logo Toyota

Toyota

Kraków

Opinie o Toyota

motoman 2013-04-25 22:21:47
i czy jest to umowa na stałe, na czas nieokreślony? czy czas określony?
peżo 2013-05-09 14:55:27
i kiedy (usunięte przez administratora)otwiera PEUGEOTA?
fdk 2013-06-02 12:39:33
Teraz będzie kolejny salon jaguara, tym razem w Nowym Sączu - w Krakowie już chyba wszyscy wiedzą jak w ITC i CM traktują pracowników, więc idą do innego miasta szukać jeleni.

MUSLI 2013-06-28 12:27:37
Byłam tam na rozmowie, ogólnie dowiedziałam się że na urlop możesz iść po roku pracy, z rozmowy wynikło ze soboty i niedziele pracujemy, bez nadgodzin, byłam na rozmowie na stanowisko inne niż recepcjonistka czy sprzedawca, a i tak odniosłam wrażenie że szukają kogoś kto przyjdzie za najniższą krajową
po ogłoszeniach widać jaka jest rotacja
2
eduardo 2013-06-30 17:06:46
do musli:
jaka pensja?
praca za darmo 2013-07-09 19:35:10
A jak sądzisz? Pomyśl
eduardo 2013-07-10 15:15:08
jakbym wiedział, nie pytałbym? Podejrzewam że najniższa krajowa plus premia? Ale nie wiem ile można zarobić na rękę? stąd moje pytanie
1
prawda 2013-10-03 11:12:24
heh... stawki jak najniższe z tego co czytam (usunięte przez administratora)
4
anonim 2014-01-20 21:25:49
gdyby te słowa kierował do mnie to za 10 min. miałby moje wypowiedzenie na biurku
1
ciekawa 2014-01-31 18:16:15
a praca jako recepcjonistka-sprzedawca? jakie zarobki?
4
orient 2014-02-03 19:39:20
coś w oscylującego koło najniższej krajowej
2
Krzysztof 2014-05-18 21:40:20
Nie rozumiem opinii które krążą na tym portalu taka jest prawda ze w icn pracują ludzie przez wiele lat to powiedzcie mi jaki jest tego powód.? Sam jestem wieloletnim pracownikiem co więcej przez pewien okres czasu miałam przyjemność pracować gdzie indziej i wiecie co nigdy bym nie zmienił pracy . Zgadza się ze podstawa nie jest najwyższa ale premia jak ktoś chce pracować jest naprawdę spora ja dzięki wieloletniej pracy w icn wybudowałem dom i jestem wdzięczny ze takie firmy jak icn istnieją ! A wy się wszyscy zastanówcie czemu macie takie negatywne podejście może to lenistwo a może poprószy głupota?
do krzyśka 2014-05-19 16:54:09
Krzysiek fantazje to ty masz, jaka premia? jaki dom? za twoją premie to prezes sobie dom buduje. Wróć na ziemie bo za twoją rzekomo "premię" (kilka stówek,które czasami są wypłacane), to nie wiadomo na co najpierw?
lili 2014-05-21 13:09:02
ja uważam, że negatywne opinie na tej stronie są grubo przesadzone. wiadomo że nikt z nas nie jest prezesem i nie będzie zarabiał tak dużych pieniędzy jak zarząd. Uważam jednak że płaca jest odpowiednia do zajmowanego stanowiska i chęci. i tak szczerze dziwie się czasem że Pan Prezes ma tak dużo cierpliwości do niektórych bo sama bym ich zwolniła za swoja indolencję.
Jest to super praca i polecam każdemu, nie ma co narzekać tylko trzeba pracować a oliwa sprawiedliwa:) Każdy będzie z czasem doceniony :)
Piotr 2014-05-21 13:19:29
jestem nowym pracownikiem tzn pracuje od ok 4 miesięcy i szczerze wszystko co było mi obiecane na rozmowie kwalifikacyjnej otrzymałem, wiec jestem zadowolony
Wiadomo że nie raz jest dużo roboty, ale lepsze to niż bezrobocie!!
Ja polecam, kierownicy serwisów super ogólnie jak na razie całe szefostwo fajnie!!
wiem 2014-05-23 07:58:17
powyższe wpisy mijają sie niestety z prawdą, kto tam pracuje ten wie, a ci co przyjdą tam i się zatrudnią, w szybkim czasie dowiedzą się gorzkiej prawdy
Robuś 2014-05-25 15:00:25
Wiecie co tak sobie czytam i tych waszych komentarzy nie rozumiem. Ja tam w icn pracowałem i to dość długo, ale nie słyszałem o obrażaniu. Dlaczego was interesuje to co ma prezes, czy tak każdą firmę rozliczacie? Ja tam rozumiem zarządzających firma bo prowadzić firmę to jest naprawdę wyzwanie, a zwłaszcza tak dużą. Ja miałem firmę i wiem co to wszystko znaczy. Wyjechałem do rodzinnych stron, ale może kto wiem może kiedyś powróce do icn jeśli przeprowadzę sie do Krakowa. Ja osobiście polecam prace w icn, fajna praca, i fani ludzie.
alfred 2014-05-26 13:32:52
moja opinia jest taka że jak się komuś chce pracować to będzie zadowolony! a leni icn faktycznie nie chce zresztą jak każda firma.
Wszyscy którzy się tu wypowiadają negatywnie poprostu są leniwi! powodzenia w innej pracy ! pewnie tam też Wam będzie zle!:):)
1
Grzegorz 2014-07-23 09:23:40
Ja pracuje w tej firmie od jakiegoś czasu, jestem zadowolony ,pracuje do 17 dobrze zarabiam z dniami wolnymi jak potrzebuje zawsze dostaje zgodę nie ma problemu z wcześniejszymi wyjściami jak jest taka potrzeba . Co do urlopów to jeszcze nie spotkałem się by któryś z kolegów nie dostał.
Jeśli chodzi o mój urlop to wiem ze mogę dostać po roku pracy ale wszędzie tak jest wiec nie rozumiem waszego oburzenia.
Na dodatek każdy z pracownikow który chciał otrzymał samochód w super ekstra promocyjnej cenie od toyoty . Nawet znam ludzi w tej firmie którzy po 2 miesiącach pracy dostali taka możliwość . Szefostwo jest wymagające ale elastyczne i wydaje mi się ze wystarczy dobre podejście i zaangażowanie a napewno spotka się to z pozytywnym rozpatrzeniem próśb czy to o urlop czy o jakiekolwiek wyjście..
Nie można tylko wymagać bo mi się należy trochę pokory drodzy czytelnicy , ponadto jak wam się nie podoba zawsze można odejść .
Ale pamiętajcie wszędzie dobrze gdzie nas nie ma,a do tej firmy już nie jeden wrócił co odszedł i odpowiedzcie mi czemu ? Bo jest tak zle ?
1
A jest dobrze? 2014-07-25 20:16:12
A jest dobrze? Bo moderowane komentarze i usunięcie połowy nieprzychylnych o czymś świadczy
4
odessa 2014-07-27 12:31:12
Grzesiek nie wiem co bierzesz ale zmień to :)
7
kup teraz 2014-11-19 18:31:17
Możliwość moderacji to na tym portalu usługa operatora forum którą może wykupić zainteresowany. Więc nie jest to już moderacja a raczej manipulacja opiniami. Dlatego opinie są szczątkowe, a niekiedy komicznie nieobiektywne :)
Ta opinia nie doczeka Nowego Roku :)
3
znający sytuację 2014-11-27 21:18:37
Wpadnij i zobacz ;)
kup teraz 2014-11-28 21:49:18
To co się dzieje w dealerstwach to nie to samo co rdzenna Toyota. Dealer to poprostu samodzielny franczyzobiorca , który ma prawo używania znaku Toyota. A praktyki stosowane w dealerstwach są szeroko odległe od nawet ideologii Toyoty, zaś Toyota jako Toyota nie specjalnie jest zainteresowana tym co się dzieje w dealerstwach.
Ot, osobne przedsiębiorstwa - nie problem Toyoty...
dobrze radzę 2014-12-14 18:02:44
szukaj gdzie indziej - dobrze radzę
2
wow 2014-12-20 07:28:29
Szczerze jestem w szoku odnośnie opinii na temat icn.pracowałem tam w pięknych latach, gdzie ludzie nie znali słowa kryzys(2006-2008).kierownik(usunięte przez administratora) Od serwisu bardzo miły i pomocny człowiek.poza tym jak się przyjalem to rotacji nie było w ogóle,tzn na serwisie je.kier.(usunięte przez administratora).+ cala reszta serwisu ludzie z co najmniej 2 letnim starzem.po przerobienie tychrze 2 lat skład na serwisie i z tego co pamiętam recepcji tez był ten sam poza jakimś drobnym wyjątkiem.odnośnie sprzedawcow samochodów nowych to jednak rotacja była.fakt serwis i mechanicy i ogolnie reszta składu to byli ok ludziska(usunięte przez administratora)premia od obrotu serwisu.przyznał szczerze opóźnienia były ale kilkudniowe,poza tym problemów nie było.w 2008 nastała slynna recesja(usunięte przez administratora).ja czujac chude lata emigrowałem.Niejednokrotnie zalowalem ze opuszcza naprawdę fajna ekipę.Teraz jestem w Szoku!!!jak widzę taka rotacje
kadry 2014-12-28 09:54:23
pracownik gospodarczy satysfakcjonuje?
kadry 2015-01-11 09:29:14
W tym momencie wypadałoby strząsać śnieg z choinek, odśnieżać od 6 rano a gdy sporo nasypie to tenże biały puch koniecznie trzeba wywozić z dala od firmy.

(usunięte przez administratora)
On 2015-01-31 21:58:32
a dlaczego nie pracujesz? no właśnie
3
lool 2015-02-04 17:37:03
... bo może był... nieefektywny??? Więcej śniegu spadało niż wywiózł, to wyleciał.
2
znafca 2015-02-05 19:29:58
Zobacz sobie na dział ogłoszeń. W tym momencie potrzebują wszystkich, począwszy od doradcy, recepcjonistki, mechaników, myjkowych, magazynierów.

Rusz tą pustą głową i pomyśl dlaczego
2
słaby 2015-05-04 12:24:10
no widzę że ktoś w końcu prawdę napisał
ciekawe jaka będzie reakcja moderacji i troli z toyoty ;-)
1
antysandra 2015-06-04 09:42:17
Jeśli coś sobą prezentujesz to czemu nie? Jeśli kolejne dno, czyli 99% społeczeństwa - nie.
1
ole ole 2015-12-11 12:11:08
Ile można zarobić na stanowisku kierowniczym?
ole ole 2015-12-15 18:38:55
do oho: nie wyobrażam sobie by pracować w tej branży bez prawa jazdy, ale z tego co czytam to zarobki kiepskie oscylujące w granicach najniższej krajowej, nie wiem jak się to ma do stanowiska kierowniczego, może ktoś kto wie się odezwie?
aga 2016-01-15 15:08:41
O widzę że tak samo traktują wszystkich, a ogłoszenie jest już od wielu lat...tak lat. Byłam tam ostatnio w czerwcu i wszystkie dziewczyny były umówione na jedną godzinę na 17. Nie wiem co jest grane czy zatrudniają tam na miesiąc i zmiana czy porostu nikt nie spełnia ich oczekiwań.
kapelusz 2016-01-25 20:35:24
jakie zarobki? normalnie i ile mozna dostać z kapelusza?
kapelusz 2016-01-26 20:49:11
i na stanowisku sprzedawcy też takie zarobki?
kapelusz 2016-01-28 19:33:05
czy takie same zasady obowiazują sprzedawców, kierowników itd.?
kapelusz 2016-02-01 06:22:09
pytam o to czy takie same zasady dot.wypłaty zarobków, ich wysokości w ICN Kraków, obowiązują na innych stanowiskach np. sprzedawcy
kapelusz 2016-02-03 17:47:41
może ktoś rozwinie temat dot. sprzedawców? jakie zarobki ogółem i co wchodzi w jakiej wysokości w skład zarobków? z tego co się orientuję większe szanse na zatrudnienie są jako sprzedawca
Pmg 2016-06-20 10:58:07
Dam wszystkim dobrą radę. W imieniu swoim i innych byłych pracowników nowaka- lepiej siedzieć na bezrobociu niż pracować u tego człowieka. Chyba ,że jesteście masochistami i chcecie przekonać się co znaczy praca w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Każda inny pracodawca będzie lepszy. Kilku pracowników wytoczyło mu już sprawy w sądzie pracy.
A jeśli zignorujecie moją radę to pamiętajcie- to on zwalnia jeśli sami to zrobicie zostaniecie bez ostatniej wypłaty. To dla niego upokorzenie i na pewno się odegra.
6
Dfg 2016-06-20 11:09:55
Nie utożsamiajcie firmy Toyota z właścicielem aso. Diler dostaje autoryzację od Toyoty. Pracownicy zatem są na łasce nowaka a nie zarządu Toyota Motor Poland. To bardzo duża różnica. Inter Car Nowak jest niestety autonomicznym podmiotem w kwestii pracowników.
ale 2016-06-27 15:00:49
no to grubo, a znajomy tam pracuje i mówił że 12 000 wyciąga na miesiąc.
ale 2016-06-27 15:58:35
podobno na stanowisku sprzedawcy, jakie kwalifikacje? nie wiem.
zyga 2016-06-27 16:35:54
no 12oo legalnie i koperta ogólnie 2000 do 2500 na umowie zleceniu przy ok 220 godzin miesięcznie w umowie jest punkt o karze 5 tyś w przypadku odstąpienia od umowy więc wszystko prawda :)
1
czyli 2016-06-27 16:46:23
w kopercie dostajesz drugie tyle a nawet wiecej niż normalnie? nie chcę mi się wierzyć. Ktoś kiedyś pisał ze premia ok. 200 pln
anonimous 2016-08-29 22:32:52
czyli licząc nawet 2500 pln/m-c to przy prowadzeniu własnej działalności gospodarczej i po opłacie wszystkich składek to zbyt wiele nie zostaje na życie
anonimous 2016-08-29 22:33:11
czyli licząc nawet 2500 pln/m-c to przy prowadzeniu własnej działalności gospodarczej i po opłacie wszystkich składek to zbyt wiele nie zostaje na życie
werfg 2016-08-29 22:50:06
no dobra ale ta kwota to jest netto czy brutto hm??
Zostaw swoją opinię o Toyota - Kraków
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Toyota