logo Utal sp. z o.o.

Utal sp. z o.o.

Gruszczyn

Opinie o Utal sp. z o.o.

abc 2017-03-07 07:53
Niezła ściema... i chyba raczej, jak widzę, jakiś rodzaj dywersji.
Wania 2017-03-07 08:54
Słabo i robota na krótko, ciagła rotacja nie polecam
2
Dieduszka 2017-03-07 08:57
Tort urodzinowy już zamówiliście, ładny ma być co najmniej 3 pietrowy..
Nick 2017-03-07 19:17
Tak i jakieś ładne życzenia ! Od wszystkich , ta impreza na produkcji. Ach to udane zaskoczenie, te łzy w oczach. Jakie to wzruszające. Dla takich chwil warto żyć!
Niki 2017-03-08 15:34
No pewnie, że warto żyć dla takich chwil, bo kto nie lubi dostawać prezentów? :-)
2
nietypowe święto 2017-03-09 08:07
A dzisiaj mamy Dzień Polskiej Statystyki. Święto co prawda nietypowe, ale jest co obchodzić ;-)
Pan z telewizora 2017-03-10 09:30
Nie polecam tej firmy. Bardzo zla atmosfera, nepotyzm ( rodzina jest zatrudniana od reki bez wzgledu na wyksztalcenie i kwalifikacje, co mozna latwo sprawdzic przewietlajac jak j gdzie zostali zatrudnieni). Jest tez gruopa wackoplackow, na nuch uwazac ! Niech nie zmyla was usmiechy, wszystko zaraz i tak bedzie nakablowane! Dzieki temu trzymaja sie pazurami swoich posadek. Biznesowo to firma z przeszlosci. Ktos tu dobrze opisal notesiki, kartki i listy. Jak w katach 50tych. Poprzedniego wieku. Tylko dla mega zdesperowanych!!!!!
3
Nic dodać 2017-03-10 10:16
Nic dodać
2
specyfika regionu 2017-03-10 12:08
Kufel piwa dla tego kto znajdzie firmę, która w necie jest opisana pozytywnie.
Właśnie czytam komentarze o firmach z okolicy, po tym jak tutaj trochę poczytałem,
i zastanawiam się czy ja mam za duże oczekiwania, czy może poziom pojawiających
się komentarzy jest specyficzny dla naszego poznańskiego regionu ;-)
1
Chlopied z plakatu 2017-03-10 18:11
Czytasz komentarze na forum firm z regionu ? Czy to nie jest troche dziwne ? Poza tym jakie masz oczekiwania ? Skoro firma jest mega slaba, panuje w niej nepotyzm i wazeliniarstwo , jest zacofana jesli chodz o zarzadzanie to co mozna o niej napisac ? Ze jest fajnie to pisza klakierzy.
2
zlew 2017-03-10 18:20
Równie dobrze można odbić piłeczkę, o notesikach, sandałach i rodzinie bez wykształcenia piszą frustraci. Czyż nie?
Prawda nas wyzwoli 2017-03-10 18:50
Zawsze sie pojawia pytanie czy to co pisza to prawda ? Jesli pisza prawdę i sa notesiki, listy papierowe, a także czy rodzina ma specjalne przywileje to w tym przypadku jest to prawdziwa informacja, ktora pozwala ocenic firme. Jesli to jest nowoczesna firma, gdzie nie obowiazuje papierowa biurokracja to klamia.
Х-fak 2017-03-10 20:36
Potwierdzam, co tu jest napisane.
Х-fak 2017-03-10 20:39
100% tak
Him 2017-03-11 06:33
Hmmm... Twoje propozycje negocjacyjne nie najlepiej swiadcza o znajomosci rynku. Za takie pieniadze mozna dostac losia po studiach bez doswiadczenia wladajacego dobrze polskim.
Dolcze Gabanana z Gruszczyna 2017-03-11 08:32
Groteskowa firma z nepotyzmem w roli glownej. Rodzina bez wyksztalcenia moze pracowac wszedzie , gdzie sobie zamarza. Reszta to plankton. Wazeliniarze sie przescigaja w podlizywaniu. Krolami tego swoistego lifestyle sa wacek, placek i stenija. Maja duze diswiadczenie informatora od 20 lat. jedno trzeba przyznac - w kwestii mody to awangarda. Sandaly do garnituru czy krotki rekaw do krawata sa na pewno osiagnieciami gruszczynskiego designu. Obok w duzym miescie Poznaniu takie kompozycje bardzo trudno spotkac. Nie poddawac sie ! Czekamy na wiecej !
8
nicki 2017-03-11 14:39
Jestem tu od tygodnia, bo przyglądam się firmie w związku z ogłoszeniem na export managera, a już widzę kolego, że regularnie moderujesz tu wpisy i zachowujesz się jak prawdziwy bloger. Tylko jaki masz w tym interes? Piszesz w kółko to samo i w dodatku zalewasz opinie swoją kwaśną zupą ogórkową.
1
nicki 2017-03-11 14:42
A to że sam ze sobą piszesz, jest oczywiste ...może czas na jakiegoś lekarza?!
A więc zapodaj proszę jeszcze parę wpisów na weekend, bo widzę, że lepszego zajęcia nie masz...
2
Kolczyk 2017-03-11 17:17
Ale on tu pisze prawdę, więc chyba dobrze, że ty jako potencjalny pracownik tej firmy będziesz wiedział jak jest naprawdę, a nie to jak będa opowiadać na rozmowie kwalifikacyjnej? Powinieneś mu raczej być wdzięczny, że ciebie ostrzega. Potem się zatrudnisz i rozczarowanie będzie. A tak masz pełen obraz firmy.
4
Opinie 2017-03-11 19:15
Każda opinia jest cenna im więcej informacji tym lepiej!
2
Lubię Żywca 2017-03-12 19:44
Demagogię uprawiasz, lepiej odnieś się rzetelnie do faktów.

Są takie firmy z dobrymi opiniami i to wiele wystarczy poszukać - dla przykładu:

http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,37697

Firma duża jeden dobry wpis i nic więcej przez parę lat bo nie ma o czym pisać jak jest ok..

W tablicach jest jak jest :(

Ilość opinii i ich wydźwięk jest jednoznaczny, słabo..
2
masterboy 2017-03-12 21:00
To z tym masterfoodem to niezla akcja. Akurat znam masterfooda i jakoś tego nie kupuję, a informację mam z pierwszej ręki bo szwagierka tam pracowała ;-)
Mam swoj biznes 2017-03-13 07:56
Ja mam info z pierwszej reki , bo sam pracowalem z Utalu. I jest tak :
W firmie rzadz rodzina. Nikt nie ma nic do gadania, bo rzadzi nieomylne slonce Gruszczyna, czasami sluchajac co wpadnie do ucha podczas niedzielnego schabowego. Ale nie tylko oni dostarczaja materialu do przemyslen. Jest jeszcze byly celnik oraz falszywy inzynier. Tu trwaja prawdziwie zawody w dostarczaniu newsow. Ogolnie z nowosci to w firmie sa notatniki z kalendarzem na kazdy rok. Nie tak zeby ktos notowal w starym ! Sa rozne listy i zeszyty, gdzie ludzie sie wpisuja. Rodzina pracuje oczywiscie bez zadnego procesu rekrutacyjnego, co pozwala nie pytac o drazliwe sprawy kompetencji czy wyksztalcenia. Dziiwie sie ze jeszcze nowy wlasciciel nie zrobil z tym porzadku.
4
neewsweek 2017-03-13 10:36
No to niezłe neewsy ;-) ...co prawda nie kumam niektórych personalnych wycieczek, ale niech Ci będzie ;-)
Jumper 2017-03-14 08:03
A na kilera juz jada wackoplacki ! Juz go podgryzaja w gabinecie! Daje mu max 3 miesiace !
2
grill 2017-03-14 08:56
W końcu nadchodzi sezon grillowy...
2
weekendowy grill 2017-03-14 15:31
Na grilla to tylko karkóweczka, a nie jakieś tam żylaste kąski ;-)
Karkówa 2017-03-14 21:04
Mniej będzie skwierczało...
1
Elastyczny podmuch wazeliny 2017-03-14 23:21
Wacek z jumperem juz laskawie komunikuja, ze kiler jest slaby. Rodzina dolozy do pieca i po kolejnym pretendencie !
3
Iwona 2017-03-15 14:25
Zapoznaliście się już z aktualnymi ofertami pracy do firmy? Informacje o rekrutacji znajdziecie na stronie firmy http://www.utal.pl/zespol.html
Jakie macie pytania dla osób już pracujących w Utal?
EM 2017-03-15 20:06
Znowu szukaja export managera, w ciągu roku to który juz chyba trzeci, albo lepiej?
1
Veni Vidi 2017-03-16 10:39
Oczywistą rzeczą jest, że pracownicy firmy nadal w niej pracujący nie będą mówić prawdy, bo mogą się narazić szefostwu firmy. Wiadomo jak jest z tą "szczerością". Dziwne, że namawia do tego ktoś , kto pracuje dla niezależnego portalu, który chce obiektywnie opiniować pracodawców, bo to jest chyba celem. Myślę, że ktoś jeśli chce sobie wyrobić zdanie, powinien poczytać opinie na tym forum. Bardzo często mają one swoje podstawy w faktach ( np. o rekrutacji rodziny bez procesu rekrutacyjnego , który dotyczy każdego innego pracownika firmy). I nie są one tylko hejtem sfrustrowanego pracownika. Dziwne jest to , że na opinie o złej atmosferze w pracy , odpowiedzią było z reguły obrzucanie obelgami: że to nieudacznik, że był słaby itd. (Sądząc po tym jak radzą sobie ludzie, którzy odeszli, albo zostali wyrzuceni, to były osoby wartościowe zawodowo). To raczej jest hejt i pewnie nie wychodzi on ze strony tych którzy już nie pracują. Pozdrawiam i życzę obiektywizmu
4
Dario 2017-03-16 11:52
a ten stary manager exportu Szimek to za co polecial ? Przeciez byl taki cudowny na poczatku ! Nawet kase dostal dyrektorska! I co czar prysnal ?
tabuny 2017-03-16 19:06
Wszystkich którzy się przewinęli to chyba nikt juz się nie doliczy...
1
Zenada 2017-03-16 19:24
Kiler tez na cenzurowanym. Wacek caly czas nadaje, ze sie nie orientuje, ze produkcja to dla niego zagadka. Placek ladnie potakuje i opinia uksztaltowana. Taki juz urok tej manufaktury.
3
Nika 2017-03-18 10:15
Dali ogloszenie na pracuj na tego managera. Widac desperacja jest. Tylko kto tam pojdzie na miejsce szimka ? Wszyscy juz wiedza jaka jest tam atmosfera, jaki panuje nepotyzm i jaka to jest firma. Ja pracowalam w sekcji ruskiej i to byl taki surrealistyczny sen. Do konca nie wiedzialam czy dziadek robi sobie jaja czy tez mysli tak naprawde. Ja radze dobrxe lepiej poszukac dluzej i pracowac w dobrej firmie, niz byc w takiej improwizacji.
2
Biala 2017-03-18 18:50
A ile zarabiałaś?
Tiki 2017-03-23 07:59
O co chodzi z tą Iwoną i redaktorem? ...osoba z goworka?
ola 2017-03-23 08:27
A czy na stanowisku Export Manager dostaje się samochód służbowy bo wymagania stawiane tej osobie są z najwyższej półki!
Tropiciel absurdow 2017-03-23 19:10
W kwestii wymagan to maja wieksze niz Microsoft, szkoda ze nie do wszystkich ! Bo np rodzina to moze miec dowolne wyksztalcenie i dostanie dobre stanowisko. A auto ? Buhahahaha chyba do umycia !
1
spoko loko 2017-03-24 12:33
Skoro jest tak jak piszecie to po co tracić czas na pisanie ;-) ...tego nie rozumiem.
Czy jest na forum ktoś, kto pracuje dla Microsoft?
mietła wymiecie wszystko 2017-03-24 13:54
A ja uwazam ze to dobrze ze pisza. Jak jesr ogloszenie to zawsze firma podaje ze jest cudowna fajna z mila atmosfera itd. Jest tu podawanych wiele faktow, a nie jest to jakis hejt. To sa konkrety o rodzinie, o nepotyzmie, o placach. Wiec bardzo dobrze ze piszecie ! Portal ten staje sie coraz bardziej opiniotworczy wsrod poszukujacych pracy. Teraz jak ktos przeczyta opinie o tej firmie dwa razy sie zastanowi czy warto ryzykowac !
4
ciekawe 2017-03-24 15:33
Mietła, a ty dla goworka piszesz, że mówisz, że to opiniotwórczy portal? No chyba, że go nakręcasz? ;-)
1
Fps 2017-03-24 18:45
Jeden wart drugiego i trzeciego...
2
Winner!!!! :-) 2017-03-24 20:59
Hejt jest bardzo popularny, bo nieudaczników coraz więcej. No i mogą sobie ponarzekać bez pokazywania twarzy. Tchórzostwo, także na starość będą wyrzuty sumienia. A swoją drogą to Ci co odeszli to teraz żałują, tylko nikt się do tego nie przyzna. Zresztą, kto by się przyznał? Pozdrawiam.
Ryszard Petru 2017-03-25 08:13
Tak też mi się wydaje. Zazwyczaj jak ktoś zamienia pracę gorszą na lepszą, to ma gdzieś poprzedniego pracodawcę, cieszy się, ze mu siew życiu polepszyło i tyle. Tak sobie poczytałem trochę ten wątek i widać po stylu pisania, że niektórzy wylewają swoją żółć od prawie 3 lat! Czy to jest normalne w przypadku osób, które odeszły i znalazły lepszą robotę??? Coś mi to śmierdzi albo nieuczciwą konkurencją, albo celowym nakręcaniem wątku przez właścicieli tego śmiesznego portalu. No chyba, że trafił się w utalu jakiś totalny nieudacznik, który wyleciał, od trzech lat szuka nowej roboty, ma dużo wolnego czasu i stuka w klawiaturę...? Niestety nie ma tu z kim rzeczowo pogadać, ten cały gowork to chyba taki rynsztok, który ma budzić jakie śtam emocje, a nie służyć do rzeczowej wymiany poglądów. Ale to już inna bajka.
2
ronin 2017-03-25 12:40
A może wszystkie te opinie są pisane przez pracowników aktualnie zatrudnionych w Utalu tyle tylko, że w realnym świecie nie mogą powiedzieć co myślą ponieważ wiąże się to ze zwolnieniem i boją się stracić pracę!!!! Wydaje mi się że właśnie tak jest!!! Tak wielka liczba nieprzychylnych opinii nie jest przypadkowa i tak wielka ich liczba!!! Warto poczytać opinie o innych firmach na tym portalu a łatwo będzie się zorientować, że nie ma tylu negatywnych opinii jak w przypadku Utalu jak również tak wielkiej ich liczby. To tylko dowód, że w tej firmie nie dzieje się dobrze!
4
loser 2017-03-25 15:20
Hmmm, to dlaczego po prostu z utalu nie odejda...? Takze to, ze to aktualni pracownicy pisza, odpada... Osobiscie tez stawiam na konkurencje
Tropiący nepotyzm 2017-03-25 15:45
Od razu widać ze pisze to ktoś z rodziny albo grupy wazeliniarzy. Śmieszne jest to ze narzekają iż ktoś sie nie podpisuje z nazwiska a sami tacy odważni tez piszą pod nickami. Łatwo zweryfikować gdzie kto pracuje po odejściu, internet to kopalnia wiedzy. Ironia jest to, ze dzięki byłym pracownikom Utal może dostarczać na przetargi w których nie miałby szans istnieć. Dla mnie nieudacznikiem jest ktoś kto nie potrafi zrobić kariery w życiu sam, tylko wykorzystuje fakt, za tatuś , wujek, mama czy ciocia jest gdzieś prezesem o dzięki temu dostaje sie do pracy, bez względu na kompetencje. To dopiero jest dramat. Znacie takie historie ? Znacie prawda ! Ludzie piszą tu dlatego żeby ostrzec innych. Żeby poznali jak jest naprawdę w tej żenujacej firmie. Ta wściekłość z jaka reagują na krytykę poplecznicy na tym forum pokazuje ze coś jest na rzeczy. Fakty mówią same za siebie!
Rodzina w każdym dziale
Zostali przyniesieni w teczce
Metody zarządzania z wykopalisk
Listy, notesy, zeszyty
Ceni sie spolegliwość
Brak jakiejkolwiek zdolności decyzyjnej poza dziadkiem
i wiele jeszcze innych przytaczanych na tym portalu.
7
wujek 2017-03-27 13:13
Uderz w stół, a....
1
Zostaw swoją opinię o Utal sp. z o.o. - Gruszczyn
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Utal sp. z o.o.