to zalezy od osób a nie od firmy, jak masz swinie a nie kierownika to pretensje do swini nie do firmy
2013-10-04 11:17:13
Dlaczego? Ja placze i brygadzistka bylam dobrym pracownikiem, palety wszystko przeszlam czemu mnie zwolniliscie?
maciek 2013-12-19 04:51:16
hmmm . pracowałem w tej firmie . mówiąc szczerze lipa konkret . tzn ludzie na zmianie w porządku , ale mam inne zdanie o ludziach z góry . ( usunięte przez administratora )panoszy się jakby nie wiadomo ile mózgów porzarła , to co ona wymyśla to po prostu szczyt głupory . 5 letnie dziecko by nie wpadło na tak denne pomysły . bez pozdrowień
3
gumiś 2013-12-23 18:58:32
Pracowałem tam 4 miesiące na klatce jako retrakowy atmosfera w pracy super pieniądze na czas a zwolnili mnie z winy kierownika który sam namieszał ale wjadomo góry nie zwolnią
1
alchemik 2014-02-05 15:01:58
Pracowałem Tam ponad dwa lata - ale nie na produkcji, stanowiska nie podam bo za dużo osób mnie tam jeszcze pamięta(usunięte przez administratora) praca była dla mnie ciekawa i wyniosłem dosyć dobrą znajomość angielskiego.
Natomiast płaca w tym zakładzie to miernota !!! (usunięte przez administratora)
Daniel 2014-05-01 18:53:11
Gówniana firma.Kierowcy i przewoznicy omijajcie z daleka jestem kierowcą który jutro ma się tam rozładować po ponad 50 godzinach oczekiwania na rozładunek.Dyrekcja nie uprzejma ochrona chamska jutro zwalam i więcej się tam nie pojawiam.
Kaszanka 2014-05-22 14:04:00
Firma jak firma, dookoła tylko ludzie stękają, że niedobrze. Jakieś pytania to bardzo proszę, pracuje tu już dosyć długo, znam sprawy w miare na bierząco, odpowiem
przyszły 2014-05-23 17:30:59
Mam pytanie. Chciałabym pracować w tej firmie przez wakacje. Po ile godzin dziennie się pracuje? Czy jest to praca na zmiany??
4
janka 2014-06-02 18:28:28
Co to za gość ??? Chyba sam sobie to napisałeś.
Sepu 2014-06-09 10:11:07
Witam. Pracuje w tej firmie od jakiegoś czasu i uważam że wcale nie jest tak źle. Praca 8 godzin przez pięć dni w tygodniu albo 12 godzin i dwa dni wolne. Tragedii nie ma. Uważam że narzekają ci co nigdy nie pracowali w innych zakładach i tak naprawdę nie wiedzą co się dzieje i jak jest. Co do pensji to faktycznie trochę mało i mogliby podnieść. Na chleb trzeba pracować innego wyjścia nie ma.
stanisław 2014-06-11 09:39:29
Witam...szukają teraz u was operatora linii, ile taki operator moze u was na rękę zarobić?pozdrawiam
Radek 2014-07-03 12:51:31
witam...koledzy powiedzcie ile może zarobić na rękę mechanik czy operator linii?
1
koko 2014-09-13 03:05:10
Praca w tym kołchozie na linii produkcyjnej, to przykład na dziki kapitalizm 3RP. Ciężka fizyczna praca, np. dla kobiet, które są poganiane przez tzw. brygadzistki. Chamstwo i brak kultury, to mało powiedziane. Jak można osoby dwudziestokilkuletnie traktować tak samo, jak 60-latki? Czy ktoś, kto kieruje tą firmą zna słowo ergonomia? Pewnie dlatego tak bardzo się boją, żeby komórek nie wnosić i przypadkiem nie zrobić jakiegoś filmiku.
A zarobki za ta harówę? - 1200 - 1500, czyli takie chyba tylko na przeżycie. Żenada! Ludzie omijajcie takich wyzyskiwaczy!
Dlaczego Polacy dają się tak wykorzystywać?
3
jolka 2014-10-22 18:24:15
z gramatyką na bakier ????
Xee 2015-02-25 20:18:43
Pracuje już jakiś czas i z dnia na dzień mam coraz większą ochotę odejść brygadziści czepiający się wszystkiego jakby się tam stało i nic nie robiło się zachowują ludzie z ktorymi się pracuje w większości chamy a pieniadze za to to śmiech..... NIE POLECAM!
PunktG 2016-10-23 22:14:31
Bardzo słaba firma. Obiecują podwyżki których nigdy nie zobaczycie, do tego kierownictwo traktuje pracowników niższego szczebla jak podludzi. Zarobki na żenująco niskim poziomie.
Omijać ten kołchoz z daleka!
Zostaw swoją opinię o ColepCCL Polska sp. z o.o. - Kleszczów
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ColepCCL Polska sp. z o.o.