brak logo

F.H.U. MARTEX Sp. J.

Rybnik

Opinie o F.H.U. MARTEX Sp. J.

Życzliwa wszystkim nowym pracownikom w F.H.U Marte 2011-02-01 07:22:38
Witam wszystkich Państwa,
chciałam Państwa ostrzec przed F.H.U
Martex. Firma ta działa na zasadach klasycznego [usunięte przez moderatora], o których głośno było ostatnio np. we Włoszech. [usunięte przez moderatora]. w bardzo sprytny sposób zmusza pracowników do pracy w systemie 9 godzinnym, mimo że na umowie widnieje standardowy 8 godzinny tryb pracy. Stawka za nadgodzinę wynosi 5,50 zł. Praca na akord, wychodząć do toalety wychodzisz z pracy. Oferta pracy firmy Martex przedstawiona na ogólnodostępnych portalach jest ciekawa tylko nie możliwa do realizacji w tej firmie. Awansuje tylko rodzina szefa. Praca pod nadzorem kilkudziesięciu kamer i mnóstwo osób, które " uprzejmnie donoszą". Wiele bym mogła jeszcze napisać, ale nie chce właścicielowi firmy psuć tygodnia, skoro już zepsułam mu dzień. Pozdrawiam wszystkich państwa i ostrzegam przed legalnymi [usunięte przez moderatora]obozami pracy w Polsce.
1
mietek 2011-02-12 21:00:29
Piszesz totalne bzdury!! Jeśli sumiennie pracujesz to nie straszne Ci żadne kamery, pracuje w tej Firmie dobrych pare lat i nie dostrzegłem niczego takiego co opisujesz. Nie jest to żaden [usunięte przez moderatora], tylko dobrze prosperująca Firma a [usunięte przez moderatora] jest bardzo dobrym pracodawcą, Pozdrawiam !! Pracownik biurowy nie związany z rodziną!!!
1
Pracownik B. 2011-02-15 08:17:04
Witam
Jestem kilkuletnim pracownikiem firmy "MARTEX" i bardzo przykro mi się czyta fałszywą opinię na temat naszej firmy i jej właściciela. Widać, że pisze to osoba która nigdy u nas nie pracowała i nie zna [usunięte przez moderatora]osobiscie. Powiem tylko tyle - kto w naszej firmie sumiennie pracuje ten tylko na tym zyskuje.
Pozdrawiam
"Życzliwa zastanów się nad sobą i kłamstwami które wypisujesz".
anonim 2011-02-15 14:17:20
W życiu nie czytałem wiekszych bzdur !!!
Pracuję w tej firmie pare lat i jest to bardzo dobrze prosperujaca firma a pracodawca dobrze płaci za dobrze wykonana prace. Jesli ktos robi to co do niego nalezy to nie straszne mu kamery. Problem pojawia sie w chwili kiedy komus nie chce sie pracowac i probuje sie przed nimi chowac.
Nie przypominam sobie zebym widzial Pania pracujaca na naszym magazynie. Moge sie jedynie domyslac ze osoba "poszkodowana" jest Pani maz, chlopak lub syn ktory w strachu przed Pania woli naopowiadac bzdur na temat swojego pracodawcy i warunkow pracy niz przyznac sie do tego ze nie potrafi wykonac najprostrzej powierzonej mu pracy.
Pozdrawiam i radze sie zastanowic zanim znowu napisze Pani cos rownie glupiego.
1
anonim 2011-02-15 14:37:08
Ja tam Bardzo dobrze wspominam prace w Martexie, pozdrawiam [usunięte przez moderatora] i Chłopaków!!!:
OK 2011-04-12 14:41:38
Prawda zawsze lezy gdzies po srodku.W tych czasach trudno o prace ktora bedzie przyjemna i dostawac za to kupe kasy!!!!
Laska opisujaca martex głównie mówila o warunkach na magazynie.
Jest to ciezka praca i to jest prawda.A ci co pisza o super zarobkach na poziomie zachodnim napewno pracuja w biorze i nie bardzo maja pojecia co to jest ciezka praca.
Jest tez w tym troche prawdy ,ze jest wielu "życzliwych" ktorzy pragna sie wybic , i sie wybili dzieki uprzejmemu donoszeniu a nie swojej wiedzy i pracy.Ale tak jest wszedzie.do celu po trupach.

Miejmy nadzieje ze bedzie lepiej a nie gorzej!!!!A "uprzyjmi"donosiciele skoncza w [usunięte przez moderatora].na niezdrowych promocjach He...pozdro dla czworakątów
1
P.W. 2012-04-29 15:40:57
OK - 2011-04-12 14:41:38

Prawda zawsze lezy gdzies po srodku.W tych czasach trudno o prace ktora bedzie przyjemna i dostawac za to kupe kasy!!!!

Laska opisujaca martex głównie mówila o warunkach na magazynie.

Jest to ciezka praca i to jest prawda.A ci co pisza o super zarobkach na poziomie zachodnim napewno pracuja w biorze i nie bardzo maja pojecia co to jest ciezka praca.

Jest tez w tym troche prawdy ,ze jest wielu "życzliwych" ktorzy pragna sie wybic , i sie wybili dzieki uprzejmemu donoszeniu a nie swojej wiedzy i pracy.Ale tak jest wszedzie.do celu po trupach.



Miejmy nadzieje ze bedzie lepiej a nie gorzej!!!!A "uprzyjmi"donosiciele skoncza w [usunięte przez moderatora]na niezdrowych promocjach He...pozdro dla czworakątów
Witam. Nie pracowałem w Martexie ale często tam bywałem i znam dobrze chłopaków ze sprzedaży jak i z magazynu, nie słyszałem nikogo kto by narzekał na pracę. Ciężka na pewno jest, lecz nie oszukujmy się to nie firma która handluje pierzem lecz częściami do samochodów ciężarowych, więc są to duże i ciężkie części. Co do Pana Grzegorza to czapki z głów, bo trzeba nie lada wysiłku żeby stworzyć w tych czasach Firmę z Polskim kapitałem, od małego sklepiku do tak dużej hurtowni. Z Poważaniem P.W.
2
anonimowy 2014-03-02 17:05:13
a co mozecie powiedziec o lodzkim oddziale tj firmy
2
Kolega, zresztą jak wszyscy 2014-11-29 01:08:29
Wiam. Niestety różowo nie jest. Pan szef ma schize że wszyscy go okradają. Ale to szczegół. Brak jest rzetelnej oceny pracowników. Premia uznaniowa jest rozdzielana pod kątem czasu spędzanego przy biurku Pana Kierownika i opowiadaniu o kolegach. Warunki pracy są bardzo niedogodne. Szczególnie zimą. Czas pracy jest odliczany co do minuty niestety przez kiepski system który często ucina godziny magazynierom , a Pan Wielmożny Kierownik ma pretekst do obcięcia premii. Na magazynie jest straszny bajzel. Czasem trzeba przerzucić kilkaset kg żeby wydostać pierdółkę. Kilka osób jest pozbawianych wszelkich praw przez zatrudnianie ich na umowę zlecenie pomimo świadczenia stosunku pracy (czas pracy, grafik, kierownik nadzorujący wykonanie pracy) Relacje pomiędzy pracownikami ??? Chamstwo, obłuda, podkradanie dosłownie wszystkiego, kapowanie i fałszywa uprzejmość. Kolejna sprawa, niepisane przymuszanie do pracy w soboty, nieprzepracowanie dwóch sobót (ponad godziny etatowe) skutkuje nieprzyznaniem premi tzw uznaniowej. Rzetelnie pracując pokonuje się pieszo dziennie ok 10 do 15 km, a pracodawca serwuje obuwie za 4 dychy, odparzenia murowane. Zadada awansu ? Awansują tylko pupile Pana Kierownika. Plusy ? Bezstresowa robota. Ale z kolei to dźwiganie ciężarów za gówniane pieniądze. Kolejny plus, jest kilku totalnych kretynów którzy skutecznie poprawiają codziennienastrój osobom myślącym. można spotkać też ok 40letniego frustrata któremu obrzydł cały świat i skutecznie próbuje podtruć życie innym. Jest największy więc wszyscy przytakują. Zna sie dosłownie na wszystkim :) . Aaa, uwaga na największy nos na magazynie. Fałszywa gnida. Poniża osoby ewidentnie chore , a nie ma odwagi zapytać na co chorują. Skolei ci przećpani są nieszkodliwi. Pamiętaj, większą wydajnością nie uzyskasz wyższej premii. Ilość zebranych pozycji to ściema. Nie zostawiaj hajsu i kosztownych rzeczy w szpindlu. Wydziarany kradnie. To chyba tyle, do zobaczenia na magazynie.
10
. 2014-12-08 18:55:08
źle ci to pewnie piszę jakiś osobnik który również nic nie robi na to wygląda.
1
Zainteresowany robotą 2015-01-25 15:58:26
Panowie podzielcie się opiniami na temat dostępności, cen i zarobków.
dj 2015-02-07 16:28:53
o który oddział /magazyn i stanowisko ci chodzi?
2
laj 2015-02-10 16:58:16
ile daja podstawy na sprzedawce w sklepie?
.l 2015-03-19 18:56:54
nie wiem ile dają ale sprzedawczyki to jedno wielkie nieróbstwo.
3
gonzales 2015-09-06 22:48:25
Dryblas(frustrat)jak zwykle wtraca sie tam gdzie nie trzeba,jest banda kiboli chorzowskich(koksy) i cała reszta desperatuw.Jakis dziadek spiewa psculke maje ,drugi chodzi i drze morde po magazynie bo ma nos jak pinokio.Jakis typ gada w englisz ,innni bez zembuw chodza ,krzywy z aparatem popieprza ,na wydawce jakis bez gimnazjum kierownik,drugi paczki tylko porzera,lysy dziadek sluchej sluchej, banda alkocholikow cpunow i innej patologi.Ale dobrze placą.
starszy magazynierDG 2015-10-19 04:20:18
gonzales witam ja pracuje od kilku lat w magazynie centralnym w dabrowie, pod firma martex logistics prowadzona przez pana zbyszka i artura. napisales ze dobrze placa rozumiem ze ty jestes pod martexem w rybniku. jakie tam macie stawki na umowach jakie premie i czy w niedziele placa 100% bo w dabrowie choc odwalamy extra robote jest słabo. opisz zarobki jakie sa u was a ja przedstawie nasza sytuacje. ciekawy jestem jakie sa zarobki w w oddzialach np warszawa choc to jest ajent. czekam na odp.
2
starszy magazynierDG 2015-10-20 08:05:36
no to opisz jak jest u Ciebie Macz place premie nadgodziny wymienimy sie informacjami
larry 2015-11-16 22:31:11
Gonzales po twoim wpisie widać że nawet szkoły podstawowej nie skończyłeś.
5
Antek 2015-11-18 19:25:17
Gonzales chyba czujesz się niespełniony a Niespełnienie obniża samoocenę i rodzi niepokój, który redukuje się za pomocą mechanizmów obronnych np. projekcji, racjonalizacji. Często for­mą reakcji są zachowania autodestrukcyjne, ucieczka w chorobę, depresja za dużo kolegów też raczej nie masz . Proponuję wizytę u psychologa .
5
Ziomek 2015-12-25 18:33:49
Jak tam nie pracujesz to co cię to obchodzi !??!!
4
nie zając? 2016-01-30 20:31:29
Współczuję osobą tam pracującym że mają takiego "kolegę" który obrabia im tyłki . Pewnie tam już nie pracujesz i teraz się chcesz dowartościować - ja im pokażę !! Wychodzi że to ty jesteś sfrustrowany takich ludzi rozpoznaje się bez problemu. Ciągle niezadowoleni, poirytowani, rzadko się uśmiechają, mają przewlekłe poczucie niesprawiedliwości, niezrozumienia, własnej odmienności, nie potrafią cieszyć się drobiazgami zwykłych dni. Są trudni w relacjach – zawsze coś im się nie podoba, ciężko ich zadowolić, szybko stają się męczący – do tego potrafią zarażać swoim obniżonym nastrojem
6
olek 2016-05-13 09:46:03
firma poszukuje do Kielc na stanowisko sprzedawca części zamiennych do pojazdów ciężarowych. Oferuje zatrudnienie na podstawie umowy o pracę i możliwość rozwoju @nie zając? a mógłbyś coś o wynagrodzeniu napisać, może chociaż jakie widełki są w tej firmie dla sprzedawców
Zostaw swoją opinię o F.H.U. MARTEX Sp. J. - Rybnik
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie F.H.U. MARTEX Sp. J.