Logowanie dla kandydatów/kursantów

Rejestracja | Zapomniałem hasła

Logowanie dla Pracodawców

Rejestracja pracodawcy | Zapomniałem hasła

Nowe zasady dotyczące cookies
Witryna korzysta z plików cookies w celu świadczenia usług na najwyższym poziomie. Jeśli nie chcesz, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

plus Dodaj ofertę pracy | Logowanie
Praca opiekunka
Kursy / Szkolenia - zobacz wszystkie 199!
Praca w Niemczech dla opiekunek - płacimy o 1000 zł więcej niż konkurencja
Sortuj: Najnowsze | Najstarsze

Opinie o City Sport Sp. Z o.o.

zdjecie uzytkownika
OBIEKTYWNY - 2011-02-27 23:12:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
WITAM JEŚLI CHODZI O PRACĘ DLA CITYSPORTU JEST GORZEJ NIŻ KIEDYŚ SPORO OBOWIĄZKÓW,(usunięte prze administratora).... ale Ludzi kasa jest normalna, więc powiem tak pracowałem dla Lpp tzn Reseved, Mohito, Crop, itp TAM JEST PATOLOGIA ŻYCZĘ Lpp BANKRUDZTWA JAKIE ONI GENERUJĄ ZYSKI !!!!!!!!!!!!! (usunięte prze administratora) dają 6 zł za godzinę w CitySport jest harówa ale za pieniądze a nie jałmużnę jak w Lpp. ŻAŁUJĘ 1 naprawdę że kiedy odebrałem ostatnią wypłatę z Lpp nie pojechałem do Warszawy rzucić nią w TWARZ PREZESOWI FIRMY WIĘC Pracę w CITYSPORCIE POLECAM !!!
zdjecie uzytkownika
M - 2011-03-15 17:49:16 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Złożyłam cv do city sport, może mi ktoś powiedzieć konkretnie ile tam płacą?
zdjecie uzytkownika
Arek - 2011-03-17 18:53:55 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Mogę powiedzieć ile płacili rok temu. Więc generalnie na 3-miesięcznym okresie póbnym wychodzi ok 7-8zł na godzinę. Po tym okresie próbnym zarobi wzrastają do jakichś 12 - 13zł za godzinę + premie za srzedaż 300zł + premie za konkursy i inne pierdoły. Na pół etatu udawało mi się wyciągać 1600zł na rękę. Więc myślę, że nieźle. Na pełen etat ludzie wyciągali nawet ok 3 tys na rękę. Byłem w szkoku. Słyszałem że się pogorszyło, teraz ponoć na pełen etat wyciąga się 2 - 2,5 tys zł oczywiście na rękę. Myślę że spoko jak na sklep :] nawet bardzo spoko. Oczywiście weksel trzeba podpisać ale nie ma problemu ze zwróceniem go, ja otrzymałem co prawda po roku dopiero ale dostałem :-) Wg mnie warto tam pracować, zarobki bardzo wysokie, co prawda po 12h pracy czasami pot po d....ie cieknie ale cóż - człowiek przynajmniej czuje że żyje :] Dobry system szkoleń, wypłaty zawsze na czas, nigdy nie było z tym problemu. Minus że do ręki a nie na konto. Reasumując szczerze mogę polecić z czystym sumieniem :-) Pozdrawiam Były CS'owiec :)
zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-03-21 20:16:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
ile płacą 984zł przez 3 miesiace na okresie próbnym, później dorzucą jakies 300 zł i to niby ma być dobrze? i jeszcze traktują człowieka jak g....
zdjecie uzytkownika
Arek-odp - 2011-03-23 18:38:17 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
No 3 miesiące próbne - wiadomo. Potem jest dużo lepiej. 3 miechy jakoś trzeba przepękać. Ja tam pracowałem 9 miesięcy i cholernie żałuję że sie zwolniłem bo tak dobrze płatnej pracy nie miałem. Stać i gadać nie można, wiadomo, to praca no nie? Z sieciówek według mnie najlepsza. W razie co mogę odpowiedzieć na wszelkie pytania. :]
zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-07-27 14:06:19 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
haha a najlepsza była (usunięte prze administratora) KIEROWNIK REGIONALNY.
niech prezes(usunięte prze administratora) dowie się że ta(usunięte prze administratora) zamiast pilnować pracowników chodzi na zakupy gdy jest podczas"kontroli"
jest żałosna nie umie sprzedawać..nawet nie umie kasować towarów na systemie.
niestety (usunięte prze administratora)zła jest opinia o pracownikach(walcza o klienta)
zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-08-20 23:58:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Nie masz racji chyba (usunięte prze administratora) pracowałeś i widziałeś w tej firmie ja tam pracuje i jestem zadowolonym pracownikiem a jestem już długo tam. nie ma co pisać głupot bo to nic nie da!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pozdrawiam i życzę powodzenia w znalezieniu lepszej.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-10-14 20:48:22 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Popieram wypowiedź poprzednika (czki ) , kontrolują pracowników a kierowniczki regionalne robią sobie co chcą , w czasie pracy chodzą sobie na zakupy ,załatwiają swoje prywatne sprawy lub chodza na ploty do koleżanek z innych stoisk. Może kiedyś dotrze to do Prezesów !!! A jeśli chodzi o prace to odradzam BARDZO !!! wyzysk pracownika straszny a zwykłego szłowa jak dziekuje to od nikogo sie tam nie usłyszy.
zdjecie uzytkownika
anonim - 2011-10-23 09:14:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
to proszę bardzo pisz anonim do Prezesa na co czekasz ???
zdjecie uzytkownika
margo111 - 2011-11-14 18:18:44 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Zostałam zaproszona na próbę do City sport w Białej Podlaskiej. czy ktoś może się wypowiedzieć o tym w sklepie w konkretnie tej miejscowości? Z góry dziękuję za wszelkie info:)
zdjecie uzytkownika
anonim - 2012-01-01 23:27:00 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Powiem tak pieniadze były dobre jak się (usunięte prze administratora). (usunięte prze administratora) I dobrze ktos napisał, że jeżeli chcesz być źle traktowany to pracuj w city sporcie. Tylko zastanów się czy jakiekolwiek pieniadze są tego warte.
zdjecie uzytkownika
była - 2012-03-24 11:01:49 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Pracowałam w City Sporcie kilka lat. Dużo się tam nauczyłam. Nie jest lekka praca, ale pracowałam w gorszych. Sposób zarządzania .. hmmm(usunięte prze administratora) - podobało mi się że była wymagająca, jednak wkurzało mnie to, że bardzo często potrafiła podważać funkcje kadry kierowniczej na sklepach (taj jak w sklepie w którym ja pracowałam). Jeżeli jakiś sprzedawca się jej podobał (pod względem pracy) to potrafiła nie zauważać tego, że na co dzień ten "jej ulubiony pracownik" olewa sobie wszystko. Osoba zarządzająca takim osobnikiem jest bezradna. (usunięte prze administratora) podejmuje decyzje (lub neguje decyzje kierownika\czkę danego sklepu) a odpowiedzialnością obarcza kogoś innego - a to kierownik\czka jest na co dzień w sklepie i widzi kto jak pracuje.
Jeżeli chodzi o inne aspekty, czyli wyśrubowane normy, to że nie można się opierać o ściany, przebywać w "grupkach dyskusyjnych" na sklepie, że trzeba znać wszystkie technologie w obuwiu i odzieży, techniki sprzedaży, że codziennie trzeba sprzątać itd itp - uważam że to nic nadzwyczajnego. Płacą - wymagają. Jak w każdej firmie są i pupile (Bielany Wrocławkie, Poznań). No cóż, a gdzie ich nie ma (w mniejszym lub większym stopniu)?
Praca w city sporcie nie jest marzeniem, ale też nie jest koszmarem. Z braku laku i kit dobry :)
zdjecie uzytkownika
anonim - 2012-05-28 21:39:54 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Praca w city sporcie to masakra! Praujesz na pół-czarno, wymagają od Ciebie wszystkiego, między pracownikami ciągłe napięcia (walka o klienta).Zdecydowanie nie polecam!
zdjecie uzytkownika
zyx - 2013-02-08 22:29:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
(usunięte prze administratora) jest odpowiedzialność za skradziony towar? i jak z wypłatą, pracuje ktoś tam jeszcze?:)
zdjecie uzytkownika
ona - 2013-02-23 14:27:51 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
6tak,pracownik podpisuje klauzule o spłacie kradzionego towaru,zastanawia mnie to...kierowniczka przychodziłą szybciej to też mogła ukraść prawda?
pamiętam pracowałam miesiac i kazali mi oddać 700zł a reszcie po 1900zł w ratach.
zdjecie uzytkownika
stary pracownik - 2013-02-28 00:02:21 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Witam, pracuję w CS już kilka lat i powiem wprost - od około roku jest coraz gorzej a w tej chwili to jest po prostu dramat! Ludzie, jeśli szukacie normalnej pracy w normalnej atmosferze, jeśli chcecie godziwie zarabiać i przede wszystkim liczycie na szacunek ze strony pracodawcy, TO NIE IDŹCIE DO CITY SPORTU!!!

Firma otwiera oddziały w niemal każdym powstającym centrum handlowym w Polsce nawet jeśli od razu wiadomo, że centrum będzie niewypałem (tak jak np. Turawa Park w Opolu). Zamiast inwestować w stare, przynoszące zyski oddziały i ludzi tam pracujących zarząd wyrzuca pieniądze na sklepy, które po kilku miesiącach (jak opadnie szał związany z nowym centrum handlowym) są skazane na porażkę (tak jest np. z Ptakiem w Łodzi).
Poszczególne oddziały są premiowane na różnych warunkach i dochodzi do sytuacji, gdzie pracownicy w miernym oddziale o minimalnych obrotach są lepiej wynagradzani niż ci w dużych, które przynoszą zdecydowanie większy zysk!
Zarządzanie i myślenie strategiczne w tej firmie praktycznie nie istnieje. W zarządzie nie ma ani jedno fachowca a jedynie rodzinny klan oraz ich przydupasy, które udają, że na wszystkim się znają. Sposobem na powiększanie zysków jest metoda "dowalić pracownikom taki próg żeby nie wyrobili". Plany sprzedażowe są wyśrubowane i zakładają ciągłe wzrosty a przecież ludzie naprawdę nie mają więcej pieniędzy niż rok czy dwa lata temu!

Kierownicy regionalni boją się o swoje tyłki i stoją po stronie zarządu a tylko udają, że chcą dobrze dla pracowników salonów w swoich regionach. Ja tylko czekam aż to wszystko kiedyś padnie...

I jeszcze raz - kiedyś było dobrze, naprawdę! Z czystym sumieniem polecałem ludziom pracę w City Sport - dobra atmosfera, naprawdę dobre zarobki a przede wszystkim SZACUNEK dla pracownika. To się jednak skończyło i przewiduję, że nie zmieni się już na lepsze. Nowy prezes prawdopodobnie będzie kontynuował strategię rozwoju pod tytułem "Byle na Kondratowicza kasa się zgadzała a co mnie obchodzi, że ludzie mają kredyty, dzieci, chcą godziwie żyć".

Jeśli czyta to ktoś, kto chce aplikować do wkrótce otwieranego oddziału w Kędzierzynie Koźlu - LUDZIE, NIE IDŹCIE TĄ DROGĄ, SERIO!
zdjecie uzytkownika
stary pracownik - 2013-02-28 00:09:40 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
PS. Zapomniałem jeszcze o jednej rzeczy - inwentaryzacje! Przy podpisywaniu umowy podpisujesz kwitek o odpowiedzialności materialnej.

Myślisz, że firma zapewnia odpowiednie zabezpieczenia odzieży czy obuwia kosztującego kilkaset złotych?

NIE! Zapewnia tylko rozpadające się klipsy, czasami naklejki magnetyczne i bramki, które działają jak chcą!

Myślisz, że firma umarza przynajmniej część braków wychodzących podczas inwentaryzacji jak to ma miejsce w cywilizowanych markach z branży odzieżowej?

NIE! Pracownicy jednego z salonów otwartego w 2012 roku przez kilka miesięcy oddawali połowę swoich zarobków na pokrycie strat! (usunięte prze administratora)
Także jeszcze raz - nie idźcie do City Sportu, chyba, że do centrali, tu jest trochę "inaczej" ale za to większe nerwy więc i tak w końcu dacie sobie spokój z tą pracą...
zdjecie uzytkownika
zainteresowana pracą w CS K-K - 2013-03-04 11:45:04 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (1)
stary pracownik - 2013-02-28 00:02:21

Witam, pracuję w CS już kilka lat i powiem wprost - od około roku jest coraz gorzej a w tej chwili to jest po prostu dramat! Ludzie, jeśli szukacie normalnej pracy w normalnej atmosferze, jeśli chcecie godziwie zarabiać i przede wszystkim liczycie na szacunek ze strony pracodawcy, TO NIE IDŹCIE DO CITY SPORTU!!!



Firma otwiera oddziały w niemal każdym powstającym centrum handlowym w Polsce nawet jeśli od razu wiadomo, że centrum będzie niewypałem (tak jak np. Turawa Park w Opolu). Zamiast inwestować w stare, przynoszące zyski oddziały i ludzi tam pracujących zarząd wyrzuca pieniądze na sklepy, które po kilku miesiącach (jak opadnie szał związany z nowym centrum handlowym) są skazane na porażkę (tak jest np. z Ptakiem w Łodzi).

Poszczególne oddziały są premiowane na różnych warunkach i dochodzi do sytuacji, gdzie pracownicy w miernym oddziale o minimalnych obrotach są lepiej wynagradzani niż ci w dużych, które przynoszą zdecydowanie większy zysk!

Zarządzanie i myślenie strategiczne w tej firmie praktycznie nie istnieje. W zarządzie nie ma ani jedno fachowca a jedynie rodzinny klan oraz ich przydupasy, które udają, że na wszystkim się znają. Sposobem na powiększanie zysków jest metoda "dowalić pracownikom taki próg żeby nie wyrobili". Plany sprzedażowe są wyśrubowane i zakładają ciągłe wzrosty a przecież ludzie naprawdę nie mają więcej pieniędzy niż rok czy dwa lata temu!



Kierownicy regionalni boją się o swoje tyłki i stoją po stronie zarządu a tylko udają, że chcą dobrze dla pracowników salonów w swoich regionach. Ja tylko czekam aż to wszystko kiedyś padnie...



I jeszcze raz - kiedyś było dobrze, naprawdę! Z czystym sumieniem polecałem ludziom pracę w City Sport - dobra atmosfera, naprawdę dobre zarobki a przede wszystkim SZACUNEK dla pracownika. To się jednak skończyło i przewiduję, że nie zmieni się już na lepsze. Nowy prezes prawdopodobnie będzie kontynuował strategię rozwoju pod tytułem "Byle na Kondratowicza kasa się zgadzała a co mnie obchodzi, że ludzie mają kredyty, dzieci, chcą godziwie żyć".



Jeśli czyta to ktoś, kto chce aplikować do wkrótce otwieranego oddziału w Kędzierzynie Koźlu - LUDZIE, NIE IDŹCIE TĄ DROGĄ, SERIO!
Można zapytać dlaczego tak bardzo odradzasz pracę w K-K?
zdjecie uzytkownika
bor - 2013-03-07 21:53:14 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Przeciez napisal dlaczego, cytujesz post ktorego nie chcialo ci sie przeczytac/zrozumiec. Jak mozna byc tak tepym zeby kretynsko pytac, dlaczego odradza sie prace w CS skoro wyzej jest sto postow na ten temat:/
zdjecie uzytkownika
tym razem ubawiona :D - 2013-03-08 17:12:25 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
bor - 2013-03-07 21:53:14

Przeciez napisal dlaczego, cytujesz post ktorego nie chcialo ci sie przeczytac/zrozumiec. Jak mozna byc tak tepym zeby kretynsko pytac, dlaczego odradza sie prace w CS skoro wyzej jest sto postow na ten temat:/
Zapytałam, bo myślałam, że jest jakiś konkretny powód, dla którego nie warto aplikować na stanowisko akurat w tym jednym, jedynym sklepie. Regionalny, punkt itp. Powyższy post opisuje jedynie kondycję całej firmy.
A Ty, obrońco uciśnionych się uspokój, bo Ci żyłka pęknie. I więcej szacunku do ludzi, Baranie
zdjecie uzytkownika
Człowiek szanujący pracę - 2013-04-04 12:15:11 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Z niewolnika nie ma pracownika. Jeśli ktoś uważa, że firma nie spełnia Jego oczekiwań to należy wziąć czystą kartkę papieru i napisać nagłówek "Wypowiedzenie", a ocenę działalności i pracy pozostawić każdemu do własnej oceny.
zdjecie uzytkownika
hera - 2013-05-21 19:59:05 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Chciałam się dowiedzieć coś na temat pracy w tej firmie na stanowisku Kierownika Salonu. Znalazłam ogłoszenie w sieci, szukam pracy, mam doświadczenie.
Chodzi o Galerie Krakowską.
Czy warto tam aplikować?

H.
zdjecie uzytkownika
anonimaa - 2013-06-18 11:49:26 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
Co możecie powiedzieć o pracy w City Sport, konkretnie w oddziale w Warszawie? Anonim z 28.05.2012 r. o którym City Sporcie tak mówisz? Praca na pół- czarnno? Możesz coś więcej napisać o tej atmosferze w pracy?
Rozmowa Kwalifikacyjna
Przebieg rekrutacji: Rozmowa/monolog żenująca.
Pytania: Brak pytan.
zdjecie uzytkownika
agusia - 2014-04-19 09:32:15 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (0)
czesc:)
mam takie pytanie wyplata jest na konto czy do reki? i w jaki dzień jest wyplata?
pozdrawiam
zdjecie uzytkownika
Prometeusz - 2014-04-21 17:56:06 odpowiedz | pomocna opinia: +1 (2)

Reklamowałem obuwie lacoste kupione za 399zł pięciokrotnie w City-Sport Tarnów Gemini oraz raz w Krakowie w galerii Krakowskiej, oczywiście nie wymieniono obuwia ani nie zwrócono pieniędzy , teraz wysyłam im wezwanie przedsądowe do zapłaty i jeśli to nie pomoże, mam już przygotowany pozew do sądu ,trzeba w końcu zrobić porządek z tą firmą i walczyć o sprawiedliwość.
Zostaw swoją opinię
Powiadomienia
o nowych wpisach
Obserwuj ten wątek!
Akceptuję Regulamin
captcha
UWAGA: Pamiętaj, aby Twoja opinia była zgodna z regulaminem i jak najbardziej merytoryczna - zależy nam na tym, by nasi użytkownicy mogli - także dzięki Twojemu wpisowi - dowiedzieć się jak najwięcej o pracy w firmie City Sport Sp. Z o.o.
Poznaj prywatne opinie na temat pracodawcy! Wyślij wiadomość do wszystkich użytkowników, którzy obserwują ten wątek.

Twoj email:
Wiadomość:
Masz pytanie do prezesa firmy City Sport Sp. Z o.o.?
Zadaj pytanie
x