logo Utal sp. z o.o.

Utal sp. z o.o.

Gruszczyn

Opinie o Utal sp. z o.o.

Agnieszka 2017-01-16 09:54
Prawda jest bardzo ważna.
subiektyw 2017-01-16 18:29
Trafne spostrzeżenie. Ten łysy fraj... dawno powinien wylecieć z firmy za to jak traktuje ludzi ale że "Prezesie uprzejmie donosze...." to trzyma się kurczowo swojej posady a tak na prawde nic nie robi. Jest tam tyle absurdalnych i żałosnych sytuacji że można by pisać i pisać.
4
mama 2017-01-16 19:50
Witam mam pytanie czy warto iść do pracy na stanowisko Elektromonter, Mechanik Maszyn
Może ktoś coś napiszę jaka płaca i warunku
Pozdrawiam
Damian 2017-01-16 22:48
Trzeba pisać, im wiecej informacji tym lepsze forum
2
Tropię kompleksy 2017-01-17 07:54
Nie rozumiem , czemu ciągle ta firma podaje że jest z Poznania ? Przecież to nie żaden Poznań, tylko Kobylnica, albo Gruszczyn. Nie ma czegoś takiego jak Poznań Gruszczyn. Czemu więc ta manipulacja ?
2
GPS 2017-01-17 18:15
Od Poznania Głównego to dopiero piąta stacja PKP w kierunku na Gniezno, potem jeszcze 2km ze stacji kolejowej na piechotę i już jest Utal ;)
4
mama 2017-01-17 19:14
Witam mam pytanie czy warto iść do pracy na stanowisko Elektromonter, Mechanik Maszyn
Może ktoś coś napiszę jaka płaca i warunku
Pozdrawiam
przyczajony tygrys z produkcji ramek 2017-01-17 19:21
NIe ma sie co napinać! W Eksporcie kręcą lody, po 10 podstawy i do tego premia. Dochodzą jeszcze diety, jak dużo jeżdżą to ukulają parę stówek. Na produkcji to inny świat.4 tys brutto to możesz powiedzieć, że grubo będzie. I do tego ta atmosfera - kapowanie i wazelina - poczytaj sobie mamo poprzednie posty.
3
eks 2017-01-18 10:03
Tylko w esporcie nieliczni maja dobre stawki a rotacja taka, ze zaraz i tak tracisz czas na szukanie roboty i wszystko sie wyrównuje..
2
przyczajony tygrys z produkcji ramek 2017-01-18 16:31
No wiesz z tego co wiem (bo się czasami chwalą na produkcji) to kasa niezła im leci. Ci nowi fakt , ochłapy, ale Ci starsi stażem to grubo ponad 10 tys, a jak jeszcze coś złapią to mają jakiś tam ułamek od obrotu.
Na produkcji to bieda w stosunku do tego co tam dostają. No ale trzeba było się uczyć języków niestety dla mnie.
klepię biedę 2017-01-18 20:10
Wierzyć się nie chce. Kto niby tyle zarabia? Mogą być inicjały ;)
kasia 2017-01-18 22:51
wackus plackus rodzinus
1
Ktos dobrze poinformowany 2017-01-18 23:08
Nie niby tylko ci co już trochę pracują i ci co kaśka wymienila. Ale jest tez kilka niespodzianek co dziadek chce wyprostować.
Sitodruki 2017-01-19 17:34
Że niby ci co dłużej pracują ? To oni mają takie siano ? Hm jeśli tak jest to dwa światy!
Niespodziewany obrót sprawy 2017-01-25 09:38
A jak tam wyniki ? Rentowność nadal leci na łeb na szyję ? Czy znowu pojawi się jakiś wykres ? A jak się pracuje dobrze ? Diety podniesione ? Czas pracy zmieniony ? Nasycenie IT większe ? Czy nadal tak jak było ?
jajogłowy 2017-01-29 09:38
Ktoś pisał wcześniej, obrotu ok 80 baniek, rentowność niecałe 10% (8%?)
1
KKK 2017-01-29 20:37
Hej, diety po Polsce to 30zl za kazdy dzien. Nie jestem pewien jak zagranica, ale chyba cos ok 150- 200zl za 12 godzin. Zyski firmy to nie wiem. Godziny pracy to zalezy na ktora zmiane, albo 6- 14, albo 14- 22. Biuro to 7- 15, albo 8- 16. Ale tam wiare siedzi czasami dluzej, wiadomo jak to dzisiaj bywa, jak ktos ma pilna robote, albo klienta na linii, to nie zamknie wsxystkiego punkt 16, nie otworzy piwka i pojdzie do chaty.
2
Farmaceuta 2017-01-29 23:07
Ale atmosfera do kitu. Wazeliniarstwo i donosicielstwo. Do tego rodzina w kazdym zakatku nadsluchuje co sie dzieje i zdaje relacje przy niedzielnym schabowym. Gdyby nie niemieckie pieniadze i know-how to by ta manufaktura nie istniala! Pracowalem bardzo krotko i szybko sie zorientowalem co jest grane. Nie stracilem za duzo czasu.
2
Master 2017-01-30 20:19
W jakim dziale pracowales? I kiedy?
Farmaceuta 2017-01-30 22:38
A po chcesz wiedziec ? Kronikarz jestes czy co ?
1
Master 2017-01-31 19:22
Bo ktoś podał jakieś tam fakty, ty subiektywne odczucia, można zweryfikować ile one są warte.
1
Przestrzegam innych 2017-02-02 00:29
Utal to firma typowa dla polskiego prywaciarza. Biznesowo to epoka kamienia łupanego. Notesiki, zeszyciki, listy - to poprzedni wiek. Do tego ten układ towarzysko-rodzinny. Słabo jest po prostu. Nie polecam, jest wiele lepszych miejsc na karierę, Poza tym to nie jest Poznań tylko Kobylnica, więc dojazdy słabe.
3
Kolczyk 2017-02-02 14:01
Masz racje ta firma to wykopalisko. Rodzinka to podstawa. Sa w kazdym dziale, nwet jwk teoretycxnie sa. A nizszcy stanowiskach to i tak kazdy dyrektor musi liczyc sie z zdaniem rodzinki. Dziadek jest jak nadmuchany balon, ego przerosniete do bólu. Zwykly inzynierek, ktory mial farta ze Niemcy dali kase. Ale ten rozped coraz bardziej gasnie i brak pomyslow na swiezy biznes. Jeszcze troche da sie wyrwac z funduszy i bedzie im ok. A wazeliniarze beda piec z zachwytu ! Taka ich juz rola.
6
Obserwator 2017-02-02 22:09
Czytam i nie wierze, kolega hejter powtarza to samo kilkanaście razy na jednej stronie, i do tego komentuje swoje własne wypowiedzi
2
Tlocze i sie nie poce 2017-02-03 09:27
Hehe nauczyl sie od stenyi. Ona dosc dlugo ze soba rozmawiala na forum. Potem dostala bure i przestala sie udzielac.
patyk 2017-02-04 08:34
Nudne ma życie to nawija w internecie. Do tego jeszcze jakieś kompleksy, niska samoocena i masz gotowy przepis na netowego hejtera, który spocony, z wypiekami na twarzy siada przed komputerem, jedną rękę trzyma w majtkach, drugą na myszce i przelewa żółć na ekran monitora.
2
Wspolczujacy tym co sie boja wyrwac 2017-02-04 10:18
No zycie w Utalu nie jest nudne. Tam zawsze jest zabawnie. Dziadek zawsze cos wymysli ze mozna boki zrywac . Jakies takie zlote mysli. A wszyscy wazeliniarze sie smieja do rozpuku. To dopiero jest zycie. Ale wazne ze kasa sie zgadza prawda? Ludzie poodchodzili zaczeli swoje biznesy i maja sie doskonale. Nie musza sluchac tych wszystkich pseudomadrosci. Wacek, placek to dopiero ma klawe zycie co ? Dobrze, ze to juz poza mna i moge ostrzec innych ktorzy chcieliby sprobowac. Szkoda czasu!
2
Kupiec 2017-02-05 09:53
Witajcie, pytanie/porada: w ciągu krótkiego okresu czasu widzę 2x ogłoszenie do zakupów. Ktos mi napisze dlaczego? Jakie stawki obowiązują? Pozdrawiam.
SW 2017-02-05 22:19
Bo to cudowna firma chcąca wspierać rynek pracy, drugi jest pewnie na wszelki wypadek jakby się pierwszy nie nadał
John Lucas 2017-02-05 23:16
Jesli liczysz na decyzyjnosc czy rozwoj zawodowy to szukaj innej firmy. Dziadek nie pozwala decydowac nawet o kolorze serwetek, a co dopiero w kwestii zakupow. Nie zawracaj sobie glowy w VW szukaja do zakupow. Tam masz szanse awansu i rozwoju. Tu poczytaj sobie forum. To cala prawda o tej firmie.
1
Kupiec 2017-02-06 23:00
Johny, rozumiem - umiem czytać co tu jest napisane. 90% ludzi piszący te posty to frustraci.

Napiszcie jaka kasa. Poproszę i dziękuję.
Niezła ściema 2017-02-07 00:16
W zakupach pewnie slabo. Max 4 brutto, w eksporcie mozesz nawet dyche wyciagnac. Tam maja dobra podstawe i jeszcze premie sowite. Tam sie pchaj. Swoja droga to bardzo dziwne, ze tak znasz piszacych, skoro chcesz dopiero sie zatrudnic ? Skad wiesz ze to frustraci ? A moze wlasnie oni pisza prawde ? Czyzby to znowu kryptoreklama i metoda na przyciagniecie nowych ? Niezla sciema!
4
wacuś 2017-02-07 08:50
klakier i tyle znowu, napisze "dezinformację" opluwając prawdziwe opinie, takie dziadzine metody.. słabo tu jest
4
KUPIEC 2017-02-08 10:55
jestem osoba z zewnątrz. szukam pracy. słabo sie czyta te opinie. nikogo tu nie znam - sonduję rynek. tyle w temacie.
Dziadek 2017-02-08 10:57
nie powinieneś pracować w tym czasie? :-)
The Truth 2017-02-08 12:17
Dlaczego słabo ? Wydajesz sądy nie znając firmy ? ja uważam, że właśnie są szczere , podają fakty o dietach, sprzątaniu, wynoszeniu śmieci relacjach, pracującej rodzinie, która nie miała oczywiście żadnych testów czy sprawdzenia kwalifikacji, o spadającej rentowności itd. Padają kwoty ile można zarobić, ile osób przewinęło się przez eksport. To są fakty, jeśli dodać do tego odczucia to masz pełen obraz, więc czemu drążysz ten temat ? Nikt się nie zgłasza na ogłoszenie ? Znowu ta pazerność , nie chce im się płacić do firm HH. Więc każdy sposób, aby zrobić to za darmo to dar z nieba.
2
brunetka 2017-02-11 19:25
Gdzie niby widac jakies spadki? Czy moze chodzi o to, zeby wykupic dostep do jakiegos dziwnego portalu? :)
Lucas 2017-02-11 23:46
Spadki w rentownosci. The widac przeciez. Obroty tez slabe , Meksyk nabil troche ale ogolnie bez rewelacji. Musicie zamiescic kolejny wykres na stronie i podac info jak to eksport rosnie. Napiszcie tez o surowych tablicach w Polsce , bo to ciekawy temat. A ten Unar to co za twor ?
3
blondyn 2017-02-14 19:03
Meksyk to jakaś czyjaś ksywa? Nie nazbyt rasistowska?
przyczajony tygrys z produkcji ramek 2017-02-15 16:33
Jest taki kraj i jego stolica , nazywają się Meksyk. A pewnie chodzi o ten kontrakt, co to im wszedł.
Stachna 2017-02-16 06:05
uwaga. nastąpiły prace nad wydłużeniem czasu pracy 8-30, wiec skracajcie obiadki! and be ready :P
Ryszarda 2017-02-16 11:47
Czyli co pracuję 8.30 ? Ja dziękuję jeśli to prawda to ta firma cofa się w rozwoju. A tak może ktoś napisze na która przychodzicie do pracy i o której wychodzicie. I czy cały czas są zeszyciki i notesiki ?
Stachna 2017-02-17 07:21
nie Twoja sprawa czy zeszyty czy karty pracy. idz trolowac gdzieś indziej.
Murgrabia 2017-02-17 08:24
Stachna przestan sie tu dasac, kazdy ma prawo wypowiedzi. Kolega grzecznie zapytal czy caly czas sa zeszyty i notesy w uzyciu. Sama przyznaszz, ze to obciach w firmie , ktora nazywa sie liderem. No i mamy XXI wiek oraz mozliwosci elektronicznego rejestrowania. No to jak sa tez zeszyty, kartki i inne relikty poprzedniej epoki ?
1
Mimi 2017-02-17 09:27
Niedługo urodzinki dziadzi, ciekawe co wacki szykują
Odetchnalem po odejsciu do normalnej firmy 2017-02-17 10:34
Hehe to bedzie festiwal wazeliniarstwa ! Lzy w oczach, klucie w sercu ! Kazdy szczerze zlozy zyczenia, bedzi spęd na produkcji. Dobrze, ze ja juz nie musze brac udzialu w tej szopce !
1
smacznego przy torcie 2017-02-17 22:09
Ha ha kiedyś na dole czekał tort, a jeden gość na niego nacharchlał, wacki jadły az miło, a dziadzia podziękował..
4
Czarny Piotrus 2017-02-18 12:30
Ale masakra ! I zjedli caly tort ? Nie wyczuli ? Nie wierze !
fujj 2017-02-18 17:37
Chyba nie wyczuli, a nawet gdyby to jak wypluć taki tort skoro to na święto takiej osoby..
Czarny Piotruś 2017-02-18 18:46
To w tym roku ten tort będzie musiał mieć straż ! Wacek z plackiem bedą pilnować dzień i noc ! Tak aby potem zajadać sie z przyjemnością tym tortem. Może przyjedzie Mark Zuckenberg ? Dla niego to byłoby ciekawe zobaczyć ten system zeszytow-kartkowy.
Zostaw swoją opinię o Utal sp. z o.o. - Gruszczyn
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Utal sp. z o.o.