logo Orange Polska

Orange Polska

Warszawa

Opinie o Orange Polska

anonim 2008-10-30 11:36:22
Żadna rewelacja, zarobki ok. 1200 zł plus ewentualne bonusy i premie kwartalne uznaniowe a praca niewdzięczna.
anonim 2009-04-11 13:18:35
Co najbardziej podobało mi się w Orange??.ludzie, ludzie i jeszcze raz ludzie (: Orange zbliża :)
magik :) 2009-04-25 09:53:43
Słowa kojarzące się z Orange (np:.solidna, profesjonalna, rozwojowa, stresująca, wyczerpująca):
Możliwość rozwoju i szkoleń oceniam jako .słabe.. .
Atmosfera i ludzie tam pracujący są ...jesli chodzi o kordynatorów to nie sa za fajni .
Od jakiej stawki można negocjować pensję od 11zl do 13 zl brutto
Najbardziej podobało mi się w Orange:praca z klientami
Najbardziej nie podobało mi się w Orange:moja przełozona
Małgosia 2015-05-06 09:16:54
Ja pracowałam na pełen etat i pensja była naprawdę sensowna.Natomiast manager to osoba z problemami o bardzo małej wiedzy - trzeba było liczyć tylko na siebie. Typowa korporacja.
Barbara 2015-06-19 14:52:28
Pracowałam w tej firmie ponad 20 lat i zwolniono mnie podczas zwolnień grupowych.
Nie mogę teraz znaleźć pracy - a szukam jej od pół roku. Jestem osobą 55 letnią . Niestety nie patrzy się na to czy ta osoba ma szansę znaleźć pracę.
Kasia 2015-07-31 19:26:51
Pracowałam w tej firmie przeszło 12 lat i niestety zwolniono mnie ( zwolnienia grupowe - przymusowe), przyjęto na moje miejsce panienkę znajomą.A konkretnie osoba ta nie posiadała żadnej wiedzy merytorycznej.No cóż to przecież korporacja i polskie piekiełko.
wikuek 2015-09-07 17:48:15
słyszałem że atmosfera pracy jest całkiem dobra
Luk 2015-10-13 10:49:58
Pracuję w Orange od kilku lat. Wysokość zarobków zależy od tego czy pracujesz w salonie firmowym czy agencyjnym (no i zależy co to za agent). U agenta najczęściej podstawa to najniższa krajową + prowizja. Przystępną prowizję można sobie wypracować dopiero po kilku miesiącach pracy bo aby się wdrożyć trzeba się wiele nauczyć no i musisz być naprawdę zaangażowany i nastawiony na sprzedaż. Ogólnie pieniądze nie są adekwatne do wysiłku oraz nerwów, które towarzyszą tej pracy. Oprócz obsługi klienta jest masa innych obowiązków. Wszystko jest ciągle kontrolowane. Przełożeni stale Cię cisną i każą się ciągle ze wszystkiego tłumaczyć. Obsluga klienta musi być tip top jak w standardzie bo inaczej czeka Cię kara finansowa. Standardy są weryfikowane podczas wizyt tajemniczych klientów i kierowników regionalnych (średnio raz w miesiącu): stoją przez poł dnia za twoimi plecami i sluchają co mówisz do klienta i czy na wszystko każdego klienta namawiasz ( a musisz go namawiać na wszystko co oferuje operator i nie ma że nie chce, nie stać go i przyszedł tylko po doładowanie ). Jeśli coś powiesz nie tak, od razu mają uwagi-najczęściej przy klientach. Trzeba mieć stalowe nerwy aby wytrzymać tą presję i ciągłe ciśnienie a pieniądze nie są tego warte.
Łukaszlukasz 2015-11-04 10:34:38
Podstawa+prowizja od umów jest na czas. Wynagrodzenie za wyrobione plany i wygrane konkursy z ok. miesięcznym opóźnieniem.
Luk 2015-12-29 10:51:45
Podstawa to najniższa krajowa. Twoja wypłata zalezy więc od ilosci klientów sprzedażowych. Prowizję zarazbiasz dopiero jak masz swoje kody sprzedażowe a z etapem wdrożenia jest bardzo różnie. Jego przebieg zalezy od kierowika salou i agenta. Są konsultanci ktorzy pracuja po kilka miesięcy bez kodów. Zarobki bardzo różne od 1600 w slabym miesiącu do 2800 netto za grudzień ( podstawa + prowizja ). Plusem są organizowane przez Orange konkursy w ktorych można wygrać dodatkową kasę w bonach sodexo. Takze zarobic można ale trzeba się przygotować na brak przerw, mobing i wyścig szczurów
Luk 2016-01-06 12:02:43
Moje ostatnie zdanie nazywasz staraniem? A co do pracy z ludźmi to nie wiem czy jest ona taka przyjemna jeśli Ci ludzie przychodzą z pretensjami, że wcisnęło się im coś czego nie potrzebują - a tak właśnie trzeba robić by zarobić tyle co pisałem.
Architekt 2016-06-06 20:00:51
Pracuję jako architekt systemów IT już cztery lata, mogę śmiało polecić tę firmę, jest dużo ciekawych stanowisk i okazji do zdobycia wiedzy i doświadczenia. Bardzo duże znaczenie ma też to, pod jakiego kierownika się trafi. Ciągły rozwój firmy i zmiany, otwierają nowe możliwości dla ambitnych ludzi. Z wynagrodzeniem jest trochę gorzej, niestety stawki nadal są niższe od rynkowych, przynajmniej jeśli chodzi o IT.
manager 2016-06-20 18:35:03
Gdyby ktos zapytał mnie o opinie jeszcze kilka lat temu poleciłabym Orange jako pracodawce i operatora komórkowego, ale dziś już nie. Pracuję 11 lat i patrze jak robi się coraz gorzej. Czlowiek przestał sie liczyć. Co z tego ze kasa jest super, pieniądze to nie wszystko, serio :) jesli chcesz bać się o swoje stanowisko co kwartał i pracować za trzech,gdzie doba jest za krótka i nie opłaca sie wracać na noc do domu, to ta praca jest dla Ciebie :) nikt Cię nie doceni a szef twoje dzieło przypisze sobie. mało tego koledzy tez patrza wilkiem bo jestes potencjalnym zagrozeniem...masakra
Ciesze sie, ze juz nie musze tam wracać, kamień z serca, zresztą kazda osoba która odchodzi czuje podobnie.
1234 2016-09-23 21:52:20
W tej firmie robi się coraz gorzej. Stres ciągle tłumaczenie się dlaczego dany klient nie kupił u Ciebie swiatlowodu i wytłumaczenie ze klient ma jeszcze rok ofertę w innej sieci go*no ich obchodzi odpowiedź jaką usłyszał mój kolega który tłumaczył że klient przecież nie zerwie tam umowy i kary nie zapłaci usłyszał ze i tak powinien sprzedać to nie jego problem tylko klienta co zrobi z umową u innego operatora, straszenie ze jak w tym tygodniu nie sprzedaż ftth to nie przedłuża Ci umowy... Nie oficjalne zabranianie przedłużania umów jeśli klient nie dokupi nowej usługi... SZOK... Firma założyła sobie ogromne cele na światłowód w tym roku a teraz największe konsekwencje ponoszą sprzedawcy. Szczerze nie polecam pracuje tam już parę lat ale to co się dzieje od mniej więcej roku przekracza wszystkie oczekiwania połowa ludzi z salonów szuka nowej pracy.
zeka 2016-09-25 19:19:16
@ 1234 - a trzeba się tłuymaczyć bo obstawiam że dążą do tego że zbyt mało efektywnie przekonywaliście swoich klientów. Czyżbym zgadła? a co do stresu to niestety w wielu firmach go doswiadczysz ......
Zostaw swoją opinię o Orange Polska - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Orange Polska