brak logo

MCK

Warszawa

Opinie o MCK

Kolanko 2011-12-22 10:54:30
Też dostałam ich umowę. Ale Ty napisałaś nieprawdę, ponieważ tam jest napisane, że jeżeli Ty się wycofasz, a nie że oni. Pewnie nie rozumiesz co czytasz. Planuję z nimi współpracować, mi ta umowa odpowiada.
DOBRY CZŁOWIEK 2011-12-25 04:37:49
Dobra wyjaśnię wam coś bo widzę, że nie wiecie w jaki proceder jesteście wmieszani.

To, że ta "firma" wyłudza znaczki to nic
to, że ta "firma" wyłudza drobne kwoty to też nic,
ważne jest to, że wyłudza dane osobowe
ale NAJWAŻNIEJSZE, że na wasze dane zakłada konta bankowe
które są wykorzystywane do PRZESTĘPSTW.

WSZELKIE NIELEGALNE PIENIĄDZE Z RÓŻNYCH DZIAŁALNOŚCI PRZESTĘPCZYCH SĄ NA WASZYCH KONTACH PRZERZUCANE MIĘDZY JEDNYM A DRUGIM.
Oczywiście wy nie macie do nich haseł, macie za to nieprzyjemności.

Prokuratura nic nie zrobi bo wszystko się urywa przy tej skrytce pocztowej. Oprócz tej skrytki "firma" MCK nie zostawia śladów w necie, ani w realu na żadnych pismach.
Skrytka jest założona na jakiegoś [usunięte przez moderatora].

PROSZĘ PRZEKAŻCIE TO DALEJ BO AŻ SIĘ [usunięte przez moderatora] JAK SIĘ DOWIEDZIAŁEM ŻE ZNAJOMY DAŁBY SIĘ UWIKŁAĆ W TAKIE COŚ.
Irena 50 2012-01-15 22:01:24
Takie bzdury wypisujecie na firmę MCK,że się tego nie da czytac.Kto wam nawbijał do tych pustych łbów, bo inaczej nie można tego określic,że dane trafiają do ING.I że trzeba zakładac konto? Co za debil.Ja właśnie podpisałam umowę z firmą i nie ma nic, co by miało wiązac się z ING. Nawet po Polsku nie umiecie się dobrze wysłowic, a co dopiero zrozumiec treśc umowy. Nauczcie się czytac poprawnie!
1
Nati 2012-01-24 14:13:05
A Pani ma podpisaną z nimi umowę? na czym polega ta praca?
ewa 2012-01-27 15:51:25
Napisze ktoś jak skończyła się wasza współpraca z firmą MCK???
Shoocik 2012-01-30 15:34:56
Witam, czy ktoś może mi dokładnie wyjaśnić na czym polega ta praca w domu przy wypełnianiu druków?:) Czy to nie oszustwo?Jeśli nie to musze wysłać do 2 lutego 2012 roku na ich adres swoje imię i nazwisko i adres zamieszkania oraz 2 znaczki pocztowe.Pozdrawiam
vito 2012-02-03 13:24:08
Ewidentnie widać, że to jakaś ściema. Napisałem dzisiaj do nich maila. Odpisali: "Informujemy, że praca w domu przy drukach polega na wypełnianiu gotowych formularzy otrzymanych z naszej firmy i przesyłaniu wypełnionych formularzy z powrotem do firmy. Osoby zainteresowane pracą proszone są o przysłanie do dnia 07.02.2012 r. (tak, aby dotarł na czas) listu pocztowego zawierającego: imię, nazwisko, adres, nr tel., oraz 2 znaczki pocztowe na listy priorytetowe na adres:
CENTRALA MCK.
00-198 WARSZAWA UP 80 / S.P. 12/
UM.OF."

Zatem dalej dają 3 dni na wysłanie, żeby nikt się nie miał czasu zastanowić o co w tym chodzi. Podali nr tel. na którym nikt nie odpowiada, a skrzynka sms jest pełna wiec nie można się nawet nagrać. GDZIE ADRES FIRMY, NIP , REGON?? WIDAĆ, ŻE TO JAKIEŚ "DRZEWKO" BO NR KTÓRY ZNALAZŁEM BYŁ DO RZESZOWA, A FIRMA PODOBNO JEST W WARSZAWIE.
mara 2012-02-09 13:34:17
hej. czytając te posty można stwierdzić ,że prawie nikt nie zarobił u nich. ja dziś dostałam od nich formularz niby umowę. ale dzięki wam nie mam zamiaru wkręcać się w problemy z nimi.współczuję tym którzy nawiązali z nimi współpracę;/ takie zarobki obiecują a każą znaczki dołączać do listów:D masakra normalnie... (tak nawiasem mówiąc to w umowie którą dostałam nie ma ani słowa o żadnym banku). podobno ma powstać nowy oddział w Radomiu i się połakomiłam na to. ech idę dalej szukać ,,normalnej pracy''. pzdr.
Fantome 2012-02-14 13:25:48
Jak mogłaś nie wysłać danych osobowych skoro wysłałaś CV?
Fantome 2012-02-14 13:34:22
Adam - 2010-08-24 16:57:46

Mam pytanie czy jak narazie nic im nie wysłałem, tylko samo zgłoszenie w postaci cv ale bez danych osobowych, to oni mi coś przyślą czy odpuszczą temat?? Nic nie podpisywałem, żadnej umowy, formularza, zgody, nic, tylko cv wysłałem. Dzięki za odpowiedz
Jak to im nie Wysłałeś danych osobowych skoro CV wysłałeś???
Eve 2012-02-16 15:40:59
Ja odpowiedziałam na ofertę pracy biurowej za 2000zł + 400zł premii. Dzisiaj dostałam odpowiedz, iż praca polega na wypełnianiu druków i odsyłaniu ich do siedziby firmy. Za każdy taki druk płacą 5zł. Aby zarobić 2000zł trzeba wypełnić 400 formularzy. I trzeba wpłacić ''dowolną opłatę na poczet współpracy". W mojej okolicy też planują "otwarcie biura".
Pozdrawiam.
Loleńka 2012-02-27 20:25:17
Witam, dostałam dzisiaj od nich "kwestionariusz osobowy dla osoby przyjętej do współpracy". Jest tam napisane, żeby wypełnić, podać NIP, PESEL, numer konta i wysłać im dowolną kwotę na przygotowanie umowy. I dopiero wyślą mi umowę o współpracę.
Po tym, co tu przeczytałam nie zamierzam im tego wypełniać, ani tym bardziej odsyłać. Ale mam pytanie, czy skoro wysłałam im wcześniej CV to też mam spodziewać się przesyłki z jakiegoś banku? Wiem, że do założenia konta potrzebny jest im jeszcze PESEL, dlatego wydaje mi się, że jeśli zapomnę o tym to będę miała spokój, ale gdyby ktoś mógł mnie całkowicie uspokoić to byłabym bardzo wdzięczna.
Pozdrawiam
Gosiaq 2012-03-01 20:00:15
Ja wam również dziękuje. Ja też się na to dałam nabrać że niby sporo się zarobi a to oszuści są. Ja również dostałam maila żeby wysłać do nich list ze znaczkami itp. A tak to dziękuje za taką współprace. pozdrawiam
Paula:* 2012-03-14 13:24:00
Witam, ja dziś tez dostałam taki \"Kwestionariusz osoby przyjętej do współpracy\", zastanawia mnie tylko gdzie jest jakaś pieczątka firmy, i że odesłali mi LM z kopertą którą ja im wysłałam owy list. Ale na kopercie którą od nich dostałam widnieje tylko jeden znaczek a ja wysyłałam dwa, no wiec co z drugim. Oczywiście jeszcze im nie wysłałam tego druku i nie mam zamiaru, po tym co tu przeczytałam. Tylko zastanawia mnie jedno czy, tak jak mówicie, zakładają konta w bankach, czy mi też już to konto założyli. Nadmienię iż wysłałam im tylko meilem CV i ten list motywacyjny który mi odesłali.
Patrycja z Banku 2012-03-16 19:11:34
Po przeczytaniu tych wszystkich wpisów okazuje się, że wpisują się tu sami nieudacznicy życiowi, którzy nawet nie mają pojęcia co to jest konto w banku i jak się je zakłada. Cytuje jakąś osóbkę: " wysłałam im cv....czy założyli mi konto?". Dziewczynko weź się ogarnij i puknij w pusty dekielek. Nie masz zielonego pojęcia o przepisach prawnych itd. Na to forum trafiłam przypadkiem, ale widzę, że tacy ludzie jak wy nie nadają się nawet do sprzątania ulic. Tylko nie zapomnijcie napisać później: "wysłałam cv do firmy XY, czy założyli mi konto, czy wzięli kredyt?" Paranoja. Koledzy z banku jak widzą te wpisy, także na innych forach opisujących inne firmy, aż wyją ze śmie [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] . I tacy jak wy chcecie podjąć pracę? Niby większość studiuje lub jest po studiach, a zwykłe z was [usunięte przez moderatora]. Zielonego pojęcia nie macie o życiu.
ono 2012-04-02 16:45:44
nie rozumiem, twojej agresji dziecinko, ludzie zostali zrobieni w bambuko, dobrze,że to forum istnieje i nie zazdrosc wyksztalcenia, to,że tobie iloraz nie pozwolil i teraz z ciocią pracujesz w mzk wyludzajac dane to twoj problem, pewnie ci zlecili zebys cos napisala na forum,zenada
NowaNaForum 2012-04-02 16:51:08
Ciekawe czy Ty Patrycjo zawsze byłaś taka mądra? Urodziałaś się z tym? Nie wiesz,że wiedze się nabywa poprzez doświadczenie,rozmowe z innymi? Człowiek się z tym nie rodzi

Niby taka mądra chciałaś być a niestety Ci nie wyszło ;)

Te wiadomości też od kogoś nabyć musiałaś...a skoro wiesz jak postępować to możesz pomóc ludziom a nie się wywyższać nad innymi bo wiesz coś więcej
DoPatrycjiZBanku 2012-04-02 17:02:44
Ciekawe czy Ty jesteś taka mądra w każdej dziedzinie życia,że od innych nie potrzebujesz opinii
Odpowiedz znamy wszyscy:NIE

Wiec czemu tak się innych czepiasz

Taka mądra a przelewasz swoja frustracje na innych
naprawde rozum to by się przydał Tobie..
anonim28l 2012-07-23 16:51:43
Te Pani z banku ile dostałaś od MCK za takie obrażanie ludzi?
MCK jest klawe 2012-09-12 01:10:21
Ja tu tylko dodam ich maila
[usuniete przez moderatora] co by google go zindeksowało.
Szukałem informacji o tej [usuniete przez moderatora] po mailu i nic nie znalazłem.
Może w przyszłości ktoś szukając po mailu trafi tu i poczytam opinie o nich zanim wyśle swoje CV.
Na początku myślałem, że to jakiś gimbus szuka ludzi do super piramidy klikających w reklamy, a tu się okazuje, że to poważny biznes znaczków pocztowych :D
Dopiero po otrzymaniu maila stwierdziłem, że to ściema.

A co mi tam, dodam jeszcze nową formułkę ich maila:

Do dnia 17.09.2012 na adres: MCK.00-198 WARSZAWA UP 80. / SKR.POCZT.12. DZIAŁ HR,proszę przysłać następujące dokumenty:
1. Podpisane krótkie, jednozdaniowe podanie o przyjęcie do pracy.
2. CV - do rozpatrzenia podania.
3. Luzem w kopercie 2 znaczki pocztowe na listy priorytetowe.

Przysłanych dokumentów nie zwracamy.

Państwa podanie rozpatrzymy 18.09.2012 r.

Odpowiedzi o przyjęciu do pracy wyślemy do Państwa Pocztą Polską 18.09.2012 r.

pozdr i 666!
Marta89 2012-10-05 11:12:08
Powiem Wam tak: samo 60 zl to jest dla nich grosz w porównaniu z tym jakie pieniądze dostają za sprzedaz danych osobowych które pozyskują dla nich pracownicy. Sprzedają je za ogromne pieniądze do firm telekomunikacyjnych itp itd to sa setki tysięcy. 60 zl ktore wplacacie to nie jest dla nich zarobek tylko koszty zwiazane z przyjmowaniem Was.
asia 2012-11-17 17:35:23
a jak ja wysłałam tylko cv to beda mi cos przysyłali bo troche sie boje bo przeciez maja moje dane
hej 2012-12-02 17:00:06
tez wyslalam tylko cv i nic im nie odeslalam zadnym listem pocztowym bo wydalo mi sie to podejrzane czy mam powody do obaw po wyslaniu cv??? prosze o odp
ewelka ja 2012-12-02 17:18:47
ja dostalam takiego maila od nich p wyslaniu cv
Informujemy, iż złożone przez Państwa CV zostało wydrukowane i
włączone do rekrutacji. Wyrażamy zgodę na zatrudnienie Państwa ze
stawką 2800 zł na czas nieokreślony. Okres wypowiedzenia umowy: 1
miesiąc.
Do dnia 06.12.2012 proszę przysłać tradycyjnym listem pocztowym
następujące dokumenty: podanie o przyjęcie do pracy oraz 3 znaczki
pocztowe na listy priorytetowe.
Nasz adres centralny: Firma MCK. 00-198 Warszawa 80/S.P.12.
Dokumenty i wzór umowy wyślemy Państwu pocztą dn. 07.12.2012.


nic im nie wyslalam czy mam powody do zmartwienia???
radek 2012-12-04 11:23:11
schemat działania firmy jest mi znany....
2 lata temu w anonsach znalazłem oferte o prace (chałupnictwo), zadzwoniłem kazanow wysłac znaczki i podanie o prace. Po tygodniu wysłali dokkument w ktorym miałem podac dane osobowe i ze potrzebne jes koto w banku Slaskim.Czas leciał, kolejne listy, w miedzyczasie załozyli mi konto w banku kiedy juz mnie to znudziło przestałem pisac.
O firmie zapomniałem z konta jaksi czas kożystałem az wezwali mnie na policje w sprawie tejrze firmy i zakładanych przez nią kont w banku.
Szkody z ich strony nie dosnałem jedynie czas i pieniadze na znaczki zmarnowałem.
Jablek777 2012-12-13 19:09:40
Patrysiu na bank jesteś z banku ,albo z tej firmy i myslisz ,ze poujadasz i ludzie przestana wymieniac sie informacjami [usuniete przez moderatora],nie pisze tego co naprawde chciałbym ci powiedziec bo admin to usunie zycze ci -zauwazyłas ze z małej litery chronicznej niewyleczalnej sraczki i bardzo duzej krosty na [usuniete przez moderatora]!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1
lolka 2013-01-07 13:19:06
Hej czy jeśli wysłałam im cv to są w stanie już założyć moje konto bankowe czy nie? martwię się i nie chcę zostać uwikłana w nic niebezpiecznego.
kijanki611 2013-01-08 15:17:17
nie polecam nikomu - zwykli [usuniete przez moderatora], ogloszenie od nich znalazlam w lubelskich ANONSACH

oto co mi wyslali zaraz po wyslaniu do nich CV

Firma Administracyjno-Biurowa
[Automatyczna odpowiedź] dokumenty aplikacyjane na stanowisko - preacownik biurowy
brak załączników
Informujemy, iż złożone przez Państwa CV zostało wydrukowane i włączone do rekrutacji. Wyrażamy zgodę na zatrudnienie Państwa ze stawką 2800 zł na czas nieokreślony. Okres wypowiedzenia umowy: 1 miesiąc.
Do dnia 14.01.2013 proszę przysłać tradycyjnym listem pocztowym następujące dokumenty: podanie o przyjęcie do pracy oraz 3 znaczki pocztowe na listy priorytetowe.
Nasz adres centralny: Firma MCK. 00-198 Warszawa 80/S.P.12.
Dokumenty i wzór umowy wyślemy Państwu pocztą dn. 15.01.2013.
aGaaaaa 2013-01-16 13:19:09
jednym slowem wielka LIPA !!!
Apok 2013-01-22 02:50:41
Dzięki ziomek za wpisanie emaila. Pozdro!
Maria 2013-01-22 16:20:03
ja tez dostałam email takiej treści od nich. potem odzywali się do Ciebie, nie wiem np. email wysyłali lub pocztą coś wysłali czy już cisza była.
ktoś 2013-03-16 14:14:43
Dodaję maila jaki funkcjonuje w radomskich anonsach [usuniete przez moderatora] i jest związany z tą firmą.
1
Kla 2013-04-03 17:21:56
Też dzisiaj nacięłam się na to ogłoszenie o prace. zdziwiły mnie trochę zarobki ale wysłałam maila na szczęście nie załączyłam cv. A czy ktoś próbował dodzwonić się na numer podany w ogłoszeniu??
oszusci 2013-04-08 17:05:50
Zwykli [usuniete przez moderatora]... wysłałam cv, a później przeczytałam Wasze posty i napisałam, że rezygnuję, a szanowna pani - uwaga, uwaga - [usuniete przez moderatora] (gdzie moja czujność?!) przesłała w odpowiedzi kilka żenujących epitetów. Dlaczego nikt się za nich nie weźmie?
kama 2013-04-10 12:45:41
u mnie było podobnie,też im napisałam,że rezygnuję w odpowiedzi otrzymałam niewybredny epitet ze strony pani [usuniete przez moderatora]. Na szczęście nie wysłałam im CV, chociaż pani [usuniete przez moderatora].zna mój nr tel i adres,ale tylko tymczasowy, nie jestem pod nim zameldowana. Uważam,że sprawą powinna się zająć policja.
Lidia 2013-04-20 12:58:22
Swoją wypowiedzią pokazujesz swój jakże "wybitny" poziom wyedukowania. W ogóle aż szkoda to komentować...
Krysia 2013-04-25 16:40:37
Dziewczyny. A ja zauważyłam, że tam jest napisane współpraca. A zatem nie rozumiem, dlaczego ktokolwiek miałby się ich czepiać. Prawnie wszystko jest ok. To tylko niektóre z was ( czytając to co piszecie ) są niestety kiepsko wyedukowane w znajomości przepisów. Zachęcam, aby uważnie czytać i rozumieć to, co się czyta.
Madzia 2013-05-28 09:59:53
Dzieki za Wasze posty,aktualnie ogloszenie w Ofercie,Rejon Warszawski ;-)
soma 2013-05-31 17:50:19
Dzięki opiniom między innymi na tej stronie, odmówiłem współpracy z firmą M.C.K., wysyłając e-mail do osoby określającej się jako [usuniete przez moderatora].
Jakie było moje zdziwienie gdy odebrałem taką oto odpowiedź:
[usuniete przez moderatora]
Czy potrzeba jeszcze to komentować?
Serwisowi gowork.pl mogę przesłać moją korespondencję z panią [usuniete przez moderatora], reprezentującą firmę M.C.K., poto by rozważył komu udziela miejsca na swojej stronie.
1
paulina 2013-06-03 13:17:20
Chciałabym podjąc współprace z firma MCK. Czy naprawdę warto?
Jestem zainteresowana
Sylwuś 2013-06-10 15:01:54
[usuniete przez moderatora]!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nie dajcie się nabrać, otrzymałam maile z wyzwiskami, banda [usuniete przez moderatora]!!!!!!! OSTRZEGAM!
15948 2013-06-14 00:07:27
Z ciebie prawnik jak z koziej [usunięte przez admina słowo niecenzuralne] reise tasche, jak to mawiała moja babcia! Firma nie wtedy jest wiarygodna kiedy ma skrytkę, tylko kiedy podaje adres swojej siedziby, by można było sprawdzić czy w ogóle istnieje! Skrytkę mogę wynająć jako osoba prywatna i skąd poczta będzie wiedziała, że użytkuje ją firma. A ja mogę za tą skrytką ukryć miejsce mojego zamieszkania, a więc i siedziby firmy. Tak czuję, że jesteś właścicielem tej firmy i robisz ludziom wodę z mózgów. A wy ludziska pomyślcie czemu ktoś miałby wam płacić za wypełnianie druków? Druki to są wzorce które trzeba uzupełnić o brakujące informacje, skąd będziecie wiedzieć co tam wpisać? Czemu nie wpisze tego zleceniodawca? Bo mpże chodzić np. o zbieranie danych osobowych, których zleceniodawca zbierać nie może, ale wolno mu np. kupić je od was. W razie "wpadki", zleceniodawca jest kryty, a pretensje do tego co danne zbierał. Temat był wałkowany pod koniec lat 90, kiedy jeszcze wisiały na klatkach "spisy lokatorów" i można było łatwo pozyskiwać te informacje. Teraz widzę pomysł wraca. Może go cokolwiek udoskonalili, ale to chyba to.
inga 2013-07-31 10:21:32
czyli co to jest firma ,,jedna wielka ściema,,
Tylicka 2013-08-20 15:04:40
Dziś dostałam odpowiedź od MCK tj Formularz osoby przyjętej do współpracy.
Nie wiem co o tym myśleć ponieważ chcą aby odesłać im formularz z dobrowolną opłatą za przygotowanie, wydruk i pakowanie umowy i jeszcze do tego chcą znów 3 znaczki po 2.35zl.
Może ktoś wie jak to jest??
Robert 2013-08-27 14:27:20
Praca w domu przy drukach polega na wypełnianiu druków otrzymanych
z firmy i przesyłaniu wypełnionych druków z powrotem do firmy. Osoby
zainteresowane współpracą proszone są o przysłanie do dnia 02.09.2013
r. zwykłego listu pocztowego zawierającego: imię, nazwisko, adres, nr
tel., e-mail oraz luzem 3 znaczki pocztowe na listy priorytetowe na adres:

CENTRALA MCK.
00-198 WARSZAWA UP 80 / S.P. 12/
UM.OF.

Wyślemy Państwu informację, decyzję o przyjęciu i wzór umowy o
współpracy.

Chyba nic zlego siedzisz i wypelniasz druki a co mi tam niech placa bo jak nie to osobiscie im wizyte zloze i [usuniete przez moderatora] !!!!
UWAGA [usuniete przez moderatora] CZY PRAWDA A MOZE JESTEMWLASCICIELEM !!!
ugotowany 2013-09-30 22:00:14
Dzięki za Wasze wpisy. To skandal, że istnieje taki proceder! Znalazłem adres MCK: Ul. Pocztowa 12, 00-198 Warszawa 80. Nie dajmy się ogłupiać. Pozdrawiam.
ewela 2013-10-10 15:18:50
witam. ja też napisałam do tej firmu e-maila i tez kazali wysłac cv ale po przeczytaniu waszych wpisów to rezygnuję z takiej współpracy z nimi. Dzięki za Wasze opinie. Pozdrawiam.
jago 2015-01-29 20:28:34
Hej, znajomy który pracował kiedyś w MCK i bardzo chwalił sobie to miejsce serdecznie polecał mi tutaj aplikować . Dobrze jednak , że nie zrobiłem tego od razu a zajrzałem tutaj na goworka , bo widzę, że delikatnie rzecz biorąc , nie podzielacie na fourm jego zdania. Czy obecnie jest równie źle jak było ten rok temu gdy pisaliście?
maja 2015-03-31 12:46:10
to z tego wynika, że sytuacja i ogólnie atmosfera w firmie zmieniła się aż tak bardzo @jago? czy coś się stało takiego, że miało wpływa na całą firmę, nie wiem, dla mnie to jakaś dziwna sprawa jest albo nie znam bliżej tematu i to dlatego, no ale nie wiem serio. Czekam na Wasze opinie bo może znowu jest jednak lepiej.
klak 2016-05-12 13:32:52
wacek, ja pracowałem u polskiego przedsiębiorcy przeszło 3 lata - według mnie jest to wystarczający okres do tego aby zrobić postęp.
Zostaw swoją opinię o MCK - Warszawa
test
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie MCK