logo Utal sp. z o.o.

Utal sp. z o.o.

Gruszczyn

Opinie o Utal sp. z o.o.

Konfitury 2017-05-02 22:03
Ta żenada to taki typ lamusowatej konfitury?
4
Tomaszek niewierny 2017-05-04 10:19
Nie polecam pracy w tej firmie, to taki typowy polski prywaciarz. Rodzina jest zatrudniona w każdym praktycznie dziale. Nie wiem jakie mają kwalifikacje, bo nikt nie sprawdził. Ciekawe, że od innych to się dużo wymaga. Prezes ma blade pojęcie o zarządzaniu. Czas dla niego zatrzymał się w poprzedniej epoce. Sknerzyli na dietach, szkoleniach ( zewnętrznych praktycznie nie było), na infrastrukturze ( wszystko po taniości). Hehe pamietam ta centrale telefoniczną z początków polskiego kapitalizmu, która witala klientów słynną melodyjką analogową. Niby teraz daja te karty na leczenie prywatne i sport, ale kto ich nie daje ? To juz standard, a oni dumnie się nazywają liderem więc nic specjalnego. Nie polecam pracy w tej firmie, jest wiele innych fajnych miejsc pracy tym bardziej, ze bezrobocie jest bardzi małe.
5
Wyniki 2017-05-04 11:38
Zobaczcie w linku jak z roku na rok spada zysk netto, a rentowność jak leci ciagle w dół; beznadziejny trend... kto za to odpowiada?, przez tyle lat zadnego odbicia tylko spadki :(

https://www.emis.com/php/company-profile/PL/Utal_Sp_z_oo_pl_3947414.html


3
Marcin 2017-05-04 11:49
Chyba najwyższy czas na gruntowne zmiany
2
Pan analityk 2017-05-04 21:49
Tablice surowe na polski rynek ciagna wynik w dół. Ale ta rentowność na pewno niepokoi większościowego udziałowca. Widać wychodzą braki w zarządzaniu. Z 16% rentownosci polecieli na 8% czyli o 50% mniej !!! Bardzo kiepsko, no ale to juz nie czasy gdy na rynku bylo luzno. Na pewno rzetelny audyt da duzo do myslenia panom George i Ericksson. Móze tak jak ostatnio pokaza jakis zabawny wykres na stronie ? Kandydaci do pracy na pewno wezma pod uwage te wyniki finansowe.
3
pozdrawiam 2017-05-05 16:25
Znowu odgrzewane kotlety ;-)
1
spadek 2017-05-05 18:57
Racja ciągle to samo spadki spadki i spadki, już nie od dziś piszą, ze lecą w dół...
2
Jajo 2017-05-06 11:24
Odgrzewane ? Przeciez w tym raporcie nie bylo 2015 roku do niedawna. Teraz jak firma zlozy sprawozdanie za 2016 to bedzie pelene obraz. Ale juz widac, ze obroty stagnacja , nic sie nie zmienia od lat, a zyski bardzo gwałtownie spadają. Po prostu pod tym jak Niemcy odcieli zamowienia bezposrednie , brak pomyslu na robienie biznesu. Wielki mysliciel nic nie wymyslil ? A moze znakomita rodzina ma jakis pomysl ? Przeciez tam pracuja sami wielcy managerowie ? Bardzo slabo to wyglada i zadna propaganda tego nie zmieni.
4
opt 2017-05-06 14:52
wacka powinni rozruszać, niech nie flaczeje tylko wymyśli jak zaprojektować jeszcze tańsze i wydajniejsze maszyny, niech pomysli technologicznie jak potanić produkt i jego produkcję, czy sam ale naprawde sam kiedykolwiek zaproponował prawdziwą innowację? zamaist zajmować się gierkami niech zajma się swoja działką, optymalizacja technologii lub składu..
4
Grill 2017-05-10 20:44
Grill się udał mimo kiepskiej pogody?
1
info 2017-05-11 08:06
Te maile są prawdziwe. On faktycznie odpisał i jeszcze podziękował.
Muszę powiedzieć, że jestem pod wrażeniem, bo spodziewałem się, że raczej temat zleje.
1
pou 2017-05-11 11:42
1 tablica?
Goska 2017-05-11 12:42
za prawdziwe informacje każdy bedzie wdzięczny.
1
Opdpowiedź 2017-05-11 12:46
Odpisał, że coś zmieni na lepsze?
Iwona 2017-05-11 12:54
@info to ważne, że firma szuka informacji na temat tego co myślą jej pracownicy oraz jest otwarta na sugestie. Czy przesłałeś swoją wiadomość w języku angielskim? Czy też można komunikować się pod podany adres również po polsku?
info 2017-05-11 15:08
Napisałem po angielsku, aczkolwiek pomagał mi wujek Google ;-)
1
Byly pracownik z eksportu 2017-05-11 21:40
Pani Iwono czy jest otwarta na sugestie to jeszcze nie wiemy. To sa nowi wiekszosciowi wlasciciele firmy. Dobre jest to, ze to nowi wlasciciele szanuja opinie innych, zarzad sadzac po podawanych tutaj faktach nie bardzo przejmuje sie tym, aby poprawiac procesy. Liczby nie klamia, coroczna utrata rentownosci, przestarzaly styl zarzadzania, nepotyzm to fakty, ktore niestety kaza ta firme postrzegac slabo. Tylko radykalne zmiany i odspawanie od stołków tych ktorzy sie po prostu nie nadaja, moze byc rozwiazaniem tej sytuacji. Jak na razie jednoosobowy zarzad , nieomylny w swym przekonaniu trwa w najlepsze od lat.
1
Marcin 2017-05-12 07:30
Chyba zmainy idą nowi właściciele i nowe przepisy w sprawie tablic raczej coś zmienią..
1
? 2017-05-12 07:32
a jakie przepisy się zmienią?
ostatni sprawidliwy 2017-05-12 22:13
Eeeee od "poseł liroy chce" do wprowadzamy zmiany droga raczej daleka. Ty, bardziej, że nim poseł liroy przekuje swoje chciejstwo na projekt ustawy to mogą już być nowe wybory i może go już w sejmie nie być. Kombinujcie dalej :)
1
Wyważone zdanie 2017-05-13 23:15
Wlaśnie, on wielki Mag, słońce Gruszczyna, znający odpowiedź na pytania, ktorych o których zadaniu jeszcze nie pomyśleliście - przewidział to ! On ma strategię na tego całego Scyzoryka. Po pierwsze produkcja odzieży: głównie skarpety i sandały w setach. Po drugie hodowla ryb w stawie. Po trzecie muzeum - pierwsze polskie muzeum zarzadzania czyli zeszyty, kartki, listy jako eksponaty. Oprowadzającym mógłby być wacek lub placek. Do tego np pokazanie gabinetu, który niejedno widział i słyszał. Grafik karier rodzinnych mógłby być hitem wystawienniczym . Już widzę te zapytania wielkich stolic europejskich o lokalizacje tej wystawy. Więc wszyscy hejterzy nie musicie sie martwić !
6
Karol 2017-05-14 09:25
Fakt, że zmiany są logiczne i bardzo korzystne dla obywateli może politycy to zauważą i w końcu zrobią coś dla ludzi zamiast pozwolić ich wysysać..
2
warto napisać opinię 2017-05-14 09:46
Warto pisać, bo opinie są czytane i analizowane
3
nbv 2017-05-15 15:56
Dlaczego znikają niektóre komentarze?!
Iwona 2017-05-15 16:02
@nbv jeśli znikają komentarze, oznacza to że zostały zarchiwizowane przez administratora ze względu na łamanie zasad regulaminu. Dlatego też przed zamieszczeniem opinii należy zapoznać się z jego treścią.
Nick 2017-05-15 17:45
Ale rownież Pani komentarz zniknął. A Pani chyba zna regulamin...
1
Ja 2017-05-15 20:34
Regulamin jest tak szeroki, ze mozna kazda wypowiedz skasowac. Zawsze mozna podciagnac pod nieetyczne, nie na temat itd. Bo coz to znaczy nieetyczne ? Wedlug jakiego kodeksu etycznego sa oceniane wypowiedzi ? Pewnie to moje pytanie zostanie i tak bez odpowiedzi , jak poprzednie gdy zapytalem pania Iwone w jaki sposob posrod tylu firm trafila na ta wlasnie, aby wspomoc ja swoim moderowaniem ? Przypadek zapewne. Z ciekawosci przjerzalem inne watki tego forum i nie kazdy ma swoja Pania Iwone. Szybko czytajcie bo usuna !
4
Arek 2017-05-17 10:23
Faktycznie rentowność poleciała o połowę w dół i zysk niestety też, ciekawe co będzie w kolejnym roku, ustawa Liroya chyba im nie pomoże..
2
n.do.rozwój 2017-05-17 10:37
Niech wacka cisną o innowacyjne nowe metody produkcjne, niech wymyśli jak obniżyć koszty produkcji, za co bierze kasę, wielki dział rozwoju chyba niedo.. lata lecą a prawdziwej innowacji wpływajacej na koszty brak, okopał sie luźmi i oczy mydli, a jak ktoś mu pociska o projekty to zaraz leci z płaczem do gabinetu na nadawanie, powinnien szef zabrać sie za ten dział, niech działają prężnie z tym rozwojem
4
Szwagier 2017-05-17 20:12
W tym roku jeszcze bedzie gorzej. Ciekawe co z SIMem ?
3
Maciej 2017-05-18 07:46
Czy w zwiążku z tym co piszesz mozna spodziewć się redukcji? Czy mimo wszystko utrzymają zatrudnienie?
1
Liniał 2017-05-18 07:49
Podobno są w zaawansowanej fazie projektowania linijki - uwaga, aż metrowej i to z tworzywa sztucznego!
4
zagubiony w czasie 2017-05-18 11:24
Nasz komentator zatrzymał się trochę w czasie ...ciekawe czy do odmierzania czasu nadal używa zegara słonecznego?
Lekki podmuch wolności 2017-05-18 14:08
Który komentator ? Jest wielu
czas 2017-05-18 15:58
a co to jest czas?
1
Rysiu 2017-05-18 19:31
A ktos wie ile bylo obrotu w 2016? Moze ile rentownosci ?
1
Nick 2017-05-19 12:39
Nikt nie wie ;P
nmscc 2017-05-21 08:51
Chyba się boją powiedzieć..
3
Grupa Mocarta 2017-05-30 15:34
Chłopaki z Orkiestry dziekują dziadkowi za 5000 zł napiwku za dodatkowe granie, na jubileuszu firmy 20- stego maja w Operze.
1
Opinion 2017-05-31 09:00
If You have any opinion, sugestion about company You can write directly to:

Anders Eriksson                                                                                    
anders.eriksson@scandector.se

or

Ian George                                                                                       
igeorge@plateimpressions.com


9
point 2017-06-12 07:42
Jak to jest że raz taki wpis jest usuwany a tym razem jest w komentarzach aż 12 dni!?
3
prosiaczek 2017-06-12 21:48
To zależy ile byków jest zrobionych. Jak jest do 3, tak jak powyżej, to zostawiają.
6
Dyktator mody z przedmiescia 2017-06-15 09:57
Po dlugim weekendzie czas na sandaly do garnituru i koszule z krotkim rekawem , koniecznie krawat czyli na "polskie wesele" - to ladnie wyglada na "naradce"
5
pex 2017-06-26 15:30
Czy warto w tej firmie podjąć pracę? Bo po analizie wielu wpisów mam wrażenie, że nie za bardzo!?
ost 2017-06-26 15:50
Nie wiem bo nie pracowałem ale nawet marketingowo muszą być słabi! bo na ich stronie jest slogan "License plate solutions" a w innych materiałach "License plates solutions"
Robilem w eksporcie 2017-06-26 19:45
Jaki slogan taka firma. O jakim marketingu my mowimy ? O kalendarzach w formie notesu ? Czy moze o darmowej wyzerce z niektorymi klientami ? Tam nie ma nikogo kto sie choc troche w marketingu orientuje. Jest celnik, biolog i pare jeszcze innych egzotycznych specjalnosci. To wszystko jest robione jesli prezio skinie glowa. Robota tam to typowa robota u polskiego prywaciarza, be jeszcze nie do konca na swoim.
5
niki 2017-06-26 23:41
Oooo.... i kolega moderator wrócił. Już po wakacjach?
6
SP 2017-06-27 06:49
Niestey smutna prawda...
3
Ania 2017-06-27 14:36
Zdecydowanie poszukałabym innej pracy..
6
Rychu ze Szwarzyndza 2017-07-03 00:21
Jak tam wyniki ? Ta rentownosc nadal tak leci na dol ? A rotacja ciagle taka duza ?
Zostaw swoją opinię o Utal sp. z o.o. - Gruszczyn
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie Utal sp. z o.o.