brak logo

ZOO Karina - markety zoologiczne

Gdynia

Opinie o ZOO Karina - markety zoologiczne

zaciekawiona 2015-03-06 13:00:26
ciekawe czy dalej tak promienieje. Mnie przeraża praca za darmo, czyli zostawanie po 21 żeby się rozliczyć czasem nawet 20 min.oraz uzupełnianie braków w utargu - jestem prawie pewna że osoba z którą byłam na zmianie ukradła pieniądze z kasetki, z sejfu też zniknęły i trzeba było się dołożyć.
atmosfera w pracy jest koszmarna, lizusostwo, dwulicowość i donosicielstwo połączone z kombinowaniem jak robotę zwalić na kogoś innego, centrala powinna zwrócić mi pieniądze za psychoterapie
2
nowy praco 2015-03-20 10:05:27
Pracuję tutaj kilka miesięcy i już mam dość.Tyrka, tyrka i tyrka po 12 godzin za najniższą krajową, grafik jeden na jeden bez możliwości wolnych wekendów.Wszystko ważniejsze jest od pracownika,kurze są ważniejsze i mycie podłogi to priorytety tej firmy.I ciekawostka, w czasie Swiąt mam przyjść nakarmić zwierzęta,za darmo oczywiście,nikt mi tych godzin nie zwróci.Czy tak było zawsze w tej firmie?
1
Ala 2015-03-20 12:11:08
No to kiepsko, że .. pracujesz w sklepie zoologicznym i sam nie wpadłeś na to, ze zwierzęta trzeba karmić :p Takie rzeczy powinny wychodzić od pracowników, przynajmniej u nas tak jest, że sama przychodzę do sklepu, bo przecież kilka dni bez jedzenia dla zwierząt to okrucieństwo.
nowy praco 2015-03-20 12:18:29
Zgadzam się ,wyobraź sobie że wiem że zwierzęta jedzą.Tylko dlaczego mamy to robić w swoim wolnym czasie, za darmo.No chyba że Ty tam pracujesz charytatywnie?
A poproś ich o dzień wolny to zobaczysz ile będzie kłopotu.Oni na tych zwierzętach zarabiają to niech prezes je w Święta karmi.Usłyszysz chociaż dziękuję?
4
hehe 2015-03-20 12:31:26
A więc to wykorzystywanie dalej trwa . Sugeruję aby zgłosić to w odpowiednie miejsce .
3
bzdura 2015-03-20 12:35:41
zastanów się co piszesz , weterynarz który ratuje życie zwierzęciu też bierze za to kasę , nic za darmo , A czy twój szef da ci coś za darmo ???
3
Asia 2015-03-22 18:47:47
To jest chore, przyjść nakarmić zwierzęta za darmo :/ a przepraszam bardzo to jest święto, właściwie dzień wolny od pracy, jeśli ktoś dojeżdża to musi wydać pieniądze za dojazd, ja wszystko rozumiem zwierzęta muszą jeść no, ale to niech płacą za ten dzień, albo niech zwrócą koszt dojazdu... Czy jakieś wyższe służby nie widzą tego jak firma wykorzystuje tych pracowników?
3
kerownik 2015-03-25 17:38:34
z wypowiedzi wynika, że w zoo karina nie tylko warunki pracy są dobre ale i towar...
a swoją drogą `była - może wolałabyś zamiast informacji o braku kolejnej umowy na pożegnanie dostać z liścia? byłoby poważnie... nie sądzę by akurat hr-owcowi tak bardzo zależało na czynności zwalniania.
Nick 2015-04-29 07:34:16
I placą , za każdą przepracowaną godzine , wszyscy o tym wiemy ile godzin jest do wypracowania , a że zwierzęta muszą być nakarmione to oczywiste , czasem dyzur wypadnie w świeta , zgodnie z grafikami i każdy o tym wie .
eh 2015-05-01 22:56:49
Zgodnie z grafikiem !!!! Dobre!!! w grafiku masz wpisane wolne a musisz przyjsc nie ewidencjonujac tego !!!! I o tym mowa
2
dns 2015-05-14 20:34:06
Dzisiaj otrzymałam odpowiedź na moje cv od "pani kierownik" oddziału w Rumi
W tej odpowiedzi takie min. kwiatki
" jakie Pana/Panią zna gatunki ryb akwariowych i rodzaje/firmy filtrów i grzałek,
- jakie Pana/Panią zna rasy psów/kotów,
- jakie Pana/Panią zna metody łowienia ryb "
Czy Pani czyta co za bzdury wypisuje/kopiuje?
wstyd wstyd i jeszcze raz wstyd
Na pewno nie mam zamiaru już pracować w tym miejscu i być podwładnym takiego niedouka, który nawet prostego tekstu bez takich żenujących błędów nie umie napisać :O
2
bardzo anonimowo 2015-05-18 21:20:34
Wiesz...to Twój post jest bardzo żenujący. Masz pretensje, że ktoś napisał do Ciebie z błędami - Twoja wypowiedź nie jest też ich pozbawiona. Kolejna kwestia to to, że nie udostępnia się prywatnej poczty, którą ktoś do Ciebie wysyła. Na koniec mogę tylko napisać, że publiczne obrażanie osoby, której się nie zna świadczy tylko i wyłącznie o osobie, która to piszę...domyśl się jak świadczy.
Pozdrawiam
4
Monika 2015-07-06 20:17:01
Witam.Mogę coś napisać o pracy na magazynie w ZOO Karinie :).Od koleżanki miej więcej wiem jak to wygląda(pracuje tam,na innym dziale).Praca od poniedziałku do piątku,umowa zlecenie(podobno po trzech miesiącach dają o prace,ale nikt takiej chyba jeszcze nie ma,a pracują dłużej :) )Stawka to: za pierwszy miesiąc 1400zł netto(na rękę) drugi 1500 trzeci 1600.Po roku 1900zł netto.Praca od 8-16 czasami trzeba zostać dłużej.Umowa zlecenie,śmieciowa nic nie warta.Jest dużo pracy,świadczy o tym to,że ludzie zostają po godzinach.Dużych wymagań nie ma,ale trzeba dużo się nauczyć(asortyment itp.) i "latać".Nie wiem jak jest naprawdę bo,nie widziałam,ale jak słyszę o takiej pracy,stawce i umowie to ręce opadają.Potwierdza się to co napisał Paweł.Pozdrawiam i życzę powodzenia
4
dawno_i_nieprawda 2015-07-24 01:20:57
Pod warunkiem,że ktoś wytrzyma rok... dużo by mówić. Przez pierwszy miesiąc pracę w zoo karinie uważałam za doskonałą ale z każdym kolejnym dniem,tygodniem i miesiącem pojawiały się coraz to nowe absurdalne sytuacje i nie zdrowa atmosfera. Nie polecam, traktowanie pracownika pozostawia wiele do życzenia.
1
były pracownik 2015-07-29 20:32:35
Witam, jestem byłym pracownikiem zwolniłem się po wielu miesiącach pracy nie dla tego że było tak strasznie bo w każdej pracy są plusy i minusy zwyczajnie dostałem lepiej płatną ofertę pracy.Czytam niektóre opinie i w szoku jestem skarżycie się że każą pracować?- od tego jest praca by ją wykonać, że trzeba dźwigać-tak trzeba bo to jest magazyn i niektóre worki warzą do 20kg. Czego się spodziewaliście idąc na rozmowę że usiądziecie i będziecie siedzieć te 8h? chyba nie rozumiecie słowa praca na magazynie! nie wiem kto jest jeszcze tam ze starej brygady ale pozdrawiam chłopaków z magazynu oraz dziewczyny z metkowni,które jak trzeba to też pomagały na magazynie od składania mm do skanowania towaru i nie płakały,że ciężko,że worki 20kg więc panowie,którzy tu piszą o dźwiganiu zastanówcie się czy nie wstyd wam przed tymi dziewczynami lub nawet o dziewczynach na sklepach które te palety rozkładają.
3
albea 2015-09-15 10:46:11
Pracowałam w 2008 r w markecie na Karwinach... To smutne ale to jest patologia. Została zlikwidowana garderoba dla pracownic na rzecz powiększenia biura pana Skwierawskiego. Miałyśmy się przebierać na korytarzu na półpiętrze, lub w ciasnej ubikacji. Kiedy została nasłana inspekcja pracy, dostałyśmy dopiero umowy zlecenia, wcześniej nikt ich nie miał. Kiedyś słyszałam jak się pan Skwierawski wypowiadał o pracownicach że to brudasy i lenie. Po tej sytuacji się zwolniłam. Nie wiem za kogo ten pan sie miał ale to jest człowiek, który kiedyś chodził po giełdzie i wciskał ludziom kasety z muzyką - z coverami, był akwizytorem i każdy go przeganiał.
4
zxcvbnm 2015-09-15 11:59:22
a czy Ktos z was orientuje sie jak wyglada wyplata wynagrodzenia w momencie zerwania umowy w trakcie , w polowie miesiaca?pracuje jako sprzedawca kasjer w jednym z marketow, z gory dzieki za odp
2
jojo 2015-09-16 14:02:56
szkoda ze nie można dodać zdięć i filmików nagrałem tych wyzyskiwaczy jak płaca pad stołem,pamiętajcie 1400 idze na wasze konto a reszta do odebrania w biurze pani sekretarka ma woreczek dla każdego z reszta wypłaty,trzeba ich w końcu nauczyć szacunku dla pracownika i zamknąć ten syf
olga 2015-09-17 19:12:01
Witam, dzisiaj byłam na rozmowie,oferują przez pierwsze 3 miesiące 1400 i umowę zlecenie, następne trzy miesiące 1500 i umowa na okres próbny, jeżeli wszystko będzie ok, to następna umowa ma byc na 5 lat i 1600 złotych pensji. Oczywiście powiedziano mi, że przynajmniej 2,3 razy są konkursy dla pracowników i można dorobić do pensji. Podobno 2 weekendy pracujące i dwa wolne.Zaproponowali mi dzień próbny, płatny.Po przeczytaniu waszych komentarzy mam ogromne wątpliwości czy wogóle zawracać sobie tyłek, bo nie mam ochoty trafić do obozu pracy.
kakaka 2015-09-20 10:43:35
Ja z racji tego,że nie dałam rady dłużej pracować w tym miejscu zwolnilam sie w połowie miesiąca i otrzymałam połowę stawki godzinowej czyli 4zł!! Jest to wynikiem nie wywiązania się z umowy... oczywiście wynagrodzenie bez wypracowanej premii.
Pracownik 2015-09-22 17:49:48
Nie wiem skąd takie info, może Ci się sieci zoologiczne pomyliły ;-)
Pracownik 2015-09-22 17:54:15
Do jojo to było oczywiście
sztacha 2015-10-02 11:50:34
Jest to jedna z firm , ktora nie ma jakiegokolwiek szacunku do pracownika. Ludzie bardzo ciezko pracuja za bardzo mala stawke. Wytrzymalem 3 miesiace - chore zalozenia sprzedazowe i zero dystansu do siebie ( mowie o osobach , ktore tam pracuja w centrali ) sprawia , ze czujesz sie jakbys pracowal conajmniej w korporacji na skale swiatowa . Jesli tak ma byc to niech szanuja czlowieka i niech mu placa normalnie i sprawiedliwie
2
sztacha 2015-10-23 10:20:50
to co napisales zgadza sie - ale to jest brutto , czyli ty dostaniesz z tego polowe minus bilet miesieczny na autobus i jakies jedzienie , oplata za mieszkanie - powodzenia !
gość 2015-11-19 07:36:52
Mam pytanie czemu pracownicy sie nie zjednoczą i nie napiszą chociażby pisma w sprawie podniesienia wynagrodzenia?
1
sztacha 2015-11-30 15:02:33
socjalu? masz umowe-zlecenie - nawet nie masz chorobowego. nie masz urlopu , nie masz nic. a musisz miec wiedze jeszcze specjalistyczna i jak bedziesz pracowal jak kasjer - sprzedawca to sie wywala. Musisz byc profesjonalnym doradca i wtedy sie moze zastanowia... zal
sztacha 2015-12-08 12:30:29
chorobowe jest dobrowolnie placone przez pracodawce, a w tej firmie wola go nie placic, wiec go nie masz:)
szaza 2016-02-01 11:58:18
tak , w tym roku na swieta byla premia, kosz kielbas i bilet do spa :DDDDDDD
Arla 2016-03-13 23:44:55
Pracowałam w tej pożal się boże "firmie" 9 lat temu ale po opisach wnioskuję że od tamtej pory niewiele się zmieniło. Jak widać nadal trwa wyzysk człowieka przez skurw....syna.
pan "prezes" od siedmiu boleści - alkoholik, buc oderwany od pługu granatem który bardzo szybko zapomniał że pasie swój tłusty kałdun dzięki tym ludziom których z taką ostentacyjną pogardą traktuje - nikomu nie polecam takiego pracodawcy.
A czy Madzia - jego prawa ręka nadal tam pracuje i podp...dala ludzi udając wcześniej ich przyjaciółkę? A prezesowi nadal na śniadanko kanapeczki z dżemem na kaca robi? :P
1
obecny pracownik 2016-03-14 19:37:10
do Arla masz stare wiadomości więc po co to piszesz?
ko ko 2016-03-15 13:02:55
Arla,wyobraz sobie nie ma Madzi juz od dawna,ale jest wielu innych dupolizow,uwazaj teraz; prezesa tez nie ma hihi..Potraktowalo go zycie sprawiedliwie.Zmian jednak dla nas pracownikow nie ma.Wyzysk,praca w pocie czola ,dzwiganie,sprzatanie jako pelnoetatowa sprzataczka i malo juz nawet czasu dla klienta.
Nico 2016-04-11 08:46:38
sklep internetowy - warunki te same co przy sklepie stacjonarnym - praca zmianowa, stawka 1400 netto, umowa zlecenie a potem przez kilka lat umowy na czas określony. A praca obejmuję wszystko - magazynier, copy writer, handlowiec, seo i grafik.
1
hjg 2016-04-15 12:29:07
Ta oferta jest tak wspaniala , ze az sie chce normalnie wyskoczyc przez okno z radosci !!!
1
fejk 2016-04-19 13:07:30
Tylko , ze wlasciciele chyba nie zdaja sobie sprawy z tego ile trzeba wiedziec i z jakiej dziedziny trzeba posiadac wiedze obslugujac sklep internetowy. To jest smiech na sali w porownaniu do trojmiejskich stawek za prace grafika przy sklepie.
gość 2016-05-30 10:01:52
Jakieś nowinki?Podwyżki?Ktoś coś słyszał?
fejk 2016-05-30 15:30:40
normalnie Grafik , który opiekuje się stroną zarabia trzy tysiące. A sprzedawca już nigdzie nie pracuje na umowę zlecenie , która de facto jest umową o prace...
2
gość 2016-06-22 09:44:59
Szefostwo jak widać ma gdzieś co się dzieje....a podwyżek na bank nie dadzą,nie wyobrażam sobie żeby Pani Prezes nie miała pojęcia jak jej firma funkcjonuje,ona poprostu sie zgadza na takie działania dyrektorów i już!
Małgosia 2016-07-13 20:22:21
Oferty o pracę z ich firmy są ciągle....widać że często zmieniają pracowników,albo pracownicy rezygnują.Ja jestem stałą klientką ich marketów,ale chyba zrezygnuje z zakupów tam.Zwierzęta w małych boksach,zero przestrzeni,duchota.Ekspedientki przerażone,zmęczone,zarobione.Zresztą nic dziwnego jak 12h są na nogach(z tego co mówią)
1
zara 2016-07-17 12:15:28
800 m to jest mały sklepik ? 10 palet do rozładowania to jest nic? za umowę zlecenie ?
3
zara 2016-07-17 21:40:20
a jak? Nożnie?
1
zara 2016-07-21 15:15:25
ty uważasz ze tam sa dobre zarobki? 1200 zl to jest dobry zarobek ?
Kasia 2016-07-25 20:31:08
Jestem byłym pracownikiem tej firmy.Praca jest ciężka i fizycznie i psychicznie.pensja jest marna nawet po kilku przepracowanych latach,zaplecza socjalnego nie ma,nawet dodatku na pranie ciuchów robaczych sie nie zobczymy. Premie dodatkowe tak jasne są bo to marne wynagrodzenie podzielone jest na podstawę i premie uznaniową,którą zawsze mogą Ci zabrać.Targety są nieosiągalne a jeśli już się je wyrobi to dostaje się jakieś 50zł brutto więcej.Firma jest żałosna.Nikomu nie polecam.
1
gość 2016-07-28 22:39:55
Zdecydowanie odradzam. Na rozmowie kwalifikacyjnej zapewniają, że poszukują pracowników do dłuższej współpracy co zdecydowanie mija się z prawdą. W połowie miesiąca dowiadujesz się o redukcji etatu i o zwolnieniu( powód zwolnienia serio mogli by pomyśleć nad czymś bardziej sensownym). Sami klienci skarżą się na tak częste zmiany personelu - widać taka polityka firmy.
pasja 2016-07-29 08:38:32
Nie polecam, ciężka praca za marne grosze, jak cie pani koordynator nie polubi albo nie będziesz lizał tyłka to zapomnij, że będziesz dłużej, już połowa Trójmiasta pracowała w tej firmie i zostają ludzie albo bez wykształcenia, którzy gdzie indziej by pracy nie dostali albo pasjonaci mega zoologi. Bo centrala to inny temat.
2
Ala 2016-08-13 13:28:19
Atmosfera opiera się na pozytywnych relacjach,chyba jesteś śmieszny....Może i się opiera między kierownikiem logistyki,a dyrektorem.Jeśli chodzi o atmosferę między pracownikami sklepów a szefostwem jest wręcz mobbingowa. Współczuję ludziom którzy tam jeszcze siedzą.
3
asa 2016-08-16 10:38:16
mobbing nie jest żadnych poważnym oskarżeniem tylko stwierdzeniem faktu i stanu rzeczy. może w końcu cos się zmieni w tej firmie...
1
Mika 2016-08-18 21:14:00
pasja 2016-07-29 08:38:32
Nie polecam, ciężka praca za marne grosze, jak cie pani koordynator nie polubi albo nie będziesz lizał tyłka to zapomnij, że będziesz dłużej, już połowa Trójmiasta pracowała w tej firmie i zostają ludzie albo bez wykształcenia, którzy gdzie indziej by pracy nie dostali albo pasjonaci mega zoologi. Bo centrala to i
inny temat.

Nie wiem czemu ale obrażasz mnie i wiele innych osób.... pracuje w tej firmie 5lat ukończyłam dobre szkoły, mam wykształcenie i pracę mogłabym zmienić ale jak to mówią wszędzie dobrze gdzie Nas nie ma. Nie wiem ile czasu przepracowałeś/aś i gdzie.... Fakt zarobki ..... A co do centrali masz? Czemu centrala to inny temat? To tak z ciekawości :-)
1
iza 2016-08-18 22:20:46
ja też jestem zwolenniczką tego, że jak pojawiaja sie jakies problemy to nalezy je wyjasnic osobiscie a nie wyciagac je ttutaj na forum, tak sie nie załątwia spraw.
była pracowniczka 2016-11-05 20:19:21
Nie polecam, pensja marna mimo konkursów i dodatków, wymagania co do wiedzy produktowej ogromne, target niemożliwy do wyrobienia (we wrześniu wymyślili sobie taki sam dochód na sklep jak w wakacje,
pracownicy zawaleni procedurami dosłownie od wszystkiego (zakazy zakazy i zakazy) a gdy centrala się z czegoś nie wywiąże szukają winnego, obarczenia finansowe dla pracowników za zniszczony towar (mimo, że sklep jest ubezpieczony), brak mozliwości wyjścia na przerwie poza sklep (a są sklepu gdzie nie ma pomieszczenia socjalnego- trzeba dezynfekować klatki tam, gdzie się myje naczynia, brak lodówki i jesz nad półką z butami obok trocin i karmy dla zwierząt sklepowych), problemy z urlopem w wakacje, przetrzymują ile się da na zleceniu no i najlepsze - monitoring i telefony za dosłownie wszystko, nie bede sie juz nawet rozpisywać bo z tego to mozna by osobna ksiazke komediowa napisać... Zadnych paczek na swieta, znizki dla pracownikow tylko od 10 do 15 kazdego miesiaca, I tak zrobili mega łache, bo kiedys mozna bylo tylko na 1 (JEDEN)!!!paragon
Chyba jedynymi plusami sa szkolenia na centrali, gdzie mozna sie czegos dowiedziec o nowych produktach i wyplata na czas (trzeba miec konto w BZWBK albo jezdzic na centrale po wyplate).
Firma stawia na rotacje, nie docenia pracownikow zaangazowanych. Wolą zatrudniac co chwile jakies przypadkowe osoby i placic grosze niz trzymac kadre na wysokim poziomie ale za sensowne pieniadze. Tylko dla kogos szukajacego pracy na szybko, na chwile.
3
kuku 2016-11-21 13:55:43
zara pracuje tam obecnie i 1200 zl to nie zarabia tam nikt wiec bzdury gadasz poł etatu zrabia ok 1000 .....
Zostaw swoją opinię o ZOO Karina - markety zoologiczne - Gdynia
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ZOO Karina - markety zoologiczne