brak logo

lamar

Smardzów

Opinie o lamar

heh 2016-01-13 15:24
Ale masz jakikolwiek powód żeby tak myśleć? Co Cię przekonało? Zwykła treść ogłoszenia? :D Jestem pełen podziwu. Musisz być bardzo ambitną i zmotywowaną osobą:D Powodzenia w życiu:D
2
ferry 2016-04-06 20:40
Słyszałem, że mają być na targach pracy w Oleśnicy, w SP nr 20, to ta koło rosso pizza. jutro, 7 kwietnia
1
znawca firm 2016-05-19 17:49
nowobogackie prostactwo ukraińskiego pochodzenia ze słomą w butach, jesli to dobra atmosfera dla ciebie to gratuluje preferencji
9
ktos kto zna to od wewnatrz 2016-06-18 14:27
panie "olala" to już kolejny twoj wpis raz na temat handlowca,teraz kierowcy, wnioskuję,że pracowałeś juz na wszytskich stanowiskach :) Ludzie, omijajcie Tą firmę z daleka. Oszustwa pod kazdym wzgledem, brak poszanowania dla pracownika i jeszcze skroja Cie ze wszystkiego, bo na umowie najnizsza krajowa,brak premi za nadgodziny,ekwiwalentow za pranie, szkodliwe warunki itp. A te firmowe pikniki i wigile dla lizusow to sobie w nos wsadzcie. 99,9 % wolalo by talon na swieta niz te beznadziejne imprezy dla alkoholikow. poziom firmy = 0
13
Ktoś kto zna od wewnątrz 2016-06-21 10:25
Tak,najniższa krajowa na umowie a pracujesz codziennie po 9-10h obowiązkowe również soboty. Więc kokosow nie ma jak wyciągniesz 200h bo miesiąc długi to masz 2000 ale co z tego jak na papierze tylko najniższa i kredytu nie dostaniesz :) nawet Ukraina nie chce już tu pracować bo za ciężko za tak marne grosze. Tyle w temacie
6
LAMAR 2016-06-22 10:09
Szanowna Pani,
pracujące soboty występują jedynie na wybranych stanowiskach. Aplikację na stanowisko konstruktora nadwozi pojazdów dostawczych prosimy wysłać na adres rekrutacja@lamar.com.pl.
Pozdrawiamy,
LAMAR.
LAMAR 2016-06-23 15:16
Szanowny Panie,
Dziękujemy za przesłaną subiektywną opinię mimo jej niepochlebnego wydźwięku.

Napisał Pan o otrzymywanych zarobkach w firmie w wysokości średniej krajowej, a także o kwocie znacznie ją przewyższającą, zatem jak inaczej nazwać ten „dodatek” jak nie premią za dodatkowe godziny pracy?

Zanim decydujemy się zorganizować w firmie jakiekolwiek wydarzenia, pytamy pracowników o ich preferencje. Dostają taką możliwość. Wtedy w sposób maksymalnie komfortowy staramy się dopasować do ich oczekiwań.

Każdy pracownik przed podpisaniem umowy zapoznaje się z systemem płacowym. Treść znajduje się także w umowie. Obecnie w naszych zakładach produkcyjnych ok. 80% z całej grupy pracowników pracuje dłużej niż 3 lata. Każda osoba pragnąca rozwijać swoje kompetencje zawodowe ma możliwość otrzymania premii oraz dodatkowych benefitów pozapłacowych.

Pozdrawiamy,
Zespół LAMAR
4
LAMAR 2016-06-23 15:18
Jak najbardziej jest aktualna.

Pozdrawiamy,
Zespół LAMAR
1
Byłem i dużo wiem 2016-07-12 18:20
Witam

Pracowałem tam dość długo na montarzu więc zacznę od początku.

Zaczynasz od 9 zł ( z pół roku temu tak było i pewnie się nie zmieniło ) po kilku miesiącach doproszisz się 10 a o 11 możesz zapomnieć ;)

Dają ci umowę zlecenie i mówią że jak się sprawdzisz dostaniesz umowę o pracę.
Umowę o pracę dostaniesz po pół roku jak się sprawdziłeś.

Na zleceniu jak i umówię o pracę masz min krajowe a resztę dadzą do koperty ( warto przeliczyć przy odbiorze czy się zgadza, bo zdarza się pomylić nie chcący
11
Byłem i dużo wiem 2016-07-12 18:27
Podzieliło coś

O czas pracy będzie Pan zadowolony, jak nie masz co robić w domu. 9/10 h to podstawa ale czasem wydłuża się nawet do 16 h

Jak chcesz zarabiać i pracować o nie pystkuj bo dostanie tydzień bezpłatnego wolnego od pracy.

A napiszę jeszcze ze nigdy nie widziałem bhp a o szkoleniu zapomnij w razie wypadku nie mów że w pracy bo nic nie dostaniesz...

A np urlop na życzenie to nie wiedzą co to jest.
O l4 to lepiej nie mówić bo się rozchoruje.

Po prostu jak chcesz porządnejechać firmy to szukaj czegoś innego. A jak jesteś tępy i nie masz własnego zdania i robisz wszystko to się nadajesz idealnie ;)

Polecam były pracownikacy będzie Pan zadowolony, jak nie masz co robić w domu. 9/10 h to podstawa ale czasem wydłuża się nawet do 16 h

Jak chcesz zarabiać i pracować o nie pystkuj bo dostanie tydzień bezpłatnego wolnego od pracy.

A napiszę jeszcze ze nigdy nie widziałem bhp a o szkoleniu zapomnij w razie wypadku nie mów że w pracy bo nic nie dostaniesz...

A np urlop na życzenie to nie wiedzą co to jest.
O l4 to lepiej nie mówić bo się rozchoruje.

Po prostu jak chcesz porządnejechać firmy to szukaj czegoś innego. A jak jesteś tępy i nie masz własnego zdania i robisz wszystko to się nadajesz idealnie ;)

Polecam były pracownik
10
Hahahaha 2016-07-27 05:15
Znam tą firmę bo pracuję tam trochę to co ludzie piszą o umowie czy o kasie to racja jak 230 godzin nie zrobisz to nie zarobisz atmosfera to jedne wielkie zero wiecznie jak juz przychodzi ktoś nowy tam to zawsze daję im dwa tygodnie i uciekają sprawdza mi się to w 90% hahaha
10
Poldek 2016-07-28 13:46
lamar loszukuje specjalistów do obsługi klientów zagranicznych na teraz na już, bardzo warto próbować
5
hujciwkake78 2016-11-20 21:00
który taki poeta lamarowski taki mondry zapłacili 10 000 za te [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] smenty które są szczerom nieprawdą
chory [usunięte przez admina słowo niecenzuralne]
3
Xxx 2016-11-28 10:44
Link usunięty. Dobrz by bylo jeszcze przeczytać :-)
1
KaKa 2016-12-01 17:42
Zagadka dla Szefa: Kierowca A auto solówka,kierowca B auto z przyczepą.Oboje 4 kursy Milicz Wrocław. Kierowca A przywozi 4 podwozia,kierowca B osiem.PYTANIE który narobi się więcej a tym samym zarobi więcej ?
7
slavic slava 2016-12-03 03:50
Soboty i Nadgodziny nie płacą setek i piedziesiatek a każą przychodzić powinno się do inspekcje pracy żeby się tym zajęli ze ludzi oszukują pracodawca lamar pseudo Janusz zakład
14
Krzysztof 2017-01-04 09:14
Nie szanują pracowników okropne warunki pracy
12
xxx 2017-01-18 12:24
Najbardziej nierzetelna firma z jaką miałem okazję współpracować. Kłamstwa, kłamstwa i jeszcze raz kłamstwa. Zero dotrzymywania terminów. Zero słowności pracowników. Nie polecam nikomu!!!
12
Kuba 2017-01-19 10:06
Ludzie sami odchodzą oby do wiosny nie czym robić ogólnie jeden wielki syf i patologia
14
Fokus 2017-01-24 14:14
Odradzam. Nabawiłem się strasznej traumy.
6
Michał 2017-01-26 19:01
Nie szanują pracowników. Jeśli chodzi o zarząd to wstyd, iż tacy ludzie prowadzą w Polsce firmy. Trochę kultury i dobrych manier !
Warto kiedyś wyjąć tą słomę z butów!!!
12
Patrycja 2017-01-29 14:28
O dokument umowy o pracę trzeba się upominać. Pieniądze dają do koperty. Najniższa krajowa.
7
D0_Michała 2017-01-29 22:57
Jak w Polsce w Narodowej Radzie Rozwoju zasiada ksiądz, to co się dziwić, że Lamarem zarządza debil, idiotka i niedorozwój z fabryki mebli....
11
ZIZI 2017-01-31 12:22
TOBIE ZA TO GRATULUJĘ INTELIGENCJI I SUKCESÓW. PEWNIE SAM W ŻYCIU NIC NIE OSIĄGNĄŁEŚ I ŻAL CI DUPĘ ŚCISKA, ŻE MUSISZ PRACOWAĆ NA RZEKOMYCH DEBILI, KTÓRYM W ŻYCIU SIĘ POWIODŁO BO MIELI GŁOWĘ NA KARKU I POTRAFILI ROZKRĘCIC FIRMĘ SPRÓBUJ MOŻE TY BĘDZIESZ PRACODAWCĄ ROKU CHĘTNIE WSZYSCY SIĘ U CIEBIE ZATRUDNIMY. ZOBACZYMY CZY UDA CI SIĘ SUKCESYWNIE PROWADZIĆ FIRMĘ I ROBIĆ TAK ŻEBY PRACOWNICY CIĘ KOCHALI PODZIWIALI I NIE ROBILI W........ MYŚLĘ, ŻE POWINIENEŚ BYĆ WDZIĘCZNY ŻE MASZ GDZIE PRACOWAĆ DEBILU A NIE MARUDZIĆ WIDZĘ ŻE JESTEŚ TYPOWYM ZAGUBIONYM GNOJKIEM, KTÓRY NIC NIE POTRAFI TYLKO OCZERNIAĆ WSZYSTKICH WOKÓŁ.POPATRZ NA SIEBIE. DAJ ZNAĆ JAK CI SIĘ UDA MOŻE KIEDYŚ KTOŚ NAZWIE DEBILEM BĄDŹ NIEDOROZWOJEM. HA - TEGO CI ŻYCZĘ
3
Claudia 2017-02-13 07:56
Witam czy potrzebujecie ludzi na stanowisko produkcyjne? Jeśli tak to mój nr. 504683771 :)
1
Fiołkowa 2017-02-22 19:42
Ktoś ci zapłacł za ten post? widać że nie jesteś obiektywna. w sumie to tak, to prawda. Prowadzenie firmy i rozrkęcenie wymaga sporego nakładu pracy, samozaparcia i jakiejś tam wizji. trzeba czasem ludzi dyscyplinować. tu się zgodzę., ale firmę budują ludzie, a tych się w lamarze się nie szanuje. , Ten cały prezes jest chamski i ordynarny. paraduje w lakierkach i czasami taki elokwentny się wydaje. A to siano w butach dalej wystaje. opakowanie piękne, super fura, zegarek, a mentalność powiatowego biznesmena. zresztą to domena wszystkich tych januszy biznesu z powiatu tak jak gała meble, team plast, bodzio, gawin.

pracowałam tam dwa lata. jest tam moja dwójka znajomych więc mam informacje z pierwszej ręki. duża rotacja, w biurach pracują max. rok , dwa lata. Mentalne buractwo zarządu. kompletnie oderwani od rzeczywistrości. płacą słabo, lewe do koperty 10go każdego miesiąca. a na produkcji pożądnych narzędzi nie mają, w ogłoszeniach na olx czy gumtree cuda obiecują: szkolenia, certyfikaty, jakies imprezy firmowe, cuda wianki. naprawdę, potencjalnym kandydatom - szukajcie we wroc. szkoda zdrowia na smardzóew
7
Kilargo 2017-02-28 14:39
@zizi co innego prowadzić i "rozkręcić" firmę (szczególnie synkowie i synowe maja tu ogromne zasługi). A co innego mieć szacunek do ludzi, którzy dla Ciebie pracują. Rzucanie k...ami do wieloletniego pracownika, człowieka dwa razy starszego przy innych pracownikach jest zachowaniem godnym menela, a nie człowieka na poziomie i szefa "przedsiębiorstwa". Wyzywanie od debili kiedy sie nie ma rzeczowych argumentów na poparcie swoich racji. Wymaganie wdzięczności za pracę... Mam wymieniać dalej? Życzę wam żebyście kiedyś byli potraktowani w identyczny sposób. I tak pewnie nie nie zrozumiecie bo jesteście za bardzo oderwani od rzeczywistości. Pieniądze to nie wszystko niestety. Dla was tak. A kto mierzy wartość człowieka po portfelu? Tylko ktos kto nie ma sobą nic więcej do zaoferowania. Z twojego postu wynika jednoznacznie ze jesteś taka osoba. Bardzo nieszczęśliwi z was ludzie co widać po zachowaniu w stosunku do innych. Ale szacun ! macie forsę! Spróbujcie popracować na swoje utrzymanie 2 miesiące i to nie u tatusia, a gdzie indziej. Może zrozumiecie co to znaczy "praca". Tylko żeby sie wam paznokcie nie połamały ;) A od "typowego zagubionego gnojka, który nic nie potrafi" różnicie sie tylko portfelem (i to nie dzięki sobie tylko dzięki tatusiowi)... Co widać czarno na białym.
6
LAMAR 2017-03-01 16:11
Szanowny Panie, bardzo dziękujemy za wyrażenie opinii na temat naszej firmy. Pragniemy zauważyć, iż soboty oraz nadgodziny są płatne zgodnie z warunkami ustalonymi indywidualnie z pracownikami.
LAMAR 2017-03-01 16:12
Szanowny Panie Krzysztofie, wszelkie opinie są dla nas cenne, nawet te mało przychylne. Nieustannie pracujemy nad tworzeniem przyjaznego środowiska oraz odpowiednich warunków pracy. Pragniemy sprostać oczekiwaniom naszych pracowników, natomiast wiąże się to z poznaniem Ich preferencji. Zachęcamy do udzielenia opinii oraz opisania powodu Pańskich odczuć na adres: opinie@lamar.com.pl
LAMAR 2017-03-01 16:14
Szanowny Użytkowniku, Przykro nam, z powodu takiej oceny. Bardzo zależy nam na poznaniu szczegółów sytuacji, która stała się podstawą do wyrażania powyższej opinii. Chcemy aby w przyszłości podobne sytuacje nie miały już miejsca. Prosimy o kontakt mailowy i wiadomość na adres opinie@lamar.com.pl . Z góry dziękujemy.
LAMAR 2017-03-01 16:15
Szanowny Panie Michale,
Trudno odnieść się do Pana zarzutów bez poznania kontekstu..
Zachęcamy do szerszego opisania Pańskiej sytuacji pod adresem: opinie@lamar.com.pl
1
LAMAR 2017-03-01 16:16
Szanowna Pani,
W naszym 300 osobowym zespole pracują osoby o różnych kwalifikacjach i doświadczeniu zawodowym. Wynagrodzenia są adekwatne do określonych kwalifikacji.
1
LAMAR 2017-03-01 16:17
Zachęcamy do przesłania aplikacji na adres rekrutacja@lamar.com.pl lub pocztą tradycyjną na adres: LAMAR Sp. z o. o., Smardzów 30C, 56-400 Oleśnica.
1
LAMAR 2017-03-01 16:20
Szanowny użytkowniku,
Każdą organizację tworzą ludzie o różnych osobowościach, odmiennych charakterach, czy doświadczeniu zawodowym. W tym tkwi także siła naszej firmy. Stosowanie inwektyw przez przełożonego w stosunku do drugiej osoby jest oczywiście niedopuszczalne i nie powinno mieć miejsca zarówno w miejscu pracy jak i poza nim. Mamy nadzieję, iż wydarzenie opisane powyżej nie miało miejsca. Nie mniej zachęcamy do opisania sytuacji pod adresem opinie@lamar.com.pl .
1
Kolega 2017-03-02 18:49
Jeśli jesteś osobą, która poszukuje stabilnej pracy, ludzkiego traktowania, i chociaż odrobiny szacunku ze strony zarządu, to niestety nie trafiłeś pod dobry adres.

Mimo iż firma Lamar jest firmą rodzinną, a podobno takie są jednymi z lepszych, to daleko jej od godnej polecenia. Dotyczy to wszystkich stanowisk. Większość pracowników zaczyna od tzw. śmieciówek, które otrzymują po kilku a nawet kilkunastu dniach od rozpoczęcia pracy. Po przejściu okresu próbnego rozpoczynają się wycieczki do zarządu w celu wyproszenia się o umowę o pracę.
Pojęcia jak płatne nadgodziny, płatne soboty istnieją w tej firmie, ale nie mają żadnego przełożenia w praktyce..
Również z przerwaniem stosunku pracy jest duży problem, zaczynają się manipulacje, straszenie.

Pracownik jest rozliczany ze swoich obowiązków. Niestety jeśli chodzi o pracodawcę, to zachowuje się tak, jakby żadnych obowiązków wobec pracownika nie miał.
Całkowity brak szacunku ze strony zarządu wobec pracowników przedsiębiorstwa powoduje, że NIKT nie ma dobrego zdania na temat zarządu i NIKT nie posiada do nich zaufania.

Zarząd zapomina o jednej bardzo istotnej rzeczy.
Mianowicie to Im patrzą wszyscy na ręce i to z z nich biorą ludzie przykład.
Jeśli więc zarząd nie szanuje pracowników, wspólników, a także klientów, to niech nie wymagają tego od osób, które zatrudniają...

Nie krytykujcie synów szefostwa, za to, że nie mają szacunku do ludzi których zatrudniają, że nie rozumieją, co to jest utrzymać całą rodzinę za 2500 zł,. Pamiętajcie, że większość zachowań i manier wynosimy z domu. Ktoś im na to wszystko dał przyzwolenie. Oczywiście dobrze by było, gdyby postarali nauczyć się pokory, zagłębili się w temat prowadzenia działalności, a przede wszystkim poszerzyli wiedzę na temat PRAWA PRACY.
Bo pewnie nadejdzie kiedyś taki dzień, że to oni będą odpowiedzialni za firmę. A bez podstawowej wiedzy o tym jak prowadzić działalność gospodarczą i co to jest kultura biznesu wiele nie osiągną.
Na dzień dzisiejszy nie są dla pracowników żadnym autorytetem. I myślę, że powinni to potraktować jako swoją olbrzymią porażkę.
6
Bylem widzialem.. 2017-03-02 19:21
Brawo w koncu ktos sie za to zabiera...to co tam sie dzieje to szczera prawda..widzialem na wlasne oczy syf szczury biegajace pod nogami ...zero zainteresowania jak ludzie pracuja w takich warunkach..pijanstwo na zakladzie to chleb powszedni , totalna patologia prosisz sie o sprzet i czekasz miesiacami a robic czyms trzeba powiem wam ludzie omijajcie ten zaklad z daleka bo trauma zostanie na dlugo...
3
Kolega 2017-03-02 21:40
"Pragniemy zauważyć, iż soboty oraz nadgodziny są płatne zgodnie z warunkami ustalonymi indywidualnie z pracownikami."
Jesteście świadomi o czym piszecie?
O rany... wy sami strzelacie sobie w kolano. Najwyraźniej też powinniście zapoznać się z kodeksem pracy, zanim zabierzecie się za ratowanie wizerunku firmy.

To, w jaki sposób naliczana jest stawka za pracę w soboty, oraz za nadgodziny w tygodniu, pracę w godzinach nocnych, lub w dni wolne od pracy jest stwierdzone ustawowo i takie informacje można znaleźć w kodeksie pracy.

W takim razie, co oznacza dla Was "indywidualnie z pracownikami "?
Płacone jest wg. stanowiska obejmowanego w firmie? Relacji z kierownictwem/zarządem ?

Myślę, że wszyscy czytelnicy powyższych komentarzy są bardzo ciekawi, czym w takim razie kierujecie się w ustalaniu tych "indywidualnych stawek", skoro nie kodeksem pracy?


3
LAMAR 2017-03-03 09:58
Szanowny Panie,
Wysokość wynagrodzenia za pracę w godzinach nadliczbowych oraz za pracę w godzinach nocnych i w dni wolne od pracy jest ustalana według przepisów kodeksu pracy, jednak za podstawę wymiaru wynagrodzenia przyjmujemy indywidualną stawkę za godzinę pracy pracownika.
1
Malwina 2017-03-03 12:26
W biurach myszy. Najniższa krajowa. Zimno i śmierdzi.
4
@mecenas 2017-03-07 07:45
Masakra kobiety w jednej szatni z kobietami
2
@mecenas 2017-03-07 08:49
Tzn kobiety z facetami
4
Sunia 2017-03-07 09:28
Dziewczyna z kadr S. Donosi na kolegów z pracy. Uważajcie na nią!
6
Patrycja 2017-03-09 12:04
Jutro wezmą szufladę i będą szykować koperty z pensjami, gdyż tak jest taniej. Rozumiecie pracownicy Lamaru o co chodzi z tą szufladą?
8
Niezadowolony 2017-03-29 16:45
Wszystkim odradzam pracę w tej firmie ze względu na strasznie małe zarobki. Pensja dawana tylko do koperty. Na produkcji brak masek, ubrań, wentylacji. S. z kadr donosi.
1
Weronika 2017-03-31 11:20
@Niezadowolony, a co możesz powiedzieć o pozytywnych aspektach pracy w tym miejscu?
@1 2017-04-02 16:21
@Niezadowolony generalnie to wszyscy donoszą)) Ty na pewno też bo skoro jesteś niezadowolony a pracujesz to pewnie trzyma cię premia za przekazywanie.....
huh 2017-04-11 13:01
Wszyscy doradzają a ja bym spróbowała...
1
@1 2017-04-12 09:35
to próbuj :-) POWODZENIA ))) były dwie laski w BOK ,jedna wytrzymała jeden dzień , druga wytrzymala oooo też jeden dzień :-) próbuj może dasz rade 2 dni :-)
1
Komi 2017-04-16 18:17
Bardzo niskie zarobki mimio wynegocjowanej umowy o pracę na kwotę o wiele wyższą. Przez pierwszy miesiąc umowa śmieciowa i pieniądze do koperty. A miała być normalna umowa o pracę. Zrezygnowałem, mam na utrzymaniu trzy córki. Obecnie pracuję i zarabiam czterokrotność tamtejszej pensji. Ludzie w Lamarze mili i dosyć życzliwi. Praca tam jest dla młodych bez doświadczenia i zamieszkałych na miejscu, co się zgodzą pracować na śmieciówce.
LAMAR 2017-04-20 12:34
Szanowny Panie,
Wynagrodzenie oraz charakter umowy negocjowany jest indywidualnie z każdym pracownikiem, a jej kształt zależy m.in. od doświadczenia oraz posiadanych kwalifikacji. Żałujemy, że nie związał się Pan z nami na dłużej. Atmosfera pracy jest dla nas istotna, dlatego dziękujemy za miłe słowa. Życzymy dalszych sukces zawodowych.
Zostaw swoją opinię o lamar - Smardzów
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie lamar