Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Szkoły Policealne - zdobądź nowy zawód i pracę!    Kursy / szkolenia - 300 sposobów na podniesienie kwalifikacji
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze
Udostępnij!

Opinie o HAMILTON SUNDSTRAND POLAND SP. Z O.O.

Pracowałeś w firmie HAMILTON SUNDSTRAND POLAND SP. Z O.O. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
K.D. - 2013-09-28 10:43:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam, pytanie o wysokość stawki jaką powiedzieć na rozmowie kierowałem raczej nie do osób, które poszły do HS zaraz po studiach, ale tych, którzy jednak coś już potrafią i nie boją się wycenić nieco wyżej.
Zdaję sobie sprawę jak wyglądają pierwsze lata w HS. Tylko że moje doświadczenie nie polegało na przerysowywaniu dokumentacji przez półtora roku i przez kolejne półtora przerabianie jakiejś części zaworu, który ostatecznie i tak nie wszedł do produkcji. Są różne firmy i nie w każdej spędzony czas liczy się tak samo.

Pytanie dalej aktualne: Jaką kwotę na rozmowie kwalifikacyjnej mówi osoba, z pewnym doświadczeniem i zrealizowanymi samodzielnie wieloma projektami? Chodzi oczywiście o stanowisko konstruktora.
zdjecie uzytkownika
lauda - 2013-09-28 19:18:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Firmą rządzi sitwa niekompetentnych ludzi, jakiej nikt nie może sobie wyobrazić nie będąc pracownikiem HS -(usunięte przez administratora)CI NIEODPOWIEDZIALNI ZA NIC LUDZIE ZNISZCZYLI !!!!!
zdjecie uzytkownika
458 - 2013-09-29 14:14:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
K.D. - 2013-09-28 10:43:14

Witam, pytanie o wysokość stawki jaką powiedzieć na rozmowie kierowałem raczej nie do osób, które poszły do HS zaraz po studiach, ale tych, którzy jednak coś już potrafią i nie boją się wycenić nieco wyżej.

Zdaję sobie sprawę jak wyglądają pierwsze lata w HS. Tylko że moje doświadczenie nie polegało na przerysowywaniu dokumentacji przez półtora roku i przez kolejne półtora przerabianie jakiejś części zaworu, który ostatecznie i tak nie wszedł do produkcji. Są różne firmy i nie w każdej spędzony czas liczy się tak samo.



Pytanie dalej aktualne: Jaką kwotę na rozmowie kwalifikacyjnej mówi osoba, z pewnym doświadczeniem i zrealizowanymi samodzielnie wieloma projektami? Chodzi oczywiście o stanowisko konstruktora.
Mów kwotę którą uważasz za odpowiednią, najwyżej zaproponują Ci mniej. Większość zarabia raczej w dolnych widełkach, żeby się załapać na górne musiałbyś mieć spore doświadczenie w tematach związanych z profilem działalności firmy. 3 lata to niewielkie doświadczenie, a jeśli nie robiłeś projektów związanych z hydrauliką to od strony wiedzy technicznej doświadczenia nie masz wcale. Co nie znaczy że jako inżynier masz mieć taką stawkę jak operator wózka i mimo oburzenia niektórych pytanie jest jak najbardziej na miejscu a kwoty które wymieniałeś widnieją na paskach wynagrodzeń niektórych pracowników biura.
zdjecie uzytkownika
Luka - 2013-09-30 20:16:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora) Za kilka lub kilkanaście lat będzie to naprawdę fajna, przyjazna firma, ale ktoś tą firmę musi uformować. Dla ludzi wygodnych, którzy oczekują ustabilizowanej, komfortowej pracy miejsca tu nie ma.
zdjecie uzytkownika
misiek - 2013-10-04 19:05:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte przez administratora)Kto pracuje ten pracuje, kto uczciwie ten uczciwie. Pozostali - nie koniecznie. Więc nie pisz bzdur, ze same pracowite, uczciwe mróweczki formują tą przyszłą "fajną" zakładową rzeczywistość. Jeśli jednak tak sadzisz, to jesteś bardzo oderwany od realnego życia w tej firmie. I pewnie jesteś jednym z "formujących" życie "leni".
zdjecie uzytkownika
dKw - 2013-10-11 20:41:13 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (3)
Jeśli jesteś osobą ambitną, przebojową, konsekwentną, upartą w działaniu, masz jasne priorytety w życiu i wiesz czego chcesz - zapraszamy na pokład, A FIRMA W KRÓTKIM CZASIE UDOWODNI CI W JAK DUŻYM BYŁEŚ BŁĘDZIE !!!
Polecam spróbować – takich wrażeń nikt inny nie zapewni. Gwarancja satysfakcji.
Masz nadal wątpliwości – zapytaj osób, które już tu pracują. Firma ma już wypracowaną markę – popytajcie na mieście !!!
zdjecie uzytkownika
TORO - 2013-10-11 21:21:52 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [dKw - 2013-10-11 20:41:13]:
Całkowicie się zgadzam pięknie powiedziana cała prawda o HS dodam tylko że jeśli umiesz myśleć to albo się naucz mózg wyłąnczać na bramie albo niemasz co w takiej korporacji szukać. Pracuje już tu parę lat i mogę szczerze powiedzieć że wszelkie próby usprawnienia zangarzowania i usprawnień spotkają się z tempym oporem ogółu a jeśli coś przejdzie co też się zdarza to autor nagle będzie w otoczeniu całego stada ojców jego sukcesu który oczywiście będzie sukcesem nie pracownika-autora lecz kierowników liderów technologów i dyrektorów ludzi którzy nic nie zrobili w temacie a raportują cudzy pomysł sukces jako swój.
autobusy 904 914 i 914a jeżdza spod galerii dominikanskiej niestety dość żadko ale jakie kwiatki można w nich spotkać ostatnio miałem przyjemność podróżować z (usunięte przez administratora) do bud 12 która szczebiocąć na całe gardło chwaliła się jak to jej głównym zajęciem jest picie kawy, kantyna, spotkanie no i z workflow sie zapoznawała(usunięte przez administratora). nic dziwnego że ludzi jeżdza po paniach z HS skoro mają takie ambitne zajęcia co dziennie i jak mniemam odpowiednie do nich kompetencje :-) a niektórzy muszą (usunięte przez administratora) na swoje pensje i nie tylko.
zdjecie uzytkownika
- 2013-10-17 15:39:18 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ok
zdjecie uzytkownika
dKw - 2013-10-17 21:25:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (7)
Jeśli uważasz się za osobę ambitną, przebojową, konsekwentną, upartą w działaniu, masz jasne priorytety w życiu i wiesz czego chcesz - zapraszamy na pokład, A FIRMA W KRÓTKIM CZASIE UDOWODNI CI W JAK DUŻYM BYŁEŚ BŁĘDZIE !!!
Polecam spróbować – takich wrażeń nikt inny nie zapewni. Gwarancja satysfakcji.
Masz nadal wątpliwości – zapytaj osób, które już tu pracują.
Firma ma już wypracowaną markę – popytajcie na mieście !!!
zdjecie uzytkownika
SL - 2013-11-04 17:27:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Czy ktoś może napisać ile zarabiają mechanicy monterzy i jak wygląda proces rekrutacji do firmy?
Z góry dzięki :)
zdjecie uzytkownika
tprtu - 2013-11-11 19:08:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Trudno polecić lub odradzić firmę. Kasa nie jest zła, ale dla ludzi, którzy chcą pracować jako inżynierowie, konstruktorzy itp., znajda się lepsze miejsca pracy. W firmie robi się w sumie mało. Więcej czasu zajmują szkolenia i praca administracyjna (wysyłanie workflowów, helpdesków itp.). Każdy dział uważa się za najważniejszy, a często zapomina się o tym, że najważniejszy jest dobry produkt. Chyba tylko na starej produkcji pracują jak woły, ale za to kierownicy z produkcji amerykańskiej nieświadomie rzucają pod nogi kłody w postaci kombajnów administracyjnych czy niedoświadczonych kierowników itp. Najgorszy jest chyba dział IT. Na komputery niektórzy czekali podobno po kilka miesięcy od przyjęcia do firmy. Duża ilość awarii systemu, czy wprowadzanie ulepszeń nikomu niepotrzebnych skutecznie niszczy nerwy każdego dnia. Prawo pracy tutaj też jest przestrzegane w sposób kontrowersyjny, chociażby kwestia diet za wyjazdy zagraniczne (a raczej ich braku). Każdego roku jest kilkanaście szkoleń etycznych, ale jak przychodzi co do czego, to człowiek głupieje jak mu się później tłumaczy, że czarne jest białe... Jak ktoś jest ambitny, to lepiej niech szuka pracy gdzie indziej. Zwłaszcza w przypadku doświadczonych pracowników. To firma dobra na start po studiach. Jak ktoś się zadowoli pensją powyżej średniej krajowej, to może się przyjąć, nauczyć sprzątać biurko, ładnie wyglądać i nauczy kilku instrukcji na pamięć, na które będzie się później powoływał - tłumacząc, że to zadanie, to akurat zadanie innego działu. Da się przeżyć, ale tyłka nie urywa
zdjecie uzytkownika
ZIOMEK - 2013-11-25 15:12:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
WITAM ILE MOZNA ZAROBIC MAJAC 10 LETNIE DOSWIADCZENIE JAKO WYTACZARZ CNC
zdjecie uzytkownika
nowy - 2013-12-01 03:18:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
uwaga na konstrukcję, kierownik to (usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
operator - 2013-12-03 18:05:43 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [operator - 2013-08-07 16:11:57]:
zapomniales zaznaczyć ze te manualne to glownie szlifierki i jedna tokarka reszta CNC na przyszlosc precyzuj wypowiedzi
zdjecie uzytkownika
tf - 2013-12-15 15:59:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Odpowiedź na: [bil - 2013-02-12 19:58:58]:
monterzy tez jeżdzą z tego co wiem ma byc okolo 8 wyjazdów do san diego, monterzy tez sie zalapią
zdjecie uzytkownika
Piotrunio - 2014-01-08 09:43:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
Witam,
możecie mi powiedziec ile zarabia u was początkujący operator cnc? Oraz jakie są stawki na magazynie (wózki) ?
zdjecie uzytkownika
nooo - 2014-01-11 15:11:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hahahahahahaha
noooooo
Sa płaczki firmowe nic nie robią tylko donoszą
Ale poza placzkami są inni kazdy znajdzie coś dla siebie
Są wesełki (w domu jazda w pracy kozaka udaje(usunięte przez administratora) np.żarty na poziomie podstawówki )
zdjecie uzytkownika
italiano007 - 2014-01-17 13:15:10 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (5)
Witam wszystkich,
Jeśli ktoś pracuje w UTC Wrocław i zna to środowisko to mam kilka pytań.
-Czy ktoś mógłby napisać ile na rękę zarabia konstruktor świeżo przyjęty z 3 letnim doświadczeniem z innej firmy?
-Jak wygląda socjal w tej firmie ? (dodatki, bony, obiady..itp)
-Jaki jest czas pracy? ( ruchomy czy stały od-do)
-Jak często zdarza się zostawać pracownikom po godzinach?
-Jak wygląda atmosfera w pracy na stanowisku konstruktora?
-Po jakim czasie pracy jest szansa na podwyżkę czy awans i w jakiej wysokości?
-Za jakie najmniejsze niecelowe przewinienia można wylecieć?

Pozdrawiam,
zdjecie uzytkownika
eryk - 2014-01-30 23:52:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
1.kodeks etyczny zabrania chwalić sie zarobkami zarobki zależą od wiedzy i zaangażowania
2.socjal w tym roku się zmienił ale jest na rozmowie o prace otrzymał byś odpowiedzi
3.nadgodziny zarazie rzadko ale są i będą
4.atmosfera nerwowa (ciągle wszystko w biegu)
5.szansa jest dość szybko ale trzeba naprawde się wykazywać
(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
?WTF? - 2014-01-31 08:52:12 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
z tego co mi jest wiadome to rekrutacja na stanowiska związane z konstrukcją, technologią ( biurowe ) została już zakończona i szukają tylko ludzi na produkcje i do jakości.
Czy ktoś to może potwierdzić?
zdjecie uzytkownika
dom - 2014-02-08 17:50:36 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [?WTF? - 2014-01-31 08:52:12]:
W 2014 roku zrekrutują jakieś 100 osób na stanowiska biurowe (m.in. konstruktor),
także nie wiem gdzie to słyszałeś.
zdjecie uzytkownika
ktostam - 2014-02-09 09:15:33 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
caly czas szukaja , nie moga znalezc chetnych , ktorzy by sie chcieli babrac w tym (usunięte przez administratora). Wiec jak ktos chetny to nie ma problemu aby sie dostac - szczegolnie jako projektant czy konstruktor
zdjecie uzytkownika
lolek - 2014-02-09 15:13:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
hi hi hi, Pan ktostam chyba się nie dostał bo taki pełen oburzenia i bólu rozpaczy. Często widuję jak rekrutują ludzi, i większość z nich niestety odpada.
zdjecie uzytkownika
operator - 2014-02-12 05:35:46 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [ktostam - 2014-02-09 09:15:33]:
jak chcą zatrudniać konstruktorów to muszą rozbudować pomieszczenia socjalne i stołówkę
bo gdzie będą siedzieć i odpoczywać między przerwą a lunczem
(usunięte przez administratora)
zdjecie uzytkownika
noname - 2014-04-02 12:30:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Wystrzegajcie się linii nozzle którą rządzi banda półgłówków. Produkcja nie ma tam nic wspólnego z lotnictwem. Liczy się tylko ilość a nie jakość. Po tym co słyszę to strach wsiąść do samolotu. Nowy dyrektor ma pracowników za nic. Atmosfera ponura chłopaki wciąż wkur... kilku już ma zamiar spadać.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
38 osób obserwuje ten wątek
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie HAMILTON SUNDSTRAND POLAND SP. Z O.O.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x