logo Toyota

Toyota

Kraków

Opinie o Toyota

A jest dobrze? 2014-07-25 20:16
A jest dobrze? Bo moderowane komentarze i usunięcie połowy nieprzychylnych o czymś świadczy
9
odessa 2014-07-27 12:31
Grzesiek nie wiem co bierzesz ale zmień to :)
9
kup teraz 2014-11-19 18:31
Możliwość moderacji to na tym portalu usługa operatora forum którą może wykupić zainteresowany. Więc nie jest to już moderacja a raczej manipulacja opiniami. Dlatego opinie są szczątkowe, a niekiedy komicznie nieobiektywne :)
Ta opinia nie doczeka Nowego Roku :)
6
znający sytuację 2014-11-27 21:18
Wpadnij i zobacz ;)
1
kup teraz 2014-11-28 21:49
To co się dzieje w dealerstwach to nie to samo co rdzenna Toyota. Dealer to poprostu samodzielny franczyzobiorca , który ma prawo używania znaku Toyota. A praktyki stosowane w dealerstwach są szeroko odległe od nawet ideologii Toyoty, zaś Toyota jako Toyota nie specjalnie jest zainteresowana tym co się dzieje w dealerstwach.
Ot, osobne przedsiębiorstwa - nie problem Toyoty...
1
dobrze radzę 2014-12-14 18:02
szukaj gdzie indziej - dobrze radzę
5
wow 2014-12-20 07:28
Szczerze jestem w szoku odnośnie opinii na temat icn.pracowałem tam w pięknych latach, gdzie ludzie nie znali słowa kryzys(2006-2008).kierownik(usunięte przez administratora) Od serwisu bardzo miły i pomocny człowiek.poza tym jak się przyjalem to rotacji nie było w ogóle,tzn na serwisie je.kier.(usunięte przez administratora).+ cala reszta serwisu ludzie z co najmniej 2 letnim starzem.po przerobienie tychrze 2 lat skład na serwisie i z tego co pamiętam recepcji tez był ten sam poza jakimś drobnym wyjątkiem.odnośnie sprzedawcow samochodów nowych to jednak rotacja była.fakt serwis i mechanicy i ogolnie reszta składu to byli ok ludziska(usunięte przez administratora)premia od obrotu serwisu.przyznał szczerze opóźnienia były ale kilkudniowe,poza tym problemów nie było.w 2008 nastała slynna recesja(usunięte przez administratora).ja czujac chude lata emigrowałem.Niejednokrotnie zalowalem ze opuszcza naprawdę fajna ekipę.Teraz jestem w Szoku!!!jak widzę taka rotacje
kadry 2014-12-28 09:54
pracownik gospodarczy satysfakcjonuje?
kadry 2015-01-11 09:29
W tym momencie wypadałoby strząsać śnieg z choinek, odśnieżać od 6 rano a gdy sporo nasypie to tenże biały puch koniecznie trzeba wywozić z dala od firmy.

(usunięte przez administratora)
1
On 2015-01-31 21:58
a dlaczego nie pracujesz? no właśnie
6
lool 2015-02-04 17:37
... bo może był... nieefektywny??? Więcej śniegu spadało niż wywiózł, to wyleciał.
4
znafca 2015-02-05 19:29
Zobacz sobie na dział ogłoszeń. W tym momencie potrzebują wszystkich, począwszy od doradcy, recepcjonistki, mechaników, myjkowych, magazynierów.

Rusz tą pustą głową i pomyśl dlaczego
6
słaby 2015-05-04 12:24
no widzę że ktoś w końcu prawdę napisał
ciekawe jaka będzie reakcja moderacji i troli z toyoty ;-)
6
antysandra 2015-06-04 09:42
Jeśli coś sobą prezentujesz to czemu nie? Jeśli kolejne dno, czyli 99% społeczeństwa - nie.
1
ole ole 2015-12-11 12:11
Ile można zarobić na stanowisku kierowniczym?
ole ole 2015-12-15 18:38
do oho: nie wyobrażam sobie by pracować w tej branży bez prawa jazdy, ale z tego co czytam to zarobki kiepskie oscylujące w granicach najniższej krajowej, nie wiem jak się to ma do stanowiska kierowniczego, może ktoś kto wie się odezwie?
aga 2016-01-15 15:08
O widzę że tak samo traktują wszystkich, a ogłoszenie jest już od wielu lat...tak lat. Byłam tam ostatnio w czerwcu i wszystkie dziewczyny były umówione na jedną godzinę na 17. Nie wiem co jest grane czy zatrudniają tam na miesiąc i zmiana czy porostu nikt nie spełnia ich oczekiwań.
kapelusz 2016-01-25 20:35
jakie zarobki? normalnie i ile mozna dostać z kapelusza?
kapelusz 2016-01-26 20:49
i na stanowisku sprzedawcy też takie zarobki?
kapelusz 2016-01-28 19:33
czy takie same zasady obowiazują sprzedawców, kierowników itd.?
kapelusz 2016-02-01 06:22
pytam o to czy takie same zasady dot.wypłaty zarobków, ich wysokości w ICN Kraków, obowiązują na innych stanowiskach np. sprzedawcy
kapelusz 2016-02-03 17:47
może ktoś rozwinie temat dot. sprzedawców? jakie zarobki ogółem i co wchodzi w jakiej wysokości w skład zarobków? z tego co się orientuję większe szanse na zatrudnienie są jako sprzedawca
Pmg 2016-06-20 10:58
Dam wszystkim dobrą radę. W imieniu swoim i innych byłych pracowników nowaka- lepiej siedzieć na bezrobociu niż pracować u tego człowieka. Chyba ,że jesteście masochistami i chcecie przekonać się co znaczy praca w [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] Każda inny pracodawca będzie lepszy. Kilku pracowników wytoczyło mu już sprawy w sądzie pracy.
A jeśli zignorujecie moją radę to pamiętajcie- to on zwalnia jeśli sami to zrobicie zostaniecie bez ostatniej wypłaty. To dla niego upokorzenie i na pewno się odegra.
12
Dfg 2016-06-20 11:09
Nie utożsamiajcie firmy Toyota z właścicielem aso. Diler dostaje autoryzację od Toyoty. Pracownicy zatem są na łasce nowaka a nie zarządu Toyota Motor Poland. To bardzo duża różnica. Inter Car Nowak jest niestety autonomicznym podmiotem w kwestii pracowników.
ale 2016-06-27 15:00
no to grubo, a znajomy tam pracuje i mówił że 12 000 wyciąga na miesiąc.
ale 2016-06-27 15:58
podobno na stanowisku sprzedawcy, jakie kwalifikacje? nie wiem.
zyga 2016-06-27 16:35
no 12oo legalnie i koperta ogólnie 2000 do 2500 na umowie zleceniu przy ok 220 godzin miesięcznie w umowie jest punkt o karze 5 tyś w przypadku odstąpienia od umowy więc wszystko prawda :)
5
czyli 2016-06-27 16:46
w kopercie dostajesz drugie tyle a nawet wiecej niż normalnie? nie chcę mi się wierzyć. Ktoś kiedyś pisał ze premia ok. 200 pln
anonimous 2016-08-29 22:32
czyli licząc nawet 2500 pln/m-c to przy prowadzeniu własnej działalności gospodarczej i po opłacie wszystkich składek to zbyt wiele nie zostaje na życie
2
anonimous 2016-08-29 22:33
czyli licząc nawet 2500 pln/m-c to przy prowadzeniu własnej działalności gospodarczej i po opłacie wszystkich składek to zbyt wiele nie zostaje na życie
1
werfg 2016-08-29 22:50
no dobra ale ta kwota to jest netto czy brutto hm??
1
Pawlak 2017-04-15 19:28
firma już z tego co wiem nie jest juz autoryzowana a i ludzi nie ma do pracy
2
purek 2017-04-18 17:21
kiedyś tam pracowałem i porażka totalna umowa pożal się boże zarobki kpina a wymagania fiu fiu typowy przykład ziemi obiecanej logo toyoty i nic więcej tylko dla fajerów i desperatów lepiej gazety sprzedawać albo korytarze pucować bo zarobki lepsze i legalnie jak to możliwe że to tyle lat funkcjonowało nie rozumiem
7
SZUMILAS 2017-04-20 09:38
chyba już wszystkim wiadomo że INTER CAR NOWAK -NIE POSIADA JUŻ AUTORYZACJI TOYOTY!
TAKŻE PROSZĘ UWAŻAĆ BO FIRMA NIE INFORMUJE ZE STRACIŁA AUTORYZACJĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
5
SZUMILAS 2017-04-20 09:39
chyba już wszystkim wiadomo że INTER CAR NOWAK -NIE POSIADA JUŻ AUTORYZACJI TOYOTY!
TAKŻE PROSZĘ UWAŻAĆ BO FIRMA NIE INFORMUJE ZE STRACIŁA AUTORYZACJĘ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
4
Lolek 2017-04-24 13:54
Inter Car Nowak NIE POSIADA AUTORYZACJI Toyoty - to jest prawda !!!!!!!
8
nick 2017-04-26 17:02
a salon w dalszym ciągu funkcjonuje w najlepsze
1
game over, mr owner 2017-04-27 22:32
NAJWYŻSZY CZAS !!! - jako były pracownik INC mówię: o 10 LAT ZA PÓŹNO !!!!
Za te wszystkie upokorzenia, za ten mobbing, za kradzież pieniędzy swoich pracowników (bo czymże innym jest grabienie ciężko zapracowanych premii) , za niewypłacane nadgodziny, premie pod stołem bez opodatkowania - mam nadzieję, że teraz jeszcze fiskus cie dojedzie i pójdziesz bez portek.
10
nick 2017-04-28 14:30
Od maja , będzie funkcjonował tylko ten salon na zakopiańskiej?
2
ciekawy 2017-05-01 14:34
A co z pracownikami?
1
ciekawy 2017-05-05 17:07
ale rozwiąże umowy tak z dnia na dzień? wszystkim?
daro 2017-05-06 16:07
no i właśnie cwaniactwo musi się skończyć nie ma w polsce drugiego takiego serwisu jak intercar to kpina oszustwa już na poziomie umów o pracę rozliczeń za pracę w nadgodzinach stawki poniżej najniższej krajowej rozliczenia pod stołem i inne wałki jednym słowem nowak i cała rodzinka do pierdla i przepadek mienia również spółki córki porozpisywane dziadostwo złodziejstwo oszustwo a jeśli ktoś żałuje i wzdycha to chyba albo powalony w dekiel albo kolaborant bo jak to możliwe żeby wykwalifikowany mechanik z doświadczeniem zarabiał mniej niż babcia klozetowa nie wspomnę o mobbingu i godzinach pracy za niecałe 2 tyś przy 220 godzinach miesięcznie i wy ludzie wymagacie żeby mechanik dbał o wasze auto hahahaha!!
10
robo 2017-05-09 07:30
słyszałem ze ludzie mają przejść do tego salonu na zakopiańską, ale czy wszyscy?
NIKT 2017-05-15 13:52
Nie polecam pracy u Państwa Nowaków. Kasa jest jak wkradniesz się w łaski Państwa. Jeśli Oni mogą pracować o 1:00 w nocy, to Ty też. Z tym, że zapominają, że Oni zarabiają 100 razy więcej od Ciebie. Jeśli zaś chodzi o serwis, to jeśli wymiana jakiejś części - to żądać zwrotu starej. Wtedy galop do kontenera i wyszukiwanie z obłędem w oczach. Ale jak widać w centrali Toyoty też to zauważyli. Nie są już przedstawicielem tejże marki. Kończąc temat proponuję unikać jakiejkolwiek współpracy.
3
zajady popękają mi ze śmiechu 2017-05-16 21:32
INC rozesłał o swoich informację, że ...(cytat) "rozpoczyna nowy etap działalności zmieniając strukturę organizacyjną rozszerzając zakres obsługiwanych marek pojazdów i jednocześnie kończąc wyłączną współpracę z centralą Toyota Motor Poland" . Dalej takie sratu tatu pierdu pierdu że oczywiście nadal będą sprzedawać nowe samochody częsći i kredyty i takie tam oraz zachęcają do skorzystania z karty rabatowej dla posiadacza takiego listu. Ani słowem nie wspomina, że stracił autoryzację Toyoty, pismo jest logowane znakiem Toyoty, a podpisane jako Zarząd, BEZ PODPISU.
Co to oznacza w języku INC? - wyślemy frajerom pismo że rozwijamy się, a nie powiemy że bez autoryzacji Toyoty. Będziemy serwisować auta i sprzedawać używki sprowadzone po dzwonie z USA, a klienci będą myśleli że kupują auto demonstracyjne dealera. Noi nie podpiszemy się, bo jakby ktoś wytoczył sprawę w sądzie - to przecież pismo nie było podpisane, więc każdy mógł je wysłać, a w ostateczności odpowiedzialnością obarczy się recepcjonistkę.
6
Toyota Dobrygowski 2017-05-17 14:49
TMP przygrała na nosie salonowi INC z Jasnogórskiej, bo jest już kolejny nowy dealer Toyoty - Toyota Kraków Bronowice przy ul. Jasnogórskiej 9 a więc po przeciwnej stronie dotychczasowego salonu.
4
nick 2017-05-20 08:41
To nic tylko się przenieść na drugą stronę ulicy
1
Widzisz a nie reagujesz. 2017-05-31 22:04
Masakra Wam powiem...nic dobrego. Koniec z Nowakiem!
2
grzmię 2017-06-01 05:55
Jak koniec? teraz podobno ma u niego być Hyundai? prawda to?
2
Karol 2017-08-21 12:39
Jaka jest przyczyna tak długiej ciszy na forum firmy?
Zostaw swoją opinię o Toyota - Kraków
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Toyota