Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o HAMILTON SUNDSTRAND POLAND SP. Z O.O.

Pracowałeś w firmie HAMILTON SUNDSTRAND POLAND SP. Z O.O. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
staz - 2014-06-02 11:54:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
no właśnie dlatego wiekszosc firm z tego korzysta i zatrudnia na 3 miesiace na praktyki za darmo. a skoro w hamiltonie mozna wyciagnac najnizsza krajowo to jestem pozytywnie zaskoczona :) chyba sprobuje zaaplikowac, korporacyjnosc mysle ze nie przeszkadza na początek
zdjecie uzytkownika
g - 2014-06-02 23:23:01 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [staz - 2014-06-02 11:54:35]:
Hamilton w Rzeszowie też z tego korzysta,wyraźnie jest to zaznaczone na ich stronie. Nie wiem jak Kalisz, bo nie mogę trafić na ich stronę.
zdjecie uzytkownika
kamil - 2014-06-08 22:01:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
rozstał ktos zaproszony ostatnio na rozmowe kwalifikacyjna dotyczacą praktyk?
zdjecie uzytkownika
staz - 2014-06-09 13:17:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
bo ktos tu pisal ze dla studenta najnizsza krajowa.. to jak to w koncu jest? placa w hamiltonie za te praktyki?
zdjecie uzytkownika
szyszka - 2014-06-16 20:11:29 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Dostałam się na staż w Hamiltonie całkowicie przypadkiem, znalazłam ofertę na portalu z ofertami pracy, zaaplikowałam i po 2 tygodniach zaproszono mnie na rozmowe. Po niecałym tygodniu dostalam propozycje stazu/praktyki na 3 miesiace. Jest to platne, ale z tego co wiem tylko w dziale inzynieryjnym.
zdjecie uzytkownika
abc - 2014-06-19 21:57:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
platne jest nie tylko w inzynieryjnym. dostalem sie do innego dzialu na praktyki i tez sa platne
zdjecie uzytkownika
kamil - 2014-06-20 21:53:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
po jakim czasie oddzwonili i na jakie stanowiska idziecie?
szukają jeszcze moze?
zdjecie uzytkownika
staz - 2014-06-23 14:30:39 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a powiecie jeszcze jaka jest płaca za te praktyki? tylko jakies symboliczne wynagrodzenie czy minimalna krajowa chociaz? powiedzcie jeszcze czy jest możliwość zatrudnienia po tych praktykach. dzieki :)
zdjecie uzytkownika
carlragazza - 2014-06-23 15:53:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jeżeli praktyki są płatne to dlaczego w ofercie i na ich stronie jest napisane, że praktyka jest bezpłatna?
zdjecie uzytkownika
staz - 2014-06-23 19:16:35 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
właśnie tez widziałem że są bezpłatne.. może dlatego że tak jak pisza wyżej to zależy od działu.. :)
zdjecie uzytkownika
carlragazzza - 2014-06-24 08:45:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Myślicie, że jest szansa na umowę po tych praktykach? Co 3 miesiące średnio takie ogłoszenie wychodzi, więc można by było sądzić, że nie ma zatrudnienia po tym :/
zdjecie uzytkownika
staz - 2014-06-25 16:36:32 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
wiesz, w sumie to niekoniecznie :) przeciez jak rozbudowuja zespol to moze po praktykach ktos idzie na wyzsze stanowisko a na jego miejsce zatrudniają kogoś nowego :) to napisze ktos jak to w koncu jest w Hamiltonie?
zdjecie uzytkownika
nie mogę już tego czytać - 2014-06-25 17:03:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
KAŻDA PRAKTYKA CZY STAŻ W FIRMIE HS WROCŁAW JEST PŁATNA, i nie jest to wypłata z praktyk z urzędu pracy rzędu 500zł tylko tak jak niektórzy piszą około średniej krajowej. Część ludzi zatrudniana jest w trakcie studiów, część po studiach. Jest bardzo dużo zgłoszeń na praktyki, więc czasami ciężko jest wybrać z tej grupy kandydatów.
Praktykanci mają możliwość aplikowania na stanowisko pracy, muszą poprostu przejść cały proces rekrutacyjny.
Jak w każdej korporacji są różne korporacyjne narzędzia...przez jednych lubiane przez innych znienawidzone. Projekty na razie nie są super ekstra skomplikowane, ale jak wykonac trudny projekt mając młody zespół? Również z ilością pracy bywa różnie (czasem niedostatek) jednak to jest normalny proces tworzenia się centrum od podstaw.
Oczywiście, znajdzie się masa ludzi narzekających: bo to, bo tamto, bo kierownik taki śmaki i owaki...ale mało ludzi zauważa, że tutaj nawet "szeregowy" pracownik może coś zmienić. Jeszcze nigdy mój manager nie "spławił mnie" kiedy przyszedłem z propozycją uargumentowanego usprawnienia. Taki stan będzie zapewnie trwał jeszcze trochę. Być może firma nie jest jeszcze na tyle rozwinięta by wszystko było super ustawione, jednak znam dużo gorszych firm, gdzie płaca jest bardzo mała, gdzie kierownik na ciebie wrzeszczy i wyzywa cię od kretynów albo gdzie co miesiąc zastanawiasz się czy wypłata dojdzie na konto. Jeśli za 5 lat firma będzie mieć taką opinię jak teraz to nie będzie o niej to dobrze świadczyć, jednak teraz w fazie początkowego rozwoju nie widzę tutaj nic złego.
zdjecie uzytkownika
staz - 2014-06-26 16:33:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czyli raczej sa młofe zespoły złożone z praktykantów? z jednej strony spko bo pewnie atmosfera fajna, tylko troche mnie martwi że niewiele się nauczę :)
zdjecie uzytkownika
staz - 2014-06-26 16:33:42 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czyli raczej sa młode zespoły złożone z praktykantów? z jednej strony spko bo pewnie atmosfera fajna, tylko troche mnie martwi że niewiele się nauczę :)
zdjecie uzytkownika
Nie mogę tego czytać - 2014-06-27 18:12:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Jakie zespoły złozone z praktykantów??? I co oni by niby mieli tak robić... HA HA HA....Praktykanci są głównie w lecie, około 10 osób rozsianych po działach. Jak ktoś się chce czegoś nauczyć to i przy zamiataniu ulicy się nauczy (to oczywiście alegoria, bo u nas praktykanci nie parza kawy ani nie zmywają kubków, chyba że po sobie). Po co nam praktykant, za którego płacimy kasę i który patrzy w sufit?
zdjecie uzytkownika
kamil - 2014-06-27 22:04:56 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a czy po tych praktykach z tych 10 os ktos zostaje?
zdjecie uzytkownika
staz - 2014-06-30 18:14:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
sam wyżej napiasałeś że projekty nie sa zbyt trudne bo pracują nad nimi młode osoby, więc nie wiem czemu się teraz dziwisz :)
zdjecie uzytkownika
gość - 2014-06-30 21:30:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
A jak ogólnie wygląda sam proces rekrutacji. Powiedzmy pojawia się ogłoszenie, które jest wystawione np. na 2 tygodnie. To ewentualnie po jakim czasie takie cv są przeglądane. Czy jest np. sens wysyłania CV powiedzmy w ostatnim dniu rekrutacji? Czy raz wysłane Cv jest brane pod uwagę podczas następnej podobnej rekrutacji? I jeszcze ostatnie pytanie. Jakie są preferencje podczas wyboru kandydatów, czy absolwenci zgłaszający się na praktyki równie chętnie brani pod uwage co studenci? Dziękuję za wszystkei odpoweidzi.
zdjecie uzytkownika
staz - 2014-07-01 14:13:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
okej, ale napisałeś to pisząc wcześniej o praktykach, więc wywnioskowałem z kontekstu że nie piszesz o osobach, które już pracują tam kilka lat. w każdym razie to co piszesz o praktykach i dalszym awansie jest zachęcające, więc złożę papiery i zobaczymy co dalej, pozdrawiam.
zdjecie uzytkownika
Konar - 2014-07-09 21:39:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Jestem po rozmowie .Praktyki są płatne 1200 brutto . Nie ma szans na zatrudnienie ani w czasie praktyk ani po ich zakończeniu.
zdjecie uzytkownika
o ja biedny - 2014-07-11 23:03:38 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Konar - 2014-07-09 21:39:51]:
pitu pitu, znam wiele osob ktore po praktykach dostaly propozycje pracy.
Ale jezeli uwazasz ze nie ma szansy.... pewnie masz racje....
zdjecie uzytkownika
xyz - 2014-07-13 23:58:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [staz - 2014-06-30 18:14:45]:
Ze skomplikowaniem projektów jest różnie, ale bez przesady, co wy myślicie, że tu pracują same zespoły praktykantów i absolwentów i ktoś im daje do projektowania elementy systemów lotniczych? Najprostszy projekt jest bardziej skomplikowany niż cokolwiek co robiłeś na uczelni i pracuje przy tym sztab doświadczonych ludzi. A że projekt często wymaga też wykonywania prostych zadań które z odrobiną wysiłku ogarnie nawet praktykant lub niedoświadczony młody pracownik to jest miejsce dla takich ludzi, bo raz że odciążają doświadczonych, dwa że sami tego doświadczenia nabierają.
zdjecie uzytkownika
tyu - 2014-07-16 20:55:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [gość - 2014-06-30 21:30:12]:
Może ktoś powiedziałby czym kierujecie się podczas wyboru pracowników, bądź praktykantów?
zdjecie uzytkownika
gość - 2014-07-30 14:17:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, czy może ktoś podać jakieś nowsze informacje nt. linii produkcyjnych (nie dla operatorów cnc), nadal jest tylko jedna? Zastanawiam się czy nie złożyć cv, bo obecnie trwa nabór. Jakie są zarobki dla takiego pracownika i czy w firmie trwa nadal taka dezorganizacja? Będę wdzięczny za wszelkie info, dzięki.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie HAMILTON SUNDSTRAND POLAND SP. Z O.O.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x