brak logo

lamar

Smardzów

Opinie o lamar

LAMAR 2017-03-01 16:20
Szanowny użytkowniku,
Każdą organizację tworzą ludzie o różnych osobowościach, odmiennych charakterach, czy doświadczeniu zawodowym. W tym tkwi także siła naszej firmy. Stosowanie inwektyw przez przełożonego w stosunku do drugiej osoby jest oczywiście niedopuszczalne i nie powinno mieć miejsca zarówno w miejscu pracy jak i poza nim. Mamy nadzieję, iż wydarzenie opisane powyżej nie miało miejsca. Nie mniej zachęcamy do opisania sytuacji pod adresem opinie@lamar.com.pl .
2
Kolega 2017-03-02 18:49
Jeśli jesteś osobą, która poszukuje stabilnej pracy, ludzkiego traktowania, i chociaż odrobiny szacunku ze strony zarządu, to niestety nie trafiłeś pod dobry adres.

Mimo iż firma Lamar jest firmą rodzinną, a podobno takie są jednymi z lepszych, to daleko jej od godnej polecenia. Dotyczy to wszystkich stanowisk. Większość pracowników zaczyna od tzw. śmieciówek, które otrzymują po kilku a nawet kilkunastu dniach od rozpoczęcia pracy. Po przejściu okresu próbnego rozpoczynają się wycieczki do zarządu w celu wyproszenia się o umowę o pracę.
Pojęcia jak płatne nadgodziny, płatne soboty istnieją w tej firmie, ale nie mają żadnego przełożenia w praktyce..
Również z przerwaniem stosunku pracy jest duży problem, zaczynają się manipulacje, straszenie.

Pracownik jest rozliczany ze swoich obowiązków. Niestety jeśli chodzi o pracodawcę, to zachowuje się tak, jakby żadnych obowiązków wobec pracownika nie miał.
Całkowity brak szacunku ze strony zarządu wobec pracowników przedsiębiorstwa powoduje, że NIKT nie ma dobrego zdania na temat zarządu i NIKT nie posiada do nich zaufania.

Zarząd zapomina o jednej bardzo istotnej rzeczy.
Mianowicie to Im patrzą wszyscy na ręce i to z z nich biorą ludzie przykład.
Jeśli więc zarząd nie szanuje pracowników, wspólników, a także klientów, to niech nie wymagają tego od osób, które zatrudniają...

Nie krytykujcie synów szefostwa, za to, że nie mają szacunku do ludzi których zatrudniają, że nie rozumieją, co to jest utrzymać całą rodzinę za 2500 zł,. Pamiętajcie, że większość zachowań i manier wynosimy z domu. Ktoś im na to wszystko dał przyzwolenie. Oczywiście dobrze by było, gdyby postarali nauczyć się pokory, zagłębili się w temat prowadzenia działalności, a przede wszystkim poszerzyli wiedzę na temat PRAWA PRACY.
Bo pewnie nadejdzie kiedyś taki dzień, że to oni będą odpowiedzialni za firmę. A bez podstawowej wiedzy o tym jak prowadzić działalność gospodarczą i co to jest kultura biznesu wiele nie osiągną.
Na dzień dzisiejszy nie są dla pracowników żadnym autorytetem. I myślę, że powinni to potraktować jako swoją olbrzymią porażkę.
10
Bylem widzialem.. 2017-03-02 19:21
Brawo w koncu ktos sie za to zabiera...to co tam sie dzieje to szczera prawda..widzialem na wlasne oczy syf szczury biegajace pod nogami ...zero zainteresowania jak ludzie pracuja w takich warunkach..pijanstwo na zakladzie to chleb powszedni , totalna patologia prosisz sie o sprzet i czekasz miesiacami a robic czyms trzeba powiem wam ludzie omijajcie ten zaklad z daleka bo trauma zostanie na dlugo...
7
Kolega 2017-03-02 21:40
"Pragniemy zauważyć, iż soboty oraz nadgodziny są płatne zgodnie z warunkami ustalonymi indywidualnie z pracownikami."
Jesteście świadomi o czym piszecie?
O rany... wy sami strzelacie sobie w kolano. Najwyraźniej też powinniście zapoznać się z kodeksem pracy, zanim zabierzecie się za ratowanie wizerunku firmy.

To, w jaki sposób naliczana jest stawka za pracę w soboty, oraz za nadgodziny w tygodniu, pracę w godzinach nocnych, lub w dni wolne od pracy jest stwierdzone ustawowo i takie informacje można znaleźć w kodeksie pracy.

W takim razie, co oznacza dla Was "indywidualnie z pracownikami "?
Płacone jest wg. stanowiska obejmowanego w firmie? Relacji z kierownictwem/zarządem ?

Myślę, że wszyscy czytelnicy powyższych komentarzy są bardzo ciekawi, czym w takim razie kierujecie się w ustalaniu tych "indywidualnych stawek", skoro nie kodeksem pracy?


4
LAMAR 2017-03-03 09:58
Szanowny Panie,
Wysokość wynagrodzenia za pracę w godzinach nadliczbowych oraz za pracę w godzinach nocnych i w dni wolne od pracy jest ustalana według przepisów kodeksu pracy, jednak za podstawę wymiaru wynagrodzenia przyjmujemy indywidualną stawkę za godzinę pracy pracownika.
2
Malwina 2017-03-03 12:26
W biurach myszy. Najniższa krajowa. Zimno i śmierdzi.
7
@mecenas 2017-03-07 07:45
Masakra kobiety w jednej szatni z kobietami
3
@mecenas 2017-03-07 08:49
Tzn kobiety z facetami
6
Sunia 2017-03-07 09:28
Dziewczyna z kadr S. Donosi na kolegów z pracy. Uważajcie na nią!
10
Patrycja 2017-03-09 12:04
Jutro wezmą szufladę i będą szykować koperty z pensjami, gdyż tak jest taniej. Rozumiecie pracownicy Lamaru o co chodzi z tą szufladą?
10
Weronika 2017-03-31 11:20
@Niezadowolony, a co możesz powiedzieć o pozytywnych aspektach pracy w tym miejscu?
@1 2017-04-02 16:21
@Niezadowolony generalnie to wszyscy donoszą)) Ty na pewno też bo skoro jesteś niezadowolony a pracujesz to pewnie trzyma cię premia za przekazywanie.....
huh 2017-04-11 13:01
Wszyscy doradzają a ja bym spróbowała...
1
@1 2017-04-12 09:35
to próbuj :-) POWODZENIA ))) były dwie laski w BOK ,jedna wytrzymała jeden dzień , druga wytrzymala oooo też jeden dzień :-) próbuj może dasz rade 2 dni :-)
2
Komi 2017-04-16 18:17
Bardzo niskie zarobki mimio wynegocjowanej umowy o pracę na kwotę o wiele wyższą. Przez pierwszy miesiąc umowa śmieciowa i pieniądze do koperty. A miała być normalna umowa o pracę. Zrezygnowałem, mam na utrzymaniu trzy córki. Obecnie pracuję i zarabiam czterokrotność tamtejszej pensji. Ludzie w Lamarze mili i dosyć życzliwi. Praca tam jest dla młodych bez doświadczenia i zamieszkałych na miejscu, co się zgodzą pracować na śmieciówce.
2
LAMAR 2017-04-20 12:34
Szanowny Panie,
Wynagrodzenie oraz charakter umowy negocjowany jest indywidualnie z każdym pracownikiem, a jej kształt zależy m.in. od doświadczenia oraz posiadanych kwalifikacji. Żałujemy, że nie związał się Pan z nami na dłużej. Atmosfera pracy jest dla nas istotna, dlatego dziękujemy za miłe słowa. Życzymy dalszych sukces zawodowych.
1
Ole 2017-04-26 10:03
Matko jedyna jakie indywidualnie !!! są pewne zasady - według kodeksu pracy należy się wynagrodzenie lub wolne a w przypadku pracowników administracyjnych tego nie ma !!!!! przestańcie pisać slogany!!! dodam warto popracować aby wiedzieć jak nie dać sie na przyszłość traktować ,Jest czas pracownika a w Lamarze nadal warunki jak uż po 1989 roku !!! Popatrzcie pracuyją ludzie młodzi zdobywaja doświadczenie i uciekaja !!! firma tak naprawdę stoi w miejscu a nawet się cofa !!! jest na rynku ponad 20 lat a ile jest osób które pracują choćby ????? z tego co wiem to uciekają pracownicy z długoletnim stażem. Zarząd powinien sie zastanowić bo firma to ludzie a nie dotacje unijne i zyski !!!
2
Olexy 2017-05-03 15:33
Też odradzam. Wysoka rotacja pracowników, ale nie z powodu ich braku kompetencji tylko braku konkretnych umów o pracę.
4
Weronika 2017-05-04 14:21
@Olexy piszesz, że w firmie panuje duża rotacja pracowników. Co według Ciebie to oznacza? Na jakich stanowiskach?
OLE 2017-05-04 18:27
Na kazdym!! No oprocz prezesow .najlepsza rekomendacja jest faker ze firm a ma pond 20 lat a w administracji osoba tora najdluzej pracowala tez sie walnuts.srednio pracujanpo 2-3 lat a max co niekyorzy po miesiacu dwoch odchodza.Tak zarzadzanych firm jus sie nie spot la a ludzie nie sa idiotami I nie chca wiazax sie z Lamarem
1
OLE 2017-05-04 18:29
Na kazdym!! No oprocz prezesow .najlepsza rekomendacja jest faker ze firm a ma pond 20 lat a w administracji osoba tora najdluzej pracowala tez sie walnuts.srednio pracujanpo 2-3 lat a max co niekyorzy po miesiacu dwoch odchodza.Tak zarzadzanych firm jus sie nie spot la a ludzie nie sa idiotami I nie chca wiazax sie z Lamarem
2
Fiołkowa 2017-05-07 23:46
pracowałam tam dwa lata (i mam tam jszcze znajomych) więc podsumuje krótko i zwięźle bo widze ze wielu z was bije bezsensową pianę

Minusy pracy w Lamarze:
- niskie wynagrodzenia, na produkcji (choć tutaj panuje duża nierówność) i w biurze (tu tez panuje dużą nierówność i wazeliniarstwo)
- brak możliwości rozwoju
- duża rotacja (w BOK dziewczyny wytrzymują górą miesiąc-dwa)
- brak szacunku szefostwa do ludzi (siano w butach, powiatowa mentalność pańszczyźniana)
- lewe wynagrodzenie (do koperty)
- właściciel chyba tylko po podstawówce, mentalnie i biznesowo niedojrzały, synowie nie lepsi (w życiu nie pracowali gdzie indzie, więc przez brak szacunku do innych i brak pokory zbiorą żniwa)
- brak benefitów pozapłacowych typu ubezpieczenie, premie, nagrody (rzucili jakieś tanie zegarki kilku
pracownikom na wigilii firmowej), multisport (niby jest, ale prawie w pełnej cenie), nie ma imprez integracyjnych prócz jednej bieda-imprezy firmowej na które przychodzi garstka ludzi,
- kiepski przepływ informacji i wieczna spychologia (kierownicy bojący się podjąć decyzję, synowie szefa nigdy nic nie wiedzą)
- nie dba się o relacje z pracownikami (ta firmą zarządzają prości wulgarni ludzi, nie menedżerowie)
- na produkcji ludzie nawzajem się podpierdzielają (zero szacunku)
- brak benefitów
- do potencjalnych pracowników: serio, nie warto się angażować więcej niż musisz, być nadgorliwym, dzielić się dodatkowymi umiejętnościami, bo nikt tego nie doceni, a jeszcze cię wydyma. szefostwo interesuje się ludźmi dopóki sa potrzebni.

Plusy
- luźna atmosfera
- wspólna stołówka
- lepsza ekipa w oddziale milickim

Jeśli szukasz pracy, wybieraj inne firm produkcyjne. W Oleśnicy mocno rozwija się wiele podmiotów. Koledzy mówili ze w GKnie sporo CV z lamaru się pojawia, Podobnie ANIS.
13
Weronika 2017-05-08 13:11
@Fiołkowa, dziękujemy za tak szczegółową opinię. Może być cenna dla przyszłych kandydatów. Wspominasz również o tym, że jeżeli chodzi o wynagrodzenie to panuje duża nierówność. Co to oznacza? Co masz konkretnie na myśli? Czy jest ono zależne od stażu pracownika?
@mecenas 2017-05-10 05:03
Podwyżek nie będzie bo budują halę kpiny ludzie odchodzą i coraz więcej Ukraińców ... Garba można się dorobić ...
4
Romi_234 2017-05-10 12:20
Hmmmmmmmmmm. Prestraszyłem się, nie będę aplikować do Lamaru.
5
Ole 2017-05-10 19:04
Nowi żeby ich zatrzymać dostają dużo i wszystko przez Zus - no isą wierni jak pieski ,ale nabiora doświadczenia i całuja Lamar w d...kę i odchodzą a starzy najniższe krajowe i reszta w kopertę - bo nigdy nie ma dobrego czasu żeby choćby wszystko przez ZUS Poniewiera się starego pracownika,bo Szefowie nie zdażyli jeszcze zauważyć ,ze czasy sie zminiły i nie ma już kolejki pracowników za bramą .Jak to zwykł mówi ć Szef : cytuję "albo pracujesz albo spierdalasz bo za bramą kolejka na twoje miejsce" Heloooo jest zupełnie odwrtotnie!!!
5
Weronika 2017-05-11 11:58
@Romi_234, a na jakie stanowisko chciałeś aplikować? Pamiętajmy, że ogólne warunki pracy czy atmosfera mogą się nieco różnić w zależności od docelowego stanowiska.
Lukasz Nowaczyk 2017-05-11 14:04
Firma ktora nie potrafi przyznac sie do bledu! Jedyne czego oczekiwalem to profesjonalizmu. Mimo przedstawienia ekspertyzy, wmawiano mi ze szukam dziury w calym! Jedyne czego chcialem to zeby firma przyznala sie do bledu i pozwolila mi realizowac kontrakt ktory przepadl wraz z firma! Gdyby tylko zechciano mnie wysluchac, moze bylo by inaczej. Do konca liczylem, ze uda sie jakos wyjasnic cale zajscie jednak zostalem zignorowany. Ta Firma kieruje sie jedynie zyskiem i nie dba o klienta. Do wystawienia faktury przed odbiorem auta (tzw. serwisowa) byli pierwsi ale do poczucia sie do odpowiedzialnosci za szkody jakie ponioslem nie znalazl sie nikt.
7
Wyrwas 2017-05-11 18:58
ryba psuej się od głowy ..... nie ma dobrej atmosfery jak myślisz dlaczego ludzie odchodzą i nie chcą tam pracować????
4
Weronika 2017-05-12 11:59
@Wyrwas według Ciebie w lamar nie panuje pozytywna atmosfera. Czy dotyczy to całej firmy, czy konkretnych działów?
1
Kilargo 2017-05-15 12:17
Genialne podsumowanie. Aczkolwiek słabo wynika z niego jak bardzo " powiatowa mentalność pańszczyźniana" (boskie to jest :D) i całe to prostactwo przekłada się na pracę w tej patologii. Dodałbym jeszcze zamkniecie się na jakiekolwiek sugestie, przekonanie o własnej nieomylności i ograniczone horyzonty.
4
ole1 2017-05-25 14:42
całej firmy ,niestety atmosfera odbija się echem na całej firmie ,dlatego ludzie uciekają z tamtąd niemalże tabunami zarówno z biura jak i z produkcji .... ciekawe kto tam niedługo zostanie......
3
JOANNA 2017-06-01 05:15
Obóz pracy odradzam przerwy zabierają pięcio minutowe
5
nowy 2017-06-07 19:03
Jakaś masakra! !!
4
ja 2017-06-07 19:14
Co tam się dzieje wszyscy odchodzą ,a magazyn to wogole znowu odeszła fajna ogarnięta dziewczyna.Pewnie mają dość. Roboty tyle one robią, a nikt tego niedocenia bo to tylko magazyn. Zero szacunku czekać tylko aż te 3 ostatnie pójdą.
5
Ryszard 2017-06-08 05:22
Mój kolega powiedział że strasznie znerwicowany przychodzi z pracy nie długo będzie więcej Ukraińców niż Polaków wszyscy powoli odchodzą ...
5
nowa 2017-06-08 08:47
magazyn ,że funkcjonuje wszyscy się dziwią jakim właśnie CUDEM kierownik jeszcze pracuje .....każdy kto tak by funkcjonował dawno by wyleciał a on za byle [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] dostaje jeszcze nega premię.Zresztą to jest norma w Lamarze nie ważne co robisz ale jak głośno o tym krzyczysz i jak przekazerz to Marioli ,ludzie którzy rzetelnie pracują i nie biegają do szefowej i nie krzyczą "wysłałąme maila wysłałem maila" są wogóle nie doceniani ,ale fakt ile osób odeszło i ile pewnie jeszcze odejdzie najlepiej świadczy o tym jak sie tu pracuje
11
Maniek 2017-06-09 05:25
Brak szacunku dla pracowników nieludzkie i złe traktowanie małe zarobki ... Tragedia !!!!!
8
XyZ 2017-06-14 22:41
Widzę dużo nieprzychylnych opinie o firmie lamar :) jeśli mógłby ktoś napisać o obowiązkach i specyfice pracy kierowcy w oddziale Łódź warto nie warto?
Jakie godziny pracy?
Jakie wynagrodzenie?
Jak wygląda załadunek?
Czy jest fakturowanie czy gotowkowo?
Czy jakieś kary za samochód?
Jeździ się w pojedynkę czy w dwie osoby?
Będę wdzięczny za wszelkie informacje
1
ja 2017-06-26 22:45
krótko, specyfika pracy w Lamarze w Łodzi jako kierowca jest taka...że ten Lamar nie ma oddziału w Łodzi...ale niech się Pan nie martwi...ten Lamar to i tak wielka porażka....
2
Byłem widziałem. .. 2017-07-01 07:01
Masz racje....syf kila i mogiła. ...tak jak mówisz ludzie chodzą znerwicowani obowiązków dochodzi a pieniędzy niestety nie...mało tego co miesiąc obcinaja z wypłaty bo takie ich widzimisię. ..ludzie odchodzą i nawet nie chcą oglądać się za siebie...zero szacunku traktują człowieka jak śmiecia do tego powiedzą jak ci się nie podoba to do widzenia....ludzie z wieloletnim stażem pracy w Lamarze odchodzą bo nawet złotówki do godziny nie dodadzą. ..złotówki! !!! To jest totalny wyzysk czy nikt tego nie widzi..? Zamknąć tę firmę bo kiedyś dojdzie do tragedii jeśli nadal auta będą robione przez alkoholików. ...
7
klient 2017-07-03 17:29
Koszmar nie firma , najlepszą oceną jest fakt, że rzeczywiście od początku roku odeszło sporo długoletnich pracowników .. aż żal się robi jak wchodzi się do tej firmy ,zero uśmiechu ,,życzliwości a każda z Pań chce być mądrzejsze od innej a na niczym się nie znają , gdzie są właściciele,ż e nie robią nic aby ludzie chcieli pracować w lamar????firma to ludzie a nie pieniądze. Z tymi ludźmi odejdzie masa klientów ,czy już odeszla????
8
Tajemniczy 2017-07-06 10:37
Miałam wysyłać swoje CV na stanowsiko Elektryka, ale po przeczytaniu waszych opinii o firmie, stwierdziłem że dam sobie spokój.
9
Łukasz 2017-07-10 11:57

dostałem ofertę jako przedstawiciel handlowy.
Napiszcie jak wygląda praca na stanowisku handlowca w tej firmie.
Jakie są zarobki? czy też są problemy z otrzymaniem umowy?
4
handloweic 2017-07-10 20:11
zapytaj osobę która cię rekrutowała ilu handlowców odeszło od powstania działu handlowego ))) na chwile obecną od marca odeszło 3 na 5 .Dlaczego?????
5
Łukasz 2017-07-11 09:48
no to grubo . dzięki za info.
Czyli ich obietnice nie pokrywają się z rzeczywistością.

5
Ola 2017-07-17 14:15
Jak wygląda praca w biurze? Jest szansa na otrzymanie umowy o pracę? Jaka jest atmosfera? Sporo jest negatywnych opinni ale głownie dotyczą stanowisk na produkcji.
1
Nika 2017-07-18 05:53
Popracujesz to się przekonasz ....ale gwarantuje że po tygodniu zaczniesz brać coś na uspokojenie. ..nawet pracując w biurze nie będziesz miała szacunku będziesz traktowana jak ludzie z produkcji...tam nie ma czegoś takiego jak pracujesz za biurkiem to jesteś kimś. ... .to nie bajka to rzeczywistość. ...ale do odważnych świat należy. ...życzę powodzenia..
4
dubato 2017-07-18 23:35
wlaściciele tej firmy to prości ludzie prawdopodobnie pochodzenia ukraińskiego, więc niech sobie swoich braci ukraińców wezmą do pracy za miskę ryżu i niech ta firma padnie w cholerę, bo taką tandetę teraz prodkują, że glowa boli!!!
9
nowa 2017-07-22 12:41
fakt pacownik admninistracji jest jeszcze gorzej traktowany niz produkcja, praca w sobotę - za darmo i bez odbioru winny dzień, sprzątaczki mają wolne w sobotę ale BIURO NIE!!!!! ludzie odchodzę po dwóch trzech tygodniach pracy .....
4
Zostaw swoją opinię o lamar - Smardzów
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie lamar