brak logo

ZOO Karina - markety zoologiczne

Gdynia

Opinie o ZOO Karina - markety zoologiczne

olga 2015-09-17 19:12
Witam, dzisiaj byłam na rozmowie,oferują przez pierwsze 3 miesiące 1400 i umowę zlecenie, następne trzy miesiące 1500 i umowa na okres próbny, jeżeli wszystko będzie ok, to następna umowa ma byc na 5 lat i 1600 złotych pensji. Oczywiście powiedziano mi, że przynajmniej 2,3 razy są konkursy dla pracowników i można dorobić do pensji. Podobno 2 weekendy pracujące i dwa wolne.Zaproponowali mi dzień próbny, płatny.Po przeczytaniu waszych komentarzy mam ogromne wątpliwości czy wogóle zawracać sobie tyłek, bo nie mam ochoty trafić do obozu pracy.
1
kakaka 2015-09-20 10:43
Ja z racji tego,że nie dałam rady dłużej pracować w tym miejscu zwolnilam sie w połowie miesiąca i otrzymałam połowę stawki godzinowej czyli 4zł!! Jest to wynikiem nie wywiązania się z umowy... oczywiście wynagrodzenie bez wypracowanej premii.
2
Pracownik 2015-09-22 17:49
Nie wiem skąd takie info, może Ci się sieci zoologiczne pomyliły ;-)
Pracownik 2015-09-22 17:54
Do jojo to było oczywiście
sztacha 2015-10-02 11:50
Jest to jedna z firm , ktora nie ma jakiegokolwiek szacunku do pracownika. Ludzie bardzo ciezko pracuja za bardzo mala stawke. Wytrzymalem 3 miesiace - chore zalozenia sprzedazowe i zero dystansu do siebie ( mowie o osobach , ktore tam pracuja w centrali ) sprawia , ze czujesz sie jakbys pracowal conajmniej w korporacji na skale swiatowa . Jesli tak ma byc to niech szanuja czlowieka i niech mu placa normalnie i sprawiedliwie
3
sztacha 2015-10-23 10:20
to co napisales zgadza sie - ale to jest brutto , czyli ty dostaniesz z tego polowe minus bilet miesieczny na autobus i jakies jedzienie , oplata za mieszkanie - powodzenia !
1
gość 2015-11-19 07:36
Mam pytanie czemu pracownicy sie nie zjednoczą i nie napiszą chociażby pisma w sprawie podniesienia wynagrodzenia?
1
sztacha 2015-11-30 15:02
socjalu? masz umowe-zlecenie - nawet nie masz chorobowego. nie masz urlopu , nie masz nic. a musisz miec wiedze jeszcze specjalistyczna i jak bedziesz pracowal jak kasjer - sprzedawca to sie wywala. Musisz byc profesjonalnym doradca i wtedy sie moze zastanowia... zal
1
sztacha 2015-12-08 12:30
chorobowe jest dobrowolnie placone przez pracodawce, a w tej firmie wola go nie placic, wiec go nie masz:)
szaza 2016-02-01 11:58
tak , w tym roku na swieta byla premia, kosz kielbas i bilet do spa :DDDDDDD
Arla 2016-03-13 23:44
Pracowałam w tej pożal się boże "firmie" 9 lat temu ale po opisach wnioskuję że od tamtej pory niewiele się zmieniło. Jak widać nadal trwa wyzysk człowieka przez skurw....syna.
pan "prezes" od siedmiu boleści - alkoholik, buc oderwany od pługu granatem który bardzo szybko zapomniał że pasie swój tłusty kałdun dzięki tym ludziom których z taką ostentacyjną pogardą traktuje - nikomu nie polecam takiego pracodawcy.
A czy Madzia - jego prawa ręka nadal tam pracuje i podp...dala ludzi udając wcześniej ich przyjaciółkę? A prezesowi nadal na śniadanko kanapeczki z dżemem na kaca robi? :P
3
obecny pracownik 2016-03-14 19:37
do Arla masz stare wiadomości więc po co to piszesz?
1
ko ko 2016-03-15 13:02
Arla,wyobraz sobie nie ma Madzi juz od dawna,ale jest wielu innych dupolizow,uwazaj teraz; prezesa tez nie ma hihi..Potraktowalo go zycie sprawiedliwie.Zmian jednak dla nas pracownikow nie ma.Wyzysk,praca w pocie czola ,dzwiganie,sprzatanie jako pelnoetatowa sprzataczka i malo juz nawet czasu dla klienta.
Nico 2016-04-11 08:46
sklep internetowy - warunki te same co przy sklepie stacjonarnym - praca zmianowa, stawka 1400 netto, umowa zlecenie a potem przez kilka lat umowy na czas określony. A praca obejmuję wszystko - magazynier, copy writer, handlowiec, seo i grafik.
1
hjg 2016-04-15 12:29
Ta oferta jest tak wspaniala , ze az sie chce normalnie wyskoczyc przez okno z radosci !!!
1
fejk 2016-04-19 13:07
Tylko , ze wlasciciele chyba nie zdaja sobie sprawy z tego ile trzeba wiedziec i z jakiej dziedziny trzeba posiadac wiedze obslugujac sklep internetowy. To jest smiech na sali w porownaniu do trojmiejskich stawek za prace grafika przy sklepie.
gość 2016-05-30 10:01
Jakieś nowinki?Podwyżki?Ktoś coś słyszał?
fejk 2016-05-30 15:30
normalnie Grafik , który opiekuje się stroną zarabia trzy tysiące. A sprzedawca już nigdzie nie pracuje na umowę zlecenie , która de facto jest umową o prace...
2
gość 2016-06-22 09:44
Szefostwo jak widać ma gdzieś co się dzieje....a podwyżek na bank nie dadzą,nie wyobrażam sobie żeby Pani Prezes nie miała pojęcia jak jej firma funkcjonuje,ona poprostu sie zgadza na takie działania dyrektorów i już!
1
Małgosia 2016-07-13 20:22
Oferty o pracę z ich firmy są ciągle....widać że często zmieniają pracowników,albo pracownicy rezygnują.Ja jestem stałą klientką ich marketów,ale chyba zrezygnuje z zakupów tam.Zwierzęta w małych boksach,zero przestrzeni,duchota.Ekspedientki przerażone,zmęczone,zarobione.Zresztą nic dziwnego jak 12h są na nogach(z tego co mówią)
2
zara 2016-07-17 12:15
800 m to jest mały sklepik ? 10 palet do rozładowania to jest nic? za umowę zlecenie ?
4
zara 2016-07-17 21:40
a jak? Nożnie?
1
zara 2016-07-21 15:15
ty uważasz ze tam sa dobre zarobki? 1200 zl to jest dobry zarobek ?
1
Kasia 2016-07-25 20:31
Jestem byłym pracownikiem tej firmy.Praca jest ciężka i fizycznie i psychicznie.pensja jest marna nawet po kilku przepracowanych latach,zaplecza socjalnego nie ma,nawet dodatku na pranie ciuchów robaczych sie nie zobczymy. Premie dodatkowe tak jasne są bo to marne wynagrodzenie podzielone jest na podstawę i premie uznaniową,którą zawsze mogą Ci zabrać.Targety są nieosiągalne a jeśli już się je wyrobi to dostaje się jakieś 50zł brutto więcej.Firma jest żałosna.Nikomu nie polecam.
3
gość 2016-07-28 22:39
Zdecydowanie odradzam. Na rozmowie kwalifikacyjnej zapewniają, że poszukują pracowników do dłuższej współpracy co zdecydowanie mija się z prawdą. W połowie miesiąca dowiadujesz się o redukcji etatu i o zwolnieniu( powód zwolnienia serio mogli by pomyśleć nad czymś bardziej sensownym). Sami klienci skarżą się na tak częste zmiany personelu - widać taka polityka firmy.
1
pasja 2016-07-29 08:38
Nie polecam, ciężka praca za marne grosze, jak cie pani koordynator nie polubi albo nie będziesz lizał tyłka to zapomnij, że będziesz dłużej, już połowa Trójmiasta pracowała w tej firmie i zostają ludzie albo bez wykształcenia, którzy gdzie indziej by pracy nie dostali albo pasjonaci mega zoologi. Bo centrala to inny temat.
3
Ala 2016-08-13 13:28
Atmosfera opiera się na pozytywnych relacjach,chyba jesteś śmieszny....Może i się opiera między kierownikiem logistyki,a dyrektorem.Jeśli chodzi o atmosferę między pracownikami sklepów a szefostwem jest wręcz mobbingowa. Współczuję ludziom którzy tam jeszcze siedzą.
4
asa 2016-08-16 10:38
mobbing nie jest żadnych poważnym oskarżeniem tylko stwierdzeniem faktu i stanu rzeczy. może w końcu cos się zmieni w tej firmie...
2
Mika 2016-08-18 21:14
pasja 2016-07-29 08:38:32
Nie polecam, ciężka praca za marne grosze, jak cie pani koordynator nie polubi albo nie będziesz lizał tyłka to zapomnij, że będziesz dłużej, już połowa Trójmiasta pracowała w tej firmie i zostają ludzie albo bez wykształcenia, którzy gdzie indziej by pracy nie dostali albo pasjonaci mega zoologi. Bo centrala to i
inny temat.

Nie wiem czemu ale obrażasz mnie i wiele innych osób.... pracuje w tej firmie 5lat ukończyłam dobre szkoły, mam wykształcenie i pracę mogłabym zmienić ale jak to mówią wszędzie dobrze gdzie Nas nie ma. Nie wiem ile czasu przepracowałeś/aś i gdzie.... Fakt zarobki ..... A co do centrali masz? Czemu centrala to inny temat? To tak z ciekawości :-)
3
iza 2016-08-18 22:20
ja też jestem zwolenniczką tego, że jak pojawiaja sie jakies problemy to nalezy je wyjasnic osobiscie a nie wyciagac je ttutaj na forum, tak sie nie załątwia spraw.
była pracowniczka 2016-11-05 20:19
Nie polecam, pensja marna mimo konkursów i dodatków, wymagania co do wiedzy produktowej ogromne, target niemożliwy do wyrobienia (we wrześniu wymyślili sobie taki sam dochód na sklep jak w wakacje,
pracownicy zawaleni procedurami dosłownie od wszystkiego (zakazy zakazy i zakazy) a gdy centrala się z czegoś nie wywiąże szukają winnego, obarczenia finansowe dla pracowników za zniszczony towar (mimo, że sklep jest ubezpieczony), brak mozliwości wyjścia na przerwie poza sklep (a są sklepu gdzie nie ma pomieszczenia socjalnego- trzeba dezynfekować klatki tam, gdzie się myje naczynia, brak lodówki i jesz nad półką z butami obok trocin i karmy dla zwierząt sklepowych), problemy z urlopem w wakacje, przetrzymują ile się da na zleceniu no i najlepsze - monitoring i telefony za dosłownie wszystko, nie bede sie juz nawet rozpisywać bo z tego to mozna by osobna ksiazke komediowa napisać... Zadnych paczek na swieta, znizki dla pracownikow tylko od 10 do 15 kazdego miesiaca, I tak zrobili mega łache, bo kiedys mozna bylo tylko na 1 (JEDEN)!!!paragon
Chyba jedynymi plusami sa szkolenia na centrali, gdzie mozna sie czegos dowiedziec o nowych produktach i wyplata na czas (trzeba miec konto w BZWBK albo jezdzic na centrale po wyplate).
Firma stawia na rotacje, nie docenia pracownikow zaangazowanych. Wolą zatrudniac co chwile jakies przypadkowe osoby i placic grosze niz trzymac kadre na wysokim poziomie ale za sensowne pieniadze. Tylko dla kogos szukajacego pracy na szybko, na chwile.
5
kuku 2016-11-21 13:55
zara pracuje tam obecnie i 1200 zl to nie zarabia tam nikt wiec bzdury gadasz poł etatu zrabia ok 1000 .....
lil 2017-01-16 13:52
Pojawiła się właśnie oferta pracy jako Asystent Działu Kadr Zoo Karina, czy ktoś jest w stanie powiedzieć cokolwiek na temat tego stanowiska? Bo czytając większość negatywnych opinii tutaj, zastanawiam się jak wygląda praca od strony administracyjnej.
Lena 2017-01-17 09:28
Pani Kadrowa to doświadczona i kompetentna osoba. Praca może być fajna nie wiem jak od strony finansowej. W samej centrali pracuje się dobrze i spokojnie
M. 2017-01-25 21:12
A ja mogę polecić tą pracę. Jak na pracę w handlu zarobki są ok, można wyciągnąć 1800zł na spokojnie - praca ciężka, ale ja nie lubię kisić tyłka w jednym miejscu i patrzeć jak czas wolno płynie. Wiadomo, są dni złe i gorsze. Jak się coś uszkodzi przez własną głupotę to faktycznie odciągają z wypłaty, ale to chyba normalne? Jak ktoś jest uczciwy to sam z siebie poniesie koszta. Jeśli coś się uszkodzi przez przypadek to rozliczają na straty. Nie wiem skąd te wszystkie negatywne komentarze, jak komuś się nie chce pracować to nigdzie nie będzie mu pasowało, najlepiej tylko narzekać. Tak więc polecam osobom, które chcą pracować i wolą pracę ciężką od pierdzenia w stołek.
2
Xhj 2017-02-02 12:32
Chyba nic się nie zmieniło. Na umowę o pracę czeka się w nieskończoność. Pani księgowa zawsze na urlopie. Nie szanują wiedzy pracownika. Jestem ciekawa czy dalej Pani koordynator odpytuje dorosłych ludzi jak dzieci w szkole - sama nie mając o niczym pojęcia. Wieczny problem z urlopem ( chyba tylko księgowa ma go "od ręki ". A i jeszczE ta dbałość o pracownika: brak czajnika, krzesła, blatu do zjedzenia na zmianie 12 h.
3
Alicja 2017-03-02 15:09
@Xhj jeżeli chodzi o brak czajnika, krzesła i blatu to może warto zgłosić takie uwagi do przełożonego.
1
lola 2017-03-08 15:37
do przełożonego takie sprawy były zgłaszane non stop. Po prostu nie zależy im na normalnym traktowaniu pracownika. Liczy się tylko zysk.
2
były pracownik 2017-03-15 16:35
Omijajcie szerokim łukiem,firma totalne dno,pracowników traktują jak śmieci,tak samo traktują zwierzęta.Ktoś powinien im się wreszcie dobrać do tyłka bo praca po 13h i kupowanie leków i warzyw dla zwierząt za własne pieniądze to dno.
6
Alicja 2017-03-17 12:47
@były pracownik, a zauważyłeś jakieś plusy pracy w ZOO Karina - markety zoologiczne?
jjjj 2017-03-21 11:48
Nie, nie ma żadnych plusów. Bo niby teraz mam napisać , że plusem jest to że łaskawie dadzą nam pensje? Przecież to są żarty. Niestety jakiś czas jeszcze minie zanim takie firmy będą funkcjonowały na normalnych warunkach i naucza się , że bez ludzi nic nie zrobią . Przykre, że nie widzą podstawowych potrzeb swoich pracowników - np. zjedzenie II śniadania, przerwa , napicie się herbaty czy skorzystanie z toalety. Proponuję zatrudnianie robotów.:)
1
Alicja 2017-03-21 12:40
@jjjj, rozumiem, dziękuję za informację. Długo już jesteś zatrudniony w ZOO Karina - markety zoologiczne?
Xhj 2017-03-30 09:12
A co za różnica czy długo czy krótko. Szczerze ? Po około tygodniu pracy można wywnioskować większość negatywów. Cieszę się ogromnie ze po 4 latach zrezygnowałam z tej pracy. Plusem jest to ze nauczyłam się jednego : nigdy więcej nie dam sobie wejść na głowę, wykorzystywać i udawać że jest wporzadku. A Pani Alicja długo pracuje ?
1
Alicja 2017-03-30 10:09
@Xhj, nie jestem pracownikiem firmy ZOO Karina - markety zoologiczne. Jestem redaktorem GoWork.pl - o moim zadaniu dowiesz się więcej klikając w ikonkę mikrofonu przy moim nicku. Chętnie poznaję również Waszą opinię na temat pracy w firmie.
Pszczoła 2017-06-09 07:38
zoo Karino! Jak to jest możliwe, że żeby zatrzymać u siebie pracownika stosujecie kary z tytułu zwolnienia się z pracy, zamiast zastosować trochę lepszy system premiowania lub trzymanie się ustalonej stawki godzinowej?

Miałam nieprzyjemność pracować w tej 'firemce'. Praca pracą, wszędzie da się pracować o ile pracodawcy szanują pracowników. Tutaj nie daje się w żaden sposób zauważyć, odczuć.

Na początek umowa zlecenie na okres ok. 3 mscy ze stawka godzinowa 14,07(?), dla mnie bomba! Z racji ze jestem studentka, na rękę mam te już mniej marne 12 zł. Nie dotrwałam do umowy o prace, ale z tego co kolezanki mówiły, jak już się dostanie to zarabia się troszkę mniej. Kolejna szokująca sprawa, kolejny miesiąc a stawka godzinowa spada o złotówkę. Jak to? A no nie wiadomo, może jakiś błąd w poprzedniej umówie. W każdym razie osoba za to odpowiedzialna powinna mimo wszystko spróbować mi to jakoś wyjaśnić a nie postawić umowę pod nos do podpisania. Ja rozumiem, umowa zlecenie, ble ble ble, ale ludzie szanujmy się. Umowa podpisana, kilka dni na zastanowienie i zrywam ja! Tylko uwaga, uwaga, coś tam na tej umówie o zlecenie było napisane, ze jak się zwolnisz to ponosisz koszta tego zwolnienia. Przy podpisywaniu umowy, pani z biura rzekła: nie, nie to martwy punkt. O mój Boże, jaka ja głupia, ale praca potrzebna! No i tak właśnie Pani mnie okłamała, ja dałam się nabrać i co dalej. Właśnie dostałam wypłatę za maj, pracowałam jeden dzień 11 godzin za 11 zł/h, zapłacili mi 22zł, szaleństwo! To chyba ten martwy przepis zadziałał ;)

Do ludzi pracujących jako sprzedawcy nie mam żadnych najmniejszych zarzutów, oprócz kierowniczki, która pozostawia wiele do życzenia. Widać, ze dużo osób jest przez nią zestresowanych.

Podsumowując - żenada, jesli choć trochę się szanujesz to odradzam stanowczo!
Pszczoła 2017-06-09 07:45
Nie, to nie jest normalne, sklep szanujący pracowników i klientów ma coś takiego jak 'straty'. Spoko, 1800 zł, to zwal teraz worek orijena, albo dwa, bo nie masz siły go unieść, wypłata już nie będzie taka PIĘKNA :) firma strasznie zdziera, na pracowniku i na klientach również.
Pszczoła 2017-06-09 09:28
Sprostowanie co do wypłaty: 100 zł do obioru, nikt nie pokwitował przekazania koszulek pracowniczych. Sprawa sprawnie wyjaśniona.
ble ble 2017-06-10 07:02
od kiedy to księgowa robi umowy o pracę ? Już widzę jak rzetelne te opinie są i jakimi byliście pracownikami skoro księgowej od kadrowej nie rozróżniacie.
1
Alka 2017-07-02 10:48
widzę że od roku nic się nie zmieniło...ciągle te same problemy.Współczuję ludziom którzy tam pracują,ciekawa jestem jak teraz rozliczają umowy zlecenie skoro stawka godzinowa to 13zł...jak znam życie jakiś przekręt robią,jak zawsze
pracująca 2017-07-05 21:11
pomyłeczka :-) nie robią zwały. zlecenie ma tak płacone jak wymagają tego przepisy
Zostaw swoją opinię o ZOO Karina - markety zoologiczne - Gdynia
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie ZOO Karina - markety zoologiczne