Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o City Sport Sp. Z o.o.

Pracowałeś w firmie City Sport Sp. Z o.o. i chcesz podzielić się opinią o niej? A może chciałbyś w niej pracować i zastanawiasz się, jakie warunki oferuje pracodawca? Dodaj wpis - może on pomóc Tobie i innym zainteresowanym osobom w uzyskaniu poszukiwanych informacji.

zdjecie uzytkownika
stary pracownik - 2013-02-28 00:02:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, pracuję w CS już kilka lat i powiem wprost - od około roku jest coraz gorzej a w tej chwili to jest po prostu dramat! Ludzie, jeśli szukacie normalnej pracy w normalnej atmosferze, jeśli chcecie godziwie zarabiać i przede wszystkim liczycie na szacunek ze strony pracodawcy, TO NIE IDŹCIE DO CITY SPORTU!!!

Firma otwiera oddziały w niemal każdym powstającym centrum handlowym w Polsce nawet jeśli od razu wiadomo, że centrum będzie niewypałem (tak jak np. Turawa Park w Opolu). Zamiast inwestować w stare, przynoszące zyski oddziały i ludzi tam pracujących zarząd wyrzuca pieniądze na sklepy, które po kilku miesiącach (jak opadnie szał związany z nowym centrum handlowym) są skazane na porażkę (tak jest np. z Ptakiem w Łodzi).
Poszczególne oddziały są premiowane na różnych warunkach i dochodzi do sytuacji, gdzie pracownicy w miernym oddziale o minimalnych obrotach są lepiej wynagradzani niż ci w dużych, które przynoszą zdecydowanie większy zysk!
Zarządzanie i myślenie strategiczne w tej firmie praktycznie nie istnieje. W zarządzie nie ma ani jedno fachowca a jedynie rodzinny klan oraz ich przydupasy, które udają, że na wszystkim się znają. Sposobem na powiększanie zysków jest metoda "dowalić pracownikom taki próg żeby nie wyrobili". Plany sprzedażowe są wyśrubowane i zakładają ciągłe wzrosty a przecież ludzie naprawdę nie mają więcej pieniędzy niż rok czy dwa lata temu!

Kierownicy regionalni boją się o swoje tyłki i stoją po stronie zarządu a tylko udają, że chcą dobrze dla pracowników salonów w swoich regionach. Ja tylko czekam aż to wszystko kiedyś padnie...

I jeszcze raz - kiedyś było dobrze, naprawdę! Z czystym sumieniem polecałem ludziom pracę w City Sport - dobra atmosfera, naprawdę dobre zarobki a przede wszystkim SZACUNEK dla pracownika. To się jednak skończyło i przewiduję, że nie zmieni się już na lepsze. Nowy prezes prawdopodobnie będzie kontynuował strategię rozwoju pod tytułem "Byle na Kondratowicza kasa się zgadzała a co mnie obchodzi, że ludzie mają kredyty, dzieci, chcą godziwie żyć".

Jeśli czyta to ktoś, kto chce aplikować do wkrótce otwieranego oddziału w Kędzierzynie Koźlu - LUDZIE, NIE IDŹCIE TĄ DROGĄ, SERIO!
zdjecie uzytkownika
stary pracownik - 2013-02-28 00:09:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
PS. Zapomniałem jeszcze o jednej rzeczy - inwentaryzacje! Przy podpisywaniu umowy podpisujesz kwitek o odpowiedzialności materialnej.

Myślisz, że firma zapewnia odpowiednie zabezpieczenia odzieży czy obuwia kosztującego kilkaset złotych?

NIE! Zapewnia tylko rozpadające się klipsy, czasami naklejki magnetyczne i bramki, które działają jak chcą!

Myślisz, że firma umarza przynajmniej część braków wychodzących podczas inwentaryzacji jak to ma miejsce w cywilizowanych markach z branży odzieżowej?

NIE! Pracownicy jednego z salonów otwartego w 2012 roku przez kilka miesięcy oddawali połowę swoich zarobków na pokrycie strat! (usunięte prze administratora)
Także jeszcze raz - nie idźcie do City Sportu, chyba, że do centrali, tu jest trochę "inaczej" ale za to większe nerwy więc i tak w końcu dacie sobie spokój z tą pracą...
zdjecie uzytkownika
zainteresowana pracą w CS K-K - 2013-03-04 11:45:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
stary pracownik - 2013-02-28 00:02:21

Witam, pracuję w CS już kilka lat i powiem wprost - od około roku jest coraz gorzej a w tej chwili to jest po prostu dramat! Ludzie, jeśli szukacie normalnej pracy w normalnej atmosferze, jeśli chcecie godziwie zarabiać i przede wszystkim liczycie na szacunek ze strony pracodawcy, TO NIE IDŹCIE DO CITY SPORTU!!!



Firma otwiera oddziały w niemal każdym powstającym centrum handlowym w Polsce nawet jeśli od razu wiadomo, że centrum będzie niewypałem (tak jak np. Turawa Park w Opolu). Zamiast inwestować w stare, przynoszące zyski oddziały i ludzi tam pracujących zarząd wyrzuca pieniądze na sklepy, które po kilku miesiącach (jak opadnie szał związany z nowym centrum handlowym) są skazane na porażkę (tak jest np. z Ptakiem w Łodzi).

Poszczególne oddziały są premiowane na różnych warunkach i dochodzi do sytuacji, gdzie pracownicy w miernym oddziale o minimalnych obrotach są lepiej wynagradzani niż ci w dużych, które przynoszą zdecydowanie większy zysk!

Zarządzanie i myślenie strategiczne w tej firmie praktycznie nie istnieje. W zarządzie nie ma ani jedno fachowca a jedynie rodzinny klan oraz ich przydupasy, które udają, że na wszystkim się znają. Sposobem na powiększanie zysków jest metoda "dowalić pracownikom taki próg żeby nie wyrobili". Plany sprzedażowe są wyśrubowane i zakładają ciągłe wzrosty a przecież ludzie naprawdę nie mają więcej pieniędzy niż rok czy dwa lata temu!



Kierownicy regionalni boją się o swoje tyłki i stoją po stronie zarządu a tylko udają, że chcą dobrze dla pracowników salonów w swoich regionach. Ja tylko czekam aż to wszystko kiedyś padnie...



I jeszcze raz - kiedyś było dobrze, naprawdę! Z czystym sumieniem polecałem ludziom pracę w City Sport - dobra atmosfera, naprawdę dobre zarobki a przede wszystkim SZACUNEK dla pracownika. To się jednak skończyło i przewiduję, że nie zmieni się już na lepsze. Nowy prezes prawdopodobnie będzie kontynuował strategię rozwoju pod tytułem "Byle na Kondratowicza kasa się zgadzała a co mnie obchodzi, że ludzie mają kredyty, dzieci, chcą godziwie żyć".



Jeśli czyta to ktoś, kto chce aplikować do wkrótce otwieranego oddziału w Kędzierzynie Koźlu - LUDZIE, NIE IDŹCIE TĄ DROGĄ, SERIO!
Można zapytać dlaczego tak bardzo odradzasz pracę w K-K?
zdjecie uzytkownika
bor - 2013-03-07 21:53:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przeciez napisal dlaczego, cytujesz post ktorego nie chcialo ci sie przeczytac/zrozumiec. Jak mozna byc tak tepym zeby kretynsko pytac, dlaczego odradza sie prace w CS skoro wyzej jest sto postow na ten temat:/
zdjecie uzytkownika
tym razem ubawiona :D - 2013-03-08 17:12:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
bor - 2013-03-07 21:53:14

Przeciez napisal dlaczego, cytujesz post ktorego nie chcialo ci sie przeczytac/zrozumiec. Jak mozna byc tak tepym zeby kretynsko pytac, dlaczego odradza sie prace w CS skoro wyzej jest sto postow na ten temat:/
Zapytałam, bo myślałam, że jest jakiś konkretny powód, dla którego nie warto aplikować na stanowisko akurat w tym jednym, jedynym sklepie. Regionalny, punkt itp. Powyższy post opisuje jedynie kondycję całej firmy.
A Ty, obrońco uciśnionych się uspokój, bo Ci żyłka pęknie. I więcej szacunku do ludzi, Baranie
zdjecie uzytkownika
Człowiek szanujący pracę - 2013-04-04 12:15:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z niewolnika nie ma pracownika. Jeśli ktoś uważa, że firma nie spełnia Jego oczekiwań to należy wziąć czystą kartkę papieru i napisać nagłówek "Wypowiedzenie", a ocenę działalności i pracy pozostawić każdemu do własnej oceny.
zdjecie uzytkownika
hera - 2013-05-21 19:59:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chciałam się dowiedzieć coś na temat pracy w tej firmie na stanowisku Kierownika Salonu. Znalazłam ogłoszenie w sieci, szukam pracy, mam doświadczenie.
Chodzi o Galerie Krakowską.
Czy warto tam aplikować?

H.
zdjecie uzytkownika
anonimaa - 2013-06-18 11:49:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co możecie powiedzieć o pracy w City Sport, konkretnie w oddziale w Warszawie? Anonim z 28.05.2012 r. o którym City Sporcie tak mówisz? Praca na pół- czarnno? Możesz coś więcej napisać o tej atmosferze w pracy?
zdjecie uzytkownika
agusia - 2014-04-19 09:32:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czesc:)
mam takie pytanie wyplata jest na konto czy do reki? i w jaki dzień jest wyplata?
pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Prometeusz - 2014-04-21 17:56:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)

Reklamowałem obuwie lacoste kupione za 399zł pięciokrotnie w City-Sport Tarnów Gemini oraz raz w Krakowie w galerii Krakowskiej, oczywiście nie wymieniono obuwia ani nie zwrócono pieniędzy , teraz wysyłam im wezwanie przedsądowe do zapłaty i jeśli to nie pomoże, mam już przygotowany pozew do sądu ,trzeba w końcu zrobić porządek z tą firmą i walczyć o sprawiedliwość.
zdjecie uzytkownika
marek - 2014-06-11 18:33:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam, widze że City Sport szuka sprzedawców do salonów. Czy mógby ktoś napisać coś konkretnego o pracy tam? jakie są premie/prowizje i podstawa? jak relacjez kierownikiem? dzieki ;)
zdjecie uzytkownika
taka jedna - 2014-06-18 14:06:37 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
jakie dokładnie są zarobki w City Sport (za godzinę brutto)???
zdjecie uzytkownika
marek - 2014-06-26 14:57:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)
to jak, pomoze ktoś? bo udało misię załapać na rozmowe kwalifikacyjną do salonu.. come on, ludzie :)
zdjecie uzytkownika
anonimm - 2014-08-21 20:33:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
i stanowczo odradzam. Mysle ze gruba przesadą jest dawać nowym pracownikom tak wysokie progi ktorych nigdy nikt nie zobaczyl by na oczy...powodujac brak motywacji i chęci. Ciągłe dobijanie pracownika i wykorzzystywanie do wszystkiegi...hamstwo...mysle ze idąc na stanowisko SPRZEDAWCA. ....nikt nie spodziewa sie codziennego biegania, sprzatania, wynoszenia smieci, rozcinania kartonow na magazynie, wynoszenie wieszakow spisywanie reklamacji i wysylanie paczek (magazyn). Na dodatek zastraszanie pracownika ciaglymi ostrzezeniami o potrąceniu z wypłaty 50zl....np za zapomnienie doniesienia buta ktorego sie sprzedalo( przy czym kierowniczka ktora sama zapomina to zrobic, nic sobie z tego nie robi..robic, nic sobie z tego nie robi..
zdjecie uzytkownika
anonimm - 2014-08-21 20:35:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odradzam stanowczo........
zdjecie uzytkownika
hg;ah - 2014-08-22 17:42:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [anonimm - 2014-08-21 20:33:11]:
@anaonimm: a o jakim miescie mowisz? bo moi znajomi, ktorzy podeslali mi tego linka bo wiedza, ze szukam pracy to mowili calkiem cos innego. MIeszkam w Zielonej Górze i tutaj salon City Sport wygląda godnie i oni sobie chwalili prace. zwlaszcza dla studentow, bo jest sznasa sobie dorobic na akademik. wlasnie ja teraz szukam bo siedze w ZG przed kampania wrzesniowa na uczelni i mysle nad zlozeniem papierow.
zdjecie uzytkownika
anonimm - 2014-08-30 12:48:47 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ja mowie o tym ktory znajduje sie n tereniea polnocy polski. Moze w innych jest lepiej ale nie w kazdym jak widzisz w komentarzach. Ja juz tam nie pracuje i to okazalo sie dobra alternatywą. Pozdro
zdjecie uzytkownika
Anonim12 - 2014-09-06 13:03:34 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odradzam pracę w City sporcie odkąd prezesem został p.K.
1.Dają za duże plany od samego początku nie masz szans na wyrobienie utargu
2.Praca na czarno ( najniższa krajowa jest przelewana na konto reszta do koperty,o ile jest jakaś reszta)
3.Cięcia kosztów ( zwalnianie pracowników,dorzucanie roboty dla pracowników = mniejsze zarobki )
4.Płacenie za wszystkie skradzione rzeczy ( kiepskie zabezpieczenia) ale po co montować coś lepszego jeśli się za nie płaci.
5.Ciągłe kontrole tajemniczych klientów żeby tylko ci dowalić i zabrać premię

Można by tak wymieniać bez końca ale czy coś to zmieni. Jakieś 70 % pracowników myśli tak samo .
zdjecie uzytkownika
antek - 2014-09-11 18:21:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
witam was. zawsze mialem swira na temat butow i fajnych ciuchow i teraz jak wreszcie mam 18 lat chcialbym popracowac w takim sklepiej ak city sport. orientujecie sie moze jakie sa te stawki na poczatku wspolpracy z nimi? poprzednia opinia nie jest z bytpochlebna ale fajnie jakby ktos cos jeszcze napisal. dzieki wam wszystkim z gory
zdjecie uzytkownika
Justa - 2014-09-16 10:42:41 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Ostatnio miałam "przyjemność" byc na rozmowie o prace w Rzgowie u pani Kierownik. I przyznam szczerze ze pierwszy raz w zyciu byłam na takiej rozmowie... Trwało ok. 2 minut, nie zadano mi nawet 1 pytania... Pani Kierownik nie wiedziała chyba nawet co mi powiedzieć na temat pracy sklepu, wiec "wybąkała" kilka słow i powiedziała ze jak beda zainteresowani to zadzwonia. Oczywiscie nie zadzwonila. Mało tego, gdy weszłam do sklepu 10 minut przed rozmową, to zadna z pan sprzedajacych nie chciala powiadomic pani kierownik o moim przybyciu... Dziwne. Nigdy nie miałam tak "owocnej" rozmowy.
zdjecie uzytkownika
Anonim12 - 2014-09-23 18:24:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Stawki są żadne dostajesz najniższą krajową przez 3 miesiące a później w zależności od utargów ale nie łódz się na więcej,progu i tak nie wyrobisz.Zniżki na ubrania i tak nie będziesz miał ( no chyba że popracujesz 3 lata) to w tedy będziesz miał 40% ale nie możesz reklamować tzn jak ci się rozwalą po 2 miesiącach buty to do wyrzucenia( nie tak jak klient który kupi te same buty po przecenie nawet taniej, on może reklamować, ale z pracownika się zdziera.Taki jest własnie City Sport.
zdjecie uzytkownika
nie ma szans? - 2014-09-26 04:47:20 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
serio mówicie, że wszędzie w city sporcie jest tak, że nie ma szans na zniżki na ubrania dla pracowników? no trochę tego nie rozumiem, bo chyba marża na te rzeczy jest spora i mogliby tak wynagradzać pracowników. przecież to nie jest wtedy strata dla sklepu, a ja bym na pewno lepiej pracował. co do umowy to za co są premie ?
zdjecie uzytkownika
Anonim12 - 2014-09-26 18:26:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zniżki są ale tak jak pisałem wcześniej.Premie są jak wyrobisz próg ale z tym już gorzej.Każdy pracownik ma do wyrobienia 100% planu jeśli nie uda ci się wyrobić przez 3 miesiące pod rząd a inni pracownicy wyrobią to teoretycznie wylatujesz z pracy.
zdjecie uzytkownika
pomyśljusta - 2014-10-03 14:07:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Odpowiedź na: [Justa - 2014-09-16 10:42:41]:
Kierowniczka w Rzgowie bierze na godziny próbne 90 procent osób które przychodzą na rozmowy, bo do Rzgowa cięzko jest kogoś znaleźć. Nie bierze tylko tych osób, z którymi rozmowa ją załamała. No to sama pomyśl.
zdjecie uzytkownika
inferseono - 2014-10-10 13:29:45 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
a czemu tak trudno kogoś znaleść ludzie boją się pracy czy o co takiego chodzi? mam ostatnio wrażenie, że działanie niektórych jest bezsensowne, bo jak pracy nie mają to narzekają a jak już ktoś chce zatrudnić to gardzą pracą. ludzie pomyślcie najpierw sobie nad wszystkim. Mam wrażenie, że my to kochamy narzekać.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie City Sport Sp. Z o.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
x