brak logo

Alphavision Polska Sp. z o.o.

Dzierżoniów

Opinie o Alphavision Polska Sp. z o.o.

perła 2013-01-23 20:45:40
zakład powinien nosić nazwę ,,paranoja,, , zarobki najniższe, premia uznaniowa jest przyznawana chyba na zasadzie wyliczanki :dziś dostaniesz ty (aż 50zl BRUTTO), o markera trzeba prosić się tygodniami a kadrowy wciska ludziom kit(usunięte przez administratora)
pele 2013-01-30 14:19:44
kiedyś byłem tam na rozmowie i na produkcje nie wszedłem ponieważ po pozytywnym przejściu rozmowy pan wciskał mi używany kombinezon i buty! nadmienię że kombinezon posiadał jakieś plamki, nie chce wiedzieć nawet co to było o butach nie wspomnę. Jak tak można?!! Gdzie tu przepisy bhp, jeszcze pan mi gadał że wyprane, czyste a śmierdziało starą zawilgoconą (usunięte przez administratora)
1
nela 2013-02-03 10:48:39
Praca sama w sobie nie jest bardzo ciężka,bolą ręce,nogi i plecy na początku ale później mija. Niestety warunki pracy są na bardzo niskim poziomie, hala produkcyjna jest za mała, ludzie trącają się łokciami bądź najeżdżają wózkami na nogi. Dochodzi do tego hałas plus nieprzyjemny zapach chemikaliów, czasem drapie w gardło. Kilka razy dziennie trzeba przejść przez air schowery gdzie dmucha chłodne powietrze na człowieka, często kończy się to przewianiem lub gorszym choróbskiem. Nie ma co liczyć na hojność pracodawcy, firma oferuje najmniejsze zarobki na całej strefie i zatrudnienie przez agencję.
1
jaaa 2013-02-17 20:09:44
Oj nie jest tak źle !ważne ze ze dziewczyny fajne sa!!!!! A kadrowy fakt nie jest za ludźmi ale za to jaki przystojny :) ciasteczko :)) poważnie pisze ! ciuchy po kims ale macie pralki buty tez sie pierze.Kasa taka jak wszedzie za najnizsza ale praca nie jest za ciezka wiec sie redukuje:)

Majstrowe fajne Manager...yyyyyy tyz wiec nie jest zle
2
ty 2013-02-18 20:39:42
jaaa - 2013-02-17 20:09:44

Oj nie jest tak źle !ważne ze ze dziewczyny fajne sa!!!!! A kadrowy fakt nie jest za ludźmi ale za to jaki przystojny :) ciasteczko :)) poważnie pisze ! ciuchy po kims ale macie pralki buty tez sie pierze.Kasa taka jak wszedzie za najnizsza ale praca nie jest za ciezka wiec sie redukuje:)



Majstrowe fajne Manager...yyyyyy tyz wiec nie jest zle
(usunięte przez administratora)niestety w innych firmach już 2 lata temu na samym początku dawali po 1700 na umowie, przykład? (usunięte przez administratora). Aha jeden manager wcale nie jest taki fajny jak ci się wydaje
jolcia 2013-02-20 11:59:53
jaki system zmianowy jest w alphavision 2 , 3 zmiany a może 3 zmiany i 4 brygady?
jaaaaaaaaa 2013-03-07 18:22:41
oj tam praca jak praca moja najlepsza jak na razie chodzi o ekipe!!!!!
a wszystko wokol jest szkodliwe ekologia sie skonczyla wraz ze wzrostem cywilizacji nie wiesz co jesz wdychasz itd wiec nie dramatyzuj
Fajni ludzie tam i tyle :)
krnąbrny bodrownik 2013-03-14 15:53:46
(usunięte przez administratora)No i dostałyśmy stoperki bo hałas był nie do zniesienia nie wszystkie ale wybrane trzeba je oszczędzać bo podobno trzeba je oddać gdy skończy się 2 tygodniowa umowa.Więc jeśli lubisz częste zmiany lub jesteś starym sb-kiem to praca właśnie dla ciebie przyjdź na rozmowę (usunięte przez administratora)
ty 2013-03-15 09:44:34
jaaaaaaaaa - 2013-03-07 18:22:41

oj tam praca jak praca moja najlepsza jak na razie chodzi o ekipe!!!!!

a wszystko wokol jest szkodliwe ekologia sie skonczyla wraz ze wzrostem cywilizacji nie wiesz co jesz wdychasz itd wiec nie dramatyzuj

Fajni ludzie tam i tyle :)
pare fajnych osób by się znalazło, reszta to kłamliwi, fałszywi egoiści co własną matkę za grosz by sprzedali, obgadują i wchodzą w (usunięte przez administratora) bez wazeliny innym a jak zostają przyłapani na tym to się wypierają "to nie ja! ja tak nie mówiłam/ nie robiłam!" - żałosne to takie że aż śmieszne. Co do szkodliwości... zmiany w tarczycy i we krwi gwarantowane
... 2013-07-16 10:26:04
wypłata na czas.
jeżeli chodzi o umowę to dwa tygodnie albo miesiąc, to zależy od stanowiska
lola 2013-08-04 10:35:37
Ludzie fajni i tylko tyle pracowalam tam dlugo.Teraz sie ciesze ze pracuje gdzie indziej mam lepsze zarobki prace nie ciezka i szcunek i docienienie ze strony przelozonych na ktory nie musialam dlugo czekac co w porownianiu do Alfy tam wykonywałam prace dobrze szybko i sprawnie nie chodziłam po dni wolne ani na L4 i co mi z tego przyszło baj baj kochana biora (usunięte przez administratora) do tej firmy ale dobrych pracownikow zwalniaja mojej starej Ekipy to juz tam dawno nie ma albo poodchodzili sami albo zostali zwonieni nie liczni tam zostali podziwiam ich za wytrwałosc i nerwy.... Szukajcie gdzie indziej pracy ale nie tam zero szacunku dla pracownika no i buty i ten smok to wzystko prawda ze uzywane z grzybem i smierdzace strach takie cos włozyc na siebie a jak sie upomniesz ze ci sie nalezy wszystko nowe to zapomnij o pracy w tej firmie....Pozdrawiam byly pracownik Alfy
1
ciekawy człek 2013-08-05 14:27:15
lola - 2013-08-04 10:35:37

Ludzie fajni i tylko tyle pracowalam tam dlugo.Teraz sie ciesze ze pracuje gdzie indziej mam lepsze zarobki prace nie ciezka i szcunek i docienienie ze strony przelozonych na ktory nie musialam dlugo czekac co w porownianiu do Alfy tam wykonywałam prace dobrze szybko i sprawnie nie chodziłam po dni wolne ani na L4 i co mi z tego przyszło baj baj kochana biora(usunięte przez administratora) do tej firmy ale dobrych pracownikow zwalniaja mojej starej Ekipy to juz tam dawno nie ma albo poodchodzili sami albo zostali zwonieni nie liczni tam zostali podziwiam ich za wytrwałosc i nerwy.... Szukajcie gdzie indziej pracy ale nie tam zero szacunku dla pracownika no i buty i ten smok to wzystko prawda ze uzywane z grzybem i smierdzace strach takie cos włozyc na siebie a jak sie upomniesz ze ci sie nalezy wszystko nowe to zapomnij o pracy w tej firmie....Pozdrawiam byly pracownik Alfy
to w jakiej firmie jest tak fajnie?
karko 2013-08-09 16:20:20
koks - 2013-08-08 00:32:03

pytanie ode mnie: na jakie zarobki można liczyć w aplhavision? 2 tyś przekroczy?
Jaka forma współpracy jest preferowana przez firmę? Umowa o pracę czy jakieś zlecenie/dzieło?
2 tys przekroczy spokojnie ale musisz zrobić sumę z dwóch miesięcy :)
nikt ważny 2013-08-10 00:15:47
To fakt kadrowy fajny i menago (usunięte przez administratora) też fajny , pozdro dla wybranych :)
tajemnicza 2013-08-12 19:47:06
tak sa bo co rusz ktos wylatuje za to ze sie upomina o swoje
tajemnicza 2013-08-12 19:50:23
(usunięte przez administratora). menadzer bardzo fajny
1
tajemnicza 2013-08-20 22:26:10
w sensie ze wylatuje ktory jest nie wygodny i narzeka
Ooooooo 2014-01-21 22:09:03
Pracowałam tam kilka miesięcy, ludzie na zmianie świetni,liderki też super, Pan (usunięte przez administratora), noo nawet czasem kiedy miał dobry humor szło z nim porozmawiać, ale niestety Alpha ma przestój i zwalnia pracowników zdaniem(usunięte przez administratora) i tych dobrych....
1
Uczciwy 2014-04-06 11:13:14
Witam, orientuje się ktoś ile zarabia Asystent/ka Managera Produkcji i za co jest tam odpowiedzialny?
to ja 2014-04-07 19:16:52
na ogłoszeniach piszą że atrakcyjne wynagrodzenie w zależności od doświadczenia w rzeczywistości wynagrodzenie jest niskie a robi wszystko na raz. jednak można spróbować i później dopisać sobie do cv asystenta, zawsze to bogatsze doświadczenie i ładnie wygląda na papierze
lola 2014-05-23 18:28:41
kochanienki tam gdzie nas nie ma.....pozdro
konkwistador 2014-06-12 18:38:58
Co do pracy to faktycznie mozna zyć w porównaniu z prywatnymi dorobkiwiczami co ich firmy przypominaja bardziej kibuc niz zakład pracy.Warunki w miare klima czysto ład porządek i dyscyplina i tak ma być.Ale najwazniejsze to dziwuchy naprawde dorodne i atmosfera całkiem przyjemna.O kadrowym sie nie wypowiadam bo jestem facetem i go nie znam dla mnie spoko gość,troche lalusiowaty.Zarobki mizerne jak w Dżerzi
PrincipGavrilo 2014-06-29 19:28:23
I przyciągają .... ptactwo ze wschodu.
konkwistador 2014-07-14 19:15:57
Pracuje sie naprawde dobrze bo nikt nikomu nie patrzy na ręce.Troche te brygadzistki małolaty to im sie naprawde poprzewracało w głowach i na starszych pracownikach chca się dochapać anansu.Troche im brakuje kultury osobistej. Najwiekszym hitem sezonu był narysowany "Wacuś" na tablicy ogłoszeń no i zebranie na jego temat kto był taki zdolny i namalował owłosionego siusiaka w tak ważnym miejscu.Debata była przdnia ale winny sie nie znalazł i tak trzymać.Dlatego Polacy sa mistrzami w takich dziedzinach czarnego humoru.
Raf 2014-08-14 22:05:04
Pracowałem tam kilka miesięcy temu przez 2 tygodnie przy pakowaniu jakichś elementów do tv które przypominały gruby błyszczący papier pakowałem to w worki foliowe, słyszałem o przypadkach osób które rezygnowały po 1 dniu. Po pierwszym dniu wiedziałem że długo tam nie popracuję. Praca jest nie za fajna chociaż pracowałem w gorszych miejscach ale jednak nie za tak śmieszne pieniądze. Ubranie robocze dostałem podarte, pan kadrowy, straszny laluś, miał dla mnie aż 3 rozmiary butów do wyboru, także wybrałem 2 rozmiary za duże bo pozostałe były dla odmiany za ciasne. W miejscu pracy panuje ciasnota i hałas. Kantyna to pokój z krzesełkami przy ścianie i nie ma tam stolików! Żeby było śmieszniej do kibla wchodzi się przez kantynę, może jest jakaś inna kantyna ale nikt mnie nie oprowadził po zakładzie. Przerwy 15 i 20 min czyli OK tylko że na wyjście przebranie się przyjście i ponowne ubranie kombinezonu traci się prawie połowę przerwy. Bardzo duża część załogi pracuje przez agencje pracy bo ludzie nie za bardzo chcą tam dłużej pracować. Jak ktoś jest w finansowej desperacji to można tam jakiś czas popracować, ale nie róbcie sobie nadziei na normalną pracę gdy zadzwoni do was pan z Alphavision i umówicie się na rozmowę kwalifikacyjną, bo praca w Alphavision normalna nie jest.
ndsn 2015-01-20 00:09:51
witam w alfa jest duzo osob kablujacych uwarzjcie na nich
1
Zuza 2015-01-20 12:58:04
Kto np: ?
konkwistador 2015-02-23 09:17:33
Witam wszystkich przyszłych ,obecnych i byłych pracownków firmy Alpha Vision w DzierżoniowieMiałem tam okazję zpoznac naprawde wielu wartosciowych i wykwalifikowanych ludzi tylko najdziwniejsze jest w tej sytuacji to że w takiej firmie nikt się tym nie przejmuje dzisiaj pracujesz a jutro przychodzisz do pracy a pan z ochrony mówi że należy się udać na pietro do HR i sie rtozliczyć z kombinezonu i żegnamy.Główenie stawiaja ja zysk i ilość i zysk za wszelka cene pomijając wszelkie koszty.Miałem okazję juz widzieć słupki jak za czasów PRL z przowownikami pracy które namietnie wyświetlaja sie na monitorze w haliiusłuszeć od pewnego gościa który tam pracuje że czasy przodowników Bronka Talara który robił 300 % normy i towarzysza Birkuta który robił trochę mniej bo nie wiem jaka wykonywał norme to tyklko fikcja literacka i scenariusze do filmów z byłej epoki.Nie kładzie sie nacisku na sprawność i bezawaryjnośc parku maszynowego i maszyny chodzi do czasu az sie coś nie urwie lub zatrze.A najbardziej co mnie razilo w oczy to te dziwne liderki bo tak sie to teraz nazywa to sa dziwczyny bez wykształcenia technicznego nie mówiąc o sposobie zarządzania zasobami ludzkimi i praca w zespole.Najzwyczajniej donoszą jedna na druga lub na pracowników do biura lub wyżej a jakis czas temu była zwykłym pracoewnikiem na QC.Tacy sa najgorsi bo szkoła typu gastronom lub profil organicowanie imprez massowych nie ma nic wspólnego z specyfikacja jaką się tam zajmują. Wiec znowu porazka.Polecam osobom zarządzającym tak wielka grupa ludzi o bardziej precyzyjny dobór osób funkcyjnych na stanowiska zwane LIDER lub jak to sie tam zwie inaczej.
były pracownik od wczoraj 2015-02-24 18:17:01
Hej fiacio własnie czytam Twoja opinie i jak widac piszesz szczera prawde.Wywalili mnie wczoraj za bruk z dnia na dzień ale co mnie zagotowało że wszyscy o tym wiedzieli tylko ja nie i prosili bym sie zgłosił do biura pod byle pretekstem no i stało sie .W sumie nie mam co narzekać bo nie jestem bez srodków do życia i pracy za te pieniądze czyli miernota jest w kolo komina pełno.Ekipa bardzo wporzo dziewczyny i operatorzy bardzo zdolni NKWD-iści no nie wszyscy, sa jednak wybitnie uzdolnieni w pewnych dziedzinach.Pracowało mi sie ok tylko konfidentura tych pań ubranych jak laleczki Barbi na różowo naruszała moja konstrukcję bo praktycznie brakowało rąk do pracy przy maszynach a one nie potrafiły sie zmieścić przy dwóch biurkach a od rózu oczy bolały wiec polecam szefostwu dokupic jeszcze jeden mebel i kilka krzesełek bo grozi upadkiem jak dwie siedza na jednym krzesełku.I jeszcze jedna sprawa co mnie raziła w oczy az łzy ciekły to konfidentura na porządku dziennym na siebie i na wszystkich do okoła tak wiec przestrzegam uwaga co mówicie i do kogo bo tak jak ja nie znacie dnia i godziny kiedy was wywalą a te umowy co podpisujecie to kupa g....nic nie warte i nie wiążące .Czytajcie uważnie i zastanówcie sie podpisując cyrograf z ta firmą nic nie zyskacie i niewiele stracicie.Pozdro dla wszystkich zwłaszcza dla pani AG za jej dwulicowość
4
kubron 2015-03-31 01:21:49
Zawsze bronek możesz probować, powiem Ci że mnie też to bardzo interesuje, bo to byłby nie jaki prestiż pracować dla Alphavision i dobry wpis w CV na pewno, bo oni specjalizują się w wynajmie rozwiązań audiowizualnych i kompleksowej obsłudze multimedialnej eventów. Obsługują i wesela i targi i szkolenia i akcje promocyjne. Ogólnie więc eventy na jakie obecnie jest duży popyt
były pracownik 2015-05-02 10:06:56
witam wszystkich, jeśli chcecie iść do pracy do Alphavision to lepiej zastanówcie się dwa razy. Zostałam zwolniona z powodu w sumie nie wiadomo jakiego, nie ma tam obecnie zamówień i firma nie warta uwagi ze względu na to że zwalniają ludzi gdy tylko nie ma pracy. Ja pracowałam 2 lata i ciesze się ze już tam nie pracuje, bo wieczne pretensje tylko i opierdziel za nic. Nie umieją docenić ludzi którzy mają doświadczenie, wolą zwolnić kogoś komu trzeba po np roku dać 100 zł podwyżki i zatrudnić nową osobę której się nawet premia frekwencyja przez 2 miesiące nie należy. Niby takie zarobki a na początek najniższa krajowa, chyba ze na asyatenta ale 2 tyś brutto za takie stanowisko to porażka. a o warunkach pracy to już nie wspomne, na jednej hali 20 stopni na drugiej ponad 30, a potem się dziwnią że ludzie chorują i głównie za L4 wywalają, śmierdzi tuszem i oddychać nie można nawet. Staniesz na chwile to zaraz prezes na kamerze widzi i tylko telefony z pretensjami. Nie polecam!
1
Konkwistador 2015-05-30 18:34:44
Witam wszystkich byłych i obecnych pracowników a może i przyszłych.Wiadac nic sie firmie nie zmieniło wywalaja z roboty jak wywalali.Zamówienia mizerne wiec dalej zwolnienia a mała byc druga Korea.Szkoda mi tych chłopaków i dziewczyn zwłaszcza młodych bo w sumie robota nie jest taka wyczerpująca i męcząca bo oni wkładają w ta prace naprawde wielkie serce i poświęcenie z mślą że to kiedyś ktoś w tej firmie doceni ale tak naprawdę to sie mylicie.Zrobiłem rozpoznanie w podobnych firmach i wiecie co SKC HAAS ma jeszcze 2 lata robić folie optyczne na których Alpha robi swoje reflektory do ledów a pózniej niestety rozbiorą hale zwiną ogrodzenie i pozostanie ładna zielona betonowa posadzka po zakładzie bo taka jest prawda.Kochani młodzi ludzie spierniczajcie za granice wszędzie byle gdzie ale jak juz pracować jako parobek u obcych to chociaż za godziwe pieniądze słowo honoru.Pozdro dla wszystkich z Alfy były pracownik
1
Halina 2015-06-01 19:03:09
Przecież to było do przewidzenia przemysł telewizyjny to nie słodkie bułki z makiem :D każdy już ma telewizor więc bum na telewizory się skończyło ......
bardzo dawny były pracownik 2015-09-29 20:04:25
Czytam opinie i widzę, że firma to już dno i kilka metrów mułu, nadal zero docenienia pracownika, najlepiej z dnia na dzień wywalić za drzwi, a potem brać kolejnych tzw. z ulicy. Byłam od samego początku istnienia firmy, najpierw pracowała tam garstka osób, jedna zmiana, to była najfajniejsza ekipa. No i kochana pani kadrowa Ewa - do rany przyłóż. Właśnie za dobra była kobieta, niby sama odeszła, a na jej miejsce wskoczył manipulant i łajza w jednym. Zaczęły się przyjęcia przez agencję, zrobiło się ciasno a atmosfera opierała się na fałszu. Nie wiem czy ktoś tam pozostał ze starej pierwszej ekipy, śmiem w to wątpić, ale jedno wiem na pewno, nikomu nie radzę tam się przyjmować, zarobki najniższe na strefie, śmieciowe umowy i ta atmosfera obłudy
6 tysi na zmianę i ani sztki wiecej 2015-11-15 16:07:33
Witam .Czasami wchodzę na ta stronę popatrzeć co pisza jeszcze obecni pracownicy lub już byli pracownicy.Wczytując sie dokładnie to zbyt wiele jednak sie nie zmieniło i obłuda i donosicielstwo dalej na porządku dziennym.Miałem okazje troszke zabawić w tej firmie ,powiem osobiście mi sie podobało bo na kasie mi zbytnio nie zależało ale coś należy w życiu robić by nie zgłupieć do reszty.Spotkałem tam naprawde różnych ludzi bardzo fajnych , fachowców na prasach, i jednego nadzwyczaj szybkiego robił 2,5 normy na zmianę .Fakt że przejąć po nim maszyne to najlepiej zabrać sie do kapitalnego remontu ale wynki były i na tablicy wisiał i nawet dostał złoty medal na wieczorku syto zakrapianym a było fajnie ochlej i wyżerka ok.Potem wdarł sie monitoring a guru z Seulu nie lubi uśmiechu na twarzach pracowników i zaczęła sie nagonka.Mój usmiech nigdy nie zniknął z mojej wesołej twarzy i dlatego zostałem zapewne pożegnany nie oźięble tylko bardzo czule aż zła mi sie zakręciła jak zdawałem swój wysłużony biały kombinezonik.Mówi sie trudno .Grono dziewczyn pracujących tam to naprawde bardzo wartościowe i pełne życia ładne kobiety i czasami długo sie niektórym przygladałem by nie zapomnieć jak wrócę do domu no i było fajnie.Pozdro dla wszystkich ,przepraszam prawie wszystkich.
ober 2016-02-29 20:07:41
Ta firma to nieporozumienie... Zwalniają jak idzie i kogo idzie. Pracowałem prawie 2 lata i nowy koreanczyk zwolnił mnie bo... tak mu sie podobało. Maszyny tragiczne i panie w Różu. Robią wszystko byle tylko dupy uratować. Nie polecam Pracy w alpsyfie
1
hej 2016-05-12 18:52:32
No ale przecież firma jest dobra, więc czemu miałoby nie być @kakadu. Nie rozumiem.
Zostaw swoją opinię o Alphavision Polska Sp. z o.o. - Dzierżoniów
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Alphavision Polska Sp. z o.o.