LAMAR sp. z o.o.

Oleśnica

Opinie o LAMAR sp. z o.o.

LAMAR 2015-07-07 15:36
Drogi Kilargo. Oczywiście na bieżąco śledzimy wątki na portalu gowork, począwszy od pierwszego wpisu z dnia 2014-08-12 11:13:43, aż do chwili obecnej. Opinie, zarówno te pozytywne, jak i negatywne są dla nas bardzo cenne, ponieważ są to bezpośrednie informacje osób w jakiś sposób związanych w firmą LAMAR.
1
krzysiek 2015-08-13 13:08
A czy jest ktoś co teraz robi w miliczu w nowo otwartej fili? bo mm ofertę pracy od nich i nie wiem co zrobic czytając te opinie.I jeszcze jedno pytanie czy dając umowę wykazuja tyle ile zarabiasz czy najniższą? aha a są premie jakieś? nadgodziny płatne?
kris 2015-10-19 17:30
Ponoć potrzebuja pracowników- to jak z nimi jest płaca na czas? i jakie umowy ? moze ktos powiedzieć? złozyłem papiery i czekam na info od nich
swistak 2015-11-16 22:55
W środę mam rozmowę na asystenta logistyka w dziale logistyki, ogłoszenie znalezione na olx. Ktoś coś się może wypowiedzieć na co mogę liczyć na takim stanowisku?
3
LAMAR 2015-12-23 08:39
Szanowny użytkowniku, dziękujemy za zainteresowanie pracą w firmie LAMAR. Na chwilę obecną (grudzień) nie prowadzimy rekrutacji na stanowisko konstruktora samochodów dostawczych, natomiast z uwagi na ciągły rozwój firmy zachęcamy do śledzenia naszej podstrony: (usunięte przez administratora)Pozdrawiamy, zespół firmy LAMAR
1
heh 2016-01-13 15:24
Ale masz jakikolwiek powód żeby tak myśleć? Co Cię przekonało? Zwykła treść ogłoszenia? :D Jestem pełen podziwu. Musisz być bardzo ambitną i zmotywowaną osobą:D Powodzenia w życiu:D
2
ferry 2016-04-06 20:40
Słyszałem, że mają być na targach pracy w Oleśnicy, w SP nr 20, to ta koło rosso pizza. jutro, 7 kwietnia
1
LAMAR 2016-06-22 10:09
Szanowna Pani,
pracujące soboty występują jedynie na wybranych stanowiskach. Aplikację na stanowisko konstruktora nadwozi pojazdów dostawczych prosimy wysłać na adres rekrutacja@lamar.com.pl.
Pozdrawiamy,
LAMAR.
Poldek 2016-07-28 13:46
lamar loszukuje specjalistów do obsługi klientów zagranicznych na teraz na już, bardzo warto próbować
5
ZIZI 2017-01-31 12:22
TOBIE ZA TO GRATULUJĘ INTELIGENCJI I SUKCESÓW. PEWNIE SAM W ŻYCIU NIC NIE OSIĄGNĄŁEŚ I ŻAL CI DUPĘ ŚCISKA, ŻE MUSISZ PRACOWAĆ NA RZEKOMYCH DEBILI, KTÓRYM W ŻYCIU SIĘ POWIODŁO BO MIELI GŁOWĘ NA KARKU I POTRAFILI ROZKRĘCIC FIRMĘ SPRÓBUJ MOŻE TY BĘDZIESZ PRACODAWCĄ ROKU CHĘTNIE WSZYSCY SIĘ U CIEBIE ZATRUDNIMY. ZOBACZYMY CZY UDA CI SIĘ SUKCESYWNIE PROWADZIĆ FIRMĘ I ROBIĆ TAK ŻEBY PRACOWNICY CIĘ KOCHALI PODZIWIALI I NIE ROBILI W........ MYŚLĘ, ŻE POWINIENEŚ BYĆ WDZIĘCZNY ŻE MASZ GDZIE PRACOWAĆ DEBILU A NIE MARUDZIĆ WIDZĘ ŻE JESTEŚ TYPOWYM ZAGUBIONYM GNOJKIEM, KTÓRY NIC NIE POTRAFI TYLKO OCZERNIAĆ WSZYSTKICH WOKÓŁ.POPATRZ NA SIEBIE. DAJ ZNAĆ JAK CI SIĘ UDA MOŻE KIEDYŚ KTOŚ NAZWIE DEBILEM BĄDŹ NIEDOROZWOJEM. HA - TEGO CI ŻYCZĘ
4
Claudia 2017-02-13 07:56
Witam czy potrzebujecie ludzi na stanowisko produkcyjne? Jeśli tak to mój nr. 504683771 :)
1
LAMAR 2017-03-01 16:14
Szanowny Użytkowniku, Przykro nam, z powodu takiej oceny. Bardzo zależy nam na poznaniu szczegółów sytuacji, która stała się podstawą do wyrażania powyższej opinii. Chcemy aby w przyszłości podobne sytuacje nie miały już miejsca. Prosimy o kontakt mailowy i wiadomość na adres opinie@lamar.com.pl . Z góry dziękujemy.
LAMAR 2017-03-01 16:17
Zachęcamy do przesłania aplikacji na adres rekrutacja@lamar.com.pl lub pocztą tradycyjną na adres: LAMAR Sp. z o. o., Smardzów 30C, 56-400 Oleśnica.
1
LAMAR 2017-03-01 16:20
Szanowny użytkowniku,
Każdą organizację tworzą ludzie o różnych osobowościach, odmiennych charakterach, czy doświadczeniu zawodowym. W tym tkwi także siła naszej firmy. Stosowanie inwektyw przez przełożonego w stosunku do drugiej osoby jest oczywiście niedopuszczalne i nie powinno mieć miejsca zarówno w miejscu pracy jak i poza nim. Mamy nadzieję, iż wydarzenie opisane powyżej nie miało miejsca. Nie mniej zachęcamy do opisania sytuacji pod adresem opinie@lamar.com.pl .
2
Kolega 2017-03-02 21:40
"Pragniemy zauważyć, iż soboty oraz nadgodziny są płatne zgodnie z warunkami ustalonymi indywidualnie z pracownikami."
Jesteście świadomi o czym piszecie?
O rany... wy sami strzelacie sobie w kolano. Najwyraźniej też powinniście zapoznać się z kodeksem pracy, zanim zabierzecie się za ratowanie wizerunku firmy.

To, w jaki sposób naliczana jest stawka za pracę w soboty, oraz za nadgodziny w tygodniu, pracę w godzinach nocnych, lub w dni wolne od pracy jest stwierdzone ustawowo i takie informacje można znaleźć w kodeksie pracy.

W takim razie, co oznacza dla Was "indywidualnie z pracownikami "?
Płacone jest wg. stanowiska obejmowanego w firmie? Relacji z kierownictwem/zarządem ?

Myślę, że wszyscy czytelnicy powyższych komentarzy są bardzo ciekawi, czym w takim razie kierujecie się w ustalaniu tych "indywidualnych stawek", skoro nie kodeksem pracy?


5
LAMAR 2017-03-03 09:58
Szanowny Panie,
Wysokość wynagrodzenia za pracę w godzinach nadliczbowych oraz za pracę w godzinach nocnych i w dni wolne od pracy jest ustalana według przepisów kodeksu pracy, jednak za podstawę wymiaru wynagrodzenia przyjmujemy indywidualną stawkę za godzinę pracy pracownika.
2
Weronika 2017-03-31 11:20
@Niezadowolony, a co możesz powiedzieć o pozytywnych aspektach pracy w tym miejscu?
@1 2017-04-02 16:21
@Niezadowolony generalnie to wszyscy donoszą)) Ty na pewno też bo skoro jesteś niezadowolony a pracujesz to pewnie trzyma cię premia za przekazywanie.....
huh 2017-04-11 13:01
Wszyscy doradzają a ja bym spróbowała...
1
Weronika 2017-05-04 14:21
@Olexy piszesz, że w firmie panuje duża rotacja pracowników. Co według Ciebie to oznacza? Na jakich stanowiskach?
Weronika 2017-05-08 13:11
@Fiołkowa, dziękujemy za tak szczegółową opinię. Może być cenna dla przyszłych kandydatów. Wspominasz również o tym, że jeżeli chodzi o wynagrodzenie to panuje duża nierówność. Co to oznacza? Co masz konkretnie na myśli? Czy jest ono zależne od stażu pracownika?
@mecenas 2017-05-10 05:03
Podwyżek nie będzie bo budują halę kpiny ludzie odchodzą i coraz więcej Ukraińców ... Garba można się dorobić ...
4
Romi_234 2017-05-10 12:20
Hmmmmmmmmmm. Prestraszyłem się, nie będę aplikować do Lamaru.
6
Weronika 2017-05-11 11:58
@Romi_234, a na jakie stanowisko chciałeś aplikować? Pamiętajmy, że ogólne warunki pracy czy atmosfera mogą się nieco różnić w zależności od docelowego stanowiska.
Wyrwas 2017-05-11 18:58
ryba psuej się od głowy ..... nie ma dobrej atmosfery jak myślisz dlaczego ludzie odchodzą i nie chcą tam pracować????
4
Weronika 2017-05-12 11:59
@Wyrwas według Ciebie w lamar nie panuje pozytywna atmosfera. Czy dotyczy to całej firmy, czy konkretnych działów?
1
JOANNA 2017-06-01 05:15
Obóz pracy odradzam przerwy zabierają pięcio minutowe
6
ja 2017-06-07 19:14
Co tam się dzieje wszyscy odchodzą ,a magazyn to wogole znowu odeszła fajna ogarnięta dziewczyna.Pewnie mają dość. Roboty tyle one robią, a nikt tego niedocenia bo to tylko magazyn. Zero szacunku czekać tylko aż te 3 ostatnie pójdą.
5
XyZ 2017-06-14 22:41
Widzę dużo nieprzychylnych opinie o firmie lamar :) jeśli mógłby ktoś napisać o obowiązkach i specyfice pracy kierowcy w oddziale Łódź warto nie warto?
Jakie godziny pracy?
Jakie wynagrodzenie?
Jak wygląda załadunek?
Czy jest fakturowanie czy gotowkowo?
Czy jakieś kary za samochód?
Jeździ się w pojedynkę czy w dwie osoby?
Będę wdzięczny za wszelkie informacje
2
ja 2017-06-26 22:45
krótko, specyfika pracy w Lamarze w Łodzi jako kierowca jest taka...że ten Lamar nie ma oddziału w Łodzi...ale niech się Pan nie martwi...ten Lamar to i tak wielka porażka....
2
Tajemniczy 2017-07-06 10:37
Miałam wysyłać swoje CV na stanowsiko Elektryka, ale po przeczytaniu waszych opinii o firmie, stwierdziłem że dam sobie spokój.
9
Łukasz 2017-07-10 11:57

dostałem ofertę jako przedstawiciel handlowy.
Napiszcie jak wygląda praca na stanowisku handlowca w tej firmie.
Jakie są zarobki? czy też są problemy z otrzymaniem umowy?
4
handloweic 2017-07-10 20:11
zapytaj osobę która cię rekrutowała ilu handlowców odeszło od powstania działu handlowego ))) na chwile obecną od marca odeszło 3 na 5 .Dlaczego?????
5
Ola 2017-07-17 14:15
Jak wygląda praca w biurze? Jest szansa na otrzymanie umowy o pracę? Jaka jest atmosfera? Sporo jest negatywnych opinni ale głownie dotyczą stanowisk na produkcji.
1
LAMAR 2017-08-03 08:55
Szanowna Pani, uprzejmie prosimy o szersze rozpisanie problemu pod adresem opinie@lamar.com.pl , lub korzystając z anonimowego formularza opinie.lamar.com.pl .

Z poważaniem, zespół LAMAR.
LAMAR 2017-08-04 09:53
Szanowna Pani

Firmy zmagają się z różnymi wyzwaniami, szczególnie jeśli zespół liczy blisko 300 osób. Jednym z nich jest fluktuacja kadry, to proces naturalny. Przedsiębiorstwo tworzą ludzie. To oni także budują atmosferę pracy. W naszej ocenie niedopuszczalna jest sytuacja, w której osoba zgłaszająca przełożonemu pomysł czy zagadnienie wymagające poprawy, otrzymuje negatywną łatkę nadaną przez pozostałych pracowników.

Dlatego uznaliśmy za zasadne uruchomienie konkretnych, anonimowych platform służących wyrażeniu swojego zdania.

Chcielibyśmy poznać czynnik Pani rozgoryczenia, ponieważ tylko takie opisanie problemu da nam podstawy do reakcji oraz odnalezienia satysfakcjonującego rozwiązania.

Pozdrawiamy, zespół firmy LAMAR.
1
noone 2017-08-08 12:59
Gdybyście tylko potrafili tak samo łagodnie, elokwentnie , wyrozumiale i na poziomie zachować się w codziennych kontaktach jak tutaj.
4
Weronika 2017-08-08 19:06
@Nowa w jakim sensie wypłata jest wypłacana pod stołem? Jeżeli podpisana została umowa między pracodawcą, a pracownikiem, to zarówno jedna, jak i druga strona ma prawo wymagać respektowania jej zapisów. Dotyczy to również formy wypłacania wynagrodzenia. Jak to wygląda w lamarze?
1
Nowa 2017-08-08 20:43
nie wierzę !!!!! jest to na nieszczęście praktykowane w coraz mniejszej ilości firm ,na rozmowie sa inne ustalenia a potem jest inaczej !!!! !! nawet osoby z długoletnim stażem strające się o kredyt hipotew aby wszystko było zgodne z prawem.Malwina nie wierzysz w to co piszesz skąd te kolejki każdego 10????
4
LAMAR 2017-08-09 13:54
Szanowna Pani,
Podpisana umowa – tak jak zaznaczył to użytkownik @Weronika jest obligatoryjna dla obu stron. Zarówno Pracownik jak i Pracodawca są zobowiązani do respektowania sprecyzowanych warunków. Nie wywiązanie się z umowy grozi jej rozwiązaniem przez jedną ze stron.

Z poważaniem
Zespół LAMAR
1
LAMAR 2017-08-11 11:34
Szanowna Pani,
Dziękujemy za wyrażenie opinii na temat firmy. Zwrócimy szczególną uwagę na przedstawione aspekty.

Z poważaniem,
Zespół firmy LAMAR
2
Jojo 2017-08-13 08:22
Pracownicy którzy naprawdę coś potrafią i mają jakieś doświadczenie nie są wcale doceniani zero zero szacunku do pracownika . Okroja Cię z każdej strony jak nie z wypłatą to z urlopem i na odwrót porażka !!!!
5
Weronika 2017-08-20 15:30
@patryk czy takie sytuacje zdarzały Ci się często podczas pracy w lamarze? Wskazuje się, że jednak wynagrodzenie - jego wysokość i terminowość - to aspekt zatrudnienia, który dla pracowników jest najważniejszy. Gdy coś się dzieję nie tak, to wpływa to bezpośrednio na ocenę pracodawcy.
2
były pracownik 2017-08-25 19:28
Malwina ups przepraszam Weronika to się zdarza co miesiąc dobrze wiesz ,przestańcie się zgrywać ....
3
pracownik 2017-08-26 11:45
Zacznijcie ludzia płacić więcej i dajcie porządne umowy o pracę bo ta reszta (garstka)ludzi ucieknie, a nowych ludzi do pracy nie widać. Oby nowy kierownik coś wskoral o ile mu panstwo z góry pozwolą.
5
Weronika 2017-08-29 10:02
@byłypracownik, jestem na forum moderatorem, zatrudnionym przez serwis gowork.pl. Dopytując o kwestie wypłacalności mam na celu, dobro potencjalnych pracowników, którzy nadal interesują się podjęciem pracy w Lamarze. Nie doprecyzowałeś, czy takie sytuacje zdarzają się cały czas i czy próbowałeś w jakiś sposób je rozwiązać, dlatego zadaje pytanie odnośnie tych kwestii.
Weronika 2017-09-05 19:25
@były pracownik a czy w ogóle PIP kiedykolwiek interesował się lamarem? Nie wygląda to z waszych relacji zbyt kolorowo, ale też ciężko uwierzyć, że przy takiej praktyce firmy, nikt nie zgłosił tego procederu do PiPu.
vero 2017-09-06 12:33
I co z tego ze sa regularne kontrole? Ile już tych kontroli było? Nikt nie jest w stanie zliczyć. Mają pieniedzą to mogą wszystko, takie są realia pracy w lamarze.
5
rak 2017-09-06 14:04
Uważam, że zarząd nadal nie przejmuje się sytuacją jaka panuje na rynku pracy po prostu nie chcą sobie uzmysłowić tego, że o DOBREGO pracownika trzeba dbać (nie chodzi tu o głaskanie tylko zapewnienie godziwej płacy, warunków pracy i odpowiedniego szacunku)jeśli zależy im na utrzymaniu marki oraz terminowości zleceń. Czytając te wpisy myślą sobie, że ludzie sami nie wiedzą czego chcą i potrafią tylko narzekać ale chyba tyle wpisów negatywnych ile jest na tej stronie nie ma żadna firma. Tylko pogratulować Firma Lamar jest uznawana obecnie jako najgorsza firma w powiecie oleśnickim. I na nic Wam rozbudowa, rozwój firmy- bo bez pracowników nie stworzycie żadnej potęgi Wasza marka za chwilę zaniknie, nie będziecie w stanie realizować swoich planów ponieważ braknie rąk do pracy. Może wówczas się ockniecie ale będzie już za późno.
20
Weronika 2017-09-18 21:14
@vero ale PIP przecież przeprowadza kontrole, które mają za zadanie stwierdzić, czy dane uchybienie zostało naprawione. Jeśli nie - firmie grożą duże kary finansowe. @rak według czyjej opinii firma LAMAR jwat najgorsza w powiecie? To powszechna opinia, czy Twoja osobista?
2
Zostaw swoją opinię o LAMAR sp. z o.o. - Oleśnica
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie LAMAR sp. z o.o.