logo ALVO Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp. k.

ALVO Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp. k.

Śmigiel

Opinie o ALVO Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp. k.

max 2013-09-02 18:55:31
(usunięte przez administratora) Rudy trzęsie wszystkim straszy grozi wiara robi za grosze i jeszcze mówią że fajnie bo nadgodziny. A Stary żyje w innym świecie i bawi się i podróżuje.Ci normalni idą robić do (usunięte przez administratora) a reszta robi tam bo musi. (usunięte przez administratora)
poszukiwacz 2013-10-07 13:47:55
Pojawiło się ogłoszenie na przedstawiciela handlowego na woj. mazowieckie, warm-maz i podlaskie. Chyba tej firmy, domyślam się po zapisie w nagłówku ogłoszenia i w prezentacji firmy na stronie alvo.pl. Ale w tym regionie jest już pan(usunięte przez administratora)go, czy sam odchodzi, czy jeszcze co innego ?
3
poszukiwacz 2013-10-10 00:25:22
Nikt mi nie odpisze ???
1
konstruktor 2013-11-27 14:36:32
Pracowałem w tej firmie 2 lata. Było w porządku. Na produkcji rządzi Zbychu i nie (usunięte przez administratora) się :) Szef to twardziel i nie ma co mu podskakiwać, bo wywala bez żalu nawet dyrektorów. Ale ogólnie robota jest spoko, mówię o biurze, bo na hali to zawsze narzekają :)
2
this is it 2013-12-23 17:03:42
To jest bardzo dobra opinia:)
2
maciek 2014-08-11 11:11:45
czy wiecie cos na temat nowego dyrektora ktory ma sie pojawiv od wrzesnia????
2
Pogromca Cichego 2014-09-26 15:25:19
Firma, której jedyną zaletą jest posiadanie błędnie z resztą nazywanego działu konstrukcyjnego. Jest to raczej dział projektowy, w którym wykorzystuje się podstawowe narzędzia CAD do zamodelowania pomieszczeń bloków operacyjnych, mebli, etc. Co za tym idzie, sam dział to skupisko inżynierów od wyginania blachy, bez znajomości języków obcych, którzy zostali połapani z okolicznych wiosek i nie mają ambicji i możliwości rozwoju zawodowego. To znowu pociąga za sobą zawiść w kierunku nielicznych, którzy posiadają wyżej wspomniane umiejętności i zarobkują dodatkowo delegacjami.
Jak można wywnioskować, atmosfery w tym "ciasnym" dziale nie można zaliczyć do poziomu życzliwych profesjonalistów służących pomocą, a szczególnie trzeba uważać na tego młokosa po technikum kolejowym, bo swój etat pseudo inżyniera traktuje tam poważnie, ale czego można się spodziewać po człowieku z Czempińskiego kołchozu:)

Zatem drogi konstruktorze mechaniku, jeśli liczysz na projektowanie poważnych mechanizmów, a nie ościeżnic, szafek, w stresie i pod groźbą zwolnienia to naprawdę radze poszukać prawdziwego biura konstrukcyjnego.
4
Mouse 2014-10-03 13:29:04
Faktycznie coś w tym jest, bo ta wiara z Technicznego rzuca papierami, po to żeby za chwile wrócić:)! Niebywałe, wychodzi na to że są specami niskiego sortu, skoro nie potrafią sobie poradzić na Wielkopolskim rynku pracy i wracają do naszego grajdołka. Chowają dume w kieszeń i pokornie wracają do Tadka z podkulonym ogonem. Zawsze wydawało mi się, że jak ktoś decyduje się na odejście, to ma na tyle ikry i ambicji, że już go nigdy nie będę oglądał, ale mina zbitego psa na produkcji bezcenna! A Tadziowi pasuje, teraz może marnotrawnym rozkładać karty jak chce - chłop wie, że jak nie on to nikt inny i powiedzenie "bo za bramą czeka dziesięciu" jak najbardziej aktualne. A wydawało się, że takie bystre chłopaki po studiach...żałosne!
7
sezam 2014-10-22 10:16:25
tragedia w dziale projektow......balagan,zamet i tragiczna atmosfera.
2
optymistyczniej 2014-10-29 13:48:33
Wiecie, nie rozumiem jednej rzeczy, jeśli komuś jest tak źle, to dlaczego jeszcze pracuje. Może gdyby każdy postarał się tak po prostu od siebie, to polepszyła by się i atmosfera i wydajność i komfort pracy... A jeśli ktoś wraca, to może nie świadczy o tym, że jest aż tak tragicznie jak się tu pisze ( bo pracy jest naprawdę dużo teraz ), tylko o tym ,że dobrze się czuje w firmie.
Mniej naszego polskiego narzekania, pozdro dla wszystkich!
3
onet 2014-10-30 14:35:28
właśnie, firma jest przyszłościowa, rozwija się i jeżeli się komuś nie podoba to niech zmieni pracę. Uważam, że są to głosy ludzi, którzy tutaj pracowali i mają żal. Wg. mnie przedsiębiorstwo godne polecenia !!!
1
Emiljo Ka. 2015-01-14 15:46:50
widze, że firma jest przyszłościowa a takiej własnie szukam bo w koncu chce znaleźć prace na stałe. Gdzie moge szukac ofert pracy tej firmy- może lepiej przyjsc osobiscie i porozmawiac z szefem, jak uwazacie? Dobre przygotowanie do rozmowy jest tym elementem, który znacznie podnosi naszą pewność siebie, pozwala czuć się bardziej komfortowo, lepiej wyrażać opinie i tym samym budować pozytywną atmosferę na spotkaniu z osobą rekrutującą dlatego prosiłbym o porady co do tego.czy ktoś z pracowników tej firmy może podzielić się swoimi doświadczeniami?
1
Zygmuntek 2015-03-21 13:23:57
A na jakiej podstawie twierdzisz, że firma w Śmigiel jest przyszłościowa, czy jest to w jakiś sposób dostępne na wykresach, statystykach czy tabelkach bo jakoś nie mam pewności co do tej przyszłościowości. Mam jeszcze jedną kwestię, którą chciałbym poruszyć - mianowicie pieniądze - są względnie dobre patrząc na ogół branży?
kuku 2015-08-13 12:08:53
z tego co sie orientuje to firma zatrudnia na umowy o prace a nie smieciowki, to jest wazne. placi regularnie. czasami chaos sie zdarza ale to chyba w kazdej firmie. no i jest przyszłosciowa i z potencjalem bo ludzie zawsze beda chorowac na swiecie
rozkminiacz 2015-09-29 17:43:23
opinia sponsorowana!
monter 2015-10-08 08:49:02
najsmiesniejsze sa nadgodziny wyplacane w formie premi jesli nie masz nadgodzin nie masz premi, kolejna rzecz to musisz robic nadgodziny bo jak nie to krzywo patrza, do mnie dyrektor przyszedl zapytal sie co wybieram studia czy praca wybralem studia i zostalem zwolniony, smiech na sali na szczescie pracuje juz w innej o niebo lepszej niz alvo
anonim 2016-02-13 19:17:46
Ja pracuje w tej firmie od 7 miesięcy. Atmosfera bardzo przyjazna (biuro) ludzie na hali również. Nadgodziny wypłacane w postaci premii (lecz naliczane normalnie 50% i 100%), nikt nie zmusza do nadgodzin. Zarobki jak dla mnie-osoby po studiach, zadowalające.
Ciekawy 2016-08-17 22:25:49
Czy ktoś moze cos pieiedziec o pracy w dziale sprzedaży ? Chciałbym spróbować ..
Essesman 2016-09-16 10:56:16
Co masz na myśli pisząc, że pieniądze nie są złe?
er 2016-09-16 15:41:04
No ale jak to nie zobaczę? Przecież jak zarobki zaczynają się od 12zł to nie jest to taka zła stawka i raczej jest normalnie wypłacana. Wiedzą jak zadbać o zadowolenie pracowników, to dość istotne w dzisiejszych czasach. W ten sposób przyczyniają się do sukcesu.
Zostaw swoją opinię o ALVO Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp. k. - Śmigiel
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ALVO Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp. k.