Utal sp. z o.o.

Gruszczyn

Opinie o Utal sp. z o.o.

Opdpowiedź 2017-05-11 12:46
Odpisał, że coś zmieni na lepsze?
Iwona 2017-05-11 12:54
@info to ważne, że firma szuka informacji na temat tego co myślą jej pracownicy oraz jest otwarta na sugestie. Czy przesłałeś swoją wiadomość w języku angielskim? Czy też można komunikować się pod podany adres również po polsku?
info 2017-05-11 15:08
Napisałem po angielsku, aczkolwiek pomagał mi wujek Google ;-)
1
Byly pracownik z eksportu 2017-05-11 21:40
Pani Iwono czy jest otwarta na sugestie to jeszcze nie wiemy. To sa nowi wiekszosciowi wlasciciele firmy. Dobre jest to, ze to nowi wlasciciele szanuja opinie innych, zarzad sadzac po podawanych tutaj faktach nie bardzo przejmuje sie tym, aby poprawiac procesy. Liczby nie klamia, coroczna utrata rentownosci, przestarzaly styl zarzadzania, nepotyzm to fakty, ktore niestety kaza ta firme postrzegac slabo. Tylko radykalne zmiany i odspawanie od stołków tych ktorzy sie po prostu nie nadaja, moze byc rozwiazaniem tej sytuacji. Jak na razie jednoosobowy zarzad , nieomylny w swym przekonaniu trwa w najlepsze od lat.
1
Marcin 2017-05-12 07:30
Chyba zmainy idą nowi właściciele i nowe przepisy w sprawie tablic raczej coś zmienią..
1
? 2017-05-12 07:32
a jakie przepisy się zmienią?
ostatni sprawidliwy 2017-05-12 22:13
Eeeee od "poseł liroy chce" do wprowadzamy zmiany droga raczej daleka. Ty, bardziej, że nim poseł liroy przekuje swoje chciejstwo na projekt ustawy to mogą już być nowe wybory i może go już w sejmie nie być. Kombinujcie dalej :)
1
Karol 2017-05-14 09:25
Fakt, że zmiany są logiczne i bardzo korzystne dla obywateli może politycy to zauważą i w końcu zrobią coś dla ludzi zamiast pozwolić ich wysysać..
2
warto napisać opinię 2017-05-14 09:46
Warto pisać, bo opinie są czytane i analizowane
3
nbv 2017-05-15 15:56
Dlaczego znikają niektóre komentarze?!
Iwona 2017-05-15 16:02
@nbv jeśli znikają komentarze, oznacza to że zostały zarchiwizowane przez administratora ze względu na łamanie zasad regulaminu. Dlatego też przed zamieszczeniem opinii należy zapoznać się z jego treścią.
Nick 2017-05-15 17:45
Ale rownież Pani komentarz zniknął. A Pani chyba zna regulamin...
1
Ja 2017-05-15 20:34
Regulamin jest tak szeroki, ze mozna kazda wypowiedz skasowac. Zawsze mozna podciagnac pod nieetyczne, nie na temat itd. Bo coz to znaczy nieetyczne ? Wedlug jakiego kodeksu etycznego sa oceniane wypowiedzi ? Pewnie to moje pytanie zostanie i tak bez odpowiedzi , jak poprzednie gdy zapytalem pania Iwone w jaki sposob posrod tylu firm trafila na ta wlasnie, aby wspomoc ja swoim moderowaniem ? Przypadek zapewne. Z ciekawosci przjerzalem inne watki tego forum i nie kazdy ma swoja Pania Iwone. Szybko czytajcie bo usuna !
4
Arek 2017-05-17 10:23
Faktycznie rentowność poleciała o połowę w dół i zysk niestety też, ciekawe co będzie w kolejnym roku, ustawa Liroya chyba im nie pomoże..
2
Szwagier 2017-05-17 20:12
W tym roku jeszcze bedzie gorzej. Ciekawe co z SIMem ?
3
Maciej 2017-05-18 07:46
Czy w zwiążku z tym co piszesz mozna spodziewć się redukcji? Czy mimo wszystko utrzymają zatrudnienie?
1
Liniał 2017-05-18 07:49
Podobno są w zaawansowanej fazie projektowania linijki - uwaga, aż metrowej i to z tworzywa sztucznego!
4
zagubiony w czasie 2017-05-18 11:24
Nasz komentator zatrzymał się trochę w czasie ...ciekawe czy do odmierzania czasu nadal używa zegara słonecznego?
Lekki podmuch wolności 2017-05-18 14:08
Który komentator ? Jest wielu
czas 2017-05-18 15:58
a co to jest czas?
1
Rysiu 2017-05-18 19:31
A ktos wie ile bylo obrotu w 2016? Moze ile rentownosci ?
1
Nick 2017-05-19 12:39
Nikt nie wie ;P
nmscc 2017-05-21 08:51
Chyba się boją powiedzieć..
3
Grupa Mocarta 2017-05-30 15:34
Chłopaki z Orkiestry dziekują dziadkowi za 5000 zł napiwku za dodatkowe granie, na jubileuszu firmy 20- stego maja w Operze.
1
Opinion 2017-05-31 09:00
If You have any opinion, sugestion about company You can write directly to:

Anders Eriksson                                                                                    
anders.eriksson@scandector.se

or

Ian George                                                                                       
igeorge@plateimpressions.com


10
point 2017-06-12 07:42
Jak to jest że raz taki wpis jest usuwany a tym razem jest w komentarzach aż 12 dni!?
3
prosiaczek 2017-06-12 21:48
To zależy ile byków jest zrobionych. Jak jest do 3, tak jak powyżej, to zostawiają.
6
Dyktator mody z przedmiescia 2017-06-15 09:57
Po dlugim weekendzie czas na sandaly do garnituru i koszule z krotkim rekawem , koniecznie krawat czyli na "polskie wesele" - to ladnie wyglada na "naradce"
5
pex 2017-06-26 15:30
Czy warto w tej firmie podjąć pracę? Bo po analizie wielu wpisów mam wrażenie, że nie za bardzo!?
ost 2017-06-26 15:50
Nie wiem bo nie pracowałem ale nawet marketingowo muszą być słabi! bo na ich stronie jest slogan "License plate solutions" a w innych materiałach "License plates solutions"
1
Robilem w eksporcie 2017-06-26 19:45
Jaki slogan taka firma. O jakim marketingu my mowimy ? O kalendarzach w formie notesu ? Czy moze o darmowej wyzerce z niektorymi klientami ? Tam nie ma nikogo kto sie choc troche w marketingu orientuje. Jest celnik, biolog i pare jeszcze innych egzotycznych specjalnosci. To wszystko jest robione jesli prezio skinie glowa. Robota tam to typowa robota u polskiego prywaciarza, be jeszcze nie do konca na swoim.
7
niki 2017-06-26 23:41
Oooo.... i kolega moderator wrócił. Już po wakacjach?
10
SP 2017-06-27 06:49
Niestey smutna prawda...
3
Ania 2017-06-27 14:36
Zdecydowanie poszukałabym innej pracy..
9
Rychu ze Szwarzyndza 2017-07-03 00:21
Jak tam wyniki ? Ta rentownosc nadal tak leci na dol ? A rotacja ciagle taka duza ?
Podwacek ? 2017-08-08 19:23
Kiler jeszcze robi ?
anonim 2017-09-11 18:02
Jak tu się dzisiaj pracuje? Bo po analizie historycznej nie najlepiej jak sądzę - dajcie znać!
kumpel 2017-09-12 07:49
Z tego co słyszałem od kumpla to na produkcji całkiem spoko. Reszta chyba też jest ok, bo nic nie mówił.
1
posejdon 2017-09-13 19:29
Mój znajomy też sobie chwali pracę w Utalu, chyba robi w logistyce.
1
rob 2017-09-15 16:15
Wiele wypowiedzi jest skasowanych - jeszcze miesiąc temu było ok 1700 opinii i większość negatywnych!!!!
2
Loko 2017-09-16 22:01
Pewnie były niezgodne z regulaminem, bo wtedy gowork je usuwa.
1
Rychu 2017-09-17 22:18
Nic ciekawego, nie polecam..
2
noto 2017-09-18 08:13
A coś więcej i konkretnej? ...bo oczucia jedenej osoby mnie nie interesują.
Kolarz 2017-09-18 08:56
Ja też myślę, że trzeba raczej samemu sobie opinę wyrobić. A zresztą historia, to historia - tak sądzę.
1
Śródmieście 2017-09-21 18:18
Pracuję już 6 lat (praca w biurze), jest ok, polecam.
nick 2017-09-23 12:46
Pewnie jednym odpowiada, a innym nie. Praca to nie schabowy, którym wszyscy mają się zajadać, bo co by wtedy jedli wegetarianie? Dlatego nie do końca mogę zrozumieć spersonalizowane żale, na które można tutaj trafić lub uogólnienia, które równie dobrze można przykleić do każdej firmy, a które ponadto są wypisywane przez jakiegoś jednego obrażonego ;-)
Leszcz ze stawu 2017-09-23 23:30
Ależ podano wiele bardzo konkretnych faktów. Odpowiedzią na nie było wygadywanie, że to jest jakiś sfrustrowany pracownik. Dziwne jest to rownież że wiele tych negatywnych postów zniknęło. Czy to ma być obiektywne forum, gdy jest w nim cenzura ? Ciekawe też czy cenzury tej nie robi fizycznie sam pracodawca ?
3
Karpik 2017-09-24 09:03
Czytam i brak mi w tym logiki, ale może jest na to jakieś dobre wytłumaczenie. Skoro mamy, jak podają media, rynek pracownika to po co ten "sfrustrowany pracownik" ciągle pisze to samo i to jak widać od wielu lat? Czyżby nie mógł znaleźć pracy? ...no chyba, że ma problem z większą ilością pracodawców i podobne wpisy pojawiają się również u innych jego byłych, a jego głównym i jedynym zajęciem jest pisanie na goworku ;-) ...bo przecież wszyscy są winni... Przydał by się, jak sądzę, portal oceniający pracowników.
1
Gosia 2017-09-24 21:40
Może to i jest sfrustrowana grupa ludzi w końcu podawane jest sporo informacji ze wszystkich działów, logicznie to duża ilość ludzi skoro rotacja taka.
reszta 2017-09-24 22:35
Coś tam się wcześniej może działo, ale tak jak ktoś tam wcześniej we wpisach zauważył wygląda raczej na zwykły internetowy hejt, bo jakoś ogłoszeń poza produkcją nie widzę, a na samej produkcji po rozmowie z kumplem wiem, że jest ok i rotacji nie ma. Reszta mnie nie interesuje.
1
Zostaw swoją opinię o Utal sp. z o.o. - Gruszczyn
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Utal sp. z o.o.